-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Undoroid
őstag
válasz
Janos250 #23431 üzenetére
Semmi életjelet nem tapasztalok csatlakoztatáskor vagy kihúzáskor! Normál esetben ilyenkor hangjelzés is szokott lenni! Az eszközkezelőben sem jelenik meg semmi, ezért is próbáltam meg több adatkábellel is! Mindnél csak annyit tapasztaltam, hogy egy pillanatra felvillant a Wemos alaplapján a kék SMD-Led és tovább semmi...ennél több 'életjelet' nem tapasztaltam!
" Vigyázz, ha kigooglezod, a GYÁRTÓ SAJÁT oldaláról töltsd le a drivert, mert ha mindenféle egyéb, drivereket kínáló oldalról töltöd le, akkor kapsz vele egy vírust is! " Igen, erre figyelni szoktam! Nem szokásom 'névtelen' oldalakról letölteni semmit sem!
Jobban megnéztem az alaplapi alkatrészeket és nem CP2104 van beágyazva, hanem Sil2104 (a képen is látszik!) Tehát ezen SiliconLabs-os driver kellene?! Egyszer láttam a keresésre erre utalást (így is jelent meg az eszközök felsorolásai között, mint Siliconlabs Wemos!) de túl sok tab volt már nyitva és valószínű, hogy elkavarodott a találataim!
Ami tovább erősítette bennem azt, hogy ez valami klón lehet, az az volt, hogy az alaplapi panel szitázása nem stimmelt a bemeneti tápkörnél! Eredetileg az alsó sorban 5V és GND jönne bal oldalról, de ennél a GND jelölés helyett már csak 0-jel van...jó, a lényegen nem sokat változtat, de nem szokás változtatni ezeken a jelöléseken csak úgy.
Köszönöm az ötleteiteket!
Új hozzászólás Aktív témák
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- BMW topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Futás, futópályák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- TCL LCD és LED TV-k
- Horgász topik
- További aktív témák...
- Prémium MAGYAR PBT custom keycap készlet eladó - Goblintechkeys
- DJI Air 2s Fly More Combo drón szett megkímélt állapotban, kofferrel
- ASUS ROG Strix G17 17.3" Notebook! i7-10750H / RTX 2070 Super / 1TB NVMe / 16GB DDR4! BeszámítOK
- Void RGB PC - i7 9700f, 16Gb RAM, RTX 2080Ti 11Gb stb.
- ÚJ PS5 Slim - FW 8.40 - Lemezolvasó - Lua Loader - Lua játék - Lapse
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA MSI 650W
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Lenovo ThinkCentre M910q Mini PC / i7 7gen/8GB RAM/240GB M2 SSD/12 hónap jótállással
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 MAX 36GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G6: i7-8G I 16GB I 256-512 SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged