- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen videókártyát?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Házimozi belépő szinten
- Plazma TV topic
- A Windows 11 lett az úr az asztali PC-k piacán
- TCL LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
-
PROHARDVER!
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
whbear
senior tag
A 32 bites gépemen KDE 4 van és ott semmi gond. A 64 bitesen Plasma 5 amitől szabadulnék már rendesen.
-
whbear
senior tag
Csíkozódásos problémára csak az LTS kernel felrakása lett a megoldás.
-
-
whbear
senior tag
Ma este feldobom AUR -ból a frankenwm - git csomagot. SDDM alá beteszi magát? Jelenleg KDE van de rájöttem hogy egyáltalán nem használom ki a képességeit és valami egyszerűbb kellene megjelenésben és a gép is elég gyenge. Egyelőre nem elsődleges asztali környezetnek, csak ismerkedni vele és szükség esetén ott a KDE.
Ha beválna SDDM se kellene bőven elég védelem lenne ha startx a terminálban. -
whbear
senior tag
#pacman - S kdesu
KDE - n nincs gksu. Különben jobban jársz a nano - val szerintem. Nekem is KDE minimal van és készülj fel rá, hogy semmi sincs alapból. Én pl ctrl alt fx kilépek konzolra és onnan tolom fel először amiket használok. Frissíteni is konzolról szoktam szerintem sokkal elegánsabb. Ha megfeküdne az X akkor sem történik baj. Még Fedora alatt szoktam rá itt tudom hogy nem szokott ilyen történni -
whbear
senior tag
Csak úgy kiadtam ezt a parancsot : userdel kdm. Nem kellett volna. Viszont feltettem a KDE 4-re az SDDM - et és sokkal jobb!
-
whbear
senior tag
Arch 64 bit KDE Plasma 5 a network ikon a tálcán az óra mellett hol van hol nincs.
Találkozott már valaki ezzel a jelenséggel? -
whbear
senior tag
Régebben beállítottam, hogy ne jegyezze meg a legutóbb megnyitott dokumentumokat a KDE alkalmazásindítója. Most szeretném visszaállítani, de sehol sem találom hol lehet.
-
whbear
senior tag
Azt észrevetted, hogy eltűnt az oxygen-gtk3? 404. Kivették a repóból. Az oxygen-gtk2 megvan. Egyik gépen KDE 4-et használok és a yaourt írta foreign packages 1/1 pedig nem is tettem fel semmit kézzel ide. Erre pacman -Qm, csak a /local -ban létezik. Hmm. Szerinted ezt az orion témát feltegyem a KDE 4-re?
-
whbear
senior tag
Hát pont azért kellett berakni mert új munkamenet indul. Asztalin jó, csak notin keverte ahol gb a natív és hu 102 a magyar kiosztás. Este belinkelem a kde.org cikket. És csak 32 biten volt vele gond, 64 biten jó volt. Valamint nem lehetett beállítani a numlock on-t, a megoldás az SDDM configban kellett numlock=on. Nálad sem működött kde cc-ből a numlock ? Mondjuk így is azt csinálja, hogy pár perc után kialszik a led a billentyűzeten de marad a numlock.
-
whbear
senior tag
Tapasztalatok Plasma 5 part. 2:
Összekeverte a z és y-t, mert nem indult el a Keyboard daemon. Autostart beállítva, helyes kiosztás szintén. Megoldás : Én mindig átállítom, hogy kezdjen új munkamenetet. Ez volt a baj, hagyni kell alapon, azaz folytassa az előzőt. Ezután a keyboard daemon is indul szépen, valamint a kmix-et is ki lehetett venni az autostart - ból, mert kidobta magát az asztalra, tehát kétszer indult. Minden nagyon szép minden nagyon jó, meg vagyok elégedve! (a la Franz Josef)
-
whbear
senior tag
válasz
ubyegon2 #2949 üzenetére
Én kísérletezésre az Antergos KDE-t ajánlom. Telepítésnél ki lehet választani az AUR supportot, nem kell vele bajlódni. A natív Arch repókat használja, tehát majdnem ugyanaz mint az Arch. Egyre kell figyelni, hogy telepítés elótt: Alt+F2 -- cnchi-dev+enter. Ez letölti az új telepítőt, mert a 2015.01.11 iso-ban gondok vannak vele. Üdv!
-
-
whbear
senior tag
válasz
ubyegon2 #2941 üzenetére
Szerintem ezzel a stílussal meg a sok kis cuki szmájliddal menj vissza a Mint/Ubuntu topicba. Ez itt egy szakmai fórum, itt ez nem divat. Az Archos és Fedorás fórumokban másfajta emberek vannak. Te kérsz segítséget aztán mikor segítek szanaszét savazol. Na ez itt nem divat még akkor sem ha felétek ezt csináljátok a szundibencékkel karöltve. Egyébként a leírás alapján többen sikeresen telepítették a Plasma 5-öt. Akkor a hiba mégsem az Arch-ban és bennünk van?
Mivel én sem akarom szétoffolni a topicot, a magam részéről véglegesen be van fejezve. -
whbear
senior tag
válasz
ubyegon2 #2937 üzenetére
Azért kérlek vegyél vissza magadból. Megpróbáltam segíteni, de te azt írtad, hogy Cinnamont telepítettél. Akkor mégis mit gondoljak? Amúgy meg tényleg ne telepíts Arch-ot ha nem vagy képes utánanézni mi az az AUR, főleg ha nem találod meg a KDE System Settings-ben az Input Device - Configure Layout szekciót. Ugyanazt csinálod, mikor azt mondtam hogy a /tmp az ramdisk, de szerinted nem mert te nem tudsz róla és akkor az biztos nem úgy van.
Szerk: AUR-ban fent a Firefox ESR és egy kattintással telepíthető yaourt vagy pacaur segítségével. Ami ugyebár egyébként is alap, de kérdem én, a legfrisseb rendszeren miért használna valaki egy régi Firefoxot mikor itt a legújabb. (Ismerem az ESR - t) -
whbear
senior tag
válasz
ubyegon2 #2932 üzenetére
Ebből most nem sokat értek. A Cinnamonra tetted a Palsmát? Mert az nem fog menni. EvoLutionnal felraksz egy full KDE asztali környezetet és utána ki tudod cserélni a Palsmát az ötösre. A KDE nyelv úgy működik, hogy fel kell tenni a kde10ln-hu csomagot és utána a system settingsben ki lehet választani a local-nál . Mondjuk én angolul használom de telepítés nélkül is ott van egy csomó nyelv, köztük a magyar is. Az SDDM a KDM helyett kell, mert nem támogatja a Plasma 5. Azzal a paranccsal letöltöd és telepíted. Kicserélni a systemctl disable /enable paranccsal lehet.
A Firefox - al mi a gond? Fent van hozzá a nyelvi csomag? Nálam teljesen jó.Szerk : Szerintem ezt a Cinnamont meg az ilyen Minthez köthető kétes értékű dolgokat az Arch-nál célszerű elfelejteni, minek rontanád el a jó alaprendszert? BMW - be Trabant motor?
-
whbear
senior tag
válasz
B@ldrick #2926 üzenetére
System settings - Monitor - Compozitor Vsync
TLP telepítés és a teljes customization után előjött pár hiba. Nem akart leállni, sokáig bootolt. A megoldás az volt, hogy a komplett /home és a /root mappát kitöröltem, újraindítás után pár dolgot be kellett állítani de most tökéletes.
Istju: Hogy lehet az avatart kicserélni az SDDM login scrreenen?
Nem tervezel egy olyan Evolution Installert, ami alapból a KF5-öt teszi fel?
-
whbear
senior tag
Összefoglalom KDE Framework 5-re váltást, hátha valakinek segít.
#pacman -Sy sddm sddm-kcm
#systemctl disable kdm && systemctl enable sddm
#pacman -Rc kdebase-workspace
#pacman -S plasma-meta breeze-kde4
#pacman -S --needed kf5 kf5-aidsKmix bug javítása:
/usr/share/autorun -ból a kmix_autostart.desktopot átmásolni /.config/autostart -ba, a többit backupolni mert úgy néz ki hogy nem kellenek már többé.
Friss telepítés esetén gtk-s appok is kinézzenek valahogy:
#pacman -S gtk2 gtk3
Az SDDM avatar cseréjét egyenlőre úgy sikerült megoldani, hogy az usr/share/sddm/faces/default.face.icon helyére betettem egy Arch logós png-t átnevezve.
Mindent összefoglalva szokni kell az új felületet, de aztán másik gépen a KDE4-et 2 percig bírtam elviselni.
Vigyázat, függőséget okoz! -
whbear
senior tag
Sikerült. A -Rc jól tette a dolgát. Csak a kmix-et kellett betenni az autorun - ba mert nem volt hang. Adtam neki egy -S kf5 kf5-aids de fent volt már az összes csomag. Minden működik. Egyenlőre nem tetszik
RAM 280Mb-290Mb, Proc : 0-0.7% Talán még kevesebbet ugrik feljebb mint régen. Viszont nem találtam hol lehet kiherélni a krunner-t.
-
whbear
senior tag
Plasma 5
#pacman -Sy sddm sddm-kcm
#systemctl disable kdm && systemctl enable sddm
#pacman -Rc kdebase-workspace
#pacman -Sy plasma-meta breeze-kde4Így ez jó lehet?
-
whbear
senior tag
Ha jól látom, nem frissül automatikusan Plasma 5.2-re, hanem le kell szedni előbb a kdebase-workspacet aztán telepíteni a plasma-meta csomagot?
-
whbear
senior tag
Lejárt a szerk.
Az akonadi, krunner és minden ilyen szemét ki van kapcsolva, search pipa ki, baloofilerc start server=false és mégis teker. Órák óta egy szinte szűz rendszeren. Miért nem lehet ezeket a sz*rokat opcionálissá tenni. Komolyan gondolkodom hogy visszateszem a gnome-t.
Jó hogy szóltál mert így eszembe se jut ma frissíteni a munkára használt gépet. -
whbear
senior tag
Hát ennek igazán örülök. Már egy hete tolják alá a csomagokat és megjött az egyik kedvencem is a baloo, mint a gwenview új függősége. Tekeri a procit fullon, a gép használhatatlan. Pedig vártam rá több órát hogy végezzen. Sehogyan sem tudom kiirtani, azon vagyok hogy a usr/bin -ből kitörlöm az összes baloo file-t. Szerinted? Hiába tettem be a /home könyvtárat a kivételek közé.
Benex: Mikor elindul a telepítő a pacmanXG, olvasod a hozzászólásokat, ott írjak ha valami baj van a csomaggal és akkor yest nyomsz az edit pkgbuild-ra és módosítod amit kell. Persze ha simán felmegy akkor semmit nem módosítasz.
-
whbear
senior tag
válasz
Blum1866_2 #2888 üzenetére
Fedoránál is ugyanez volt a megoldás.
-
whbear
senior tag
Van egy windowsos programom playonlinux alól pdf - et dob amit Fedorán simán megnyitotta Okulárban de Arch + KDE alatt azt írja hogy a Windowsban nincs telepítve pdf olvasó. Tehát lehetne valahogy paraméterezni a wine-t?
-
whbear
senior tag
válasz
Blum1866_2 #2816 üzenetére
Ezzel azért nem értek egyet. Nagyon nem...Minél bonyolultabb valami, annál több a hibalehetőség. Én pl szinte minden problémára találtam megoldást és megelégedéssel használok KDE-t napi 12 órában 2 gépen. Mondom ezt úgy, hogy közel egy évig Fedorát használtam KDE-vel, majd Gnome3-mal, különféle disztrókat Mate, Cinnamon, Openbox, LXDE asztali környezettel, most pedig Archot KDE-vel.
-
whbear
senior tag
válasz
Blum1866_2 #2811 üzenetére
Én még nem forgattam, ott vannak készen ilyen kernelek. De most utánanézek.
-
whbear
senior tag
válasz
Blum1866_2 #2809 üzenetére
Szia!
Írnál valamit erről a custom kernel fordítgatásról? Én Mandriva alatt használtam nrj és nrjQL kerneleket és sokkal gyorsabb volt a rendszer. Itt is lehet ilyesmit? Nem is tudtam... -
whbear
senior tag
Igen, confirmed. Nekem az Amarok csinálja ugyanezt. Plusz a már leírt első indítás bug. Tálcára le, tálcáról fel és megszűnik a betöltést jelző forgó ikon és a procit sem tekeri. Utána nem csinálja az újraindításig. Amúgy nagyon meg vagyok elégedve vele így is. Majdcsak rájövünk egyszer...
-
whbear
senior tag
HTPC-t raknék össze újévi projekt gyanánt. Mit gondoltok, Arch + Kodi, vagy OpenELEC menjen rá? Csinált már valaki ilyet?
-
whbear
senior tag
Mindenkinek Boldog Új Évet Kívánok!
-
whbear
senior tag
válasz
Fritz Teufel #2733 üzenetére
Legalábbis otthon az asszonynak azt mondja
-
whbear
senior tag
Én meg a cheatra gondoltam mint magyar népművészet
Egyébként Decepticon kolléga szereti nehéz helyzetbe hozni magát, jó példa erre a GNOME Manjaro és a proci hűtő takarítás, pasztázás ami megvan 2 óra alatt. Sokkal rosszabb mint az állandó fagyás és porszívó hang a notiból -
whbear
senior tag
válasz
Fritz Teufel #2728 üzenetére
Há magyarok vagyunk, nem??
Istju : Én mondjuk angolul használom, de te hívtad fel a figyelmemet rá. Ezzel több éves distro-hopingnak vetettél véget. Ezer köszönet érte
Folyamatosan írtam hogy hol tartok és mostanra van 2 darab tökéletesen működő rendszerem. Egy asztali 64 bites és egy notebook. 235Mb, 0-0.3%, néha 0.7 % proci, 7.8W fogyasztás. Egy régi 1 magos Pentium M 1.2 ULV procin villámgyorsan megy. Win 7-el használhatatlan volt már.
Azóta azon gondolkodom, hogy miért kell ilyen sokat dolgozni a Manjarón és az Antergoson? Ennyire nehéz elrontani az Arch-ot? Ilyen sok idő kell a kiheréléséhez? -
whbear
senior tag
Notebookra érdemes telepíteni a cpupower csomagot? Hozna valamit üzemidőben? Használja valaki?
-
whbear
senior tag
Elnézést, hogy teleírom a topikot. Tehát kellett még egyszer a pacman-db-update mert nem ment a yaourt. Igen, a package-query az AUR-ban van, de szerencsére az Archlinuxfr tárolóban is megvan és még újabb. Most minden ok. Yaourt miért nem jó rootként? Úgyis kéri a jelszót...
[root@vaio vaio]# yaourt package-query
==> WARNING: Building package as root is dangerous.
Please run yaourt as a non-privileged user.
failed to initialize alpm library (database is incorrect version)
[root@vaio vaio]# pacman -Syy
error: failed to initialize alpm library
(database is incorrect version: /var/lib/pacman/)
error: try running pacman-db-upgrade
[root@vaio vaio]# pacman-db-upgrade
==> Pre-4.2 database format detected - upgrading...
[root@vaio vaio]# pacman -Syy
:: Synchronizing package databases...
core 121.6 KiB 419K/s 00:00 [########] 100%
extra 1808.6 KiB 669K/s 00:03 [########] 100%
community 2.4 MiB 1035K/s 00:02 [########] 100%
archlinuxfr 12.7 KiB 424K/s 00:00 [########] 100%
infinality-bundle 9.8 KiB 753K/s 00:00 [########] 100%
infinality-bundle.sig 287.0 B 0.00B/s 00:00 [########] 100%
infinality-bundle-fonts 117.0 KiB 474K/s 00:00 [########] 100%
infinality-bundle-f... 287.0 B 0.00B/s 00:00 [########] 100%
[root@vaio vaio]# pacman -Syu
core is up to date
extra is up to date
community is up to date
archlinuxfr is up to date
infinality-bundle is up to date
infinality-bundle-fonts is up to date
:: Starting full system upgrade...
there is nothing to do
[root@vaio vaio]# yaourt package-query
1 archlinuxfr/package-query 1.5-2 [installed]
Query ALPM and AUR
2 aur/package-query 1.5-1 [installed: 1.5-2] (1138)
Query ALPM and AUR
3 aur/package-query-git 1.5-1 (138)
Query ALPM and AUR
4 aur/package-query-ssl3 1.2-2 (3)
Query ALPM and AUR - with patch to use SSL-version-3
5 aur/pacman-update-check 0.2-2 (2)
Basic Update checker to complement pacman. Functionality
partially obsoleted by checkupdate, introduced with pacman
4.1, the sole exception being AUR support, provided via
package-query.
==> Enter n° of packages to be installed (ex: 1 2 3 or 1-3)
==> -------------------------------------------------------
==> -
whbear
senior tag
Először megpróbáltam a Te általad javasolt pacman-db-upgrade-t. Et Voilá, működik és nem kellett semmit se leszedni, feltenni.
[root@vaio vaio]# pacman -Syu
core is up to date
extra is up to date
community is up to date
archlinuxfr 12.7 KiB 908K/s 00:00 [########] 100%
infinality-bundle is up to date
infinality-bundle-fonts is up to date
:: Starting full system upgrade...
resolving dependencies...
looking for inter-conflicts...Packages (2): package-query-1.5-2 pacman-4.2.0-5
Total Download Size: 0.68 MiB
Total Installed Size: 4.31 MiB
Net Upgrade Size: 0.53 MiB:: Proceed with installation? [Y/n] y
:: Retrieving packages ...
pacman-4.2.0-5-i686 672.8 KiB 480K/s 00:01 [########] 100%
package-query-1.5-2... 24.2 KiB 274K/s 00:00 [########] 100%
(2/2) checking keys in keyring [########] 100%
(2/2) checking package integrity [########] 100%
(2/2) loading package files [########] 100%
(2/2) checking for file conflicts [########] 100%
(2/2) checking available disk space [########] 100%
(1/2) upgrading pacman [########] 100%
(2/2) upgrading package-query [########] 100%
[root@vaio vaio]# -
whbear
senior tag
Köszönöm szépen, Uraim! ( package-query mindig AUR-ból fog ezután frissülni?)
-
whbear
senior tag
Ok, megnézem.
Frissült a pacman 4.2-re 29.-én. Nem engedi frissíteni magát mert a függőségek feloldásához 4.2 pacman kell. Akkor hogy frissítsek?? Tud valaki segíteni?
looking for inter-conflicts...
error: failed to prepare transaction (could not satisfy dependencies)
:: package-query: requires pacman<4.2
[root@vaio vaio]# yaourt pacman
1 core/pacman 4.2.0-5 (base base-devel) [installed: 4.1.2-7]
A library-based package manager with dependency support
2 core/pacman-mirrorlist 20141217-1 [installed] -
whbear
senior tag
És hogy hozod vissza az ikonokat?
Ez az indítási folyamat visszajelzése nekem is gondot okozott a számlázó programnál. Kikapcsoltam és azóta rendben van. Egyébként nem minden alkalmazás támogatja ezt. Főleg a gtk-sok nem.Ha valakinek nem szólna az Amarok: Telepíteni kell ezt: gst-plugins-ugly
-
whbear
senior tag
Ext4-re formáztam egy pendrivet. Kevés az írás rá, fontosabb az adatbiztonság. Jó ez így? Windows alól is jól megy a paragon driverrel.
-
whbear
senior tag
Azt csinálja a KDE, hogy mikor bekapcsolom a gépet, felbootol és elindítok egy alkalmazást akkor a tálcán az ikonja forog és nem áll meg, de az alkalmazás rendesen elindul, viszont tekeri a procit 15%. Ha leteszem tálcára és vissza akkor megjelenik a rendes ikon. Ezután ha indítok mást, vagy bezárom akkor is rendesen elindul. Ez a jelenség a gyomlálás előtt is megvolt. Neked nem csinálja?
-
whbear
senior tag
Ezeket szedtem ki: /usr/share/autostart --krunner, kalarm, kadressbookmigrator, konqy_preload, korgac főleg a krunner ette a ramot. Akonadit így: ~/.config/akonadi/akonadiserverrc Autostart true-ról false-re állítottam. Search kikapcsolva, startup shutdown-ban a nem használt démonokat mint pl DNS-SD, Write, Remote, URL notifier, meg ami nem kell. Így indításkor 245M, 0,3% proci. Gyors, szép, minden kifogástalanul működik. Bluetooth Stereo is. Át kellett értékelnem a KDE-t. Nagyon megszerettem.
-
whbear
senior tag
Tudnátok segíteni hogy lehetne Arch KDE-re feltenni openvpn klienst? Valami grafikus felület jó lenne.
-
whbear
senior tag
Feltettem az intel-ucode csomagot, grub-mkconfig. Be is tölti, minden ok, de nem sok változást észlelek. Talán mintha a procihűtő jobban pörögne....
-
whbear
senior tag
Köszönöm a válaszokat. Van új Evolution Installer!!!
-
whbear
senior tag
Valaki össze tudná röviden foglalni hogy mi az a Docker és miért érdemes használni ha érdemes és mely programokkal? Skype telepítésén gondolkodom, ott merült fel de nem igazán értem mi ez.
-
whbear
senior tag
Akkor ezt is tudjuk hála neked
Azt nem tudod, hogy lehet megoldani, mikor a yaourt vagy 1000 találatot dob ki, akkor pont az elsők nem látszanak. Szóval, hogy lehetne-e valahogy lapozni a találati listában.
Most kicsit több a kérdés mert már munkára is és otthon is Arch megy, -
whbear
senior tag
Hosszas kutatás után azt találtam, hogy ez (is) KDE bug. Megoldás nincs. Lassan tallózza be a listát. A másolás már gyors. Szerintetek lassít a rendszeremen az, hogy telepítettem mindenféle smb plugint?
-
whbear
senior tag
Telepítettem a gvfs-smb és smbclient csomagot. Így már gyors a másolás, de a könyvtár struktúrát ugyanolyan lassan olvassa be...
-
whbear
senior tag
Nekem telepíteni kellett a kde-l10hu csomagot mert igaz magyar lett de valami miatt visszaváltott angolra és nem volt ott a magyar nyelv.
Határozottan fenáll a hiba. Ha feldugom az IDE kábelt a DVD-re ami primary slave, akkor nem bootol fel hanem megáll a starting 217 (nem emlékszem pontosan) feliratnál. Utána jönne az, hogy odanyúl a sda1-hez, de csak villog a kurzor. Ha DVD nincs ott akkor minden rendben. Legrosszabb esetben veszek egy SATA-s DVD-t, mert nem tenném már vissza a Fedorát, mert az Arch nagyon gyors és szép egy Intel Atom procival és 2Gb RAM-mal.(HDD az szinte új, azt nem szívesen cserélném.) Igaz, a Fedora is elakadt néha néha, de ott nem az elején hanem mielőtt indulna a GDM. De itt állandó hibáról van szó.
Mivel a telepített rendszer akad el, van ennek köze az Evolutionhoz? Nekem nincs már Facem, kérlek oszd meg a választ.
Hangkártyára: Nekem csak azután lett hang, hogy feltettem a pulseaudio-t. Utána meg egyből előjött a Notification bug amit mát írtam hogy lehet elhárítani.
-
whbear
senior tag
Köszönhetően az általad linkelt Evolution Installernek és a Fedora tegnapi elhalálozásának már a munka gépemen is Arch fut KDE-vel. Ezt már onnan írom. Nem mertem még belevágni a tillingezésbe. Majd előbb az otthoni gépen kipróbálom. Egy gond van csak. Igaz a Fedora is elakadt néha, de most mikor elindul a boot, kiírja hogy loading 217, ott kellene a hdd-hez nyúlni de csak vár és vár. Nem megy tovább. Viszont ha lehúzom az IDE kábelről a CD drivet akkor szépen felbootol. PATA IDE, 64bit Arch....
-
whbear
senior tag
válasz
Zoli0726 #2630 üzenetére
Tegnap próbáltam a Cinnamont is, mert szeretem de a Bluetooth nem működött még, pedig feltettem a cinnamon-bluetooth csomagot az AUR-ból. Nekem jó a KDE, csűröm még a fontokat. Most nem akarom ráengedni az Infinalityt.
Resume bug: A 3.17.3/4 kernelek ismert bugja. Meg tudnád próbálni? Sleep aztán indítás de nincs háttérvilágítás sem. Intel GMA 945
-
whbear
senior tag
válasz
Zoli0726 #2628 üzenetére
Igen, a fontokkal nekem is bajom van. Hogy oldottad meg? Infinality? Ez biztos KDE??? Nálam a Cinnamonnal nem megy a Bluetooth.
Más: Sleepből úgy ébred, hogy a kijelző nem éled fel. Még a háttérvilágítás sem megy... Semmi billentyűkombinációra sem reagál. pm-utils is fent van. Valami ötlet valakinek?
-
whbear
senior tag
Vasárnap éjszakai kalandom eredménye:
-
whbear
senior tag
válasz
Blum1866_2 #2625 üzenetére
Nekem ez segített, igaz Fedora 20-on:
go to the terminal and type these commands:
sudo touch /usr/share/X11/xorg.conf.d/20-intel.conf
andsudo gedit /usr/share/X11/xorg.conf.d/20-intel.conf
now you will need to copy and paste this into the fileSection "Device"
Identifier "card0"
Driver "intel"
Option "Backlight" "intel_backlight"
BusID "PCI:0:2:0"EndSection
save the file. then reboot your laptop, and it should work. -
-
whbear
senior tag
válasz
Fritz Teufel #2590 üzenetére
Szerintem nem is lesz már Arch mire feltelepíted
Pattintsd fel EvoLution installerrel megvan 1 óra alatt az egész. Persze utána jöhet a móka.
-
whbear
senior tag
Antergos az tkp egy pre konfigurált Arch. Teljesen jó és még van benne a pacmanXG ami elég jó. Összehasonlítva a vanilla Arch-al, nem kell annyit állítgatni és ugyanaz, valamint szép is.
A bootolás Fedoránál is elakadt random a 3.16-os kernelekkel, most már nem csinálja. Mandriva nrj és nrjQL kernelekkel soha nem akadt el még. Nálam az Arch néha eldobja a WiFit és nagyon lassú a samba. Viszont Antergoson minden jó, tehát csak valamit be kellene állítani.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen videókártyát?
- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- Windows 11
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
- BESZÁMÍTÁS! Dell Latitude 5550 üzleti notebook - Intel Ultra 7 165U 16GB DDR5 RAM 1TB SSD WIN11
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB THERMALTAKE Core V21 500W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest