Hirdetés
- E-book olvasók
- Azonnali processzoros kérdések órája
- SSD kibeszélő
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- HP ProLiant MicroServer Gen8
- Négy P-maggal jön a Panther Lake generáció
- Milyen notebookot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
-
PROHARDVER!
ASUS hangkártyák
A topik összefoglalójában általános információkat és beállítási útmutatót találsz az ASUS hangkártyáihoz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
dudika10
veterán
válasz
Kalmar01 #2099 üzenetére
Már mondták előttem is, hogy ez lehet a hiba egyébként.
Ez egy picit elcseszett dolog Asuséknál, sokan beleesnek ebbe a hibába és utána nem értik, mi a baj, mert hát semmit nem kapcsoltak be. Kéne küldeni egy emailt, hogy változtassanak ezen egy picit a következő driverben. Legalább egy 100% jelzést rakhatnának a csúszka mellé.
-
Kalmar01
csendes tag
http://img8.yfrog.com/img8/9783/asusxonarerror.png
Itt van minden beállítás ami lehetséges, nem tudom mit lehetne még állítani amit nem próbáltam, de kezdek elkeseredni hogy egy 11k-s hangkártyával ennyit kell bajlódni. Amúgy ha a Hi-Fi módot bekapcsolom, igaz jó lesz de a fülesem miatt olyan basszusa van a játéknak hogy játszhatatlan versenyszinten, ezért mindig EQba szoktam állítani a dolgokat, de amint azt módosítom egyből rossz lesz az egész... mintha megzavarodna a hangkártya, és lenémít meg felhangosít a játékba attól függ milyen környezetbe vagyok, nem tudom hogy lehetne még beállítani. Ha valakinek van még valamilyen jellegű ötlete akkor hajrá..
-
Kalmar01
csendes tag
Ventrillos problémán segitett, de a játékba még mindig ugyan olyan a hang:-\ Régen emlékszem volt Hang beállításnál windowsnál hogy Kölső hangok erősítése meg ilyen beállítások, azt hiszem Realtek Alaplapinál van is még, de ennél a hangkarinál eltűnt az a fül a beállításoknál ezért nem is tudom állitani, mert szerintem tuti ezzel lehet a bibi.
-
Kalmar01
csendes tag
Nem lehet hogy valami gaming mode a hangkártyába? Mert észrevettem hogy például zenét hallgatok és valaki megszólal ventrillon vagy TS-en akkor is lehalkul és játékba emiatt semmit nem lehet hallani:-\ Valahogy nem lehet deaktiválni? Mert minden opciót kipróbáltam de sikertelenül:S ASUS Xonar DS hangkártyám van.
-
hemo
tag
a hangkártya koax kimenetét rákötöttem egy rca-val a házimozi koax bemenetére... ha elinditok egy filmet tökéletesen megy!
De a tv kártya hangja ezen a csatlakozón miért nem megy át? hiába kapcsolok spdif illesztőre... a tv kártya leadtek pvr3000..
Nincs erre ötletetek? -
Demolator
tag
Sziasztok! Bekerült az én gépembe is 1 DX csak annyit fűznék hozzá hogy amig nem hallod ezt addig nemtudod mi a jó
én eddíg az alaplapi hangkarimmal is nagyjából megvoltam elégedve de éreztem hogy a yamaha erősítőmbe és a házi (nagyon igényesen megépített) hangfalaimba talán több is van.. és háát aztaaaa de még mennyi!!!! sokkal teltebb hangzás minden téren...
sokat vacakoltam az EQ-val ugyan meg az erősítőm is teljesen ujra kellett kalibrálnom de fenomenális! Drágálottam a kártyát de megérte... bár inkább csak a Ft-unk nem ér semmit sajna.. DE lenne pár kérdésem:
1. Nekem most optikán megy a hang az erölködőbe ugyan analogon is rákötöttem de nem veszem észre hogy szebb lenne a hangzás analógon vagy csak másképp kéne beállítani?
2. Akkor mostantól leszedhetem a codecpackot a gépemről? mármint ffdshow és társai már nem is fognak kelleni? csak mert mostanság GomPlayert használok filmezéshez...
3. Tényleg sokkal jobban szól ha a fülest nem a FP Audiora kötöm hanem a hátsó kimenetre?
XP-t használok...
-
grunge
addikt
az biztos, nagyon megszerettem a hangját. nem tudom hogy én hallok-e félre, de jobban szól, mint amikor bele került a gépbe. lehet hogy ezt is "be kell járatni". emlékszem az elején sokkal halkabb is volt mint az alaplapi, de most ez sem problem, uyganazo na hangerőn sokkal hangosabb mint az elején. egy szó mint száz, én nagyon nem bántam meg a vételt, sőt
-
TothMG
aktív tag
-
bzoley
veterán
Részemről az igazi Xonar-ok a D1/DX, és a D2/D2X. DS-t nem vennék magamnak, bármit is tud. Alkatrész szinten gyengébb a többinél, csak akkor jöhet számításba valakinél, ha csak digitális kimenetet akar használni minden formában. A DS digital-ban jobb lehet, mint analógban. Viszont a DX is, mint a többi, ugyanolyan digitalban, de analógban még jobb. DTS: C nekem nem fegyvertény, passtrough-hoz fölösleges, és van DDL, ha mégis kéne valamire, de akkor minek DTS? Jobb nem lesz, pár fölös apróságot leszámítva.
-
Kalmar01
csendes tag
Hali!
Nem tudom volt-e témába, de ma vettem egy ASUS Xonar DS hangkártyát, minden okés, de vhogy a játékba akármilyen beállítás félét próbáltam nem sikerült elérni azt, hogy néha nem tudom miért de ha sok a lövés hang, akkor leveszi automatikusan a közeli hangok hangerejét a távolit meg felerősíti. Ugyan ez forditva is igaz ha nincs távoli hang, pl lépkedések vagy hasonlok akkor a közeli hangokat erősíti fel. Ha meg persze mindkettő van mint például egy public szerveren cod4be vagy CSS, egyszerűen KÁOSZ, nem lehet eldönteni ki honnan merre stb. Mindent beállitottam mert értek azért a hangkártyákhoz. Headphones--> 5.1es hangzás offon, 3D game hangzást is, és egyszerüen nem változik semmi:\ Effecteket is próbáltam állítani de sikertelenül. Valaki aki komolyabban ért ezekhez a beállításokhoz vagy találkozott már ilyen jellegű problémával az plz segítsen!! :-\ -
TothMG
aktív tag
-
TothMG
aktív tag
Először egy ténymegállapítás a Sennheiser HD595-tel nagyon jó az Essence.
Ezen felbuzdulva az egyik haver venni akar asus hangkarit a Z5500-hoz, melyik a jobb választás a DX vagy a D2X? Mégéri a D2X a több mint dupla árat? -
zLk
csendes tag
És YES!
Végre működik!
Rengeteg köszönet a cikk íróinak!
http://logout.hu/cikk/hd_filmek_lejatszasa_a_videokartyaval/dxva.htmlEddig le a kalappal a a Xonar előtt! Olyan hangokat hallottam amiket eddig sohase a meglévő HD filmjeimben.
Most próbáltam ki 1080p-s X-men trilógiát, illetve a Star Treket DTSben.
Kicsit állítottam a szatelitek hangerején de eddig minden egyes Ft-ját megérte a kártya!
Nyilván ehhez a cikk íróinak a segítsége nagyban hozzájárul!Köszönöm!
-
zLk
csendes tag
Sziasztok, ma vettem meg magamnak a Xonar DX-et.
Segítsetek Légyszíves, mert sehogy sem tudok rájönni, hogy hogyan erőltessem ki a filmek alatt az 5.1-es hangzást!
Ki milyen lejátszót használ, illetve milyen codec packokat?
Core AVC codec pack van fennt, Media Player Classic Home Cinema-val.
-
dudika10
veterán
Én is elégedett vagyok. Beraktam, feltelepítettem a drivert és minden működött.
Az már az én tudatlanságom, hogy olyat vártam el tőle, amit nem tud.Bár én csak sztereo rendszerrel használom.
-
wdarty
tag
Mert aki ide ír, annak problémája van.
Xonar DS, XP alatt, király. Berak, felrak, teszi a dolgát. Hang tiszta, mély akkor szól amikor kell és ahogy kell (alaplapi volt eddig... hát..).
Az Audio Center telis-tele "What you Press" gombokkal. Az történik amit nyomsz, csak tud, hogy mit nyomsz. Nyalhatod , szerinted, a csajod csiklóját, relativ... mert lehet a biológia azt köldöknek hívja. De biztos a csaj a sz@r.
-
c41r0^
őstag
Ettől függetlenül, nagyon ritka amikor ugyanaz az eszköz mindenkinél egyformán viselkedik. Elég sok mindentől függhet az egyes eszközök viselkedése.
ha csak és kizárólag az oprendszer és a driverek vannak fenn és egy médialejátszó van ugyanúgy konfigurálva, akkor mindenkinél ugyanúgy kell (nem kéne, kell) működnie ugyanannak a típusú hangkártyának, azonos drivert és beállításokat feltételezve
itt nem tudok másra gondolni, mint arra, hogy sokan kodekpakkal aggatják tele a gépüket és csodálkoznak, ha egy bizonyos kodek beállításaiban vagy magán a médialejátszón is állítani kell a kívánt végeredmény eléréséhez
lesarkítva oprendszer, driverek, foobar, mpc-hc, ac3 filter (ez nem feltétlenül), haali media splitter (ez sem) és kész, ennyi kell, mindent visz, csak egy kis finomhangolás kell AC3 filter nélkül, pl. mpc-hc-ban is konfigurálni kell azt, hogy az AAC, AC3, stb. hangsávokat ne downmixelje stereora
érdekes, hogy nekem minden oprendszer alatt minden ugyanúgy működik/dött, anno én is csak a stereo upmix to 5.1-el szenvedtem, mert magamtól nem jöttem rá, hogy bekapcsolom a GXet és kész, de a tanácsok alapján kipróbáltam és bejött
egy a topicba benézőnek csak az jön le, hogy milyen sz@r ez a kártyacsalád, mert mennyire nem egyformán működik az embereknek, holott ez baromira nem így van
-
-
fradi81
veterán
Nem hinném hogy automatikusan fel kéne kevernie a stereot 5.1-re, nálam pl akkor se lesz 5.1 a stereo zene ha bekapcsolom a gx2.0-t, ami a játékokhoz kellhet.
DS3D GX 2.5 gaming sound effects and DirectSound 3D hardware enhanced functions on Windows Vista.
Szóval nyugi, hideg zuhany segít, ahány konfig annyiféleképpen működik. -
bzoley
veterán
Volt DX-em is, nem emlékszem, hogy az másképp működött volna. Talán az első postok között írtam róla valamit, már nem keresem vissza. Viszont az összes típus nagyjából egyformán működik - ezért jó az egyik meghajtója a másikhoz - vagyis ha csak nem hibás az adott verzióban valami, nem kéne, hogy különbség legyen. Volt már ilyenre példa, adott verzióval valami vagy nem szólt nálam, vagy elnémult, vagy más.
Ettől függetlenül, nagyon ritka amikor ugyanaz az eszköz mindenkinél egyformán viselkedik. Elég sok mindentől függhet az egyes eszközök viselkedése. -
c41r0^
őstag
de míg neked D2X-ed van, addig pl. nekem D1-em, ebből adódhat a más beállítás
egyébként igazad van, hogy nem kéne a DX-től függenie az upmixnek, mert ha megadom, hogy 5.1 analog outon szóljon, akkor fel kéne kevernie logikusan egyből, de ezt nem teszi meg, csak ha GX ON, legalábbis D1-el, nálam... viszont ez megy XP, Vista és 7 alatt is
-
c41r0^
őstag
szerk.-be nem fért már bele:
Xp alatt nem lehet audio channelst állítani, csak Vista és 7 alatt (mivel más a WDM driver felépítése). XP alatt neked kell a hangszóró beállítást a vezérlőpulton belül belőni. De inkább ezt is leírom, mert....
vezérlőpult->hangok és audioeszközök->hangerő fül->hangszóró beállításainál alul speciális->hangszóró beállításai lenyíló menüben 5.1-et kiválasztod
azt viszont most fejből nemt'om, hogy a 24 bites mintavételezést XP alatt hol kell belőni 16 bit helyett és hogy hol lehet az audio centerben beálított sample rate-et is beállítani XP alatt (mert ugye szinkronban kéne lenniük ezeknek a beállításoknak, tehát a WinXPben és az Audio Centerben is), mert egy integrált hangkártyás gép előtt ülök perpill
-
c41r0^
őstag
válasz
fradi81 #2053 üzenetére
de könyörgöm, a GX-et is be kell kapcsolni...
hihetetlen, hogy ennyit összebénáztok már ezzel, már direkt írtam egy kis gyorstalpalót, erre mindenki ugyanazzal a problémával jön...
stereo zene felkeverés 5.1-re még1szer
6 channels, sample rate mind1 (nálam), de legyen 44.1 vagy 48KHz, analog out 5.1, GX ON, virtual 7.1 meg minden egyéb OFF, ekvalizert és flexbasst ízlésnek megfelelően beállítani, majd indítani a lejátszót (foobar és jetaudio alatt is megy), amiben nem kell semmiféle upmixet vagy DSP-t aktiválni
(#2054) MaciG: hihetetlen, de igaz
A másik meg az, hogy nincs univerzális beállítás, ami mindenre jó, mindig ahhoz kell igazítani az Audio Centert, amit éppen hallgatni akarsz.
sorry az emelkedett hangvételért, de ez már aggasztó
-
MaciG
addikt
Nah akkor vázolom az új szitut. Mert ez a kártya tényleg akárhányszor felteszem annyiféle módon települ fel.. (Eddig win7-volt, most XP-van, egyéb okok miatt)
Mosta youtube, meg az összes zene szól normálisan, viszont most meg a film nem 5.1Ígv van beállítva, csak nem értem hol van az opció ahol az audió chanel-t lehet állítani?
-
MaciG
addikt
Valaki tud ajánlani valami jó kis filmet (filmrészletet), ahol jól ki lehet "hallani" az 5.1-et? Mert nekem csak úgy szól zenénél az összes hangfal, ha az audio chanel-t 2 chanels-re teszem, így viszont sanda gyanúm van, hogy a filmeknél meg nincs 5.1, ezért kéne valami olyan aminél egyértelműen meg lehet állapítani, h van-e vagy nincs.
Jah kb. ugyanaz van nálam is ,mint modflow-nál, hogy ha 6 chanel-re teszem akkor én állíthatok bármit, amit itt írtatok/tanácsoltatok neki, de nekem ekkor sem szól zenénél még a mély sem csak a 2 front( pl. youtube, win media palyer) Nem keveri ez sehova fel
. Jah és még az társul hozzá, h nekem a mikrofonom se jó... (pedig ott is már mindent végignéztem, legalább 4x...)
DE már lassan ott tartok ,hogy kiszedem a gépből a kártyát, úgy ahogy van és megpróbálom elpasszolni és visszateszem a régi creative karit. Azzal semmi baj nem volt, csak sokan mondák, hogy ez az asus milyen jó, meg főleg a szoftvere. Hát látom...
-
wdarty
tag
Xonar DS (16bit/96kHz, 3m-es jack-jack kábel)
Freq. response: +0.01, -0.15
Noise Level: -97.8 dB
Dynamic range: 97.9 dB
THD: 0.0022 % -
Baboon
senior tag
Amúgy ha olyan jó a kártya akkor hogy jött ki ez?
RejtvényAz audigy extreme audio ami mindenki szerint szar jobb eredményeket ért el.
-
-
Baboon
senior tag
Sziasztok!
Vettem egy ASUS D1-et a minap.
Minőségtől nem vagyok elájulva de nem is rossz. Hangzásra ugyan azt a minőséget hozza mint az ASUS p5e alaplahoz adott "hangkártya". (yamaha erősítő+hangfal)A kérdés a köv:
Itt van-e olyan beállítás hogy azt vegye fel amit épp hallok? Tehát ha megy az mp3 akkor azt feltudja venni és vmibe tömöríteni (akár egy másik mp3).
Köszönöm. -
nemeth989
senior tag
Helosztok megint én vagyok
Nézegettem hangfalakat és találtam kettőt ami felkellette érdeklődésemet az:
1. Logitech G51
2. Genius SW-HF5.1 6000
Szerintetek melyik lenne jobb választás?
Vagy ezeken kívül mit ajánlotok?
Kösz a segítséget -
nemeth989
senior tag
Kösz a gyors választ, te melyiket vennéd meg?
-
nemeth989
senior tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni hogy milyen 5.1-et és milyen hangkártyát vegyek?
kb 40-50 ezer forintot szánék rá.
Legtöbbet játékra, filmre használnám de ezenkívül néha zenét is hallgatnék rajta.
Hangkártyát már nézegettem és az ASUS XOMAR D1 v. DX.
De nem nagyon értek hozzá.
Köszönöm a segítségeteket előre is. -
ATM_automata
őstag
Hát változó, hogy mekkora egy meghajtó....mint tudjuk. Általában azért ennél nagyobb szokott lenni, de felraktam és minden benne van amiről azt gondolom, hogy kellhet a megfelelő beállításokhoz. Működik is a kari win7 alatt. Játék teszt holnap....
Köszi a segítséget mindenkinek.
-
bzoley
veterán
válasz
ATM_automata #2021 üzenetére
Miért lenne kevés? Mégis mekkorának kell lenni egy meghajtónak. Azért, mert a Creative csak többszáz megából tudja megoldani? Pontosabban még úgy sem?
-
dudika10
veterán
válasz
ATM_automata #2019 üzenetére
Nyugodtan mehet fel a gyári oldalról. Újabb nem hiszem, hogy lenne.
(#2021) ATM_automata: annyi és benne van minden. Hiába, drivert írni tudni kell. Creative-nak nem sikerül soha, de az Asus elég jól csinálja.
-
ATM_automata
őstag
válasz
kopidoo #2018 üzenetére
Köszi az infókat. Meg is vettem a kártyát. A kérdésem még annyi lenne mielőtt nekiesek a berakásnak, hogy Win7 alá a gyári oldalról letölthető Xonar DX driver for Windows 7 RTM Version 7.12.8.1775 drivert telepítsem, vagy van jobb driver, eseteleg a vista drivert rakjam-e fel?
Előre is köszi.
-
kopidoo
senior tag
válasz
ATM_automata #2016 üzenetére
Én is a ZS-t cseréltem DX-re. Megéri.
-
dudika10
veterán
válasz
ATM_automata #2016 üzenetére
Ugyan csak a DS-ről tudok nyilatkozni, de az teljesen rendben van W7-en. A DX-ben is biztos vagyok, hogy tökéletesen működik. Driver van hozzá már egy ideje az biztos.
-
ATM_automata
őstag
Sziasztok!
Egy gyors segítségre lenne szükségem. Eddig egy Audigy 2 ZS-t használtam XP alatt, most váltottam Win7-re és időnként baszarik a hang és torzan szól. A gyári win7 támogatás nem túl jó a kártyához.
Gondoltam lecserélném olyanra ami nem kicsit jobb és támogatottabb. Erre gondoltam: ASUS XONAR DX/XD 7.1 PCIE. Érdekelne az, hogy ennek a kártyának milyen a win7 alatti használhatósága és hogy szerintetek érdemes-e erre cserélnem a ZS-t, vagy másikat ajánlanátok. Ja és 5.1-ben szeretném használni, zenét nem annyira hallgatok, inkább játszogatnék vele, meg kevés filmet néznék.
Előre is köszönöm a segítségeteket.
-
lord szan
csendes tag
wdarty!
Áldott legyen a neved! Végre működik!!! Van hang tuner alatt! Az audio center mixerét nem is próbáltam eddig, mert itt valaki azt tanácsolta korábban, hogy ne ott, hanem a windows mixerében kell valamit állitgatni. De mindegy, működik ez a lényeg, köszönöm a segitséget mindenkinek!
-
lucky07
aktív tag
Sziasztok
Be üzemeltem az Agrippát,hát tényleg többet vártam tőle.
Valoban a divx-es filmeket le adja 5,1-ben de mint említettétek is a méllyel bajai vannak.
A sub ládám színte nem is szól.
Úgyhogy sztem megy eladó sorba.
És veszek egy Xonar D1-t v. DX-t -
bozont
veterán
válasz
modflow #2008 üzenetére
Nekem az akkor szól, ha (44 vagy 48Khz esetén) 2ch-re állítom, ekkor felkeveri 5.1-re is, meg ugye a flexbass is be van kapcsolva. Viszont mikor 96Khz-re volt állítva akkor meg úgy szólt a sub, ha 6ch volt beállítva és akkor csak a két front szólt bármit állítottam be, 5.1-re felkeverni nem sikerült.
A CoD-nál nálam X-Fivel sem szólt a center, de nem tudom ez direkt van-e így, vagy ott sem volt rendben valami, a Xonarral még egyiket sem próbáltam.
-
wdarty
tag
Rákötöd a kártyát AUX-ra -> Xonar Audio Center -> Menu(nyíl) -> Mixer -> Records -> AUX(-in) -> megnyomod a monitoring gombot (szem) (-> Felvételhez nyomd be a record gombot is, közvetlen a csúszka alatt)
-
modflow
veterán
De pl. a Batman az tökéletes.
Viszont youtube -on nem szól a mély sehogy se.
-
modflow
veterán
Visszatérve a 5.1-re.
A Call of Duty Modern Warfare 2 -ben a hang beállítva 5.1-be.
Az Audio Consol -on 6 channels. DX bekapcsolva.Ekkor az normális, hogy nem a centerből jön a dumálás?
Nekem a creative-nél úgy volt, de itt akkor jön a CoD-nál is a centerből a hang, ha audiochannel 2-esen van.
-
lord szan
csendes tag
Modflow!
Fogalmam sincs, hogy csináltam wawet. Viszont beállitottam ahogy irtad, de persze hang az nincs. Esetleg a vezérlőpult/hangnál nem jó valami? Bár már ott is végigpróbáltam mindent. A belső összekötéssel is megpróbálkoztam, de semmi eredmény. Esküszöm ennyit még küszködtem egyik korábbi hangkártyámmal se a tunernél, mint ezzel, pedig az előzővel /sb audigy 1/ is voltak érdekes dolgok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple Watch Series 10 - évfordulós kiadás
- Google Pixel topik
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered - Már több mint 4 millió játékos
- Ezentúl Indiában készülnek majd az USA-ban árusított Apple iPhone-ok
- PlayStation 5
- Autós topik
- E-book olvasók
- Gumi és felni topik
- Azonnali processzoros kérdések órája
- További aktív témák...
- nJoy Cadu 1000VA / 600Watt / 2026.07 garancia/ Usb management / Line-interaktív / 2aksi / Schuko
- Intel Xeon Processzor E5-2680 v4
- HP Compaq 8000 Elite USDT Klasszikus teljesítmény, minimalista dizájn!
- FSP HEXA+ 400W Megbízható Erőforrás a Stabil PC Működéshez!
- Macbook pro 14" m1pro 16/512, szép állapotban,kiegészítőkkel, dobozával.
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- Országos! KÉSZPÉNZES - UTALÁSOS VIDEOKÁRTYA FELVÁSÁRLÁS! Korrekt áron! AMD!
- Beszámítás! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Huawei Watch GT 4, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest