Új hozzászólás Aktív témák
-
szjoci
őstag
válasz
Mr.Csizmás #1554 üzenetére
Megjött a lap, valóban nem volt semmi gond.
Az normális ennél a lapnál hogy POST képernyő nincs (akár be van kapcsolva a "full screen logo", akár nincs), 5 csipogás, majd egy magasabb csipogás és indul a windows?
-
MrM94
addikt
válasz
Mr.Csizmás #1541 üzenetére
de windows alatt tok jo lenne
ilyen scrolling irast mutatna.Viccet felreteve hofok kijelzest sem lehet ra csalni?
-
szenrobi01
csendes tag
válasz
Mr.Csizmás #1025 üzenetére
Mennyivel mennek ? 1600 ?
Jól gondolom, hogy alapból a proci csak 1333 bír ? (Az e fölöttiek mellé OC van végig írva.)
Az e fölötti már tuningnak számítAdd már meg légyszi a ramod pontos típusát, mert ha duálban megy akkor olyat vennék én is.
-
szenrobi01
csendes tag
válasz
Mr.Csizmás #1025 üzenetére
És duálban is mennek ?
-
Milka 78
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #741 üzenetére
Na akkor újra!
miresz: Kezdesz kiismerni!
-
törölt tag
válasz
Mr.Csizmás #737 üzenetére
Testvírem duglyá rálya sok áramot,és meggyen majd fájinul a tunning
-
Milka 78
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #737 üzenetére
Már megiiiiiint?????
-
Nordic
Közösségépítő
válasz
Mr.Csizmás #699 üzenetére
Azért sem...
, amúgy sem ilyen lapom lenne, ha visszajönne garanciából
.
Ha már itt tartok, ideje lesz rácsörögnöm az ipon-ra, mert amikor jeleztem, hogy rossz lapot hozott a futár, azóta nincs hír a lapomról...
-
törölt tag
válasz
Mr.Csizmás #695 üzenetére
Akinek kell adjon priviben egy mail címet és elküldöm háttérképestől, módosított mini alkalmazástól az egész hóbelebancot.Illetve,ha valakinek egyedi kívánsága van megcsinálom
(de akkor legyen behűtve sőr)Az AIDA cfg fájl nem tudom,hogy fog működni egy szűz rendszeren,de kipróbálni ki lehet.(A háttérképek 1920X1080 ,ill 1920X1200 asok)
-
Wasp91
aktív tag
válasz
Mr.Csizmás #675 üzenetére
1.3al is f*szkodik nem értem mi baja. 14x-es szorzót enged csak közbe 16.5öt is be lehet állítani.
Lehet jobban jártam volna egy asussal.
-
Wasp91
aktív tag
válasz
Mr.Csizmás #672 üzenetére
Rakjam vissza?
Amúgy az lehet gond hogy az alaplapon a 12 voltos helyre 8as csatlakozót kellene dugni de az én tápomon az 4-es és azt dugtam oda, de elvileg 12 voltot ad le. Ja és köszi hogy segítesz! -
Wasp91
aktív tag
válasz
Mr.Csizmás #670 üzenetére
1.4
-
törölt tag
-
Departed
őstag
válasz
Mr.Csizmás #637 üzenetére
Akkor nem alaplapfüggő, köszi
Akkor munka után este még nyomkodok rajta. -
Departed
őstag
válasz
Mr.Csizmás #635 üzenetére
Pontosan
Most már tényleg ez a 970ext4 a legjobb vétel szerintem AMD procikhoz.Egy negatívummal találkoztam csak: Ti sleep módból fel tudjátok ébreszteni a gépet? Én elaltatom a billzeten lévő gombbal, és csak úgy tudom föléleszteni ha elveszem egy kis időre tőle az áramot, aztán bekapcsolva valóban elalvásból ébred.
Vagy ez valami win7 energiagazdálkodás lehet? -
Nordic
Közösségépítő
válasz
Mr.Csizmás #395 üzenetére
-
törölt tag
válasz
Mr.Csizmás #397 üzenetére
Siralmasak ezek a hőfok értékek UEFI alatt,ráadásul a technikai hátterét se értem,hogy lehet ennyi, amikor terheléses teszt alatt 100%-on pörgetve se ennyi.Érthetetlen.....
-
Milka 78
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #379 üzenetére
Ezt meg sem hallottam...vigyáz,mert lehet ledob a szerver!
(na jó én meg lehet az leszek
)
-
Milka 78
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #375 üzenetére
Na kicsit nézelődtem és próbáltam visszaemlékezni...állítsd 240-es "fsb"-t így 15x240=3600mhz.Ehez párosul jó esetben egy 1.34v-s feszültség,de ez elmehet 1.38v-ig vagy a fölé.Elméletileg a cpu nb voltage alapból 1.100v-n kell hogy álljon(legalább is 955be-n ott áll).Ez a memória vezérlő feszültsége.Minnél magasabb az "fsb" annál több feszt kell adni neki,de a CPU feszt NEM HALADHATJA MEG!!!. Szerény véleményem szerint itt nem kell feszt adnod neki bár 1.200v-ig nem lesz baj(viszont fog fűteni rendesen). Memóriákat visszaosztani 1333mhz-re.Nagyjából ennyi lenne.
Tehát...1.Ramok visszaosztása
2.Procinak fesz(kb1.38v).Ezt később csökkentheted ha stabil,de ezt neked kell
megtalálnod,hogy mi a legkisebb fesz ahol még prime stabil(60 perc már okés)
3.NB feszt adj mondjuk 0.025-öt biztos ami biztos(tehát ha 1.100->1.1250)
4 Van egy HT Bus nevű oszlop(vagy hasonló). Érdemes 2000 körül tartani,
bár nekem zokszó nélkül 2400-2600 körül(mondjuk sok vizt nem zavar)
5.Ez a legfontosabb lépés(ha netán hülyeséget mondanék)!!!Forgasd
eme bibliát serényen,mert ebben minden benne van!
6.Jó szórakozást!Ui:Az 5-ös lépést vedd nyugodtan leg előre,mert ott minden fontos adat benne van,így nem lehet nagy gáz.
-
bozont
veterán
válasz
Mr.Csizmás #368 üzenetére
Igen már 25e az ára sajnos, de az ext3 18-20e Ft-ért (az már csak 15-16e nettóban) nem lenne rossz.
-
törölt tag
válasz
Mr.Csizmás #368 üzenetére
25e az a 22e egy ideje,begyűrűzött a válság ne tessék elfelejtkezni róla
-
bozont
veterán
válasz
Mr.Csizmás #365 üzenetére
Szinte csak az SLI/CF támogatásban különböznek, "csak" 2 db usb3 van rajtuk és nincs Smart switch és Dr Debug. Viszont van XFast LAN, ami nem tudom ér-e valamit, de jól hangzik.
[link]
Mindenesetre ha árban is ennyivel olcsóbbak lesznek akkor, nekem a 970 ext3 is bőven megfelel, meg amúgy szebb is szerintem. -
zuzu000
őstag
válasz
Mr.Csizmás #365 üzenetére
De azok annyira nem extrémek
-
bozont
veterán
válasz
Mr.Csizmás #360 üzenetére
Nem igaz, én azt várom hogy elvigyék végre a DDR2 ramjaimat és végre meg tudjam venni a lapot is.
Igaz én "csak" egy 970-es lapot akarok venni, de már alig várom hogy meglegyen végre. Már csak azért is mert ezen a kis P4 laptopon már a netezés is kínszenvedés néha.
-
zuzu000
őstag
válasz
Mr.Csizmás #356 üzenetére
axtu-val próbáld meg
-
Nordic
Közösségépítő
válasz
Mr.Csizmás #354 üzenetére
Azért kell használni a Mr. Csizmás Manual Overdrive-ot
.
-
Nordic
Közösségépítő
válasz
Mr.Csizmás #351 üzenetére
No kicserélték a lapodat?
-
norbi0604
aktív tag
válasz
Mr.Csizmás #351 üzenetére
várjuk az eredményeket.
Egyébként Boot menünél amikor bent van az olvasóba a win7, miért van ott hogy boot sata, alatta meg boot uefi? mit takarna az uefi boot?
-
Don't Panic
senior tag
válasz
Mr.Csizmás #337 üzenetére
tisztára mint 1 fasz
mikor hogy
1 üveg szesz után CF
egy kis Cola után SLI -
Nordic
Közösségépítő
válasz
Mr.Csizmás #332 üzenetére
Csak ugye Asusnal, volt egy sima doboz amiben volt egy fehér karton, és abba volt összedobálva a cuccos. Ehhez képes ez majdnem egy bőrönd, kis fakkokra osztva, külön a kiegészítőknek, külön a kiskönyveknek(a lap ismertetője, valami baszott vastag), külön a lapnak. Akarok majd ilyen kicsomagolós videót csinálni, de egy kézzel lehetetlen szétbontani
.
-
Nordic
Közösségépítő
válasz
Mr.Csizmás #329 üzenetére
Amúgy majdnem Crosshair V vagy Sabertooth lett belőle, csak az a kettő enyhén túlárazott, még nekem is
.
-
zuzu000
őstag
válasz
Mr.Csizmás #308 üzenetére
Szorzoval,ha megadatik
-
norbi0604
aktív tag
válasz
Mr.Csizmás #304 üzenetére
Na beállítottam, sebességbeli változás nem nagyon van, más sata funkció me nem nagyon van kihasználva.
-
norbi0604
aktív tag
válasz
Mr.Csizmás #301 üzenetére
ACHI módot érdemes kapcsolni? Most gyárilag IDE módon van, gyorsulna a vinyó a gyakorlatban vagy miért jobb az ACHI? (Wikipedia-t olvastam.)
-
ftc
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #301 üzenetére
semmit bedugod megy kivéve usb hubon keresztül
-
Milka 78
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #299 üzenetére
Ez de kemény,de legalább megoldódott a dolog...akkor most próbáld ki az AHCI módot,hogy ne az én rendszerem menjen gajra
-
norbi0604
aktív tag
válasz
Mr.Csizmás #297 üzenetére
És mindösssze csak az uefit-t kellet volna updatelni?
-
törölt tag
válasz
Mr.Csizmás #294 üzenetére
ááááááá én is hétfőn adtam le a deszkát és nekem semmi reakció még,ez renonc és súlyos és hátrányos és méltatlan megkülönböztetés
illetve most jut eszembe nem szólók egy rossz szót sem:az user error mindig hamarabb orvosolható
-
zuzu000
őstag
válasz
Mr.Csizmás #294 üzenetére
Nájjjszz
-
válasz
Mr.Csizmás #292 üzenetére
Na, "csak" frissítették az UEFI-t és meg gyógyútt?
-
zuzu000
őstag
válasz
Mr.Csizmás #285 üzenetére
Megjavitottak vagy kicserelik?
-
Milka 78
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #279 üzenetére
Ez az?
Lépjünk ki minden programból.
Start menü keresőjével futtassuk: regedit
Navigáljunk ide:
HKEY_LOCAL_MACHINE \ System \ CurrentControlSet \ Services \ Msahci
Jobb oldalt kattintsunk duplán a Start elemre, módosítsuk a bejegyzés értékét 0 -ra.
Indítsuk újra a gépet és állítsuk be BIOS-ban az AHCI-módot. -
Milka 78
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #274 üzenetére
-
Midway
senior tag
válasz
Mr.Csizmás #274 üzenetére
Xfast-ot feltettem, de mivel nem usb-s vinyó így semmi változás. Nincs köze hozzá.
AHCI módot azt hol állítsam?A sebesség:
Ez kevés...
Departed Nem használja maxon nálam sem egyiket sem csak lassabban vagy ugyan olyan sebességgel csomagol ki mint az előző configom amiben csak egy X3 445 volt és 2x2gb ddr2 ram.
Joggal várhatnám, hogy ez a lap és az X4 925 procival gyorsabb legyen. -
Milka 78
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #249 üzenetére
Én,hogy fogok rovázni ha a Fatal1ty is ilyet csinál fél százezerért
szunya1: Vegyél Giga 990x-et(azon úgy sincs UEFI,csak bios,abban meg erős a Giga
)
Viszont ez érdekes.Az Asus lapjai is melegednek,csak nem olyan mértékben,de a probléma adott,ráadásul volt gond a magfeloldás terén is(igaz csak 1 estről tudok). Marad az MSI.Viszont a 990FX-es(GD65-GD80) lapja leszerepeltek a tesztekben.250-es fsb-fölött eldobták magukat több procival is,több független tesztben is(bár lehet,hogy ez már javítva lett).Szerintem ott is UEFI gebasz van,mert a 7-8 as szériák mennek mint álat.Ráadásul a 890fx GD65-teljesen ugyan az a nyák/lap mint a 990fx GD65 az UEFI-t leszámítva.Ja most olvasom,de mivel töröm az Angolt lehet hülyeség...Itt is felmegy a hőmérséklet UEFI alatt,de ha valaki jobb Anglájból erősítsen meg.
-
törölt tag
válasz
Mr.Csizmás #255 üzenetére
Ezt sajnos benézted súlyosan,mert éppen csomagolok és leköltözöm hozzád a gariztatás idejére.Olyan súlyos lelki trauma ért,hogy csak egy sorstárs környezetében tudom elviselni
-
Milka 78
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #235 üzenetére
Akkor pont kifogtál egyet...sajnálom.Majd az űberek betesztelik-cserélik.
-
zuzu000
őstag
válasz
Mr.Csizmás #234 üzenetére
Hát akkor így marad...
-
Milka 78
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #231 üzenetére
Megszenvedsz vele rendesen,de legalább most már csak a táp és a deszka maradt
Emlékszem mikor a fenti sztorim alatt volt egy-két pillanat mikor közel álltam a síráshoz
Ezért is érdekes,hogy a mostani konfigom lassan 1 éve megy gond nélkül.Szinte már unalmas
Előre röhögök magamon mikor megjön a Dózer és berakom a Fatal1ty Professional deszkámba...és semmi sem fog menni.Tuti felkötöm magam
-
Milka 78
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #228 üzenetére
Pedig tipikusan erre utal a hiba(bár biztos csak a halál
).Sok ilyen géppel találkoztam már(szakmában dolgozom)és nálam is volt 3 ilyen alkalom.A Giga Odin 600-esem(2 hónapos volt) ugyan így halt meg mint neked.Lapot+hűtőt cseréltem ez meg fogta magát és álló helyzetben meghalt.Hozzátartozik,hogy a szerencsétlen hűtőcsere miatt a proci lábakat összekuszáltam
Gép nem indult mint neked...mire is gondolhattam?Basszus kinyírtam a procit(x3 720Be). Irány egy 955be-ért,de közben elkezdtem külön tesztelgetni mindent,de persze a tápra nem gyanakodtam.Közben új proci megjött,berak,hiba maradt
Szereztem egy táptesztert és a lap csak 8v-t adott le a 12v-helyett,mert elszállt egy ág rajta.Szerintem élesítsd azt a csavarhúzót és ess túl rajta,így legalább tovább tisztul a helyzet
-
Milka 78
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #210 üzenetére
Ha beviszed garira köttes rá egy másik tápo.Nekem még mindíg az a gyanús.Most volt táp cserém és belefutottam két rossz tápba is 3 nap alatt.Proci-vga-házventik felpörögtek,monitor nem kapcsolt és nagyjából idáig jutottam(tehát tök ugyan az mint nálad).Nem tudsz egy tápot szerezni kölcsön(8pinest)?
-
törölt tag
válasz
Mr.Csizmás #222 üzenetére
Pedig csak kőbánya alsóig kellene eljönnöd,onnan fél perc,de persze nem erőszak a háremhasználat meg a rőfőskolbász
-
zuzu000
őstag
válasz
Mr.Csizmás #222 üzenetére
Akkor még tőlem is messze vagy
-
zuzu000
őstag
válasz
Mr.Csizmás #220 üzenetére
Hol laksz ?
Amúgy akkor lehet a garancia lenne a legjobb,mert hogy más baja is van,nem csak a ram. -
törölt tag
válasz
Mr.Csizmás #217 üzenetére
Ha gondolod gyere át (Bp),próbáld ki az én RAM-jaimmal és az én 5850-emmel a deszkát.
-
zuzu000
őstag
válasz
Mr.Csizmás #217 üzenetére
Atalakitot nem adtak a kartyahoz?
talan a is eleg... -
törölt tag
válasz
Mr.Csizmás #212 üzenetére
Hát ez szörnyű.A 880-890-es topicban is volt egy szaktárs,aki hasonlóan járt és szappanoperai fordulatokkal teletűzdelt utat tett meg a RAM-jaival.Mindig kell lennie valakinek, aki a kivitelt erősítő szabályt képviseli sajnos
-
zuzu000
őstag
válasz
Mr.Csizmás #212 üzenetére
Akkor jo
Kunsztler1: iponba vette azt hiszem. -
kunsztler1
csendes tag
válasz
Hol vetted a lapot???
-
zuzu000
őstag
válasz
Hat ezt kifogtad.
Akkor a ramjaid se kellett volna elcserelni... -
kunsztler1
csendes tag
válasz
Mr.Csizmás #203 üzenetére
Álitolag igen asmedia oldalon olvastam.Csak egy bibi van nem tudom ,hogy kell frssiteni.Te érted??
-
kunsztler1
csendes tag
válasz
Mr.Csizmás #201 üzenetére
Szeretném frissíteni a asmedia usb3.0 chip-et vagyis firmwarézni.
-
törölt tag
válasz
Mr.Csizmás #194 üzenetére
19-es kód="pre-memory South Bridge initialization is started" próbálná előtölteni a memóriát,de mivel nincs mit itt szépen el is akad.
-
törölt tag
válasz
Mr.Csizmás #192 üzenetére
Kivettem a RAM-okat,nem indul így, meg se nyekken.19-es kódon áll a debug led.HDMI kábellel.
-
zuzu000
őstag
válasz
Mr.Csizmás #189 üzenetére
Asszongya' a honlapon,hogy update CPU code.De biztos más is beletettek.
-
Midway
senior tag
válasz
Mr.Csizmás #185 üzenetére
Biztos, hogy nem a táp a gond,mert nekem X4 925-ös van egy chieftec 450-el 4 pin.
-
Midway
senior tag
válasz
Mr.Csizmás #183 üzenetére
Lehet kapni. Bár nem minden táp bírja.
A lap elmegy a 4 pin-el is. Attól függ mekkora procit teszel bele és tuningolod-e.eldiablo közben megtaláltam, de kevésnek tűník a sebesség.
-
Bohir
tag
válasz
Mr.Csizmás #144 üzenetére
HyperX 1600-asok
Ha jól tudom ezeket a ramokat kitesztelték az adott lapban. -
válasz
Mr.Csizmás #144 üzenetére
Nekem 1600-as HyperX van benne és hibátlan. Meg sem néztem, hogy jó-e az alaplapba.
Azért a sors fintora, hogy aki ajánlotta nekem ezt a lapot, pont annak van vele baja.
-
norbi0604
aktív tag
válasz
Mr.Csizmás #140 üzenetére
Fogalmam nincsen, hogy milyen csipes vagy, hogy az miben más, ez az: RAM
Gondolom akkor neked is 970es lapod van. (?)
-
törölt tag
válasz
Mr.Csizmás #136 üzenetére
Elem kivesz-berak reset vadul nyomkod,ha nem nyerő gari.
-
Midway
senior tag
válasz
Mr.Csizmás #134 üzenetére
Csak vga-val a biosnak menni kéne ram nélkül is.
-
törölt tag
válasz
Mr.Csizmás #131 üzenetére
1db RAM modullal próbáld meg beindítani és zongorázd végig az összes slotot.
-
zuzu000
őstag
válasz
Mr.Csizmás #131 üzenetére
Nem biztos,hogy az a baja.Az én ramjaim sincsenek benne a támogatási listában...
De hogy akkor mi..passz. -
Mr.Csizmás
titán
válasz
Mr.Csizmás #129 üzenetére
ram es vga nelkul is 00-s hibakod...
-
válasz
Mr.Csizmás #127 üzenetére
A 4 tűs tápcsatit a 8-as csatlakozó jobb szélére raktad fel?
-
válasz
Mr.Csizmás #125 üzenetére
Passz, még soha nem volt rá szükségem.
Hol tartasz? -
válasz
Mr.Csizmás #123 üzenetére
Köss le mindent, csak a táp és a VGA maradjon az alaplapon és az alaplapi kapcsolóval kapcsold be.
Ha ez sem akkor Clr. CMOS, hátha. -
válasz
Mr.Csizmás #116 üzenetére
Csak a legeslegbikább CPU-nál éreznéd hátrányát, és ott is csak akkor ha erősen tuningolnád
-
Midway
senior tag
válasz
Lehet kapni 4pin 8pin átalakítót
Én is azt akarok venni.
A tápegység topicban ajánlották, de csak minőségi táppal. -
simii16
aktív tag
válasz
A 4 pinessel is tökéletesen működik.
-
zuzu000
őstag
válasz
Mr.Csizmás #101 üzenetére
Mi lesz benne ?
-
zuzu000
őstag
válasz
Mr.Csizmás #88 üzenetére
Hogyha már megvan,gondolom be is van üzemelve,és az uefit is megjártad.Neked is melegszik a proci benne ?Egy két perc alatt nekem 50+ fokos,pedig a hűtő is maxon megy (~2600RPM)
szunya1: Írtál nekik ?
-
Departed
őstag
válasz
Mr.Csizmás #88 üzenetére
Engem inkább az döbbentett meg, hogy ~20k-ért egy mindent tudó, jövőbeli cuccokra felkészített, 3.0-s jóságokkal ellátott (Sata 3, USB 3.0, sőt USB 2.0-t is gyorsítja) alaplapot kaptam. Az meg már csak hab a tortán, hogy a többitől eltérően az Asrock 970-es megoldása még CF/SLI képes is, ha többkártyás rendszert építenék
-
Departed
őstag
válasz
Mr.Csizmás #86 üzenetére
Üdv a klubban Mister
Én úgy érzem jól választottunk, és hasítani fog a gépünk - pláne majd Bull-lal
Új hozzászólás Aktív témák
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- AKCIÓ! DELL OptiPlex 3050 asztali számítógép - i5 7600 16GB RAM 256GB SSD GTX 1650 4GB GDDR5
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G6 - i7-8GEN I 16GB I 512GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest