Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Undoroid

őstag

válasz Janos250 #23431 üzenetére

Semmi életjelet nem tapasztalok csatlakoztatáskor vagy kihúzáskor! Normál esetben ilyenkor hangjelzés is szokott lenni! Az eszközkezelőben sem jelenik meg semmi, ezért is próbáltam meg több adatkábellel is! Mindnél csak annyit tapasztaltam, hogy egy pillanatra felvillant a Wemos alaplapján a kék SMD-Led és tovább semmi...ennél több 'életjelet' nem tapasztaltam!

" Vigyázz, ha kigooglezod, a GYÁRTÓ SAJÁT oldaláról töltsd le a drivert, mert ha mindenféle egyéb, drivereket kínáló oldalról töltöd le, akkor kapsz vele egy vírust is! " Igen, erre figyelni szoktam! Nem szokásom 'névtelen' oldalakról letölteni semmit sem!

Jobban megnéztem az alaplapi alkatrészeket és nem CP2104 van beágyazva, hanem Sil2104 (a képen is látszik!) Tehát ezen SiliconLabs-os driver kellene?! Egyszer láttam a keresésre erre utalást (így is jelent meg az eszközök felsorolásai között, mint Siliconlabs Wemos!) de túl sok tab volt már nyitva és valószínű, hogy elkavarodott a találataim!

Ami tovább erősítette bennem azt, hogy ez valami klón lehet, az az volt, hogy az alaplapi panel szitázása nem stimmelt a bemeneti tápkörnél! Eredetileg az alsó sorban 5V és GND jönne bal oldalról, de ennél a GND jelölés helyett már csak 0-jel van...jó, a lényegen nem sokat változtat, de nem szokás változtatni ezeken a jelöléseken csak úgy.

Köszönöm az ötleteiteket! :R

Új hozzászólás Aktív témák