- Riasztó topik
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
elfelejtette
veterán
válasz
Wind-Storm #3074 üzenetére
Sajna nekem sincs, ezért írtam be ide, hátha van valakinek egy korszakalkotó ötlete...
Több, mint 20 éve foglalkozok számítógépekkel, de nem sok minden szivatott még meg ennyire... -
elfelejtette
veterán
válasz
Wind-Storm #3072 üzenetére
Alapból a kábel végére teszem a Master-t... (A P3-asom csak így hajlandó működni.)
-
elfelejtette
veterán
válasz
Wind-Storm #3070 üzenetére
Nagynehezen sikerült elindítani az összes vinyót. A 80-as vinyóra 15% kondíciót ír, és 76 szektorhibát, de a 20-as 100%-os...
Mégsem indul vele a gép. -
elfelejtette
veterán
Sziasztok.
Egy őskövületnek számító lappal szívok pár napja. A gyerek anno ingyen kapott P3-as gépét akartam lecserélni, kaptam egy ilyen félgépet:
Asrock K7S8XE+
AthlonXP 2600+
2*512MB RAM
GF FX5200 AGP
A gépben az érkezés előtt egy 160GB-os ide, és egy 200-as sata vinyó volt, mindkettő Samsung. A 160-asra volt W7 telepítve. Én egy 20GB-os Maxtor, és egy 80GB-os Seagate vinyót próbáltam belerakni külön-külön, egyikkel sem volt hajlandó beindulni, vagy wint telepíteni rájuk, mert hiába látta rajtuk a boot szektort, kiírta hogy "SEARCHING BOOT RECORD... OK" és utána ott megállt. Ugyanez van az XP telepítésnél, mikor a felénél újraindul, és ugye már nem kell megnyomni semmit a "CD-ről való indításhoz nyomjon meg egy gombot" feliratnál, na ott is megáll mindkét vinyóval, pedig mindkettő működő gépből lett kiszedve.
Próbálkoztam másik táppal, kábellel, másik ide csatira dugva, variáltam a memóriákat és a foglalatokat egyesével, cseréltem videókarit, még pci-ossal is próbálkoztam, cmos reset megvolt, engedélyeztem vagy letiltottam minden integrált eszközt a biosban, hiába. Már odáig jutottam, hogy még egér és billentyűzet nélkül is megpróbáltam, dettó...
Tegnap elhozta a srác azt a vinyót, ami eredetileg a gépben volt, azza bezzeg ismét elsőre beindult, és utána mellérakva windows alatt simán elértem az én vinyómat, látott is rajta mindent.
Most akkor mi van?
Ötlet? -
elfelejtette
veterán
-
elfelejtette
veterán
válasz
kukinyo #1665 üzenetére
Hy!
A PCI-E visszafelé kompatibilis, tehát nem kell feltétlenül PCI-E 2.0-s csatolóval kiadott karit rakni bene, a korai példányok (X800-ig, illetve 6600GT-ig visszamenőleg) is működnek benne rendesen.
A "green" pedig nem azt jelenti, hogy "zöld" üzemmód, egyszerűen a NEM színvakoknak segítség, hogy milyen színű csatolót keressenek az alaplapon...
Üdv. -
elfelejtette
veterán
válasz
elfelejtette #1450 üzenetére
Annyi történt, hogy a 2x1GB KINGMAX ramokat kicseréltem KINGSTON-ra, most egyelöre müködik hibátlanul...
-
elfelejtette
veterán
válasz
elfelejtette #1445 üzenetére
Kolléga üzent, hogy még mindig sz@rakodik a gép, mivel bekapcsoláskor resetet kell nyomni, hogy beinduljon a gép...
-
elfelejtette
veterán
válasz
elfelejtette #1443 üzenetére
Kimértem a gombot, nincs beragadva. Összeraktam, és most működik...
Csak én voltam szerencsétlen az összerakásnál? Nem hiszem, mivel tegnap vagy 10x lehúztam, meg visszadugtam, de egyszer sem volt jó. -
elfelejtette
veterán
válasz
elfelejtette #1440 üzenetére
Azt csináltam, hogy amikor lehúztam az alaplapról a PowerON kapcsoló kábelét, a Reset gomb kábelét dugtam a helyére. Így most jó a gép, csak a Reset gomb megnyomásával indul be. Egyébként pedig azóta rendesen beindul a gép, tehát bejön az XP is.
Most mi lehet a sz@r? A lap, a ház, vagy a táp? -
elfelejtette
veterán
válasz
Steve-0 #1436 üzenetére
Az AMI BIOS-oknál azt olvastam, hogy ha indulásnál nem sípol egyet a gép (ami ugye azt jelenti, hogy minden rendben), akkor lehet, hogy tápellátási probléma is lehet. Itt az szokott történni, hogy indításkor felpörögnek a ventik és világít a power led, de nem sípol a gép, és nem kel életre a monitor.
-
elfelejtette
veterán
Hy!
Van egy kis gond egy új géppel:
LAP: ASROCK K10N78
CPU: AMD X2 7750
HŰTŐ: CM HYPER TX3
RAM: KINGMAX 2X1GB DDR2 800MHz
VGA: SAPPHIRE HD4650 512MB GDDR3
HDD: SEAGATE 250GB SATA2 7200.12
ODD: LG GH22NS50RBBB
TÁP: FSP 350PNF
A gond az, hogy eddig elsőre nem indult el a gép, felpörögtek a ventik, de a monitor maradt stand-by állapotban. A reset gomb megnyomása után általában másodjára, vagy harmadjára indult el rendesen. Ha egyszer elindult, akkor viszont működött hibátlanul.
És most a legújabb fejlemény az, hogy most már abszolút nem akar beindulni. Az áramtalanításra sem reagál.
Mit lehet ilyenkor tenni?
Előre is köszi.
Üdv. -
elfelejtette
veterán
-
elfelejtette
veterán
Hy!
Havernek is ilyen deszkája van, és nagyon dícséri az uli chipsetet. Nem is akarja lecserélni mostanában, főleg hogy nem tuningőrült, jobban kedveli a stabilitást. Igaz, hogy egyszer 'véletlenül' felhúzta a 3700+ Sandiját 2800MHz körülre szinkronban a 2db Kingmax Hardcore ramommal szinkronban, és az is még betonstabil volt!
Dokar: Milyen jóképű lettél, mióta nem láttalak! Ki húzott fel ennyire? -
elfelejtette
veterán
-
elfelejtette
veterán
válasz
elfelejtette #849 üzenetére
Hahó!
Senki sem tud nekem segíteni?
Itt mindenkinek tökéletesen megy az 'Asrock lap - Sempi proci - Hardcore ram' trió?
Üdv. -
elfelejtette
veterán
Sziasztok!
Felteszem itt is 1 kérdésem:
Használ vki S754 Sempivel Kingmax Hardcore DDR500-as ramokat? És ha igen, milyen lapban, milyen órajelen milyen fesz mellett milyen időzítést tud belőni? Mert az A64 procikkal sokan írnak 500-as órajel mellett 2.5-3-3-6 1T időzítést, nálam pedig csak az SPD-ben megadott 3-5-5-10 időzítésen hajlandó menni, de még így is néha 'read' hibát dob, pedig DOS alatt a memtest86+ v1.65 3-4 óra alatt sem dob hibát! A RAMos topicban azt mondták, hogy valszeg az alaplapommal nem komálják egymást!
Üdv. -
elfelejtette
veterán
Hali!
Nem, a duál maradhat, csak a Command Rate (vagy nálad hirtelen nem tudom, mi a neve) menüpontot állítsd át 1T-ről 2T-re. Vagy esetleg még megpróbálhatod megcserélni a ramokat, mármint az alaplapon átrakni őket másik memória-slotba, úgy, hogy a dual megmaradjon. Tehát ha az 1-3. slotban voltak, akkor átrakni a 2-4-be.
Üdv. -
elfelejtette
veterán
Hali!
Nem, a duál maradhat, csak a Command Rate (vagy nálad hirtelen nem tudom, mi a neve) menüpontot állítsd át 1T-ről 2T-re. Vagy esetleg még megpróbálhatod megcserélni a ramokat, mármint az alaplapon átrakni őket másik memória-slotba, úgy, hogy a dual megmaradjon. Tehát ha az 1-3. slotban voltak, akkor átrakni a 2-4-be.
Üdv. -
elfelejtette
veterán
Hali!
Sajna én csak fél választ tudok adni. Nálam is egy elég régi LG író van a gépben, egy 4081B, és ezzel hiba nélkül megy a gép. Elég régi író, lassú is, mivel csak 2x-4x sebességet tud, de nem rontott még lemezt. (Igaz, hogy csak TDK-t, Verbatim-ot írok.)
#814-re: nekem a te lapod elődje van, egy K8NF4G-SATA2 egy 2800+ procival, és mivel no c'n'q, ezért alapfeszen megy és nálam is 265MHz FSB a max. tuning. Nekem elég.
Üdv. -
elfelejtette
veterán
Hali!
Úgy bizony. Nálam a te lapod elődje, még K8NF4G-SATA2 néven, benne egy 2800+ proci, és 265MHz-es FSB-vel megy, mellette 2x512 KingMAX Hardcore szinkronban (DDR530), illetve a 7300GT voltmoddolva 785/1680 MHz-en, a tőled vett Primecooler hűtővel!
Szóval AsRock forever!
Üdv. -
elfelejtette
veterán
válasz
#19617792 #725 üzenetére
Hali!
Lehet, hogy én néztem be, de nekem úgy rémlik, hogy az E4300-ban ua. cache van (2x1MB) mint az E6300-ban. Az E4300-at meg nyugodtan felhúzhatod 200-ról 266MHz-es FSB-re, még egy AsRock lapban is alapfeszen, így kapsz egy E6600-at, mivel ugye
E4300=9x200MHz
E6300=7x266MHz
E6600=9x266MHz
Üdv. -
elfelejtette
veterán
válasz
#19617792 #703 üzenetére
Hali!
Sztem most már felesleges ilyen régi cuccot venni. Szerezz inkább egy, a pénztárcádnak megfelelő conroe ready deszkát (az AsRock kínálatában is találsz), és bele egy E4300 v. E6300 procit, és azzal megint ki tudod húzni 2-3 évig. Max. veszel majd bele egy quad core procit, mikor már a dual core kevésnek bizonyul.
Üdv. -
-
elfelejtette
veterán
-
elfelejtette
veterán
válasz
Mr.Skynet #580 üzenetére
Hali!
Ay AGP/PCI fixálásáról annyit, hogy a régi deszkám (K7VT4A+) nem fixálta, és az Aida32 és a Sisoft Sandra is kiírta az Alaplap fülön az AGP és a PCI busz órajelét, ami alaplapom utána volt (K7S8XE R3.0), az pedig fixálta, az Aida32/Everest és a Sandra pedig nem írt AGP/PCI órajelet! -
elfelejtette
veterán
Kivettem a pipát a 'let bios select transfer mode' elől, és aktív lett fölötte a legördülő menü. Amikor leokéztam, kiírta, hogy újra kell indítani a rendszert. OK.
Restart után az Everest mindkét verziója továbbra is aktív átviteli módnak UDMA-6-ot írnak. Az eszközkezelőben a speed test mérési eredménye 59.3 -> 54.8 tehát még lassabb lett!
??? -
elfelejtette
veterán
Everestben a Háttértár -> ATA fülön a megfelelő vinyóra kattintva írja a max. és az aktív átviteli módot. Most mindkettő UDMA-6.
Az eszközkezelőben a SATA controller tulajdonságainál a Transfer mode SATA1 - 1.5G. (és szürke, mert hogy ne lehessen 2-re átállítani véletlenül)
A speed testre kattintva kiírja, hogy 'Brust speed 107.4, Sustained speed 59.3' -
elfelejtette
veterán
Hali!
Egy kis segítség kellene SATA vinyó normális beüzemeléséhez, mivel az Everest azt jelzi, hogy ''aktív átviteli mód: UDMA5 ata100''! És ez van, akármit is állítok be a biosban. A vinyó csatolóját egyébként az Everest rendesen felismeri SATA-150-nek. Az alaplapom a SATA2-t is támogatja! -
elfelejtette
veterán
válasz
Mr.Skynet #517 üzenetére
Hali!
Szerintem próbáld meg az OCW lapján (ocworkbench.com), keress rá a lapodra a tesztekben, és lehet, hogy a hsz-ek között lesz valahol egy link!
Én is így találtam a lapomhoz modbiost. Minimális angoltudás kell (de tényleg minimális!)
Vagy Google a te barátod majd segít! Beírod hogy: '+pt880pro +modbios' és elkezdesz mély átéléssel imátkozni -
elfelejtette
veterán
Hali!
Tegnap voltam rendszert telepíteni egy ismerős fiának az új gépére, és egy cuki kis alaplapot láttam benne: K8SLI-eSATA2!
Nagyon megtetszett ez a lap, tehát ha van valaki, akinek ilyen van, az nyugodtan eláraszthatna a tapasztalataival az említett lappal kapcsolatban!
Előre is köszönöm! -
-
-
elfelejtette
veterán
Szia!
Milyen verziójú bios volt eredetileg, és milyen verziót raktatok fel?
Csak azért kérdezem, mert az én deszkámon alapból az 1.60-as van, de ezt nem tudtam előre, ezért még a vásárlás előtt (áprilisban) letöltöttem az AsRock honlapról a 4 utolsó verziót (1.40, 1.50, 1.60, 1.70).
Hali! -
elfelejtette
veterán
Hi!
Van nekem egy K7S8XE R3.01-es alaplapom, és az ultra noname 300W-os tápom szépen elszállt. Ki lett cserélve egy 400W-os Mercury tápra, de továbbra sem indul a gép. Lehet, hogy valami megsült a lapomon? Találkozott már valaki ilyen problémával?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- World of Tanks - MMO
- Riasztó topik
- Milyen NAS-t vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Nintendo Switch 2
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- Kingston FURY Beast RGB 16GB 3200MT/s DDR4 CL16 DIMM INGYEN FOXPOST
- Corsair Vengeance RGB Pro 32GB (1x32GB) DDR4 3600 (PC4-28800) C18 INGYEN FOXPOST
- DDR4 Hibás ramok eladók ha egyben viszed INGYEN FOXPOST+Olcsóbb
- Corsair Vengeance RGB PRO 16GB (2x8GB) DDR4 3600MHz
- Puskill Fuse 16GB-os modulok DDR5-4800 Új! Több is van! 2x16GB 25eFT
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z590-E Gaming Wifi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- TAVASZI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest