-
PROHARDVER!
Gyakori kérdések és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
válasz Aciduzzu #96892 üzenetére
Teljes értékű billentyűzet esetén van törlés gomb.
*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Aciduzzu
aktív tag
válasz GreenGoblin #96872 üzenetére
Előtte rálehelni a kijelzőre.
LG OLED65C9 I PlayStation 5 I PlayStation VR I Xbox Series X I Astro A50
-
kid46
tag
sziasztok. [link] most jött meg, tökéletesen működik és tölti a laptopot !
-
pethYeti
addikt
válasz vadászcsiga #96883 üzenetére
Viszont találtam ott egy jót. "Bill világítás kikapcsolása 5mp tétlenség után" pipát. Ezt be is húztam. Sok sok akkuidőt lehet megtakarítani ha nem ég állandóan.
Legalább 10 percet lehet egy ilyennel spórolni 20 óránkénti -
vadászcsiga
félisten
Ezt nem nagyon értem. Olyanra gondoltam hogy mondjuk trackpad, jobb egér, kuka ürítése, és a kurzor rögtön az ürítés gombon teremne. Ne kelljen újjat mozgatni sem, nemhogy a billentyűzethez nyúlni. Ez így leírva elég gáz de na. Mert mi van ha elfárad a mutatóujjam pl
Viszont találtam ott egy jót. "Bill világítás kikapcsolása 5mp tétlenség után" pipát. Ezt be is húztam. Sok sok akkuidőt lehet megtakarítani ha nem ég állandóan.
[ Szerkesztve ]
-
r4z
nagyúr
válasz vadászcsiga #96876 üzenetére
Tab, aztan space. Billentyuzet beallitasainal legyen bepipalva az extended control vagy mi.
Into the void, into the emptiness, into the place beyond form
-
bmakszim
senior tag
válasz GreenGoblin #96880 üzenetére
PiP: Safariban a tab fülön megjelenő hangszóró ikonra kell jobb klikkelni. Youtube-on dupla jobb klikk a videón is működik.
-
GreenGoblin
őstag
válasz vadászcsiga #96879 üzenetére
Úgy képzeltem ell itt mint iPhone-on, hogy egy helyen lehet állítani mind. De olyan nincs úgy nézem. Amúgy a Signal app-nak az értesítés hangját állítottam volna de annak a beállításaiban nincs ilyen lehetőség.
Más kérdés: Picture in Picture mód van és csak én nem találom? Se a Safariban, se a Firefox-ban nincs.
[ Szerkesztve ]
.. ....... .- -- ....... -... .- - -- .- -.
-
vadászcsiga
félisten
válasz GreenGoblin #96878 üzenetére
Az app beállításaiban. Mailt néztem, abban ott lehet. Melyiket szeretnéd változtatni?
[ Szerkesztve ]
-
GreenGoblin
őstag
Merre tudom állítani az értesítési hangokat?
-
törölt tag
válasz vadászcsiga #96876 üzenetére
Google szerint tíz éve volt olyan, már nem jó. Billentyűzet akkor.
-
vadászcsiga
félisten
Ha már repkednek itt a trükkös appok, olyan nincs amivel az egér rögtön az ok gombra ugrik ha feljön egy ok/cancel ablak? Mint windowson.
-
kid46
tag
válasz GreenGoblin #96828 üzenetére
Nekem egyszerűbb így , ehhez szoktam hozzá.
-
pethYeti
addikt
válasz GreenGoblin #96857 üzenetére
Rakd fel a Cheatsheet appot. Ha nyomod hosszan a Commandot akkor mutatja az adott app bill. kombinációit.
[link] -
r4z
nagyúr
válasz GreenGoblin #96862 üzenetére
Spectacle tud ilyet.Ah, hogy a Rectangle is azon alapul, akkor az
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Rectangle app beállítod a gombokat
Azt nem tudom milyen feladatokra használod a gépet, de simán vannak tök jó ingyenes appok + hasznos beépített appok, amelyekkel lefedhető az átlag otthoni kép- és videószerkesztés, szövegszerkesztés, filmnézés, torrent, utility segédek. Az is jó IINA lejátszó példájával látszik itt igyekeznek a rendszer UI design-t követni (Windows fejlesztők inkább mennek a fejük után) Szerintem majd használat közben idővel megszokod a rendszert. A telefonos topikban szoktam mondani ne az Androidot keressék az iOS-ben, Windows és MacOS esetében is érvényes ez.
-
madgie
titán
Magnet appban pl úgy programozod ezeket az app dolgokat, ahogy akarod, de én egyszerűen odahúzom (iMac-en legalábbis, a Macbook kis 13" kijelzőjén amit lehet, fullscreenben nyomok).
[ Szerkesztve ]
-
GreenGoblin
őstag
válasz #86564352 #96861 üzenetére
Köszönöm, meglesem a linket.
Olyat lehet itt hogy billentyűkombóval egy appot jobbra a másik balra teszek? Osztott képernyő. Linux-on pl. Tudtam ilyen kombóval horizontálisan vagy vertikálisan is egymás mellé tenni két appot. Akár négy részre elosztani a kijelzőt.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz GreenGoblin #96852 üzenetére
Fejből néhány ingyenes főbb kategóriákból:
videólejátszás IINA player
Windows-ban megszokott ablak snap funkcióra: Rectangle
tömörített fájlok: The Unarchiver
ha spotlight nem elég: Alfredyoutube videók:
Amazing FREE Mac Utilities You Must Download!
Underrated FREE Mac Utilities!plusz a gyári appok is tök jól használhatók (jobbak mint a Windows gyári appok)
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz GreenGoblin #96857 üzenetére
Nem kell megjegyezni, egy idő után tudni fogod.
Aműgy ha rámész egy fájlra majd a kurzorral a File menüpontra és ráklikkelsz akkor ott lesznek a műveletek és mellette a billentyűparancsok.*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
vadászcsiga
félisten
Mondjuk a backspace simán lehetne delete gomb ahogy fotók appban.
-
blakey
titán
válasz GreenGoblin #96855 üzenetére
Delete alatt azt értem, hogy ott vagyok mondjuk a Finder-ben, le-fel gombokkal navigálok és nyomnám a delete-t, de nincs. - cmd+backspace
*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
GreenGoblin
őstag
válasz blakey #96854 üzenetére
Köszi a jobb klikkes tippet, nem tudtam.
Delete alatt azt értem, hogy ott vagyok mondjuk a Finder-ben, le-fel gombokkal navigálok és nyomnám a delete-t, de nincs. Jobb klikkelnem kell és úgy move to bin. Majd kutakodok még milyen appokat érdemes leszedni, de amiket eddig láttam ott amiket ajánlottak mind fizetősek, előfizetésesek voltak és nem olcsóak. De ez iPhone-on is így van. A minőségi appok mind drágák... ....... .- -- ....... -... .- - -- .- -.
-
blakey
titán
nincs refresh gomb így böngészőben command+r nem áll kézre - van, Safariban a keresősávban van. Vagy jobb klikk és "reload".
Nincs delete gomb szóval ha törölni kell valamit körülményesebb - Pontosabban? Mert van törlés gomb.
Nagyon kevés ingyenes app van, azok meg olyanok is. A legtöbb app drága. - pedig sok ingyenes app van.*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
vadászcsiga
félisten
2 nap alatt ne akarj megszokni egy teljesen más rendszert. Pár hónap és kézreáll.
-
GreenGoblin
őstag
Most már használom egy-két napja ezt a Macbook-ot és van egy két dolog így Windows után amit tök nehéz megszokni.
command+c = ctrl+c tökre nem áll kézre ez egyelőre
nincs refresh gomb így böngészőben command+r nem áll kézre
Nincs delete gomb szóval ha törölni kell valamit körülményesebb
Nagyon kevés ingyenes app van, azok meg olyanok is. A legtöbb app drága.
Pár nap használat után eddig ennyi... ....... .- -- ....... -... .- - -- .- -.
-
tl-x
őstag
ipaden megvett könyvek miért nem jelennek meg a book-s alkalmazásban?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz SharpSA #96848 üzenetére
Szerintem nem, csak ha egész nap streamelsz videókat.
Teszt a témában:
How To Disable Browser Caches On Your Mac
Is your browser killing your Mac’s SSD? -
SharpSA
veterán
M1 esetén érdemes kikapcsolni a böngészők esetén a cache-t? És ha kikapcsolom, akkor azzal jár valamilyen hátrány is?
Mindenki a maga korlátja és lehetősége is egyben
-
hajospeti
tag
Sziasztok!
Van egy Macbook pro- m M1 chippel.
Szeretnék rá windows 7-10- ig x64 poprendszert is.
Elvileg a parallels desktop megoldja, de ARM kompatibilis build Kellene.
Na ezt viszont nem találok.
Tudtok segíteni, hogy honnét lehet beszerezni?
Köszi szépen! -
fogtunder
nagyúr
válasz GreenGoblin #96828 üzenetére
van Libre természetesen, én azt használok, jobb a kompatibilitása MS cuccokkal, mint a gyári appoknak.
I hate morning people. And mornings. And People.
-
blakey
titán
Nem "programozott" kikapcsolást hajtok végre, csak akkor amikor "szükséges", de eddig mindig éreztem a Photoshopon vagy az Illustratoron, hogy a gép újraindítása sokat segített, hajlamosak néha memóriában maradni vagy valahogy nem akarják az igazságot, ha épp dolgozom akkor kénytelen vagyok a rendszert újraindítani.Közrejátszanak egyes alkalmazások is abban, hogy néha nem árt újraindítani.
-
r4z
nagyúr
válasz blakey #96835 üzenetére
Munkara mondjuk en Linuxot hasznalok, de azt is honapok ota nem inditottam ujra. A Windowsnak valoban jot tett, ha idonkent ujra volt inditva, ennel a ket rendszernel ilyesmi igenyt nem erzek.
Baja/bajod nyilvan nem lesz belole, csak en szemely szerint feleslegesnek erzem. Meg a visszatoltodo ablakok elonyevel egyutt is.
-
blakey
titán
22 év "alma" után nem írok olyat, hogy soha nem kapcsoltam ki. Nekem munkaeszköz, sokat számít ha néha kikapcsolom. Hobbi gépnél ahol nincs "1000" program és folyamat ott valószínűleg nincs olyan nagy jelentősége. De ahogy az embernek úgy a gépeknek is jót tesz "egy kis pihenés". Meg mi bajom/baja lehet ha a heti takarítás miatt vagy csak úgy kikapcsolom?
-
GreenGoblin
őstag
Merre tudom megvaltoztatni Big Sur alatt az ertesitesek hangjat? Lehet kiszurja a szemem, de nem latom.
-
GreenGoblin
őstag
Amugy meglepoen jol fogyaszt a laptop ha csak becsukom es nem kapcsolom ki. Par szazalekot esett csak egy nap alatt amig ugy volt.
-
ILLDisPozed
aktív tag
-
blakey
titán
válasz GreenGoblin #96823 üzenetére
Hetente 1x kikapcsolom, mint mindennek úgy a macOS-nek is jót tesz egy kis pihenő, de nem kötelező.
-
SharpSA
veterán
válasz ILLDisPozed #96802 üzenetére
Utólag átállítottad? Mert új felhasználó nem az lesz alapértelmezetten.
Mindenki a maga korlátja és lehetősége is egyben
-
kid46
tag
Én megszokásból mindig kikapcsolom. Ma aktiváltam ms office-t, 1 évre 12k volt + kaptam 1 hónapot ingyen. Air-t mindenkinek, iszonyat jó kis gép. Össze van hangolva minden - mindennel, ez az ökoszisztéma ami itt van felülmúlhatatlan.
-
hszilard666
veterán
Nem. 3-4 havonta egyszer újraindítom. De mondjuk semmi komoly melót nem végzek a gépen, netezek meg filmezek. 2012 air. De amikor touchbarom volt akkor is így használtam, nem volt issue belőle soha.
Keresek Apple Watch S1 S2 S3 Silver Steel 42 MM es eszközt.
-
GreenGoblin
őstag
Ti kiszoktátok kapcsolni a Mac-eteket?
Én mióta megvettem csak lecsukom a kijelzőt azt berakom a cipzáras tásijába ha nem használom... ....... .- -- ....... -... .- - -- .- -.
-
r4z
nagyúr
Nincs benne semmi, ami tonkretehetne. Ket csatlakozo, es a megfelelo pinek osszedrotozva. Kb olyan bonyolult, mint egy 10 eves USB kabel. Az Apple adja csak olyan aron, mintha az alapanyaga a Marsrol szarmazna.
[ Szerkesztve ]
-
Head88
addikt
válasz -Faceless- #96815 üzenetére
Ilyet nem lehet. Viszont ha beállítasz két aktív layoutot akkor egy shortcut-tal gyorsan lehet váltani köztük. (control+option+space)
-
-Faceless-
őstag
Üdv!
Mielőtt még kidobnám az ablakon a pénzt. Olyat lehet csinálni hogy angol nyelvű külső billentyűzetet kötök a gépre de a laptop sajátja maradjon magyar?
Két nyelvűn szeretnék dolgozni, ha magyar akkor a laptopon írni, ha programozás pedig az angol billentyűzeten. -
tl-x
őstag
Eddig nem éreztem szükségét egy hub-nak. Igazából csak ritkán dugnék rá külső winyót, pendrive-ot, inkább az iPhone-t kötném
rá az Xcode miatt. Ahhoz a gyári USB-C USB átalakító a legjobb
választás?[ Szerkesztve ]
-
pethYeti
addikt
Van valakinek esetleg tapasztalata Safari Vs Chrome Vs Edge összehasonlitásban, hogy mennyivel fogyaszt jobban az utóbbi kettő? Kezdem egyre butábbnak érezni a Safarit.
-
Smiley
addikt
válasz fogtunder #96807 üzenetére
Vagy csinal egy lvm-et, vagy smb-n olyan erteket hazudik oda ami neki tetszik es meg vagy egy millio egyeb megoldas letezik, egy csak 1 peldat hoztam. Nalam kulon disk van a storage-ban csak tm mentesnek...
Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...
-
Smiley
addikt
válasz #20749568 #96804 üzenetére
Igen, csak egy kicsit trukkozni kell vele.
Finder-ben alma+k utana pedigsmb:\\username@host_addr
Csatlakozas utan felmountolod azt a share-t amit hasznalni szeretnel, es utana mar hozza tudod adni a syspref-ben a time machine settings alatt. Meg egy pro tipp, ha lehet akkor ezt a share-t, es alatta disk-et csak o irogassa, ugyanis o az elso backup letrehozasakor megnezi mennyi hely van es annyival fog szamolni. Tehat ha talal 500GB-at akkor ehhez fog kalkulalni mindent. Ha te ezt menet kozben feltoltod mas cuccokal is akkor hamar el fog hasalni.Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...
-
foxymaci
senior tag
Elnéztem tölteni se tölti csak fura mert PD szabványú lenovo thinkbook-ot meg töltötte.
Köszi az infót.
Esetleg tudnál ajánlani vagy valaki aki használ baseus vagy ugreen töltőt pontosan milyen tipust vagy kábelt ?_FoxY_ / Iphone 14 Pro / PS5 / iPad Pro 11 M2 / Watch Ultra /
-
r4z
nagyúr
válasz foxymaci #96800 üzenetére
USB PD szabvanyu toltest tamogat csak a geped, viszont ahhoz adatfolyamra is szukseg van. Lehet, hogy a Xiaomi kabel nem ugy van drotozva, hogy ezt tamogassa. Olcso USB toltokabeleknel talalkoztam olyannal, hogy csak a fix 5V es a GND volt bekotve, es emiatt nem ment a gyorstoltes - itt is valami hasonlot tudok elkepzelni.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- ÚJ Bontatlan Apple MacBook Air 13" 8/256 ! M3 Chip ! Magyar ! 1 Év Nemzetközi APPLE Garancia
- Hibátlan Apple MacBook Pro 14" 16/500 2021 M1 Pro Chip ! 3 Hó Jótállás
- Apple Macbook PRO 512 GB Space Gray - 24 hónap Garancia - 090
- Újszerű Apple Macbook Air 15,3" M3 8C CPU/10C GPU/16GB/256GB - (MC9G4MG/A) Éjfekete - 3 év garancia
- Eladó Macbook Air M1 13" 2020
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest