-
PROHARDVER!
Gyakori kérdések és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
wm2
őstag
Feltalálták a spanyol viaszt. De azért örülök neki. A Spotify Hifi bejelentésre már lépni kellett valamit.
Ozora <3
-
wm2
őstag
válasz Alex91 #90814 üzenetére
Intelesek és PowerPC-sek.
@vadászcsiga Nekem is van egy rakat. Pl. órák szintén, azon belül a Grand és egy bizonyos King Seiko. Még éppen megfizethető számomra. Ahogy a vinyl mániám is. Amire utalni kívántam az viszont már nem a hobbi kategória. De ezt mind2en tudjuk.A nagy iPod akkumulátor per megvan? Volt már, hogy elegük lett a fogyasztóknak az Apple egyes húzásaiból. Nem ártana megint kicsit a tökükre lépni.
Ozora <3
-
wm2
őstag
válasz vadászcsiga #90798 üzenetére
No igen ám, de ezekért a számtek cuccokért nem rajongtunk olyan vallási áhítattal, mint ahogy azt az Apple fanatikus tábora teszi. Pl. nem fényképeztük le soha különféle pózokban kedvenc műszaki cikkeinket, mint ahogy pl. Instán látod mondjuk az iPhone/iPad/Watch triót, egymás mellett, szépen, szimmetrikusan elrendezve. Nos ez a fajta “nézd má mim van” az Apple fanatikus táborára különösen jellemző, és senki nem tolja ennyire túl, mint ők (jah de, talán a sznob hifisták). Könyvet lehetne írni erről a kultuszról (bár gyanítom, páran már megtették, de most nem keresek rá).
Ozora <3
-
wm2
őstag
válasz SharpSA #90475 üzenetére
Vannak területek (lásd mobal linkjét) ahova biztosan ajánlható. De zeneszerkesztésnél hiába lassabb egy Intel CPU, mégis hamarabb fogsz végezni, mert minden adott hozzá. Az Apple Logic nem mindenkinek pálya. Lehet, hogy az Apple szerint ez a best-in-class DAW, de rengetegen használnak más (jóval komolyabb) szoftvereket és plugineket, amire hónapokat, éveket kell szerintem várni, mire a teljes átállás és optimalizáció végbe megy. Haverom a G5 ProTools gépét 2010-ben cserélte le. Ez nem eg olyan terep, ahol állandóan a benchmarkokat figyelik. Vannak más tényezők is. Ugyanakkor volt most a kezeim közt egy Tiger Lake Dell Inspiron, az új 5000-es szériából. Raid SSD, 90 Whr akksi akár. Persze, totálisan alkalmatlan bármire is. Szerencsére csak az Apple marketinget zabálók szerint.
Ozora <3
-
wm2
őstag
válasz hentes555 #90403 üzenetére
Macrumors a barátod. Ott össze van gyűjtve minden, ami ezzel a géppel való szórakozáshoz kell. Erősen optimalizálni kell. Én a helyedben linuxot használnék inkább vagy a 10.6. Böngészni Arctic Fox. Túl drága SSD-t azért ne vegyél bele. Mivel nem ezen szocializálódtál, szívás lesz, jelzem. Egy 2010/11-es masina megfelelőbb lett volna neked szvsz.
Ozora <3
-
wm2
őstag
Ó lehetne sorolni. Szvsz a 2012-es non-retina Ivy Brige Alma notik jól sikerült szériák (a 4 magos Minivel együtt). Meg talán a legutolsó sajtreszelő Mac Pro-k is. Legtöbb zenei stúdióban mai napig ezeket látom telepakolva minden jóval. Ill. volt a GTX780M iMac, amivel szívesen eljátszadoznék még (csak jó állapotban ritka, mint a fehér holló). Na utána csesződött el vmi. A 2015-ös sima Iris 15” rMBP sem vészes darab, bár a használt ára LoL (itthon).
[ Szerkesztve ]
Ozora <3
-
wm2
őstag
válasz #20749568 #90299 üzenetére
Nem tudom érdeklie őket ez a vonal. Nagy változtatásokat nem kellene eszközölniük. Az SBC codec szintet kellene megugorni. Adott az Apple Lossless formátum és egy a zenéket jól kategorizáló iTunes lejátszó.
@Smiley: az első gondolatom az volt “ez már vallás ba+”.
[ Szerkesztve ]
Ozora <3
-
wm2
őstag
válasz #86564352 #90273 üzenetére
Én inkább rádiót hallgatok. Jó minőségben és sok stílusban, a jazztől a nagyon réteg dark psy tranceig. Egy kis free app segítségével fel is tudom venni a műsorokat. Ezek a rádióállomások általában kielégítik a “mix” igényeimet. YT nálam nagyon de nagyon ritkán induló oldal. A Spotify meg olcsóbb lassan, mint egy doboz cigi (azt hiszem, hogy egy yt music sem sokkal drágább). Persze tudom, hogy van olyan koncert, amit csak yt-on tud meghallgatni az ember, ám a laptophangszórós yt zenehallgatás 500ezres gépen...
Ozora <3
-
wm2
őstag
Mikor még nem volt feszbuk meg kézművessörözőben almalogós notebookkal feszengés, zenélni egyenlő volt Almával. Szóval lehet, hogy most “réteg”, de volt amikor nem volt az.🙂🙏 Egyébként akiket ismerek, mind régebbi rendszereken tolja (Mojave és előtti stb.) főleg 2016 előtti gépekkel. Anno az El Capitan volt ennyire bugos, amikor az Arturia a honlapján kérte is a felhasználókat, hogy egyelőre ne frissítsenek. Zenei stúdiót M1-re még nem a legszerencsésebb építeni, és ide hiába vonul be bárki a geekbenchel.
Ozora <3
-
wm2
őstag
válasz Head88 #90019 üzenetére
Action Retro YT ajánlom! Kommentek is jók, sokat tanul belőlük az ember. Régi Apple cuccokat sokan szeretnek tákolni. Azok drágák, amelyek tényleg hibátlanok. Itt el is mondja miért.
Ozora <3
-
wm2
őstag
válasz Head88 #90014 üzenetére
Pedig kész vagyonokat fizetnek érte a gyűjtők/hobbi barkácsolók. Logikát nem szabad benne keresni. Egy nem kopott, makulátlan G3 Prismoért százezret fizettek. A G4 Cube visz mindent. A hibátlan, dobozos Macbook (white/black) is drága (mert ritka). A gyűjtők, modderek ezekre nem úgy néznek, mint a szakik.
Ozora <3
-
wm2
őstag
válasz blakey #89949 üzenetére
Szóval a szintetikus tesztektől elájul, majd elkezdi magyarázni, hogy “vagy nincs még jól optimalizálva a final cut vagy ott volt a gépnek a vége vagy kevés volt a 8 gb memória de hogy már nem volt olyan folyamatos mint iMac-en” ill. hogy elérte a gépnek a határait egy 4K-s 10 bites videóval. Mások meg pont arról beszélnek, hogy ez milyen smooth. Ok a hűtés és az ár. Ill. hozzátehette volna még, hogy a videósok hány monitoron dolgoznak. Nem 13” + 1. A GPU meg kb. amit már korábban írtam, MX350 -1050 közt valahol.
Ozora <3
-
wm2
őstag
válasz Smiley #89689 üzenetére
Én elvagyok 10 meg 15 éves gépekkel is , de a mókolás nálam hobbi és igen, 5-8-10 éves 2 magos gépekért ennyit adni tényleg irreális. Magyarországon ez mindig így volt. Én pont most keltem, iPad-en görgetem végig a napi rutint (social media, ph fórumok, macrumors, yt tesztek, mail stb.) Én erre már képtelen lennék laptopot kinyitni. Viszont elfogadom, megértem ha ez sokaknak nem megy. Az asszony sem tudja levetkőzni a laptopon összeszedett szokásait, de a Netflixet sokszor tabletről nyomja már. Haladás.
Ozora <3
-
wm2
őstag
-
wm2
őstag
iPad Pro 2017. Használtan is ki lehet fogni. Bár a A10X picit gyengébb, mint az A12, de más szempontból jobb választás, pl. 4gb ram, 120 Hz kijelző. 150-ből ez a legideálisabb arra, amire szeretnéd. Én is használom a Snapseedet, amit sokkal jobb az iPad kijelzőjén használni, mint egy 2015-ös AIR-el nyüglődni. Bár a “primitívhez“ utóbbi is elég. Csak meg kell szokni, hogy ez nem laptop. Meglehet.
[ Szerkesztve ]
Ozora <3
-
wm2
őstag
Azert tegyük hozzá, hogy az Apple vékonyítási politikája miatt, gyakorta volt visszahívás a notebookokra. Főleg a 15”-re. Talán az Intel Iris 5200 2015-ös rMBP esik ki a pixisből, aminek a használt ára láttán az ember elröhögi magát. Hol az AMD grafikus lapka olvadt le az alaplapról, hol az Intel procik küzdöttek akár 40%-os thermal throttlinggal (persze ment az adok-kapok, hogy nemnem, jó az, csak így meg úgy, meg ez a macOs, itt hajlik a téridő is). Nem beszélve arról a tényről, hogy amikor már senki nem rakott 2 magos ULV procikat a laptopokba, az Apple még igen (leginkább az Amber Lake Y AIR tulajok sajnálkozhatnak az M1 teljesítménye láttán). Valljuk be őszintén, ezeket az Intel mobil procikat azért nem nehéz túlszárnyalni. Mindennek ellenére a 2015-ös AIR a maga kis hoki Broadwell prociájával a legtöbbet eladott, legkedveltebb termékük volt (és még sokaknál az is mai napig), amikor már érezhető volt az iPad teljesítménye láttán, hogy itt előbb vagy utóbb váltás lett. Az Intel ezt az egészet csak magának köszönheti.
Ozora <3
-
wm2
őstag
válasz general #89553 üzenetére
Még mindig a macOS-t tartom a legjobbnak zenélgetni és ez a tábor jól elvan régebbi rendszereken is, nem feltétlenül kell mindig az új. Sőt. Azokkal csak a baj van. A VOX lejatszót már a PPC-s időktől használom. Ez a Mac Winampja ha úgytetszik. De az iTunes is teljesen ok csak itt át kell állni FLAC-ről Apple Lossless formátumra. Az a kis piros szitakötő meg 300 ohmos fejeseket is vígan meghajt és nagyon praktikus iPad/iPhone kombóval is. Minél kisebb annál jobb. Aztán ott vannak még az iPodok. A Classic, Wolfson DAC chipel egyénileg gravírozva, 512 gb ssd-vel tuningolva. Jól néznek ki, csak nagyon drágák. Viszont egyedi.
Ozora <3
-
wm2
őstag
válasz jegesib #89537 üzenetére
Már Dunát lehet velük rekeszteni, annyi van. Mondjuk a jó magyar forint miatt mindegyiknek emelkedett az ára, de vélhetően olcsóbban is ki lehet hozni. Egy tipp volt. Nekem van egy piros szitakötő. Alig fogyaszt vmit. A benne lévő ESS 9016 chipbe meg nagyon belekötni nem tudtam, bár tény, hogy az AQ nem adja olcsón a dolgait.
[ Szerkesztve ]
Ozora <3
-
wm2
őstag
-
wm2
őstag
válasz vadászcsiga #89531 üzenetére
Próbáltál már külső DAC-t? Én kezdéshez a DragonFly Black-et szoktam ajánlani VOX lejátszóval.
Ozora <3
-
wm2
őstag
válasz vadászcsiga #89529 üzenetére
Milyen fülesed van? Milyen formátumú zenék? Mit akarsz voltaképpen?
Ozora <3
-
wm2
őstag
válasz jegesib #89499 üzenetére
Remek termék az M1. Jó lenne tudni mi van még ott belül, főleg a “video encoding and decoding” hardware acceleration érdekelne, mert ebben kb. mindenki xar és gyanítom, hogy az Apple erre is nagyon jól ráérzett (elnézve a DaVinci Resolve videókat).
@Alex91: mint a PPC időkben. Meg is szaporodtak az apróhirdetesek. Főleg a Minik.
[ Szerkesztve ]
Ozora <3
-
wm2
őstag
Ugyan nem teljesen ezen a szinten, de iPad-en hasonló szépeket demonstráltak már. Senki nem vette komolyan. Mindenki jött azzal, hogy egyszerűek a programok, vagy az iPad nem laptop. 1-1,5 órás mixeket szoktam csinálni és wav/flac anyagokból dolgozom, de nem effektezem szét, max. 1-4 db. apróság. Ha kész elindítom a mentést. Addig wc. Visszajövök és kész. 4 gb ram. Totál passzív. Semmi forróság. Laptopon (win) ennek az ellenkezője.
Ozora <3
-
wm2
őstag
válasz jegesib #89489 üzenetére
Teljesen egyetértek, nekem már az A10X és az A12Z is baromira tetszett, tetszik. Használom is nagyon de nagyon elégedetten. Az M1 is nagyon betalált, fel is kínált a munkahelyem egy Minit, de drága a monitor hozzá és egy A14(X vagy Z) iPad Pro-nak jobban örülnék (no meg itt nincs staingate). De most nem ez a lényeg. Jelenleg pont az Intel Tiger Lake a legjobb single coreban, ám ez édeskevés egy nyolcmagos M1/AMD mobil procival szemben, viszont sokáig azt olvashattuk Intel/Mac táborban, hogy az egymagos teljesítmény is mennyire fontos. Hát már nem az. Örüljünk, hog az M1 feljavarta az állóvizet, de sanszos, hogy az Intel vissza fog szállni a versenybe hamarosan.
Ozora <3
-
wm2
őstag
válasz jegesib #89486 üzenetére
Ettől még lehet böngészni, messengert használni, spotifyt hallgatni és iphone képeket retusálni inteles gépekkel is nem? A felhasználók 90%-a erre használja leginkább.
Eszembe jutott valami, félre ne értsd, nem védeni akarom az Intelt, meg nem kötekedni, csak átéltem már egy váltást. Szóval, amikor megjelent pl. A 2016-os belépő 13” rMBP mindenki szorongott, hogy miért nincs benne dedikált GPU még mindig, meg miért ilyen gyenge Intel procit tettek bele stb. Akkor még létezett az iMagazin, ahol piszok jól demonstrálták, hogy Final Cut mennyire jól optimalizált és milyen fluid minden egy ilyen kis gépen is. Erre most mindenki el akarja adni, mintha olyan sokan vágnának 4k vagy 8k anyagokat.
Ozora <3
-
wm2
őstag
Jut még az Intel prociknak némi terep, de nem sok.
Ám felvetődött bennem egy kérdés az A14-ből kiindulva, hogy ez a minden mit is takarhat az M1 architektúrán belül. Ha az Apple-n múlik, nyilván sohasem tudjuk meg:
For all that Apple has revealed about the A14 Bionic SoC, there is still much left to learn. Modern mobile system-on-chip designs have lots of custom acceleration hardware: image signal processing for the cameras, video encoding and decoding, cryptography and encryption acceleration, storage and memory controllers, and more.
Ozora <3
-
wm2
őstag
válasz Peetey91 #89361 üzenetére
Az Intel QuickSync-nek köszönhetően az U-s processzorokat ér terhelés is jelentősen kevesebb, gyorsabban végzel, de soha nem a Mac-ek jártak élen abban, hogy az újításokat jól és időben kihasználják. Nyilván nem ez a váltás fő oka, de amikor olyan teszteket látok, ahol egy 2x ULV i5 nyers erejét mérik, azért lenne mit megjegyezni.
Ozora <3
-
wm2
őstag
válasz Head88 #89323 üzenetére
Emlékszel az első soldered Minire? 2014. HDD-t tudtál csak cserélni. Még TV okosítónak is alig akarják elvinni. 100ezer körül árulják. Persze hogy nem. Pedig single core ~ 650 Geekbench a 2012-es 12 magos Xeon Mac Pro meg single core ~ 500. Pedig mi faszán ment rajta a Tomb Raider meg a Batman, sőt az Intel grafikus chip már majdnem hozta az 1050 szintet!
Ezt a Minit is ki fogják dobni. Lesz új. Jobb.
@Smiley: jah, vannak párhuzamok, pl. az AMD akkor is jobban megérte.
[ Szerkesztve ]
Ozora <3
-
wm2
őstag
válasz Head88 #89320 üzenetére
Az is mosolyra fakasztó, hogy egész évben milyen Inteles vasakat adtak el, hogy aztán rákontrázzanak egy M1-el. Nem csoda hogy szarul érzik páran magukat. Aztán félredobja, megveszi az új AIR-t és csodálkozik, hogy még Rosettaval sem indul a kedvenc képszerkesztője.
Ozora <3
-
wm2
őstag
válasz Major Lion #89311 üzenetére
Az Intelre értette, akik lemaradásban vannak. Az általam felhozott 7nm Ryzen 7 4800U egy 15W TDP mobil proci, amit ultrabookokba raknak, de kb. 90%-al gyorsabb volt multiban (Cinebench R20), mint egy Core i7-1065G7 (Ice Lake). Ez kb. az M1 súlycsoportja, nem az Intel 2-4 magos ULV megoldásai, amiket valljuk be őszintén nem nehéz megverni. Az Apple megoldására viszont várjuk a szoftvereket, mert már az A10X A12Z A14 is odavert az Intelnek, de normális appok alig érkeztek, vagy butábbak, pedig nem ezt ígérték.
Ozora <3
-
-
-
wm2
őstag
válasz thiclyoon #89242 üzenetére
Vannak, lesznek xarrá optimalizált szoftverek erre a platformra, és van/lesz amire még várnunk kell, vagy sohasem lesz jó. Mindenre találni fogunk példát.🙂 A munkahelyem adna nekem egy M1 Minit 8 gigával, de az iPad Proval még mindig több mindent tudok kezdeni. Nekem kell a touch felület. Elkezdtek olyan pletykák terjengeni, hogy megszűnik majd az iPad. Ez jobban aggaszt mint hogy mi lesz egy Inteles iMac sorsa.
Ozora <3
-
wm2
őstag
válasz thiclyoon #89240 üzenetére
Egy 4800HS AMD Ryzen 7-el (CBR23 ~1250/10500) összehasonlítva azt érzékelem így első körben, hogy az Intel csúnyán, de csúnyán le van maradva. Kicsit eszembe is jutnak most a PowerPC G3 G4 G5 idők. És egy kérdés, mi lesz így most az Apple Inteles termékeivel?
[ Szerkesztve ]
Ozora <3
-
wm2
őstag
Ó hagyjuk már ezt. Nem foglalkozhatunk inkább az M1 gépekkel? Tök izgi lesz itt a dolog. Na most éppen az nVidia MX250-ről olvasok, ami szintén 10W TDP grafikus chip csak 14nm nem 5. Az Intel Iris Plus ellenfelének szánták de nem sűrűn találkozni vele. A lényeg nézegetve a kezdetleges teszteket, kb. körvonalazódik, hogy az Apple az új MBA és rMBP-val hova fog végül besorolni. Az MX250 55fps-t produkál az Aztec Ruinsben, ott ahol az M1 a Macrumors szerint 77-et.
Ozora <3
-
wm2
őstag
Nos, ameddig várunk egy true CR23 tesztre, a Macrumors [link] lehozott egy GPU összehasonlítást. Ha hihetünk ennek, akkor ebből is levonható némi konzekvencia.
Ozora <3
-
wm2
őstag
Jönnek azok a tesztek: [link] Apple M1 Cinebench R23 benchmark scores revealed.
[ Szerkesztve ]
Ozora <3
-
wm2
őstag
A Geekbench memoriat mér, ami egy gyors workload, nem pedig folyamatos, amilyen munkára pl. egy 12 magos Intelt 64 Gb rammal és izmos nv vkarival befognak. Kár temetni az Intel/AMD-t. Jobs is temette a PowerPC-vel már, aztán váltott. Az M1 felkavarja kicsit az állóvizet, de a valóság kicsit más, mint egy szintetikus teszt (főleg ott, ahol olyan 4K layerekkel dolgoznak, ahova a világ összes memóriája is kevés).
[ Szerkesztve ]
Ozora <3
-
wm2
őstag
válasz #30786816 #89014 üzenetére
Most kaptunk egy iPad AIR-t A14-el. Jönni fog az a Pro ennek alapjain, felturbózva, 120 Hz kijelzővel. Vagy aki ezen rajzol stb. mehet a levesbe? Kétlem. Vagy úgy tudom elképzelni, hogy kapunk egy nagyobb touch screen iMac(szerűséget). Pont az a baj itt most, hogy az új iPad Pro kiütné az AIR-t (nálam biztos) és úgy kell megoldaniuk, hogy mindkettőnek legyen létjogosultsága. Mindkettőnek nagy tábora van ugyanis.
Ozora <3
-
wm2
őstag
Mondjuk most jól rátapintottál a lényegre. Mentek az ígérgetések, hogy mi minden várható, amiből alig valósult meg valami. Amit kihoztak alkalmazások meg nagyon buták lettek. Én speciel naívan azt vártam, hogy az iPadOS-t “mekóesítik” és ezáltal több lehetőség nyílik a fejlesztőknek, de fordítva történik.
Ozora <3
-
wm2
őstag
válasz mazsiii92 #88819 üzenetére
A telefonom és az iPad Prom is erősebb már régóta, de ameddig nincsen teljes értékű Ableton rá, addig egy 2012-es i7 "Ivy Bridge" (3720QM) 15” MBP is jobb zenélgetni a maga háromezres geekbench értékével, mint egy M1 Pro. Jól optimalizált és belakott szoftverek kellenek, mert addig csak kiadtál egy halom pénzt valamire, amivel a feszbukozáson és youtubozáson túl nem sokmindent tudsz kezdeni. De ezek a gépek első körben nem is munkára lettek szánva, ugyanakkor a teljesítményen túl sokkal fontosabb, hogy nincs throttling és kaptál egy verhetetlen üzemidőt. Na ezért rip Intel, nem a geekbench miatt.
Ozora <3
-
wm2
őstag
válasz Smiley #88795 üzenetére
A C2D időszakot sokan “átvészeltük” PPC gépekkel. Ha lett volna egy kis H.264 támogatás még tovább is éltek volna. Aztán jött az első i5 i7 széria, amelyből a 2012-es nvidias felhozatalt tartom a legjobbnak. Azt az évet nagyon eltalálták. A sajtreszelők is taroltak. 2013 után meg kaptuk a soldered elcseszést (főleg a 2014-es MacMinit röhögtük körbe) de szerencsére a “classic” AIR mindenkinek kedves emlék marad. A passzív Macbook már kevésbé. Biztosan szebben össze lehet foglalni ezt az Inteles időszokat, de 2006 után azért kellett pár év mire kiforrta magát. Vagy 3, de inkább 4.
Ozora <3
-
-
wm2
őstag
válasz pana0017 #88777 üzenetére
Nem is a teszt a lényeg. Le sem kell őket futtatni. Régóta tudjuk mi az ábra. Programok kellenek. Nem hiszem, hogy egy kis Intel/32GB MacMini munkagépet most nagy hirtelen leváltanék erre, hogy aztan Rosettaval használni tudjam amit akarok. Mire teljesen megérkezik minden meg itt lesznek az M2 M3 utódok. YouTubeozni meg elég a tablet is.
[ Szerkesztve ]
Ozora <3
-
wm2
őstag
Tehát csak 16-ost gyártat, hogy aztán 8-ként árulja? Itt teljesen más memóriakezelésről van szó, de mivel ugyanúgy osztozik rajta a CPU/GPU, hosszú távon nem árthat az a plusz.
@Smiley “De en anno megtanultam, hogy elso szeriat nem szabad venni” haha pontosan. Lásd 2016 vs 2017 rMBP. A Mini egyébként tetszetős. Kár, hogy még így sem használnám semmire. Gyönyörködni, műtárgynak az asztalra meg nem kell. Egyébként R.I.P Intel. (Kíváncsian várom hogy hova pozícionálják majd az új iPad Prot, ill. arra, hogy ezzel az M1 vagy A14X(Z) chipel érkeziké.)Ozora <3
Új hozzászólás Aktív témák
- Asszociációs játék. :)
- Milyen légkondit a lakásba?
- CES 2025: közeleg az AMD és az NVIDIA CES előadása
- Telekom mobilszolgáltatások
- Íme az új Android Auto!
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AliExpress tapasztalatok
- Külpolitika
- Politika
- További aktív témák...
- ÚJ Bontatlan MacBook Pro 16 M3 Pro 12CPU/18GPU 18GB/512GB SSD Magyar billentyűzet Azonnal átvehető.
- MacBook Pro 2016 13" Touch Bar/8GB/256ssd/Újszerű/1-3 hónap gar./p3956
- Apple Apple Macbook PRO 256 GB Space Gray - 24 hónap Garancia - 092
- Eladó Macbook Air M1 13" 2020
- Újszerű Apple MacBook Air 15,3" (2023) 80 Ciklus 100% akku- 10C GPU, 8GB, 256GB (MQKW3MG/A) Éjfekete
- macbook pro 1278 7.1 2010 alkatrésznek
- Apple A1433 Thunderbolt to Gigabit Ethernet Adapter
- MacBook Air M2, 8GB RAM, 512GB SSD, 98% akku, magyar bill, astro grey bőr tok
- MacBook Air 2013 A1464 11 1,3Ghz I5, 4Gb ram, 128Gb SSD
- 2015 MacBook Air 13 / i7 / 8GB / 128GB SSD / 88% Aksi / Korrekt Áron Eladó ! ! !
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest