Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- OLED TV topic
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Mini-ITX
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Házimozi haladó szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Milka 78
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #299 üzenetére
Ez de kemény,de legalább megoldódott a dolog...akkor most próbáld ki az AHCI módot,hogy ne az én rendszerem menjen gajra
-
norbi0604
aktív tag
válasz
Mr.Csizmás #297 üzenetére
És mindösssze csak az uefit-t kellet volna updatelni?
-
törölt tag
válasz
Mr.Csizmás #294 üzenetére
ááááááá én is hétfőn adtam le a deszkát és nekem semmi reakció még,ez renonc és súlyos és hátrányos és méltatlan megkülönböztetés
illetve most jut eszembe nem szólók egy rossz szót sem:az user error mindig hamarabb orvosolható
-
zuzu000
őstag
válasz
Mr.Csizmás #294 üzenetére
Nájjjszz
-
válasz
Mr.Csizmás #292 üzenetére
Na, "csak" frissítették az UEFI-t és meg gyógyútt?
-
Mr.Csizmás
titán
na, 1.3-as bios megoldotta
érdekes, itt 1.0-al meg se nyikkant...
-
norbi0604
aktív tag
Nekem szoftveresen ennyit mutat, gyakorlatban egy idő után (10-15mp) le megy ~60-80MB/s körüli sebességre.
-
zuzu000
őstag
válasz
Mr.Csizmás #285 üzenetére
Megjavitottak vagy kicserelik?
-
Mr.Csizmás
titán
mehetek gariba ipon
kandúr win
milkaboci: há é áztát ne' tuttattom e
-
Milka 78
nagyúr
Sajnos így nem vágom,de azt tudom,hogy a 970-es egy hajszállal gyorsabb mint a 870,így én valamilyen wines gubancra gyanakszom.Ha a lap lenne rossz akkor egyáltalán nem menne az adatátvitel.Próbálgattad más sata portra rakni a winyókat?Kábelek cseréje?Mind két lemezen végigfuttattad a teljes tesztet?
Mr.Csizmás: Majd kiderül a megnyekken a winem?
-
Milka 78
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #279 üzenetére
Ez az?
Lépjünk ki minden programból.
Start menü keresőjével futtassuk: regedit
Navigáljunk ide:
HKEY_LOCAL_MACHINE \ System \ CurrentControlSet \ Services \ Msahci
Jobb oldalt kattintsunk duplán a Start elemre, módosítsuk a bejegyzés értékét 0 -ra.
Indítsuk újra a gépet és állítsuk be BIOS-ban az AHCI-módot. -
Milka 78
nagyúr
Ami lemaradt...a winrar szereti a minél magasabb órajeleket és ez inkább számít mint a magok száma.3100mhz vs. 2800mhz.Amennyit nyersz az 1+ maggal azt bukod is az alacsonyabb órajellel.Nekem tömörítésnél az X2 215.ös @2.9ghz-hez képest az új procim ami X3 415@2.7ghz,nem hozott számottevő javulást(az az mindenben javult,kivéve a winrarba). Próbáld meg azonos órajelen futtatni(3.1 és úgy nézd meg ha még eddig nem tetted meg).
-
Milka 78
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #274 üzenetére
-
Midway
senior tag
válasz
Mr.Csizmás #274 üzenetére
Xfast-ot feltettem, de mivel nem usb-s vinyó így semmi változás. Nincs köze hozzá.
AHCI módot azt hol állítsam?A sebesség:
Ez kevés...
Departed Nem használja maxon nálam sem egyiket sem csak lassabban vagy ugyan olyan sebességgel csomagol ki mint az előző configom amiben csak egy X3 445 volt és 2x2gb ddr2 ram.
Joggal várhatnám, hogy ez a lap és az X4 925 procival gyorsabb legyen. -
Departed
őstag
Furcsa mert én az enyémen semmi ilyet nem tapasztaltam, hasít minden.
A processzor ventije nálam még az előző Gigabyte lapomban volt hangos, ebben teljesen jól szabályozza. Csendes a gép, még a ref 6950-essel is.
Szóval szerintem is ott szoftveres/driveres gond lehet.Ja és a WinRAR szerintem nem valami OK, se a procit, se a HDD-t nem használja maxon soha, egyik gépben sem. Van alternatívája?
-
Midway
senior tag
970 ex4 lapom van és nagyon nem vagyok elégedett vele. X4 925 2x2gb HX BLUE 1600mhz.
Van két 500gb sata2 vinyóm.
70mb/s fölé nem megy az adat átvitel másolásnál.
A régi 790 giga lapban 2x2gb 800mhz rammal és X3 445-el simán ment 100mb/s felett.
Másnál is ilyen harmatos?Nem beszélve a wim7 boot időről ami szintén hosszabb.
A processzor ventijét sem jól szabályozza. Még hidegen sem engedi 1000 rpm alá.
A régi lapban szinte megállt.Winrar kicsomagolás is lassabb vagy azonos mint a régi configban.
És ugye erősebb proci van benne.
3 hét után úgy döntöttem , hogy eladom.
Csak nem tudom mi legyen az utód.
Talán egy 890-es asus v giga esetleg msi.
Am3+ procit úgysem tervezek mostanában. -
Don't Panic
senior tag
mindenki a bullra vár
-
zuzu000
őstag
Nagyon kihalt a totyik.
Mr.Csizmás :Visszakaptad a lapot ? -
Milka 78
nagyúr
Hát gyerekek akkor tényleg nem tudom mi van
Az Asusos topickban olvastam,hogy 56 fokig fel tud menni a hőmérséklet(lehet ezt is javították?
)A Gigáról nekem is ez a véleményem,bár lehet,hogy most ők jobban oldották meg a dolgot?Nem tudom mi a fanc ez a melegedés,de majd minden gyártónál érzékelték már...
-
miresz
veterán
válasz
Milka 78 #258 üzenetére
Ezt cáfolom! Mármint azt nem,hogy a Giga BIOS-ban erős,
,hanem azt,hogy az ASUS lapok melegednek,pontossaban a 970 pro az nem.Most raktam vele össze egy gépet,(persze alapossan leteszteltem előtte mielőtt elvitte a gazdája
)A magfeloldás tökéletessen működött,mi több jobban is meg tudtam benn húzni,mint az enyémben egy X2 555 (x4 B55)-öt egészen 4100 Mhz-ig.( 1,520V) Az én freezeremmel. Most jelenleg egy 1090T van bent és nagyon faxán muzsikál! (persze azt is megnéztem mit tud a lapban
4200Mhz/1,4V) Alapon 3200Mhz-n az 1090T Load max. 58-52C' volt az én freezeremmel.
(#267) kunsztler1 : A gigabyte szerintem sosem volt jó! (bár ez az én szubjektív véleményem)
-
törölt tag
Megjött a 10 ropis lapom,megy minden vele faszán,szóval a 970 ext4 volt a kuka.Holnap viszem gariztatni vissza az Iponba.Biosban tartózkodva 37 fokos volt procim,könnybe lábadt a szemem annyira régen láttam ilyen szépet
-
Milka 78
nagyúr
válasz
kunsztler1 #264 üzenetére
Nem lehet,hogy az új energiagazdálkodás miatt van ez az egész(persze csak tippelek)?Nekem régi 870Extr3-am van,de nem melegszik.A 880g és az összes am3+-os melegszik.Nem létezik,hogy az összes gyártó ugyan ott szúrta el az uefi-t(bár lehet egy cég írja mindenkinek
). És nem utcsó sorban a 9-es MSI GD65-ös sima ami biossal is melegszik és ott szó nincs uefi-ről.Azért ez több mint érdekes
.A Giga is melegszik?
-
Milka 78
nagyúr
válasz
kunsztler1 #262 üzenetére
Olvasd el fent
.MSI 990fxGD65 ugyan ez a hiba rendes bios alatt.
-
kunsztler1
csendes tag
válasz
Milka 78 #261 üzenetére
A haveromnak asrock 880gpro3-as lapja van sajnos ugyan az a helyzet az uefibe felmegy a proci foka.Érdekes még mindig nem javítják ezt a bugot az uefi-be itt nem a 900 chippel van a gáz se a 800-al hanem az uefivel pl Asus-nál is ez van persze más gyártónál nincs uefi ott azért nincs para.
-
Milka 78
nagyúr
válasz
#16729600 #260 üzenetére
Na jó,de akkor ez azt bizonyítja,hogy nem maga az UEFI a gáz legalább is a grafikus felület,mert ugye sima ami bios alatt is felment a hő,hanem a 9xx-as lapkészlet valamely nyűgje amit most nem ismerünk.Ráadásul minden gyártó küszködik vele több kevesebb sikerrel.A 880G-n az UEFI alatt is van ilyen melegedés vagy csak a 9-eseknél?
-
törölt tag
válasz
Milka 78 #258 üzenetére
Igen itt is arról folyik a diskurzus,hogy extrém magas a cpu hőmérséklet UEFI alatt,fél is a beíró hogy károsodik a procija
Erre 2 vígasz reakció érkezett,mégpedig , hogy nem kell félni,mert 62 foknál lecsapja a procit az automata védelem.(milyen jó,hogy UEFI nézelődés közben ezt se árt figyelembe venni,ez azért nonszensz).A másik tag szerint az új béta biosban már javításra került ez a bug.Ezek szerint nem lehetetlen küldetés kohász szakképzettség nélkül bemerészkedni a biosba
-
Milka 78
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #249 üzenetére
Én,hogy fogok rovázni ha a Fatal1ty is ilyet csinál fél százezerért
szunya1: Vegyél Giga 990x-et(azon úgy sincs UEFI,csak bios,abban meg erős a Giga
)
Viszont ez érdekes.Az Asus lapjai is melegednek,csak nem olyan mértékben,de a probléma adott,ráadásul volt gond a magfeloldás terén is(igaz csak 1 estről tudok). Marad az MSI.Viszont a 990FX-es(GD65-GD80) lapja leszerepeltek a tesztekben.250-es fsb-fölött eldobták magukat több procival is,több független tesztben is(bár lehet,hogy ez már javítva lett).Szerintem ott is UEFI gebasz van,mert a 7-8 as szériák mennek mint álat.Ráadásul a 890fx GD65-teljesen ugyan az a nyák/lap mint a 990fx GD65 az UEFI-t leszámítva.Ja most olvasom,de mivel töröm az Angolt lehet hülyeség...Itt is felmegy a hőmérséklet UEFI alatt,de ha valaki jobb Anglájból erősítsen meg.
-
törölt tag
válasz
Mr.Csizmás #255 üzenetére
Ezt sajnos benézted súlyosan,mert éppen csomagolok és leköltözöm hozzád a gariztatás idejére.Olyan súlyos lelki trauma ért,hogy csak egy sorstárs környezetében tudom elviselni
-
törölt tag
válasz
eldiablo #251 üzenetére
Maradjon is meg a szerencséd
A pakliban még benne van,hogy esetleg a táp adta meg magát a ( cpu csak nem nyiffant ki ).Órákon belül kiderül,mert rendeltem átmeneti lapnak gariztatás idejére egy olcsó deszkát amit bármikor hozhatnak.Épp gondolkoztam,hogy kell tesztelésre minden alkatrészből kettő ,hogy kizárható legyen a bármilyen hiba,sajnos a többi cuccom Pécsen van és csak hó közepén megyek le.Spájzolni kell emberek nincs mese
-
Lehet akkor nekem szerencsém van a lappal?
Mondjuk én nem hajtom nagyon túl, hanem inkább a fogyasztás csökkentésre gyúrok. -
törölt tag
válasz
Milka 78 #248 üzenetére
Én is elbizonytalanodtam.Garis procedura után,ha nem lesz ilyen deszka a készleten lehet váltok másik gyártóra.Az UEFI sajnos egy rakás szar,perceken belül 55-57 fokos lesz a cpu és erre nem magyarázat a C'n'Q hiánya bios alatt.Nem hiába nem válaszolt a support a levelemre 3 hete (nem is hiszem ,hogy fog ).Konklúzió annyi,hogy nem igazán sikerült a 9XX széria az Asrocknak,ráadásul az is még a jövő ködébe veszik,hogy miként fog a lap Bull. alatt viselkedni.
-
-
törölt tag
Utolért a végzet
Pár kék halál és UEFI fagyás után végleg az 05 hibakód alá költözött be a deszka és onnan nem hajlandó tovább menni.Se kép se hang,ventik felpörögnek,de az USB-a perifériákon már nincs delej.Vagy lap,vagy táp szerintem lap,lehet tippelgetni
-
zuzu000
őstag
Bios frissítésnél elég az 1.3-at feltenni,vagy közbe kell iktatni az 1.2-t ?
Most 1.1-em van. -
válasz
kunsztler1 #237 üzenetére
Az enyém is lötyögött, de már rá "olvadt".
-
Milka 78
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #235 üzenetére
Akkor pont kifogtál egyet...sajnálom.Majd az űberek betesztelik-cserélik.
-
kunsztler1
csendes tag
Sziasztok!!!!
Asrock 970extreme 4 lapom van azt vettem észre mikor beszereltem a lapot,hogy az északi oldal mosfet hűtő lötyög.Vegyem le és rakjak rá pasztát?Most megnéztem már nem lötyög szerintetek ez azért van mert bemelegedett és így ráragadt stabil lett?
-
zuzu000
őstag
válasz
Mr.Csizmás #234 üzenetére
Hát akkor így marad...
-
zuzu000
őstag
Az alaplap hátlapját rá lehet tenni,ha már a gépben van ?
Vagy előtte kellett volna ? -
Milka 78
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #231 üzenetére
Megszenvedsz vele rendesen,de legalább most már csak a táp és a deszka maradt
Emlékszem mikor a fenti sztorim alatt volt egy-két pillanat mikor közel álltam a síráshoz
Ezért is érdekes,hogy a mostani konfigom lassan 1 éve megy gond nélkül.Szinte már unalmas
Előre röhögök magamon mikor megjön a Dózer és berakom a Fatal1ty Professional deszkámba...és semmi sem fog menni.Tuti felkötöm magam
-
Mr.Csizmás
titán
khandur saga folytatas, gigabyte gt220 (2fele dvi), meg vmi masik giga, dsub+dvi-vel kiprobalva, nem megy....este leadom a tapot tesztelni, ha az jo, akkor garanciafutar lesz
-
Milka 78
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #228 üzenetére
Pedig tipikusan erre utal a hiba(bár biztos csak a halál
).Sok ilyen géppel találkoztam már(szakmában dolgozom)és nálam is volt 3 ilyen alkalom.A Giga Odin 600-esem(2 hónapos volt) ugyan így halt meg mint neked.Lapot+hűtőt cseréltem ez meg fogta magát és álló helyzetben meghalt.Hozzátartozik,hogy a szerencsétlen hűtőcsere miatt a proci lábakat összekuszáltam
Gép nem indult mint neked...mire is gondolhattam?Basszus kinyírtam a procit(x3 720Be). Irány egy 955be-ért,de közben elkezdtem külön tesztelgetni mindent,de persze a tápra nem gyanakodtam.Közben új proci megjött,berak,hiba maradt
Szereztem egy táptesztert és a lap csak 8v-t adott le a 12v-helyett,mert elszállt egy ág rajta.Szerintem élesítsd azt a csavarhúzót és ess túl rajta,így legalább tovább tisztul a helyzet
-
Milka 78
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #210 üzenetére
Ha beviszed garira köttes rá egy másik tápo.Nekem még mindíg az a gyanús.Most volt táp cserém és belefutottam két rossz tápba is 3 nap alatt.Proci-vga-házventik felpörögtek,monitor nem kapcsolt és nagyjából idáig jutottam(tehát tök ugyan az mint nálad).Nem tudsz egy tápot szerezni kölcsön(8pinest)?
-
törölt tag
válasz
Mr.Csizmás #222 üzenetére
Pedig csak kőbánya alsóig kellene eljönnöd,onnan fél perc,de persze nem erőszak a háremhasználat meg a rőfőskolbász
-
zuzu000
őstag
válasz
Mr.Csizmás #222 üzenetére
Akkor még tőlem is messze vagy
-
zuzu000
őstag
válasz
Mr.Csizmás #220 üzenetére
Hol laksz ?
Amúgy akkor lehet a garancia lenne a legjobb,mert hogy más baja is van,nem csak a ram. -
törölt tag
válasz
Mr.Csizmás #217 üzenetére
Ha gondolod gyere át (Bp),próbáld ki az én RAM-jaimmal és az én 5850-emmel a deszkát.
-
zuzu000
őstag
válasz
Mr.Csizmás #217 üzenetére
Atalakitot nem adtak a kartyahoz?
talan a is eleg... -
törölt tag
válasz
Mr.Csizmás #212 üzenetére
Hát ez szörnyű.A 880-890-es topicban is volt egy szaktárs,aki hasonlóan járt és szappanoperai fordulatokkal teletűzdelt utat tett meg a RAM-jaival.Mindig kell lennie valakinek, aki a kivitelt erősítő szabályt képviseli sajnos
-
zuzu000
őstag
válasz
Mr.Csizmás #212 üzenetére
Akkor jo
Kunsztler1: iponba vette azt hiszem. -
kunsztler1
csendes tag
válasz
Hol vetted a lapot???
-
zuzu000
őstag
válasz
Hat ezt kifogtad.
Akkor a ramjaid se kellett volna elcserelni... -
Mr.Csizmás
titán
Q.jo, a kingston hyperx blueval se megy...ebbol gariztatas lesz
ugyanugy 00 hibakod, felporog meg minden, se kep se hang....usb-ket lehuztam, ps2 keyboardra se reagalt....numlock sincs
-
norbi0604
aktív tag
Igen. Letöltöttem az ASRock oldaláról, kicsomagolod, és csak magát a fájlt rárakod egy FAT32-es fájlrendszerű pendrivera, restart, F6 vagy UEFI-ből is lehet csinálni (én onnan csináltam), rákeres az eszközre, kiválasztod a pendriveot, vagy amin van az update, enter, és már teszi is. Mikor végzett, megnyomod akármelyik bill.-t és már indul is újra a friss BIOS-al.
-
kunsztler1
csendes tag
válasz
kunsztler1 #204 üzenetére
-
kunsztler1
csendes tag
válasz
Mr.Csizmás #203 üzenetére
Álitolag igen asmedia oldalon olvastam.Csak egy bibi van nem tudom ,hogy kell frssiteni.Te érted??
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
kunsztler1 #202 üzenetére
közben megnéztem a linkelt oldalt, hoz valami pluszt?
-
kunsztler1
csendes tag
válasz
Mr.Csizmás #201 üzenetére
Szeretném frissíteni a asmedia usb3.0 chip-et vagyis firmwarézni.
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
kunsztler1 #199 üzenetére
megkérdezhetem, hogy te most mit csinálsz?
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix Thor Platinum II 1200W 80+Platinum Prémium tápegység!
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- Bezámítás! Lenovo IdaPad Gaming 3 Gamer notebook - R5 7535HS 16GB DDR5 512GB SSD RTX 3050 6GBB WIN11
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest