- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- TCL LCD és LED TV-k
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen TV-t vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Memóriakártya topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nordic
Közösségépítő
Múlthét pénteken jött egy emilem, hogy legaranciáztatták a lapomat. Mondom de jó, hétfő vagy kedd és meg is lesz. Erre ma jön a futár az ipon-tól, és az Asrock 990FX Extreme 4 helyett kezembe nyom egy Gigabyte GA 990FX UD3 lapot. Mondom "watta baszás"? Ezmiez? Nevem rajta, cím stimmel..Persze nem vettem át(főleg, hogy 8-9k-val olcsóbb is, mint az EX4). Dobtam egy emilt az iponnak, 3 percen belül válaszoltak is. Holnap kiderül(kivizsgálják), hogy mi van, szerintem véletlen elcseréltek valamit, mert szerintük Asrock lapot kellett volna kapnom. Na ezt adja össze valaki...
-
Big M
tag
Hali!
Itt azt írja, hogy SATA 3 CSATLAKOZÓ van az alaplapon.Akkor a Sata 2-es vinyót rá se tehetem????
-
BDave
őstag
Egyébként ezt írják hivatalosan is: "We don't recommend users to update BIOS while the system is running well."
-
Tomko78
őstag
Felraktam a 1.3 biost és elég furcsán viselkedett a vga ,vissza raktam a 1.1 biost és tökéletes lett ,na ha nem muszáj én se frissítek biost
-
bozont
veterán
Ezt az Xfast LAN funkciót próbálta már valaki? Ér valamit?
Tegnap nekem is megérkezett az Extreme4 lap, de küldtem is vissza egyből mert az egyik chipset hűtőnél hiányzott az egyik kis lefogató pöcök. Lehet hogy nem sérült meg a chip, de inkább nem piszkáltam és visszaküldtem cserére, a legbiztosabb.
-
törölt tag
válasz
eldiablo #485 üzenetére
Én is használom a Prime 95-öt,nálam se blend,se small fft-s tesztnél, ha hibázott nem volt sistergés,kizárólag akkor van, ha kikapcsolom a gépet.
@BDave :32 fok?Nah erről beszéltem,nagyon nagy a különbség az Ext 4-es generációhoz képest.Ott ugyanis nagyon durva hőfokok tudtak lenni UEFI alatt.
-
törölt tag
Konfigom az adatlapon,az Extreme 4 egyszer csak beállt egy javíthatatlan hibakódra.Nem kell félni azokat a lapokat is sokan használják itt hibamentesen megelégedettséggel,a tiéddel sem lesz semmi baj.Nekem UEFI alatt nem megy 39 C fölé a cpu hőmérséklet ezzel a lappal,az előző pillanatok alatt 55-58 fokos volt.Az egy dolog,hogy nálad percenként emelkedik 1C-ot,a lényeg hogy megállapodjon normális értéken és ne menjen feljebb.Mennyi a max amit mutatott neked eddig?
@eldiablo: Nekem nincs IES,és alapfeszen is sistereg egyet kikapcsoláskor(együtt lehet élni vele),lehet az unlock miatt van,vagy fogalmam sincs miért,de ez legyen a legkevesebb.
-
válasz
#16729600 #478 üzenetére
Nekem is sistergett, egészen addig, amíg használtam az IES-t, illetve 1.1750V ment a processzor.
Stabilitás tesztnél egyébként elindítom a Prime Blend tesztet háttérben a Winampal és ha gond van, akkor el kezd sisteregni a zene, így egyértelmű, még ha nem is ülök a monitor előtt, hogy hibázik az adott beállításon.
-
BDave
őstag
válasz
#16729600 #478 üzenetére
SATA II-es Seagate. Neked?
Nekem nem sistereg semmi, akkor ez nálad egyedi probléma lehet.
Mi volt a baja az Extreme4-nek? Ennek nem lehet ilyen? Nem akarom hogy baja legyen, olyan jó és olyan széééép!!!!
Nekem is melegszik a CPU ha nézem az UEFI-ben. Kb. percenként egy fokkal. Az jó/nem jó? -
törölt tag
Azért jók azok a kényelmi szolgáltatások,ha szükség van rájuk.Inkább az a baj,hogy túl sok featurét zsúfoltak bele a lapba és valahogy ettől (vagy teljesen mástól,amihez nem értek),kiegyensúlyozatlan az UEFI-s vezérlés és hőmérséklet szabályozás.Nem véletlen az a sok bios revizíó ami megjelent ilyen rövid idő alatt.Végre a RAM-okat is lehet bármilyen slotba pakolni és elindul mindenféle kiosztásban.Összegzésül annyi,hogy ismét egy nagyon szerethető deszkát csinált az Asrock,ami ráadásul nagyon szép is.
-
törölt tag
Op.rendszer betöltődési gyorsasága nagyban függ attól,hogy milyen vinyód van.Nálam nem érződik,hogy sokáig állna az Asrock képernyőnél.A lap szvsz sokkal kiforrottabb mint a nagytesó,hűvösebb is és tuningban is jobb.Ami hiba megmaradt,hogy kikapcsoláskor ugyanúgy sistereg egyet bekapcsolt hangszórókkal az alaplapi hang.Bár ez lehet csak az én hangcuccom sajátossága.Jah és az enyém az Ipontól van (garanciális levásárlás,mert az Ext.4-es előd megadta magát)Így utólag azt kell mondanom,hogy szerencse,hogy kifogyott a készlet belőle és csak erre tudtam becserélni.Akinek nem kell többkártyás rendszer annak ez a típus az erősen ajánlott szvsz.
-
BDave
őstag
válasz
#16729600 #476 üzenetére
Hehe, nekem is ma (illetve tegnap) lett összetéve egy ugyan ilyen lapra épülő rendszer.
Azt nem tudod mitől van, hogy bootolás előtt (tehát a főképernyőnél amikor bekapcsolod a rendszert és ki van írva az alaplap neve), viszonylag sok időt eltölt a gép? Oprendszer felrakása előtt nem időzött el olyan sokat (csak pár pillanatra lehetett látni a gyorsbillentyűket, alig lehetett jól megfigyelni hogy melyikkel mibe lehet belépni). A bootolási sorrendet nem változtattam meg, minden gyári beállítások szerint van. Ez a normál tempója oprendszer felrakása után?
Hol vásároltad, ha szabad kérdezni?
-
törölt tag
Na összeraktam a 970 extreme 3-at.Gyors tapasztalatok:
-UEFI-ban 30p tartózkodás után 37 C a cpu hőmérséklet!!!!!
-Más az UEFI szerkezete is.
-És valami nagyon szép a deszka.Nem véletlen ez az új revizió,jelentősen át lett alakítva a power menagement UEFI alatt,és valahogy sokkal gördülékenyebben indul bios mentés után.Nem nyekeg,gondolkozik,kínlódik a debug led,hanem villámgyorsan betölti az op.rendszert.Nem fagy az egér UEFI alatt vaj simán lehet közlekedni benne.Ha igény van rá,folyt köv.
-
repvez
addikt
Már nekem is kiadja a hangot, de nem ugy és nem oda ahova szeretném, mert a VGA-böl az erösitöbe megy a kábel és onnan egy másik HDMI-vel a TV-ve, és csak simán átmegy a kép és a hang is az erösitön , de én azt szeretném hogy a hang megmaradjon az erösitöbe és azon szolaljon meg.
A másik meg hogy a tulajdonságok között azt irja hogy a támogatott csatornák száma 2 akkor hogyan lesz 7.1-es hang ?4850-es a VGa
-
bozont
veterán
válasz
#16729600 #470 üzenetére
"...talán az UEFI-je is kiforrottabb (vagy nem)"
Na igen, én is elgondolkoztam hogy vajon jó vagy rossz jel e, hogy még nem jött új BIOS hozzá.Én végül is a 970 Extreme4-et vettem meg, gondolkoztam a kistesón mert baromi jól néz ki és nem sokkal tud kevesebbet (UEFI szerintem teljesen ugyanaz lehet, mínusz az a néhány funkció), de 1e Ft volt olcsóbb csak még is inkább a jobb felszereltség mellett döntöttem.
Amúgy az 1.4-es BIOS-ra végül is érdemes frissíteni vagy az 1.3 jobb?
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Departed #469 üzenetére
Én is szerettem a lapot,annak ellenére,hogy egy szép napos reggelen eltávozott az örök vadászmezőkre
SLI és CF engem nem érint meg,a szökőévenkénti 1-2 játszható game miatt nem érdekel a dolog.Előlapi USB3 és a debug led hiánya,CMOS reset kivezetés kár,hogy nincs rajta,ellenben sokkal szebb a design és talán az UEFI-je is kiforrottabb (vagy nem)
-
Departed
őstag
Hát én anno pár hónapja 20ért vettem a 970 extreme4-emet, és mégha egyenlőre nem is veszek bele Bull-t, az egyéb sok plusz szolgáltatás (USB 3, Sata3, rendes CFX+SLI kompatibilitás, stb.) miatt Bull nélkül is jó vétel volt az Athlon II X4-emhez.
Ja és sokat gyorsít az USB 2-n is! -
törölt tag
válasz
apollo12 #467 üzenetére
Sajnos perpill kifogyott a teljes Extreme 4 készlet,egy hetet vártam,de mivel nem biztattak semmi konkrét és közeli beérkezési dátummal berendeltem a kisebbet.A Bull alá sajna még ez is lehet felesleges beruházás lesz a tesztek alapján,mert enyhén szólva se lett valami erőgép
-
apollo12
veterán
heló milyen árban lesz majd az ASRock 990FX Extreme3 ?
-
törölt tag
Véget ért nagy nehezen a gariztatési procedúra,ellenben Ext4 nincs készleten így Ext3-at rendeltem be.Kicsit gondolkoztam a Bull tesztek alapján,hogy az árát kérem vissza,de akkor mi lett volna ezzel a topikkal??Nem vállalhattam be a sok síró-zokogó fórumtárs keserves jajkiáltását a hiányom okán
-
BDave
őstag
Sziasztok! Bocs, hogy ha már volt párszor a kérdés, de arra lennék kíváncsi, hogy mi a véleményetek a 970 Extreme3-ról? Megéri megvenni hosszabb távra fejleszthetőségi szempontból?
-
repvez
addikt
Üdv
2 vagy 3 kérdésem lenne azokhoz akik 970 extrém 4-es lappal rendelkeznek win7 64bit társaságában.
Az egyik, hogy lehetséges az alaplapi csatlakozokról a ház elölapi USB foglalatokat rákotni USB3 ra?Mert az alaplapon van még pár érintkezö 2 USB3as foglalat bövitésre, de nem tudom hogy a ház elején lévöket rádughatom e .(Thermaltake V3 ház)A második.Ha az alaplapi hangkártyát használom optikai kábelen akkor hogyan tudom beállitani, hogy 5.1-es hang menjen ki ?MErt jelenleg bármit állitok a driverben a teszt csak a 2 fronthangszorot szolaltatja meg és csak a külsö házimozi keveri ki a térhangzást belöle.
Ide tartozik még, hogy ha a VGA-ból HDMI-vel kapcsolom össze a TV-t akkor a hangot hogyan tudom kiadni rá a képpel eggyütt?
Olvastam az alaplapon egy SPDIF HDMI tüzösarut a lap szélén a sarokban az mire szolgál? -
-
Tomko78
őstag
pl A Fatal1ty sorozat alaplapjai V12+2 Power Phase alkalmazásával került kialakításra vagy a alaplapon található Dual LAN a Teaming funkcióval lehetővé teszi, hogy két külön kapcsolat egyként viselkedjen a dupla adatátviteli sebességhez, így hatékonyabbá téve az adatátvitelt.
-
Fooler89
őstag
Sziasztok. A multban egy Asrock 939dual-sata2 tulajdonosa voltam megjegyezném teljes elégedettséggel. Most is szeretnék belépni a klubba de van egy kis dillemám ahol a ti segítségetekre lenne szükségem. 970 chipsetet néztem ki magamnak mivel se sli se crossfire-re nem fáj a fogam, magyarul ez nem volt szempont.
A 970 extreme 3 és extreme 4 között forintban nincs különbség mégis a 3-as 4-nél butább. Ez miért van? Ez csak átmeneti mert a 3-as csak most jelent meg? Jővöben is csak 1-2k lesz a külöbség? -
sakto
őstag
Sziasztok.
Lényegében mi a eltérés a 2 lap között ?
Fatal1ty 990FX Professional & 990FX Extreme4 -
bozont
veterán
A 970 Extreme 3 lappal van már valakinek tapasztalata? Milyen az alap BIOS (vagy UEFI)? Frissebb még nem jött hozzá, nem tudom hogy ez jó jel vagy sem.
-
Mr.Csizmás
titán
ó drága gyermekeim, áldalak titeket, hogy lustaságomban nem tettem fel...maradt az 1.3, igaz ez emel 55 fokig
-
Na, felraktam én is az 1.40-et. Nekem annyi változott, hogy nem működik normálisan az egér UEFI alatt.
-
Nordic
Közösségépítő
Az a táp örülhetsz, ha leadja a ráírt teljesítmény felét, vagy talán annál is kevesebbet. Nem beszélve arról, hogy nem biztos, hogy a megfelelő feszt. továbbítja a részegységek felé.
Ha viszont fagy az UEFI az már más tészta ,de akár lehet táp gond az s, elvégre a proci nagyon pörög a biosban.
-
repvez
addikt
válasz
norbi0604 #447 üzenetére
Hát azt jelenti hogy mikor bemegyek a bios menübe akkor az egeret csak fel le tudom mozgatni és egy idö után megáll és se billentyüvel se másra nem tudok lépkedni a menük között az ora is megáll az alsó sarokba..
Ahogy olvasom az 1.40es bios pont az egérkezelést javitja.
Egyébként USB-s Point of view egerem van és PS/2-es billem. -
norbi0604
aktív tag
"Letöltöttem az ASRock oldaláról, kicsomagolod, és csak magát a fájlt rárakod egy FAT32-es fájlrendszerű pendrivera, restart, F6 vagy UEFI-ből is lehet csinálni (én onnan csináltam), rákeres az eszközre, kiválasztod a pendriveot, vagy amin van az update, enter, és már teszi is. Mikor végzett, megnyomod akármelyik bill.-t és már indul is újra a friss BIOS-al. "
Egy korábbi hsz-em.
-
repvez
addikt
Na elindult a masina, ugy néz ki tényleg a tápp teljesitményével van a gond, amugy nincs vele hiba csak már nem birja el a rendszert.
Pegig azt hittem hogy a HKC 5565 565w-os ha nem is adja le a névleges teljesitményt azért tovább birja teljesitménybe mint a régi.Most a 4850 helyett egy NV8400gs van a gépben azzal minden hiba nélkül elindult és telepult minden.
Esetleg tud valaki segiteni hogyan kell az UEFI biost frissiteni?Mert nekem még az 1.10 van fenn .Lehetöleg a legegyszerübb modját irjátok mert sima biost sem frissitettem még nem hogy UEFI-t.
Egyébként másnál nem szokott fagyni a bios? Mert nekem még most is megáll a rendszer ha biosba vagyok vagy oda tobb teljesitmény kell és még igy is csak a határon egyensulyozok hogy kisebb VGA van a gépben ? -
Nordic
Közösségépítő
válasz
Sgt. Chris #440 üzenetére
Sürgős tápegység csere...ha mázlid van, akkor nem sütött ki semmit. Irány a tápos topic, ott ajánlanak is megfelelő minőségű tápot.
-
Sgt. Chris
aktív tag
Üdv Urak Segítség! Please help Hilfe! :-)
Tesóm lecserélte a gépében a következő dolgait: alaplap, proci, memória és a DVD író és a ház. A VGA, táp és a vinyók maradtak a régiek. A probléma, hogy az új gép összeszerelés után állandóan fagy. Van, hogy a bekapcsolást követő 5mp-ben, van, hogy csak 15 perc múlva, mondjuk a W7 telepítése alatt. Sehova nem jutunk. Próbáltuk másfajta memóriákkal is, de nem az a gond, úgy néz ki, mert a Corsair-jeimmel is ezt csinálja. Lehúztunk egy vinyót, hogy ne terhelje a tápot, de akkor is megáll, lefagy a gép. Ha néha kapunk hibakódot, az memóriára, vagy hardverhibára utal, de mindent átmozgattunk, átpakoltunk még egyszer, hogy jó legyen.
Szóval a jelenleg ezt a gépet szeretnénk beüzemelni:Asrock 990FX Extreme
AMD Phenom II X4 965BE
2*4GB A-DATA DDR3 GamerX memória
HD4850 512MB VGA
WD 640GB+Samsung 320GB HDD
Samsung SH-222 DVD író
A táp egy 500W-os HKC típusú. -
norbi0604
aktív tag
Fe van pattintva au új UEFI, olyan érzékelhető válzozás nem nagyon van az előzőhöz képest, 3-4 percet tartózkodva a proci ~40fok körüli értékre állt be, ez nekem bőven jó.
Tuningosoknak csak annyit, hogy ugye bár az uefi update visszaállít mindent az alap beállításokra. Legalábbis nálam visszatette.
-
zuzu000
őstag
1.40-es BIOS kintvan.
Valaki feltette már ? -
Nordic
Közösségépítő
Na király....felfrissítettem az UEFI-t 1.3-ra, most már a win7 alatt is(cpu-z, aida64) single-be mennek a ramok
, kezd szétbaszni az ideg...
-
norbi0604
aktív tag
A "Fast" mód még csak-csak működik, de a "Regular"-nak semmi értelme nincs, le se lehet állítani a gépet vele, ha rákattintok a leállításra, újraindul, majd mégegyszer ujraindul, és ez megy előröl.... a második ujrainditásnál mintha a hibernálásbol térbe vissza, de a gép ki se volt kapcsolva, mert nem leállt hanem ujraindult.
A Fast mód meg működik, először ott is ujraindul a rendszer, aztán kikapcsol a gép, és mikor bekapcsolom, néhány mp és betöltődik az asztal ahogy hagytam. (ez viszont nekem felejtős, mert én áramtalanítani szoktam)
-
norbi0604
aktív tag
970 Extreme 4-el valaki próbálta már az Instant Boot-ot?
Nálam nem sok javulást hozott, értelmét se nagyon látom, random módba ki-be kapcsolt a gép amikor megnyitottam a böngészőt. Vagy nem értem ennek mi lenen a célja, mer kb ugyan annyi idő alatt llt fela rendszer.
Illetve, inkább olyan ez mint a hibernálás, eddig még csak a "Fast boot"-ot próbáltam, ilyenkor 2x indul ujra a gép, a második indulásnál ugyanugy jön vissza minden, ahogy ott lett hagyva.
A Regular opcióra még nem jöttem rá, hogy mit takar.
-
Milka 78
nagyúr
válasz
Kunsztler #401 üzenetére
Akkor,hogy összefoglaljam.Asusnál is van (random)melegedés,igaz nem olyan mértékben(de tény,hogy az Asrockkal itt van valami bibi).Jelen pillanatban az összes UEFI-s lapnak van valami(kisebb-nagyobb) nyűgje amit ha lassan is de remélhetőleg orvosolni fognak(ahogy az Asus is tette-teszi...) Hogy mi az áttekinthetőbb az egyéni vélemény(mert szerintem meg nem).A tuning is relatív.Asus 320fsb vs. Extreme4 310-es fsb.Itt van egy kis különbség,de ugye ki az aki 300 fölé megy(ezen felül +bő 3 ropi a két lap közti különbség ami nagyjából ár teljesítménybe okés is).Asussal és a Gigával folyamatos magfeloldási problémák vannak(tudom,mert tapasztaltam és utána néztem),míg az Asrock vígan oldja a magokat.Komolyabb?Ez is igen érdekes és képlékeny.Számomra az a lap komolytalan,mert egy normális CF-rendszet sem tud elvinni a 16/4-es birka cf felosztása miatt.Látod ez is nézőpont kérdése.
Ennek tudatába én viszont nem mentem flame-elni a Gigásokhoz(ahol magfeloldás&usb-s billentyűzet problémák vannak) vagy az Asus topickba(magfeloldás),mert egyszerűen nem illik. Erre van az alaplapos topick ahol lehet ajánlani lapokat(ahol én is hozzáteszem a fent említett különbségeket a két lap közt).
Összegezve.Tudunk a problémákról,köszönjük az észrevételt.Ha tudsz megoldást a problémára akkor szívesen fogadjuk észrevételeid,de ez nem tartozott abba a kategóriába -
Milka 78
nagyúr
Persze,hogy kimutatható,de egy kicsit sacc/kb...
Állítsd be a fenti beállításokra a procit memóriát,pont úgy ahogy én.Tehát 16x-os szorzó 240-es fsb,memória visszaoszt így pont 1600-on megy és Ganged 7-7-7-19-1t(vagy ennek a közelében).Ha nincs drasztikus különbség akkor dualban vagy.Persze a két modul felépítése+,hogy én 6gb-t-ot 4 moulall nyomok,így biztos lesz valami különbség,de nem eget verő.Esetleg csinálj tesztet 1 illetve 2 modullal,mert ugye egy esetén tuti nincs dual.Próbálok még egy két képet szerezni Asrock 8-as lapokkal bár az igazság az,hogy inkább 9xx-es lapkészlet és X4-es teszt kéne itt valamelyik kollégától és ahoz képest kéne megnézni a te eredményeidet.Én arra tippelnék,hogy dualban vagy csak az UEFI rosszul detektálja a szitut és a wines adat a nyerő.
-
Nordic
Közösségépítő
Na, immáron 1.3-as UEFI figyel nálam is, viszont maradt a single-channel... Win7 alatt meg Dual...
Van valami biztos mód, amivel kideríthető, hogy dual vagy mégsem? -
-
Nordic
Közösségépítő
Trollkodás, nem trollkodás, de abban biztos igaza van, hogy valami gond lehet az UEFI-vel, és a külföldi fórumokon is olvasni, hogy valamivel jobban jött ki az Asus, mert nála ritkábbak az ilyen drasztikus hőfokok.
A f*szom, itt fórumozok, ahelyett, hogy felraknám az új biost...
-
Kunsztler
senior tag
-
Kunsztler
senior tag
Sziasztok!!!!!
Sokan írtatok UEFI ügybe,hogy ha ott vagytok akkor nagyon magasra megy a procinak a foka.
A haveromnak van egy
Asus M5A97 PRO
lapja neki tökéletes az UEFI-e az egy fokkal se megy feljebb a procija,Akkor,hogy is van ez én azt szűrtem le,hogy valami nem okés az Asrock uefi-e.A másik meg,hogy eddig nem voltam oda az Asusért de sokkal komolyabb a lapja mint az Asrock 970-es jobban lehet húzni meg stb.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Redmi 9 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Apple iMac 27" 2020 i7 128GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Kimaxolt verzió! - 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070, 1TB SSD, 64GB
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB AIO Enigma XL Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest