- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Projektor topic
- Steam Deck
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- TCL LCD és LED TV-k
- Hogy is néznek ki a gépeink?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Xanyi
tag
Sziasztok!
Van egy egészen frissen vásárolt (5 napos) ASUS K501UQ gép. Az 5 nap alatt kétszer fagyott le úgy, hogy azután tényleg semmire nem reagált csak a bekapcsoló gomb hosszú nyomására.
Egyik alkalommal egy nagyobb fájl másolása közben, a másik alkalommal pedig éjszaka letöltés közben, reggel vettem észre hogy tök süket...
Hardveres probléma lehet, lehet ilyenkor élni a vásárlástól elállás jogával?Előre is köszönöm!
-
ZephX
senior tag
Sziasztok!
Valószínűleg nem ide tartozik a kérdés, ha van megfelelő topik irányítsatok át oda. Asus N551 képernyőjét szeretném rendesen megtisztítani a portól. Nem zsíros csak poros. Normál jó minőségű szemüvegtörlő kendővel letöröltem, de ugye emiatt a panel és a műanyag keret között ott marad a por. Erre jó megoldás lehet, az objektívekhez használt Lenspen ecset része? Mert az elég finom és mivel a lencsét is azzal szoktam, elvileg jónak kéne lennie
-
szpali
addikt
válasz
Winchester95 #28357 üzenetére
ebay-en keress rá a típusra, esetleg aida64-el nézd meg a panel típusát és úgy keress rá.
UK eladóktól 1 hét alatt meg szokott érkezni és kis technikai érzékkel te magad is ki tudod cserélni -
GL552JX-CN369D erről a laptopról mi a véleményetek? I7 4750hq/8gb ram/950m. Főként a melegedés és ennek következtében a teljesítmény visszaesés érdekelne, másik topikban nem ajánlották, de kíváncsi lennék olyan véleményére is, aki használt ilyet.
-
Lionela
csendes tag
Én most telepítettem az Asus N552-mre új Windows-t.
Nem állítgattam semmit a BIOS-ban, csak bedugtam a pendriveot, bekapcsolás után szarrá nyomkodtam az ESC gombot, mire bejött a bootolás választó panel, ott kiválasztottam a pendriveot és ennyi.(szintén Rufus-szal csinált telepítőpendrive volt)
-
s3toraph
senior tag
Sziasztok!
Egy ASUS VivoBook Max X541SA XO135D-re akarok pendriveról win10-et telepíteni.
A BIOS-ban engedélyezni kell a Launch CSM-et, és kikapcsolni a Secure boot control-t, az asus oldala szerint szükséges USB telepítéshez. Ezen módosításokra miért van szükség egyébként, mire szolgál ez a kettő? Így fog tökéletesen települni, ha ezeket átállítom? Nem kavar be?A telepítős pendrive meg van, rufus-al elkészítettem, egy lenovo X220-on tesztelve, működik elindúl a telepítő.
UEFI-ként akarom telepíteni GPT particióstílussal. -
Gergosz2
veterán
válasz
Winchester95 #28357 üzenetére
??
Hiába van rá garancia, ezt abban nem fogják kicserélni. Alsó hangon én legalább 25k-t tippelnék a cserére de több is lehet. Anno pl N550-re kérdeztük meg páran és ott 40k volt alsó hangon a művelet, bár érdemes hozzá tenni, hogy fHD IPS panelről van szó.
-
Winchester95
őstag
Sziasztok!
Adott egy Asus x554L notebook.
Megtört a kijelzője.(csak a kijelző)
Szerintetek érdemes javíttatni, ha igen hol?Szerintem még garancia is van rá.
Mennyi lehet a javíttatása kb?
Van rá még garancia szerintem.De félek hogy elég borsos összeg lenne ott... -
Raruh
tag
-
Sziasztok!
Nézegetem az Asus notebookokat és rengeteg leírásban nincs adat arról, hogy van-e mikrofon benne vagy nincs, webkamera viszont van. Ebben az esetben szerintetek evidens, hogy mikrofon is van a notebookban?
köszi előre is!
-
mmatta1000
csendes tag
Sziasztok!
Nekem egy érdekes problémám van... de előtte jöjjön, hogy milyen laptop-ról van szó.
Processzor: Intel® Core™ i5-6300HQ
Processzor adatai: 4 Cores, 6M Cache, up to 4x3.20 GHz
Memória: 16 GB DDR4, 2133Mhz
Merevlemez: 1000 GB
SSD: 275 GB Curical M.2 ultra
Grafikus vezérlő: nVIDIA GeForce GTX 960M 2GB DDR5
Kijelző: 15,6" matt IPS
Kijelző felbontása: 1920X1080 (FULL HD)A laptopot külső monitoron használom, ami egy LG 34UC79G. Bevallom, nem vagyok egy nagy játékos, sőt, egyáltalán nem játszom, de most a munka miatt megengedhetem magamnak, hogy néha eltöltsek egy kis időt játékkal. A játék pedig ez lenne, Blade and Soul.
Probléma: A Geforce Experience elvileg optimálisra állítja a grafikai dolgokat. Ám amikor belépek a játékba, maximum 15 fps-em van. És hiába veszek lejjebb mindent teljesen minimumra, még a felbontást is, a maximum amit elérek az 25 fps...
Viszont... ha a laptop nincs rákötve a külső monitorra, akkor az optimális (fullhd, közepes grafika) beállításokon közel 30 fps-t érek el. Még ez sem valami sok, de a különbség akkor is drasztikus.
Elmondaná nekem valaki, hogy miért ilyen kevés az fps? És hogy külső monitoron miért nem tud rendesen futni?
Más játékkal még nem probáltam.
Köszönöm előre is!
-
B.A.T.
tag
Sziasztok! A következő probléma miatt kérem a segítségeteket: Van egy ASUS K50ID-SX096D laptopom, amire Windows 10 SP1 64 bites OS-t telepítettem. A problémás eszköz a webkamera, ami a windowsos driverrel fordított képet mutat. Az ASUS oldaláról letöltöttem a kamerához passzoló drivert (Chicony 61.5.200.450 - ez a legújabb verzió, de régebbivel is próbáltam) ezzel viszont az alkalmazások, mint pl. a Kamera, Skype nem érzékelik a kamerát. Érdekes módon sima Win10-el (nem SP1) még működött, szóval Win update óta ilyen. Ez a telepítés már alapból SP1-es. A kamera egyébként minden alkalmazás számára engedélyezett, ezt ellenőriztem, és az eszközkezelő szerint tökéletesen működik.
A kamera PID kódja:
USB\VID_04F2&PID_B1E5&MI_00Én ugyan nem találtam hozzzá másik drivert, de ehhez kéne vmi, vagy bármilyen más megoldás.
Ötletek?
-
Raruh
tag
válasz
Málnabeach #28346 üzenetére
Ha tényleg csak gépelés, filmezés, én inkább egy transformerbookot javasolnék neki. Van szép rózsaszínben is
Sokáig bírja az akksi, van érintőkijelző, és ennél könnyebben szerintem semmi nem szállítható. Nem beszélve arról, hogy az általad megadott keret kb feléből beszerezhető.Ha nem kizáró ok a 10" kijelző, akkor best buy
-
Málnabeach
csendes tag
Sziasztok! Barátnőm szeretne egy új laptopra beruházni, egyetlen kikötése, hogy Asus laptop legyen. Lényeg, hogy könnyen szállíthetó, könnyű legyen. Használat gépelés, filmezés és így körülbelül ennyi. Személy szerint egy Asus K501-et tudtam neki javasolni, mivel én is egy éve használom és tökéletesen működik. Emelett még tudnátok javasolni 170k környékén valamit, ami opció lehet?
-
Gsx-rr
veterán
Van egy Zenbook-om amin hdmi-n nincs kep valamiert.
Kiprobalnam a mini/micro display portot de mar ketszer sikerult nagyobb csatlakozoju kabelt rendelnem.Valaki segitene pontosan milyen kell hozza. Akar atalakito akar kabel is megfelelne!
-
Mattb
senior tag
Sziasztok!
Véleméynt szeretnék kérni az ASUS UX330UA ultrabookról. Mindennapos böngészéshez, weboldal készítéshez/szerkesztéshez kellene, néha egy kis PS, de csak kép átméretezés szinten. Az i5-7200u-s procival, 8giga rammal, intel hd 620, 256os SSD-vel szerelt változatot néztem. Mennyire lenne visszalépés egy i7-4510u + nvidia 840m-hez képest? Ha az lenne. Mert most ilyenen végzem ezeket a munkákat és meg vagyok vele elégedve. -
szaboi6512
őstag
válasz
szaboi6512 #28333 üzenetére
Megoldva. Fix 60 fps-re kellett állítani. Full HD-n megy, akadás nélkül. 😀
-
Pehi
senior tag
Szevasztok! Segítséget szeretnék kérni! Akármelyik bluetooth drivert felrakom,valamiért nem megy! Típus Asus X55A. Tudnátok egy linket küldeni ami valószínűsíthető,hogy tuti jó lesz? Köszönöm!
-
Raruh
tag
válasz
Ajánlom figyelmedbe [ezt] az oldalt, elég jól belövi, hogy futna-e, vagy hogyan egy játék.. persze függ a gép pontos típusától is, illetve, hogy milyen korlátai vannak (mint pl a hő)
-
Raruh
tag
válasz
u-s processzortól túl sokat nem kell várni, de a turbó szabályozását nem a felhasználó végzi. Bekapcsol, amikor nagy a terhetés. De sajnos a processzor nem tudja kihajtani a 950-et
-
steelsec
aktív tag
válasz
Hát az az i5u nem egy erős valami, elvileg lowon ajánlott a fifa17 mert a proci a bottleneck.
-
szaboi6512
őstag
Sziasztok!
Ebben mikor kapcsol ba a Turbo boost,mert még a fifa 17 is szaggat . ez komoly egy ilyen konfigon? -
KubanitoS
veterán
válasz
Viharlovag #28330 üzenetére
Az ASUS N551 fémházas, a GL553 pedig egy gagyi műanyag. Minőségben nincs egy szinten a két gép.
A két processzor közötti különbség lényegtelen, hiszen mindkettőben a mai szemmel viszonylag gyengusz GTX 960m fut. Az N551-ben lévő kétmagos i5 is vígan kihajtja, emellett nem is fog annyi hőt termelni, mint a négymagos 6300HQ.
Az már más kérdés, hogy a Witcher 3 konkrétan jobban elvan egy négymagos procival. De amúgy marha mindegy, mert a 960m-mel így is-úgy is szaggatni fognak az új játékok.
Nézz GTX 960m videókat youtubeon.
Neked egy 1050Ti-vel, vagy 1060-as videokártyával szerelt gép lenne. A probléma ott van, hogy ez laza +150-200 ezer forint felár a fenti két géphez képest. Ilyen pl az ASUS G752.
-
Raruh
tag
válasz
Viharlovag #28330 üzenetére
Ha nem fontos, hogy 0km-es gép legyen, 200k körül kapsz garanciális RoG-t, amivel nem tudsz mellé lőni. Ha pedig kicsit visszább olvasol, többször is ki lett már fejtve, hogy a notebook ajánlós topicban rengeteg tévhit és előítélet kering.. GL szériával semmi probléma nincs. Könnyű műanyag háza van, ennek ellenére erős, de a fémmel ellentétben nem karcolódik, horpad, maximum kopik, mattul valamennyire. Jómagam lassan 1 éve használok egy GL552VW-t amit a sárga földig aláztak az említett topikban, azóta is gyönyörű állapotban van, tökéletes működésnek örvend, és köszöni szépen, a residentevil 7-et is és a doomot is elég szép grafikán nem, hogy szaggatás nélkül, de 60+ fpsel elviszi..
YouTube -on sok teszt van fent, azért szólják le egyébként, mert az egy ventilátoros hűtés sokak szerint kevés. Az én gépem hűtőpad nélkül, eredeti pasztával 80 fok több óra játék után.(cpu), hűtőpaddal 72-75 között alakul.
Az elején csak azért hoztam fel a használt gép vételének lehetőségét, mert abból a keretből i7,8gb,gtx960 4gb, garanciás notebookot is kapsz már.
-
Viharlovag
csendes tag
Sziasztok!
Laptop vásárlása előtt állok, a laptop vásárlós topicban már írtam, de még mindig tanácstalan vagyok. Két ASUS notit nézegetek, egyet amit ajánlottak, névlegesen ASUS N551JW-CN212H, egyet pedig amit magam találtam, ASUS ROG Strix GL553VW FY147D.
Nos amivel nem tudok dűlőre jutni az maga a gép teljesítménye. Játszani is szeretnék a géppel, amihez ugye a 4 magos 6300HQ gondolom előnyösebb és a 960-as is 4 gigás a RoG-ban, de azt mondták annak silányabb a minősége(?), szóval most végképp elvesztettem a fonalat.
Mindent meghallgatok, ha tudtok mást ajánlani azt is, nem kell feltétlenül hogy ASUS legyen, annyi kikötésem van hogy mostani játékok is fussanak rajta, értem ez alatt Witcher 3 vagy DOOM-ot pl. szaggatás nélkül.
-
TheProb
veterán
Egy érdekesség:
Most küldtem be a lapopomat gariztatni, erre a root case-től függetlenül küldtek egy levelet, hogy cserélni kell a benne lévő HDD-t és ha akarom akkor jelezzem ha kell adatmentés. Most itt a lényeg csak az lenne, hogy nem a gyári HDD-vel küldtem be a gépet, hanem egy Dell-ből raktam át. Ez most mi? Nem tudja az Asus beazonosítani, hogy nem a gyárilag szerelt merevlemez van benne? Még csak nem is akkora volt a kapacitása a kettőnek.Vagy majd utólag húzzák rám a vizeslepedőt? Bár az bebaszna, mert én egy szóval nem kértem és jeleztem, hogy foglalkozzanak bármit is a vinyóval... Vkinek esetleg hasonló tapasztalat?
-
ZephX
senior tag
Sziasztok!
Asus N551-ben milyen ethernet port van? Mert normál méretűt nem nagyon mertem belepróbálni, mert kicsinek tűnt a hely.
-
Sukta 95
aktív tag
sziasztok! valaki tudja, hogy egy asus k501l laptop hutojet hogyan tudnam kipucolni? levettem a hatlapot, de a zsaner hozzaferhetetlenne teszi. valaki tudja hogyan tudom levenni a zsaner boritasat, hogy hozzaferjek? lepattintani probaltam, de nem sikerult.
-
szaki1986
tag
Sziasztok!
Az UX410UA típusról mi a véleményetek? Egészen pontosan ezzel szemezek. Jobb lenne 256-os SSD-vel, mert nincs szükségem többre, de sajnos csak ezzel kapni (ez a 300k a max. keretem).
Leginkább az tetszik benne, hogy nincs 10 centi káva a kijelző körül.
Olvasgattam teszteket, igazából jókat írnak róla (max. a kicsit hangos ventit hozzák fel negatívumként), de gondoltam megkérdezlek titeket is.Szóval ennyi pénzért van jobb ultrabook?
-
Dr. Student
senior tag
válasz
khalox #28321 üzenetére
Köszönöm az észrevételeket.
Menet közben jobban utánanéztem és teszteltem.
Az alapvető probléma a 500M internettel volt. Egyszerűen 30-40MB/s letöltést nem tud igazán kezelni a proci.
Lekorlátoztam 100M és így alig 10-20% a proci kihasználtság. Így használható.Igen, némelyik játékban valóban a dedikált videokártyát nem ismerte fel. Ez megoldotta.
-
khalox
őstag
válasz
Dr. Student #28318 üzenetére
Biztosan megnézted gondolom, így félve kérdezem meg, - de nem az integrált videót használja némelyik telepített játékod?
(Csak mert a váltás korántsem olyan egyértelműen sima ügy, mint amilyennek beállítják, nekem több címet is kényszerítenem kellett, hogy a dedikált videóval induljon, ne az integrálttal. Pl. The Talos Principle, Skyrim, ami a Steamről települt - bár ennek a Steamhez konrkrétan nincsen köze.) -
KubanitoS
veterán
válasz
A fenti kollégának alapvetően igaza van, de ha egy Steam telepítés is 100%-on pörgeti a procit, akkor ott már alapból baj van. MSI Afterburnert tedd fel és nézd meg a hőmérsékleteket játék alatt. Lehet egy sima újrapasztázás is megoldaná a problémádat.
-
Gergosz2
veterán
válasz
Nem lepődnék meg, ha elkezdene throttling-olni. Itt is és a laptop ajánlós topikban is kismilliószor le lett írva, hogy ezek GL-es N-es meg általában a kommersz 15.6"-os laptopok egyszerűen képtelenek egy valódi négymagos gépet rendesen hűteni. Egyszerűen fizikailag nincs bennük elég hely.
Ráadásul ezek a GL-es gépek elég csalókák, sok esetben gyakorlatilag egy X-es gépet festenek át.
-
Dr. Student
senior tag
Sziasztok!
Beszereztem egy ASUS GL553VW-FY148D notebook(ot).
Szeretném leírni a problémáimat és hátha valaki tud rá mondani valamit.
Konfig:
i5-6300HQ
8GB memória
960M
120GB M.2
1TB HDD
Új friss telepítés.- Steam telepítés/letöltés során simán 100%-os a processzor használat. ???
Oké, tudom, hogy 500M internetem van, de eddig ez soha nem volt gond az asztali gépen.- Futtattam pár játékot és nagyon nem győzött meg a teljesítménye.
Mortal Kombat XL, pl. menüben is tapasztalat lassúságot. A játék alatt pedig egyszer csak leesik a FPS.Just Cause 3 frissen telepítve a Steamból, mit ír? Low of memory. 8GB memória kell a játékhoz, jah igen, de elfoglal néhány mb az integrált kártya és akkor már nem indul ? Úgy érzékeli, hogy nincs annyi ?
Nem értem...A laptop jól nézz ki, csinos, tetszetős, viszont a teljesítménye vagy nekem túl nagyok az igényeim vagy ennyiért ez várható, nem tudom.
-
-
KubanitoS
veterán
válasz
steelsec #28312 üzenetére
Ebben a proci jobb, mivel már fizikálisan is négy magos, de őszintén szólva marha felesleges, mert a 960m-et a 4200-as proci is vígan kihajtja. Az IPS hiánya komoly negatívum véleményem szerint.
A hűtőpadok nem sokat érnek. Ha az adott gép hűtése alapból gyenge, egy hűtőpad semmit sem fog tudni javítani rajta.
-
KubanitoS
veterán
válasz
PubliCat #28310 üzenetére
Say no more: ASUS N551JW.
Egy régebbi, de bika i5-ös van benne. A gép hűtése amúgy sem bírna el egy i7-est. Ez amúgy szinte az összes "játékos" laptopra is igaz, ezt mindenképpen vedd figyelembe.
A linkelt gép IPS kijelzős, 960m van benne és ahogy nézem már Windows is jár hozzá. Egyedüli hátrány, hogy csak 4 gb ram van benne, ezt érdemes lehet legalább még néggyel kipótolni.
-
PubliCat
tag
Üdv Srácok!
Kissebb dilemmában vagyok. Laptopot szeretnék venni. Az igények: főként játék meg hobbi,filmezés,net, néha lan-ban gémelni, ilyesmik. Az igényeim nem nagyok, egy sima Nvidia 950M nekem elegendő lenne. Ez a kártya Asus-ban vagy Acer-ben működik jobban? Mit tudtok? mik a tapasztalataitok?
Nyilván az alap felállása a konfignak valami ilyesminek kellene lennie:
- 8 gb ram,
- proci i5 6xxx vagy i7 4-5-6xxx,
- vkártya 950m,
- vagy 500 gb hdd vagy 240 ssd,
- kijelző felbontás mindegy számomra, de ha full hd, az se gond,
- usb portok kornak megfelelőek,
- op rendszer kompatibilitás nem kérdés,Nagyjából ezek a gyenge pontjai a konfignak. Erre tudtok valamit javasolni? A ráfordítás olyan 250e Ft körül maximalizálódik.
Köszi a válaszokat,
PubliCat
-
albinolynx
senior tag
Zenbook ux303ua típusú gépnél azt vettem észre, hogy ha BT egeret használok és az alvó módból "visszatér", olyan jelenséget okoz, mintha újra indulna a BT - wifi egység. Magával az egérrel lehet pozicionálni, viszont a wifi hálót eldobja, újra csatlakozik. USB BT vevővel ez a hibajelenség megszűnik, stabil a wifi.
Windows 7 x64 enterprise, asus honlapról a driver. -
asprey
tag
Sziasztok!
Következő hibajelenségről szeretnék valami infót.
Asus X550l ha összekötöm a laptopot filmnézés miatt Hdmi-keresztül egy Lg lcd tv-vel( más tv-n is próbáltam) akkor egyszer csak eldobja a hálózatot és átkapcsol wifi-re de közben úgy le terhelődik a gép, hogy szaggatni kezd mint az őrült. Csak az újra indítás segít és addig tökéletes ameddig nem használom a hdmi kimenetet.
Különböző hdmi kábeleket próbáltam de ott is jelentkezik a hiba. Driverek a legfrissebbek és csak ha csatlakoztatom hdmi-n akkor produkálja a hibát.
Win 8.1 használok. Mi köze van a hdmi-nek a hálózati kártyához?
Minden információt köszönök. -
-
sanycizen
újonc
Sziasztok!
Most vettem egy Asus X550VX-DM069D laptopot, feltelepíttem rá a Win10-et, a legfrisebb drivereket, és sajnos hasonló problémába ütközök, mint az előző hozzászólók. Az itthoni, sőt máshol lévő routerről is ledobál... Szerencsére nem olyan sűrűn, de azért elég idegesítő ahhoz, hogy valami megoldást keressek...
Valakinek valami ötlet, hogy mivel próbálkozzak?
Köszönöm előre is! -
Nem hiszem, hogy a router a gond, mert itthon a TP Linken ami fél éves és a másik házban a UPC-sen is ugyanezt csinálja. De pl tegnap sógornőm gépezett vele és egyszer sem dobta el. Lehet itt a panelban bezavar valami, mert van vagy 25 wifi... Viszont én a routeren csatornát váltottam már elve az automatáról, mert ugyanilyen rouer legalább 3 van a házban.
-
KubanitoS
veterán
válasz
Lalikiraly #28298 üzenetére
El kellene vinni a laptopot valahová és ott megnézni, hogy másik wifin mit csinál. Ezzel könnyedén ki lehet szűrni a hibaforrást. Ha régi a routered, akkor lehet az kezdi megadni magát.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ThinkPad T14 Gen2i 14" FHD IPS i5-1135G7 16GB DDR4 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Thinkpad T480s 24GB RAM 1TB SSD (erős, könnyű, vékony gép) Windows 11 kompatibilis
- Acer Predator Helios 300 - 15,6"FHD IPS - i7-7700HQ - 8GB - 256GB SSD+1TB HDD - GTX 1060 6GB -MAGYAR
- HP 445 G10 PROBOOK AMD Ryzen 5-7530U - 16GB - 256GB
- Dell Latitude 5510 15,6", i7 10610U, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, garancia
- AKCIÓ! MSI B450 R5 3600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Zalman S2 TG Zalman 600W
- Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF/ i5 8-9-10 gen, i7-9700 vagy "félkonfig"/ Win11- Számla, garancia
- Windows! Logitech Mx Keys Magyar!
- NVIDIA Quadro M2000 4GB 128bit GDDR5 videokártya
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest