- 12V-2x6 kábelt rejtő, fehér VGA-val jelentkezett az MSI
- A karmos/ujjbegyes fogásokkal nyomulók örömére megjött az Arye szénszálas egere
- ISA dokumentáció árulkodik az Intel közelgő magjairól
- TMR technológiás Keychron billentyűzet, ezúttal teljesen kerámiából
- Bemutatkoztak az NZXT legfrissebb, C Gold Core sorozatú tápjai
- Apple MacBook
- OLED TV topic
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen TV-t vegyek?
- Bluetooth hangszórók
- 12V-2x6 kábelt rejtő, fehér VGA-val jelentkezett az MSI
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Janos250
őstag
válasz
kemcso #23379 üzenetére
Eszi fene az optoleválasztást, ha a föld közös a rendszer többi része, és a relék meghúzó tekercse között. Lásd Undoroid hozzászólását részletesebben.
"saját 5V-3A táp"
Az én tapasztalatom, hogy hiába "külön" a táp, a hálózaton keresztül valahogy mégis megy a zavar. Ahogy részletesebben látom, egyre kevésbé az adatvonalakban sejtem a problémát, hanem a tápfeszben. Én megpróbálnám a kijelzőt egy feltöltött (4 V körüli) lítium akkuval meghajtani úgy, hogy csak a negatív, GND lenne közös. Ha úgy rendesen megy/nem megy, az jóval több infót adna a továbblépéshez, hogy hol kell keresni a hibát.
"ahogy a kondik voltak? Két láb közé kötve?"
Igen. Az ellenálláson folyó nagyobb áram miatt csökken a zavarérzékenység. Mellesleg ezeknek a kapcsolóüzemű tápoknak gyakran van olyan problémájuk, hogy a HIRTELEN áramnövekedést nem tudják elég gyorsan követni. Ezt lett volna hivatott ellensúlyozni a kondi. A nagyobb teljesítményű tápok alacsony terhelésnél gyakran instabilak. Legalábbis az én kínai olcsó tápjaim.
"Távolság változott"
Nem csak a távolság, hanem a vezeték fajtája is UTP/DuPont.
Annak idején idősebb kollégám, akitől a mikrokontrolleres, Z80-as dolgokat tanultam (mellesleg ugyanúgy vegyész, mint én), előkapta a 20 kilós EMG szkópját, és azzal nézte a jeleket. Ott a VCC-n is látszott, ha tüske van valahol. Gondolom nincs olyan szkópod, amin ezt meg lehetne nézni. Bár ma már nem húsz, hanem fél kiló egy amatőr gyakorlatban jól használható digitális szkóp, de az ára viszont százezer fölött van Kínából is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Corsair VENGANCE RGB PRO DDR4 16GB ( 2x8 kit ) 3200Mhz memória eladó.
- G.Skill TridentZ DDR4 16GB (2X8GB kit) F4-3200C16D memória párban eladó
- SYNOLOGY NAS DS218 - Hibátlan állapotban ELADÓ - FoxPost v MPL házhoz az árban
- Apple iPhone 15 Pro Max 512GB Kártyafüggetlen, Natúr Titán
- Apple watch Ultra 2 Black edt 2026.08.19.Apple jótállás
- BESZÁMÍTÁS! 0 perces Apple iPhone 16 Pro MAX 256GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2022 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3369
- Logitech Blue Yeti kondenzátoros asztali mikrofon
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12600K / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 512 SSD!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest