Hirdetés
-
PROHARDVER!
ASUS hangkártyák
A topik összefoglalójában általános információkat és beállítási útmutatót találsz az ASUS hangkártyáihoz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
pati2337
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Hangkártya frissítés előtt állok. A jelenlegi egy Asus Xonar DX. Ezt szeretném valami komolyabbra cserélni. Amiket nézegettem a következők:
- Creative Sound Blaster Zxr (57000 Huf)
- Asus Xonar Phoebus Solo (24000 Huf)
-Asus Xonar Essence STX (27000 Huf)
- ASUS Xonar Essence ST (34000 Huf)
-Asus Xonar D2 (18000 Huf)Tudom nem mind Asus, de ár/érték arányban melyik volna szerintetek a legjobb választás?
Ha van valami egyéb ötlet szívesen meghallgatom.
Egyébként leginkább egy Philips A5Pro fejhallgató használatára lenne.
Segítségeteket előre is köszönöm!
Üdv.: Attila
-
Pazolini
senior tag
válasz
sestertius #10896 üzenetére
Töröld, majd telepítsd újra a gyári drivert. Ha úgy sem jó, nézd meg, van-e hozzá unixonar alternatív driver, nézd meg vele. Ha ez sem hozza helyre, tedd át másik slotba, majd játszd végig az előbbieket! Hátha. Szinte biztos, h nem hardverhiba.
-
sestertius
őstag
válasz
Pazolini #10895 üzenetére
Hm... hogy őszinte legyek egy ideje már csinálja, de hogy mióta, passz... azóta pedig tuti volt win 7 újra telepítés ssd csere miatt stb... a saját illesztője asszem ugyanaz, mint volt. Érdekes, arra nem is gondoltam, hogy ilyen gond lehet, csak abban gondolkoztam, hogy valami megment benne.... igazából tehát minden megy flottul, szépen szól, ahogy kell, csak ez az egy hiba jelensége van, semmi más... csak kicsit idegesítő már... telepítsem újra? Másik slotban nem volt, csak abban, amiben jelenleg is van.
-
Pazolini
senior tag
válasz
sestertius #10894 üzenetére
Alapszoftver (illesztő) vagy hardvercsere nem volt azóta, h utoljára jó volt?
Másik slotban próbáltad? -
Pazolini
senior tag
válasz
sestertius #10892 üzenetére
Nincs mit orvosolni. Relé kapcsol át, mint a nagy mozi vagy sztereo vasakban. Örülj!
-
sestertius
őstag
Üdv! Egy kérdés csupán stx-el kapcsolatban: amikor váltok kimenetet /mondjuk fejes kimenetről hangszóróra vagy vissza/, egy "pattanás" vagy nem is tudom hogy fogalmazzak hallható... ez korábban nem volt tapasztalható, és nem tudom, orvosolható-e a dolog. Köszönet a segítő hsz-ekért!
-
-
Levwi
aktív tag
válasz
VoidXs #10886 üzenetére
Hyperx cloud-om van, de nekem az a gondom, hogy az alaplapi kártyával nagyon halk a mikrofon még max erősítés én is. A xonárral meg már túl hangos. A másik dolog az, hogy az alaplapi kártyámmal működik a háttérzajok szűrése, míg a xonárral nem. Szóval erre kellene nekem egy megoldás.
-
Levwi
aktív tag
Hellosztok a minap szereztem be egy xonar dx kártyát és az a gondom, hogy nem lehet a mikrofon erősítés mértékét állítani. A másik gondom, hogy a fejezem képes lenne háttérzaj szűrésre de valamiért az nem akar működni. Tudtok valami megoldást a gondomra? Win10-et használok ha lényeges.
-
tomyka74
senior tag
válasz
VoidXs #10883 üzenetére
értem. akkor mivel az összes mp3 fájl szinte mind 16 / 44.1khz van felvételezve, én nem nyúlok az alapbeállításokhoz a xonarban. max meghallgatom,hogy 24 bit-es beállítással,hogy szól.
bár szerintem nem fogom kihallani a külömbséget.
lehet a hang beállításokra is igaz lehet a mondás,hogy a kevesebb néha több! -
VoidXs
Topikgazda
válasz
tomyka74 #10882 üzenetére
Mindenből a nagyobb a jobb. Bitmélység a dinamikán javít, persze csak ha olyan a forrás, és a készítőket érdekli a minőség, merthogy 2005 óta annyira nem. A frekvencia egy nehezebb dolog, ott az átváltás (ha nem osztója) torzítást okoz, ezt a magasaknál hallani. A zene általában 44.1, a film és játék 48. Minél közelebb van az osztóhoz, annál kisebb a torzítás. Ezért opció a 192, hogy hibátlan legyen a film, és közel hibátlan a zene. A probléma ott van, ha nem bírja a gép adagolni a mintákat. Ugye 48-nál a 192 négyszer nagyobb, és az effektek nagy része szoftveres, így ez a négyszerezés többször is rámehet a feldolgozási időre. 16 bit helyett 24-esekkel számolni pedig architektúrai okokból szintén ekkora többletmunka.
-
tomyka74
senior tag
akinek xonarDX van tőlük kérdezném,hogy 16 vagy 24 bit / 44.1khz beállítást használnak?
azért kérdem mert ugye számtalan beállítás létezik ugy lejátszókban is mint a rendszerhang beállításaiban és azt olvasgatom pont,hogy fölösleges 16 / 44.1khz -nél nagyobb beállítás nem érek vele semmit mert az mp3 zene alapból ilyen bitmélységben kerül felvételezésre!
ez tényleg így van? és van összefüggés ezzel a hallható pici " pattogások "némely beállításnál?
mik a tapasztalatok?kezdő xonar-os vagyok azért kérdezek ennyit!
-
Shing
őstag
válasz
tomyka74 #10879 üzenetére
Érdemes pár napot várni a visszajelzésekre, ha jönnek a sorozatos kékhalálok az hamar kiderül.
Nekem személy szerint nincs gondom eddig, bár előtte sem volt. Kivéve, hogy a jobb csatorna időnként elhalkult. De félek, hogy ez hardveres hiba és nem fog rajta segíteni az új driver sem...
Legjobb driver nincs sztem, nincsenek akkora különbségek. Nekem már 4 éve is ugyan így szólt, működött minden, de azért befrissítgetem.
-
-
Shing
őstag
Uni Xonar 1.81a driver elérhető, de csak W10-re. [link]
-
VoidXs
Topikgazda
válasz
Cingáriusz #10875 üzenetére
Igen.
-
-
VoidXs
Topikgazda
válasz
Cingáriusz #10872 üzenetére
A mély nem is fog megszólalni sztereó alkalmazásokban. A rendszerszintű mélyhang-kezelés oldja meg, így nem biztos, hogy cserélned kell hangkártyát. Egyébként a DX jobb a mostanidnál, de a DGX rosszabb.
-
Sziasztok!
Driver/szoftver támogatottság silány minősége miatt, lecserélném szeretett X-Fi Music Extreme PCIe hangkártyámat. A hangzását nagyon szeretem, de win10-ben érdekes zajokat csinál időnként, most meg nem minden esetben szólal meg a mélyláda (winamp, youtube), ellenben filmezésnél meg működik (GOM player)
ASUS hangkártyán gondolkodtam. Genius 5.1-es rendszerhez keresek valamit.
ASUS Xonar DGX 5.1 PCI-e kártyáról mik a vélemények? SB X-Fi-hoz képest milyen hangzást várhatok tőle? -
Dolphine
addikt
Sziasztok!
Mostanában egy elég érdekes hibajelenségre lettem figyelmes.
Nem nagyon tudom reprodukálni, ezért fogalmam sincs, hogy mi okozza!
Adott egy ASUS Xonar DX, Windows 10 + gyári driver ami néha, tényleg néha fülsüketítő "fehér zajt" produkál. Nem tudom máshogy leírni, egy iszonyatosan hangos sistergés. Hangfal gyors kikapcs, majd be. Pár másodperc után abbahagyja. A zaj nem magától keletkezik, hanem amikor elindítok egy videót, lehet az youtube, vagy facebookon található videó. -
tomyka74
senior tag
online radió hallgatásnál meg másodpercekre megszakad a hang aztán újra indul!
nem valami driver hiba?
UNI xonar 1822 v1.75a driver van fent! -
tomyka74
senior tag
az miért van,hogy zene hallgatás közben néha "beleremeg" a hang ha mondjuk netezek is mellette?
ez a kombó: win7 64 bit - sonar DX - foobar2000 - sennheiser HD205 füles!ha nem csak zenét hallgatok hanem más progi is megy alatta akkor úgy hallom mintha néha úgy beremegne a hang picit. az mitől van? ha csak zenét hallgatok akkor tiszta!
-
kerlac
őstag
Lehet buta kérdés, de azért. Asus U5 hangkártyára rá tudom kötni vajon a panasonic hifi tornyot, hogy annak a hangfalai adják a hangot a gépnek zenéhez, legalábbis addig míg nem veszem meg a kinézett cuccot?
-
redhunter
senior tag
Sziasztok ,az asus xonar u5 hangkarimat egyik napról a másikra a win 7 nem látja.Van amikor nagy sokára ki-be dugdosás után egyszercsak felismeri,de van amikor rendszerinditáskor is már eleve nem látja a kártyát.Ez mehet vissza gariba ,vagy esetleg v.mi user error lehet?Bár nem hiszem ha eddig müködött.
-
Kajafun
csendes tag
Sziasztok!
Egész nap azzal szenvedek, hogy a tegnap esti zene hallgatás után újra jó legyen a hangkártyám, de nem értem mi történhetett vele. Egy asus strix raid pro-ról volna szó. A front jack kimeneten, csak fél hangerővel jön a hang. Optikain és más csatornákon semmi baj. Próbáltam már minden féle hangerő beállításokat és a drivert is újra telepítettem.
Valaki, ötlet? Mit tehetnék? -
-
VoidXs
Topikgazda
-
tomyka74
senior tag
üdv!
kis segítséget szeretnék kérni. Asus xonar DX hangkártyához honnan és melyik drivert töltsem le melyik a legjobb?
igen tudom az Asus oldalán én is megtaláltam de nem tudom melyiket töltsem le hozzá vagy egyáltalán onnan töltsem e mindenképp!
köszi a segítséget! -
ot93
senior tag
Üdv, a gyári driverben ha állítom a csatornák számát 6-ra azzal van különbség 2.0 esetén film alatt ami egyébként 5.1 ?? mert én nem hallok, de lenni kéne, vagy sö?
-
ot93
senior tag
Asus Xonar D1 esetén (vagy általánosságban Asus hangkarik esetén) hogy lehet megoldani, hogy a stereo (2.0) mellett a sub ládát is rá tudjam kötni, hogy hang is legyen rajta?
-
kerlac
őstag
válasz
Crinos #10839 üzenetére
Így van, én i spont ezért választottam az U5-öt, bár az elején megijedtem, mert mindenféle zörejeket adott a gép kikapcsolt állapotában is, meg ingadozott a hangerő. De pár nap és ma már rendesen, szépen szól belőle a hang, igaz egy hangfal csere ráférne (5.1 vs sztereo harc...).
-
Crinos
tag
válasz
DragoonFly #10811 üzenetére
Hali!
Az gyári hiba. Én vissza küldtem az enyémet. Gond nélkül utalta vissza a pénzt az E-mag.
Ha még garis, akkor javaslom, hogy azonnal küldd vissza.
Egyébként google-d ki azt, hogy Xonar U7 led blinking. Elég sok panasz van.....By!
-
cool13
őstag
Sziasztok! Win 10 friss telepítés után nem tudtam életre kelteni a Sonar DG-t. Itt olvastam az Uni drivert. Fel is ment, és működik. De azt nem tudom hogyan tudom beállítani, hogy ha az első panelba bedugom a fejhallgatót az éljen automatikusan. Ha kihúzom váltson vissza Optikai kimenetre. Tudnátok segíteni mit állítsak és hol? Vagy láttam a driver telepítése közben másik beállítást kellene választanom. Azt hiszem a Cmediával tettem fel.
-
tamasgal
senior tag
Konkrétan erre a beállításra gondolok:
-
tamasgal
senior tag
válasz
Digiflex #10823 üzenetére
Hogy szerencsém lesz e az majd este derül ki
Ha ez nem válik be nekem se akkor kipróbálom amit írsz!
Igen van 5.1 koaxon az erősítő felé! Probáld meg átállítani a Win tálcáján lévő hangszoró beállításokban! Nekem ott van egy felsorolás, vagy 15 féle kétcsatornás mód mint pl 24bit 96Khz stb és ott a Dolby Digital Live-re tenni csak akkor van 5.1 nálam. -
Digiflex
tag
válasz
tamasgal #10822 üzenetére
Hát, akkor szerencséd volt, U5-tel nem kommunikál ez az u7-es driver...
De rájöttem, hogy mikor nem kattog:
ha bekötöm a front hangszóró kimenetet az erősítőbe... amit nem is használ, mert továbbra is a coaxon megy ki a jal de így rögtön jó lesz, megszűnik az akadozás...
Ez azért vices.Megnéznéd nekem azt, hogy az u7-esen az spdif kimeneten van-e 5.1 lehetőség? mert emiatt vettem igazából,
De azt hiszem kipróbálom inkább a házimozi irányt egy komolyabb HDMI bemenetes erősítővel.
Üdv,
Ap -
GODx
tag
Semmilyen képfelvevő program nem tudja felvenni az U5-öm hangját, akárhogy próbálkozom. Megfelelő driver van fent, néha még az OBS is kidob hogy couldn't initialize desktop audio. Általában akkor adja ezt ki, mikor van valami más is ami adhat ki hangot (magyarul ha fel akarok valamit venni, akkor muszáj először a felvételt elindítani és aztán mehet az OBSen kívül más program, és ez elég macerás nekem, mert muszáj minőségromlás nélkül felvennem és ez így rengeteg helyet elvisz. Fraps egyáltalán nem is jó.)
Néha még van olyan is, hogy mondjuk Overwatchozok, és megy a TS is, és ha szeretnék az Overwatchos csapattársakkal beszélni a játékon belül, muszáj kilépnem a TS-ből és a játékot újraindítani, különben egy hangot sem ad ki a játékon belüli voice chat.
Ezekre esetleg valamit? Neten semmit nem találtam.
-
Digiflex
tag
válasz
tamasgal #10808 üzenetére
Szia!
Ugyanez U5-tel, pár másodpercenként sercen, kihagy, kattan.... És a legdurvább, a PC-driver felől csak stereo módot mutat, se 4.0, se 5.1
Amúgy korábban mintha sikerült volna úgy beállítanom, hogy ne kattogjon, a 48-96 KB és 16 bit valamelykével, de most nem és nem. Megőrjít, én se ezért pengettem ki egy 20-ast -
gyiku
nagyúr
hello,
Xonar DGX (ASM)-rol mennek feljebb. felhasznalas: stereo headsettel yt, film es foleg jatek, a terhangzas fontos.
szepen szol a DGX, a kerdes, hogy van-e ertelme DX/XD-re valtani, vagy esetleg egy Strix Soar-ra?
jol latom, hogy a DX mar vagy 5+ eves? -
pati2337
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem. Van egy Asus Xonad DX hangkártyám. A probléma a következő: Megy a hang szépen, úgy ahogy kell, majd ha hívnak skypeon engem hallanak, de én nem hallok senkit. Belépek a vezérlőpult-hang, majd ott átállítok valami mást alapértelmezett eszköznek, majd vissza a hangkártyára, és meg is jön a skype hang, ha valakit beveszek konferencia hívásba ugyan ez a sztori van. Mi lehet a baj? Esetleg valaki tapasztalt már hasonlót? Valami megoldás rá?
Válaszaitokat előre is köszönöm!
-
VoidXs
Topikgazda
válasz
kerlac #10814 üzenetére
Az a jó, ha a hangerő nem sík, bővebben itt.
-
DragoonFly
csendes tag
Xonar U7 külső hangkártyám van és az utóbbi időben (kb.2 hónapja) csak villog és nincs hang.
Mindig a gép bekepcsolásánál.
5 -30 perc után magától helyreál.
Volt driver csere, bios-ban az alaplapi hangkari letiltása, de semmi változás.
Gép újratelepítés is megvolt.Valaki találkozott ilyennel?
-
Djsaba
senior tag
Sziasztok!
A mai napon elkezdett időközönként egy ilyen pillanatnyira beakadó hangot adni, szerintetek mi lehet? Biztos, hogy nem a füles, mert 3 különbözőn is kipróbáltam, és unpluggolva a driver jelzi hogy valami hang jön rajta. ASus Xonar DGX. Most megpróbálom nélküle, de ha esetleg az sem oldaná meg, addig is ha valakinek lenne tippje a probléma mivoltjára, azt megköszönném.
-
tamasgal
senior tag
Sziasztok!
Vettem egy Xonar U7-es hangkarit és csak annyi lenne a dolga, hogy spdif-en ki adja a hangot normálisan az erősítő felé de ennek az sem sikerül! Pár percenként ki hagy a hang kb 1 másodpercre és mindjárt szét@ az ideg, hogy 27.000-ért ezt sikerült a mérnököknek letenni az asztalra! Van valakinek valami ötlete? Gépem Asrock Beebox Win 10-el.
Köszönöm szépen -
kerlac
őstag
válasz
VoidXs #10782 üzenetére
Hétfőn rendelek, de még előtte:
ASUS - STRIX SOAR 7.1 PCIe
erről mi a vélemény? Úgyanolyannak tűnik mint a DX, csak játékhoz ajánlják, vmi külön szabályozót is mutat hozzá..
szerinted?
illetve magagasabb áron már ASUS - STRIX RAID PRO 7.1 PCIe is van.
DE most ahogy ovlasgatom, hát ez is elég jónak tűnik:
ASUS - Xonar U5
hétfőn meg kell rendeljem, nejem kari ajándéka lesz nekem, jobb ha én választok, nehogy a szín alapján döntsön :-)
-
mcs
veterán
válasz
Acélfarkas #10805 üzenetére
Na beraktam a legalsó x16 slotba, és így már nem hallok nyekergést akkor sem, ha terhelem a vga-t, és utóbbi ugyanúgy maradt x16 módban.
Köszönöm! -
mcs
veterán
válasz
VoidXs #10801 üzenetére
Igen, még akkor is lehet hallani kisebb sercegést.
Asszem beteszem a DGX-et a legalsó pci-e slotba, legalábbis külföldi fórumokon azt javasolták, hogy ilyen esetben legyen minél távolabb egymástól a két cucc. Az előző GTX 950el valószínűleg azért nem léphetett fel, mert azon volt backplate. -
VoidXs
Topikgazda
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Precision 5480 14" FHD+ IPS i7-13800H RTX 2000 Ada 32GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Kedvező ár! Dell Precision M4600 laptop (15,6FHD/I7-G2QM/8GB/320HDD/FirePro/AkkuX)
- Karcmentes, független, Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB /8GB RAM/ Onyx Grey
- Kedvező ár! Dell E5440 laptop (14/i5-G4/8GB/128SSD/Good)
- Meta Oculus Quest 2/3/3S Szemüveg és Kiegészítő Shop
- Samsung Galaxy Watch 5 40mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- Motorola G34 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest