Új hozzászólás Aktív témák
-
Larodar
csendes tag
Sziasztok!
Notebook vásárlás előtt állok és a segítségeteket szeretném kérni, hogy mi a véleményetek erről az asus notiról [link]
Előre is köszönöm! -
BillBácsi
tag
válasz
asusnoti #11996 üzenetére
Hali!
Ez a "van néhány ilyen hiba" duma, azért nem stimmel, mert az eladott sokféle Asus laptop közül valószínüleg tényleg nem sok a K52JE. Abból viszont sok a hibás.
Ha megnézed a nemzetközi fórumot ott már egészen más a kép.
Ködösítés folyik! Nem akarják elismerni a hibát, pedig a presztizsüket igy még jobban rombolják! -
Mr.Skynet
senior tag
Az én notim, hát húh kicsit hosszú és egyben lényegtelen szotry is, nemtom mi lett volna "ha", a fórumot elnézve nem nagyon volt panasz a JR-ekre
Kecskemétre vitte a notit Budapestről a Magyar Posta (ezt nem lehetett kihagyni) az első tulajnak a Roll Computer -től vásárolva, ~2,5hónappal később én megvettem és azóta sincs vele probléma (kopp-kopp), a noti alján lévő matrica szerint 2010 márciusi a gép, a bolt májusban adta el.
Pontos típus: Asus K52JR - SX101D
HDD: gyárilag Hitachi HTS545032B9A300, cserélve vásárlás utáni napon erre: Samsung HM500JI, tervben van egy ilyen, illetve várom, hogy valahol elérhető áron legyen 750-es Toshiba, jelenleg csak ők gyártanak 750-es vinyót ami 9,5mm vastag és nem 3 tányér van benneasusnoti: teljesen mindegy melyiket említed, ha a széria ugyan az, tehát K52JE. Ez határozza meg, hogy az "alapok" mik lesznek, a utána lévő azonosító csak a specifikációt jelenti, hogy pl. milyen vagy mekkora cpu, ram, hdd, optikai meghajtó stb. kerül a gépbe, de a számunkra problémás rész változatlan, vagyis vélhetően mindegyikben ugyan az a hdd-ket rosszul kezelő alaplap került. Aztán, hogy lesznek-e majd ilyen rev. 1-2 ilyen-olyan javított vagy újabb verziók azt csak az Asus tudhatja...
-
PoPeC
csendes tag
Sziasztok!
Egy Gamer notebookot szeretnék venni. En ezt az Asus G73-at néztem ki. [link]
Úgy hallottam, hogy az SW szériának van valami problémája, amit az Asus márciustól frissít. Erről van valakinek információja?
A másik kérdésem pedig, hogy ebben az árkategóriában (kb. 480k bruttó) van-e jobb gamer laptop vétel?
Válaszokat köszönöm!
Üdv,
Ádám -
asusnoti
csendes tag
Lécci, írjátok le a konkrét típust, mert nem tudom, hogy kinek-milyen van. Van valakinek problémája konkrétan a K52JE-EX035D-vel?
Ma amúgy felhívtam a szervízt, hogy rákérdezzek a hibára. Direkt megkérdeztem, hogy nem-e lehet szériahiba, mert sok rosszat hallottam. Annyit mondott a srác, hogy van néhány ilyen hiba, de nem tömeges és jelentsem be a hibát neten, aztán felveszik velem a kapcsolatot. De nem szeretnék gép nélkül lenni sokáig, így asszem inkább kivárok a szervízzel, kiváncsi vagyok, ti mit értek el a szervízeléssel. -
Neo*
csendes tag
Sziasztok!
Azt nem értem, nem tűnik föl nekik, hogy mindegyiknek ugyanaz a baja, és alaplap csere után sem működik megfelelően....végigcsinálják mindenkivel ugyanezt a mizériát :S.
Mr.Skynet: a te notid pontosan milyen típus és hol vetted? ...Mellesleg előfordulhat, hogy ha nem cseréltél volna vinyót, neked is hasonló probléma lép föl? Vagy erre a típusra nincs általában panasz?
-
legiaap
félisten
válasz
cantus #11993 üzenetére
A hűtőpadról olyanokat olvasgattam, hogy csak pár fokkal csökkent, az meg a mostani 100 foknál nézve nem nagy segítség.
Az a progi amit mondtál az nem működik win 7-en?
Nem szeretném újrarakni ezért a gépem.
Mint mondom, fél év után kukába fogom dobni. A lényeg addig húzza ki. -
cantus
tag
válasz
legiaap #11987 üzenetére
Ha esetleg visszaállnál az XP-re, akkor bátran ajánlom a notebook hardware control programot, amiben a processzor frekvenciáját a felére is le lehet venni és szépen kíméled ezzel a gépet. Plusz persze egy hűtőpad se árt. Én ezekkel nagyon jól elvagyok, egy öt éves A6VA tulaj vagyok.
-
dim dim
tag
Üdv!
Szerintetek normális jelenség az, hogy egy ilyen laptopnak a hűtőventillátora állandóan, megállás nélkül megy?
ASUS K42JV-VX050DA gép teljesen új, nem lehet koszos, poros.
Eddig nem volt olyan laptopom, aminek a cpu fan állandóan dolgozott volna. Néha bekapcsolt, de ha neteztem pl. még nyáron a melegben se nagyon.
Ha csak netezek, vagy épp semmit se csinálok, csak a win megy, akkor is megy a fan, méghozzá úgy tűnik, állandó rpm-mel-a zaj alapján. Sajnos, egy hardver diagnost program (HWINFO, AIDA, Speccy, Everest, Speedfan) se tud kiolvasni rpm értéket. Semmit.Mit lehet tenni? A gép zajos!
Köszönöm
-
legiaap
félisten
Fffúúú öregem ezt merre kell megnéznem?
Igen laikus vagyok "hogy épül fel egy noti, és hogyan kell kipucolni rendesen" téren.
Nincs is rendes szerszámom hozzá. Bicskán lévő csavarhúzóval tudtam csak leszedni a hátulját és annak is csak azt a részét, ahol a ventilátorhoz lehet hozzáférni és az alaplap egy részéhez, mert a süllyesztett csavarokhoz nincs már szerszámom.
Nincs szoftveres mód a proci teljesítményének szabályozásához? -
válasz
legiaap #11987 üzenetére
szerintem egy alapos tisztítás kellene neki - nem csak a ventinél, hanem végig az egész légúton -, és újra is kellene pasztázni, mert egy idősebb notinál a húzós melegedéstől kiszrádhatott már minden hővezető kotyvasz és lapka...
amikor nincs hajtva a rendszer, akkor visszaveszi a proci órajelét? -
BillBácsi
tag
válasz
lacko22 #11988 üzenetére
Hát ahogyan az Asus saját fórumán olvasgattam, nem néhány esetről van szó.
Vannak cégek akik elismerve a hibát tisztességesen kártalanítják a vevőiket és mélyen lehajtott fejjel elnézést is kérnek, meg vannak ilyenek /Asus-Anus/ akik úgy tesznek mintha semmi közük nem lenne az egészhez. -
lacko22
aktív tag
válasz
BillBácsi #11986 üzenetére
Sziasztok. Nekem is ma írt vissz az Asus, dettó a tapasztalat. Azt írják kb 10 nap alatt jön meg az alaplap amit cserélni akarnak. De kérem mért muszáj ezt végigjátszani mindenkivel, mindíg minden körülmények között? Így még elégedetlenebb lesz az ember. De Asus nagy cég pár ember lehet nem számít nekik....
-
legiaap
félisten
Szervusztok!
Van egy Asus X50Z notim. Neme mai darab. Rengeteg gondom van vele. Vannak kisebbek és nagyobbak. Kisebbek, hogy szar az anyaghasználata, mely miatt igen mozog a kijelző, a kijelzőt rögzítő két pánt, ami körül elfordul a kijelző közül az egyik meg van repedve. Gondolom e miatt van a lötyögés. De ez még csak a kisebbik baj. A nagyobb az, hogy igen melegszik és nagyon pörög, sok hőt termel, a bal oldalon elég meleg a billentyűzet is.
Szétszedtem és megvizsgáltam. Az a réz színű lapos akármi (nem tudom mi a neve) ami ívesen köti össze az alaplapot a ventilátorral na az szinte tűzforró. A Ventilátorból, már többször is kifújattam a port, de nem segít. Még egy fél éve mértem Everest-el hőfokot, akkor a CPU-ra 100 fokot írt. Ez tuti nem változott. Ma pedig olyat csinált, hogy játszottam Facebook-on és kikapcsolt. Csak akkor tudtam visszakapcsolni, mikor lehűlt kicsit.
Nem tudom lényeges-e, de windows 7 32 bites rendszert használok és természetesen megy a Power4Gear, azon belül is az Entertaintment profilt állítottam be.
Nem szeretnék sokat már ettől a laptoptól, csak annyit, hogy egy fél éves még bírjon ki.
Kérdésem a következő lenne:
Hogy tudom a teljesítményét visszább venni kicsit, hogy ne legyen ennyire hangos, ne termeljen ennyi hőt és ilyen ne történjen, hogy kikapcsol magától, mert már nem bírja. -
BillBácsi
tag
Hali!
Az Asus-tól kapott legújabb e-mail alapján fogalmuk sincs róla mikor érkezik meg az új alaplap. Azt írják várjak türelemmel, majd értesítenek.
Ez annak a fényében csodálatos, hogy a tapasztalatok alapján, az alaplap csere sem változtat semmit.
Ha szerencsés vagyok talán két hónap elteltével lehet, hogy kicserélik, vagy visszakapom a pénzemet.
Jó pofa cég! -
spanyoll
addikt
Semmiképp se vegyél ilyen gépet, főleg azok után, hogy ennyi embernek szar volt.
Én most tartok ott, hogy visszavittem ugye kábelt, mindent, szervízes srác szerint max 1 hónap a kártérítési folyamat, de ne parázzak mert pár nap alatt megoldják ált. Írtam nekik mailt, egyelőre semmi reakció. Ma 1-2 körül felhívom őket, és kicsit megmondom, hogy ha indexen a fikáról írnak akkor erről is fognak
-
asusnoti
csendes tag
válasz
Mr.Skynet #11983 üzenetére
Először gyors tesztet csináltam az error scannal, ami nem talált hibát, utána pedig normálban kezdtem el futtatni a tesztet. Kb. a harmadáig jutottam a tesztnek, mert olyan sűrűn akadt, hogy erre meg én akadtam ki és fejeztem be az egész. Amíg az ellenőrzés elkészült, hibátlan volt a lemez. Egyébként a vinchester használatot figyelő ablakban az akadások idejére semmilyen használatot nem jelzett a program. Ez most vagy azt jelenti, hogy tényleg nem volt kapcsolat arra az időtartamra a hdd-vel, vagy pedig az akadás miatt a program nem működött megfelelően.
-
Mr.Skynet
senior tag
válasz
asusnoti #11982 üzenetére
Nem igazán a smart adatokra gondoltam, mondjuk DMA hiba kissé tényleg necces, mondhatni i/o hiba, néha kicsit "megszakad" a kommunikáció a vinyó és az alaplap közt, ha ez mindenkinél ilyen akkor az nagyon gázos.
Eredetileg "Error Scan" tesztre (ezen belül nem quick scan!) gondoltam, viszont dma hibákkal lehet le sem futna a teszt vagy csak valami eszméletlenül lassan dolgozna. Lehet, hogy minden percben megáll majd pihenni 1 percre, maga a vinyó meg hibátlan lesz és talán tényleg hibátlan is -
asusnoti
csendes tag
válasz
Mr.Skynet #11981 üzenetére
A HD Tune Pro 4.00-át futtatva a következő eredményt kaptam:
Healt fül: (C7) Ultra DMA CRC error count - status: warning
Description: Number of interface communication errors: 1685
Status: There were communication errors. This may be caused by a damaged cable.
(Minden más ok.)Ez sehogy sem hangzik jól... Vagyis vagy a vinyó a ludas, vagy pedig az alaplap nem képes a megfelelő adatkapcsolatra. Javaslom minden kedves érdeklődőnek, hogy ne vegyen ilyen szériás gépet addig, amíg valami előrelépés nem lesz. Holnap asszem felhívom a szervízt.
-
Mr.Skynet
senior tag
Hi!
Seagate vinyókból én már bármit kinézek, nálam ahány volt annyi halt meg, a Hitachikkal picit jobban jártam abból az egyik volt olyan rendes, hogy 4 nap alatt lett bad-os és még nem töröltem a backup-ot adat költöztetés után szóval nem volt nagy gond. Érdekes, hogy WD és Samsung vinyókkal sose szívtam meg, mikor megláttam, hogy a K52JR gépembe gyárilag 320-as Hitachi van, első dolgom volt kicserélni egy 500-as Samsungra, a Hitachi meg pihen az usb rack-ben fontos adatot nem merek rábízni, csak a gari miatt tartogatom
Szerk.: Csak a poén kedvéért akinek JE gépe van és gondja van vele, ha van egy kis ideje nyomhatna egy HD Tune tesztet 2-3órát szánva a dologra. Meg sem lepődnék, ha a Seagate-Hitachi vinyók félholtak lennének.
-
Neo*
csendes tag
Sziasztok!
Én is notebook vásárlásra adtam a fejem...ki is választottam magamnak egyet (ASUS K52JE-EX225D), de a fórumot olvasva kicsit elkeseredtem. Sokan panaszkodtak erre a típusra, máshol is, pedig árban és paramétereiben ez tűnt megfelelőnek számomra. Ugye sokan tapasztalták ezt az 1-2 másodperces fagyást bizonyos időközönként, legtöbb embernek a szervíz alaplapot akart cserélni, vagy ki is cserélte, de így sem működött. Fentebbi linkre kattintva végigolvastam a fórumot, eddig két megoldás tűnt jónak:
-HDD csere...egy srác kicserélte a gyári Seagate-et WD-re, eddigi tesztjei alapján jónak bizonyul.
-szervíz frissített BIOS-al visszaadta a gépet másik srácnak, ami szintén jónak tűnik, de még ez is hosszabb tesztelés előtt áll.Na most a kérdés kockáztassam meg ennek a típusnak a megvételét, aminek következtében nekem is lehet, hogy problémáim lesznek (talán orvosolható, a leírtak alapján), vagy nézzek inkább másik típust? Esetleg várjak még a vásárlással, hátha ASUS-ék kijavítják a késsőbbiekben ezt a hibát...
-
asusnoti
csendes tag
válasz
lacko22 #11972 üzenetére
Szia!
Örülök neki, hogy kiderült, nem velem van a baj..... Csatlakozhatom a klubbhoz, mert az enyém pont ugyanezt a hibát produkálja. Tehát fogja magát és megáll, mintha lefagyott volna, aztán folytatja egy kis idő után. Ez volt már 20 másodperc is, de jellemzőbb az 1 perc. Annyit még hozzátennék, hogy a vinchester használatot visszajelző led ekkor folyamatosan világít. Mint már fenntebb leírtam ex035d-m van.
Nem olvastam visszafelé a hozzászólásokat, ezért kérdezném, hogy mit is tudunk konkrétan ill. mi a helyezet a szervízzel?
Üdv. -
Mr.Skynet
senior tag
Sziasztok!
csóri: bár korai lenne kijelenteni, hogy széria hibás gépekről lenne szó, de ha picit feljebb görgetsz szinte folyamatosan gondok vannak a K52JE gépekkel. Ahogy olvastad is sok gond van a szervizekkel, talán ezért is kértek tőled már értékelést. Ha esetleg valami nagyon hasonlót szeretnél, akkor tudom ajánlani ami nekem is van, tehát K52JR szériát annyival tud többet, hogy 512Mb helyett 1Gb vga ram-ja van.. A jelenlegi K50IN gépedben lévő Nvidia G102M -től az Ati HD5470 kb. 3x erősebb, persze ez ne tévesszen meg, nem lesz egy húh de gémer géped. Maga a gép egy beton stabil, jól összerakott megbízható cucc, nekem volt mikor 7nap 24 órában ment gond nélkül, nem vagyok egy nagy játékos lent vannak játék teszt eredmények is. Egyébként lehet tuningolnia vga-t, csak nem sok értelme van, nálam 3dmark06 alap 4200ponton dobott + ~10%-ot.
dzsozefo: A kinézett procid: AMD Sempron V120 ami mondjuk úgy, hogy biztos jobb a kis Celeronodnál amiről teszt eredmény mondhatni nincs is a neten, de ez nem gond, mert az AMD-ről van, nálad pedig ott az a kis Intel csoda, szóval tudsz hasonlítani, ha nyomsz pár tesztet
Igazából ezek inkább netbook-ba szánt procik nem notebook-ba tehát az alacsony fogyasztás a fő előnyük, amiben itt az Intel nyer is 19w-al az Amd 25W -ja ellen... ha viszont emiatt váltanál gépet és 25w tdp még belefér neked akku ügyileg, akkor szerintem kezd azzal, hogy P8400-as cpu-val szerelt gépet nézegetsz, az is 25W tdp és 10x lekörözi a fenti kicsiket... Halkan jegyzem meg, hogy GM45 vagy PM45 chipsetes összes laptop támogatja ezt a procit tehát már ~100ezres gépbe is beletehetnéd, maga a proci pedig 15ezer itt a PH-n szóval nem kell hinni a horror árú komplett notik 150-200ezres árainak ha ilyet dob ki a kereső...
-
dzsozefo
aktív tag
Üdv, mit szóltok hozzá -> ASUS K52N-EX173D AMD V-Series, Processzor órajel: 2.2 GHz ?
Jelenleg vele rendelkezem : k50c-sx002d Intel Celeron M, Processzor órajel: 1.2 GHz
Mennyivel jobb ez a amd proci?
-
csóri
csendes tag
Olvastam itt a fórumon hogy páran használnak ASUS K52JE-EX035D tipusu notit.
Aki ilyet használ legyenszíves írja már le a véleményét és tapasztalatát a gép teljesítményéről.Játékokban elsősorban hogy boldogul az 5470 ebben a konfigban?Alapban ez a masina 2 Gb memóriával kerül forgalomba,de vásárlás után egy ötösért +2 Gb ramot még rakni fogok a masinába.Kinek mi a tapasztalata? -
csóri
csendes tag
Leírok egy rövidke sztorit.Hogyjártam egy 3 hónapja vásárolt Asus K50in notival.
Az újonnan vásárolt gépen párnap használat után feltűnt hogy wifi használat közben windowsban kifagyott a masina.Végigpróbáltam az ismertebb böngészőket (Opera,Firefox,Chrome)Ha Pl.Starcraft2-t játszottam online akkor semmi baj nemtörtént pedig folyamatos internetkapcsolat volt.A fagyás rendszertelenűl jelentkezett de mindig csak net használat közben,néha 3 percenként néha 5 óránként.
Drivereket és windowst nem cseréltem (gyári Win7 volt telepítve) Szervízt felhívom mondták hogy oprendszert ne csereberéljek a gépen mert ugrik a garancia.Vakartam a fejem mivel nemszivesen adja ki az ember a futárnak a nehezen megvásárolt notiját dehát nincs mit tenni elküldtem futárral a szerívbe.Közben olvasom mindenfelé a fórumokon a keserű tapasztalatokat az Asus szervízzel kapcsolatban.Elteik 1 hét kapom az emailt hogy a gép javítása folyamatban van,de rendelni kellet alkatrészt hozzá ,legyek türelemmel.
Rá 1 hétre megérkezett a Notebook.Alaplapot és processzort cseréltek benne.
És csodák csodájára tökéletesen működik ! A gépet a Fix Direct szervíz javította.
Másnap kapom az emailt hogy amolyan "közvéleménykutatás" céljából hogy remélik elégedett vagyok a szervíz szolgáltatásával és szinvonalával. Nálam csillagos ötösre viszgázott az Asus szervízhálózata!
A Következő notim vásárlása is nemsoká esedékes lesz.(nejem régi Asus X51H notija lesz cserélve ) Remélem nem egyből a szervízzel kell ismét baráti kapcsolatot kötni. -
lacko22
aktív tag
Itt egy link az Asus fórumoldaláról a hibával együtt. Az egyik srác 7 db egyforma K52-est vett és mindnek ugyanaz a baja, csak egy a sok közül:
[link] -
lacko22
aktív tag
A hibajelenség: A laptop akár üresjáratban használat közben lefagy kb 1 percre és ezután újra megy tovább, ezt random időközönként teszi.
-
lacko22
aktív tag
Akinek a fent leírt problémája van Asus laptopjával azok írjanak már ide be egy hozzászólásnyit. Köszi
-
lacko22
aktív tag
válasz
BillBácsi #11969 üzenetére
Az a szomorú hogy van akinek kicserélte az alaplapot az asus és az is ugyanazzal a hibával rendelkezik amit leírtam. Nem tudom hogy mért égeti magát az Asus. Amikor beküldtem a laptopot megnéztem csomagszám alapján az előttem és utánam levő csomagokat és rengeteg csomag ment az Asusnak Pestre. Elég sok probléma lehet ezekkel a laptopokkal, de remélem korrekt lesz. Ha nem akkor itt Mo-n senki nem fogja venni az alaplapjait ha ez elterjed itt a fórumon. Nem hiszem hogy nem teszteli a saját termékeit. Már csak a remény van meg hogy meg tudják csinálni a gépet, de nem nagyon bízok benne. Meg nem értem ha ilyen sok a rossz benne akkor mért nem tartanak polcon ilyen alaplapot, jót ráadásul és mért kell rendelni nekik? Vagy pl vesznek Mo-n 5000 db ilyen K52-es laptopot és mindenkivel eljátsszák hogy 2 hónapig nincs laptopja az embernek utána meg visszaadják a lóvét. Ez egy vicc. Hátha nem így lesz.
-
BillBácsi
tag
válasz
lacko22 #11968 üzenetére
Hali!
Én is ezt tapasztaltam egy másik K52JE Asus-sal. Már másokkal is beszéltem hasonló panaszuk van nekik is. Mindegyik laptop alaplapcserére vár.
Valószínűsíthető a típushiba lehetősége!
Ha így van, tisztességesebb lenne az Asus-tól, ha nem várakoztatna mindenkit egy hónapig. -
lacko22
aktív tag
Szia Spanyoll. Képzeld felhívtam az Asus ügyfélszolgálatot és hasonló cipőben járok mostmár mint te. Alaplapot rendeltek a géphez. Azt mondják jövőhétre érkezik meg az új darab. De sztem ugyanaz lesz a baja mint neked. Beszéltem már itt pár Asus tulajjal és ez a széria sztem hibás az összes.
Asus K52Je-Ex225D a típusa, szóval nem próbálkoznék mégegy vásárlásával.
Remélem visszaadják az árát mert így is pipa vagyok rájuk hogy nem cserélték 3 napon belül ki. Szval ha visszajön a lóvé akkor DELL laptop lesz 3 év garral nekem is aztán remélem az egy jobb verzió lesz. -
Kroni1
veterán
-
Mr.Skynet
senior tag
-
asusnoti
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni!
Kb. egy hónapja vettem egy Asus K52JE-EX035D gépet. Egy hétig használtam xpvel és semmi gondja nem volt. Utána a régi gépem vinyóját usb rekken keresztül rákötöttem és alíg néhány óra alatt a rendszer széthullott... Vírusra gyanakodtam, úgyhogy egy xp telepítés után egyből jött a vírusírtás. Kb. mindennel végigmentem rajta (nod, avg, avast stb.) egy-két vírus volt a külső vinyón, de azon kívül semmi extra. A probléma az volt, hogy xp telepítés előtt persze formatáltam, és ez után sem volt jó a rendszer. Próbálkoztam másik xp-vel is, de ugyanez (asus driverekkel). Fagyás, kékhalál, szaggatás stb...
Aztán feltettem egy 7-est, minden asus driverrel együtt. A problémáim ezzel nagyjából el is tűntek. Egyszer volt kékhalál, azóta nem. A problémám most az, hogy dvd film lejátszása közben - időközönként - 20-40 másodpercre megáll a lejátszás (media player, media player classic, vlc), mintha lefagyott volna a gép, aztán folytatja. Avinál is megjátszották ezek ugyanezt, de azt végül a realplayer megoldotta. Egyébként K-lite pakk van fönnt.
A kérdésem tehát: lehet esetleg hárdverprobléma, vagy csak valami szoftveresen nem ok? (memóriatesztet futtattam két fajtát, de nem talált hibát).Segítségeteket előre is köszönöm!
-
spanyoll
addikt
Update: még nem járt le az egy hónap de elég közel vagyunk hozzá, így végül kaptam az asustól mailt , hogy menjek be a papírokkal, kábellel, töltővel, aztán be is vittem.
Szervízes csávó azt mondta, hogy az asus fel fog keresni, hogy mivan, és ez egy hónapon belül meg is lesz . Naggggyon remélem , hogy nem tart addig mert azt mondta, pár napon belül felveszik velem a kapcsolatot. -
Mr.Skynet
senior tag
-
Kroni1
veterán
Na én most megint a tipikus fejjel lefelé webcam problémaval szivok, de ezt már nem értem.. Haver gépében beazonositottam, Azuware webcam van, de a honlapon lévő XP-s driverrel is fejjel lefelé adja a képet, azt raktam fel elsőnek de nem jo, a biztonság kedvéért kipróbáltam a másik kettőt is de ugyanaz..
Valaki itt tud átirt drivert? mintha valahol láttam volna ilyet.
-
Mr.Skynet
senior tag
Szia!
Elvileg Win7 és Vista driver oda-vissza jó, de ha mégse akkor szimplán leszeded a gépedhez az Inteles drivereket, meg a szokásos alap Asus dolgokat akár más K52 szériás gép driverei közül...
Elképzelésem sincs, hogy miért szeretnél akár Vistát vagy 8Gb romot a gépednek, de a gyárilag benne lévő 2*2Gb memót kiveszed, berakod a gépbe a 2*4Gb-ot és a gyári memókat nem adod el, hanem a polcra teszed porosodni. Ha pedig gond lenne a géppel, akkor a gyári memókat kicseréled és a gyári 2*2Gb-al küldöd gariba, így él a 2 év garid...ui.: ha nem a linkelt boltban veszed, ~20ezerrel olcsóbban kapod meg a gépet...
-
hamy
csendes tag
Sziasztok!
Ezt a típust használja valaki vistával x64?
[link]A gyártó oldalán csak win7 drivereket láttam, vista szekcióban csak bios frissítés ill. manual volt. Ha 8gb-ra bővítem elveszíthetem a 2 év garanciát?
K szériás gépek mennyire kompatibilisek a vistával?Előre is kösz a választ!
-
bubuka0267
csendes tag
-
chop
őstag
válasz
LaptopSystem #11955 üzenetére
Az nem jó ötlet, mert akkor más nem tudja meg, hogy mi a helyzet a notival. Téged érdekel a dolog, tégy meg annyit, hogy vissza is nézel a topikba.
-
válasz
LaptopSystem #11954 üzenetére
irjatok privit elöbb észre veszem)
-
-
spanyoll
addikt
Kíváncsi leszek, hogy megy ez a pénzvisszakapási procedúra. Elvileg most pénteken jár le a 31 nap, azt mondta a szervízes akivel beszéltem, hogy az ASUS felveszi majd velem a kapcsolatot, de én szerintem inkább elkérek egy címet/elérhetőséget, mivel azok alapján, amilyen gyorsan haladnak/haladtak a szervízzel is, inkább én keresem fel őket, az a biztos.
Mondjuk még mindig nem értem ,hogy miért tart ennyi ideig egy alaplapot beszerezni ééés beszerelni, de jobb is így, remélem nem is készülnek el. Legalább vennék egy dellt -
bubuka0267
csendes tag
válasz
andrew.edems #11904 üzenetére
Szia,most szedem össze én is infókat és írok neked
Ideje lenne most már megtanulni a (Szerkesztés) gomb használatát!
[ Módosította: #65675776 ]
-
soulf
csendes tag
és ebben az árkategóriában mit tudnátok ajánlani, ami ár/érték arányban jó vétel lenne?
-
Mr.Skynet
senior tag
válasz
VINIKOR #11945 üzenetére
Le is írtad a lényeget:
- AMD cpu, és nekik sosem volt erősségük a konvertálás...
- nem írtad, hogy az Intel P4 3Ghz pontosan milyen, de gondolom az egy asztali cpu amit nem kéne szegény kis laptop procikhoz hasonlítani, arról már ne is beszéljünk, hogy 1,1Ghz-el le van maradva szegény kis AMD, de akár az L2 méretét is nézhetnénk vagy az FSB-ket stb-stb...
- hogy miért nem 100%-on megy a cpu terhelésed: mert 2 magos a laptopodban az AMD, az Intel meg csak 1 magos volt, a konvertáló progid pedig csak 1 magot képes dolgoztatni, vagyis a másik magod 0% terheléssel unatkozik... -
VINIKOR
senior tag
Asus F5Z laptopom van, AMD QL-60 procival. Videót akarok konvertálni, de nagyon lassan megy. Az 1 magos 3GHz Pentium 4-el fele annyi ideig tart.
Power4Gear 100%-os teljesítmény engedve van, mégis csak 50-60%-os a processzor kihasználása.
Miért nem megy 100%-os proci teljesítménnyel a videó konvertálás?
-
Mr.Skynet
senior tag
válasz
birding #11943 üzenetére
Szia! Kamera azonosítás (csiga tempóban töltött be nálam, szóval lehet nálad is sok türelem kell majd hozzá)
Az a baj, hogy ha a létező összes drivert feltetted már, akkor vagy nem a gyártó oldaláról szedted le őket, vagy valamit rosszul csináltál, mert elvileg egyszer bele kellett volna futnod abba a driverbe ami a Te webkamodhoz való. Innen töltsd le a neked valót -
birding
csendes tag
Sziasztok!
Asus K50IJ típusú laptopom van, amire egy Win 7 Ultimate van telepítve op. rendszerként. A probléma a webcammal van, fordított képet ad, hiába telepítgettem fel már az összes létező drivert, amit a neten találtam ehhez a géphez. Van esetleg vkinek ötlete, hogy hogyan orvosolható ez a dolog? Köszi!
Üdv. -
Mr.Skynet
senior tag
Szia! Sajnos picit gagyi az a termékinfó, a cpu adatok miatt mondom, de legalább a HM55 chipsetet említették amiből ki is derül, hogy ez a gép sajnos nem támogatja az új S.B. procikat (HM65 kell hozzá). Vannak az N53 szériában olyanok amik támogatják az új procikat (és bennük is van
), ha esetleg nagyon ragaszkodsz ehhez a szerkentyűhöz. Így viszont "csak" a szép új kasznit kapod majd és az usb 3.0 csatit, tehát ha az utóbbit nem vesszük figyelembe akkor teljesítmény téren és talán egy picit gyengébb minőségű megjelenéssel egy K52 gépet is vehetsz 150-160körül...
Esetleg S.B. procis gépeket keresve N53 szériában nézz szét mi az ami számodra még megfizethető, mert elég nagy lépcsőkben ugrik ettől a 215ezertől a teljesítmény, pl. 250-260 körül már Core i7 -es 4 magos S.B. procis, 2x akkora teljesítményű vga és 2x akkora vinyót kaphatsz... Bár lásd vannak problémák, szóval talán lehet pihentetni kellene a vásárt, vagy nagyon vigyázva vásárolni bár a boltok is teljesen képbe vannak ezekkel a dolgokkal, szóval nem hinném, hogy selejtet adnának el...
-
soulf
csendes tag
hello mindenki
vélemény erről a típusról?
http://elektroplaza.hu/index.php?option=com_whp&controller=termek&id=50258
előre is kösz a segítséget!
-
chop
őstag
Sziasztok!
Volt nekem régebben egy Asus UL20A-s notim, amivel nagyon elégedett voltam, mert bár majdnem netbook, azért a teljesítménye bőven jó volt irodai használatra is. Később ezt a gépet sajnos vissza kellett adnom a cégnek, viszont ezt a modellt már nem forgalmazzák.
Kinéztem helyette a 1215T-s modellt, aminél ugye külsőben szinten UL20A, belül viszont AMD proci dolgozik a CULV helyett, illetve ATI VGA van a gépben. A CULV-hez képest milyen lehet az AMD-s proci? Hozza legalább az Intel szintjét? Van esetleg egyéb tapasztalatotok a 1215T-ről? Itt is jelentkezik a töltőcsatlakozós "kontakthiba"?
Köszönöm.
-
válasz
Mr.Skynet #11934 üzenetére
igen, de legalább is nem egyszerű és gyors a magyar kiosztású beszerzése - de ezt a garis feltételeknél is külön jelzik! általában helyi és - ha nem angol a helyi, akkor - angol kiosztásút kínálnak fel, ami általában raktáron szokott lenni! itthon aztán lehet majd variálni, és esetlegesen (vissza)cseréltetni magyarra!
-
válasz
runner 125 #11931 üzenetére
amennyiben eltér a vásárlás és gariztatás országa, úgy max a billentyűzet kiosztása lehet probléma - annak esetleges cseréje során -, más gond nem nagyon szokott adódni!
-
Mr.Skynet
senior tag
válasz
runner 125 #11931 üzenetére
Szia! Globál garis az Asus. Azokban az országokban, ahol van az Asus-nak szervíze ott biztos, hogy garanciás a géped tehát itthon pl. ha baj van kijön a futár ingyen, elviszi a szerviznek, ha kész a géped ingyen vissza is hozzák neked...
-
runner 125
nagyúr
Sziasztok!
Adott egy Ausztriában vásárolt 1201N netbook. Garancia ezekre itthon is érvényes?
Köszönöm.
-
Stalker76
csendes tag
Üdv emberek!
Egy kis segítséget kérnék, mert az őrületbe visz öcsém laptopja.
Friss vásárlás, Asus K52JC SX181D
Kellemes, kezes jószág a W7-tel. NVIDIA® GeForce® G 310M / 1GB GDDR3 + Optimus Technológia cuccossal... Ez a rohadék viszont egy HD4500 szintjén működik...
Valszeg én vagyok a lúzer, mert szerintem valamilyen módon elő lehet csalni a jobb teljesítményt. Nehogymár a gép optimizáljon nekem! Menjen maxon, ha kell!
Powergear, driverfrissítés megtörtént, eredmény változatlan. Egy Cod4 pl 50fps-sel megy, egy F5SL-en meg 150nel! A notebookchek szerint pediglen a G310 min 30%-kal jobbnak kéne lennie. Erre meg a harmada...nyomjunk egy gombot, és cseréljünk felhasználót
-
spanyoll
addikt
"30 nap elteltével sem feltétlanül jár vissza a pénz automatikusan."
Megkérdeztem tőlük 200x-ra, és azt mondta a szevízes tag, hogy ha 30 napon belül nem tudják szervízelni a készüléket, akkor az asus automatikusan felveszi velem a kapcsolatot és egy számla bemutatása ellenében visszakapom a teljes vételárat. Már csak jövő péntekig kell kihúznom max
-
Kroni1
veterán
K50 notebookra telepitem a Win7-et, és lefagy akár x86 akár x64 verzióval próbálom. Másik gépben telepitettem egy friss Win7-et a vinyójára, azzal elindul de 3 perc után úgy is lefagy. Ami a legérdekesebb, hogy XP simán feltelepül és nem is fagy vele.
Valaki látott már ilyet???
-
válasz
spanyoll #11922 üzenetére
30 nap elteltével sem feltétlanül jár vissza a pénz automatikusan...
futo001; ahol a te notid(?) járt, azt lehet, hogy nem minden szempontból nevezik márkaszerviznek... amúgy ilyen szempontból még az sem mindegy, hogy eee pc, neti, vagy noti! más kérdés, hogy amennyiben a garis matrica - sértetlensége - melletted áll és igazad is van, úgy "kinyírandó" adott szerviz!
-
gypiero
tag
Asus k52JB-nél a nyilak másodlagos funkciója a Windows 7 esetében a Media Center indítása és vezérlése. A Media Centert már letiltottam mindenhol, ahol lehet, viszont a gombok funkciója ugyanúgy próbálkozik a vezérléssel. Nem lehet ezeket átállítani? Mert én örömmel használnám mondjuk foobar2000-nél, de nem engedi hozzáadni a hotkeys-hez.
-
spanyoll
addikt
válasz
futo001 #11916 üzenetére
En mar csak rohogok. ma hivtam oket .. meg_mindig_nem_jott_meg a rohadt alaplap .. Mondom a faszinak, hogy oke, de megis mivan? 3hete gep nelkul vagyok. azt mondja h holdujev van es nem tudja megmondani h mikor jon aru. komolyan lassan mar remelem h nem keszulnek el egy honapon belul es visszakapom a penzem.. soha nem veszek asust semmibol, szegyen amit ezek muvelnek! meg szerencse, hogy telefonrol tudok "netezni", mondjuk azt pont leszarjak asus-ek, hogy munkamhoz es tanulashoz is kene gep ..
-
telya
aktív tag
lehet h angliabol rendelnek asus netbbokot (1015pn), azt irjak h global warranty, az vajon itthonra ervenyes lenne?
-
futo001
senior tag
válasz
spanyoll #11915 üzenetére
Ma azt mondták, pereskedjek. Fogok.
Csak nem jutsz erre a sorsra Te is!Asust soha többet nem fogok venni semmiből, ez biztos. Most a szűk családi körben van 5 Asus laptop, és egyéb PC alkatrészek. Nem ez volt az első negatív élmény a márkaszervízzel, de részemről az utolsó. Soha többet, inkább választok más gyártót.
-
Bengio
tag
Hi all!
Adott egy probléma. Adott egy ASUS X51H notebook, és adott egy XP telepítő lemez. Eddig 2x raktam fel ezzel a lemezzel erre a notebookra az xp-t. A mostani probléma viszont elég paraszt. Ismét elérkezett az idő az xp reinstallhoz! ámde! berakom a telepítő lemezt, beállítom bios-ban, hogy csak és kizárólag CD/DVD legyen a boot-olható eszköz. Nagyon franko LENNE ha el is indítaná. Eljut oda, hogy beolvassa a lemezt indítás előtt, majd kidob egy hibaüzenetet, miszerint, idézem:
"Reboot and Select proper Boot device
or Insert Boot Media in selected Boot device and press a key_"
A poén az egészben, hogy áttéve másik notiba, ill asztali gépbe a lemezt, minden gond nélkül elindul az xp telepítő.
Erre az ASUSra igy kénytelen voltam Win7-et feltenni, mert az bizony elsőre felment rá. Ám ahhoz már nincsenek driverek, így jóformán használhatatlan a noti.
"SEGÍTSÉG, MIT TEGYEK?"
ja és nagyon megköszönném ha valaki tényleg tudna valami érdemi információval szolgálni, sürgős is lenne a dolog, és már nem tudok jobbat, ASUS témában nem vagyok otthon. -
futo001
senior tag
Sziasztok
Itt a kis történet az Asusomról. Járt már úgy valaki, hogy a szervízben kicseréltek egy alkatrészt ami nem kapcsolódott az eredeti hibához? Nálam ez van, és mivel nem a gyári alkatrész csücsül a gépben, első körben megtagadták annak garanciális javítását (Cirma Kft-Cordon Group Kft).
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
8nemesis8 #11910 üzenetére
Szerintem jól összerakott masszív kis noti. Viszont nem tudom mennyire ismered ezeket az atomos kisgépeket. 2gb-t ramot mindenképpen érdemes bele tenni ha 1-van benne, mert win halál lassú úgy. Amúgy netezésre, pdf, szövegszerkesztésre, filmnézésre (ezt nem hd-ra értem) tökéletes.
-
8nemesis8
veterán
Sziasztok!
Egy nagyon gyors vélemény kellene 1001p-ről! Mennyire megbízható és használható?
Mennyire van jól összerakva?(elég stabil volt amikor fogtam) Esetleg valami komolyabb negatívum?Előre is köszi!
-
ZEN1TH
őstag
Üdv. Asus K42JV notim van. A kérdésem az lenne hogy az nvidia vga-t(gt335m) működésre tudom e bírni valahogy XP alatt? Nvidia honlapról leszedett driverek nem akarnak felmenni. Köszi a helpet.
-
brutussp
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Asus k50id-sx096d típusú laptopom.
Az a problémám hogy pl. valami nagyobb adat másolásnál lefagy a gép vagy játék futatása közben semmire nem reagál csak a resetre . Windows 7 64 bit-es rendszer van rajta most telepítetem újra de ugyan az. Memóriákat lefutattam memtest86 de semmi hibát nem jelez nem tudom mi lehet a baja ,biost is frisitetem de így se jó. Remélem valaki tud segítene. -
Zanik
addikt
A probléma valós, anyámnak ilyen notija van, de ő nem hallja!
Olvastam az asus.com-on pár próbálkozást (mikrofon letiltás/figyelés, cpu idle letiltás, tápkábel módosítása, stb.), de ezek igen csak béna félmegoldások. Az Asus-nak kéne valami driverrel orvosolni a problémát, de egyelőre nem úgy tűnik mintha érdemben foglalkoznának a dologgal.Bár mint kiderült, nem csak Asus notikat érinti, más i3-as és i5-ös procival szerelt notebooknál (és alaplapnál) is előfordul.
-
Enemy
aktív tag
K52f probléma..
A noti jó, gyors..
De ez a sipolás ez k..ttul zavaró.. Esetleg valakinek megoldották már ezt a problémát..?
Köszönöm a válaszokat.. tudom és olvastam régről.. de jelenleg mindenkinek ilyen vagy csak nekem..? -
andrew.edems
csendes tag
Sziasztok!
Valaki tudna nekem írni infókat az Eee PC 1215P-ről?? Leginkább a megbízhatósága érdekelne. andrew.edems@gmail.com címre is lehet írni, köszi
-
gypiero
tag
válasz
Csapi007 #11901 üzenetére
Igen, már látom én is.. Tényleg kár, mert igazán lehetett volna két gomb, két funkcióval. Ha már annyira visszajelző, akkor lehetett volna például az akkumulátor szintjének a visszajelző gombja, mint sok laptopnál az alsó részen. Na nem baj, így is szép fehér fénye van, tetszik.
Köszönöm a segítséget. CHIPman, Neked is.
Ti egyébként használjátok a power4gear-t?
-
lacko22
aktív tag
Sziasztok.
Zsír új Asus K52JE-EX225D laptopom tapasztalatai:
Billentyűzet: nekem nagyon jó, kényelmesen használható, kissé horpad de nem kell nagy erővel nyomni, elhanyagolható hiba.
Kijelző: Samsung ledes, nagyon szépek a színei, szerintem jobb mint az LG-ké. Akksiról is szép képet ad.
Tapipad: kényelmes, egy gondját látom hogy a billentyűi hangosak de ezt el lehet tűrni. Nagyon jól használható a multitouch rajta.
Ventillátor: alapállapotban nem melegedik a laptop ölbe használással sem everest 40 és 50 fok között mutatja a hőt. Tehát ölbe nagyon jól használható, persze játékkal már melegebb de azt akkor nem ölbe kell csinálni....
Játékot a Need for Speed hot pursuitot tettem fel a Shift 2-t. El se hittem hogy ilyen jó lesz egyszer nem szaggatott be a kép full felbontáson. Játék közben max 72 fokra ment fel mind a proci mind a radeon monitorkártya, aminek nagyon örülök.
Akksija 2 -2,5 óráig bírja wifis netezéssel. De ez lehet több is pl Battery save üzemmódban. Ha csak akksiról megy akkor van egy nagyon halk sípoló hangja a gépnek ami sztem elhanyagolható, olyan nekem mintha a winyó adná a hangot nem vészes. Ha csak vezetékről megyen akkor nincs viszont ez a sípolás, nem tudom mért van.
Slimtype nevű dvd-író van benne ( elvileg LITE-on gyártja). Írtam vele, beolvassák a lejátszók.
A hangszórója az közepes minőségű nekem pl a Dell M5010 ben jobb van. Tehettek volna sokkal jobbat bele, de jó ez csak egy laptop.
Webkamera képe elég jó, mikrofonja szintén jó minőség.
Hdmi-n keresztül a tévén 1080P-s filmet nagyon szépen játssza miközben a proci 20% !!! on megyen erölködés nélkül.
Az anyaga az nem rossz sztem. A zsíros kézlenyomatok azért ezen is meglátszanak.
Ha van kérdésetek tegyétek fel.
Összességében elégedett vagyok a géppel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Építő/felújító topik
- E-roller topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Apple asztali gépek
- Hobby elektronika
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Tőzsde és gazdaság
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R7 3750H / GTX 1650 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- Legion 5 15ACH6 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3050Ti 16GB 500GB NVMe magyar vbill gar
- HP Elitebook 745 G3 érintőképernyős laptop (14FHD/I5-G6/8GB/256SSD)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
- Corsair K100 Air wireless (CH-913A01U-DE) DE SN - A1E4G325503IVC
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025) - 3 év gari - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest