Új hozzászólás Aktív témák
-
Zanik
addikt
Sziasztok!
Régóta nem követem a topikot, pedig van pár Asus a családban. Most is azért jövök, mert kéne valami tipp, hogy Asus-ok közül melyik szériát érdemes most nézegetni? Mondjuk úgy 150k körül.
Előre is köszi minden tippet.
Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82
-
Zanik
addikt
Na, megint bajban vagyok.
Barátnőm használja a baromi öreg, de még mindig működőképes Asus A6Rp notimat. Nemrég Win7 reinstall volt, és nem tudom normálisan működésre bírni a rohadt VGA-t. Alap windows-os driverrel nem jön elő a natív 1280x800-as felbontás a képernyőkezelőben.
Korábban MobilityModder-t használtam, de azzal is gondok vannak (néha random elsötétül a kép pár mp-re, aztán újra van kép, és kiírja, hogy a videókártya illesztő újraindult, vagy valami ilyesmi).
Tud esetleg valaki valami hatékony megoldást Win7 vga-driver telepítésre X200M chipset-re?
-
Zanik
addikt
A probléma valós, anyámnak ilyen notija van, de ő nem hallja!
Olvastam az asus.com-on pár próbálkozást (mikrofon letiltás/figyelés, cpu idle letiltás, tápkábel módosítása, stb.), de ezek igen csak béna félmegoldások. Az Asus-nak kéne valami driverrel orvosolni a problémát, de egyelőre nem úgy tűnik mintha érdemben foglalkoznának a dologgal. Bár mint kiderült, nem csak Asus notikat érinti, más i3-as és i5-ös procival szerelt notebooknál (és alaplapnál) is előfordul.[ Szerkesztve ]
-
Zanik
addikt
Elvileg létezik egy olyan hogy 'Nvidia Control Panel', ott tudod frissíteni az Optimus-hoz tartozó profile-okat, meg beállítani hogy melyik program melyik videovezérlővel fusson. Van is róla egy jó, igaz angol nyelvű tutorial a youtube-on.
-
Zanik
addikt
válasz oscar85 #11697 üzenetére
Pár napja volt alkalmam használni egy K52-es Asus-t (K52F), és azt kell mondjam nagyon egyben van ez a széria! A csillogós fedlap az egyetlen, ami nem tetszik, de mindenhol máshol nagyon jó anyagokat használnak (a matt, ujjlenyomatálló csuklótámasz egyenesen szuper!), még az alja is masszív, nem horpad. Nagy piros pont a prizmával tompított power led (öcsém MSi-jén majd kisüti az ember szemét) és a státusz visszajelző ledek is szolidak. Azt kell mondjam pozitívan csalódtam most az Asus-ban, mert az utóbbi években kicsit gyengére sikerültek a konzumer gépeik (az X51-es széria pl. híresen rossz volt), de ez a K52-es széria jól sikerültnek tűnik, úgyhogy én bátran ajánlom.
megjegyzés: nálunk a családban van egy 4éves A6-os, és egy 7éves A2-es Asus noti. Kisebb hibáik ugyan akadnak, de mindkettő működőképes, és napi rendszerességgel használják őket.
-
-
Zanik
addikt
válasz Mr.Skynet #11524 üzenetére
A DDR1 333Mhz még stimmel, viszont a memóriát nem az alján, hanem a billentyűzet alatt kell keresni!
longjoe: Le kell venni a billentyűzet feletti műanyag elemet (jobb hangszórónyílástól balra lévő kis lyukba kell bedugni egy kis csavarhúzót, aztán jobbra eltolni az egészet). Ezután ki kell pattintani a klavitúrát tartó pöcköket és felfelé eltolni a billentyűzetet, majd óvatosan visszahajtani a csuklótámaszra úgy, hogy a kábele ne sérüljön. Lesz egy fémlemez alatta, annak a rögzítőcsavarját kell kitekerni (szokatlanul hosszú kiscsavar!), és voilá ott lesznek a memóriafoglalatok! Én 2x512MB-ot raktam egy SiS M650 chipset-es A2-esbe, gond nélkül felismerte őket. Visszarakásnál figyelj a billentyűzet helyes behelyezésére, mert ha rosszul illeszted vissza, akkor púpos lesz! Csak ügyesen.
[ Szerkesztve ]
-
Zanik
addikt
válasz Csayszi #11510 üzenetére
Pedig nagy valószínűség szerint hibás, én valamilyen TSST típusra tippelek. Pár éve tömegesen haltak be az Asus-okban, az én A6-osomban lévő is elég válogatós. Újraírható lemezt pl. nem hajlandó beolvasni, az egyszeresen írhatóakat igen, de egy-két filmes DVD-t megint nem, szóval abszolút érthetetlen. Én egy fejtisztítást javasolnék, ha az nem oldja meg, akkor esetleg firmware frissítés, ha az se, akkor kuka!
-
Zanik
addikt
válasz Mr.Skynet #11503 üzenetére
Igen, a BIOS memória kezelését érinti az update. Szerintem ha jelenleg nincs gondod a notival, akkor felesleges feltenni. Amúgy manapság már nem olyan nagy rizikó a BIOS-update, de nem tudom a K52-esekhez milyen flash-elős progit ad most az Asus.
-
Zanik
addikt
Az EEE Pc-knek saját topikjuk van, ott biztos tudnak segíteni neked is, meg mmajka-nak is, de neki a milyen NETbook-ot vegyek? topikot is ajánlom.
[ Szerkesztve ]
-
Zanik
addikt
válasz szami77 #11473 üzenetére
Pontosan milyen A6-osod van? Először is meg kéne nézned az eszközkezelőben a hiányzó drivereknél a hardverazonosítót (jobb klikk > tulajdonságok > részletek > tulajdonság legördülőmenü), aztán az alapján itt kéne megkeresned a megfelelő drivereket. Kameránál a Notebook/drivers/camera kell kiválasztani. Az audio valószínűleg Realtek, de azt is be kéne pontosabban azonosítani, hogy segíteni tudjak.
-
Zanik
addikt
válasz titi276 #11471 üzenetére
Karácsonykor szinte minden drágul! Árcsökkenés csak akkor várható, ha új széria jelenik meg a gyártónál és a régieket kivonják. Itthon meg teljesen kiszámíthatatlan a helyzet az árfolyamok miatt, bár az persze tipikus hogy a gyenge forint viszonylag hamar megmutatkozik az árakban, a forinterősödést viszont valamiért kevésbé reagálják le a kedves forgalmazók! Ezt még tetézi hogy általában kétszeres (dollár->euró->forint) átváltással kerülnek kiszámításra a dolgok.
-
Zanik
addikt
válasz Csabroncka #11468 üzenetére
Sima SD vagy micro-SD a kártya? Mert nálam is (A6Rp) voltak gondok micro-SD-kel, nem minddel, csak bizonyos márkákkal.
-
Zanik
addikt
Ezt szerintem inkább ebben a topikban tedd fel!
-
Zanik
addikt
válasz titi276 #11455 üzenetére
Esküszöm, hogy amikor belinkeltem, még árulták! Igen, nekem is az a bajom az Acerrel, hogy hiába fejlődik folyamatosan, még mindig kétségeim vannak a minőségével és a supportjával kapcsolatban. Az Asus-szal ezzel szemben nekem eddig csak pozitív tapasztalataim voltak. Igen, voltak gondok régen az itthoni garanciális ügyintézéssel, de azok mára rendeződtek, voltak szériahibák, de az más (nagyobb) gyártóknak is elő szokott olykor fordulni, és az itthon levő 8 ill. 4 éves notebook-ok nem arról tanúskodnak, hogy az Asus notebookjai szarok lennének.
-
Zanik
addikt
válasz titi276 #11453 üzenetére
A vicc az, hogy a Core i5 prociknak jobb a energiamanagment-je a Core i3-akénál, legalábbis üresjáratban kevesebbet fogyasztanak! Természetesen mikor terhelve vannak, akkor már többet esznek. És neked a TurboBoost hiánya sem okozna gondot, hisz az csak 1magot gyorsít, a renderelésnek meg inkább a többszálú számítás számít.
A másik kérdés a súly illetve a méret. Nem tudom, hogy alapvetően kis gépben gondolkozol mert hurcolnád sokat, vagy csak az erős VGA miatt nézted ki ezt a 14"-ost? Igazából felbontásban semmi előnye nincs a 15"-osaknak, azok is mind 1366x768 felbontással rendelkeznek. Ha meg kicsinek bizonyulna a kijelző, akkor még mindig lehet rá monitort kötni ugye.
Ha viszont nem számít a képernyőátmérő, akkor figyelmedbe ajánlanám ezt a notebook-ot is. Kicsi, erős, nagy az aksija, s bár nem Asus, és nincs benne optikai meghajtó sem, de 3 év garanciával már egész elfogadható masina (alapból csak 1 év, úgy nem ajánlanám). Egyetlen kérdés, hogy a HD5650-es vga hogy muzsikál renderelés alatt, mert ebből a szempontból az nvidia kártyái jobbak szoktak lenni.
-
Zanik
addikt
-
Zanik
addikt
Hasonló cucc (Core i procival szerelt) az Acer TimelineX 3820-asa, illetve a HP Probook 4320-asa. Ha low voltage Core 2 Duo procik is jók neked, akkor ott vannak még a Lenovo Ideapad-ok, a Thinkpad Edge-k, a Toshiba T130-asok illetve a Dell Vostro V13-asok.
Azt hogy melyik a jobb, nem tudom, egyelőre én is a U30Jc-vel szemezek.Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82
-
Zanik
addikt
válasz csibiur #11005 üzenetére
Ezt már neked kell eldöntened, hogy mi éri meg jobban, egy nagyobb teljesítményű gpu, vagy egy megbízhatóbb márka! Hisz eddig is Asus-od volt, ráadásul az Acer csak 1 év garit ad, és hát hallani furcsaságokat a szervizükről. Asus-nál - ha minden igaz - most már van itthoni szerviz, ami azért megnyugtató tud lenni.
-
Zanik
addikt
válasz csibiur #11002 üzenetére
Az Optimus Technológia lényege, hogy a gép automatikusan vált az integrált vga és a dedikált gpu között, nem kell külön bajlódni az átkapcsolgatással (de persze manuálisan is át lehet kapcsolni). Ez arra jó, hogy ha mondjuk játszol a géppel, vagy 3D szempontjából erőforrásigényes alkalmazást használsz, majd befejezed a munkát (vagy csak szünetet tartasz), a gép automatikusan átáll igp-s futásra, így kevesebbet fogyaszt a notebook, kevésbé merül az akkumulátor.
A HD videók szerkesztéséhez szerintem inkább erős proci (és sok ram), semmint erős vga kell, de persze utóbbi sem hátrány. Szóval elsősorban egy Core i3-as, vagy i5-ös procival szerelt notebook a javasolt.
Ami a játékot illeti, ezen cikk alapján a Diablo 3 nem lesz egy gépkínzó szörnyeteg, szóval akár a 310M-es GeForce is elég lehet.
Ha jól láttam, a 320M-mel szerelt K50-esekben még Core 2 Duo van, ha tehát a Core i proci vagy az erősebb nVidia vga között kéne választanom, én a procira tenném a voksom.
-
Zanik
addikt
Sőt, úgy látom több fórumtémában is panaszkodnak:
[link][link]Van pár javaslat (ram, wifi kártya, aksi, alaplapi elem), de ki tudja melyik a jó. Gari gondolom már nincs rá? Én a helyedben felhívnám a magyar Asus szervizt és megkérdezném volt-e már dolguk hasonlóval, és mi volt a megoldás.
-
Zanik
addikt
válasz MartyMcFly #10983 üzenetére
Hát, ami igényeket leírtál, ahhoz megfelel a kinézet K70-es.
-
Zanik
addikt
kali!
Van esetleg személyes tapasztalatod az U30JC-vel?Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82
-
Zanik
addikt
válasz AXisBOLD #10955 üzenetére
A csíkoknál én elsősorban a kijelző hibás bekötésére gyanakodnék. A halk sípolásra még rá lehet fogni hogy normális, de ki akarna sípoló notit? Én a helyedben visszavinném oda ahol vetted, vagy pedig a kijelölt szervizbe. Jobb az ilyen apró és zavaró dolgoknak mielőbb utánajárni, nehogy aztán fél év múlva adja be a kulcsot a gép.
-
Zanik
addikt
válasz pelota1956 #9727 üzenetére
Jó kis gép, főleg a proci miatt. Az egyetlen gond, hogy szerintem erre vétek XP-t telepíteni, de te tudod. A paraméterei kiválóak, hosszútávon is meg fogja állni a helyét. Az üzembiztosság viszont nehezen megállapítható, mivel vadiúj széria, de én bízom az Asusokban (hibás példányt bárki kifoghat bármilyen márkából, az ellen nincs mit tenni).
-
Zanik
addikt
válasz eversman #9708 üzenetére
Van erre ISO szabvány, különböző osztályú panelekkel (Class I, II, III, IV), amitől a gyártók adott esetben eltérhetnek (a vásárló javára). Az Asus notiknál jelenleg a következő van érvényben:
(a) 3 világító pixel vagy 5 halott pixel, vagy 8 világító/halott pixel egyszerre
(b) 2 szomszédos világító vagy 2 szomszédos halott pixel,
(c) 3 világító és/vagy halott pixel egy 15mm átmérőjű területen belülforrás: [link]
Ezen felül létezik az Asus-nak ZBD garanciája is, de csak bizonyos típusokra. Sajnos a hazai gyakorlat általában az, hogy a notebook-ot nem kapcsolhatod be a megvásárlás előtt. Így a nem Class I-es panelekkel szerelt notiknál mindig ott a rizikó, hogy nem garanciális számú pixelhiba lesz a kijelzőn!
[ Szerkesztve ]
-
Zanik
addikt
-
Zanik
addikt
válasz COLORBAR #9699 üzenetére
Na, közben találtam neked i3-as procival szerelt Asus-t 159ezerért: Asus K52F-SX63D! Az i3-330M is elég erős proci. Bár ebben csak 2Gb memória van, de azt később is ki tudod bővíteni (egy 2Gb 1066MHz DDR3 SO-DIMM modul most kb. 12ezer Ft).
[ Szerkesztve ]
-
Zanik
addikt
válasz COLORBAR #9699 üzenetére
Ha hosszú távra tervezel, akkor tényleg felejtsd el a Core 2 Duo procikat. Amit belinkeltél Asus, az egy nagyon jól felszerelt notinak tűnik. Az i5-430M pedig egy baromi erős notiproci: link
A sok memória szintén jól jön a videóvágásnál, a firewire-t meg legegyszerűbb PCMCIA vagy Express Card foglalatba való bővítőkártyával megoldani (bár nem olcsó dolog, kb. 12e Ft).Sajnos valódi 4magos notebookproci össz-vissz 3db van: Core i7-720QM, Core i7-820QM és Core i7-920XM. Ezekben van valóban fizikailag 4 mag. Viszont Intel prociknál létezik egy un. Hyper-Threading, amivel a fizikailag csak 2 magot tartalmazó procik is képesek 4 szálon dolgozni.
[ Szerkesztve ]
-
Zanik
addikt
válasz revolver #9663 üzenetére
Oké, elismerem, hogy olykor egy régebbi BIOS jobb tud lenni, de valljuk be, azért ez nem túl gyakori. Lehet, hogy az ő gépénél is beválna, de én előbb inkább az alaplapi ATKACPI driverrel próbálkoznék, és csak végső esetben folyamodnék BIOS-frissítéshez, pláne az ő tudásával.
-
Zanik
addikt
válasz jfehervari #9659 üzenetére
Kifejtenéd kicsit részletesebben: pontos típus, hibajelenség, esetleg hibaüzenet?
-
Zanik
addikt
válasz kovaripeti #9653 üzenetére
Tök mindegy, nincs szükséged BIOS frissítésre, a F3SG-hez a 306-os a legújabb. Akkor viszont máshol lesz a gond.
-
Zanik
addikt
válasz kovaripeti #9647 üzenetére
Először is csekkold le a BIOS verziód (start menü futtatás ablakba írd be, hogy msinfo32)! Ha már ott vagy, nézd meg a proci típusát is (T2390,T3200,T5800 procikhoz van valami frissítés az újabb BIOS-okban, hátha az kell).
-
Zanik
addikt
Win7-et telepítőknek ajánlom az Asus support oldal download szekcióját, ahol nem csak egyes noti típusokhoz lehet Win7 és Vista drivereket találni, de vannak külön hardverelemekhez (kártyaolvasó, webkamera) is driverek, illetve a különböző hasznos utility progik (P4G Hybrid pl.). Előbbieket a Select Series választófülnél Driver, utóbbiakat Apps név alatt találjátok meg. Érdemes a Windows eszközkezelőjében megnézni a nem települt eszközök hardverazonosítóit, azzal be lehet azonosítani a hardvert, és kiválasztani a hozzáillő illesztőprogramot. Ha bárkinek problémája lenne régi Asus notira való Win7 telepítéssel, annak szívesen segítek, írjatok ide, vagy keressetek meg privátban!
-
Zanik
addikt
válasz legiaap #7905 üzenetére
Paszta szinte bármilyen jó hozzá (amilyen az asztali procikhoz is való!), a lényeg hogy ha kiszáradt a régi paszta, azt töröld le a hűtőlapkáról (ami a procira van rászorítva).
Noti hűtőpadot meg szinte bármelyik számtech boltban kapsz, de akár építhetsz te magad is! Ebben a topikban bővebben is tájékozódhatsz a témában!
-
Zanik
addikt
Hát én most épp memóriával szívok. Asus fórumon írta egy dán srác, hogy simán belerakott az A6Rp-ben 2x2Gb ramot. Nekem sajnos csak 1x2Gb sikerült, és nem ismeri fel a mellé rakott 512-eseket. Igaz, azok 533-asok, a 2Gb-os modul meg 667-es. Nem tudom az okozhat-e gondot. Most próbálok egy másik 667-es modul keríteni mellé, megnézni, hátha úgy működik a dolog.
-
Zanik
addikt
-
Zanik
addikt
-
Zanik
addikt
válasz szabonagyur #7635 üzenetére
Milyen progit használsz íráshoz? Az is lehet ám gond!
-
Zanik
addikt
válasz Kicsirics77 #7630 üzenetére
Talán ők tudnak neked segíteni!
-
Zanik
addikt
válasz szabonagyur #7626 üzenetére
Hát, körülnéztem, de nem nagyon találtam elérhető firmware-t, csak Sonykhoz és Toshibákhoz. Esetleg megnézhetnéd Everest-ben, hogy a Háttértár > Optikai meghajtók alatt nincs-e közvetlen link egy gyártói oldalhoz!
-
Zanik
addikt
válasz Kicsirics77 #7622 üzenetére
Battery calibration-t próbáltad BIOS-ban? Lehet, hogy csak félig lemerülve rátöltöttél, és megkukult.
-
Zanik
addikt
válasz Kicsirics77 #7616 üzenetére
Azt kéne valahogy kideríteni, hogy a géppel van baj, az aksival, vagy a töltővel! Mert ha csak az aksival, akkor meg lehet beszélni a szervizzel, hogy csak azt viszik el bevizsgálni/cserélni, és akkor nem kell nélkülözni magát a gépet.
-
Zanik
addikt
válasz asus x59sl #7597 üzenetére
Dehogyis! A SiS chipset "gyengesége" csak akkor hátrány, ha nagy erőforrás-igényű alkalmazásokat akarsz futtatni. Elsősorban azok panaszkodtak rá, akik erős videókártyával szerelt SiS chipsetes gépet vettek, és csodálkoztak, hogy még sem futnak jól a játékok. De hát aki játékra vesz notebook-ot, az alapból rosszul dönt! Szerintem amire te fogod használni a notebook-od, ahhoz pont jó (esetleg érdemesebb lett volna egy kisebbet venni, amit könnyebb cipelni). Az pedig hogy tényleg jól döntöttél, majd csak fél, 1 vagy 2 év múlva fog kiderülni. Ha nem lesz semmi baja, és tudod arra használni amire akarod, akkor tökéletes választás volt.
-
Zanik
addikt
válasz asus x59sl #7591 üzenetére
Asusnál főleg az X51-es szériára, és egyes F5-ösökre volt több panasz, de a nagy számok törvénye miatt ez tán nem is olyan meglepő!
-
Zanik
addikt
válasz asus x59sl #7590 üzenetére
Azért szar, mert nem annyira jó mint az Intel, AMD (Ati), Nvidia chipsetjei, és sokszor hiába az erős processzor, vagy a videókártya, a SiS chipset visszafogja őket, ezért érdemes inkább a fent említett mások három gyártó chipset-jeivel szerelt notebook-ot venni. Legjobb az ha Intel chipset-ben Intel proci, és AMD chipsetben AMD proci van! Vajon miért?
-
Zanik
addikt
válasz T.Peter #7592 üzenetére
Dell-en kívül? Lenovo Thinkpadek, HP egyes szériái (sajna vannak gyengébbek is), Toshibátol a Tecrák, FuSi Lifebook-ok.
MSI-vel sokáig voltak garanciális gondok, lehet hogy azóta már jobb a helyzet, illetve általában melegebbek a gépeik a hasonló konfigurációjú konkurens termékekhez képest, valamint régebben az anyagminőséggel is akadtak problémák, de mára már ott is feljavultak. Azért ha Asus és MSI közül kéne választanom, még mindig Asus-t vennék. Amúgy meg Dell-t, azzal baromi ritkán lehet melléfogni!Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82
-
Zanik
addikt
válasz Lalee74 #7587 üzenetére
Hű, láttam már ilyet, pont A6-osnál. Ott gariban cserélték az aksit. De nem feltétlen kuka, esetleg megpróbálhatsz megkeresni egy akkufelújítót, hátha tudnak vele mit kezdeni.
-
Zanik
addikt
válasz Agostino #7584 üzenetére
Alapvetően nincs baj az Asus-okkal. Volt pár gázosabb széria, de azok is inkább a belépő szintű típusok voltak, de még így is jobbak az Asus-ok (szvsz), mint a hasonló árkategóriájú FuSi és Acer gépek. Nálunk két Asus van a családban, az egyik 6(!), a másik 2 és fél éves, és mai napig tökéletesen működnek, soha semmi hibájuk nem volt. (Sógornőmnek HP-ja van, sok gond is van vele, páromnak Dell - na, az még egy megbízható márka - tesóm meg a tanácsaim ellenére MSI-t vett Asus helyett, de egyelőre még az is jól működik.
[ Szerkesztve ]
-
Zanik
addikt
válasz Agostino #7579 üzenetére
Külföldi oldalakon többnyire dicsérik, csak a súlyát és a viszonylag rövid akkus üzemidőt (az erős gpu miatt lehet) róják fel negatívumként. Az anyagminőséget jónak ítélik, bár nagy valószínűséggel por és ujjlenyomatgyűjtő (ezt nem írják sehol, de a képek alapján valószínűsíthető), kopásáról nincsenek infó (talán mert viszonylag új széria). Igazából valós felhasználói tapasztalat lenne jó, de nem hinném hogy sok lenne itt az F8Vr tulaj, de majd egyikük megcáfol.
[ Szerkesztve ]
-
Zanik
addikt
válasz Boyfish #7543 üzenetére
Dothan magos Pentium M procik (7xx) belemennek, és elvileg 2Gb (1Gb/slot) memóriát is bele lehet rakni. Nekem Asus A6Rp-m van, a felépítése hasonló, nemrég cseréltem benne procit, ha kell valami tanács/segítség, nyugodtan kérdezz privátban!
Amúgy az A6Rp-be az Asus állítása szerint max. 2Gb memóriát lehet rakni, közben az Asus Support fórumon egy srác simán belerakott 4-et! Következő lépés nekem is az lesz.
-
-
Zanik
addikt
Elvileg elbírná, bár az m420 után lehet, hogy egy kicsit megterhelné a hűtést. Érdemesebb lenne inkább a cerka sebességéhez közelebb álló Core Duo-t választani. A FSB és szorzóértékeket állítólag magától felismeri és beállítja a BIOS. Én a héten várom egy T5300-as érkezését az A6Rp-mbe, szintén m420 helyére. Ha gondolod, a csere után szívesen írok a tapasztalatokról.
-
Zanik
addikt
válasz A-l-i-e-N #7328 üzenetére
Hol vettétek ti az a notit, az Ecserin? Kell, hogy legyen rajta szériaszám, ha nem 10, akkor 15 karakteres. A régebbi Asus notikon a vonalkód alatt, SN: után szerepelt 10 karakter, az újabbakon már a vonalkód felett van 15 karakter, no, azt kéne bepötyögni.
-
Zanik
addikt
Sziasztok Asus noti tulajok!
Rég jártam erre, ami csakis amiatt lehet, hogy az immár 2 éves Asus A6Rp notim a mai napig hibamentesen működik. Az akkumulátor elhasználódásának a mértéke: 17%!!!
Pedig aztán volt használva rendesen, és sokszor hálózatról, ki nem szedett aksival.Most viszont egyből huncutkodni támadt kedvem és kicserélném a Celeron M420-at, egy Core Solo T1350-re! Van valakinek esetleg tapasztalata az Ati X200 chipset-en történő CPU cserével?
-
Zanik
addikt
Sziasztok!
Gondom akadt anyám baromi öreg (3-4 éves) Asus 2500H laptopjával. Szóval az aksi úgy gondolta, hogy egyik napról a másikra már nem akar működni. Látszólag (Everest/külső megvizsgálás) nincs semmi gond vele, fullra van töltve, kapacitása kb. 30%-kal csökkent. Viszont egyáltalán nem akar aksiről elindulni a gép. Nem tudom pontosan hogy működik ez, de úgy tűnik mintha a vezérlő elektronika tiltaná le, mert már biztos túl van a tervezett élettartamon. Szerintetek mi lehet a gond? Ha esetleg az van, amit sejtek, akkor ki lehet iktatni valahogy ezt a tiltást?
[ Szerkesztve ]
-
Zanik
addikt
Aha, ez 1 példa, és te ebből általánosítasz az összes Asus notira, hát gratula?! Ráadásul nem a gép ment tönkre, nem a felhasznált anyagok vagy összeszerelés minőségével volt gond, hanem csak egy alkatrész, az aksi - amiből véletlenül is kifoghat bárki egy selejtes darabot - ment tönkre. Mi következik ebből? Az Asus gépek úgy ánblokk szarok. Nem valami megalapozott konklúzió, nem gondolod?
-
Zanik
addikt
Jah, a noti egy másféléves A6-os, de nem látszik rajta. Após-jelölt 1 éves Dell Inspiron-jának a teteje meg teljesen kikopott, szóval nem hinném hogy az Asus-ok jobban kopnának a többi, hasonló árkategóriájú notinál.
-
Zanik
addikt
Nálam a gyakran használt billenytűk kopnak (mattról fényesre!), illetve a billentyűzet alatt is van pár apró karc, de azok nem zavarnak. Sokkal jobban zavar a fedlap, ahol mostanában vettem észre függőleges karcolásokat, amik nagy valószínűség szerint a táskába való becsúsztatáskor keletkeznek. Egyelőre még aprók és csak bizonyos fényviszonyok mellett észrevehetőek, de félek, hogy idővel durván össze lesz karistolva a noti teteje. Jó megoldás lenne a tatyó lecserélése is, de én inkább a fedlap szebbé és tartósabbá tételén gondolkoztam el. Felmerült bennem a matricázás lehetősége, illetve hogy újrafestetem valakivel. Esetleg valaki közületek csinált/csináltatott már valami hasonlót?
-
Zanik
addikt
válasz Kovács84 #5312 üzenetére
Mi a baj az F9 szériával? Nem sokkal nagyobb/nehezebb mint az U5! Ráadásulez már a lélektaninak tartott 200e határ alatt kapható. Bár egyelőre jól elvagyok az én másfél éves A6-ommal, de az tuti hogy a következő notinál én 12"-13"-ra váltok.
-
Zanik
addikt
Jah, wifihez tanács, az Asus wlan control center egy fos. Legalábbis túl "bonyolúlt", ha az XP kezeli a vezeték nélküli hálózatokat, akkor sokkal könnyebb beállítani a kapcsolatokat, és tutira megtalál minden hálózatot (még olyat is, amiről fogalmad sincs, pl. vonaton másik notebook!). Ezzel szemben az Asus-os progival fél napba telt mire rá tudtam csatlakozni egyik haveromnál a wifi-re. Szóval az Asus-os wlan progit szerintem hanyagoljátok.
-
Zanik
addikt
válasz Robert75 #4671 üzenetére
A T5250 az Core 2 Duo proci, ami hiszed vagy sem, jobb mint egy T2330, ami viszont "csak" Core Duo. Tapasztalat nincs, mivel kötve hiszem hogy bárkinek is lenne két pont ilyen procival szerelt notebookja! Lényeg: a T5250 az újabb, tehát nagy valószínűséggel jobb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Cybertruck Taipeiben
- OLED TV topic
- Ezekben a változatokban lesz elérhető a OnePlus 13 Kínán kívül
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Eufy X10 Omni - lát, de nem néz
- Apple asztali gépek
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- War Thunder - MMO Combat Game