-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Egy 12V-os autós akksiról tovább üzemelne, mint amennyi idő alatt az akksi az önkisüléstől magától lemerülne. Csak ahhoz kellene egy 5V voltage regulator, vagy egy stepdown converter, ami rontja a hatásfokot.
Én 1db Li-ion cellára gondoltam, ami 4.2V-3.0V-ig szolgáltat tápot (3V alá nem szabad meríteni), vagy 3db ceruza elemre, ami kb 4.8V-tól ameddig működnek a rá kötött dolgok, vagy 3db ceruza akkumulátor, 4.5-4.2V és lemerülés közt. Utóbbi megoldásokban az a jó, hogy nem kell hozzájuk regulátor, mert az AVR-ek 5.5V-2.5V közt bármiről elmennek, utóbbihoz alacsonyabb órajel szükséges.Janos250: ez utóbbi tulajdonsága miatt szeretem, akkumulátoros dolgokat lehet vele tervezni baromi egyszerűen, ha 1MHz-es órajelre állítom, kis túlzással két lemerült ceruzaelemről is elmegy, vagy egy 3V-os gombelemről, vagyis nemcsak önmagában pici, de semmi nem kell mellé, se kristály, se regulátor, csak direkbe kötöm rá az elemeket és kész. Ráadásul lehet vele usb eszközöket emulálni (most éppen egy midi billentyűzetet építek a fiamnak itthoni gyakorlás céljára digispark-ból).
Ráadásul miután kaptam helyette egy maréknyi attiny12-t, amit megtanultam assembly-ban programozni, már egészen értem a 8bites AVR-ek lelki világát is, egyszerűen imádni való az egyszerűségük.
Új hozzászólás Aktív témák
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Bluetooth hangszórók
- Vezetékes FEJhallgatók
- Formula-1
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Futás, futópályák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- iPhone 12 64GB - fehér Garanciális 2026.01.07
- szinte új HP E24m G4 full HD 1920x1080 IPS monitor- rejtett Webkamera - nagy hangszóró - USB-C
- NEC MultiSync EA275WMi 27" képátló/ AH-IPS panel/2560x1440 (WQHD)/ A- kategória nagyon apró hibával!
- új aktiválatlan iPhone 16 128GB black fekete független 1 év Apple garancia
- szinte új iPhone 16 Pro 256GB black titanium fekete titán független Apple 3 év garancia adapter
- Wacom Cintiq DTK-2260 - Digitális rajztábla
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- AKCIÓ! MSI Z370 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX6600 8GB Cooler Master MB510L Chieftec 500W
- Csere-Beszámítás! Olcsó RTX Gamer Laptop játékra! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest