-
PROHARDVER!
Gyakori kérdések és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
30z.Samu
félisten
Sziasztok! Sorry, nem olvastam vissza a topikot. Milyen a Mojave? Én csak holnap tudnám felcsapni a gépre. 2013-as Air-re érdemes?
Szerk.: Ja tényleg, még nincs este 7...
[ Szerkesztve ]
Sic Parvis Magna
-
BossBoss
őstag
Mai story! Ugye hétvégén töröltem 28 GB adatot az icloud drive-ból. De a tárhely méretén továbbra is jelezte, hogy 30 GB-ot foglal a Icloud Drive. Vártam máig, hátha szinkrinizációs probléma vagy hasonló. Da ma is azt mutatja. Néztem, Mac-en, iphone-on, és icloud.com-on is. Mind azt mutatja, hogy csak 15 GB szabad helyem van az 50-bő(3,3GB photo, 550 MB asztal, 700 MB dokumentumok(de ír 30 GB-t ),521 iphone biztosági mentés). Néztem a icloud nemrég törölt elemeket is: üres. Faxa. Ma hívtam először életembe az apple support-ot. Már az autentikáció is mókás volt. Vagy 5 lépés. Magyar kolléga nem tudott segíteni. Kapcsolták amerikait. Az már a végén messziről nyúlt bele a gépembe, nem-e én vagyok hülye és nézegette mennyi helyet foglalnak a képek, dokumentumok stb illetve be van-e kapcsolva az iclud drive. Pedig a képlet egyszerű, töröltem X adatot, de a hely nem szabadult fel. Most átadták apple mérnőkségre és majd péntekig értesítenek. Mondjuk sosem voltam teljesen kibékülve az apple felhőjével. Kiváncsi vagyok majd mi volt a hiba. Legfontosabb kérdése az volt, hogy high sierra megy a gépen? Meg hogy second hand gép-e? Ezeket megkérdezte 2x is! Ma azért ha jön az új rendszer tolom is fel Majovét!
[ Szerkesztve ]
-
N-vidi-A
őstag
Sziasztok!
Valakinek nincs egy OS X Lion telepítő lemeze? Újra kellene raknom egy régi Macbook Air-t és elvileg csak ezzel fog menni, mással egyszerűen nem engedi.
Előre is köszi, BP vagy esetleg posta is jó lehet.
üdv
Migiri, migiri, úgy ám! :D
-
Smiley
addikt
válasz V.Stryker #70189 üzenetére
De, azok vagyunk. A rutin meg az evek.
Nekem hetek ota fennt van az egyik hacklin. A parallels a GM alatt kicsit szenvedos volt, nem tudta elinditani a HS alatt letrehozott virt gepet. Kimasoltam az egesz gepet meg vissza, onnantol ujra mukodott. Jah es clean install volt, az upgrade-et nem mertem ratolni, mert akkor tutira szetcseszi nekem a mukodo HS teszt rendszeremet is.Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...
-
galaxys80
veterán
válasz V.Stryker #70189 üzenetére
Inkább attól tartok,hogy hány program fog basztatni azzal, hogy még nem kompatibilis.
Ilyen sűrűn szokott előfordulni MacOS alatt? Ha igen, akkor inkább várok, mert nem hiányzik, hogy mondjuk egy SMBup hiánya miatt ne érjem el a médialejátszót.
Új vagyok még a frissítések terén.
IOS-nál még sosem futottam bele ilyenbe. -
Rage47
veterán
Mojaveban lehet már mozgatni a Facetime ablakot jobb felül beszélgetés közben?
-
V.Stryker
nagyúr
válasz Smiley #70186 üzenetére
Nem vagytok kicsit degecek?
Most nem kötözködésből, de a HS nekem újnak is egy bughalmaz volt. Egyszerűen nem tudom elhinni, hogy annál nagyobb sz.pás jöhet. Szerintem sima lesz, csodás lesz. Én a beta-t már próbáltam és nagyon tetszett.
Inkább attól tartok,hogy hány program fog basztatni azzal, hogy még nem kompatibilis.
-
-
addikt
Én feldobom rá egyből, úgysincs semmi hasznos még a gépen.😀
-
Smiley
addikt
válasz Head88 #70185 üzenetére
Nalam pedig lehet fogadni, hanyan dontik ossze ma ejjel az egyetlen munkaeszkozuket, es jonnek a forumra ketsegbeesetten segitseget kerni...
Ma atnyalaztam a windows 1809 feature listat, es nem fogjatok kitalalni min akadt meg a szemem... igen ott is lesz trendi dark mode.Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...
-
V.Stryker
nagyúr
Itt találtam egy clean install leírást. Szerintetek ez jó lehet? Nekem speciel több másik jutott eszembe erre, ez speciel nem. Igaz, nem kell szívni pendrive-al.
-
-
V.Stryker
nagyúr
Most akkor jön Mojave ma?
-
-
Smiley
addikt
Nem nagy mutatvany.
Athelyezed a Documents mappat az iCloudDrive-ra, aztan visszalinkeled. En igy szinronizalok egy csomo mindent, koztuk az egesz unix profile-omat. Annyi, hogy midegyik gepen 1x meg kell csinalnod.ln -s ~/Library/Mobile\ Documents/com~apple~CloudDocs/Documents ~/Documents
Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...
-
bbmt
senior tag
Sziasztok,
Céges munkára erősen gondolkozok egy Macbook Air vásárlásán. Csak excel, word és böngészés menne rajta, na meg vinném magammal mindenhova, így az akkuidő miatt is az Airt választanám.
Viszont, a céges hálózati meghajtót csak sstp vpn-en keresztül érem el.
Van erre valami egyszerű megoldás MAC os-en?
Virtualbox-ban próbálgattam az isstp-client-et, de a gui felületet nem tudom elindítani.
Találtam normál gui felületű klienst,de nem akar a vpn-hez csatlakozni. Azt nem tudom, hogy a virtualizáció miatt vagy amúgy sem működne.
Szóval van valakinek működő megoldása?A kanál a gyengék villája
-
Syl
nagyúr
Az iCloud drive-nál van az a lehetőség, hogy az Asztalt és a Dokumentumokat szinkronizálja.
Vajon megoldható (beállítható), hogy csak a Dok. mappát kezelje, az asztalt ne? Munkám során több-száz megás PDF-eket is generálok ideiglenesen az asztalra és ezeket nem szeretném szinkronizálni.Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
smallmer
őstag
Sziasztok!
Mojave mikortól lesz elérhető szerintetek? -
Totta92
tag
válasz Csabee. #70159 üzenetére
Én is erre a megoldásra jutottam, inkább mint hogy napokat vesződjek.
Másik kérdésem elég analfa béta vagyok még mac téren.
Ha egy programot letölrök (uninstallálni szeretnék) az alkalmazások közül csak kihúzom a kukába majd ürítés és ennyi? Nem hagy maga után "szemetet"?
-
domerator
veterán
Rendeltem is edigiről most usb ethernetet, de azt nem értem, hogy ahol csak szó van a thunderbolt szbaványról, ott mind azt harsogják, hogy mennyivel, de mennyivel gyorsabb, jobb mint bármi... ezzel szemben ott lóg a gépem oldalán és semmit nem tudok vele kezdeni, csak AV adapterek vannak hozzá, az meg megy az otthoni apple tv-vel ha kell.
Azonkívül ez a gigabites usb ethernet adapter is csak usb kettesEszembe jutott még egy kérdés: igaz hogy a mai usb adattárolók már nem olyan érzékenyek a leválasztás nélküli eltávolításra mint régebben, de én ha lehet mindig inkább előbb leválasztom és csak utána tépem ki a pendrive-ot, stb. Ez hogy van a thunderboltnál?
[ Szerkesztve ]
Reggae ‘till I die ... iPhone 13 mini, MacBook Air M1, Homepod (sztereó)
-
domerator
veterán
Ezek szerint nem tudom adatátvitelre használni az adapterek hiánya miatt? Egyszerűen nem találok hozzá usb-re vagy rj45-re adaptert
Csabee:
Tudom hogy wifin is gyors, olyan helyre gondoltam, ahol valamiért nem jó a wifi (cégünknél nagyon csirke), vagy nincs is, viszont lan az van.
Thunderbolt AV adapterekkel rogyásig van a net.[ Szerkesztve ]
-
domerator
veterán
Az Air thunderbolt portját mire lehet használni? Fél órája guglizok, de nem sikerült teljesen képbe kerülnöm.
Külső monitort nem akarnék használni, de ha pl. pendrive-ot, külső hdd-t, vagy LAN-t lehetne rákötni és stabialbb, gyorsabb kapcsolatot kínál (úgy olvastam, hogy valami 20x gyorsabb az usb 3-nál), akkor befektetnék egy-két adapterbe.
Viszont a kínaiaknál a thunderbolt to usb keresésre kizárólag csak usb-c adaptereket ajánl, az meg airhez nem kóser.Szóval segítsetek kicsit
-
madle
őstag
válasz Csabee. #70162 üzenetére
Pont ez a baj, hogy a Lomtárban is akkor jelenik meg a szemét, ha felcsatolom a vinyót. És nem tudom üríteni mert írja, hogy használatban van. Megjeleníttettem a rejtett mappákat, akkor látom, hogy a .Trashes mappában ott vannak azok a filmek, amiket nem tudok törölni, de onnan sem megy.
Nincs nyitva semmi az az igazság.
-
Frontiner
aktív tag
Lejárt a szerk.idő,bocs.
Megoldódott. Minden eszközömön kijelentkeztem, mindet újraindítottam. Most már jó minden.
Nemtom mi történt?! IPhone 15, AppleWatch SE, Airpods 2, MBA 13" 2015
-
madle
őstag
Üdv,
olyan problémám van, hogy külső meghajtón lévő filmeket nem tudok törölni, mert "használatban van", viszont semmi app nem használja, többszöri újraindítás után is. Már hetek óta rajta vannak a vinyón és nem tudok velük mit kezdeni, van esetleg valami javaslat? Esetleg parancssor terminálban?
-
Frontiner
aktív tag
Szisztok!
Működik nálatok az iCloud?
Azt vettem észre, hogy mac-en nem megy az iMessages. Kijelentkeztem iCloudból, de vissza már nem tudok. Hibás név vagy jelszót ír!
(Telón működik...)[ Szerkesztve ]
IPhone 15, AppleWatch SE, Airpods 2, MBA 13" 2015
-
x220i7
tag
válasz Create. #70153 üzenetére
Nem gondolkodtam rajta, mert nem szeretnék újra költeni rá. Kb. fél éve vettem ezt a Seagate HDD-t, az is kb. ennyi volt, s 500 gigás.
Igazából munka miatt kellene. Kódoláshoz használnám, egy olyan környezetet használunk a munkában, ami csak Windows-ra lett lefejlesztve, s most kellene itthon egy kicsit továbbfejleszteni a tudásom, viszont a céges gépemet nincs kedvem hazacipelni ezért hétvégékre. -
-
BossBoss
őstag
Mekkora az átlagos rendszer méret high sierra-n? Nekem 55GB. Soknak tűnik Nálatok ez mennyi?
-
x220i7
tag
Sziasztok!
Szeretnék használni újból Windows-t a Macbook Air-emen (128 gigás). Korábban Bootcamp-el használtam, külső HDD-ről, de lassú volt, és eléggé lehalt a HDD, formatálni kellett.
Milyen megoldást ajánlotok, amely a legkevesebb tárhelyet használná? Most kb. 35 giga helyem van, ami elég kevés... Esetleg vannak virtuális gépek, amelyeket olcsón lehet használni, és 4G-s mobilinternetes sávszélesség elég ahhoz, hogy smoothly fusson? -
Totta92
tag
Használja valaki a Mounty-t? NTFS-re írok vele és vissza mac-re már nem tudok másolni. Például egy zene megvan a gépen ráhúzom a winchesterre ott lesz a zene, de nem tudom se megnyitni, se vissza másolni.
Semmilyen program nem nyitja meg mert azt írja, hogy használatban van a fájl. Újraindítás stb minden meg volt.Bedugtam a winchestert pc-be a fájl ott van ott tudom másolni is és megnyitni is. (Igaz rendszergazdai jogosultságot kér eddig nem tette.)
-
megema
őstag
Egész jó lett ez a Mojave (dark mode, szkennelés iPhone-nal, képernyőfotózás, stb.). Úgy tűnik, hogy az SMB elérést is rendben tették (packet signing), bár valamivel még mindig gyorsabb az AFP.
-
zsero
aktív tag
Egy 15-ös Retina Macbook Pro Late 2013 gépem van, Intel GPU-val. Bármilyen WebGL weblapot nézek főleg Chrome alatt, a proci hőmérséklet felmegy 99 fokra, és a leszabályoz 1.8 GHz-re Intel Power Gadget szerint.
Pl. ez a játék, low modeban: https://heraclosgame.com/Két kérdésem lenne: meg tudnátok nézni ez a játék, macOS / Chrome alatt nektek milyen hőmésékletig tólja fel a procit, és marad-e maxon a CPU freki?
A másik az lenne, hogy bár mindig minden gépet magam szereltem eddig, lehet hogy ezt elvinném egy ajánlott szerelőhöz újrapasztázni. Tudnátok ajánlani valaki Budapesten?
-
szijartg
őstag
Csak szerintem jobb, sokkal jobb a 2018-as pro billentyűzete mint a 2017-esé?
Halkabb és valahogy kényelmesebb. -
kyle_
tag
Sziasztok!
Kis help kellene nekem! Macbook A1181, telepítettem volna, de hibás volt a lemez.
Azóta bármilyen telepítőt beteszek, boot-ol, majd megjelenik egy kör áthúzva
Ötlet valakinek?
Köszönöm a segítséget
GHa már írok neked, ne legyél már bunkó és tisztelj meg egy válasszal hogy te paraszt, már nem aktuális!!!
-
-
galaxys80
veterán
Van egy Samsung F6500 TV-m amire HDMI/Thunderbolt kábellel kötök rá néha egy MacBook-ot. HDMI/DVI a csatlakozó bemenet.
Streames meccsek közben időnként olyan, mintha visszaesne az FPS és kissé darabosabb a kép.
Van valami beállítás amivel lehetne ezen javítani? Vagy kábel probléma lehet? (Elvileg egy 4k képes ugreen kábel)
Szintén Samsung monitor esetén (noname Thunderbolt/ VGA átalakító) nincs ilyen jelenség. -
V.Stryker
nagyúr
Valaki próbált VPN hálózathoz csatlakozni ? ID-nak mit kell beírni?
A céges routeren engedélyeztem a vpn-t, beállítottam hozzá egy nevet és jelszót, kb. ennyi a beállítás. A mac viszont kér külső és belső ID-t.
A szerver címe gondolom a ddns cím...
-
-
Syl
nagyúr
válasz Ļantos #70125 üzenetére
Ha valaki keresné:
uBlock Origin for SafariNever let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
Ha el lett adva egy készülék, akkor az icloudba fent lévő fotókat böngészőből lehet törölni csoportosan? Szét idegel, hogy egyenként kell törölgetnem....
-
-
freelanced
addikt
Üdv !
13"-os Macbookot szeretnék vásárolni.
Igazából dokumentumszerkesztésre, prezentációra, esetlegesen majd fotószerkesztésre, és mindennapi böngészésre, általános használatra szeretném. Semmi túl megterhelő.
A Macbook Air szimpatikus lenne, de a kijelző felbontását keveslem, ráadásul érzésre, külcsínyre nekem elmarad a sima Macbook és a Pro készülékektől.
Ha jól értem 2018-as Macbook Pro-ból csak Touchbar-os van. Azért viszont elég szép összeget elkérnek, és amúgy se vagyok oda az újításért.
Akkor ha minden igaz, a 2017-es Modell van fenn az Apple oldalán is 500 ezer forintos áron, Touchbar nélkül. Viszont ezzel a problémám az, hogy noha nincs kiírva, de feltételezem, hogy második generációs Butterfly-t használ, amivel mint tudjuk megannyi probléma volt. De mindenesetre érdekelne, hogy aki esetleg ilyet vásárolt annak mi a tapasztalata vele. Sokat gépelnék ezért a billentyűzet számít. Viszont útközben használnám ezért a külön billentyűzet nem opció.
Emellett pedig a fő nagy kérdésem az lenne, mit lehet ilyenkor tenni, mit vegyen az ember.
Nekem olyan október 15-20 fele szükségem lenne egy gépre mindenképp.
Minden meglátást és tapasztalatot örömmel veszek a szóban forgó gépek kapcsán.
Köszönöm előre is!
Gentleman, you had my curiosity, but now you have my attention.
-
Ļantos
aktív tag
válasz GSpecter #70116 üzenetére
Ez egyszerűbb és az eredmény ugyanaz: Safariban a fejlesztés menüt kapcsold be, majd azon belül - Aláírás nélküli bővítmények engedélyezése, büngésző újraindít, majd ezt telepíted: [link]
Lehet fejlesztői engedély nélkül is megy, én úgy nem néztem meg.
[ Szerkesztve ]
-
-
GSpecter
tag
Hát skacok, olvasgatom, hogy nem csak nekem van problémám a 12-es Safari és a reklámblokkolók viszonyával. Már fent van háromféle blokkoló, engedélyezve van a fejlesztés menüben az "Aláírás nélküli bővítmények..." is, bekapcsoltam őket együtt, meg külön is a Safari/Beállítások/Bővítmények menüben is, de semmi. Az index.hu-n továbbra is ott a fél képernyőt kitakaró, villogó, forgó, pörgő Metro reklám. Már nagyon elszoktam ettől, de remélem, hogy hamar jön valami rendes megoldás.
Amúgy korábban nem arról volt szó, hogy a Safari alapból blokkolni fogja az idegesítő reklámokat?
-
general
addikt
srácok nekem ez nem akar működni, pedig nagyon kéne. se az elején az egérrel, se a script-shortcut. végigcsináltam a leírás szerint, de nem adja, a beírt bármilyen shortcut nem működik..:-(
mi lehet vajon a gond? a magyar kiosztás..?
(Invert Selection script)
invert_selection_tipp -
tboldi
nagyúr
válasz z123456789 #70105 üzenetére
👍
-
Jaded
őstag
Sziasztok!
A Mail-ben be lehet állítani, hogy az alkalmazás elindítása nélkül is letöltse az e-maileket? Jelenleg csak akkor tölti, ha megnyitom az appot, új e-mailről, csak akkor jelez, ha meg van nyitva.
Kb úgy lenne jó, mint telefonon, hogy jelez mindig, tölti a maileket.Renault Megane IV Limited
-
tboldi
nagyúr
válasz z123456789 #70100 üzenetére
Nem kellene külön felcsatolni. Lehet, hogy nincs vagy sérült a partíció? Windowsos gép simán olvassa?
Sajnos nincs előttem a gépem, hogy megnézzem, úgyhogy csak tippelek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Windows 10
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Mini-ITX
- Vírusirtó topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Path of Exile (ARPG)
- CES 2025: Feltekeri kijelzőjét a Lenovo ThinkBookja
- További aktív témák...
- Eladó Macbook Air M1 13" 2020
- Apple MacBook Air M2 Chip, 8/256Gb, 18 Ciklus 100% os Akumulátor
- Újszerű Apple Macbook Air 15,3" M3 8C CPU/10C GPU/16GB/256GB - (MC9G4MG/A) Éjfekete - 3 év garancia
- MacBook Pro 2016 13" Touch Bar/8GB/256ssd/Újszerű/1-3 hónap gar./p3956
- ÚJ Bontatlan Apple Macbook AIR M2 , M3 Legújabb magyar billentyűze 1 év Garancia Deák Térnél Azonnal
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest