- Nosztalgikus húrokat megpendítő házzal rukkolt elő a SilverStone
- Úgy gondolja az NVIDIA, hogy az új GeForce-okon nem olvadhat meg a tápcsaltakozó
- Aktív hűtéssel érkezik a SilverStone legfrissebb M.2 bővítőkártyája
- Gyorsan Snapdragonnal: Acer Swift 14 AI tapasztalatok
- Párban járnak az Intel Arc B580 VGA-k az ONIX háza táján
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Dell notebook topic
- Notebook hibák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen széket vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Videós, mozgóképes topik
- CES 2025: titokban még hozott pár új processzort az AMD
- Azonnali processzoros kérdések órája
-
PROHARDVER!
Gyakori kérdések és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
.Szaki.
addikt
Sziasztok!
Mit gondoltok az alábbi felhasználásra melyik gép lenne alkalmas? Alkalmas egyáltalán bármelyik is?
- Microsoft Office (leginkább Excel)
- MS Office automatizálás (VBA programozás)
- OOP haladó szinten (php, Java, C++, C# (Microsoft Visual Studio) programozás)
- Android és iOS emulátor
- SQL adatbázis kezelés
- Facebook Business fluid működéssel.A kiszemelt gépek:
Macbook Air M1 8 magos 8GB/512GB
Macbook Pro 13” M1 8GB/512GBTudtok esetleg valamit arról, hogy a Visual Studio mennyire lett az M1-re optimalizálva?
Köszönöm előre is! -
veterán
Semmi különösebb indok nincs, csak a TB szól mellettük, mert azt szerettem nagyon. Méretben csak a 16" szóval azért is gondoltam a Prora csak a régebbire. De akkor inkább várok az újabbra, a TB-n kívül brutál lett az előrelépés.
The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
Xero
nagyúr
válasz anorche1 #99686 üzenetére
Minden nap hasznalom a kovetkezoekkel:
- Beepitett mikrofon/hangszoro
- Jabra 370 vevo USB-C-n csatlakoztatott Dell U3419W-be dugva es Jabra 65
- Sony WF-1000XM4 BluetoothonNeha ossze tud kavarodni a Teams, ha pl a Jabra es a Sony is megy, de akkor siman hivasban vagy hivas inditasnal atpoccintem a megfelelo eszkozre es ugy is marad.
-
ferensz
senior tag
Hasonlo dolgot muvel nekem is, a gep sajat mikrofonjaval nem probaltam, de egy Audient Evo 8 kulso hangkartyaval igen. Hallani hallok, Teamsben a hangero mero mutatja is, hogy beszelek, de hallani nem hallanak. AirPods Pro-val semmi gondom nincs, az megy rendesen.
"jah, mert a többi nyelvben a for nem for, hanem kapswagenschmetterling"
-
veterán
Hahó!
Szerintetek van "értelme" megvenni a 2020-as 16"-os MBP-et? Aprón nézegetem és 6-700 között vannak a kérdésem igazából az, hogy megéri-e a többletet az újabb?The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
TigerCat
nagyúr
válasz Head88 #99692 üzenetére
Meglett közben. Music app okozza, a TB csatlakozós kijelzőbe épített hangszóró miatt. Azt hiszi valami AirPlay eszköz, így nem engedi elaludni a kijelzőt, mintha filmet néznék. Vagy csak szimplán bug.
♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
x220i7
tag
Sziasztok,
Budapesten kaphato valahol uzletben MacBook UK/US billentyuzettel? En sehol se talalok. M1-es Air-t szeretnek venni igazabol, de az apple.com az egyetlen opcio, amit eddig talaltam, ott viszont sokkal magasabb aron kaphato a gep, mint uzletekben. -
atees
őstag
-
blakey
titán
Használom a Teams-et és működik a gép saját mikrofonjával is. Teams-et használtam app-al és Edge-el is,
*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
-
TigerCat
nagyúr
válasz consono #99683 üzenetére
rjg, consono: köszönöm szépen!
Úgy tűnik mégsem az lesz a ludas, hanem a Zene alkalmazás. Ha az fut, nem kapcsol be a képernyővédő. (Mac Mini 2018, i7, legfrissebb macOS)
Mivel a kijelzőn megy a hang is, gondolom azt hiszi valami AirPlay cucc. Állítólag ez is okozhatja. Majd figyelek rá, hogy manuálisan zárjam, amikor kimegyek.
[ Szerkesztve ]
-
TigerCat
nagyúr
Asztali Viber klienst használ valaki? Úgy tűnik, ha fut, nem kapcsol be a képernyőkímélő, sem pedig a képernyőzár. Tapasztaltatok hasonlót?
-
Mr Bond 007
őstag
Azért azt is vedd figyelembe hogy az M1 max sok munkafolyamatban lever egy xeonos mac pro-t is ami sokkal többe kerül. (ár/értékben nem rosszak ezek)
Ez most a világ jelenlegi legerősebb laptopja. Ráadásul felszereltségben is sok olyat tud amit már nem nagyon.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz GreenGoblin #99674 üzenetére
Az Apple legerősebb oldal a gyártási lánc menedzselése. Ezért is lett Tim Cook a CEO, mert ez az ő műve.
while (!sleep) sheep++;
-
sz.balazs.95
veterán
válasz GreenGoblin #99674 üzenetére
Ízlés dolga, nekem pont a Pro design tetszett jobban mindig is.
Jobban tetszik azzal a hangszóróval és a nagyobb területtel, ami ott van, mert arányosabbnak tűnik tőle az összkép, illetve tetszik az, hogy a touchpad fele nincs elvékonyítva a ház.
A klasszikus MBP designt (2006, 2008) is imádom.Don't sing if you want to live long, they have no use for your song, you're dead, you're dead, you're dead, you're dead and outta this world.
-
GreenGoblin
őstag
válasz sz.balazs.95 #99673 üzenetére
Ha már Mac akkor nálam az Air a legszebb. Ez az új pró nem lett szép.
Ott a notch ami úgy néz ki hogy last minute-be odabiggyesztették. A billentyűzett mellett ott az a batár nagy (tudom speakers) hely ami miatt ilyen picinek, összezsúfoltnak néz ki a laptop méretéhez képest. A trackpad lehet hogy hasznos de brutál nagy. A billentyűzetnek nagyobbnak kéne lenni a trackinek kisebbnek de így olyan fura az egész. Ronda...szerintem. Ha lenne pénzem se venném meg.Más: Ez a chip hiány az Applet nem érte el vagy mifene? Nem tudok egy értelmes laptopot találni mióta eladtam a Mac-em mert ami tetszik mind out of stock bezzeg a Mac-ek mind vannak raktáron.
[ Szerkesztve ]
.. ....... .- -- ....... -... .- - -- .- -.
-
sz.balazs.95
veterán
Azért eddig sem épp a megfizethető kategória volt az MBP.
Nekem eddig is a nyálcsorgatós kategória volt, de amennyivel drágább lenne mondjuk egy Airhez képest, annyival nem lenne jobb számomra, szóval sajnálnám rá a pénzt.Don't sing if you want to live long, they have no use for your song, you're dead, you're dead, you're dead, you're dead and outta this world.
-
Sziasztok!
Van itt olyan aki Dell TB16-al használja az M1-es macet? Nekem sem a 3.5 jack sem a DP port nemigen akar működni...
Most összekötöttem HDMI kábellel így felismeri viszont nem kapcsolja be a monitort... Lehet, hogy a HDMI 1.4 a baja ami nem tud 4k60-at.Ha dokk cserére kerülne a sor akkor mit ajánlotok ami tud tölteni, van rajta DP port, ethernet és HDMI 2.0?
Köszi
[ Szerkesztve ]
Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...
-
biker
nagyúr
jók ezek az új pro-k, de elmebeteg árazással.
Egyre kevesebb lelkesedésem van megvenni az új csúcstechnikátElektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
Thusor
őstag
-
SharpSA
veterán
Oktatási verzióban kb 72990 Ft-ért lehet megvenni több másik programmal együtt.
Pro Apps oktatási csomagMindenki a maga korlátja és lehetősége is egyben
-
pethYeti
addikt
Hétvégén gondoltam felrakom az RC Montereyt. Kérdésem, hogy ha van egy HDD-n Big Sur Time Machine mentésem, majd ráküldöm az updatet és mondjuk kiderül hogy a céges vpn nem megy akkor erről a hdd-ről recoveryben könnyen visszatudok állni Big Sur-re? Elég csak annyo hogy mentésből visszaállítás és akkor gond nélkül visszarakja a Big Sur-t az aktuális állapotban?
-
Hatvan9
senior tag
Ez idegesítő, a Macbook-ot a TV-re csatlakoztatva nem kapcsolható le a belső LCD?
Nagyon zavaró látom a High Sierra háttérképét miközbe csak TV-t akarom látni a filmmel.
Windows esetében kikapcsolható a belső LCD, itt erre nincs megoldás? -
atees
őstag
Sziasztok!
final cut-ra van más megoldás, mint 100k-ért megvenni?Aláírás (nem kötelező megadni) :)
-
Sziasztok!
Megvettem életem második Mac-ét egy M1 air-t még szokom de tetszik.
Kérdésem: Többen is írtátok, hogy működik a Dell TB16 dokkal. Ha rádugom akkor tölteni tölti de a másodlagos monitort nem tudom beállítani illetve az ethernetre sem vált át.
Bármi tipp?
KösziAddig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...
-
TigerCat
nagyúr
Tényleg. Nem tudom ki törölte, biztos moderátor volt, mert én sem voltam gépnél, csak szokás szerint megnyitva maradt az asztalon. Villanyszerelés projekt ment éppen. De végre fény gyúlt!
[ Szerkesztve ]
-
bads1
aktív tag
Micsoda takarítás történt a hozzászólások közt kár hogy nem láttam.
-
Rebelf
aktív tag
Vettem egy usb-c Hdmi 2.1 atalakitot amit a thunderbolt 3 ba dugtam, ultra high speed 2.1 Hdmi kábelt , és a Philips 55oled806 is tudja a 4k120fps-t , van rajta 2db Hdmi 2.1. Na most tettem össze , de a Mac beallitasaban a kijelző beallitasaban nincs is lehetőség hz-t állítani . Mit kell beállítanom hogy működjön ?
-
Parson
addikt
válasz Hegyirabló #99509 üzenetére
───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────
-
-
waccamár
senior tag
Stats app-ban melyik hőmérséklet szenzort kellene használni ahhoz, hogy egy "átlagos" cpu hőmérsékletet lássak? Tudom mindegyik core-nak külön ki lehet mutatni a hőmérsékletét + cpu/gpu külön, de én 1 db-ot akarok kirakni a menubar-ra, és van vagy 50db szenzor
szerk: oh wait frissítettem az appot és végre emberi nyelven vannak felsorolva a szenzorok úgyhogy lehet meglesz
szerk2: és van average cpu/gpu sőt, ami nekem kellett igazából: average soc.
[ Szerkesztve ]
-
kerobi
senior tag
Egy olyan mini ledes 120 Hzes kijelzot nagyon el tudnek viselni a macbook air m1emben. Kis kavaval kamera nelkul.
Ja kb 3 honapos az air m1-em es £500 fontba szamitanak be. (£900 ert vettem).
Szoval szerintem marad az air es varok egy erosebb mac minire. -
Smiley
addikt
Jah es a mostani 13"-s pedig a regi 12"-s PB megfeleloje. Szerintem is eleg korrekt lett az arazasa, es vegre vannak ujra munkagepeik. Vegre hallgattak azokra akiknek ez a napi mindenes eszkozuk, es igen soknak tunik az ara, de azokban a szakmakban ahol ezeket hasznalni fogjak 1-2 honap alatt megterul. A tartossaga lesz meg a nagy kerdes, a tesztekbol majd kiderul, de en azt latom, hogy ebben a hw-ban van boven tartalek es siman lehet ujra 5+ evvel tervezni ha beruhaz az ember egy ilyen gepre. En megvarom az elso szeria gyerekbetegsegeit, de az irany rohadt jo, es vinni fogjak mint a cukrot.
Ideje lassan nyugdijbakuldeni a mid2010-et. Soha nem gondoltam volna, hogy az akkori $2000 gep, 11-12 even keresztul ki fogja szolgalni az igenyeimet.Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...
-
törölt tag
Látszik azért a termékeken Jonny Ive távozása. A Pro userek visszakapták a normális billentyűzetet touch bar kidobva, magsafe, SD kártya, HDMI és brutál teljesítmény. (iPhone is vastagabb nagyobb akkuval)
-
general
addikt
Nem értem a notch-on fanyalgókat, ha nem lenne, akkor meg vastagabb káva lenne felül a kamera miatt! Így kaptunk ajándékba egy menüsort, ami nem vesz el a képernyő munkaméretéből, szerintem ultrakirály. (az 1080p kameráról és a régi-új portokról az ömlengés undorító )
Azért az ssd bővítésnek odavertek rendesen, brutális az ára. Engem ez zavar a legjobban.
A fekete billentyűzet viszont nekem sem tetszik, jobb lenne saját színében.Ezektől eltekintve elképesztő hardver lett, ha hozza is azt, amit ígérnek. Oké, 1,6-1,8 misi körül van egy korekt munkagép, de az úgy 6-8 évre elegendő, ha bírja addig. Nem rossz ez. (a kis forintunk, áfánk a szar)
[ Szerkesztve ]
-
válasz Alcsi69 #99616 üzenetére
Csak 1 darabot. Viszont meggyőztem magamat meg itt is hogy elég lesz nekem a sima M1 air. Amire nekem kell valószínűleg 5 év múlva is jó lesz. A mostani cpu-mnl meg kb 5-8x-os a sebesség növekedés azonos fogyasztáson.
-
Alcsi69
senior tag
válasz adamssss #99601 üzenetére
Tehát két képernyőt szeretnél egyszerre rákötni? Vagy csak azt az egy darab 4K-sat?
Sima M1-nek nagy hibája az IO hiány, az ilyen procival szerelt MBA és MBP is vagy csak egy darab külső képernyőt támogat, vagy pedig szenvedni kell ilyen DisplayLink adapter dolgokkal ahogy néztem.
Ezt az M1 Pro (2 külső képernyő) és Max (4 külső képernyő) orvosolja.
Nekem is emiatt jobb lenne az M1 Pro, viszont egyetemistaként nem igazán tudok instant kicsapni 880k-t.
[ Szerkesztve ]
-
Smiley
addikt
Akkor nezzunk vissza egy kicsit. Ezt hulyeseg forintban meg mas valutaban nezni... netto amerikai aron kell megvizsgalni es ott az latszik, hogy ez mindig ilyen draga volt.
PowerBook G4 retail price of US$2,599 (2001)
https://www.apple.com/newsroom/2001/01/09Apple-Unveils-One-Inch-Thick-Titanium-PowerBook-G4/The new 15-inch PowerBook G4 starts at just $1,999 (US). (2003)
https://www.apple.com/newsroom/2003/09/16Apple-Introduces-New-15-inch-PowerBook/The 1.67 GHz, 15-inch MacBook Pro, for a suggested retail price of $1,999 (US) (2006)
https://www.apple.com/newsroom/2006/01/10Apple-Introduces-MacBook-Pro/The 2.4 GHz, 15-inch aluminum MacBook Pro, for a suggested retail price of $1,999 (US) (2008)
https://www.apple.com/newsroom/2008/10/14New-MacBook-Family-Redefines-Notebook-Design/The 15-inch MacBook Pro with Retina display starting at $2,199 (US) (2012)
https://www.apple.com/newsroom/2012/06/11Apple-Introduces-All-New-MacBook-Pro-with-Retina-Display/15-Inch MacBook Pro Starts at $2,399 (US) (2016)
https://www.apple.com/newsroom/2016/10/apple-unveils-groundbreaking-new-macbook-pro/[ Szerkesztve ]
Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...
-
user12
őstag
válasz waccamár #99613 üzenetére
Igen ez megvan.
Sőt most reggel böngésztem át az új modellek oldalait az apple.com-on és azt írják, hogy USB-C-Magsafe kábel jár hozzá és ugyanolyan USB-C csatlakozós "brick" töltő, mint az előző modellekhez - ez pozitívum számomra.Rendszergazda vagyok....ha röhögni lát, mentsen
-
Hegyirabló
veterán
válasz bmakszim #99600 üzenetére
Amúgy ez legalább hiánypótló.
Vén épület már a világ, | Le, alacsonyra sűlyedett. | Ha egyenest jársz: beütöd | A gerendában fejedet. | Hajolj meg, ha a fejtörő | Gerenda ellenedre van... | Én inkább betöröm fejem, | Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
user12
őstag
válasz Divinity #99609 üzenetére
Úgy érzem/gondolom, hogy most jó nagy szakadék van az Air és az új Pro modellek között. Mind árban, mind teljesítményben.
Én azt csináltam volna, hogy kihoztam volna egy MBP-t, a teljesítményét belőni az M1 és az M1 max közé és 4 USB-C/TB portot rá. Az ára meg úgy 600e Ft körül. Nem feltétlen kellene bele az új kamera, új kijelző se.
Az M1 Max processzort meg belerakni a 16 collos notiba, amin annyi port van, mint amennyit tegnap bemutattak. Ott a nagy akku esetén van létjogosultsága a gyorstöltésnek.Rendszergazda vagyok....ha röhögni lát, mentsen
-
Divinity
őstag
+1
Az új Pro széria egyértelműen a tartalomgyártókat célozta, nem véletlenül nem az M1-hez merték a legtöbb CPU intenzív tesztet hanem az Intelhez. GPU-ban egyértelműen sokkal jobb mint a sima M1 de alapvetően csak a plussz RAM ami húzó erő lehet másoknak, csak azért meg elég borsos a felár szvsz.fun User.resolveSign() = StringUtils.EMPTY
-
user12
őstag
válasz CrAzY88 #99561 üzenetére
Nekem sincs bajom a notch-al.
A Magsafe viszont nem szimpi. Elég sokat olvastam az 1 és 2 csatlakozókról, hogy előszeretettel eltörnek, elkoszolódnak.
Az USB-C ebből a szempontból korrektebb, ott veszel egy új kábelt maximum 3-4000 Ft-ért és kész.
Viszont arról nem szólt a fáma, hogy mikor jön az új MacOs.Rendszergazda vagyok....ha röhögni lát, mentsen
-
Xero
nagyúr
válasz adamssss #99601 üzenetére
Asszony pontosan erre hasznalja az Air-jet kb 3/4 eve es semmi kinja, pedig nem nagyon zar be tab-okat. Folyamatosan nyitva chrome, safari, teams, word, excel meg meg egy-ket marhasag. Erre a mezitlabas Air is boven elegendo.
#99599 Smiley: Bucsuzo intel 13-as 1999 CHF es 2219 CHF volt. Na most ezek 14-ben 2199 (a herelt 8 magos pro-val) es 2749. Memoria es SSD azonos. Nyilvan hiperurugras a szamitasi teljesitmeny es kb minden egyeb is, de bizony felmentek az arak mindenhol. Erre csak ratesz egy lapattal az "eros" gazdasagunk es valutank itthon.
[ Szerkesztve ]
-
válasz bLaCkDoGoNe #99603 üzenetére
En is biztam benne hogy a 14-es 700-750 korul lesz…
sajnos tenyleg az van hogy nincs konkurencia es az intelt elnezve egy jo darabig nem is lesz…Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...
-
bLaCkDoGoNe
veterán
Az árral kapcsolatban én is picit szelídebb árcímkéket vártam, főleg amiatt, hogy mennyivel jobb áron jöttek tavaly az M1-es modellek az Inteleseknél.
"«Fuck does Cuno care?» The boy turns to you. (He doesn't care.)" [+] "The parasite makes nothing for itself. Its only tools are taxes and tithes meant to trick you into offering what it has not earned. In Rapture we keep what is ours." [+]
-
kokyt
senior tag
válasz Smiley #99599 üzenetére
Közegében drága. Ha nem ennyi lenne a dollár és az áfa, akkor is sok lenne a saját családjához képest.
Szerintem nem ér 2x annyit, mint egy air. Lehet egyedül vagyok ezzel, de a portokat sem nagyon értem. Használtam magsafe-et, ha nem lenne más opció, akkor oké, de csak azért nem fogom magamnál hordani, hogy gyorstöltsek. Akkor inkább a type c telefonhoz, tablethez, mindenhez, kocsiban is. Kíváncsi leszek a benchmarkokra, de 880k-ért a 8 cpu és 14 gpu core sem mozgat meg. Nem tudom cpu-ban mennyi lesz az előnye egy android studio fordításnál az air-hez képest, de soknak kellene legyen ekkora árkülönbözetért. És akkor notch, nem passzív, nem vékony, nem könnyű. Tartalomgyártókat értem, de mezei fejlesztőként biztos nem venném meg.
-
válasz bLaCkDoGoNe #99598 üzenetére
Üzletkötésre
Viccet félre téve igen kb ezekre. Meg ugye most sok zoom van és sokszor van olyan, hogy az egyik képernyőn megy a zoom a másikon meg egy excelt vagy bármit böködünk. Plusz lesz rákötve egy 4k monitor is. Mondjuk ha a 7300u még ha köhögve is de elviszi akkor egy m1-nek meg főleg el kellene...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- MacBook Pro 14" M4 Silver 16GB/512GB
- gyakorlatilag ÚJ Apple MacBook Air 13" 8/512 M3 Chip ! 3 AKKU ciklus ! 1ÉV nemzetközi APPLE GaranciA
- VADI új MacBook Air M3 15" 8/10/16 16GB 256GB 3év gar, MAGYAR BILLENTYŰZET!
- Csere-Beszámítás! Apple Macbook Pro 2020 M1 Chipp, 13 8/256. Magyar bill, 96% Akku.
- Macbook air 13 2012 Mid Ujszerü
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest