- Láncba köthető DeepCool ventilátor az ARGB fények kedvelőinek
- Hamarosan birtokba vehető az AYANEO legújabb handheld gépe
- Nyáron jön az Acer oktatási rendszerbe szánt, ChromeOS-t futtató tabletje
- Nagy képátlójú, 4K-s QD-OLED monitor jön az Acertől, ami Calman plecsnit kapott
- Karnyújtásnyira van Kína a HBM2 memóriák gyártásától
Új hozzászólás Aktív témák
-
gregmaui
csendes tag
Sziasztok!
Vettem egy asrock 4coredual-sata2 alaplapot (oké hiba volt,de többtényezős a dolog)
és nézegettem a támogatott pci-express videókártyák listáját és azt nem értem hogy
gyártók szerint van a felsorolás.. például egy msi nx8800gts/320M támogat az alaplap
(ami a csúcsot képviseli a támogatott kártyák között) de pl. asusból vagy gainwardból
ez a típus már nem szerepel. Miért? Mi a különbség ezek között a kártyák között? -
DarkGubi
aktív tag
Üdv!
Kéne egy kis segítség!
Vettem egy Asrock A785GMH/128M alaplapot, hogy egy sempron társaságában majd HD filmeket fogok vele nézni az integrált HD4200-al, de valami nagyon nem akar működni. A DXVA egyszerűen nem működik rendesen. Elméletben a beállítások jók lennének, de a videók szaggatnak nagyon, pedig még csak nem is terheli le a procit 100%-osan.
MPC-HC-t használok és 10.10-es ATI drivert (10.4-est is kipróbáltam, de ugyanaz). WinXP-n és Win7-en is ugyanazt produkálja.
Hibás lenne az integrált VGA? Már nincs több ötletem.Video games ruined my life. Good thing i have two extra lives.
-
(Bundás)
addikt
Sziasztok!
Nemrég újítottam egy Asrock N68-S UCC lappal (hozzá 440-es Phenom, 2x2GB DDR3 Kingmax, a régi gépből 4830 és CX400 maradt).
Az gondom az, hogy bekapcsoláskor nem csinál semmit, nincs pittyegés, nincs kép, TFT ledj-e villog. Kikapcsolom a gépet, majd bekapcsolom megint és megjelenik a kép, minden rendben.Valami ötlet mi okozhatja ezt? BIOS beállítás esetleg?
-
speed3456
aktív tag
válasz djculture #1896 üzenetére
na megoldódott a probléma de ilyennel még nem találkoztam.... eddig 3 jackes 5.1 es rendszer volt rákötve és ment pipecül. Miután lekötöttem róla a rendszert és csak 1 jackes fejhallgató volt rákötve egy ideig ment aztán kb fél órával csendbe maradt. Majd visszakerült az 5.1 és megy tökéletesen. De úgy hogy rajta volt az 5.1 és szépen visszaállítottam 2.0 ra a hangzást már megy a fejhallgató. Ilyennel még soha nem találkoztam... de megy az a lényeg Azért köszönöm a segítséget
PS 1-2-3-4-5, PSP, PS Vita :) PS ID: speed3456789
-
djculture
félisten
Közbe amúgy kiderítettem hogy:Support up to 95W Socket AM3 processors azaz igy is csoda hogy a 125w 920 asod megy ebbe a lapba.
speed3456:egy win ujratelepitéssel probálkoztál már?Ha akkor se működik a dolog és a biosba bevan kapcsolva akkor sajnos az alaplappal van gond.
[ Szerkesztve ]
-
speed3456
aktív tag
Sziasztok! Légyszi segítsetek nekem ha tudtok! Multhéten vettem egy VADONAT ÚJ Asrock G31M-VS2 alaplapot. A tegnapi napig minden pöpecül ment rajta de egy újraindítás után elveszett a beépített hangkártya. A win7 felismeri szépen minden zenelejátszó fut de akárhova dugom a jack dugót nem ismeri fel. Nem is jelzi hogy bedugtam a jacket. Ilyennel még nem találkoztam. Próbáltam driver újratelepítéssel de nem segített. Próbáltam beállításokat is de semmi .
PS 1-2-3-4-5, PSP, PS Vita :) PS ID: speed3456789
-
djculture
félisten
válasz ballington #1891 üzenetére
Hát akkor bejött a néha előforduló inkompatibilitás,ezért maradok én a kingmax és sima kingston /nem hyperx széria/ memóriáknál.Azok minden lap supportjába szerepelnek.
-
djculture
félisten
válasz ballington #1881 üzenetére
geilnek mindig több fesz kell ezért nem is ajánlott ramok csak annak akinek célja a tuning és van igénye kisérletezni.
-
rolcsek
csendes tag
Sziasztok! Tudna valaki abban segíteni, hogy a Asrock AM2NF3-VSTA -ba lehet tenni AMD Athlon 64 3200+ s939 Socket 939 Procit? Nagyon szépen megköszönöm a választ.
-
dfdfdf
őstag
válasz illykaroly #1885 üzenetére
1920×1080 kell neked
de támogatja tegyél fel hozzá egy új drivert -
illykaroly
csendes tag
Helló,segítsére lenne szükségem:vettem egy HD felbontású monitort de a mostani videókártya (ATI radeon 9600) nem tudja ezt a felbontást.Érdeklődnék,hogy melyik videókártyát kéne vennem ami tudja az 1980x1020as felbontást.Az alaplapom:Asrock p4vm800.Segítségeteket előre is köszönöm.
-
dfdfdf
őstag
válasz ballington #1883 üzenetére
milyen ram? jó lenne tudni pontos tipus
-
dfdfdf
őstag
válasz ballington #1881 üzenetére
memnek próbáld meg hogy adsz egy kis feszt hátha
-
ballington
addikt
Sziasztok!
Akinek 770 Extreme3 van, írja meg, milyen ram van benne, mert az enyémbe a Geil 2x2GB 1333 CL9-es nem akar menni dualban, illetve az egyik modullal el sem indul a gép, a post képernyőnél kiakd, még a biosba se tudok belépni. Így most csak az egyik van benne.
A ram modulok egy másik lapba tesztelve rendesen működtek.
Esetleg 5leteket várok megoldásra.Aki a tökfőzeléket kapor nélkül eszi, az más aljas dolgokra is képes.
-
vhw
addikt
Sziasztok!
Csak kíváncsiságból érdeklődnék;
Egyes alaplapokon a két chipset van, míg másoknál, mint pl. az én K10N78D lapomnál csak egy chipset a nvidia 720d van. Everest szerint ez a southbridge, a northbridge a prociba van integrálva.
Akkor más megoldásoknál, miért használnak két külön chipsettet? Egyiknek létezik valami előnye/hátránya a másikkal szemben?"Mi' csinálsz apa? Kapcsold ki a gépet!"
-
djculture
félisten
Mert gondolom a sima ddr1 ramokat se akarnád cserélgetni,ez kezeli viszont nincs rajta vga.
Esetleg használtan vagy ha még van valahol elfekvőbe Asrock 4Coredual s775 (AGP,PCIEXP ,DDR1,DDR2) -
-
irnixxx
csendes tag
Sziasztok!
Valszeg elhalálozott egy asrock 775i65g alaplap egy őskövület gépben, amit kaptam. Nem vagyok egy hardverguru, így az a kérdésem, hogy ha semmi mást nem akarok cserélni, csak a lapot, akkor mivel tudnám pótolni?
Persze oprendszert újrahúznám, szal' az nem probléma.Köszi:
irnixxx -
Blaze71
őstag
válasz Sequadon #1873 üzenetére
A G41-es nem a legjobb választás, füleg nem az LE. Ez akkor is igaz, ha nem AsRock lapban gondolkodsz, mert maga a konstrukció egy kalap..... G43, ha tényleg akarsz tuningolni és valami ATX-es kivitel ne az agyonzsúfolt mATX.
DualBios, DualCore, DualChannel, mindenem Dual, csak az Everestem Trial. :D
-
Sequadon
tag
Sziasztok!
Most halt meg egy Asus P5B-m, és az alaplapos topicban ajánlották h ASRock-ban gondolkodjak. Kb 10 ezret szánnék rá, és ezek kellenének: LGA 775, DDR2, SATA, 5.1, és lehessen nyúzni is egy E6300-al. Körülnéztem, és ezt találtam: ASROCK G41M-LE Úgy hallom/olvasom h manapság már elég megbízható a márka. Erről a konkrét deszkáról van valakinek tapasztalat? Vagy esetleg más példány, amit ajánlanátok?
Egyik szemem sír, a másik üveg...
-
xigris
őstag
válasz djculture #1871 üzenetére
Szia!
Feszt nem nagyon szeretnék emelni,igaz nagyon tuningolni se elég lenne még 200mhz és ezzal elérném a 3ghz-t.
Ott meg is állnék habár most a gépem 2940Mhz fut már egy pár órája tesztet még nem futattam mert eljöttem dolgozni,ha stabil lenne akkor lehet nem is piszkálnám nagyon.
Köszönöm a segítséget -
djculture
félisten
Még annyit hogy feszültség állitást csak saját felelősségedre ajánlom mert tönkremehet a lap,sima passzív borda van a lapon.
-
djculture
félisten
Szia.Az az auto tuning semmit se ér a memóriát se osztja vissza meg a ht frekót se a szabványos alap értékekre.Teszemazt egy sima 800 as ddr2 memória nem nagyon szereti ha 900 on vagy többen akarod használni a ht meg 1000-nél nem lehet több mert annyi a szabvány ha többet akarsz az nb/ht feszt kell állítani.
[ Szerkesztve ]
-
elfelejtette
veterán
válasz CPT.Pirk #1857 üzenetére
Szia!
Bizony szép idök voltak. Azóta csak egy karit tuningoltam, kolléga G92 8800GTS kariját... Valahogy azóta elegendö a gyári alapórajel is. )
Üdv."Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
P.O.W.
tag
válasz djculture #1864 üzenetére
Örülök, hogy neked sikerült a tuning. Talán segíthetnél a kollégának a problémájában.
MSI MAG B550 TOMAHAWK, AMD RYZEN 5 5600X ,XFX RX 6700 XT 12GB, 4x8GB Kingston Renegade 3600Mhz DDR4, Corsair RM750 ,Noctua NH-U12S, Aerocool Aero One Eclipse RGB, AOC C32G2ZE 240Hz, Razer Deathadder Essential, Genesis Thor 300 TKL
-
djculture
félisten
Az jó mert most vettem egyet meg bele egy x2 250 et,lefixáltam a pci-t nyomtam neki az fsb-t közbe osztottam vissza a ht és nb frekót és 4000mhz lett a végeMost majd veszek egy coolermaster hűtőt vagy egy freezer 13 at ha megjelenik mert gyárival csak venticserével sikerült stabilizálni..ddr3 1600 kingmax memókkal.Jó vicc hogy nem tuningos a lap
[ Szerkesztve ]
-
P.O.W.
tag
A biosba gyárilag beépített OC tuningot próbáltad? Azzal is szép eredményt lehet elérni viszonylag. Nekem is volt dualramos lapom egy MSI i915 chipsettel DDR/DDR2 ramokat kezelt. Na az a lap teljesen antituningos volt. Túl sok mindent zsúfolnak rá ezekre a lapokra szerintem ez is probléma.
MSI MAG B550 TOMAHAWK, AMD RYZEN 5 5600X ,XFX RX 6700 XT 12GB, 4x8GB Kingston Renegade 3600Mhz DDR4, Corsair RM750 ,Noctua NH-U12S, Aerocool Aero One Eclipse RGB, AOC C32G2ZE 240Hz, Razer Deathadder Essential, Genesis Thor 300 TKL
-
P.O.W.
tag
Sajnos ez a lap nem épp a tuningról híres. Memóriák milyenek? Esetleg ha másik slotba rakod őket menni fog. Egy próbát megér.
-
xigris
őstag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni adott egy Asrock n68c-s ucc [link] amiben egy phenom II x4 920 ketyeg 2.8ghz-n.Ezt szeretném felhúzni legalább 3ghz-re de minden kis tuningnál azonnal meghal.A régebbi lapommal müködött.
Köszönöm előre is -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Igen, ezt a bios is írja, hogy magától csak 4 tűst tud. Előző 790GX-es lapom tudta szabályozni a 4 tűs csatira dugott 3 tűs ventit, itt akkor majd megy vissza a szabályzó áramköröm. Nekem ne forogjon a prociventi, mikor csak böngészek.
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
P.O.W.
tag
válasz CPT.Pirk #1857 üzenetére
A 3 tűs ventiket nem igazán szeretik ezek a lapok. Az enyém sem szabályozza őket de az alaplap könyvében le is volt írva, hogy csak a 4 tűs ventiket tudja kezelni.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Vettem ma egy Asrock A785GMH/128 alaplapot, ami frankó, de sajnos 3 tűs ventit nem tud szabályozni... Speedfan progival próbálkoztam, de valahogy nem akar menni a szabályzás.
Van valami megoldás rá, vagy kénytelen leszek újra előszedni a fetes automata szabályzómat?
elfelejtette: régi szép idők mi? Azóta sem volt olyan vga-m, amire 300MHz-et húztam rá vmod után. Jók is 7300GT... (sőt, azóta már nem is húztam VGA-t érdemben)
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
Torzi05
tag
válasz elfelejtette #1855 üzenetére
Értem
Néztem hardver apró-t Sempikékből van sok sok példány 2800+ -os főleg de A64 az ritka ...
-
elfelejtette
veterán
válasz Torzi05 #1854 üzenetére
A 7300GT topicban beírták a többiek, hogy milyen játékokban milyen beállítások mellett milyen órajelen milyen eredményt kaptak. És ők az A64-es procikkal néha alapórajeles VGA-val (500/1400MHz) kaptak olyan eredményt, mint én a Sempivel 680/1680MHz-es VGA-val.
"Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
Torzi05
tag
válasz elfelejtette #1853 üzenetére
Értem
Hogy lehet ilyeneket megállapítani? -
elfelejtette
veterán
válasz Torzi05 #1852 üzenetére
Már a sz@rrá húzott 7300GT mellé is gyenge volt a Sempi, amit ráadásul nem is tudtam 2.2GHz fölé húzni, tehát az X1950Pro mellé legalább egy 2.5GHz-es A64 dukálna.
"Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
Torzi05
tag
válasz elfelejtette #1851 üzenetére
Ezt hogy érted?
"X1950Pro VGA is csak szenved benne..." -
elfelejtette
veterán
válasz Torzi05 #1850 üzenetére
Nálam az X1950Pro egy tuningos Galaxy 7300GT-t váltott (500/1400@785/1680).
[ Szerkesztve ]
-
Torzi05
tag
válasz elfelejtette #1848 üzenetére
Nekem is egy 2800+ os Sempronka van benne egy Gigabyte GeForce 7300GS társaságában
A64-es procin én is gondolkodom -
Torzi05
tag
válasz BeerBier #1844 üzenetére
Hi BeerBier!
A családban van egy Asrock G31M-S lapka
Stabil az biztos, amit várni lehet tőle azt tudja
Tuning terén nem jó választás ez a lap "G31M-S", irodai vagy minimális otthoni lapTuningra ami használhatónak tűnik az egy Asrock 4Core1600-GLAN/M
12-14 ezer körül van ahogy láttam
Nem volt ilyen alaplapom de ez használhatónak látszik ... ( G31 chipset kategóriában ) -
elfelejtette
veterán
válasz Torzi05 #1847 üzenetére
A régi gépemben még mindig rendben teszi a dolgát egy ilyen lap. Sajna csak egy 2800+ Sempi van benne, A64-es procit nem sikerült szerválni bele, így az X1950Pro VGA is csak szenved benne...
-
Torzi05
tag
Sziasztok fórumtársak!
Valaki használ még Asrock K8NF4G-Sata2 alaplapot?
Én pl igen -
P.Dude
őstag
heló!
Nekem egy g31m-s-es asrock alaplapom van dual core e6500-as procival és 3gb ddr2 800mhz-es rammal.
Szerintetek a Radeon HD 5770-es videókártya nem lesz gond ennek a procinak és memóriának?
a tápegység csere nem okozna ennek az alaplapnak gondot?
Zoll
-
BeerBier
senior tag
Sziasztok.
Érdeklődnék hogy van e valakinek tapasztalata az intel G31-es chipsetes asrock alaplapokkal?Főleg a "tuningtéma" érdekelne,mert ezidáig e téren rendre csalódtam az asrock-ban (Már a második féle jár nálam,bár nem G31-es tipusok,de arra váltanék)
Válaszaitokat előre is köszönömOlyan vagyok mint egy hal....fejem is van,de a farkam irányit
-
lalajoco
csendes tag
hali van egy asrock am2 nf6g vsta alaplapom
az lenne a kérdésem hogy miért melegszik 55 fokra a chipset-em?
biost is frissítettem már raktam alá pasztát is de semmit nem segített -
h1mpi
félisten
Sziasztok!
Asrock P55 extreme lapot szeretnék venni i5-760 mellé.
Valakinek van már ilyen? Ha igen akkor milyen a tuning lehetőség?kössz
Fully electric lifestyle!
-
szürke_tapir
csendes tag
Hali, megpróbálok rövid lenni...
adott egy Asrock 775Dual 880Pro lap, hozzá két IDE-s optikai meghajtó, és két SATA-s vinyó. Nagyjából ebben a felállásban korábban már működött a gép, csak egy optikai meghajtóval és egy vinyóval, vmint procicsere ésRAM-bővítés volt rajta (ramok: DDR2)
Ebben az új felállásban azonban már a bios is csak egy vinyót hajlandó látni, azt is csak "RAID"-ként, nem pedig típussal, számmal...
Eddigi próbálkozások:
-turkálás a bios-ban a RAID-opció körül;
-egyik RAM kiiktatása;
-egyik vinyó iiktatása
eredmény semmi...
volna vkinek valamilyen ötlete??
(elnézést, ha nagyon láma a kérdés.... ) -
qwertly
addikt
Sziasztok! Erről az altalapról van valakinek tapasztalat Asrock 41C-DE?Ideiglenesen lenne egy gigabyte 965 után és használnám ddr2 és ezután ddr3 memóriákkal.
-
JoHnni
senior tag
Hali!!
A probléma egy Asrock M3N78D lappal lenne, az előlapi usb nem hajlandó rendesen működni, de mintha csak az usb 2.0-s eszközökkel csinálná, hogy egy idő után nem kapnak tápot. Alaplapon van 3 csatlakozó az előlapi kivezetésnek, mindegyikkel ezt csinálja, hátsó kivezetésnél tökéletes az usb, op rendszer win 7. Mi lehet a probléma?
...:''[*\www.alfaamore.hu/*]'' :...
-
CoDWaW07
őstag
Hello mindenkinek
Van egy AsRock M3A790GXH/128M alaplapom, meg egy AMD Phenom II x2 @x4 B55 4 magosított procim(további infó a profilomon)
Van a firewire kezelőn egy égésnyom,Iponban vásároltam,ott azt mondták h villám okozta,és elvesztette a garanciát..
Eddig minden rendben működött,de kb 3 napja mindig ha beindítom először vagy nem ad képet, és nem is hallom h bootolna a vincseszteről
2.vagy pedig fullon pörög a ventillátor,és szintén nem bootol, és többször restartolni kell h adjon képet...
Meg ma már 3szor kifagyott csakúgy hogy interneteztem
Szerintetek mi lehet a hiba forrása?
előre is köszi a válaszokat●ASUS M5A97 EVO R2.0 ● AMD FX8320 ● 8 GB Corsair Vengeance 1600 Mhz ● MSI R9 280X 3GB ● Samsung 850 EVO 120 GB ● 1.5 TB ● Cooler Master Silent PRO 600W ● iPhone 6 Space Gray ● iPhone Xs 64GB Silver Galaxy Z Fold 4
-
TheCompany
csendes tag
ÜDV All.
Van nekem egy asrock 1333-D667 R1.0-s lapom, na ehhez kellene egy 1.83as BIOS frissités, hogy felismerje az Ati Radeon HD 5450es videókarimat, vagyis külföldi fórumokon ezt olvastam. Valakinek nincs meg esetleg ez a frissítés?
Hivatalos weboldalon csak az 1.80as van, de az kevés nekem[ Szerkesztve ]
-
vbbb
addikt
Hali
Ugy altalaban az asrock lapok(890 extreme3) szeretik a curcial ballistic (2x2GB) memoria modulokat?
-
P1eTr0
aktív tag
Sziasztok!
A mai nap vásároltam a következő lapot: G41MH-GE
A következőkre jutottam: összeraktam mindent, bedugtam, stb. Jön a bekapcs. Kép nincs, proci, vinyó pörög. Jelenleg az alaplapi integrált vga-t szeretném használni vele, de nem jutottam semerre. A gépben 2x1gb memória van az 1-es és 3-as slotban.Ha esetleg valakinek lenne ötlete, azt megköszönném.
Ja és még egy kérdés. Ha a gépet indítom, akkor a billentyűzetnek nem kéne villannia egyet, illetve ha resetelek, akkor nem csinál semmit... A táp egy 350W-os Chieftec, a proci egy E8400, mert ezek az adatok kimaradtak.
Előre is köszönöm a hozzászólásokat.
Normális vagyok. Megmondták a hangok is.
-
Tetem
csendes tag
Hello, nekem lenne egy nagy problémám...
van egy asrock p4i45d alaplapom 2.6 proci ami 3.01 en fut.
Na de nem is ezzel van a baj.
van benne 4 slot. 2 ddr 2 sd ram hely.
ddr eket használok ami jelenleg egy 512 kingmax + 256: 767 megát jelent.
Nemrégiben vettem még egy kingmaxos ramot ddr1 512 (ezt az új ramót csak magába tetem be elöször) és nem akar leindulni vele elolvastam ennek az alaplapnak a leírását és 2 g ramot engedélyez és nem tudok rájöni hogy miért nem viszi...
De a másig gép az is inteles régebi fajta az meg elviszi pedig az az alaplap megjárta a hadak útját. Aki netán járt már így vagy tudja a megoldás. Legyen szíves írjon valami ötletet.
Elöre is köszönöm.
Üdv![ Szerkesztve ]
-
akosdaniel
csendes tag
Szevasztok Most akarok venni egy ASrock P45 X3 Deluxe alaplapot és kiváncsi lennék hogy menyire megbízható alaplap ez. Ha valakinek akinek van ilyen vagy ismeri és bővebben ki tudná fejteni azt megköszönném.
[ Szerkesztve ]
-
rob210
nagyúr
válasz Atti1112 #1829 üzenetére
Ha beszerzel egy monitor vezérlőt azzal jobban jársz akkor a két gépet aba kötöd egy kis kapcsolóval választod ki hogy melyik gépet használod.
Ez a billentyűzet és egér gondját is megoldja.
A legegyszerűbb szerintem ez.
A wifi meg nem téma egy wifi vevő 1-2 ezer forint. Ha szobán belül kel csak fogni a jelet nem kell komoly vevő.Renault power
-
Atti1112
aktív tag
Hali !
Úgy gondoltam,hogy van olyan Y kábel aminek a 2 végét rádugnám a 9800GT kimenőjére és az alaplapi integrált vga kimenőjére , a 3. vég pedig menne a monitorra.De ahogy írtad is,ez így nem lesz jó.A legegyszerűbb a 2 komplett gép,de még akkor is a vga kábeleket dugdosni kéne.Vagy 2 monitor is kéne ? Van szerinted olyan Y vga kábel,hogy egy-egy végét a 2 gépre kötöd a 3.-at meg a monitorra ? Ez így működhet ? Így,amelyik gép be van kapcsolva,az tolná a jelet a monitorra.Akkor ,ha ez így megy,még mindig olyan alapgépet kell építeni ,ami tudja a wifit,routerom az van. Mert ugye a netes kábelt is dugdosni kéne.Segítsetek, ha tudtok ! Köszi !
-
rob210
nagyúr
válasz Atti1112 #1827 üzenetére
Amit te szeretnél az a hybrid sli.
Csak ilyen lap és kártya kell hozzá.
Szvsz a 9800Gt-t sose fogod tudni így használni.
Az áramelvétel azért nem jó mert hibát fog a kártya nyomni azonnal.
Szvsz, ha valóban csak ritkán játszol két biosbeállítást csinálj, mentsd el és megoldódott a dolog.
Bár arra még kiváncsi leszek, hogy a monitor vezérlését, hogy fogod megoldani.
Egy monitort 2 kártyáról?Renault power
-
Atti1112
aktív tag
Sziasztok !
Olyan ASROCK alaplapot keresek,amin van integrált videokártya,de bele lehessen tenni "rendes" videokártyát is. PCI-e. ( 9800 GT-m van). Úgy tudom van ilyen.Eddig ez egyszerű lenne DE : át lehessen kapcsolni,mondjuk restart után ,mondjuk BIOS-ból,hogy hagyja figyelmen kívül a 9800 GT-t és,mivel netezem,csak az integráltat használja.Ha meg játszani támad kedvem,akkor restart és visszakapcsolnám a 9800 GT-m.Mivel ritkán játszom ez pénzmegtakarítást jelentene és a 9800 sem lenne állandóad terhelve.Olyan megoldás is érdekel,hogy egy kis kapcsolóval elvenni a 9800 tápját,hátha akkor nem látja a bios és az integrálttal indítaná a gépet.Ötlet ? Áram megtakaraítás és videokaresz pihentetés lenne a cél.
AttilaSegítsetek, ha tudtok ! Köszi !
-
F_Zolee
veterán
Hello
Lenne egy olyan gondom, hogy lecseréltem a procimat, E8400->Q8200, és nem hajlandó a VTT feszt állítani a lap biosból. Állandó 1.51V-ra lövi be. Mondjuk nekem annyira nem lenne gond de az újabb procit nem tudom 400-as fsb-vel küldeni. P45X3 Deluxe lapom van. Míg a régebbi procit gond nélkül vitte 400-on, még többen is akár..
-
rob210
nagyúr
válasz papaizsolt #1822 üzenetére
Úgy értettem ennek van egy külön topikja ahol a tuningolásról lehet fórumozni.
Szvsz a neten sok helyen találhatsz eredményeket amiket ilyen lappal tuningoltak.
a végeredmény pedig nem 400Mhz volt.Renault power
-
G.sysko
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni!
Kaptam egy K7S41GX alaplapot amelyről a következő kondenzátorok hiányoznak: CE3,CE5,CE7,CE14.
Ha valaki meg tudná mondani ezen kakondenzátorok feszültség és kapacitásértékét,azt nagyon megköszönném!!!!![ Szerkesztve ]
-
rob210
nagyúr
válasz papaizsolt #1820 üzenetére
Hát ez itt nem az a topik így nem vitatkozom veled de tudnék
Renault power
-
papaizsolt
tag
bocs hogy most írok vissza sokat melóztam !! hát nekem ilyen tápom van [link] elég jó minőségű nagyon jó táp .de a lapból nem lehet többet kipréselni ,ja és hiába van vízhűtés meg akár milyen hűtöd ez a lap ennyit bír !! am meg minden faszán van pasztázva és jók a BIOS beállítások is .
am a 7600GT ből van AGP széria volt is egy a birtokomba csak megdöglött
[ Szerkesztve ]
-
rob210
nagyúr
válasz papaizsolt #1811 üzenetére
Ez azért így túlzás, hogy max 400Mhzet lehet húzni rajta.
Ha stabilan adja le a tápod a feszeket és van egy kis érzéked, no és másik hűtőd akkor sokkal többet ki lehet sjtolni a lapból.Az egyetlen bibi a szarul és rossz hővezetővel felrakot chipsett hűtés.
HA lecseréled a chipsett hűtőt esetleg még aktívvá is teszed normális hővezetőpasztát használsz egy normális táp mellett akkor 1000-1200Mhz többletet lehet kihozni belőle jó cpu-val.Alapon valóban 400Mhz környékén hal le a lap.
Renault power
-
rob210
nagyúr
válasz nagykriszws #1816 üzenetére
Szia nekem a sima N68-s volt egy két dologban különbözik csak.
Ami biztos tuningolni nem fogsz benne.
Az alaplapi VGA gyengécske FPS játék nem megy el rajta még a régiek-se.
Azonban olcsó és nagyon stabil.
Hihetetlen jó kis lap.
Amit ennyiért elvárhat az ember egy laptól azt magasan teljesíti.Renault power
-
nagykriszws
csendes tag
helló mindenkinek. Egy Asrock N68C-S UCC lapot tervezek venni , ha valakinek van tapasztalata vagy véleménye légyszi írjon. Előre is kössz
-
kispuding
csendes tag
Halihó!
Az lenne nekem a kérdésem(totál hülye vagyok a géphez)hogy van egy Asrock775i65g alaplapom és ebbe bele tudok rakni pl egy geforce 7600 vga-t?
válaszotokat előre is köszönöm! -
atesz19910
tag
hello mindenkinek!
nemrégiben került hozzám egy asrock k8upgrade lap S754-es.
a kérdésem az lenne mivel erre a lapra sokan panaszkodtak már, kezelne-e egy NVIDIA Geforce 6200se 256mb agp s- karit?
am. agp-s a lapha valaki tudja a válasz az irjon PLEASE
thx elöre is .[ Szerkesztve ]
Chuck Norris elkapta a koronavírust.. azóta a koronavírus karanténban van...
-
Readi
tag
válasz papaizsolt #1811 üzenetére
Úgy ahogy mondod max 400Mhz.Eddig stabil nálam is a rendszer.Ty a helpet!
g751jy
-
papaizsolt
tag
Szia !!
Nekem is ilyen lapom van egy pentium D 820 as ketyeg benne én meg mondom a frankót 400MHZ amit tudsz max húzni és tovább nem !! a deszka nem bírja !
Jó táp is kell hozzá különben a PCIE fixáld a cpu beállításoknál 100 ra meg az agp/pci 66/33ra rakjad azt befog tölteni én is szenvedtem ezzel a gonddal de végül sikerült[ Szerkesztve ]
-
rumkola
nagyúr
válasz Frost Ashes #1808 üzenetére
Semmilyen cd nem kell, XP SP2--es bootlemezt használj, ill. partícionáld a vinyót.
-
Readi
tag
Hali
Proci húzáson vagyok (gyári hűtővel) van egy E2180-as 200fsb-ről szeretném legalább 266ra felemelni biosba vissza is osztottam a ramokat (2x1gb667mhz) 266mhz-re,240 fsb-nél már nem töltött be a windows. alaplap:ASRock 4CoreDual-SATA2.Azt irták irjak alaplap topikba.
Segitséget szeretnék kérni egy szakértő rem tud segiteni mi lehet a bibi.g751jy
-
Frost Ashes
csendes tag
Sziasztok, komoly problémával szembesültem...
939N68PV-GLAN lapom van, használtan vettem, driver cd-ket nem kaptam hozzá, és itt kezdődtek a problémák.
SATA2 vincseszter van a gépben, ám xp pro telepítésénél egyszerűen azt mondja, "ez a lemez nem tartalmaz windows xp-vel kompatibilis partíciót", majd nem is enged tovább a kiválasztott particiónál. Utánaolvasva kiderült, hogy az alaplapi CD tenné a dolgát SATA Raid driver ügyében, ám ennek hiányában próbálkoztam a floppyra driver rátesz+F6, ám egyszerűen nem történik semmi, újra és újra kéri a floppy behelyezését, miközben azt mondja hogy a floppy címkéje a gyártó nevét kell hogy tartalmazza..
Úgyhogy nem igazán van ötletem, megvagyok lőve. -
papaizsolt
tag
válasz KisTopi95 #1805 üzenetére
ram hiba ,és azért fagy is ki ,Memtest86+ szedd le vagy Hirent boot cd abban nem csak a memtest van ,írjad ki úgy hogy bootoljon (clone cd vel tuti fog bootolni ,azt ha piros hibákatsz látsz benne akkor a memória a rossz .
ő az a bizonyos hiba !! ilyent nézz !!
de ha nincsen hiba akkor ,elsőnek a tápot nézed még meg ! Dual Chanelről annyit ,ugyan abba a slotba kell rakni mindegyiket PL:sárga sárga slot , biosba lehet be kell állítani ,ugyanakkora memóriákkal mükszik csak !
Üdv:
[ Szerkesztve ]
-
KisTopi95
aktív tag
válasz KisTopi95 #1798 üzenetére
Megvettem az új alaplapot, de azzal is fagyogat. Viszont ami csak most tűnt föl hogy a táp és a hűtő teteje között nincsen 1cm-es rés sem. arra gondoltam hogy mivan ha a táp forrósodik föl. A ram is biztos hogy hibás, mert nem megy ebben a lapban sem dualban. Érdekes... Valaki valamilyen ötlet?
Mit is kéne ide írni?
-
rob210
nagyúr
Hát szerintem nincs is min csodálkozni, ha ezek annyit forognak.
Ezek kis teljesítményű hűtők.
Erről beszélek, hogy ahhoz, hogy ne főjjön meg a proci ahhoz forognia kell a ventinek mint a mérgezett egérnek.
Ezek full alu hűtők, tehát ezért nem veszi vissza a sebességet.Legalábbis én így látom aztán majd meglátjuk ki mit mond még rá.
Renault power
-
yanna
addikt
Na, azt hiszem meg is találtam. Itt az első kettő valamelyike a hunyó, ezek forognak 5000-et.
-
yanna
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest