- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Loha
veterán
válasz
szucsinka #794 üzenetére
1.) Letöltöd az 1.6-os bios frissítés windows-os változatát.
2.) Kicsomagolod egy könyvtárva.
3.) Elindítod az exe-t, ami feldob egy ablakot igen-nem lehetőségekkel.
4.) Az igent választod, majd a végén megkérdezi, hogy újraindítsa-e a gépet, szintén igen
5.) Bios-ban beállítasz mindent újból ahogy neked jó.
Más téma:
Ez a @@>#@#{�{ gép még mindig sípol teljes terhelés alatt, és nem a sípolással van a bajom, hanem azzal, hogy közben nem reagál az egérre és a bill.-re sem!
Teljesen olyan, hogy mintha nem lenne elég magas prioritáson a 2 beviteli eszköz...
Már mindent kipróbáltam amit lehetett, de semmi... USB-re dugva mindkét eszközt picit csökkenti a sípolás ingerküszöbét, de nekem ne sípoljon ez a &@@>#@>!
[Szerkesztve] -
mazda626
addikt
Az AM2-es AGP-s porttal ellátott [link] lapról mik a vélemények? Tuning? Stabilitás? Megbízhatóság? X2 3600+-al milyen párost alkotna?
-
cvn69
tag
Nekem is volt (van) ilyen gondom. Először csak 266-osként ismerte fel a memot, de a BIOS-ban a ''flexible option'' (vagy mi) kikapcsolásával már 333-MHz-n mentek a RAM-ok. További gyorsulást csak úgy tudtam elérni, hogy az FSB-t emelgettem és a szorzót csökkentettem, de a proci miatt csak 230x7,5-ig sikerült, ekkor ment a RAM ~358MHz-cel.
További emelésnél már nem indult a rendszer, nem bírja a procim. Az Everest szerint 20-25%-os gyorsulást és 7ns-os késleltetést nyertem az emeléssel.
Próbáld meg ezt, ha mindenképp kell az a kis plusz.
[Szerkesztve] -
Loha
veterán
válasz
szucsinka #784 üzenetére
Alapból nekem sincs semmi gond, csak 100%-os prociterhelésnél.
SuperPI-vel be tudod terhelni minkét magot úgy hogy ketőt futtatsz egyszerre, és akkor nekem már csinálja. 2 példányban kell felmásolni és egyszerre elindítani.
Csak azért érdekel ennyire ez a dolog, mert jó lenne tudnom, hogy csak az én lapom hibás-e, vagy pedig gyárilag ilyen az összes. Remélem csak az enyém gázos...Ezeket a beragadó bill.-es dolgokat már rég kikapcsoltam...
-
Édesapa
csendes tag
helló mindenkinek
Az a problémám van hogy az én Asrock p4v88+ os alaplapomba szeretnék berakni két 400MHz-es memórát. A BIOS automatikusan csak DDR333 nak ismeri fel és az órajel 166Mhz. Beállítható a DDR400 as mód is de ekkor is csupán 200MHz az órajel. Ha csak egy db 256-os 400MHz-est raktam bele akkor is ugyan ez van. Más opció pedig nem választható. Ehhez sztnék segítséget kapni. Köszönöm... -
Loha
veterán
válasz
szucsinka #777 üzenetére
Tied nem engedett el soha egy kósza csipogást sem?
Játszok a Supreme Commanderrel amiről csak azt érdemes tudni, hogy egy RTS ami leterheli mindkét magot meg a VGA-t is. Az egér már USB-n, bill. PS/2-őn. Szóval ha lenyom ok egy gombot a bill.-en és 1 mp-nél tovább lenyomva tartom megakad az egész játék, és ha még további 2mp-ig nyomom akkor jön a sípolás is... És a bill. tökéletes volt eddig de kipróbálom mindjárt egy másikkal is... -
Loha
veterán
Egyébként rajtam kívül kinek van még Conroe865PE lapja?
-
Loha
veterán
Nekem sikerült most 300-as FSB-vel bebootolnom (2,7GHz) a ramokat 200-on hajtva (3:2), aztán vmilyen smbus driver miatt kékhalált dobott a win... Előző tulaj szerint a proci feszemelés nélkül megy 2,9-et, szóval sztem a lap fingott ki... Lehet emelnem kéne FSB feszt vagy amit még lehet
A ramom 220-nál nem megy többet tehát a 2,4GHz-et 5:4-es osztóval hajtva még éppen bírja (212MHz)
A BIOS-ban nekem úgy tűnik, hogy az EIST csak akkor kapcsol ki ha az enhanced halt state-et is kikapcsolom.
Na ez mind szép és jó, de van egy marhára idegesítő dolog, ami azt hittem megoldódott, de mégsem... Szóval a billentyűzet meg egér csipogásról van szó... Azt gondolom mindenki ismeri, vagy ismeri régről, hogy ha túl sok billentyűt nyom le a billentyűzeten egyszerre akkor a gép elkezd sípolni... A sípolással még nem lenne gond, de a gép is gyakorlatilag megfagy közben, aztán ha abbahagyja a sípolást megy minden szépen tovább... Először a szokásos módon PS/2-re volt dugva a billentyűzetem és az egerem is, ahogy az előző alaplapomnál volt, és eddig semmi olyan jellegű dolgot nem tapasztaltam mint most. Ha mindkét mag 100%-os terheléssel dolgozik, akkor egyetlen egy billentyű lenyomvatartása és az egér mozgatása esetlegesen kattintás vele már előidézi a sípolást, amitől az egérmutató is megfagy. Az egeres része az egerem USB-re dugásával megoldódott (ez csak sejtés, csak remélem), viszont a bill.-es része nem. Csak annyi változott, hogy most már a VGA-t is le kell terhelnem közben és akkor egyetlen egy billentyű lenyomására jön a sípolás és fagy a gép... A falra tudnék mászni tőle... Most vegyek egy USB-t bill.-t hogy hátha megoldódik? Csak az én lapom csinálja vagy másnak is? Mert ha csak az enyém, akkor sztem ezen vmi gáz van a PS/2-es portokkal vagy a Super I/O vezérlővel...
Akinek PS/2-es billje és egere van az kipróbálhatná, hogy mondjuk 2db SuperPI-t futtat egyszerre hogy 100%-on legyen a proci, és közben lenyom 1-2 gombot és közben bűszen egerészik...
[Szerkesztve] -
-
Loha
veterán
Vazze mondom tuningolok.... Beállítom a 266-os FSB-t rendszer szépen indul, ahogy az XP végez a betöltéssel kékhalál... aztán rájöttem, ha kikapcsolom a BIOS-ban a speedstepet, akkor is működik tovább... Akkor nem csoda, hogy kifagyott ha 1,163V-ra leveszi a proci feszültségét 1600MHz-en... Nektek kikapcsolódik, ha kikapcsoljátok?
-
Loha
veterán
válasz
szucsinka #764 üzenetére
Parancsolj: [link]
Gyakorlatban kb. 5% -ot gyorsít a memóriakezelésen jelentősen csökkentve a késleltetéseket.
Ahogy néztem ha bekapcsolod a Conroe865PE-n akkor fikszen 2,5-3-3-6 -os késleltetésekre állítja a memóriát, tehát ha ezeket ez értékeket nem bírja 200-as FSB-n a ram akkor tuti nem fog menni.
Egyébként közben rájöttem hogy nekem sem megy a PAT hibátlanul, pedig a ramom bírja ezeket a késleltetéseket, meg egyébként a gép is teljesen stabilnak tűnik PATtal, 10 órát futott a Prime hiba nélkül... De aészrevettem hogy a Google Earth-tés a COD2 DX7-es módban textúra hiba szerüségeket csinál, mintha hibázna a VGA RAM, de alig észrevehetően. Először azt hittem képzelődöm...
Egyébként mindenféle tesztprogit futattam tényleg és nem bírták kimutatni a hibát... PAT-ot kikapcsolva minden fasza...
Azért sajnálom a PAT-ot mert a memória késleltetése everest szerint PAT-al 67,5ns, nélküle meg 88,3ns ami azért biztos számít... -
Lortech
addikt
Egy (nem-)sarkazás sose biztos, mindig csak azt tudod megmondani, hogy az előző felrakás hogy sikerült, mivel amikor felraktad, nem látsz alá, csak ha leveszed, ha meg leveszed, még egyszer fel kell rakni, és nem lehetsz benne 100%-ig biztos, hogy akkor épp nem zúztad meg.
Amúgy csak tippeket próbálok adni. Valami oka csak van, hogy nem bírja az alapórajelét a proci; és nem azért, hogy az állásontomat védjem, de kevés esélyt látok rá, hogy ez az alaplap miatt van. -
pepeno1
tag
Elképzelhető hogy biztos nem, mert a VCORE 1,693 V mind 12X-es mind 11,5X-es szirzó mellett AUTO és HIGH módnál is. (Többi feszkó: +3,30V: 3,387V ; +5,00V: 4,985V ; +12,00V: 12,196V) JA az adatokkal miunden rendben, felismerte, hogy 2800+-os Sempron 12X-es szortóval, de megint elfagyott a Windows bootscreennél. Szóval visszaállítottam 11,5X-re.
-
Lortech
addikt
Próbáld meg a frissítési frekvenciát is csökkenteni, ne csak a felbontást.
Itt a legújabb driver, amit találtam: [link]
Elvileg 1280x1024-en max 85Hz-et, 1600x1200-on 60Hz-et tud overlayen.
Ha nem használsz ilyen nagy felbontást és frissítést, és a driver sem segít, akkor még meg lehet nézni más szoftverekkel is (pl vlc player), hátha a lejátszóval van gond. -
Munkas
aktív tag
Nekem egy régebbi Asrock (P4i45GV) alaplappal gyűlt meg a bajom.
Nem tudok DVD-t lejátszani, mindig azt mondja, hogy csökkentsem a képernyő felbontást, ami persze nem segít. Arra gyanakszom, hogy a VGA driverrel lehet gond. Letöltöttem ugyan az Asrock drivereket a net-ről (persze az Asroc.com-on már nem voltak fent), de nem segített.
Van esetleg valakinek hasonló tapasztalata, ill. hogy mit lehet tenni ilyenkor. -
-
Lortech
addikt
Elképzelhető, hogy megsarkaztad a procidat, és azért nem viszi már az alapórajelet sem. Megnézném még a VCORE-t, 1.6V kell legyen. Adhatsz neki egy high beállítást egy próba erejéig.
Amikor belövöd a 12*166-ot, akkor a postnál még minden rendben van? Kiírja az adatokat? (Sempron 2800+ , 12 * 166 stb.) Mert ha igen, akkor a szorzót és FSB-t be tudta állítani, tehát a lappal / beállításokkal innentől minden ok. Ha egy feles szorzót visszaveszel, és minden beállítás marad, akkor csak a proci órajelében különbözik a dolog, ezért lehet valószínűsíteni, hogy a proci nem bírja valamilyen oknál fogva.
FID0-4 jumper nélkül nem próbáltad? -
Lortech
addikt
Kapcsold ki a flexible option-t.
Elvileg / szerintem:
-Ha auto-n van a memory clock, akkor szinkronban járatja a ramot az FSB-vel, kivéve, hogyha SPD -ből alacsonyabb órajelet olvas ki, mint ami szükséges. Ez nálad nem játszik.
-ha flexible optiont bekapcsolod, akkor visszaveszi a memóriaórajelet vsz. 133/266-ra esetleg 100/200-ra.
-ott van még az aszinkron beállítás, aminek sok értelme nem lenne nálad, mivel ha 133/266-os az FSB-d, hiába állítod 200/400-ra a memót, az FSB áteresztőképessége úgyis korlátozni fog.
Viszont ha flexible option be van kapcsolva, akkor a memory clock beállítás felülbírálódik. -
pepeno1
tag
Üdv!
Megcsináltam, amit mondtál, de nem igazán jött be a 12X166 MHz. Elsőre kifagyott Windóz betőltés közben. Reset, majd újra feláll a rendszer, de ekkor már kékhalállal szállt el. Szóval felcseréltem az FID0 és FID1 pinzárását (szóval FID0 1-2 a többi 2-3), így 11,5 szorzót kaptam, amivel, eddig úgy tűnik, stabil.
Azért köszi a tippet. Épp ezt a párost nem próbáltam.
Ja és a CPU-Z most már felismeri Sempronként, eddig Athlonom volt. -
Lortech
addikt
Kizárhatom? Ki is zárom.
Nincs pedig semmi hókuszpókusz.
-FSB_SEL0 1-2 pint zárod majd FSB_SEL1 2-3 pint is zárod, így kapsz 166-os FSB-t.
-FID0 2-3, FID1 1-2, FID2 2-3, FID3 2-3, FID4 2-3 pineket zárod. Kaptál egy 12-es szorzót. (elvileg ha minden jumpert eltávolítasz a FID0-FID4-ről, akkor automatikusan felismeri a megfelelő szorzót, a 12-est)
Biosban alapértékek maradhatnak: memory clock: auto (szinkron 166/eff. 333-as órajel), időzítések, vcore auto.
[Szerkesztve] -
pepeno1
tag
Hát pedig kizárhatod, mert elég sokféle beállítást leteszteltem, és csak ez maradt meg (19X100 MHz). Olvastam a manuált azzal kezdtem, és a mellékelt CD-t is megnéztem. Ha a BIOS-ban akartam állítani az FSB-t akkor egyszerűen lefagyott, majd kétszeri újraindítás után beállította az alapértéket. Ha pedig feltettem 266 MHz-re az FSB-t kaptam egy szép fekete képernyőt, tehát még addig sem jutottam, hogy a BIOS-ban turkálhattam volna.
De mindezek ellenére, ha tudnál nekem egy leírást adni, mit hogyan lőjek be, azt megköszönném, mert az tényleg igaz, hogy Asrock alaplappal most találkozok először.
a procim tényleg Sempron 2800+, legalábbis a procira ezt írták.
A RAM-om pedig DDR 400 MHz-es Samsung (Ennek a frekijét nem tudtam állítani, legalábbis a BIOS-ban ha beállítottam, akkor kifagyott a rendszer.)
Előre is köszi:
Pepe -
Lortech
addikt
No offense, de a leírtak alapján szerintem a hozzá nem értésedből adódnak a problémáid a lappal. Tuningban el tudom képzelni, hogy valóban nem jeleskedik, de hogy a proci alapbeállítását ne lehessen belőni vele egy perc alatt, azt kizártnak tartom.
Manuált nem olvastad? Kézzel kell beállítani az FSB-t, legalábbis a limitet, aztán tudod finomhangolni a biosban. (FSB_SEL0-1) Kérésre leírom a helyes jumperállást a procidhoz.
Szorzóval kapcsolatban szintén elnézhettél valamit.. A Sempronodnak 12-es az alapszorzója, amennyiben valóban 2800+-od van. Ez is jumperrel (is) állítható, felülbírálható. (FID0-4) -
pepeno1
tag
Hali!
Az Asrock K7NF2-RAID-es alaplap nem mondanám, hogy nagyon szuper. Sajna a 10X-es szorzót 8Xosnak látta, és habár a 2800+-os Sempron bírja a 266 MHz-es FSB-t, csak 100 MHz-en engedte leindítani. A szorzót pedig csak 19X-esre tudtam beállítani (így lett 2200+), mert 2,0 GHz-en (2400+) már fagyott. Ja és az FSB is leesett 100 MHz alá, így a tényleges üzemi frekvencia 1889 MHz.
Gáz. -
Loha
veterán
Beszereztem egy Asrock Conroe865PE lapot C2D E4300-al. NF2-ről és Bartonról váltottam, minden részegység tökéletesen megy az új lapban is még a windowst sem kellett újraraknom. Az alaplap teljesen rendben van, stabil minden frankó, 800-as FSB-s procival szépen megy szinkronban a RAM
, szóval aki ilyen lapot tervez, én mindenképpen E4300-at ajánlanék E6300 helyett.
Egy apró hibát vettem észre, az egér PS/2-es portja nem szereti a nagyteljesítményű egereket X7-es egeremmel, 100%-os prociterhelésnél sípolgatott a gép és beakadt az egér, de szerencsére USB-ről kifogástalan.
Tuningot még nem próbáltam, de a PAT-ot be lehet kapcsolni a lapon, Bypass Access néven van a BIOS-ban. Everest memória sebesség alapórajelen, ramok szinkronban, PAT bekapcsolva, időzítések: 2,5-3-3-6: [link] Érdemes összehasonlítani a PH!-s teszteredményekkel: [link] Teljesen ugyan azok az értékek mint a tesztben i975-ös chipsettel és 800-as DDR2-es rammal, sőt a késleltetés még az E6300-nál is jobb! Szóval sztem aki ezt a lapot választja semmit sem veszít teljesítményben, és tuningban sem sokat...(3200+-os Barton után vhogy nem foglalkoztat jelenleg a tuning
)
-
pepeno1
tag
Na akit érdekel:
K7NF2-RAID bootolása ha XP-t vagy 2000-et telepítesz SATA-s vinyóra:
Alaplapi csodálatos szürke-rózsaszín AMD-nVIDIA McAfee felíratú szárvárszos repülős CD a meghajtóba. Nyomogatod F11 előjönni boot menü. Majd kicseréled XP lemezre (gondolom én, mert nekem 2 meghajtóm van és a másikban csücsült az XP lemez, amit megadtam neki bootolni) és szépen elkezdi telepíteni a ziXPét. A BIOS menü pedig F2. -
cvn69
tag
Köszi a választ!
Jelenleg is 1800MHz-en megy (133x13,5), úgyhogy bírja és nem is áll számdékomba jobban hajtani.
A kérdés inkább arra irányult volna, hogy a gép szempontjából van-e különbség (és mi) a 133x13,5 és a 200x9 között? Tehát, az FSB-t lehet-e emelni minden további nélkül, ha a szorzót arányosan lejjebb viszem? Jó lenne kihasználni a 400-as RAM-ot, hogy ne 266-on menjen.
Érdekes (legalábbis nekem), hogy a BIOS-ba hiába állítom 400-ra a RAM-ot a windows (Everest) már csak 266-osként ismeri fel. -
pepeno1
tag
válasz
elfelejtette #738 üzenetére
Szóval azt mondod, hogy egy 2800+-os Sempront K7NF2-Raid-es alaplapban meg lehet hajtani 266-os FSB-vel?...az karaj lenne...
[Szerkesztve] -
pepeno1
tag
Jahm4 Felbutulsz az Arock-os CD-ről, majd nyomogatot az F11-et és bejön a boot menű. Ott kiválasztod azt a CD-t, amelyikről bootoltál, majd nyomsz neki egy ENTER-t. aztán megkérdi szeretnél-e egy floppy-t készíteni a SATA vezérlőhöz. Ez értelmetlen kérdés, mivel máskülönben nem is kellene a CD az elején. Szóval igen. Kér egy lemezt, hát adjál neki. Majd rámásolja a SATA vezérlőt, meg állítólag bootolni is tud majd a lemezről, hogy el tudjon indulni a ziXPé.
Tegnap eddig jutottam...majd ma folytatom, ha vettem kislemezeket... -
pepeno1
tag
Az már lehet, hogy egy kicsit sok lesz a procidnak, de hajtottam én már 1,2 GHz-es procit 2,0 GHz-en, igaz csak 33 MHz-cel emeltem az órajelét 166-ról 200-ra.
Szerintem próbáld ki 200-on a procit, aztán max nem indul el, vagy ha észreveszed, hogy fagyogat még vehetsz vissza belőle. De egy 2200+-osnak illenék bírnia az 1800 MHz-et.
A proci jumperei balról a socket mellett vannak, asszem 3X5 db. de ha kaptál hozzá könyvet az útmutatást ad erre is. A helyét megadja. Csak a beállítások a mellékelt CD-n vannak sajna. Így most még nem buheráltam meg a saját gépemet, nekem is 1,2 GHz-en megy a 2800+-os sempron...pazarlááááss. -
pepeno1
tag
Üdv!
Én is az előttem szólókhoz hasonlóan küzdök a K7NF2-RAID-es alaplappal. Elég sután oldották meg ezt a ''CD-ről felbootolok, majd lemezt kérek a SATA-hozé és majd arról esetleg elindulok'' dolgot. Nem értem, ha ott van a CD, amiről ugye freedos indul, meg a kiadási dátuma 2006, akkor miért nem tudták megcsinálni, hogy betölti a SATA cucc magát a memóriába, és esetleg ad egy interfészt a windows-nak, hogy lássa azt a szerencsétlen SATA-s vinyót. -
dodopek
addikt
sziasztok!
Nem tom mirt csináljak!Az előző alaplapomhoz as sata driver egy floppy-n volt,és amennyire emlékszem,az XP telepítéskor kifeezetten 1.44 lemezt kér a satát felismerni.Az uj asrock laphoz viszont már csak cd-n van a sata driver.Vajon tom majd ezt igy telepíteni,hogy a rendszerwinya sata-s legyen?Vagy írjam ki a telepítőket kis lemezre?
Előre is kösznöm a segítséget!
Dodo
Ps: Bocs mindenkitől,hogy több topicban is felteszem ezt a kérdést,de feltétlen kell a válasz! -
cvn69
tag
Sziasztok!
Egy K7NF2 lap szorzóbeállításában szeretnék segítséget kérni. Nem a pontos beállítás, hanem annak a helye érdekelne, vagyis hol lehet állítani?
Van egy FID jumpers nevűhely a lapon, ha jól gondolom az lenne az? Ehhez kapcsolódik, hogy az FBS-t szeretném 400-ra felhúzni, de a proci miatt nem lehet 13.5-ös szorzóval. Tehát, pl. 13.5x133 helyett 9x200-ra állítom, az milyen következményekkel jár(hat), milyen hatással van a procira? -
elfelejtette
veterán
Hali!
Úgy bizony. Nálam a te lapod elődje, még K8NF4G-SATA2 néven, benne egy 2800+ proci, és 265MHz-es FSB-vel megy, mellette 2x512 KingMAX Hardcore szinkronban (DDR530), illetve a 7300GT voltmoddolva 785/1680 MHz-en, a tőled vett Primecooler hűtővel!
Szóval AsRock forever!
Üdv. -
Borosz
őstag
Valahol olvastam, hogy az AsRock lapok nem kifejezetten tuningbarátok. Cáfolom. K8NF6G-VSTA mATX lapom van 2600+ Sempron64-el, 512/400 KingMax-al és a jelenlegi beállítások szerint 270MHz az FSB és 224MHz a RAM órajele. De volt már, hogy 250-en hajtotta a lap a ramot 8-4-4-3 időzítésekkel. Minden feszültség alapon van.
Piros pont az AsRock lapoknak! -
wwgolf
csendes tag
Hali.
Amúgy kösz a segítő szándékot. (Tápom Chieftec 410W , az elég)
Alaplapcsere után minden rendben van. Most ugyanaz az alaplapom van, csak valószínű következő verziós. (Ezen 1.4-es bios volt alapból + más az AGP csatlaqkozó kialakítása, míg az előd 1.3 Bios-os volt alapból.
Most minden tökéletes, így már elégedett vagyok az alaplappal.
THX. -
elfelejtette
veterán
válasz
#19617792 #725 üzenetére
Hali!
Lehet, hogy én néztem be, de nekem úgy rémlik, hogy az E4300-ban ua. cache van (2x1MB) mint az E6300-ban. Az E4300-at meg nyugodtan felhúzhatod 200-ról 266MHz-es FSB-re, még egy AsRock lapban is alapfeszen, így kapsz egy E6600-at, mivel ugye
E4300=9x200MHz
E6300=7x266MHz
E6600=9x266MHz
Üdv. -
törölt tag
válasz
elfelejtette #704 üzenetére
Én is így gondolom felesleges lenne már ilyen régi cuccot venni, meg aztán gyorsan szállnak lefelé az árak úgyhogy jobban megérne az új!! Nyár közepe tájára tervezek új gépet ezért előtte ki akarok kupálódni, hogy milyen konfignak lenne értelme! Core 2-n töröm a fejem csak még drága! E4300 v. E6300 sztem inkább E6300 mert kb 2-3ezerért 2x annyi L2-t kapsz (ja és 1066FSB-t)... ez csak az én véleményem. Asrock lapom van úgyhogy emellett teszem le a voksomat! Túlhúzni nem fogom se ezt, se azt... Úgyhogy nem kell DFI v ABIT....
-
Blaise
veterán
üdv!
ASRock 4CoreDual-VSTA
ilyennel van vkinek tapasztalata ? -
arpeen2
senior tag
Egy barátomnak szívok a gépével pár napja légyszi segítsetek.
ASRock 775i65G lap volt benne 512 ram és ugye venni kellett bele még 512-t. Itt jöttek a gondok. A Good RAM mellé tettem egy kingmaxot mindkettő 400-as (amik 333-on mennek mert egy 3GHz-es cerka van benne) természetesen nem mentek dualban de ez nem is volt fontos mert netezni, töltögetni kellett a gép. Szal jöttek a restartok mikor a két memcsi együtt ment a lapban, BIOS-ban engedélyeztem már a Flexibitily option-t is, meg spread spectrum, meg mindenféle butitást de nem mentek. OK mondom vittem két egyforma 512/400 memcsit tegnap azt már sikerült elérnem hogy a memtest nem írt hibát, de miután otthagytam a gépet 20 perc múlva hívtak hogy megint dobja a restartot. A legújabb bios van fent. Ja persze az új memcsiket már dualban kezeli/kezelNÉ ha tudná. Itt is butítottam már a rendszeren de egyelőre nem megy a dolog. Valakinek 5let, tanács ?
Még az este az jutott eszembe hogy a biosban van az a beállítás hogy ''configure timing'' ez ''By - SPD''-re van állítva. Az esetleg lehet hogy automatikusan nem jól állítja be az időzítéseket és manuálisra kellene állítani ? -
Borosz
őstag
Én vettem egy K8NF6G-VSTA-t. Előtte ASUS K8N E-Deluxe volt. Kicseréltem a lapot és nem kellett ujratenni az XP-t. Még csak délelőtt raktam be, de eddig csak jót tudok mondani róla.
Sempron E6 van benne úgyhogy megpróbálok egy kis tuningot is. Ami érdekes, hogy az Nvidia Network utility-t nem tudtam használni az ASUS-on ezen meg hibátlanul megy.
Jah...és gyorsabb a lap, mint az előző sok tekintetben. Akár egy érzékelő kiolvasást, akár egy boot-ot nézek gyorsabb pedig ebbe csak 1600MHz-en megy a procc, az ASUS-ban meg 2200-on vitte a 2800+ Sempront. Ez is érdekes. a BIOS minkettőben AMI. -
eddie17
addikt
Hellosztok!
Mért van az hogy az Asrock 939 Dual SataII lapom nem akarja a proci ventit lejjeb venni?
Van rá valami szoftveres megoldás?
cnq aktíválva, proci 1ghz-en megy 1.8 helyett. De a venti ugyanúgy pörög. -
wwgolf
csendes tag
válasz
BlueAthlon #710 üzenetére
Üdv.
A Gart nélkül tényleg megy minden, DE 3DMark 05 06 videókártya pontban feleannyit hoz + ha dvd-t másolok (NERO 6.3.1.25) a max olvasási sebesség 3400-4000Kb/s ha a gart fentvan 10e is van.
A memóriákat teszteltem, a memtest86-3.2 progival, boot után kb 8 órát ment, lement vagy 30x, és nem talált hibát a memóriákba
Valami netes cím nincs ahonnan esetleg más GART DRIVER-t találhatnék és hátha rendeződne
A memória cserért holnap kipróbálom, reméllem ahol vettem tartanak más memóriát is -
BlueAthlon
senior tag
GART driver: Alaplapi chipset AGP vezérlő drivere. Ha nincs fent, akkor mennek a cuccok? Abban az esetben a VGA PCI módban megy csak.
Próbáld ki másik ramokkal is! Noname Samsung/ Hynix modulokkal már nekem is szívóztak. AliveNF6G, AM2NF6G, AliveNF4GDVI is. Azóta csak kingston/kingmax/ corsair VS ramokkal etetem őket.
[Szerkesztve] -
Polllen
nagyúr
Sziasztok!
K8nf4g-vsta alaplapon futtat vki vistát? Csak mert a dobozon rajta van a vista logó, a weben is fent hagyták, de ajánlani csak k8nf6g-vel ajánlják és vista drivert sem raktak fel a lapocskához... -
lazydog
addikt
Összeállt az ASROck 775i65G+E4300 fődarabokból álló konfigom.
Ennyit tud alapon. [link]
Ez a maximális húzas melletti teljesítmény, 280 MHz FSB mellett. Itt még beton, illetve prime-stabil a cucc. [link]
A lapban gyakorlatilag nem lehet feszültségeket emelni, és a maximális FSB lehetőség 300 MHz.
Ugyanez az OCCT, és a SuperPi egyidejű futtatása esetén. Jól látszik, hogy kicsit lassabban számol az OCCT brutális mértékű terhelése mellett. [link]
[Szerkesztve] -
Rellind
senior tag
Hali.Vettem egy 775Conroe865PE-t. Előtte volt két sikertelen kísérletem DualVsta-val...nem volt videojel(nem volt kép)... Asus Ati Radeon 9550Ge 256mb-os vga-m van...
Na mármost a lapok 1,5v-os kártyákat favorizálnak...az enyém vajon milyen lehet? Gyanítom hogy 3,3v-os... találtam egy [link] -et ahol van az első hsz-nél néhány kép...nem merem beletenni mert nehogy gallyra vágja a lapot...
Valakinek valami bátorító ötlete van?Ne kíméljetek...
Előre is kösz!
Üdv: Richie
[Szerkesztve] -
elfelejtette
veterán
válasz
#19617792 #703 üzenetére
Hali!
Sztem most már felesleges ilyen régi cuccot venni. Szerezz inkább egy, a pénztárcádnak megfelelő conroe ready deszkát (az AsRock kínálatában is találsz), és bele egy E4300 v. E6300 procit, és azzal megint ki tudod húzni 2-3 évig. Max. veszel majd bele egy quad core procit, mikor már a dual core kevésnek bizonyul.
Üdv. -
törölt tag
Bár ennek nem volna túl sok értelme hiszen régi és már hehéz bele cuccokat kapni h aztán 3-4 hónap múlva cseréljem... inkább ne Inkább várok és gyűjtök! Nincs igazam?
-
törölt tag
De ez az új gép vásárlás még csak terv
! Addig is veszek egy Sima P4i65G-t újat! Arra meg lehet még építeni mert semmiben sem válogatós!!!
-
törölt tag
Hi!
Nekem is Asrock lapom van: P4I65GV lassan 3 éve van meg eddig az ég adta világon semmi gond nem volt vele!!! Pedig ez nem egy DFI v. eVga lap. Na mid1. Az az érdekes míg a sima P4I65G-n minden vid.kari megy addig P4I65GV-n alig néhány (nekem tetsző) vidkari megy!
Ez mitől van? Azt írják AGI8x értem h ez ''Asrockos AGP'' De a kettő közt mi a különbség?
Fizikailag van különbség vagy szoftveresen (chipset felőli butításra gondolok)?
nagyobb márkákról annyit h: uncsitesómnak Asus P4S533-x lapja van a mem. (Samsung 512 DDR400 hibátlan darab én lapomba megnéztük és hibátlan!!!) miatt néha befagy!!! Ki kell neki venni a ramot h letörölgesse és visszarakja utána 2 hét és nem jó!!! Ennyit erről! + hangkártyája sípol ezerrel! kb. pí-píííííí-píí összevissza!!!
Haveromnak MSI 875P Neo-fisr)lapja van ugyanígy ram probléma pedig neki 2*1GB Kingston DDR400 ECC ram és ugyanígy plusz néha magától be-kikapcsol a gép táp: 450W chieftec (ezt is nálam megnéztük és milyen? jóóóóóóó) ismerősnek Asus P4SDX volt meghalt az agp a biosszal és két dimm-el együtt!!!! Se szó se beszéd!!! Nekem is alapértéken ATOM-stabil nem húztam egy percig senem baj! Úgy is tervezek másik gépeet ASROCK Conroe945g-dvi lappal! Erről mik a vélemények/tapasztalatok(élmények...) tuning nem izgat tudom h jó de inkább nem akarom elrontani
Ehhez mit szóltok?
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Corsair Vengeance RGB RS 16 GB (1 x 16 GB) DDR4 3.200MHz C16 Intel & AMD INGYEN FOXPOST
- Laptop ramok 2x4Gb DDR4 2133/2400/2666Mhz 2x16Gb 3200Mhz és 2x32GB 2666Mhz párban!
- Corsair Vengeance RGB Pro 32GB (1x32GB) DDR4 3600 (PC4-28800) C18 INGYEN FOXPOST
- Garanciális! Kingston FURY Beast RGB 64GB (2x32GB) DDR5 6000MHz Memória
- Kingston FURY Beast DDR5 16GB 1x16GB 6000MT/s DDR5 CL36 DIMM INGYEN FOXPOST
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- Csere-Beszámítás! Xbox One X 1TB Játékkonzol Olvass! Model 1787
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell latitude E5430 eladó
- 88 - Lenovo ThinkBook 16p G4 (IRH) - Intel Core i7-13700H, RTX 4060 (ELKELT)
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest