- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
- Házimozi belépő szinten
- Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Házi hangfal építés
-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Így van. Az encoder két kimenetét (A és B) úgy is szokták kezelni, hogy signal és direction. Tehát az egyik láb (signal) megy az interruptra, és beállítod hogy pl lefutó élre triggereljen. Az interrupt pillanatában pedig megnézed, hogy a dir. láb alacsony vagy magas, ennek függvényében egyik vagy másik irány.
És ha jót akarsz, gondoskodj a pergésmentesítésről is, mert lassú tekerésnél az is előfordulhat. -
A megoldás pont az, amit írtál, csak 1-1 lábat kell megszakításra kötni. Nem is szokták az encoder mindkét lábát megszakításra kötni.
A felbontás sem feleződik, ha le és felfutó élre is beállítasz megszakítást.
De a két interrupt láb helyett létezik a pinchange interrupt, amit minden lábra be lehet állítani, tehát ha akarod, mind a 4 encoder lábra jut egy-egy. Kicsit nehezebb beállítani, de van hozzá többféle library, ami segít ebben. -
válasz
tonermagus #16028 üzenetére
Nem annyira merev az a tápfeszültség határ, ahogy a kollégák is írták.
-
Ha 6V-ot biztosan nem lépi túl a tápfesz, akkor egy sorbakötött dióda is elég lehet. Az is ejt 0.6V körül, az 5.4V tápfesz pedig már elfogadható a uC számára. Vagy akár 2db, az 1.2V mínusz.
Persze egy LDO stabilabb megoldás. -
válasz
tonermagus #16006 üzenetére
EEPROM.put(address,érték) -nél az address helyére max 4096-ot írhatok alapesetben?
Nemnem
, 4095-öt.
Ez jól gondolom hogy azért van mert a tömböt alulméreteztem??? Ott 21-et kellene megadnom?
Nagyon jól gondolod.
-
válasz
MC Pite #15999 üzenetére
Én azt egyáltalán nem ismerem. Én szeretek C-ben programozni, sőt, inkább az alacsony szintű programozás (assembly) érdekel, mint ez a grafikus-kockatologatós megoldás, szeretem tudni, mi folyik a háttérben, kontrollmániás vagyok.
LEGO robotot is inkább NXC-ben programoztam, mint a saját felületén.
Ettől függetlenül lehet, ha te PLC irányból közelítesz, könnyebben boldogulsz a Node reddel, tegyél vele egy próbát!
-
válasz
MC Pite #15997 üzenetére
1. Ilyet még nem láttam, de tetszik.
2. Egyetlen mikrokontrollerre sem lehet tudtommal közvetlenül fogyasztót kötni, a kimenetek maximum egy LED-et képesek meghajtani (max. 10-20mA). Amire neked szükséged van, az egy relé (csak ki-be kapcsoláshoz), vagy egy egyszerű (?) FET meghajtó fokozat (ha PWM is kell): az ESP kimenete kapcsolgatja a FET-et, a FET pedig elbírja a 10V-ot. Az egyszerű abból a szempontból nem egyszerű, hogy olyan FET kell, ami 3,3V-on képes teljesen kinyitni, ilyet Janos250 szokott használni,korábban írta is a típusát,
majd mindjárt visszakeresem neked.IRLB4030.3. Hát miben szeretnéd, ha nem C-ben?
Nem kell mindent neked megírni, a komplikáltabb dolgokhoz van valamilyen library, amit csak be kell illeszteni a kódba. Ha szerencséd van, a library-hez lesz egy példa program, ami kisebb módosításokkal lehet, hogy pont megfelel a feladatra.
-
válasz
MC Pite #15995 üzenetére
A három kérdésed közül igazából egyiket sem értem.
- Mik azok a "kifejtők"?
- 0-10V kimenetre, vagy bemenetre van szükséged? Aszerint kell megválasztani a szintillesztés módját.
- Valószínűleg tájékozatlan vagyok, de van az Arduino IDE-nél magasabb szintű fejlesztő környezet? Miben mutatkozik meg ez a magasabb szint? -
Ahh, akkor azért nem találtam, mert ez eszembe se jutott.
Dehogy nincs, 14 digitális és 7 analóg pin van rajta, ha a feltöltés és a RS 485 is levesz belőle 2-2 digitális pint, még akkor is marad 17.
Legalábbis a korábbi arduino lapokon az analóg pinek is használhatóak digitális bemenetként, de ha nem, akkor is lehet a digitális jelet analóg jelként beolvasni (fordítva is, de elég rossz lesz a felbontása
)
Amúgy biztosan van RS 485 shield a "hagyományosabb" (AVR alapú), 5V arduino lapokhoz is, ha kényelmetlen lenne a szintillesztés a 3,3V bemenetek miatt.
-
válasz
Tomika86 #15961 üzenetére
"Enable (EN)
Enable (EN) is the 3.3V regulator’s enable pin. It’s pulled up, so connect to ground to disable the 3.3V regulator. This means that you can use this pin connected to a pushbutton to restart your ESP32, for example."Ez alapján nem kell sehova kötni, ha nem akarod kézzel resetelni a lapot.
-
válasz
Tomika86 #15958 üzenetére
olvasas[tomb] = rpm; erre írja a cpu megállást.
Ez elég elég jellegzetes hibalehetőség, lehet, hogy a program a tömb definiált méretén túl próbál írni! Nézd meg alaposan, hogy túllépheti-e a "tomb" változó értéke az olvasas tömb definiált méretét! Ha te nem találod a hibát (a saját kódjában az ember nehezebben látja meg a logikai hibát), tedd fel a pastebin-re, segítünk megkeresni.
Arduinon ment a program teljesen, egyedül az i2c az új.
meg ezek szerint az architektúra is más. Korábban szó volt a különböző architektúrák közti különbségekről, lehet ott van a kutya elásva.
En lábat nem kötöttem sehova
Micsodának az En lábát?
-
válasz
tonermagus #15943 üzenetére
Esetleg a molex micro-latch? Az elég jó minőségű.
-
Egy dolog szemet szúrt: a rajzon egy dióda vezet a bemenet felől a V+ irányába. Ha a V+ mondjuk 5V, és közös a mikrokontroller +5V tápjával (mert miért ne lenne), akkor ha érkezik a bemenet felől mondjuk egy 10V-os jel, az nem emeli meg a mikrokontroller tápját is, ezzel kinyírva azt?
-
válasz
Sebiferi #15931 üzenetére
Szia!
hogyan oldjam meg, hogy az arduinot megvédjem a nagyobb feszültségektől amit a pl. 10A-en lead az áramváltó?
Mi sem egyszerűbb, egy 5V zener dióda egy ellenállással pont megteszi. Mekkora az a feszültség egyébként? Ha tudod, hogy bizonyos értéket nem fog túllépni, akkor feszültségosztó is szóba jöhet, de ez nyilván rontani fogja a felbontást. Esetleg ezek kombinációja, kis és nagy áramra két külön analóg port, az egyikre osztó+zener, másikra csak zener védelem.
Egyébként ha jól tudom egy rail-to-rail opamp-pal is meg lehet oldani, ott az opamp bemenete az, ami a tápnál nagyobb feszültséget is el tud viselni, a kimenete pedig nem lépi túl a tápfeszültséget. -
válasz
FeniX- #15927 üzenetére
az autókban lévő áramkörök zöme (legalábbis régen) be volt öntve gyantába, pont emiatt.
Hát ez sosem az IC-k miatt volt, inkább a nagyobb méretű alkatrészek miatt, mint tekercsek, kondenzátorok, amik a súlyuknál/tehetetlenségüknél fogva letörhetnek. Egy arduino lapon nincsenek ilyenek, a kondik is SMD kivitelűek. Meg persze így vízálló is lesz az egész, ami egy autónál nem kimondott hátrány.
Valaki írta itt korábban, hogy a forrasztás nem túl jó opció.
Ez jó nagy hülyeség, a forrasztás az egyetlen opció.
Ha biztosra akarsz menni, egyéni tervezésű nyák a szükséges komponensekkel, SMD alkatrészek és gyantával kiöntve. Vagy használj például nano-t, szintén beforrasztott kivezetésekkel, a jumper kábeleket/csatlakozókat el kell felejteni. Esetleg olyan terminálokat lehet még használni a bekötéshez, amiben csavarral rögzíthető a vezeték, forrasztás helyett.
-
válasz
FeniX- #15924 üzenetére
Egy konkrét arduino lapra gondolsz, vagy a mikrokontrollerekre úgy általában? Utóbbi kérdésre a válasz, hogy egy IC elég sok mindent kibír, ezért is van tele maga az autód/motorod is vele.
Az első kérdésre bonyolult a válasz, ha pl egy eredeti UNO lapot használsz, amin a kontroller egy foglalatban van, akkor lehet rá esély, hogy kirázódik belőle, de inkább a hozzá való csatlakozás az, ami kritikus. -
válasz
tonermagus #15923 üzenetére
Nem valamiért, hanem az ESP bootoláskor bizonyos kimenetekre pwm jelet küld, bizonyos kimenetek pedig egyszerűen átváltanak alacsony vagy hi-z állapotról magasra, vagy fordítva (az AVR-ek kimenetei ezzel ellentétben boot alatt kiszámíthatóan hi-z állapotban vannak). Ezért kéne tudni a lábkiosztást, hogy melyik esettel állunk szemben, mert egy rövid impulzus vagy pwm jel ellen egy egyszerű kondenzátorral lehet védekezni. De az is lehet, hogy nincs a kimeneten külső fel/lehúzó ellenállás, ezért a kimenet lebeg, ezt pótolni kell.
-
válasz
UrbánK #15921 üzenetére
Valószínűleg hardvermódosítással lehet megoldani a problémát. Van mód átkonfigurálni, hogy melyik lábra legyenek kötve a dolgok?
Ha nem üzleti titok, tedd fel a programot ide, és linkeld be (jelszavakat csillagozd/töröld ki belőle). Lehet, hogy egy pár plusz ellenállás beforrasztásával megoldható. -
válasz
Drótszamár #15917 üzenetére
Az nem optimális, ha a relé megeszi a töltés egy részét
Akkor ne használj relét, használj FET-et, az nem fogyaszt (annyit).
-
válasz
tonermagus #15906 üzenetére
Nem lenne egyszerűbb fordítva beszerelni az iránytűt?
Vagy átszámolni? (Én nem vesződnék ilyenekkel, de ez én vagyok)
-
válasz
tonermagus #15886 üzenetére
Én pont így szoktam mérni, feszültségosztóval. Nincs értelme szerintem cellánként mérni, vagy 1 cella értékét interpolálni. Osztó esetén vedd figyelembe, hogy az analóg portnak is van egy saját ellenállása (10-20kΩ körül, ha jól emlékszem), ami magasabb értékű feszültségosztó esetében kicsit módosítja a mért értéket, ezért ha a pontos értékre vagy kíváncsi, kalibrálni kell.
-
válasz
agent_k #15853 üzenetére
Engem csak a tápellátás része érdekelt.
Ezt nem értem, a feltöltve 4,2V-os Li cellát direktben kötöd a 3,3V-ra? Yay.Nem melegszik nagyon?
Úgy tudom a flash chip 3,6V táp fölött megsül. Ha eddig nem ment tönkre, az azt jelenti, hogy a lap valahol elfűti a többlet feszültséget, talán a 3,3 regulátor, ami a lapon van. -
válasz
Undoroid #15845 üzenetére
Nagyon szívesen!
Én még egyik szenzorral se dolgoztam, de ha jól értem a dokumentációt, ezt a kódot kell csak kiegészíteni:
if(answer==i[4] && answer!=0)
{
lcd.setCursor(7,0);
lcd.print(i[2]);
lcd.setCursor(11,1);
lcd.print(i[0]);
}Ilyen formában:
if(answer==i[4] && answer!=0)
{
lcd.setCursor(7,0);
lcd.print(i[2]);
lcd.print(',');
lcd.print(i[3]);
lcd.setCursor(11,1);
lcd.print(i[0]);
lcd.print(',');
lcd.print(i[1]);
}és ahogy írtad, a " C " és a " % " jeleket el kell mozdítani a jelenlegi helyéről, hogy mennyivel, azt sajnos nem tudom megmondani, attól függ, hány tizedesjegyet ad vissza a szenzor. Egyébként printf-el meg lehetne formázni az egészet úgy, hogy a tizedesvessző mindig ugyanoda kerüljön, egymás alá, hogy jól is nézzen ki, ebben viszont nem tudok segíteni.
-
válasz
Undoroid #15827 üzenetére
rájöttem, hogy lehetséges
az, hogy összecseréltem a két lapon az RX- és a TX helyzetét
Most megnézve a Nano board lábkiosztását, igen furcsa, hogy a D0 és a D1 fel vannak cserélve. Ezt még sosem fedeztem fel.
Tényleg akár ez is lehetett az eredeti ok, amiért nem ment a kijelző.
Ami még érdekes volt, hogy az RX(D0) lábat nem tudtam itt aktiválni semmivel*, a LED-ek azt mutatták, mintha a kimeneti láb be se lenne kötve
Ezért mondtam, hogy ezt a két lábat (RX/TX) nem érdemes digitális kimenetként használni, ugyanis a boardon van egy USB-UART (serial) chip, ami az USB-n keresztüli programozást teszi lehetővé, na most ez pont erre a két lábra van kötve fixen. Az RX lábat vagy ez a chip húzza magas szintre (ehhez némileg ismerni kell a soros kommunikációs protokollt, hogy tudd, miért), vagy maga az Arduino, a hardveres serial miatt nem engedi kimenetként konfigurálni, nem tudom.
A többi anomáliára egyelőre nem találok magyarázatot*, de gyanús, hogy lehet rajta valamiféle forrasztási hiba, esetleg nézd meg nagyítóval magát az AVR chipet a boardon, hogy nincs-e megfolyva az ón két láb közt.*de találtam, [link]. Hirtelen beugrott, hogy az A6 és A7 lábakat csak analóg bemenetként lehet használni, talán ezért sincsenek kivezetve az UNO boadon.
-
válasz
Undoroid #15823 üzenetére
Ez a kis program alkalmas lesz a többi pin egyszerű tesztjéhez is?
Persze, ha a LED a Vcc-re van kötve, akkor a LOW állapotban fog világítani, ha a GND-re, akkor pedig a HIGH állapotban.
Tedd bele a többi pin-t is, és akkor csak egyszer kell flash-elni.
Ne felejts el a LED elé áramkorlátozó ellenállást tenni (~120-220Ω) -
válasz
Undoroid #15821 üzenetére
Ez az a Nano, ami zárlatosra lett forrasztva, majd kijavítva? Akkor könnyen előfordulhat, hogy 1-2 digital pin zárlatos lett és tönkrement.
Értelemszerűen ha programozni tudod, akkor a serial pin-ek, tehát a D0, D1 láb nem sérült, de a többi lábat egyesével le kéne tesztelni egy LED villogtató programmal, hogy valóban kimegy-e az információ az LCD felé! Mindkét irányban le kell tesztelni, tehát úgy is, hogy a LED a Vcc-digital pin között legyen, és úgy is, hogy a digital pin-GND között.
-
válasz
ekkold #15809 üzenetére
[link]
A rossz hír az, hogy nekem csak régebbi avrdude-dal működött a hack, azt hiszem az 1.6.xx-el csomagolt avrdude-dal még ment, de nem gond, mert az attiny85-höz az is pont megfelel, ha programozni kell.Az újabb avrdude-ból talán kivették már a támogatást.
Amúgy nagyon jó cucc, megéri elővenni, mert a saját programjával debugolni is lehet, serial monitorként is lehet használni meg ilyesmi. -
USBAsp-d van? Akkor simán likvidáld róla a bootloadert. Vagy szaladj be a sarki hobbielektronika üzletbe, és vegyél egy üres attiny85-öt és használd USB nélkül gyári órajelen!
Update: ha USB-n felprogramozod, de nem USB-re dugva üzemel, úgy emlékszem visszaáll alap 16MHz-re az órajel.
-
válasz
agent_k #15797 üzenetére
amateur
Rá se ránts, nem azért írtam
csak azt hittem vmi új kínai gyártó.
erre is simán rátölthetem a kódot és működik
Annyira nem simán. A kódot egy külön beszerzendő USBAsp programozó segítségével fogod tudni feltölteni, de a működése azonos lesz, mivel ugyanaz a μC.
van tapasztalatod vagy googli a barátom?
Nincs sok saját tapasztalatom ESP-vel, de vannak többen a topikban, akik segíteni fognak!
Amit írtam, a korábban itt olvasottak alapján írtam. Használd a keresőt itt a topikban!
-
-
A VIN egyértelműen egy bemenet, amin a 78L05-re megy a táp, logikus lett volna, hogy az USB is ide jöjjön.
Ezt most vagy félreértem, vagy
A VIN minden Arduino lapnál egy 5V-12V közti bemenetet jelent (kivéve ARM/ESP, ahol 3,3V-12V közti).
Mi lenne, ha a VIN és az usb 5V-ja össze lenne kötve, és rákötnél egy 12V tápot? -
Digispark Digistump akármit ez lekezelné?
Természetesen nem, ez egy külön állatfaj.
Natív usb támogatás nem lévén vusb lib-bel emulálja az usb működését. A szervó lib-nek azért működni kéne rajta, ami attiny85-re készült, csak az időzítések miatt legfeljebb egy kicsit nem lesz pontos.
Meg mire rájöttem/kitúrtam, hogy a táp hogyan van összerakva...
Ne csináld már, a lap nagyjából felét egy 5V voltage regulátor tölti ki
Amire usb-s működés során nincs is szükség.
Amúgy mit építesz? Én legutóbb egy régi szintetizátorhoz (amin nem volt usb csatlakozó) építettem USB-MIDI konvertert egy Digispark-ból.
-
Az Attiny85 nem Arduino, csak lehet benne programozni.
Lehet bootloader nélkül is használni, akkor ISP kell a felprogramozásához.
Ezt most találtam, ha serial kell, de alap esetben kell egy külső usb-serial eszköz, meg valamilyen szoftveres serial library. Ez ügyben nézd át a Digispark könyvtárat, mert tele van hasznos library-kkel. -
-
Ahha! Azzal pár éve én is vért izzadtam, mire rájöttem, hogy a laptopom kizárólag akkor látja és tudok rá feltölteni is, ha minden USB cucc ki van húzva a gépből, még az egér is!
(Laptop belső USB HUB-bal).
Aztán rájöttem, hogy az egyik USB HUB-ra dugva működik a feltöltés, ha semmi más nincs bele dugva. Úgyhogy azt javaslom, próbáld végig ezt az utat:
- alaplapi USB
- USB HUB, amire semmi más nincs dugva.Mivel az órajelet (16,5MHz) az USB-ről veszi/szinkronizál, bármi meg tudja zavarni a boot folyamatot.
-
válasz
Drótszamár #15759 üzenetére
Hát ilyen undorító kódot régen láttam.
-
válasz
Drótszamár #15756 üzenetére
Nekem gyanús, hogy nem az lesz a baj. A szenzor 5V kompatibilis, vagy illesztve lett rendesen (táp és adatlábak is)?
-
válasz
Undoroid #15742 üzenetére
Nyitott kapukat döngetsz.
Pontosan tudom, hogy ott direkt másfél raszter távolság van, ezért írtam, hogy ha nagyon akarod se tudod fordítva rádugni egyik shieldet sem.
Lehet kapni direkt UNO-hoz való shield-alaplapot, sőt, én már csináltam hozzá shieldet meggörbített pinekkel, de kár a fáradságért, ugyanis a NANO ugyanazt a μC-t tartalmazza, minden UNO példaprogram változtatás nélkül fut rajta, viszont az összes kivezetése tökéletesen próbapanel kompatibilis.Úgy érzem, a kalapáccsal elég bensőséges a kapcsolatod.
-
válasz
Undoroid #15737 üzenetére
Szia!
Nem tudom mennyire állt szándékában a tervezőknek az utángyártott shieldek "ellehetetlenítése", de ez esetben inkább a Pokajoke áll a háttérben: az UNO elsősorban oktatásra lett kifejlesztve, ennek érdekében a komponenseket némileg "hülyeállóvá" kell tenni, vagyis, hogy ne lehessen fordítva összedugni. -
válasz
Tomika86 #15733 üzenetére
GPIO12 és 0: FET kapcsol 12V-os Relét
Abból lehet probléma attól függően, mit kapcsol a relé. Egy ellenállás+kondenzátorral (low pass filter) ki lehetne szűrni a PWM jelet, a relét valószínűleg úgyis mondjuk 1Hz-nél ritkábban kapcsolgatod.
GPIO 2: 470ohm előtéttel földre van kötve a LED
Akkor a felhúzó ellenállással adtál egy pofont a kakinak.A többi a leírt módon szerintem jó lesz.
Jó lenne ha még 5db GPIO lenne a panelon
Próbálkozhatsz multiplexeléssel, egy lábra egy analóg és egy digitális bemenet közösítése például egyszerűen megoldható, vagy ha minden kötél szakad, külső port bővítőt is használhatsz, pl. 74hc595 vagy cd4021b.
-
válasz
Tomika86 #15731 üzenetére
GPIO12 és 0 én kimenetként használom, FET-et kapcsolok vele
Pontosan mit? Belefér, hogy a boot alatt random PWM jelet kapjon a külső eszköz? Ha egy LED-nél bonyolultabb eszköz van rákötve, gond lehet belőle.
GPIO 14 és 15 bemenetként használom
Mi van rákötve? Belefér, hogy a boot alatt random PWM jelet kapjon a külső eszköz? Egy passzív szenzor is károsodhat, ha tápfeszt kapcsolgatsz rá, az aktív eszközökben meg rövidzárlatot okozhat. Ha digitális bemenet, legalább egy védő ellenállást tegyél rá (100Ω-10kΩ közt, ami nem zavarja a kommunikációt).
GPIO 5 SD kártya SPI Chip Select láb
Ez valószínűleg ok, ha boot közben nem kap a többi lábon jelet.
GPIO 2 bemenetként van használva, felhúzó ellenállással
Az onboard LED-et megnézted, hogy gyárilag Vcc-re vagy GND-re van kötve? Utóbbi esetben érhetnek meglepetések, előbbi esetben nincs szükség külön felhúzó ellenállásra.
-
válasz
doberman #15726 üzenetére
Ha van, akinél jól működik, akkor sokkal valószínűbb a hardver hiba, hibás alkatrész vagy összeszerelési hiba. Az akkutól indulj, és a tápfeszt ellenőrizd, meg ami előállítja! Ha regulátor van benne, nézd meg, hogy van-e rajta rendes hűtés, rögzítve van-e rendesen a hűtőborda.
-
válasz
doberman #15723 üzenetére
Szia! Én elsőre azt mondanám, hogy az AVR-ek nagyon megbízhatóan működnek, ha a program jól van megírva, tehát ha nincs RAM szivárgás, a világból kimennek. Ezért én elsősorban a hardvert nézném át, különös tekintettel a tápra. Egy alulméretezett táp okozhat brownout-ot. Utána a belső összeköttetéseket, árnyékolásokat.
Ha a hardver rendben, akkor a programban kell logikai hibát keresni, ami hát... nagyon nem lesz egyszerű. Utána kéne nézni, nincs-e forkolva a gyári firmware, az jelezheti, hogy más már megtalálta a hibát.Mit tud ez az eszköz?
-
-
válasz
tonermagus #15685 üzenetére
Elég drasztikus megoldás, de ha nem használod az SPI lábakat, és hozzáférhető helyen van a μC, próbáld meg levágni az IC-ről. Igaz, így már te sem tudsz rá kódot feltölteni, de valamit valamiért.
-
válasz
Undoroid #15672 üzenetére
Szia!
Először is, üdv a topikban!
Hátulról kezdem:
Elegendő lenne ezekhez a feladatokhoz egy NANO vagy inkább egy UNO kellene hozzá?
A két lapon ugyanaz a μC található (atmega328p), viszont a nano boardon kettővel több analóg bemenet van kialakítva, mint az UNO-n (8db vs. 6db), tehát a nano ebből a szempontból (is) jobb. Tekintve, hogy az i²c az analóg pinek közül kettőt elvesz (az A4 és A5 lábak látják el az i²c SCL és SDA funkcióját is), a nano-n 6, az UNO-n pedig 4 analóg bemenetet tudsz i²c-vel egyidejűleg használni. És ezzel válaszoltam is a másik kérdésedre. -
Hátha valaki szerencsével jár! DFRobot giveaway (FB reklám dobta fel)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Topping D30 Pro (ezüst) eladó
- ! AMD Brutál Gamer Konfig ! 9800X3D / 7900XTX ( RITKASÁG ) 32Gb RAM 32Colos ROG Monitor
- Gamer Billentyűzet Akció ! Steelseries, Razer, Logitech, Corsair - Számlával, Garanciával, Ár alatt!
- Újszerű Lenovo,15,6"FullHd IPS,Ryzen 5(8x3,7Ghz)VEGA 8 VGA,12-20GB RAM,SSD+HDD
- Hálózati rendszermérnök és IT rendszerüzemeltetés
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Gainward Phantom RTX 4070Ti 12GB GDDR6X Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged