-
PROHARDVER!
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hegyirabló
veterán
válasz
Head88 #97922 üzenetére
Szia! Kérlek szépen, írsz nekem valamit erre az új dologra, amit felfedeztem?
Este kikapcsoltam, 100% :
Reggel bekapcsoltam, 91% :
Kikapcsoltam teljesen. Elmentem piszmogni a konyhába. Mondom bekapcsolom megint, hát ha van frissítés. Erre 100% :
Kihúzom a töltőt, 95%, visszadugom, megint 100% :
Mit gondolsz? Köszönöm szépen!
-
r4z
nagyúr
Ennyi penzbol siman kijon egy 2012-es nem-retina MacBook Pro 13” 8GB RAM-mal es SSD-vel. A kijelzoje nagyon gyenge, de ismerkedni a rendszerrel tokeletes.
Vasarlaskor a szokasos dolgokon kivul ket dologra figyelj:
A beallitasokban lepj be az iCloud fiokoddal (ha nincs, hozz letre egyet elore), es kapcsold be a Find my Macet. Ha activation lock van a gepen, nem fogja engedni.
Kikapcsolas utan cmd+R-t nyomvatartva kapcsold be a gepet, hogy nincs-e firmware jelszo. Ha bejon az Apple logo (es utana a Recovery) vagy egy foldgomb wifivalasztoval, akkor nyert ugyed van. Utobbi eseten kapcsold ki a gepet nyugodtan a power gombbal, nincs tovabbi teendo.
-
Szia!
Szerintem is érdemes belevágnod.
Én ugyan ebben a cipőben jártam még pár hete, telefon, óra droid, Tizen, HP laptop, asztali PC Windows.
Annyi előnyöm van, hogy nekem már 2011-2013 volt egy late 2011 MacBook pro 13, és egy iPad 4.
Most először vettem egy iPad Air 4-et, azon kezdtem az ismerkedést. Voltak újdonságok, de az alapvető, Apple-re jellemző dolgok, kezelés nem változott számottevően az iOS 8, és az iPadOS között. Annyira megtetszett a rendszer, hogy tegnap beleugrottam egy Air M1-gyel a mélyvízbe. A 2011-es MacOS-hez képest az alapok, és az kezelés ugyan az, az oprendszer sokat finomodott, kezesebb, jobban testre szabható, mint anno a Mountain Lion volt. És valahogy a kompatiblitás is jobban megoldott, akár egy Office, akár a OneDrive, vagy a Google drive esetén, bár érdekes módon nekem az iPad OS ilyen téren egyelőre nyitottabbnak tűnik, mint a MacOS.Szóval, ha bele akarsz kóstolni a Mac, és a MacOS világába, meg abba, hogy milyen a rendszer, és miket tudsz a Windows/Droid/Linux után átemelni, és mihez kell alkalmazkodni, ahhoz egy olcsóbb MacBook is elég. Utána egy új esetében max. kellemes csalódások lesznek, legalábbis nálam azok voltak...
És erősen gondolkodom, hogy idővel iPhone, és iWatch felé is nyitok, mert úgy komplett a rendszer és az ökoszisztéma, de ahhoz még egy kicsit dolgoznom kell...
Amire én leginkább figyelnék, az az SSD megléte... a late 2011 MacBook pro a 4 GB memóriával, és az 500-as HDD-vel egy lassú rendszer volt. És emlékeim szerint eléggé kényes az SSD-re, ha utólag mókolt vele az ember.
Időnkét használtam újabb iMac-et leletezésre, és az SSD bár kicsi, de sokkal nagyobb élményt ad, mint a HDD-k. Ez mondjuk, Windowsos laptop esetében is így van... -
honeypot
tag
Szerintem simán érdemes nekifutni annyi pénzzel. Én nem rég váltottam Air M1-re, eddig egy MacBook Air 2011-et használtam, főként office, Affinity Designer/Photo, Shapr3D, meg ugye tartalomfogyasztás. Teljesen meg voltam vele elégedve. Ettől újabb gépet simán kapsz annyi pénzért. De ez az _én_ véleményem.
-
KrAt
veterán
Sziasztok!
Gondolkozom azon, hogy kiprobalnam az almas rendszert, eddig munkam soran pingvines, otthon pedig ablakos es droidos rendszereket hasznaltam.
Elso nekifutasra nem vennek uj gepet, valahol 100k alatt jo lenne meguszni, annyit szeretnek most raszanni.
Kerdes, ilyen kerettel van ertelme nekiugrani, hogy lassam, milyen konnyen tudunk osszeszokni? Nagy igenyek nincsenek, alap progikkal, nem gaz, ha nem nagy az akkuido, stbstb. Tudom, mit varhatok ebbol a keretbol :) (persze, tegyek fel a mostani gepemre BigSur-t.. de az nem ugyanaz..)
Ha igen, akkor mire figyeljek a valasztasnal?
Elore is koszi,
Attila -
kerobi
senior tag
Sziasztok. Nem tudom uninstallalni a programokat. Teljes hozzaferest kapott a lemezhez a program. Csak kezzel tudom torolni az app konyvtarbol de ott is mindegyikhez FP-t ker. (ujjlenyomat). Neztem viruskeresovel is bitdefender, malwarebytes de a bitdefender letorolt parat. Az ingyenes delete apps nem tudja uninstallalni a progikat. Van itt csokkentett mod, vagy valamilyen rendszervisszaallitas ami nem torli az appokat ?(mar ami kell
) AIR M1 legfreshebb oprendszer
-
Thusor
őstag
[Ezzel] a töltőállomással lehetne biztonságosan tölteni Type-C proton keresztül az MBA M1 gépet?
-
válasz
totron #97938 üzenetére
Nekem anno egy late 2011 MacBook Pro 13 volt. Annak is állandóan ment a ventije, de ha nem volt terhelve, akkor gyakorlatilag csaknem hangtalan volt a gép. Strapálnom kellett, hogy hangja is legyen, akkor sem süvített olyan hangosan, mint a későbbi HP Elitebookjaim.
Úgyhogy, ha a tiéd alapjáraton is hangos, akkor ott valami gond van. Vagy venti, vagy valami a szabályzásban... Esetleg valami maxon pörgeti a procit, bár akkor először bekapcsoláskor nem kéne hogy egyből hangja legyen. -
Head88
addikt
válasz
totron #97938 üzenetére
A ventik a gép bekapcsolásától alap fordulatszámon dolgoznak. (2000rpm körüli érték)
Ha visít, akkor az a venti felújításra szorul...vagy cserére. (normál esetben csendesen teszik a dolgukat)2015 13" pro volt az első olyan gép ami 0 rpm-en hagyja a ventit ha nem indokolt dolgoznia.
-
totron
addikt
2011 Early CPU fanja a bekapcsolás pillanatától a kikapcsolásig folyamatosan üzemben van ~1800 RPM-en. Ez korszaki sajátosság? Bug vagy feature? A többi modell esetében ez hogy alakul? Nem poros, terhelés nélkül is. Igen vékony lemez/bill. mögül ontja folyamatosan a fejhangú visítást, ez így nem használható, fülfájás, szerencsétlen együttállás ez a három.
-
honeypot
tag
válasz
ILLDisPozed #97932 üzenetére
Elvileg (bár nem próbáltam) ios/ipados netflix appet lehet használni M1-en is. Pl. iMazing tud IPA exportot, azt pedig tudod használni macen is.
-
fogtunder
nagyúr
válasz
ILLDisPozed #97932 üzenetére
Egy jó torrent kliens? Nem akarom éltetni a warezt, de ha a kedves szolgáltató nem képes lefejleszteni a funkciót, akkor csesszék meg.
-
ILLDisPozed
aktív tag
Sziasztok!
Van Netflix meg hbo go előfizetésem is. Holnap utazok külföldre és teljesen nyugodt voltam, hogy majd töltök le macre filmeket és nézem offline.
Sajnos azt vettem észre, hogy ilyen opció nincs Mac-en, csak telefonon, ahol van ezeknek a szolgáltatóknak applikációjuk...
Neten nézelődve csak olyan megoldást láttam, hogy windowsot kell feltenni, amit csak ezért most nem szívesen tennék.
Tud valaki esetleg bármi más megoldást?
Ja, azt próbáltam, hogy telefonra letöltöm és majd tükrözöm macre, de azt sem akarja..
Köszönöm előre is! -
ILLDisPozed
aktív tag
válasz
hszilard666 #97927 üzenetére
Jaa akkor tárgytalan.. Így kezdődött, hogy “az iPhone-odat nálunk vásároltad…”. Nem tudtam mindenki kapott.
Köszi! -
hszilard666
veterán
válasz
ILLDisPozed #97926 üzenetére
Szerintem ilyet minden regisztrált ügyfél kapott, én 2 éve nem vettem ott semmit, és én is kaptam.
De ha nem mindenki kapott akkor én is odaadom szívesen valakinek!
-
ILLDisPozed
aktív tag
Sziasztok!
Kaptam ma egy 50e Ft-os istyle kedvezményt bármilyen macre (ami nem akciós), mert 1 éve telefont vásároltunk náluk (igaz azóta macet is). 7 napig érvényes.
Sajnos mi már rég megvettük a macbookot, most csak ezért nem veszünk még egyet.
Ha valakit érdekel privátba odaadom szívesen. -
Hegyirabló
veterán
Akadnak mások is akiknek előjött ez a DarkWake, mint nekem. Egy Terminalos kókányolást javasolnak tuti tippként. Meg merjem ezt csinálni?
-
Head88
addikt
válasz
Hegyirabló #97920 üzenetére
Ezt említettem neked, hogy hagyd 90% alá menni és utána elvileg töltődni fog. (a régi gépek is ilyenek voltak csak ott még optimalizált töltés lehetőség sincs)
Ettől függetlenül a kikapcsolt állapotban 10% merülés egy éjszaka alatt nem normális. Ezzel az akksival valami baj van.#97921 Thusor
A coconut pillanatnyi adatokat tud közölni. Az akksi az egy kémiai úton működő dolog. Külső belső hőmérsékletek függvénye is az aktuális kapacitás. Percről percre tud változni.
A cocountu vagy akár az apple beépített ellenőrzője is csak tájékoztató jellegű adatokat tud közölni. Semmi kőbevésett dolog. -
Thusor
őstag
válasz
Head88 #97916 üzenetére
Coconut Battery-nek én nem tudom mennyire lehet hinni. Egy 116 napos gépben 33 ciklus után 97.1%-ot ír tervezett kapacitásnak. De ha megnyitva hagyom, akkor ez nő 97.8%-ig, majd egy idő után leesik vissza 97.1%-ra. History szerint 1 hónapban 101% volt az akksi 13 ciklussal, majd 2 hónap után 99%-os 18 ciklussal, most pedig 33 ciklussal 97%.
-
Head88
addikt
válasz
Hegyirabló #97917 üzenetére
Hidd el semmi különbség nincs egy "szervizelt" gép és egy gyárban összerakott közt.
Az új gépeknél már topcase-t nem cserélnek, csak kiszedik a régi akkut és kapsz egy 0 ciklusos újat. (olyan ragcsíkokkal vannak ellátva mint az iphone akksik)Apple nem állítja, hogy újat ad... azért tartják meg a régi lecserélt alkatrészeket is... megy vissza a legközelebbi központba és ott felújítják majd visszaforgatják az alkatrészellátásba.
(értsd ez alatt: hibás akksis topcase...átellenőrzik, és ragasztanak bele egy új akksit) -
Hegyirabló
veterán
válasz
Head88 #97916 üzenetére
Csak akkor vissza tudtam volna vinni elállásban. Tetemes jótállás van rá, de egy szervizelt gép már nem ugyanaz, mint amit a gyárban raknak össze. Arról nem is szólva, hogy ki tudja, hogy milyen akkut raknak bele. Apple persze mindig állítja, hogy újat, de származási papírt bármilyen beépített alkatrészről én még életemben nem láttam.
Egyébként Istyleban sem tölt.
-
Head88
addikt
válasz
Hegyirabló #97915 üzenetére
Azóta változtattam a véleményem. Egy full új akksi necces 99%-on 2 ciklus után. Ilyenkor még (nem hivatalosan) többet kellene tudnia kapacitásban mint a 100%.
-
Hegyirabló
veterán
válasz
Head88 #97914 üzenetére
Mindjárt ott vagyok, a szokottnál is rendesebb volt Istyleos kapcsolatom. A 10 százalék sem indokolt, illetve hogy megáll a töltés. Teljesen olyan, mint ha be lenne kapcsolva az optimalizált, pedig tényleg nincs, telefonos üsz. azt mondta, hogy attól még fel kellene töltenie teljesen. Ha visszapörgettek, kezdetek óta gondok voltak akkuval, nem ekkora, de volt.
Májusi Coconutra azt írtad, hogy teljesen jó.
-
Head88
addikt
válasz
hszilard666 #97913 üzenetére
2015 15" radeonos CTO
#97912 Hegyirabló
iStyleban egy másik töltővel/kábellel próbálják ki, de ez nem indokolná a 10%-os kikapcsolt állapotban merülést. -
Hegyirabló
veterán
-
Head88
addikt
válasz
Hegyirabló #97909 üzenetére
Ez a májusi szám sem túl jó. Az új akksikról azt kell tudni, hogy a valós kapacitás 10%-kal több is szokott lenni mint a névleges.
Pl: Az én gépemben 2019 év végén hivatalosban cseréltek akksit, azóta 192 ciklus van benne de még most is 8776 mAh a max kapacitása miközben a tervezett kapacitás 8755. -
G.Zs.
senior tag
válasz
Hegyirabló #97901 üzenetére
Felesegem ceges laptopjan - 16" MacBook Pro - ugyanezek a tunetek jelentkeztek.
A tolto volt a sz@r. Kapott hozza egy masikat amivel azota mukodik rendesen.
Ki tudod probalni esetleg masik toltovel? -
Hegyirabló
veterán
-
Head88
addikt
válasz
Hegyirabló #97907 üzenetére
Apple diagnostics nem vinnyog valami hibával? (bekapcs után D gomb nyomvatart)
Coconut milyen értékeket mutat?szerk:
Bocsi M1-nél máshogy van.
"Az Apple diagnosztika Apple M1 chippel rendelkező MacBook Prón történő használatának megkezdéséhez, indítsa újra a gépet, nyomja le és tartsa lenyomva a bekapcsológombot körülbelül 10 másodpercig a Rendszerindítási lehetőségek megnyitásához, majd tartsa lenyomva a Command-D billentyűkombinációt a Diagnosztikai mód bekapcsolásához." -
Head88
addikt
válasz
Hegyirabló #97905 üzenetére
Akkor másra nem tudok gondolni csak, hogy hulladék akksi van a gépedben. Gondolom jótállással még rendben vagy szóval cseréltesd ki.
-
Head88
addikt
válasz
Hegyirabló #97903 üzenetére
Nálam sincs bekapcsolva semmilyen optimalizált töltés. (nem is lehet, mert 2015 15" gépem van és a funkció csak usb-c gépeknél elérhető)
Kikapcsolva 0 azaz 0%-ot szabadna merülnie 1 éjszaka alatt.
Kb 1év alatt kikapcsolt állapotban merülne 50-60%-ot -
Hegyirabló
veterán
válasz
Head88 #97902 üzenetére
Nincs bekapcsolva az optimalizált akkutöltés. De egyébként ezt korábban megbeszéltük, akárhány százalékról fel kellene tudnia tölteni 100 százalékra, tehát 1 százalékról is meg 99 százalékról is. Ráadásul eddig nem is csinálta ezt, a hét elején kezdte el.
Szerk: És akkor ez, amit írsz, még nem is válasz arra, hogy k i k a p c s o l t (tehát nem lehajtott fedeles) állapotban miért merül egy rövid nyolc órás éjszaka alatt 8-10 százalékot.
-
Head88
addikt
válasz
Hegyirabló #97901 üzenetére
Ez nem feltétlenül hiba. Az én gépem is jelenleg 97%-os töltöttségen van úg,y hogy a töltő rajta van a gépen és nem tölt.
Vedd le töltőről, merítsd 90% alá, utána már tölteni fogja.(gondolom nem sokat használod a gépet akksiról... a 7 ciklusból következtetek erre)
-
Hegyirabló
veterán
Helló!
Felhívtam a telefonos ügyfélszolgálatot az akku gondok miatt. Képernyőmegosztást csináltak, megnyitottuk az akku menüt, és megnyitottam neki a rendszerjelenést is. A felső sávon 100 százalékot mutatott az akku, az akku menüben és a rendszerjelentésben 97 százalékot. Aztán miközben vonalban voltam, ő is látta, az akku menüpontnál lecsökkent 96 százalékra úgy, hogy folyamatosan töltőn volt a gép, és még azt is írja, hogy nincs töltés alatt, meg is jelölte nyíllal a ügyfélszolgálatos. Azt mondta, hogy ez biztosan nem jó így. Kértek 24 óra tesztelést.
Nektek van valami ötletetek?
Szerk: Közben folyamatosan csökken a százalék, bedugott töltővel.
Új hozzászólás Aktív témák
- HP Elitebook 845 G10 Érintő kijelző Ryzen7 Pro 7840U 32GB DDR5, Magyar Garancia
- Kedvező ár! Lenovo E460 laptop (14/i5-G6/8GB/128SSD)
- Kedvező ár! Lenovo Thinkpad E580 laptop (15,6FHD/I5-G7/8GB/128SSD/Magyar)
- Kedvező ár! Lenovo X1 Yoga laptop-tablet (14FHD/I7-G7/16GB/256SSD) + ceruza
- Kedvező ár! Lenovo T570 laptop (15,6FHD/I5-G7/16GB/256SSD/Magyar)
- Fedezd fel a lenyűgöző világot az RTX4060 EAGLE OC segítségével! 0% THM rèszletre is!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG B450-F R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB CM MasterBox NR600 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- TAVASZI RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest