Hirdetés
-
PROHARDVER!
ASUS hangkártyák
A topik összefoglalójában általános információkat és beállítási útmutatót találsz az ASUS hangkártyáihoz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Scholes9
nagyúr
válasz
Acélfarkas #10398 üzenetére
Köszi, akkor marad
-
Scholes9
nagyúr
válasz
Acélfarkas #10396 üzenetére
Melyikkel a jobb? Ha van egyáltalán különbség. Mert nekem is ugyanez a kombóm van. Jelenleg Win 10 alatt használom azt a béta drivert ami a Xonar D2X honlapján megtalálható. Nálam hibátlanul működik.
-
Acélfarkas
őstag
Na leszedtem újra az Unixonar drivert, rev3assal már működik rendesen az ASIO. Anno a rev2essel volt bajom, azért álltam vissza a gyárira. Szerencsére az is jól működött. Maradok egyelőre az Unixonarnal.
-
VoidXs
Topikgazda
válasz
Acélfarkas #10393 üzenetére
A C-Media Paneles verzióval működik DG-n.
-
Acélfarkas
őstag
Én a Z906-ot D2X-el használom főleg analógban 5.1el. Gyári Win 8.1es driverrel /verzio: 8.1.8.1822/. Win 10 alatt tökéletesen muzsikál nekem. Unixonar driverrel az istennek nem akart nekem menni az ASIO.
-
VoidXs
Topikgazda
Az akkor szomorú. Bár ahogy nézem, teljesen más a panel, remélhetőleg a kód is mögötte, aztán nem lesz szerencséd azokhoz a csodákhoz, amiket a D-k produkálnak (késleltetett és/vagy visszhangzó hátsó hangszórók, katasztrofális minőségű resampling, amatőr downmix (bár ezt a virtuális shifter megoldja), stb).
-
VoidXs
Topikgazda
-
VoidXs
Topikgazda
Néhány 5.1-es rendszernek van olyan baja, hogy a frontokból is elvezeti a mélyet, mert a kis hangszórók önmagukban nagyon magasan kezdődnének, és emiatt a zenék nem szólnának jól. Nagyon sok filmnél nem is kevernek mélyet zenéből, mert a mozis frontokhoz úgyis van egy kisebb mély. Szóval jobb így. Az EQ pedig nagyon nem mindegy, fél dB különbség is csodákra képes. Mikrofonnal ki kell mérni, minimum 250 Hz és 8 kHz között síkra. A többi a mozikban is torz, de azért közelít az ún. K-görbéhez. A FlexBass pedig az összes csatornáról lekeveri a mélyet, az eddigit pedig elosztja, ez a legrosszabb.
-
MrM94
addikt
Üdv,mindenkinek
Arra lennék kiváncsi,hogy ki milyen beállításokat és drivert használ z906-al.
például nekem unixonar driverem van fenn a legutolsó,de azelőtt másik driver volt,azzal és az eq beállításokkal jobban szólt,és ahogy töröltem az új drivert s visszaraktam a régit már nem az igazi kb hasonló eq val.Illetve azt vettem észre,hogy ha kihúzom a sub\center jacket még mindig megy a mély,a frontot kihúzom még mindig van mély.ha pedig használom a flexbass opciót szinte fele olyan hangos lesz a mély,számomra fölöttébb érdekes...Illetve ki milyen programot használ zenehallgatásra?és milyen beállításokkal?upsz,xonar DGX és z906
-
KisDre
senior tag
Egyébként mi a különbség DS és DG közt? A műveleti erősítő csak a DS-nél cserélhető?
-
SpdY24
csendes tag
válasz
JegesEmber20 #10379 üzenetére
Nekem is olyan fülesem van és Xonar D2-vel használom. Nekem a beállításaim főként CS:GO-hoz úgy néznek ki, hogy : 2 channel, 48khz, Headphone és semmiféle plusz nincs rá kapcsolva.
-
VoidXs
Topikgazda
válasz
JegesEmber20 #10379 üzenetére
A rendszer legyen 8 csatorna, kimenet értelemszerűen sztereó, minden hülye effekt kikapcsolva, mintavételezés maxra, Dolbyt pedig kizárólag FPS játékban használj (térhatást szimulál, de a hangminőség bánja).
-
JegesEmber20
aktív tag
Hali,
Most hoztam haza egy HyperX Cloud I + ASUS DGX kombót. Természetesen UNi Xonar 1816/1823 v1.80a r3-t tettem fel, ahogyan azt a másik topicban olvastam. A 2.1 hangszórómat hátra dugtam, a fülest a front panelbe, a front panel csatit meg a kártyára kötöttem, eddig jól csináltam? Uni szoftverén miket érdemes beállítani? Audio Channel, Sample Rate, Analog OUT menün belül mikre állítsam? Dolby Headphone bepipa?
Előre is köszi srácok!
-
Sarkadi
tag
Sziasztok!
Géptakarítás közben arra lettem figyelmes, hogy a gépházban van a hangkártya egyik kondenzátora. Átnéztem mindent és biztos, hogy róla származik ill. meg is találtam, hogy honnan jöhetett le. A hangkártyám: Xonar DX, a kondenzátorra pedig ez van írva: 4C 100 25H, egymás alá. A kártyát kipróbáltam már több filmmel (5.1), zenével (2.0) és nincs gond ill. nem veszek észre semmi rendellenességet. Mit befolyásolhat ez a kondi? Van értelme a javíttatásának?
Köszönöm!
-
duronx
senior tag
válasz
KisDre #10369 üzenetére
Pár hónapja aprón vettem egy xonar d1-et. Szerintem az minden igényed kielégítené.
"Vagy lehet esetleg olyat hogy a gépház előlapi paneljét a kártyára kötöm és akkor egyszerűen tudok váltani 5.1-ről, fejhallgatóra?" Igen, én is így használom. A xonar kezelőfelületén átváltok Headphone-ról 2Speakers-re és kész. -
KisDre
senior tag
Sziasztok!
Gépváltás - gyengébb alaplap miatt nem tudnék többet 5.1 + mikrofont használni (csak 5.1-et), ezért tervezek beszerezni egy hangkártyát, de ha már lúd legyen kövér alapon, egy olcsóbb Asus Xonar-ban gondolkodtam inkább sem mint akármilyen hangkártyában.
A kérdésem az lenne hogy az új alaplapban még van a régi PCI slotból is 1, hogy érdemes lehet akkor DG-DS verziót is beszerezni, vagy inkább PCI-e -sekben gondolkozva legyen DGX?Egy olcsóbb Orion 5.1-hez, AKG K540, + mikrofonokkal használnám. Fejest, és 5.1-et váltva persze. Vagy lehet esetleg olyat hogy a gépház előlapi paneljét a kártyára kötöm és akkor egyszerűen tudok váltani 5.1-ről, fejhallgatóra?
-
VoidXs
Topikgazda
válasz
WongFeiHong #10367 üzenetére
Igen. A gyárit rengeteg ponton javítja.
-
VoidXs
Topikgazda
válasz
WongFeiHong #10365 üzenetére
Használj UNi Xonart, az mentes a hülyeségektől (mint a hátsó hangszórók visszhangja szűz állapotban is).
A Windows és a Xonar kiosztása külön dolog, mindkét helyen 5.1-re kell állítani.
A hangerő pedig teljesen szabványos, 32 Ohmos fejhallgatóknak megfelelő szintű jelet (+/- 1.5V) küld ki hangszóró módban, viszont alapbeállításon csak 2/3-os jelerősségen van, ugyanis csatornapáronként lehet szabályozni a keverő fülön (ha jól emlékszem a nevére, én már C-Media Panelt használok).
-
WongFeiHong
senior tag
Sziasztok! Most szereztem egy ASUS Xonar DGX kártyát. 5.1-es windows tesztnél minden pöpecül szól, viszont játékoknál felkeverednek a hangszórók. Vagyis a beszéd nem a centerből szól, hanem az egyik front-ból. Minden EQ kikapcsolva, GX mód is, 7.1 virtuális cucc is az Audio Center-ben.
A másik meg, hogy jóval halkabb ez a kártya, mint az előző X-Fi Xtreme Audio, legalábbis a zenéknél. (ha Exciter módot benyomom és headphone-ra van állítva, akkor hangos minden, de mezei 2.1/ 5.1- ben halk)
Másnak nem volt ilyen problémája? Nem volt még soha Xonar hangkarim, ergo semmit nem tudok róluk, csak amit a neten kibogarászok
-
Arinisar
csendes tag
Sziasztok, egy kis segítséget szeretnék kérni, hátha valaki már találkozott ilyesmivel.
Van egy régi Asus Xonar DG kártyám, eddig egy másik gépben volt, nem volt vele gondja annak, aki használta. Most ki akartam próbálni, hogy a fejhallgatómmal vajon jól szól-e, viszont hiába rakom be a PCI slotba, nem érzékeli a windows (nem tűnik fel az eszközkezelőben).
GA-B85M-D3H rev 1.0 alaplapom van és Win10 64bit.
Amiket eddig próbáltam:
-Letöltöttem hozzá az asusos driverét és megpróbáltam telepíteni, az eredmény a rendkívül filozofikus "Asus Xonar DG does not exist." volt. Ezután megpróbáltam a UniXonart is, ami az eszközöm csatlakoztatását kérte.
-Megpróbáltam frissíteni az alaplapi audio drivert és a chipset drivert.
-Kivettem az alaplapból a kártyát, kifújtam a port a slotból és megint bedugtam. Ezt megismételtem néhányszor. Igyekeztem egyenes állásban, alaposan rögzíteni.
-Rádugtam az előlapi audiot.
-Csúnyán néztem rá. (Különösen!)
-Letiltottam minden más hangvezérlőt.
-Letöröltem a Realtek HD Audio drivert, újraindítottam a gépet, de se ekkor, se a driver ismételt telepítése után nem látta a kártyát.(-Nem tudom átrakni másik PCI slotba, mert rálóg a böszme gtx770 hűtője.)
Nem világos, hogy egyáltalán mi nem kompatibilis mivel, mert se win10 se az alaplapom tekintetében nem találtam különösebb panaszt a DGt illetően google segítségével.
Van esetleg valakinek bármilyen egyéb javaslata?
-
F e Z o
veterán
Kipróbáltuk haver gépében, ott se szól analóg kimeneten a jobb oldali front.
Szerencsére fejhallgatóval használom a kártyát, s az a része jó.
-
ReFleXx
addikt
most vettem egy xonar dgx-et, milyen drivert tegyek fel hozza? a gyarit? uni xonar-t? mast?
win 8.1 64bit -
v3g374
tag
válasz
F_Zolee #10357 üzenetére
Őszintén azért, mert a t*köm kivan a Creative támogatásával, úgy hallottam az ASUS-é jobb.
Az Audigy 2 ZS-t nagyon szeretem a mai napig, csak a THX Console alkalmazás nem megy XP felett, így nem tudom finomhangolni a szatellitek erősségét, ezért a THX plecsinek nem sok értelme van így...Kártyát váltani meg azért kell, mert gép generációváltás lesz folyamatban, és elfelejtük a PCI csatolót, PCI-X lesz már. Szóval igazából mindenre kapható vagyok, csak a megszokott minőség alá nem akarnék adni. Hangkártyák terén nem vagyok otthon.
-
v3g374
tag
Sziasztok!
A jó öreg Sound Blaster Audigy ZS-emet szeretném lecserélni egy olcsóbb Xonar kártyára. Megéri?
THX-es 5.1 rendszerhez kéne, főleg film és zene hallgatáshoz. Nagyon sokat nem költenék rá, de mindenképp olyan kártya kéne, ami ki tudja hajtani a rendszeremet.creative gigaworks thx g500 5.1
ASUS Xonar DX/XD néztem ki, de igazából nem tudom, elég lenne egy olcsóbb Xonar is? Mindenképp PCI-X kártya kell majd.
-
Martinus333
csendes tag
Sziasztok,
Van egy ASUS Xonar Phoebus Solo 7.1 hangkártyám, amit eddig egy 2.1 hangrendszerrel használtam, Windows 10 operációs rendszerrel. Eddig nem is volt gond, most viszont rákötöttem egy 5.1 hangredszert (Genius SW-HF 6000 - másik gépről tökéletesen működik). Az 5.1 tartalomnál szól minden hangfal, ahogy kell, a problémám viszont az, hogy többnyire sztereó tartalmakat hallgatnék vele (YouTube, mp3, TV-Tuner....) és ebben az esetben csak a két első hangfal szól, a többi csendben van, és szeretném, ha ekkor upmixelné minden hangfalra a két csatornát, különben nincs értelme a több hangfalnak (és a sub sem szól
). Ebben az esetben lehetne bekapcsolni a driverben a hivatalos kézikönyv szerint a "Surround max" opciót, viszont nekem nincs is ilyen opcióm
tehát nem lehet hol bekapcsolni. A Windows 10-ben megcsináltam a beállítást, hogy legyen 5.1, ha ott tesztelem, minden hangfalon képes hangot kiadni, meg az 5.1 tartalmak jól is szólnak, csak a sztereót nem tudja ugye upmixelni.
Driver újratelepítést próbáltam, jelenleg 3 hivatalos driver van, mindegyiket többször újratelepítettem, semmi... Egyébként arra gyanakszok, hogy Windows 10 probléma lehet, mert kipróbáltam az alaplapi Realtek ALC1150-et is, és ugyanez a helyzet: a "speaker fill" opció bekapcsolásával lehetne aktiválni az opciót, de persze az sem jelenik meg nekem
. Van valakinek esetleg valami ötlete, hogy mivel lehetne működésre bírni az összes hangszórót sztereó tartalmakra is?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Elite: Dangerous
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Z Fold3 5G - foldi evolúció
- Apple asztali gépek
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 380GB Intel Optane 905P NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest