- Láncba köthető DeepCool ventilátor az ARGB fények kedvelőinek
- Hamarosan birtokba vehető az AYANEO legújabb handheld gépe
- Nyáron jön az Acer oktatási rendszerbe szánt, ChromeOS-t futtató tabletje
- Nagy képátlójú, 4K-s QD-OLED monitor jön az Acertől, ami Calman plecsnit kapott
- Karnyújtásnyira van Kína a HBM2 memóriák gyártásától
Új hozzászólás Aktív témák
-
cochy
tag
köcc. de mégse megy.
beállitottam onboardra.9600pro benne. win bejön. uj hardver. ha telepiteném a 6.7 catalist akkor nem talál eszközt. holott az eszközkezelőben ott van (sárga felkiáltó jellel).
omega driverrel meg a telepités végén megáll. proc 100%-on. semmi nem történik. legalábbis 15 percet tuti vártam.
ekkor csináltam a manuális telepitést. driver felment volna. de a folyamat végén magától ujraindult. ujraboot. elsőnek kékhalál. utána win töltésekor befagy. majd harmadszorra elindult a win. driver megint sárga felkiálltójel.
ez volt ugye az onboardos beállitásnál. ha másra állitom, akkor nincs bios hang, ha benne van a kártya.
szóval erre valaki. nekem ettől függetlenül két kérdésem :
1) ha látszik az eszközkezelőben hogy 9600pro (microsoft family), akkor ezzel kilőve a kompatibilitási probléma? (itt a válaszodban az AGI részre gondolok. beállitottam agi és pci -re is, benne van a kártya, de nem megy a 9600-ról a kép. )
2) mire kell állitanom a biosban a dolgokat, vagy máshol , hogy a 9600pro kártyán lássam a biost ? pl ha telepiteni akarok, és már rögtön a 9600-tal. azt értem én, hogy majd a driver telepitése után átállitom a winben elsődlegesnek, de hát ugye köv inditásnál mi van? -
Lortech
addikt
Ha onboardra állítod, akkor nyilván nem fog adni képet a 9600pro. Viszont ha átdugod az integrált csatlakozójára, akkor lesz képed, és ha közben bent van a 9600, akkor azt látni fogod az eszközkezelőben (feltéve hogy felismerte), és ha felraktad a driverét, akár szoftveresen át is válthatod a 9600-at elsődleges kijelzőnek. De ha nem akar elindulni AGI beállítással, akkor esetleg nem kompatibilis a kártyával az AGI port.
[Szerkesztve]Thank you to god for making me an atheist
-
cochy
tag
üdv.
van egy ilyen csoda lap az egyik ismerősömnek. integrált VGA-va.
eddig igy ment. most vettem bele neki egy 9600pro-t
biosban beállitom. van PCI, onboard, meg AGI .
az onboard beállitásnál elindul a gép, csippant. és betölti a windowst, csak az a gond, hogy ebből én nem látok semmit, mivel nem ad képet.
a többi (agi, pci) beállitással meg nem indul el, nincs bios hang.
ha kell, holnap tudok mondani pontos tipust..
valaki esetleg tunna nekem segiteni ? -
Polllen
nagyúr
válasz elfelejtette #891 üzenetére
Köszi, szimetrikuson hagytam biosban és úgy húztam először biosból, akkor emelte, de ha szoftveresen húzom, nem emeli a pci-e frekit, uh sztem így hagyom... (bár elég furfang)
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
Játékos
addikt
Sziasztok!
Ezek a lapok mennyire válogatósak ram szempontjából? Nekem 775DUAL-880Pro van. Ha van valakinek ilyenje, írja már meg legyen szives, hogy milyen ram megy neki benne?
Egyébként minek a függvénye, hogy melyik ramot szereti, melyiket nem???
Köszi szépen.Ha szeretet van az életünkben, az pótol ezernyi dolgot, ami hiányzik. Ha nincs szeretet, mindegy, mink van, sose lesz elég...
-
robyeger
addikt
Hali! Nyugi tudja a lap az aszinkron meghajtást a proci és a memória között. és 800-as ramokkal is lehet használni, 667Mhz-nek fogja detektálni, kisebb tuningként pedig meg lehet próbálkozni 667Mhz-en csökkenteni a mem késleltetést 4clk-ra, hiszen a 800-asok bírják.
Keresem a 9th Company: Roots Of Terror játék magyar feliratos változatát,mindenféle megoldás érdekel; Intel Pentium-D940/''C1''stepping/ (1.3V-200x16) @ (1.43V-333x12) 4Ghz
-
Játékos
addikt
válasz elfelejtette #891 üzenetére
Az én esetemben AGP-ről van szó, de nekem leginkább az a kérdésem, hogy tehetek-e bele 800-as DDRII-t, és azt esetleg lassabban fogja hajtani (aszinkronban), vagy fel sem ismeri, és el sem indul benne? Mert olvastam olyat, hogy ez a lap nem tudja csak azonos órajelen hajtani a CPU-t, és a memcsit. (tehát nem képes aszinron üzemre...)
Ha szeretet van az életünkben, az pótol ezernyi dolgot, ami hiányzik. Ha nincs szeretet, mindegy, mink van, sose lesz elég...
-
elfelejtette
veterán
Hy!
Sztem mindenképp aszinkron beállítással húzzad, mert ha az FSB-vel együtt elkezdi emelni a PCI-E busz órajelét is, az kinyírhatja a karidat. A biosban a PCI-E órajelet tedd fix 100MHz-re!
Üdv."Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
Játékos
addikt
Sziasztok!
Szeretnék némi segítséget kérni, a probléma a következő: Van nekem egy 775Dual-880Pro
alaplapom, ami ugye DDRII-t 667MHz-ig tud kezelni. Nekem egy 3,2 GHz-s proci van (D940) a lapban, aminek a FSB-je 800MHz. Mi történik, ha 667-es memcsit teszek bele, mive úgy tudom, hogy nem tudja a lap aszinkronban hajtani őket?? Esetleg mi történik, ha 800-as DDRII-t teszek bele??
Köszi a segítséget, hali!Ha szeretet van az életünkben, az pótol ezernyi dolgot, ami hiányzik. Ha nincs szeretet, mindegy, mink van, sose lesz elég...
-
Polllen
nagyúr
Na megoldodott a probléma, ha biosban auto-ra van állítva a cpu+pcie overclock se szoftveresen, de biosból nem engedi a tuningot.
Viszont vmi jószándékú ember elmondhatná nekem, hogy ha clockgen-nel akarom húzni a procit a cpu+pcie szinkronizált vagy nem szinkronizált overclock-t állítsam be a biosban?"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
Polllen
nagyúr
Sziasztok!
Olyan nyűgöm lenne, hogy a legújabb Clockgennel nem tudom húzni a procim(2800+ sempron, K8NF4G-VSTA) se vista se xp alól... Beállítom az új frekit, alkalmaz és minden marad a régiben...Vmi ötlet?"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
robyeger
addikt
válasz melinda75 #885 üzenetére
[link] a megfelelő SATA RAID Driver-t kell letölteni és elindítani, ami egy floppyra létrehozza a kívánt win driver betöltőt.
Keresem a 9th Company: Roots Of Terror játék magyar feliratos változatát,mindenféle megoldás érdekel; Intel Pentium-D940/''C1''stepping/ (1.3V-200x16) @ (1.43V-333x12) 4Ghz
-
robyeger
addikt
válasz melinda75 #883 üzenetére
tipp: windows telepítés elején az F6 billentyűvel az alaplapi winyó eszközmeghajtó szoftverét floppy lemezről betöltötted neki?
-
melinda75
tag
hello bisztos nagyon hülye kérdés de most cseréltek egy p4vm890-es alaplapot és bisztos nem állitottam be valamit de az f11-el nem tudom a windowst rá tenni? mit rontok el? help???
melinda75
-
pilsner
aktív tag
hello all!
lenne egy kérdésem: asrock k8 upgrade nf3as lapom van. az elébb raktam újra a winfost és a driverek frissítése után a debil a tálcán biztonságos eltávolítás ikont tesz ki miszerint samsung hdd (c,d,e) meghajtók biztonságos eltávolítása,ami ugye faszság.
nem tudja valaki mi miatt lehet ez? és mit lehet vele tsinálni?www.sakertour.com - The carpathian birdwatching and hide photography company
-
radírfej
senior tag
válasz syLVer30 #878 üzenetére
köszönöm az infókat... nem tűnik rossz lapnak ez alapján, az ára is ''asrock''-os, kb 4 ezerrel ólcsóbb, mint az asus rs480-as megoldása...
mod:
jah, majd elfelejtettem... nem ismerem az asrock drivertámogatását semennyire sem... először is, van valami szoftver, amivel win alól is lehet biost cserélni? ill. milyen a biostámogatottság az asrocknál úgy általában...? nekem idáig giga lapjaim voltak, azokhoz viszonylag jónak nevezhető a support.(igaz némileg drágább árkategória...)
[Szerkesztve]Másolat másolatának a másolata, de eredetileg is ilyen volt.
-
szab.tam
nagyúr
válasz syLVer30 #878 üzenetére
Nekem egy Asrock am2nf3-vsta lapom van, de a biosától idegbajt kapok. A cpu fesz emelhetetlen. Az fsb-t sem tudom 250 fölé vinni, mert beleakadok a fix 4X Ht szorzóba, és 1000 fölé kerülök. A ramjaimat fix 9 el osztja vissza a cpu-ból, így max kb. 650-en mennek a 800 helyett...
Kérdések - lehet-e állítani, hol, hogyan:
- cpu fesz (most max. 1.35)
- cpu / ram ratio (most fix 9)
- HT link szorzó (most fix 4)
Tud-e valaki valamilyen moddolt, tuningot is támogató bios lelőhelyet?fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
syLVer30
csendes tag
válasz radírfej #877 üzenetére
Én 1 hónapja vettem 1AM2XLI-esata2 lapot , és mondanék pár dolgot róla:
Ez előtt ASUS M2N lapom volt, és abban nem hozta ezt a teljesítményt a kártyám.
Betonstabil eddig semmi gondom nincs vele.
Apróbb hibája a chipsethűtő iszonyú gagyi, lecseréltem 1 zalmannra, és 45 fok helyett egyből 37 fokos (a szoba 27 )
Valamint a 2 ATA vezérlő is kissé rossz elhelyezést kapott.
Tuningra csak kissé alkalmas, de ha nem húz az ember semmit túlságosan akkor nagyon jó választás(290Mhz FSB-ig jutottam, feszt nem lehet emelni vmiért).
Sajnos szoftveres támogatotsága kimerül a driverekben, semmi monitorozó program nem kapott helyet a drivercd-n és a systemtools/atitool hibaüzenettel kilép
Vistához meg ajánlott a legfrissebb, 1.4 BIOS, mivel az 1.2 fura jelenségeket produkál (nincs net, restartol a gép váratlanul, illetve lelassulnak a lemezműveletek, bár ez lehet, hogy egyedi probléma)
Egyelöre ennyit tudok mondani róla, nekem eddig tetszik, mivel nem tunningolok, és viszonylag keveset játszom.
Egyszerű, de nagyon jó lap, eddig semmi zavaró/idegesítő problémával.
Néhány teszt:
3800+ X2 és 7900GS párban 3DMark 05:[link]
EVEREST[link]
[Szerkesztve]Nem vagy paraszt, csak éppen ostorral kapcsolod be a videót. Új térképet kell rajzolni, a tudósok szerint hazánk a csodával határos.
-
radírfej
senior tag
-
radírfej
senior tag
sziasztok, valakinek van tapasztalata a ''ALiveXFire-eSATA2''-re keresztelt AM2-es lappal?
Másolat másolatának a másolata, de eredetileg is ilyen volt.
-
szimcsi
senior tag
Most lehet hülye kérdésem lesz, de az ASRock S775 Via PT880 Ultra ATX A L alaplapba belemenne az én s478-as 2.8ghz 512kb procim?
XP
-
jattila40
tag
Most vettem egy Asrock k8 upgrade NF3 alaplapot. Semmi baja, de a csipszet hűtő borda nagyon meleg, pedig egyáltalán nincs terhelve. Szerintetek ez normális?
-
dodopek
addikt
Hát,meglátjuk,hogy mi lesz.Kivettem a pipát.Beszéltem a bolttal,azt mondták,hogy vigyem be a garival,majd kitalálják,hogy mi a fájdalma.Gép nélkül napokig...
Én először dugtam be fordítva.Aztán rendesen.Nem vettem észre semmi hibát azóta...
[Szerkesztve] -
Loha
veterán
Nem tartom valószínűnek, hogy a túlmelegedés miatt lenne.
Első körben azt javasolnám, hogy kapcsold ki az automatikus újraindítást XP-ben, és kékhakállal kisért hibaüzenetből talán kiderül vmi.
Vezérlőpult->Rendszer->Speciális->Indítás és helyreállítás (Beállítások)->Automatikus újraindítás melöl vedd ki a pipát
Ha kékhalál nélkül indul ezek után is újra akkor...
Az elosztó amiről beszéltem: [link]
[Szerkesztve] -
dodopek
addikt
Nekem azért nem ment először,amikor összeraktam,mrt nem jól dugtam be...
939dual VSTA lapom van.A déli híd az az arany színű négyzet,ami az AGP vel fekszik egy vonalban,ugye?Na az nekem rohadt forró!Szabályosan süti a kezem!Lehet ez vmi beállítási,vagy hardver összerakási gond?A gép rendszeresen ujraindítja magát,ha terhelve van.Biztos,hogy nem a táp,mrt nemrég cseréltem egy fsp-re a régit.Az IDE kábeleken 2 dvd meghajtó van,+egy szinte sosem bekapcsot rack.A rendszer winyó sata1-re van dugva,non-raid beállítással,sata II biosban tiltva.
Mit lehet ezzel szerintetek kezdeni?Barmoljak rá rack hűtőt?De hova csatlakoztassam? Az alapon nincs,csak két hűtő csati,az meg cpu,és ház hűtő foglalja el.Vki mta,hogy rá lehet tenni a tápra a ventiket.Hogyan?
Előre is köszi! -
_Bazsy_
csendes tag
Hali!
Asrock 775i945GZ alaplappal rakattam össze egy gépet még szeptemberben,ami egyébként kifogástalanul működik.
Viszont kezdetek óta nem működik a házon a HDD led.Ez lehet az alaplap valamilyen hibájából is vagy a led murdelt meg?
Van valakinek hasonló tapasztalata?Ma kezdődik életem hátralévő része...
-
Loha
veterán
Conroe865PE-hez kijött az 1.70-es BIOS [link] Elvileg csak CPU mikrokód frissítések vannak benne.
-
Loha
veterán
A régebbi BIOS-okkal ez jellemző hiba, hogy nem indul el esőre a rendszer, meg reset után se kép se hang. Az újabb BIOS-okba nem csak az újabb procik felismerésének képessége kerül bele, hanem rengeteg bugot is javítanak, főleg ennél a lapnál.
Remélem lesz még frissebb BIOS, mert a bugok még mindig nem fogytak el -
nagu
csendes tag
Az 1.4-es verzioval, tekintve az instabilitasat nem is mertem nekiallni az upgradenek. Az Asrock homepage leirasa szerint ezt a procit az 1.0-as BIOS-sal is tudnia kellett volna kezelnie, a frekvencia es feszultseg adatok is rendben voltak vele. Azert csodalkoztam, mert azert a 915-os proci csak 2.8 Ghz-es, es 65nm-es, szoval ennel sokkal brutalabban fogyaszto Pentium D-k is vannak, es elvileg azokat is tamogatna.
-
csongi
veterán
Sziasztok. Van egy AM2nf3-as alaplap. Én nem tudom benne emelni az fsb-t. Szinte mindent utdtam állítani a ramok időztésétől kezdve a proci szorzóig. de az fsb-t nem. MI lehet tenni? Bios fress? Vagy mit kell állítani ahhoz hogy tudjam emelni az fsb-t?
-
nagu
csendes tag
Sziasztok,
Nemrég vettem egy Asrock Conroe865PE alaplapot és egy Pentium D915 (Presler 2800Mhz) procit. Néhány napig teljesen jó volt minden, majd egyre nehezebben lehetett elinditani a rendszert, garanciában cserélték miután a szervizben is produkálta, hogy reset után nem indul újra. Még mindig biztam az alaplapban ezért egy ugyanolyanra cseréltem, de ez még rosszabb volt mert 20 perc használat után lefagyott, és ugyanugy nem indult bemelegedve. Már a procira kezdtem gyanakodni, de az új Asus P5VDC alaplapomban már 3 hete hibátlanul működik. Ezt csak azért írtam le, hogy ilyen tapasztalat is legyen itt. Az alaplapra magára rá volt írva nagy betűkkel, hogy Conroe és Presler, így nehezen tudtam elképzelni, hogy egy kis Pentium D-vel ne tudjon boldogulni, pedig a tapasztalatom ezt mutatja. -
Napster
tag
Szereztem énis egy Conroe865PE lapot + E4300 -at sajnos az 1. lap és proci se volt tökéletes.. de a 2. első összerakás után tökéletesen futott ...
Első próbálkozásra 290FSB -vel is simán ment a lap+proc .. nemtom hogy átlagban mennyit sikerült ezzel a párosítással elérni ?!...N@PsTeR***
-
dragonfx
veterán
asrock conroe 865pe tuningpotenciáljáról tud valaki valamit mondani???
pl:4300as meddig megy benne???
Ez a fentebb linkelt voltage modok mükődnek???"Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014
-
elfelejtette
veterán
Hali!
Nálam jelenleg max. 265MHz-es FSB-vel hajlandó menni a proci, újkorában az int. vidkarival ment 275MHz-et is. Itt a PH!-n ugyanilyen lapban ugyanezzel a procival (no c'n'q, no feszemelés) 300MHz-es stabil FSB-t is sikerült pár embernek elérnie.
Üdv."Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
Kornel
veterán
válasz elfelejtette #850 üzenetére
Segiteni nem tudok, csak kiváncsi vagyok, hogy mennyin hajtod a procid az nf4-es lapban?
-
elfelejtette
veterán
válasz elfelejtette #849 üzenetére
Hahó!
Senki sem tud nekem segíteni?
Itt mindenkinek tökéletesen megy az 'Asrock lap - Sempi proci - Hardcore ram' trió?
-
elfelejtette
veterán
Sziasztok!
Felteszem itt is 1 kérdésem:
Használ vki S754 Sempivel Kingmax Hardcore DDR500-as ramokat? És ha igen, milyen lapban, milyen órajelen milyen fesz mellett milyen időzítést tud belőni? Mert az A64 procikkal sokan írnak 500-as órajel mellett 2.5-3-3-6 1T időzítést, nálam pedig csak az SPD-ben megadott 3-5-5-10 időzítésen hajlandó menni, de még így is néha 'read' hibát dob, pedig DOS alatt a memtest86+ v1.65 3-4 óra alatt sem dob hibát! A RAMos topicban azt mondták, hogy valszeg az alaplapommal nem komálják egymást!
-
vzs
tag
Hi, ti sem éritek el az Asrok weboldalát? Van egy 4coredual vsta alaplapom. Kellenének hozzá a Vista driverek. El tudná küldeni nekem valaki? veres@zsolt.info a mail címem. Köszönöm előre is!
-
handras
csendes tag
hello
tudna vki segiteni asrock am2nf6g-vsta lappal illetve biossal kapcsolatban?van vkinek ilyen?kösz -
Zoza24
senior tag
[link]
erről a lapról vélemény?ddr1el és pci-xes vgaval használnám core 2 duoval...aztán idővel jönne komolyabb lap és ddr2...
vélemények?kinek van ilyen deszkája?Forza Italy!
-
Kornel
veterán
Hali.
Asrock K8upgrade nf3 laphoz van egy 2800+os procim. A HT vissza van véve 600-ra a biosban, a ram 266-ra, az FSB be van állitva 300-ra szoval 2400MHz-en atomstabil.
Plussz feszt nem lenne nehéz adni a procinak, kettöt kellene forrasztani, a memoriát windowsban A64 tweakerrel vissza tudom osztani 200-ra, viszont a HT-vel akadnak gondjaim. Ha a biosban 400-ra állitom, akkor csak 200-as FSB-vel indul a gép, 1600MHz-en. Ezután clockgennel ha növelném a HTT értéket, a pci frekvencia is növekszik vele :S De ezt csak akkor csinálja, ha 400-on van a biosban a HT, 600-on nem csinálja. Szoval kérdésem az, hogy érjem el a 2800 MHz-et ezzel a lappal? -
Lortech
addikt
5:4 a ddr:fsb arány
Te írtad, ha egyszer arányról beszélünk, akkor igen, függ az FSB-től. Ki lehet számolni, hogy 5:4-nél legalább 160-as FSB kell a ddr400-hoz. Vagy 200FSB / 1:1. Bios frissítés ezen nem segít. Ez nem hibás működés, egyszerűen ilyen az architektúra.Thank you to god for making me an atheist
-
elfelejtette
veterán
Hali!
Sajna INTELt nem nagyon vágom, de havernál is ilyen gond volt, hogy a cerka miatt nem tudta 400-on hajtani a ramokat. Egyébként egy bios frissítés mindig jót tesz.
-
probizz
tag
üdv!
kérdés!
Ezek adottak: asrock 775i65pe alaplap+ cel D336 2,8 533fsb + 2db samsung 512 400-as mem (dualban futnak jelenleg 333-on)
A bios nem engedi a memókat 400-on futtatni, ez az fsb-vel van összefüggésben?!
Nem mintha baj lenne hogy 333-on futnak,mert így jobb az időzítés és betonstabil
5:4 a ddr:fsb arány
vélemény,ötlet? hogy lehetne 400-on vagy akár 400 felett futtatni a ramokat?
A bios nem nagyon engedi a belepiszkálást.
Procinál pl csak az fsb-vel lehet játszani, feszt nem enged emelni.
Memónál is kipróbáltam mindenféle beállítást,de nem lehetett többet kihozni belőle.
bios frissítés segít valamit?
köszi, üdv mindenkinek -
Frenky89
addikt
Hi all!
Nem éppen aktuális alaplapról szeretnék infókat, de mivel a topic címe ''Asrock lapok általában'' így gondoltam itt is megpróbálom. Szóval egy Asrock P4i45D lapról lenne szó amibe vhogy bele kellene paszírozni 1GB RAM-ot, de nem tudom, hogy bírná-e a kétoldalas 1GB-s vagy két egyoldalas 512-es modult.
Ha vkinek még akad a kezébe ilyen lap vagy valaha volt vele dolga pls segítsen rajtam egy picit! -
zsozso68
csendes tag
Egy kis segítség kellene 4coredual-vsta alaplapon van és mindig újra indul már ram-ot (512MB 533mhzDDRII) cserétemill.slotot is nem tudom mit csináljak még
-
Paci84
csendes tag
Sziasztok!
Nagyon nagyon jól jönne egy kis help!
Vettem egy Asrock 4coredual vsta alaplapot, és hozzá 2 X 512 ddrII-t 667 MHz-eset. (Geil márka kit-ben)
A bios viszont csak 266 MHz-snak ismeri fel, pedig az alaplap elvileg bírja a 667 MHz-t. Elég lamer vagyok ilyen téren, nem tudom mit tegyek!!
Azt a választ kaptam, hogy a biosban állítsam be, de a biosban a memória rész teljesen inaktív...
segítségeket előre is köszi, Árpi -
őstag
sziasztok lenne egy kérdésem
asrock lapom van nem lehet a biosba feszt emelni
win alatt Szoftveresen nem lehet ezt A problémát megoldani??? -
dodopek
addikt
válasz elfelejtette #828 üzenetére
ezt nem állítottam át,mrt nem találtam meg,hogy mire is gondolsz,de letiltottam a beállításokban a cool&quiet (vagy vmi ilyesmi) funkciót,és azóta megy rendesen a gép!
Azért köszi az 5letet! -
elfelejtette
veterán
Hali!
Nem, a duál maradhat, csak a Command Rate (vagy nálad hirtelen nem tudom, mi a neve) menüpontot állítsd át 1T-ről 2T-re. Vagy esetleg még megpróbálhatod megcserélni a ramokat, mármint az alaplapon átrakni őket másik memória-slotba, úgy, hogy a dual megmaradjon. Tehát ha az 1-3. slotban voltak, akkor átrakni a 2-4-be.
-
elfelejtette
veterán
Hali!
Nem, a duál maradhat, csak a Command Rate (vagy nálad hirtelen nem tudom, mi a neve) menüpontot állítsd át 1T-ről 2T-re. Vagy esetleg még megpróbálhatod megcserélni a ramokat, mármint az alaplapon átrakni őket másik memória-slotba, úgy, hogy a dual megmaradjon. Tehát ha az 1-3. slotban voltak, akkor átrakni a 2-4-be.
-
dodopek
addikt
válasz elfelejtette #825 üzenetére
ez azt jelenti,hogy jumperrel visszaállítottam a gyári beállításokat.Clear cmos.../Úgy érted,hogy vegyem ki dualból?Nem lassítja nagyon?
-
elfelejtette
veterán
Hali!
'Visszaállítottam a biost alapra' Ez mit takar? Default v. kézi beállítás? Próbáld a ramokat 2T-ben hajtani, ez néha bejön.
-
dodopek
addikt
sziasztok!
Teljesen instabil a gépem. Amióta összeraktam,csak a bajom van vele,és többet láttam XPtől kék halált,mint az évek(és oprendszerek)alatt bármikor.939dual VSTA alapban van 3200+ venice,2x256mb 400 mhz elixyr,sata 2 samsung 160GB hdd,Gforce2 64mb vga,pio 111l dvd író,matsita dvd ram.Meg minden szokásos dolog...
A gép egyszerűen nem hajlandó rendesen menni.Fagy,kék halál naponta,nem áll fel a rendszer,és hasonló gondok.
A biosban átállítottam,hogy 400nak ismerje fel a ramokat,mrt auton csak 333 volt,a vinyót ide-ről satara állítottam,az elsődleges VGA-t pci-ról AGP-re, az acpi-t engedélyeztem,és non-raidre állítottam.
De bármit változtattam is,nem lett jobb.Visszaállíttam a biost alapra,de ez sem segített.
Van valami 5letetek,hogy mi lehet a gond?
Félek,hogy lassan be kell vinnem egy szervízbe,pedig ilyet még sosem tettem...
Előre is köszi a segítséget!
Dodo
Ps:Az alap,és a proci lett kicserélve,minden ás kipróbált dolog,az előző gépemből maradt.Memtestet futtattam,a ramok jól dolgoznak 1ütt. -
Zoza24
senior tag
válasz fledermaus #822 üzenetére
köszi,de így együtt én nem találtam még egy olyan lapot,ahol van pci-x,ddr1,és core 2 duo támogatás...vagy még létezik ilyen?
Forza Italy!
-
Zoza24
senior tag
üdv!
keresek olyan lapot,ami ddr1-es memókkal is rendben megy,core2-es procit is támogat,pci-xes vga is működik benne...egy tipusról hallottam,asrock 775dual-vsta...ezen kívül a fentiekkel bíró lap van még?Forza Italy!
-
Madweek
tag
Hi
Nekem nem rég sikerült kiégetnem az Asrock K8Upgrade NF3 lapomat úgy, hogy a ramot nem nyomtam bele rendesen, és bekapcsoltam a gépet.
Jó büdös volt utána, de csodák csodájára túlélte a Ram modul.
Az alaplap többet nem indult.
Szerintetek ha visszaviszem gariztatni, akkor tudnak valami okot-indokot mondani, amiért nem jó, és nem garis az miatt?
Égési és egyéb sérülések sem láthatók sehol az alaplapon, csak egyszerűen nem indul.
THX
[Szerkesztve] -
elfelejtette
veterán
Hali!
Sajna én csak fél választ tudok adni. Nálam is egy elég régi LG író van a gépben, egy 4081B, és ezzel hiba nélkül megy a gép. Elég régi író, lassú is, mivel csak 2x-4x sebességet tud, de nem rontott még lemezt. (Igaz, hogy csak TDK-t, Verbatim-ot írok.)
#814-re: nekem a te lapod elődje van, egy K8NF4G-SATA2 egy 2800+ procival, és mivel no c'n'q, ezért alapfeszen megy és nálam is 265MHz FSB a max. tuning. Nekem elég.
-
-
Borosz
őstag
Sziasztok!
Van egy K8NF6G9-VSTA mATX PCI-e lapom. A gondom az, hogy egy LG 16X íróval (2004-es) prímán működik, de ha berakok neki egy PIO110-et (2006) vagy egy NEC 16X írót akkor amint olvastatni akarom vele a lemezt kifagy a gép és ferde csíkos lesz a kép.
Tapasztalat...? -
őstag
sziaSZTOK
jólenne egy kis segitség a biosba van ez a menüpont . BYPASS ACCESS
ki és bekapcsolni lehet MIT JELENT ÉS MI EZ ???
help
[Szerkesztve] -
mazda626
addikt
Hali!
ASRock AM2NF3-VSTA alaplapról vélemények? Tuningot hogyan szereti? BIOS-áról részletes tapasztalatokat tudnátok mondani? CPU feszt lehet állítani? Chipset feszt? stb stb... Előre is THX! -
eszement24
aktív tag
Sziasztok Asrock alaplapom van nekem is meg vagyok vele elégedve, most is hasonlót terveznék egy alapszintű géphez.7900gs vga és A-Data 2x512MB 800 Mhz DDR2 memória KIT (ADT800D2U8K2/1G) lenne a lehetséges hozzávaló.Tudtok esetleg Intel Amd vonulatban jó lapokat mondani úgy hogy alap+proci 40-45-ig bezárólag...esetleg egyébb tippeket segitségeket.Előre is köszönöm.
[Szerkesztve] -
kariad
senior tag
válasz fledermaus #805 üzenetére
Ezt csináljam?
Answerou could refer to the following steps for try.
1. Enter the BIOS and Load BIOS default setting (F9).
2. Disable ''Spread Spectrum'' option. BIOS -> Advanced -> CPU configuration -> Spread Spectrum -> Disable.
3. Save changes and Exit BIOS (F10). -
kariad
senior tag
Alaplap:Asroc Conroe945G-dvi
Processzor4 3,2Ghz 800Mhz 2Mb (640)
Ram: Kingstone 512mb667Mhz
Videokártya:Gf7300 256mb
Wincheser:Samsung 160Gb Sata2
Most vettem az alaplapot!Na szal az a problémám h a gép elindulás mindig leáll, és vagy 10 percnyi próbálgats után indul be normálisan a windows.Szervízbe + azt
mondták h valószinű h memoriahiba de nem nézték át mert nem ott vettem.Amugy elötte a másik alaplapmban tökéletesen müködött!Mi lehet a gond? -
pepeno1
tag
Üdv!
Asrock K2NF7-RAID-nél valakli tapasztalt-é olyat, hogy a videókari telepítése után minden elindul, működik rendesen még a játékok is, de ha filmet nyitok meg a procihazsnálatot felvágja a videó player 100%-ra és szinte kifagy a képernyő. Csak nagy nehézségek árán tudom lelőni a playert, de után megen minden normális.
+ Tudja-é valaki, hogy az Asrock alaplap által telepített codekeket hogy lehet letíltani, leszedni?Azért mert a kacsa nem tud úszni, még nem a víz a hülye.
-
[Vazz]
tag
Hi all! Van egy asrock p4dual-880Pro lapom, s478 3.0Ghz Prescottal. Nos az a problémám hogy egyáltalán nem tudom feljebb tolni az fsb mert a gép behal. A lapon van AGP és PCX is, az utóbbi csak x4. Mikor 6600gt AGP volt akkor az fsb-t fel tudtam tornázni 250 közelébe, de mióta pcx-es 7600gt van azóta nem tom semmennyire. Gondolom a pcx frekvencia nem fix ezért ha tolom az fsb-t tolom a pcx-et is, viszont ebben a csodálatos biosban nem találok semmilyen arra utaló optionst ami arra utalna hogy fixáljam. Ha valaki vágja a lapot akkor segítsen már ha tud. Én csak ezt gondolom hibának, mert ha emelek az fsb-n akkor a win faszán bootol csak néha belefagy a kép az XP kukacfuttatós képernyőjébe viszont tovább bootol jön a zene is csak a kép nem hozzá. Uhho valszínű az lesz az. Csak nem tom a bios beállításokat mert akkora gyökér e az asrock bios hogy nagyon. Köhi! BB!
Új hozzászólás Aktív témák
- G.SKILL Trident Z5 Neo RGB 32GB (2x16GB) 6000MHz CL30 F5-6000J3036F16GX2-TZ5NRW
- ASRock FM2A58M-HD+ AMD FM2 / FM2+ alaplap
- 4 darab HyperX KHX24C11T2K2/8X - FOXPOST az árban!
- Gigabyte GA-Z87X-D3H 1150 es alaplap
- GIGABYTE A520M DS3H V2 (rev. 1.0) alaplap eladó (AM4, max. 4x32GB RAM), 2027.06.03-ig garancia!
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest