- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- BIOS frissítés
Új hozzászólás Aktív témák
-
svgyula
addikt
Szia! Jól látom a képet? Az egy 2DIN-es rádió helye ahova te beraksz egy 10"-os rádiót? Ami a kép szerint rendesen kilóg? Hááááát nem szép, de csúnya na! Viszont te fogod nézegetni.
Amúgy nekem évekig volt Xtron rádióm az egy megbízható szerkezet. A másik ahogy néztem noname de többet ígér. Én személy szerint inkább az Xtron-ra szavaznák.[ Szerkesztve ]
Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301
-
kirkri
addikt
Igazából nem az a kérdés, hogy miként mutat, hiszen egy ilyen koros autóhoz már nem létezik megfelelő beépítőkeret, szóval kompromisszumokat kell kötni.
Én abban látok problémát, hogy nagyon lent van. Ha használod rajta a navit (és azt mindenki használja szerintem) akkor nagyon lefelé kell nézni, teljesen leveszed a tekinteted az útról és az nagyon veszélyes. Ugyanez a helyzet fennáll akár egy rádiócsatorna váltás során is, mivel ha jól gondolom ebben az autóban még nincs kormányról vezérelhető audio. Egy gombos rádiónál nem kell lenézned, rutinból megvan a gomb helye, vakon odanyúl az ember és kapcsolgatja, de érintőképernyőn nem igazán lesz meg a gomb pozíciója.21 éve a Prohardveren! ™
-
hacki87
senior tag
van multikormány(felszereltség függő) hozzá nekem is van sőt a mareákba is volt már ami szintén nem mai darab. én láttam olyat is ami a gyári helyére megy egy az egyben de pl nekem nem tetszik én is inkább valami nagy kijelzőt tennék be. [link]
ez a gyári navi sztem ez sincs fent. [link]
[ Szerkesztve ]
-
szoszee
újonc
Sziasztok!
Történt egy kis malőr.
PX5 rockchip, android 9 malaysk rom volt a gépen.
Gondoltam felteszem a HAL9K féle romot.
XDA-n közölt módon jártam el.
Rányomtam a teljes törlésre, de közben a kislányom megnyomta a bekapcsoló gombot. (szegény azt hitte, hogy ki van kapcsolva)
Elolvastam minden ezzel kapcsolatos fórumot, persze mindenhol írják, hogy ne kapcsoljuk ki közben az egységet.
Azóta folyamatosan újraindul, gondolom bootloop illetve téglázott állapotba került.
Kipróbáltam már majdnem minden helyreállítási módot.
Egyik se hozta meg a várt eredményt.
Még egy megoldás lenne: https://forum.xda-developers.com/android-auto/mtcd-hardware-development/px3-5-headunit-mod-recover-flash-som-t3766892
Viszont ebben semmi tapasztalatom és megfelelő tudásom sincs.
A csatolt képen látható, hogy milyen állapotban ragadt.
Azt szeretném kérdezni, hogy van itt olyan "hacker" aki ebben a segítségemre lenne?
Előre is köszönöm! -
szoszee
újonc
[kép] És a kép
[ Szerkesztve ]
-
slezakimi
senior tag
Sziasztok.
Arra van lehetőség, hogy rom csere nélkül lecseréljem a gyári EQ-t, mondjuk olyanra, ahol külön tudom a magasat mélyet közepet állítani?
Bosion BX 412 az alany T3 P3 asszem.
köszi, ha valaki csinált ilyet.""Szabadidős elfoglaltság.Nem feltétlen a pénz hajt.:-))""
-
Mclarenöcsi
tag
Sziasztok!Én ezt a fejegységet vettem a Hyundai I30 ba.Szerintetek milyen,ezzel el leszek egy darabig?
https://www.aliexpress.com/item/32866434887.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.6c044c4diupvQH -
bl4ze
veterán
-
rnrn
aktív tag
válasz Mclarenöcsi #715 üzenetére
Majd írd meg Te, hogy milyen lett a beépítés után!
-
zsolez76
tag
Akkor nálam is ilyen táp ellátási gond lehet. Jó sokáig működött,hogy indításnál onnan folytatta,ahol abbahagyta,de egy pár napja indításnál újraindul mintha ki lett volna kapcsolva. Autómatikusan elindul a rádió,persze elfelejtve a programozott csatikat és újra be kell kapcsolni a wifit,amúgy maradt minden beállítás. Én eddig a hidegnek tudtam be.
-
svgyula
addikt
válasz zsolez76 #720 üzenetére
Igen. Hideg van. Ez azt is jelenti, hogy gyengébben reagál az aksi. Nagyobb erő kell az indítómotornak. Ez egyenelő alacsonyabb aku feszültség. Már meg is van fejtve a rejtély. Amit felraktam rajzot az pont ezt a rövid időt hivatott áthidalni a rádió tápellátásában. A kapcsolásban a dióda is fontos mert az indítómotor mindenhonnan elszívja az áramot, még a feltöltött kondiról is és ugyanott vagy ahol először. A dióda "elméletben" egy irányba engedi folyni az áramot. Azt viszont a dióda típusnál figyelembe kell venni, hogy a rádió mekkora áramot vesz fel és fölé lőni a dióda max terhelését.
[ Szerkesztve ]
Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301
-
zsolez76
tag
Egyébként lehet,hogy a fejegységemmel van valami. Kiszedtem a fejegységet,kimértem a sárga vezetéket kulcs nélkül,megvan benne a 12 volt. Viszont ma mentem 30km-t,leálltam a boltnál,bementem 5 percre,mire kijöttem, indításnál már újraindult az android. Tehát 5 percet sem bírt ki,a kocsi "meleg" volt úgymond. Hogy derítsem ki,hogy a fejegység hibás-e?
-
svgyula
addikt
válasz zsolez76 #726 üzenetére
Szia! Nem véletlenül írtam le már x alkalommal azt a tényt, hogy indításkor leesik az egész rendszer feszültsége. Szerinted egy hidegindítás után mennyi idő kell mire az akkumulátor eléri azt a töltöttséget ahonnan indult? Az semmit nem jelent, hogy "megvan kulcs nélkül is a 12V! Ugyanis nem véletlenül rajzoltam le azt, hogy közvetlenül az akuról kell megtáplálni! Abban a "sárga" vezetékben szinte biztosan nincs feszültség akkor amikor indítod az autót! Ezeknek a rádióknak állandó stabil feszültség kell! EZ EGY TABLET AKUMULÁTOR NÉLKÜL!Leírtam azt is, hogy a gyári rádió csatlakozó NEM alkalmas erre! Ezekben nincs olyan nemória ami bírja a feszültség kiesést. Nincs bennük semmilyen védelem.
Ezt ha(?) olyan szakember köti be aki ismeri ezeknek a működését akkor vagy épít be egy ilyen vagy hasonló kapcsolást, vagy szól a tulajnak, hogy nem fog rendesen működni! Az első része természetesen szinte biztosan feláras.Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301
-
-
bl4ze
veterán
Lehet, passz. Rádió beállítás sosem veszett el, de a naptár/óra igen.
Szinkronizál, de ugye a GPS-nek amire jelet talál idő kell. Ezért is gyújtással indítok, majd utána indít az autó amikor a boot logo (KIA logo nálam) meglátom.
Akkor jó, és ott van a pontos idő+dátum. GPS-nek kell azért idő amire magához tér.... (nincsen bekötve antennára - fel van ragasztva a szélvédő felső részéhez).:. bl4ze .:.
-
bl4ze
veterán
Sikerült koppra merítenem a Kia akkuját: pénteken felkapcsolva felejtettem a belső világítást.
Hétfőn reggel nem indult. Most töltőn van az akku/autó.
Kiváncsi leszek mennyire lesz "üres" a fejegység bekapcsolás után. Elszáll minden beállítás vélhetően szerintetek?.:. bl4ze .:.
-
svgyula
addikt
Szia! Az a töltő nem biztos Kisebb nem volt? A kocsidba biztos van egy 45Ah aksi ahhoz pedig az "elmélet" szerint 4,5A töltés kell 10órán keresztül. Az ilyen kicsi töltővel az a gond, hogy a teljesen lemerült aksit nem tudja "bebikázni" az első 10-20 percben, hogy elkezdje felvenni a töltést. De te tudod. Mondjuk ha beindul akkor a generátor úgy is rálök vagy 50A-t és az megindítja. De a rádió csatornákon kívül semmi sem megy el. Nekem is volt egy áramszünet (én csináltam más bekötés miatt) semmi nem ment el csak a rádió amit én soha nem hallgatok. Még a zenét is onnan folytatta ahol félbe maradt. Pedig vagy fél óráig matattam a vezetékekkel.
-
bl4ze
veterán
60Ah akku van benne, és ez a töltő volt másik, kisebb akkuhoz is régen.
Eddig nem volt vele gond, ez van itthon - ezzel tudom tölteni. KIA Sportage, 2015-ös 60Ah akku van benne, néztem
A Banner azt mondja folyamatos 1,8A töltést ad amíg 14,3V nem ér el a feszültség a leírás szerint.[ Szerkesztve ]
.:. bl4ze .:.
-
svgyula
addikt
Szia! Nem az a baj ezzel a töltővel, hogy nem működik. Ez egy motor aksihoz való! Hiába írják oda, hogy "car" mert azokban a legkisebb aksit sem tudja szabvány szerint tölteni! Az a gond, hogy a teljesen lemerült aksi felvenne(a tied) 10 órán keresztül 6A töltést minimum! Ami neked van a a harmadát sem tudja leadni. Én a helyedban inkább bebikáztattam volna és utána akár alapjáraton pár perc alatt is belerakott volna a generátor annyit mint ez egész nap. Ja és ez nem telefon aksi, ez azt szereti ha gyorsan fel van töltve és utána békén hagyják
-
bl4ze
veterán
Nem értek ennyire hozzá, sajnos.
Ma reggel még nem volt 100% töltés alatt, úgyhogy estig remélem feltölti.
Garázsban áll orral, így a bikázáshoz ki ként tolni, utcára szembe állítani másik autóval stb.
Egyedül vagyok most otthon, így ez nem annyira volt opció.
Remélem délután be tudom indítani, és akkor megyek vele + meghajtom pályán, hogy töltsön rendesen.Nem értem miért adják "Car" töltőnek, a Banner-nak van "Bike" töltője, ezt autóhoz árulják.
.:. bl4ze .:.
-
svgyula
addikt
Ha számolsz egy kicsit akkor rájössz. A 60A aksi 0-100% az 10 óra/6A és 33óra/1,8A töltővel! Plusz 2-3 órát rá lehet számolni amíg elindul a normál töltési ciklus az elején persze ha le nem égeti a töltőt. Nálam régebben a lemerült aksi (55Ah) simán felvett 10-15A! töltést az első 1-2 órában. Persze nálam azért volt a töltőnek teljesítménye is hozzá. Ezután szépen visszaállt és amikor elérte a max töltöttséget már csak 0,5-1A között volt a műszer jelzése. A mostani is tud igaz csak 10A-t de elég mert én csak rá szoktam tölteni télen ha városban megyek és hideg van.
-
bl4ze
veterán
Ma estig meg is lesz az a 33 óra kb. A töltő nem ég le, a led-ek szerint normál módon tölti.
Már korábban is használtuk másik autók töltésére, gond nélkül.
Gondolom délutánra lesz benne annyi kraft, hogy be tudom indítani az autót és utána megyek vele egy pár km-t rádió+fűtés nélkül, hogy töltsön a generátor szépen.
Garázsban van, így (jég)hideg sem lesz a motor..:. bl4ze .:.
-
zsolez76
tag
Megoldódott a probléma. Nem áramellátás miatt indult mindig újra. Kitöröltem pár progit és azóta onnan indul,ahonnan abbahagyta,ha mindig szól a rádió mikor leállítom a motort. Remélem így marad. Kopp-kopp..
-
punisher1
aktív tag
Szia!
Ma érkezett meg szép nagy DHL dobozban,meg is lepődtem.Le a kalappal jól be volt csomagolva.Szépen hiánytalanul minden megjött a kijelző fóliás,rengeteg kábel,keret,gps vevő,leirások,sőt még ajándékba kaptam hozzá egy vízálló hátsó kamerát is.Hétvégén kipróbálom egyelőre itthon nem a kocsiban még."Ha nem válaszolok PÜ-re akkor lehet, hogy azok az ember között vagy,akik nem képesek kommunikálni ezért letiltottam!"
-
Mclarenöcsi
tag
Én is ugyanilyet rendeltem ,múlt héten sikerült beszereltetnem.A fejegység tökéletesen működik,csak a kormány interfészt nem tudta a szerelő beszerelni és a gomb világítást hagyta ki.Szerintem nem fogsz benne csalódni.Esetleg ha tud valaki Miskolcon egy jó autóvillamosságit aki ezeket még utólag beszerelné akkor jelezze itt.Köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
realmadrid
aktív tag
Sziasztok!
Van itt esetleg Skoda Rapid(‘16) tulaj? Gyári Swing fejegység helyére kellene olyan, ami továbbra is meg tudja jeleníteni a Can-Bus adatokat.
Köszi.
A sas nem vadászik legyekre
-
punisher1
aktív tag
válasz Mclarenöcsi #745 üzenetére
Igen,tesztvideókat nézve valamint a paramétereit az árát(33e) és pluszba azt,hogy a gyári kazettás fejegységemnél csak jobb lehet én is így gondoltam,hogy nem fogok csalódni.De jó,hogy visszaigazoltad,köszönöm.Na majd hétvégén megnézem,tesztelgetem.Te is kaptál ajándék kamerát?
[ Szerkesztve ]
"Ha nem válaszolok PÜ-re akkor lehet, hogy azok az ember között vagy,akik nem képesek kommunikálni ezért letiltottam!"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ukrajnai háború
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Sorozatok
- Öregszem
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest