Hirdetés
-
PROHARDVER!
ASUS hangkártyák
A topik összefoglalójában általános információkat és beállítási útmutatót találsz az ASUS hangkártyáihoz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
thomasrc
tag
Eltelt két hónap, ezért csináltam egy oda-vissza próbát V6 és V7-el. Egyértelműen jobb a V7. Nagyobb a tér, sokkal pozícionáltabbak a hangok és részletesebb a mély tartomány. Kíváncsi lennék rá, hogy Vivid-hez képest mit tud a Classic vonal, de egy próba kedvéért nincs értelme pénzt kiadni.
-
thomasrc
tag
válasz
Acélfarkas #12060 üzenetére
Állást nem foglalok, mert ahhoz még túl új, de megpróbálom leírni mit hallok. Az egyértelmű, hogy van hallható különbség a hangzásban, de kategóriákkal másnak nem mondanám (akkora ugrás utoljára akkor volt nálam, amikor a hagyományos opampokról diszkrétre váltottam).
A fejhallgatóm Audio-technica A990Z.
Ami legelsőre feltűnt a csere után, hogy teresebb a hang. Utána, hogy egy kicsivel részletesebb és tisztább a hangkép, definiáltabb az énekhang. Elektronikus zenékben az effektek jobban elkülönülnek a háttérben, kivehetőbbek a fül számára. Mély tartománnyal operáló anyagokban valamivel erőteljesebb és talán mintha feszesebb is lenne a mély. Úgy összességében öröm újrahallgatni a zenéket, mert más az élmény. Ha egy analógiát kellene mondanom, akkor körülbelül olyasmi történt a hangképpel, mintha akusztikailag lekezeltek volna egy már alapból is jó hangú szobát.
Viszont voltak a listámban olyan zenék is, amikben ezek a különbségek kevésbé jöttek ki vagy pont hogy előnytelenebbül jöttek ki, mivel kifejezettebbek lettek a "hibák". Youtube vlogokat böngészve is most pont egy olyan csatornát néztem, amiben monos hangzású a mikrofon és a teresebb, kifejezettebb hangkép miatt ez a monos hangzás is jobban érvényesül benne. Igazából ami a legjobban észlelhető különbség és mindenen kijön, az a kicsit nagyobb tér. A többi az még rátesz egy kislapáttal, amikor tényleg jó az anyag.
Egyébként ha őszinte akarnék lenni, akkor azt mondanám, hogy ezen a szinten már inkább a fejhallgató upgrade-je jelentené az igazi feljebb váltást, de mivel nagyobb kedvezménnyel kaptam meg a V7-et, úgy voltam vele, hogy végülis miért ne.
-
thomasrc
tag
válasz
Acélfarkas #12058 üzenetére
Köszi. Nem volt elég hosszú a gyorskötöző, ezért kettőből kellett összedobnom.
Az előző V6-os is gyorskötözve volt egyébként, csak a kép régebbi annál, ezért még nem látszódik. Sajnos az a tapasztalatom, hogy STX II-ben a foglalat nem valami paszentos. Amit az opampok mellé adtak külön - magasítónak -, abban betonstabilan rögzül. Megjegyzem a két hátsó V7-es opamp a magasító nélkül nem is menne be a helyére, mert mögötte ütközik a kondenzátorokban a hűtőborda. A régi V6-os pont annyival keskenyebb volt, hogy még befért elé kényelmesen magasítás nélkül is.
-
thomasrc
tag
Csak hogy fellendítsem kicsit a topikot.
Megkapta méltó upgrade-jét az STX II.
Ilyen volt:
https://i.imgur.com/VFaf7dR.pngIlyen lett:
https://imgur.com/a/Q8rQo2d -
Dolphine
addikt
válasz
DoItYourself #12055 üzenetére
Amint frissítek, mindenképp
-
Dolphine
addikt
válasz
Razor18 #12051 üzenetére
Nem erről van szó.
Most egy Win10-es gépem van, és hamarosan nagy újítás lesz. A kérdés, hogy arra is Win10 menjen, vagy egyből a 11? Azért kérdezem, mert olvastam olyat, hogy 11 alá se driver se semmi, sőt hiba-hiba hátán.
Mondjuk nem csak ez az eszköz van, aminek hivatalosan nincs 11-es drivere. -
VoidXs
Topikgazda
-
Razor18
tag
Urak,
10 éve gond nélkül használok egy DGX-et játékhoz, a 2015-ös gyári Asus driverrel, Win 11 alatt is hiba nélkül. Most láttam csak, hogy az SE aránylag friss, és a jel/zaj viszonya 106 helyett 116 dB. Van értelme elgondolkodni az upgrade-en SE-re, vagy ha nem vagyok annyira audiofil, akkor tul kép teljesen felesleges?...
Köszi az infokat...
-
-
Dolphine
addikt
válasz
- = Zk = - #12041 üzenetére
Először is köszönöm
Másodszor kérdezném, hogy ennél a drivernél mi működik? Most Win10 van a gépen és még a gyári szoftver van fenn, azt ismerem, ezt nem.
Végezetül, a uni szoftver mellé még kell telepíteni valamit, vagy ennyi elég?Előre is köszönöm a segítséget!
-
Dolphine
addikt
válasz
- = Zk = - #12039 üzenetére
Azt megköszönném ha ránéznél!
-
Dolphine
addikt
válasz
- = Zk = - #12034 üzenetére
Melyik UNIXonar drivert használod? Mármint melyik verziót?
-
VoidXs
Topikgazda
válasz
- = Zk = - #12034 üzenetére
Én a laptop miatt U7-re váltottam. Sajnos bitang drága, de akkoriban jobb híján kénytelen voltam kitejelni érte. Most viszont van egy Axagon ADA-71-em, amit alternatívának mernék mondani. Nem hoz kiemelkedő számokat, de halk mozira elég.
-
- = Zk = -
félisten
DGX-szem van évek óta, W11 alatt használom már, UNIXonar-ral és hibátlanul teszi a dolgát. HyperX Cloud2-vel...
próbáltam a Z690 Hero alaplaiját is, de W11 alatt belemeredtem a beállításokba, ment vissz az DGX.... arra, amire kell nekem pöpec. Gémelésre fejessel. Sávokat belőttem ahogy a guglin fórumokon láttam és ennyi. Évek óta úgy használom.
DE! ha volna valami alternatíva, jó áron, és új, akkor cserélnék én is...
vagy Strix SOAR.... bolond voltam, hogy anno eladtam a fejhallgató mikrofonjának nyűgje miatt -
Dolphine
addikt
Most lehet, hogy butaságot kérdezek, de hogyha egy meglévő Win10-es rendszert 11-re upgradel az ember, és Win10 alatt működik a hangkártya megfelelően, akkor 11-en alatt is fog, vagy gondok lesznek? Magyarán a Win11 problémára és upgrade megoldás lehet, vagy ugyanott leszek, hogyha tiszta 11-et telepítek?
-
ericdrawen74
senior tag
Most találtam a fiókban...
-
válasz
Dolphine #12027 üzenetére
Sziasztok!
Én is most szívok vele...
Elíndul, szól, de a közelébe sincs mint W10-el.
Nem jövök rá hol a hiba. Másik PCIe slotba került.
OLyan mintha vágva lenne minden hang. Van egy két referenciának számító zeném, ahol tudom, hol milyen hang jön, de most sokminden nem szólal meg.
Van esetleg valakinek valami ötlete?
ASUS Xonar Phoebus
ASUS Rampage VI Apex -
-
Dolphine
addikt
Sziasztok!
A mostani gépemet szeretném újítani és Windows 11 kompatibilitássá tenni. Adott egy ASUS Xonar DX kártya. Tudom majd használni, vagy esélytelen? A neten nem túl jókat olvastam!
-
VoidXs
Topikgazda
válasz
DoItYourself #12025 üzenetére
Igen, a bitstream ilyen, átveszi a hangkártyát.
-
VoidXs
Topikgazda
válasz
DoItYourself #12023 üzenetére
Bitstream a lejátszóban be van kapcsolva?
-
DoItYourself
addikt
Van egy Win10-es gépben egy PCI-Express-es Asus Xonar DX-em gyári driverrel, optikán összekötve az erősítővel. Szépen megy a PCM küldés zenénél, vagy a játékoknál az 5.1-es DD Live kódolás.
Arra viszont nem tudom rávenni, hogy passthrough módban működjön, tehát pl. filmeknél a DTS-t mindig átkódolja DD-be. Többféle lejátszóprogramot is próbáltam, VLC-t, Kodi-t PT módban, stb.
Ha a Win10 Hang vezérlőpultban átváltok az Asus Xonar S/PDIF Passthrough Device-ra, akkor viszont mindig PCM lesz a kimenet.
Mit csinálok rosszul? -
LGyuri
tag
Sziasztok,
Segítséget szeretnék kérni.
Tudtok olyan hangkártyát ajánlani max 30k-ig, ami PCI-E vagy usb-s, van legalább 5.1-et átadni képes spdif csatlakozója, és a legfrissebb W10-zel stabilan működik?
Nagyon köszönöm előre is! -
- = Zk = -
félisten
válasz
Acélfarkas #12020 üzenetére
jóó rég, azt se tudom, van-e olyan gyártó, akinek van friss kártáyja ÉS hozzá friss driver?!
tényleg nem tudom...
szerintem már az SB sem hajszolja ezt a vonalat... -
Acélfarkas
őstag
válasz
- = Zk = - #12019 üzenetére
Mikor jelent meg az uccsó ASUS hangkártya? Vagy egyáltalán bármelyik gyártótól mikor jelent meg utoljára nem integrált hangkártya?
-
kisgeee
tag
Sziasztok,
kérdésem, hogy melyik (xonar) hangkártyát ajánlanátok, ami win11 kompatibilis?
Külső és belső is szóba jöhet.Köszönöm
-
Zsocó
aktív tag
Az kivitelezhető valahogy, hogy egy Stix Soar és egy Xonar d1 ekte használható legyen Win10 alatt? A Soar és az X-fi régebben gond nélkül működött így, tudtam váltani a 2 kártya között. Most a d1-et kiválasztva az eq-n látszik, hogy megy, de nincs hang. Próbáltam az Uni Xonar driverrel is. Létezhet, hogy ütközik a kettő Asus kártya? Bár teljesen más DSP van rajtuk.
-
G.I.JOE
senior tag
Sziasztok,
ha a front kimeneten sokszor elmegy az egyik oldal hangja, szerintetek van olyan szervízes/műszerész, aki ezt meg tudná csinálni? Itt írta egyikőtök, hogy valszeg valami relé szállt el. Vagy lehet túl sok lenne megcsináltatni?
-
-
weiss
addikt
Xonar DX tulajoktól kérdezném, hogy az normális, hogy a kártya eléggé melegszik?
-
demmer123
őstag
Sziasztok mi a véleményetek Asus Xonar U7 MK2-ről?
Mai nap rendeltem egyet, azt olvastam hogy még mindig nincs kijavítva a kék villogás, valaki tapasztalat?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- GIGABYTE B650 UD AX WiFi AM5 DDR5 alaplap bontatlan csomagolásban 3 év garancia 27% áfa
- LG UltraGear Gaming Monitorok: ÁPRILIS MADNESS -30%
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 15" 2019 i9 9980HK 32GB 500GB Radeon Pro 560X hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest