- Apple asztali gépek
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen TV-t vegyek?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Hardverbálák rakodása nélkül nincs hétvége
- RAM topik
- Milyen videókártyát?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
Új hozzászólás Aktív témák
-
vhw
addikt
válasz
LyonnaisFan1 #4520 üzenetére
Ha a gyártónál nincs, akkor kétlem, hogy létezik hozzá.
-
vhw
addikt
Nem rég cseréltem procit és elő jött az a probléma, hogy az UEFI-ben az OC tweaker fülre kattintva megfagy a gép. (a többi fül működik, ez még csak át sem vált, amit éppen mutat a monitor a kattintásnál az a kép marad)
A lap: Asrock H81m-dgs
cpu: Celeron 1820
(az UEFI frissítve lett még anno, P1.80-as van rajta - legújabb)Nem sok mindent túrkálnék ott - csak csere után első indításnál végig szoktam nézegetni az UEFI-t, és ilyennel eddig nem találkoztam.
-
vhw
addikt
válasz
lacibacsi #4415 üzenetére
Elsősroban gondolom audio driverre lenne szükséged?
Akkor a lapon lévő ALC662-hez lehet találni a Realtek odalán win7 driver-t.Az alaplapi vga-hoz (NVIDIA® GeForce 6150SE / nForce 430) meg az nvdiai honlapján.
6xxx szeriához. -
vhw
addikt
Előbb csak úgy rákerestem a lapra és a e4600-as procira.
Több korábbi használt konfig hirdetés is feljött ebben a hardverösszetételben - mégiscsak mennie kéne vele.És gyártó honlapján a piros csillagos mondat - FSB800 Conroe... az E4600 is ilyen (mint a 4500-4700 - amik meg ott vannak a listán).
De ha a lap "kukázott" - nem kell érte fizetned? Akkor egy próbát megér. (viszont BIOS P2.00 kellene hozzá)
-
vhw
addikt
"AGI is not a standard slot type. It's an ASRock name for an AGP slot connected to PCI. AGI Express is their name for a PCI Express x16 physical slot with only x4 lanes."
Szóval fizikailag ez egy PCI-e x16 méretű slot akar lenni, de csak x4 sávos.
Elvileg menni kéne benne a linkelt kártyának.Ami a procit illeti, rejtély, hogy az e4500 és az e4700 közül miért marad ki az e4600...
De miért foglalkoznál egy ilyen öreg csatalóval? (a kártyát egyébként újonnan vennéd hozzá?)
-
vhw
addikt
válasz
Vicki91 #4294 üzenetére
Kicsit pangás van ebben a topikban - szerintem tedd fel a kérdésed az FX topikban.
Egyébként nagyon esélyes, hogy az alaplap kevés a processzornak...
-
vhw
addikt
Próbáltad a bios-ban babrálni kicsit a feszültségeket?
Egy kis keresés után ezt a topikot dobta fel nekem, ahol valami hasonló problémával küzdenek (véletlenszerű fagyások); link (angol)
A lap alja felé írták, hogy egy fokozattal feljebb tolták a PCH és PLL feszültségeket és ez megoldotta a fagyásos problémát. -
vhw
addikt
-
vhw
addikt
-
vhw
addikt
válasz
Rypejakten #4006 üzenetére
Gondolom ez az N68 szériás még olcsóbb lapokra (nvidia 630a chipset) még inkább igaz?
Egyébként; a gyarkolatban van érezhető különbség egy 1000 MHz illetve egy 2600 MHz FSB-vel rendelkező alaplap között (ha a konfig többi része azonos)?
-
vhw
addikt
Üdv!
Érdeklődnék, hogy a M3N78D FX nevű lapról mik a vélemények/tapasztalatok?
Az olcsóbb FX procikat is kezelő asrock lapok közül ez támogatja a legtöbb féle típust (gyártói adatlap szerint).Mennyire tanácsos ezzel a meglehetősen régi nvidia chipsettel (nforce 720D) szerelt lapot venni?
(a jelenleg is használt, 3-4 évvel ezelőtt vásárolt K10N78D lapom ugyanezzel van szerelve - egyébként semmi problémám nem volt vele.)(ha nem, esetleg melyik más lap ajánlott a gyártótól az olcsóbb kategóriában - hétköznapi felhasználásra, legfeljebb minimális tuninggal.)
-
vhw
addikt
válasz
dízelracer #2050 üzenetére
Igazából nem hallottam még soha hasonlóról, így csak találgatni tudok. Nem lehet hogy a merevlemezzel van valami probléma? Esetleg a két oprendszer (linux-xp) eltérő fájlrendszere miatt működik az egyikkel, a másikkal meg nem? Mélyebben nem értek a különböző fájlrendszerek sajátságaihoz, lehet hogy valami olyan probléma történt a vinyóval ami miatt allergiás az xp NTFS rendszerére, viszont a linux-é (nem írtad konkrétan melyik) még működik rajta. Esetleg egy kölcsön merevlemezzel megpróbálhatnád az instalt.
-
vhw
addikt
Én nem akarok lenni semmi jó elrontója
van alaplap amelyik kicsit többet tud mint a másik, hasonló áron. De ennek anno a vásárlónak kellett volna utána járnia, mik az igényei, mennyi pénzért, és melyek azok a termékek a piacon amik ezt teljesítik. Mikor egy éve megvettem a lapomat, tudtam hogy mit várok el tőle és végül olyan lapot vettem ami számomra tökéletesen megfelel (annyi pénzért amennyit rászántam). Csak nem értem a gondolkodás módot; a saját vásárlás előtti felkészületlenségünket, miért a gyártón akarjuk most behajtani, és kérnénk többlet funkciók hozzáadására? Igen, talán módjában is állna hogy ezen változtasson, de miért tenné?
-
vhw
addikt
válasz
kukinyo #2012 üzenetére
Hát szerintem merőben esélytelen a dolog
a legkevesebb, hogy új biost kellene nekik csinálni, már ha hardveresen képes rá az alaplap. De kétlem hogy egy vevői reklamáció miatt változtatnának ezen, ennyi pénzért ők ilyen alaplapot pozícionáltak be, ha több funkcióra van szükséged, akkor többet kell fizetni. Szerintem ajánlanának neked 1-2 igényeidnek megfelelő alaplapot a kínálatukból, többre aligha lehet számítani... Elvégre csak gondolj bele, miért adnának ingyen többlet funkciókat bárkinek is?
-
vhw
addikt
válasz
kukinyo #1970 üzenetére
Az ACC egy szoftveres alkalmazás a bios-ban. A bios kap egy kódot hogy konkrétan milyen proci van a gépedben, és ha ez ilyen mag-letiltott, akkor lehetővé teszi, hogy olyan procinak ismerje fel mégis, amilyennek fizikailag készült (egy 3 magost mondjuk 4 magosnak, persze ha a negyedik mag tényleg nem azért lett letiltva mert hibás). Ehhez különösebben nem kell változtatni a hardveren, mert ugye alapból kezeli a 3 magost és a 4 magost is. A különböző feszültségállításokhoz viszont kell a komolyabb hardver, amit olcsó lapba az ár miatt nem tesznek. (Fajlagosan tényleg nagy "tuning", de nem a semmiből varázsol egy új magot, hanem, ha ott szunnyad és hibátlan, akkor használhatóvá teszi)
-
vhw
addikt
válasz
kukinyo #1968 üzenetére
Ezer éve is megvolt a különbség az alsókategória és a felső között. Ha már egy alsókategóriás alaplap is tudna minden tuning funkciót, akkor ki venné meg a 20-30ezer forintos lapokat
A te lapodat nem tuningra találták ki, van benne egy kis proci feszültségállítás, meg pár más értékállítási lehetőség, amit egy tuninghoz annyira nem értő ember maximum megkockáztat és kipróbál, vagy egyáltalán hozzá se nyúl, csak használja a gépet. Ha komolyabban akarsz tuninggal foglalkozni akkor kicsit mélyebben kell a zsebbe nyúlni mikor alaplapot veszel
-
vhw
addikt
válasz
Csaby25 #1965 üzenetére
Nem valami részletes, de nézted már a wikipedian?
Egyébként az ASUS leányvállalata. Eleinte biztos ilyen olcsó cuccokat akartak eladni ilyen márkanév alatt, de aztán időközben valahogy túlnőtte magát a vállalatMára meg ott tart ahol, a költséghatékonység pedig megmaradt.
-
vhw
addikt
válasz
kukinyo #1951 üzenetére
Hello!
A lap kézikönyve azt írja, hogy NB frekvenciát lehet állítani rajta, de csak ha phenom proci van benne. HT-nál meg bus speed-et és bus width-et lehet állítani, azt is csak a felkínált lehetőségek közül választva. Én nem láttam ott feszültségállítási lehetőségeket. A procinál tudsz feszültséget állítani maximum, ha átállítod manual-ra. -
vhw
addikt
válasz
Voice24 #1949 üzenetére
Őszintén szólva ez nem lenne üzlet az AMD-nek, hogy külön rá is nyomja a dobozra, hogy; "ebben letiltottunk 2 magot, ha jó napod van kétszer ilyen procid is lehet benne"
Olyan ez is mint a tuningolás, az alaplapgyártók beleteszik a lapba a funkciókat, de infót nem írnak magáról a tuningolásról sehovaA magfeloldás lehetővé tételével egy létező igényt elégítenek ki, de ez is ilyen saját felelőségre dolog. Itt abban van a "felelőséged", hogy milyen procit veszel.
-
vhw
addikt
válasz
Fasttimes1 #1920 üzenetére
Hello!
Sajna nem támogatja, bios frissítéssel sem.
Itt egyébként megnézheted milyeneket támogat.
-
vhw
addikt
Sziasztok!
Csak kíváncsiságból érdeklődnék;
Egyes alaplapokon a két chipset van, míg másoknál, mint pl. az én K10N78D lapomnál csak egy chipset a nvidia 720d van. Everest szerint ez a southbridge, a northbridge a prociba van integrálva.
Akkor más megoldásoknál, miért használnak két külön chipsettet? Egyiknek létezik valami előnye/hátránya a másikkal szemben?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kingston FURY Beast RGB 16GB 3200MT/s DDR4 CL16 DIMM INGYEN FOXPOST
- ASRock X399 Phantom Gaming 6 Threadripper 2920X ARCTIC Freezer 50 TR
- Garanciás! ASUS ROG STRIX B650-A GAMING WIFI Alaplap
- DDR4 Hibás ramok eladók ha egyben viszed INGYEN FOXPOST+Olcsóbb
- Kingston FURY Beast DDR5 16GB 1x16GB 6000MT/s DDR5 CL36 DIMM INGYEN FOXPOST
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B365M i7 9700F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest