- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Zeneszerkesztő és DJ topic
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- LCD, plazma és projektoros TV-k hibái
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
kunsztler1 #199 üzenetére
Na most ezen felakadt a szemem egy hosszú pillanatra
Drivert frissíthetsz szerintem,de hogy firmware-t?Aztán lehet,hogy most tanulok valami újat én is
-
kunsztler1
csendes tag
Hülyeséget írtam nem a 1051-verza hanem a 1.2.0.3
that is ASM104x series FW update Tool at DOS mode.
d.bat for display current FW verison.
u.bat for update FW to 101203_00_02_26.bin. -
törölt tag
válasz
Mr.Csizmás #194 üzenetére
19-es kód="pre-memory South Bridge initialization is started" próbálná előtölteni a memóriát,de mivel nincs mit itt szépen el is akad.
-
törölt tag
válasz
Mr.Csizmás #192 üzenetére
Kivettem a RAM-okat,nem indul így, meg se nyekken.19-es kódon áll a debug led.HDMI kábellel.
-
Mr.Csizmás
titán
egy tisztelt kollegát megkérhetek, hogy megnézné, hogy kiszedett ramokkal elindul-e az alaplap (VGA, keyboard bekötve), és milyen hibakódot ír ilyenkor?
-
törölt tag
Felraktam az 1.3-as Biost,sajnos a CPU kifőzde-pecsenye sütés opció nem változott az UEFI alatt,ellenben alapfeszen +200Mhz-el jobb a tuning,most Prime stabil 3800-on az eddigi 3600 helyett.A régi 1.2-essel szinte rögtön kék halált dobott.
-
zuzu000
őstag
válasz
Mr.Csizmás #189 üzenetére
Asszongya' a honlapon,hogy update CPU code.De biztos más is beletettek.
-
zuzu000
őstag
Megjelent az 1.3-as Bios.Valaki frissített már?
Mik a változások ? -
norbi0604
aktív tag
A hátsó Clear CMOS gomb-ot mikor "lehet" használni? Úgy értem ha én most vissza akarnák állítani minden UEFI (BIOS) beállítást alapra, akkor kikapcsolt állapotban de áram alatt kellene benyomni a gombot?
-
Midway
senior tag
válasz
Mr.Csizmás #185 üzenetére
Biztos, hogy nem a táp a gond,mert nekem X4 925-ös van egy chieftec 450-el 4 pin.
-
Midway
senior tag
válasz
Mr.Csizmás #183 üzenetére
Lehet kapni. Bár nem minden táp bírja.
A lap elmegy a 4 pin-el is. Attól függ mekkora procit teszel bele és tuningolod-e.eldiablo közben megtaláltam, de kevésnek tűník a sebesség.
-
Mr.Csizmás
titán
help....4-8 tus atalakito mizeriarol tudtok valamit?
-
norbi0604
aktív tag
Nekem is 70 MB/s körül másol SATAII-vel. Nem tudom, a régi ATA-s gépemen UDMA 6-al is 30-40 MB/s volt a sebesség, azt hittem a SATAII legalább lesz 100 MB/s.
UEFI-ben "IDE" módra van állítva, nem tudom ez mit jelent, vagy befolyásolja e a sebességet. (2 opció van még ezen kívül, a RAID és ACHI)
-
zuzu000
őstag
Ezt az Instant Boot-ot próbáltátok már ?
Ha így kapcsolom ki,akkor az Uefi-be be se lehet menni ?
Vagy hogy működik ? -
Midway
senior tag
2 500gb sataII vinyóm van.
Mitől lehet, hogy a régi giga GA-MA790X-UD3P lapban (ddr2) 100mbyte/s felett is másolt egyikről a másikra.
Most meg 970 extreme4-ben alig megy 70mbyte/s fölé? -
goodboy007
senior tag
Használ itt valaki 2x4GB RAM-ot? 1600MHz-es Kingston KIT-ről lenne szó.
Jövő héten veszek 970 Extreme4-et, 8GB HyperX-et meg egy 955 BE-t, de jó lenne biztosra menni, hogy nem lesz inkompatibilitási gond.
Tehát simán megeszi a 2db 4GB-os modult?
-
törölt tag
válasz
apollo12 #163 üzenetére
Nekem bejött ez a deszka,kivétel hogy UEFI-ban magas a CPU hőmérséklet,de nagyobb gond nincs belőle.Ennyi pénzért megéri.Persze a Fatal1ty az más tészta,az egy prémium kategóriás lap,ha lenne (lett) volna rá lém én is azt vettem volna.Ha megteheted nem is kérdés,hogy melyiket válasszad.
-
apollo12
veterán
válasz
#16729600 #156 üzenetére
és a cpu fesz menyire van állítva mert nekem a régebbi 785gxh lapom 1.45volton a hw monitornál 1.416 volton megy így elég sokat broppol, cpu-z-ben meg 1.504voltot mutat
és ezt akarta megkérdezni ha mondjuk 1.45voltot adok neki akkor menyi feszt kap valóban a hw monitorban mutatja meg ha valaki megnézné meg köszönném
-
norbi0604
aktív tag
Mit kellene állítanom, hogy 3,7Mhz-en fusson az X4 955 BE Van uefiben valami 200-as, szorzó az nem nagyon volt, vagy nemtudom hogy hol keressem.
970 extreme 4 lapom van.
Szájbarágósan kellene elmagyarázni
-
apollo12
veterán
heló valaki meg tudná nézni menyire broppol a proci a 970 extreme 4 lapnál ?
-
norbi0604
aktív tag
BIOS-t hogy melyik gombbal jön be? Illetve most UEFI vagy BIOS van ezen a lapon?
970 ex 4
-
norbi0604
aktív tag
-
norbi0604
aktív tag
Üdv,
CM 370 elite házam van, most hozták a komplett gépet az ipontól, olyan észrevételem, hogy a power gomb egyáltalán nem világít, pedig funkcióját tekintve működik a bekapcsoló és a reset gomb is, csak egyik sem világít.
Ez most akkor milyen hiba? Vagy ilyenkor mit lehet csinálni?
970 ex 4 lap.
-
Bohir
tag
válasz
Mr.Csizmás #144 üzenetére
HyperX 1600-asok
Ha jól tudom ezeket a ramokat kitesztelték az adott lapban. -
válasz
Mr.Csizmás #144 üzenetére
Nekem 1600-as HyperX van benne és hibátlan. Meg sem néztem, hogy jó-e az alaplapba.
Azért a sors fintora, hogy aki ajánlotta nekem ezt a lapot, pont annak van vele baja.
-
apollo12
veterán
heló ehhez valaki választ tud? 119
-
norbi0604
aktív tag
Közben találtam én is egy kis infót, hátha segít. Igaz ez Kingston-okhoz van
-
norbi0604
aktív tag
válasz
Mr.Csizmás #140 üzenetére
Fogalmam nincsen, hogy milyen csipes vagy, hogy az miben más, ez az: RAM
Gondolom akkor neked is 970es lapod van. (?)
-
norbi0604
aktív tag
Hát olvasva itt a kommenteket, remélem a 2x4GB 1333Mhz-Kingston KIT-et fogadja a 970 Extreme 4 lap.
ram supportnál tényleg csak 1-2 gigás modulok vannak, ezt én se értem még mindig...
-
törölt tag
válasz
Mr.Csizmás #136 üzenetére
Elem kivesz-berak reset vadul nyomkod,ha nem nyerő gari.
-
Midway
senior tag
válasz
Mr.Csizmás #134 üzenetére
Csak vga-val a biosnak menni kéne ram nélkül is.
-
törölt tag
válasz
Mr.Csizmás #131 üzenetére
1db RAM modullal próbáld meg beindítani és zongorázd végig az összes slotot.
-
zuzu000
őstag
válasz
Mr.Csizmás #131 üzenetére
Nem biztos,hogy az a baja.Az én ramjaim sincsenek benne a támogatási listában...
De hogy akkor mi..passz. -
Mr.Csizmás
titán
hogy a szentseg aldja meg az asrockot....
halomnyi ram supportbol pont az RL vegu g.skilleket nem tamogatja...
minden mast igen
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
Mr.Csizmás #129 üzenetére
ram es vga nelkul is 00-s hibakod...
-
válasz
Mr.Csizmás #127 üzenetére
A 4 tűs tápcsatit a 8-as csatlakozó jobb szélére raktad fel?
-
válasz
Mr.Csizmás #125 üzenetére
Passz, még soha nem volt rá szükségem.
Hol tartasz? -
válasz
Mr.Csizmás #123 üzenetére
Köss le mindent, csak a táp és a VGA maradjon az alaplapon és az alaplapi kapcsolóval kapcsold be.
Ha ez sem akkor Clr. CMOS, hátha. -
Mr.Csizmás
titán
most jutottam el az inditasig...minden bekotve, felporognek a ventik, de se kep se hang...dr.debug 00-t ir, ami a kezikonyv szerint nincs is...wtf
mit csinaljak? help plz...
usb-s billentyuzet, azon a numlock se villan fel...
-
Mr.Csizmás
titán
köszönöm
-
válasz
Mr.Csizmás #116 üzenetére
Csak a legeslegbikább CPU-nál éreznéd hátrányát, és ott is csak akkor ha erősen tuningolnád
-
Midway
senior tag
válasz
Lehet kapni 4pin 8pin átalakítót
Én is azt akarok venni.
A tápegység topicban ajánlották, de csak minőségi táppal. -
apollo12
veterán
heló erről mit tudtok [link] menyire droppol és az 1,52voltot bírja ?? sli is lenne majd később meg bulldozer
-
-
simii16
aktív tag
válasz
A 4 pinessel is tökéletesen működik.
-
Mr.Csizmás
titán
megvan mindenem, az osszeepitesnel van egy kis bokkeno: gigabyte superb 460w tap, es 970ex4...a lapon 8tus csati van, a tapon meg egy 6 es 4 tus....
mitevo legyek? (tapcsere nem nyero)
-
Midway
senior tag
Hi!
Ma rendeltem meg a 790 extreme4-et.
Érdekes volt, mert 2 bolt nem is tudott rendelni (elfogyott a nagykerben azt mondták.)
Így maradt a 3, remélem ezek meghozzák holnapra.
X4 925 megy bele 2x2gb 1600mhz rammal. -
Tegnap ismét fura dolgokat produkált a gépem. A zene megakadt, Winamp és az Aida64 hibaüzenettel elszállt, Catalyst Control Center hibaüzenetet dob.
Nem tudtam mire vélni a problémát, ezért vissza állítottam mindent alap értékre, de csak súlyosbodott a helyzet.
Pár újraindítás után mindent kivettem automata indításból, ez megoldotta a gondokat. A Prime futott 30-40 percet és nem jelzett problémát. Majd sorban elkezdtem elindítani a progikat (Aida, AXTU, Winamp, stb...). Amikor elértem a drága AXTU-hoz, azonnal borult minden.
Valami beakadhatott nála, mert csak akkor javult meg, miután uninstall után letöröltem minden hozzá fűződő file-t.
Ismét felraktam, most megint jó. Még egyszer be játssza ezt, végleg megválunk egymástól.Remélem másnak nem lesz ilyen gondja.
-
Üdv!
Pár napja én is beléptem a "klubba" egy 970 Extrm4-el.Az UEFI-s CPU túlmelegedést eddig csak egyszer vettem észre, amikor a CPU magokkal b.szakodtam. Amúgy egy Hyper TX3 van a procin és egészen kiváló 35C-on tartja üresjáratban, terhelésnél pedig 43-47C-on.
CrossFire-ben valaki jártas itt? Egy HD6850-et össze lehet hozni egy X1650 XT-vel?
Csak a móka kedvéért.Az AXTU-t próbáltátok? IES módban nekem 0.928V-ot ad a procinak. Gondolom elég szépen ide spórol nekem.
-
zuzu000
őstag
válasz
Mr.Csizmás #101 üzenetére
Mi lesz benne ?
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen TV-t vegyek?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Boss81: Halott Torrentek keresése, törlése egyszerűen.
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Zeneszerkesztő és DJ topic
- Asztalos klub
- Formula-1
- További aktív témák...
- AKCIÓ! ASRock Z390 i7 8700K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB Zalman i3 Edge Seasonic 650W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga X390 - i5-8G I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- Samsung Galaxy A32 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest