- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA® driverek topikja
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Google Chromecast topic
- Amazon Kindle
- Dell notebook topic
- Azonnali fotós kérdések órája
-
PROHARDVER!
Android dual SIM szakmai mélyvíz
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"honnan vegyek telefont"
Új hozzászólás Aktív témák
-
sipi83
aktív tag
válasz
aytukabozs #5397 üzenetére
Felmásoltam az SD-re, recovery mód-ban rányomtam az "apply update from sdcard" parancsra.
Megkerestem a .zip-et. Elkezdte, de hibakód nélkül szinte azonnal meg is állt.
Az sd kártyát nem kell felkészíteni valahogy esetleg?
Mert csak simán rámásoltam a gyökérbe.Na megyek megkeresem a búvárszemüvegem...
-
sipi83
aktív tag
Sziasztok!
Hoztak hozzám egy Prestigio MultiPhone 5503 DUO készüléket, hogy talán én tudok kezdeni vele valamit. Egy Win telepítés megy, gondolták ez is menni fog. Lassan 10 éve nem volt Android-os készülékem, de jó ismerős, ezért elvállaltam.
A hiba a kövektező: a készülék a bekacsolási képernyőig jut, odáig ahol a pontos típusát kiírja, és ott meg is áll mint a szög.
1, Telefon pontos típusa, milyen platform?
Prestigio MultiPhone 5503 DUO / MediaTek MT65822, Milyen ROM (szoftver, firmware) van/volt rajta?
Sajnos ezt nem tudom jelenleg, ha valahogy ki lehet deríteni, akkor megpróbálom.
A gyári oldalán a Kit Kat a legutolsó firmware hozzá.3, Mitől lett az az állapot (pl. hiba esetén), amibe került a telefon? (pl. betört kijelző, rossz rom felrakás)
A tulaj elmondása szerint, aki még csak most ismerkedik az egész "odanyúlkálós" telefon dologgal, a telefon internetezés közben lefagyott, valahogy újraindította és utána a készülék már nem boot-olt be.4, Milyen mentés áll rendelkezésre a telefonról?
Semmilyen, de nincs is rajta semmilyen fontos adat. Használtan vette.5, Mit próbáltál eddig csinálni?
A gyári oldalról letöltöttem a a fent lévő firmware-t.
Be tudtam menni recovery menübe, de ott már elfogyott a tudásom.Bocsánat, hogy ha hosszú voltam, és sajnos több infóm nem nagyon van. Ha nem veszett fejsze nyele a dolog, akkor megköszönném a segítséget.
Üdv.: Sipi
-
OCTAMD
őstag
KCOLO és V20 fw lett a megoldás
-
OCTAMD
őstag
sziasztok
wiko lenny kinai dual csoda
ugyanúgy jártam mint geller 72 tag itt régebben
wiko logóig jutott és ezt ismételgette
rátoltam valami v14 frissitést ami rendben lement ,pipa a végén
ugye azóta se kép se hang lätom rengetegen jártak igy
gépre sem csatlakozik
tettem bele egy kolo gnd jumpert ,azóta legalább felismeri a gép,de 4032 vagy 1011es hiba flashnél
van aki vágja ezt itt és megoldja nekem,nem ingyen ?
-
mexel
veterán
Akkor itt azért lehet más a móka mert ez nem telefon, és a serial number üres. ( tv box) Egyszer olvastam valahol valamit erről hogy itt mi alapján generálja a számokat, de nem találom sehol sajnos.
Az adb devices-re is azt írja: not found.
Az lenne jó ha kiváltható lenne a számsor pl x-ekkel vagy valami általánossal, de akkor ez nem lesz járható.
Köszönöm az infót! -
Shirko
tag
A saját készülékének saját szériaszámára már csak át tudja nevezni az alkönyvtárat... ha ezt sem tudja, nem merném rábízni a twrp-s visszaállítást sem.
Én az utóbbi hónapokban összesen 3 különböző készüléken csináltam twrp-s mentést és mindíg a szériaszámot adta az alkönyvtár nevének. Meg sem próbáltam, hogy mást is elfogad-e. -
mexel
veterán
Az igaz hogy a twrp-k sem átjárhatóak, fixen egyet használok mindig. ( ez nem telepített hanem recoveryből indítható)
Az átnevezéssel nincs gond, az a baj hogy ha ezt mások is szeretnék telepíteni akkor hogy oldjam meg. ( ez a cél, hogy a kész mentést bárki telepíthesse) javasolni nekik a kamumentést nem célszerű mert sokan nem értik majd, viszont az amire átnevezem nem mindig jön be. Érdekes hogy van amikor azonos típusoknál jó, de 1-2 kivétel mindig van. Ezt a részét vagy miértjét nem értem jelenleg.
(példa: van itt 5 egyforma készülék, abból 3-nál jó volt ugyanaz a számsor, kettőnél nempedig ugyanaz a firmware van rajtuk)
-
Shirko
tag
-
mexel
veterán
Sziasztok! TWRP-s kérdésem lenne, talán tud valaki segíteni.
Ha csinálok egy TWRP backup-ot akkor TWRP/BaACKUP mappába generál egy számsort, pl:"210ba2006584b2913fd520e1e512c702"Ugyanarra a készülékre ezt a mentést mindig látja és visszateszi. Sajnos teljesen ugyanolyan típusra de másik készülékre viszont nem.
Csak akkor, ha a másik készüléken előbb csinálok egy mentést valamiről ( pl recovery vagy bármiről) és akkor ahhoz is generál egy kódot. Utána az alá a kód alá bemásolom a régebbi fullos mentést, akkor már látja és feltelepíti. ( vagy cserélem a számsort a mentésnél)
Régebben ugyanezzel a TWRP-vel mintha nem lett volna ilyen gondom.Az lenne a kérdésem, hogy mi alapján generálja ezt a kódot, és hogyan tudnám megoldani hogy elfogadja egy másik készülék is? ( azaz kikerülhető-e)
Remélem érthető volt a kérdésElőre is köszönöm a segítséget.
-
Shirko
tag
Számomra ez azért volt meglepő, mert a korábbi SuperSu root-ra sosem volt hatással a FR. Elvben ugye a userdata + cache + dalvik törlés történne. Sosem hallottam, hogy boot.img-t vagy ramdisket módosít. Különösen, hogy a magisk is része volt a custom romnak. Azért gondolok inkább részleges downgrade-re.
-
Keeperv85
nagyúr
"Nyilván volt a rom zipben bootloader"
Bootloader egyik rom zip-ben sincs szerencsére, kivéve ha pont flashtoolos csomagról beszélünk.
"bootloadert azért szoktak tenni a rom zipekbe"
Nem szoktak. Kivéve a SPFT-s rom...
Megnéztem ezt a magisk telepítőt. Az égvilágon semmi mást nem tartalmaz, mint egy hackelt initrd-t, amivel egy exppoliton át hívja a kernelt vissza, így megszakítva a bootot... boot.img != bootloader
-
Upo
addikt
Nyilván volt a rom zipben bootloader is, nyilvánvaló ha visszakerül a gyári akkor a magisk repül. De ez alapvetés, inkább azon kell csodálkozni ha megmarad, bootloadert azért szoktak tenni a rom zipekbe. Minden rom telepítés után nyilvánvaló, hogy a magisk-et is tolni kell. Ha maradt a patchelt bootloader akkor észreveszi és nem csinál semmit, ha nem maradt akkor meg újra patcheli. Nincs veszteség belőle, hacsak azt a pár másodperc pluszt nem tekintjük annak.
Ha pedig a magisk beállításokat, modulokat hiányolod, akkor meg factory reset előtt el kell menteni a magisk mappáját a data partíción, és utána visszarakni. Láttam már /data/adb és /data/magisk alá is belinkelve. Lehet az egészet, de ha a magisk.img-t (vagy ha már több van akkor az összes darabját) elmented, és reset - rom telepítés - magisk telepítés után visszamásolod akkor minden megmarad.
Láttam valami zip-et ami átlinkelte a magisk dolgait a /data-ról a belső tárhelyre, az úgymond "factory reset álló", csak ott meg a reset+rom telepítés+magisk telepítés után még azt a zipet is el kell indítani, hogy a belsőn levő dolgokat visszalinkelje a helyére. -
Shirko
tag
Közérdekű közlemény:
A zip-ből twrp-vel feltolt ROM-ok esetén nem egészséges ötlet a factory reset.
Ez nekem már a második eset amikor a FR érdekes dolgokat művelt. Mondjuk nem helyreállíthatatlan károkról van szó inkább érthetetlen.
A Lenovo A2010-en inkább visszatettem a twrp mentést, nem küzdöttem a hibaelhárítással. Az A7000 Lenovon viszont azt vettem észre, hogy hazavágta a Magisk-et, s vele a root-ot (!!!). A CCleaner Cache törlés sikertelensége miatt jöttem rá, hogy nincs root. Aztán kiderült, hogy nincs magisk, és Dolby Atmos sem...
Twrp alól friss magisk telepítés megoldva, hiba elhárítva. Gondolom az FR a magisket downgradelte és ez inkonzisztensé tette a rendszert. -
Kukcaman
senior tag
Sziasztok!
Annyit sikerült elérnem az X200-al, hogy raktam rá egy Xgody X11-s szoftvert. Látom a Belső SD kártyát a számítógépen, töltéskor pedig világít a led.
Persze képet még nem ad, még mindig fekete.
Nem egy nagy áttörés. Ha valaki tudná rá a megoldást, szóljon nyugodtan
üdv -
Shirko
tag
válasz
Keeperv85 #5375 üzenetére
Azért húztam ilyen sokáig a dolgot, mert az előző linuxMint telepítés nagy csalódás volt. Irtózatosan lassú volt a gépemen, és pár napja a jBart master alatt úgy kifagyott, hogy nézni is rossz volt. Ez a vég amikor a linuxot egy java alkalmazás hazavágja. Most egy Ubuntu 16.04 került fel a másodlagos vinyóra, annak az mbr-jéből indulva. Így még a winnel sem veszekszik, bios boot menüből indíthatom. Még csak erre az egy feladatra használtam, remélem nem fog csalódást okozni hosszabb távon sem.
-
Shirko
tag
Telepítettem egy ubuntut és megcsináltam terminálban. Nem védelem, vagy bootdisk ellenőrzés okozta a nox fagyását. Egyszerűen a sima visszacsomagolás semmit sem ér. A find . | cpio -o -H newc | gzip > ../ramdisk
tökéletes fájlt hozott létre. A reboot után a megfelelő tulajdonságokkal létrejött a gyökérkönyvtár alatt a könyvtár amit beírtam az init.rc-be. -
Shirko
tag
Konkretizálom a kérdést:
Extract Ramdisk, Modify And Repack
mkdir initrd
cd initrd
cat ../initrd.img | gunzip | cpio -vidA kicsomagolást a 7Zip megcsinálja. A változtatásokat én megcsinálom.
Az alábbi visszaépítést viszont elvben ugyan meg tudom csinálni a 7Zippel, de amikor visszaírom a boot particióra mindíg behal a NOX.
Windowson mivel, vagy a 7Zip milyen paraméterezésével válthatom ki az alábbi parancsot:
cd initrd
find . | cpio --create --format='newc' | gzip > ../myinitrd.img ? -
Shirko
tag
Erre tudtok valami támpontot adni?
https://itcafe.hu/tema/android_os-t_hasznalok_szakmai_topicja/hsz_34212-34212.html
-
Upo
addikt
válasz
Keeperv85 #5370 üzenetére
Bizony többre. Múlt héten néztem én is, szintén másé, de nem a 660-as hanem a 630-as cpushoz (8010). Annyira nem ástam bele mert inkább nem vállaltam be. De számok és betűk is vannak a verzióban és nem tudom mit jelentenek. Találtam olyant hogy átnevezett romot felrakták és totál fekete kép hulla lett, valamit mintha magyaráztak volna hogy melyik betűre melyiket ne, meg nem mindegy milyen verzió a crossflash-nél. De azt nem tudom, hogy azért lett tégla mert 8010-re akart 8016-os romot (remekül egyforma verziószámokkal is futnak), vagy mert a 8010-en belül is nagy a különbség. Általában a TW romot akarják felrakni, mert abban van play áruház és talán kevesebb a bloatware benne ha jól vettem ki. De ha beleugrasz akkor úgyis átnézed.
Ja, bootloader lockolt, de hogy unlock kódot hogy lehet keríteni azt nem tudom, mindenki csak keresi azt is. De ennek már tényleg nem mentem utána, csak a keresések közben jött elő.
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
aytukabozs #5366 üzenetére
Azt kezeli az Google fordító... ellenben az előbbivel...
-
Keeperv85
nagyúr
-
Kukcaman
senior tag
Igen, ez az egy biztos
Mielött itt kérdezősködtem volna, átnéztem mindent, ami csak eszembe jutott.
Nekem is az első találat a needrom volt, majd az orosz oldalak, kínai
Mindegyik a needrom-ra hivatkozik, vagy ha nem arra, akkor ugyanaz a fájl.
Meg van egy másik X5... kezdetű is.
Az utóbbi linkedet is leszedtem még az elejénde 6572-s
-
Shirko
tag
Persze mondanom sem kell, hogy fájlböngészőről volt szó.
Azóta kipróbáltam a Lenovo A2010 telefonon is. Azon is hasonlóan működik. A Nox emulátoron (4.4.2) viszont az iniciáló rész (engedély + elfogadás) elött (miatt?) megszakad a feltelepült program futása. Pedig a Nox alatti framework-res.apk-t betöltöttem a apktools-ba. (Az én belepiszkálásom elött sem ment NOX-on.) -
Shirko
tag
Ha már vannak eszközeim, nekiláttam egy november óta kísértő feladat megoldásának:
A Lenovo A7000 telefonom gyári böngészője nem akar felmenni másik telefonra, illetve az A7000-ren más rom mellett hibásan működik az ftp szerver funkció. A "Belső Tároló" könyvtár (beégetett- nativeMMC kulcs) fájlnév az ftp klienseken "krix-krax"-osan ékezetek helyett ismeretlen jelekkel jelenik meg, és nem enged belépni. Így olyan mintha nem is lenne ftp szerver a programban.
Gondoltam kicsomagolom a programot (apktool), és átírom. Most Belso eMMC lett. És lám működik!
Szépséghiba: Az ékezetes fájlokat még mindíg nem kezeli, de ez már kevésbé zavaró, mert azt ugye a program átírása nélkül is át tudom nevezni a telefonon, ha szükséges, illetve a pc-n a telefonra másoláshoz.
Persze azért nem lenne rossz, ha tudnám mit, melyik fájlban kell átírnom -
Keeperv85
nagyúr
Szia!
MTKDT már rég nem pálya sajnos. Az új SoC-k nem kompatibilisek vele. Én használok néha SPMDT-t is, de már az is nagyon kiveszett. Qualcomm vonalon a QPST még, ami fut, illetve az SDK tools mindenhová adb, fastboot, alap. A gyártók specifikus cuccait ne feledjük: Odin/Heimdall, Sony Flash Tool, RK Bach... és a többi...
-
Shirko
tag
-
válasz
borocsik #5351 üzenetére
Nagyon régen egy valamilyen Ascend (talán) esetén találkoztam azzal a szomoró ténnyel, hogy a Huawei átírta a kapcsolati információkat, és az általános MTK SP flashtool nem volt használható sem mentésre, sem semmire. A windows-os huawei programot meg nem töltöttem le, nem próbáltam ki.
Lehet, hogy nálad is ez a helyzet.
De talán más majd megerősít. -
borocsik
újonc
Tisztelt fórumtagok.Segítségeteket kérem egy HONOR 3C vashoz.A B306-os rom volt/van rajta de nem tudom életre kelteni sehogyan sem.Próbáltam SPFToolal de nem reagál rá ,Memeory Write stb.Régebben csináltam már a sajátomon de most nem boldogulok vele.Ha valaki tud megoldást rá akkor köszönöm.
-
Kukcaman
senior tag
Sziasztok!
Xgody X200 mobiltelefon, MTK6580-s chipset.
Amit megcsináltam eddig:
- Smartphone Multiport download
-SP Flash Tool
-sp_mdt exe v3 1516
(Mindkettő külön-külön használva, és a telefont mindegyiken letesztelve programonként).
Telepítés sikeres volt. Eddig szép és jóTelepítés után a telefon fekete képernyővel üdvözölt. Tudom, hogy működik, mert a telefon led lámpáját sikerült bekapcsolnom gombok segítségével.
- Volume- +power gomb sem jött be, csak újraindult ugyanúgy fekete kijelzővel.Egy darab hozzá tartozó ROM-t találtam.
Ha esetleg valakinek lenne ötlete, az szóljon nyugodtanEsetleg nincs másféle ROM ehhez a fajta telefonhoz? (más gyártó)
Segítséget előre is köszi.
üdv
-
válasz
Boonen007 #5339 üzenetére
Hát preloaderitisz lehet (bocs...). Szóval a preloader szálhatott el.
Ilyenkor jön ez a hiba. Egy másik működőről lehetne leszedni egyet, vagy megnézni, hogy a needrom-on van-e másik gyári rom, hátha azzal elindul.
Ha lenne egy másik preloader, akkor is val'szeg úgy kellene megpróbálni a flash-t, hogy a gépre dugás előtt és alatt folylamatosan nyomva tartod a hangerő fel gombot, hátha még meta mode-ba bebillen a rádugáskor, és elindulhat a flash.
Nehéz ügy.
A kisebb és vagy akár nagyobb márkák esetén is előfordul, hogy a preloader változik a hardverkiépítés változása miatt, erről pedig nem kap a földi halandó infót, csak ilyenkor szembesül vele... -
mexel
veterán
Még kérdeznék
Nougat telepítésekor hogyan lehet elérni, hogy elős indításkor a data-ba és a cache-be is írjon/máoljon pár dolgot? ( custom rom szerkesztgetéséhez kellene a dolog) -
Boonen007
őstag
Sziasztok!
Nagyon kellene a segítségetek, adott egy Bluboo Dual MT6737T nevű készülék ami, hip hopp, elszállt annyira, hogy bejött a kis logó zenélt egyet és ott meg is állt. Recovery mód volt, aztán ott se sikerült zöld ágra vergődni sajnos, majd megpróbáltam EZT az official stock firmware leírást, ami szépen végig is ment, de most már logó sincs így recovery menü sem és "BROM ERROR : S_FT_ENABLE_DRAM_FAIL (4032) [EMI]" ilyen hibát kapok.
Tudnátok esetleg segíteni? Ja és már a gép is ismeretlen eszköznek látja korábban még com port valami a hiba után.
-
mexel
veterán
Nem tudom itt jó helyen kérdezek-e, de megpróbálom. Az érdekelne, hogy Nougat alatt a rendszerben hol kell keresni a beépített Power Menüt? Azt ami kiírja hogy kikapcsolás, újraindítás stb.
Nem telefon hanem box lenne, és a távirányító kikapcsoló gombját ha hosszan nyomom akkor jön elő. ( telefonon a kikapcsoló gombra)
Sok boxon csak annyi van hogy kikapcsolás, de pl van amelyiken egy frissítés után már van reboot is, stb. Az érdekelne hogy ezt a kicsit bővebb menüt át tudom-e rakni másik rom-ba? Nem tudom merre keressem, vagy mennyire van ez beépülve, egyáltalán cserélhető-e egyszerűen?
Nem külső appot akarok használni, abból van millió féle, a gyári beépített helye érdekelne. -
törölt tag
FlashTool-ban ez a hibaüzenet:
ERROR: STATUS_EXT_RAM_EXCEPTION (0xC0050005)
Mit tehetek?
-
-
Upo
addikt
A fastboot parancs működik, de az image-ből bootolás nem implementált. Vagy zárt bootloader lehet a háttérben, vagy csak simán kiszedte a gyártó a fastboot alóli image boot-ot.
Nem tudjuk milyen készülék, ha tudnánk, lehet hogy valaki tudna rá okosabbat mondani.
Bootloader unlock után lehet hogy menne a parancs, de nem biztos. -
Shirko
tag
válasz
aytukabozs #5330 üzenetére
-
Shirko
tag
válasz
aytukabozs #4838 üzenetére
Sziasztok, ezt már valahol olvastam, és ott a kérdezőnek mindig "ismeretlen parancs" hibát dobott. Ezért én is kipróbáltam. Különböző (de a telefonhoz készült) boot- és recovery imigekkel, de nekem sikerült egyszer sem. Külön csak kernelt is kicsomagoltam, de arra is ez a hiba jött.
Mi lehet az ok? -
Shirko
tag
válasz
tpeter77 #5325 üzenetére
Ez egy viszonylag régi SU, próbáld meg eltávolítani és/vagy frissíteni. Az optimalizálás tapasztalatom szerint akkor szokott történni, ha törölték a dalvik/art -ot és a cache-t. Ha a SU beállításainál találsz olyat ami ezt csinálja minden rendszerindításkor vagy kilépéskor akkor ezt kéne tiltani.
-
tpeter77
addikt
sziasztok
Ebben a hozzászólásban lévő update.zip fájlt másoltam fel az SD kártyára és telepítettem a telefonra.
Azóta minden indulásnál optimalizál. Senki sem tudja hogy lehet letiltani ezt a funkciót? -
meko1
tag
Kedves mindenki,tanács szerint(is) kérdezem meg itt is,hátha:
Blackview bv6000s,mindkét kártyára beállítottam a vodafonos nethozzáférési
paramétereket(mind a kettőt...),de korábbi, dualsimes,és azokban működött
kártyákkal most nem megy a dolog/topicjában,Voda-üsz.-tól nem kaptam
ötletet,tanácsot/nem tudnátok segíteni?köszönöm üdv meko1 -
tpeter77
addikt
sziasztok,
Egy Lenovo A2010 telefon beleesett a fürdőkádba (ráadásul vezetőé a készülék....)
A telón minden szoftver gyári, még rootolva sem lett. A teló bekapcsol, de a képernyője fehér, a pc-vel még kommunikál, látom a telefonmemória tartalmát - igaz nem mindegyik fájlhoz férek hozzá.
Volt hozzákapcsolva egy gmail-es fiók, de azon nincs meg minden telefonszám.
Azt gondolom, hogy eleinte a telefonra mentette a kapcsolatokat, aztán átállította egy hozzáértő a gmail-es fiókra.
Az a lényeg, hogy a telefonlista fele hiányzik.
Hogyan lehetne hozzáférni a telefonon lévő névjegyzékhez? Van erre szoftver?
elvileg a SoC típusa: MediaTek MT6735MSegítséget előre is köszönöm.
-
a2d2
addikt
Köszi, majd legközelebb azzal csinálom
Amúgy egész szombati napom ráment de sikerült végre életet lehelnem a boxba.
Először sikerült pendrive-ról feltenni egy openelec-et, de nem volt hálózat. Utána updateltem egy libreelec-re de ezzel el sem indult a box és a recovery-t is elbuktam.
Utána forrasztottam usb-usb kábelt ezzel is szívtam legalább egy órát mivel 1,5m-es kábel lett és elhasaltak a imidzsek a másoláskor, pedig próbálkoztam mindegyik porttal.
Utána elvágtam 30cm-esre és a hiba megszűnt.
Innentől kezdve már csak jó romot kellett találnom rá de estére ez is meglett -
Upo
addikt
Esetleg egy rá való Libreelec sd-ről ha el tudod indítani akkor is el lehet érni a system partíciót. Némi linuxos tudás szükséges hozzá. Vagy újrahúzni a romot rajta, akkor jó lesz (feltéve ha rendelkezésre áll)
Amúgy a build.prop kézi szerkesztésnél előfordulhat ilyesmi, ha valamiért nem tetszik a rendszernek az új fájl. Jártam már én is így amikor a végére írtam dolgokat. Javaslat, ha már van root, akkor használd inkább a build.prop editor szoftvert, az nem rontja el. -
mexel
veterán
Sziastok 2 kérdésem lenne, talán van egyszerű válasz.
PC-ről ADB-vel ha próbálok csatlakozni egy készülékhez ( wifin) akkor van egy készülék ami mindig azt írja hogy Offline. Már sok féle megoldást olvastam mi lenne a megoldás de semi sem jött be. Ennek mi lehet az oka, miért offline? ( USB hibakeresés bekapcsolva, stb, az adb kill-server adb start-server stb-ken is túl vagyok de semmi)
A másik kérdésem: egy romban mi kell ahhoz és hogyan lehet elérni hogy az init.d mappában lévő script lefusson? Ha a kernel nem engedi mert nincs beleírva akkor az nem fog futni? ( bocs ha nagy hülyeséget kérdezek, de nem igazán értek hozzá, ezek csak próbálkozások)
Arra kellene, hogy van egy parancssorom ami működik ADB-vel vagy terminal emulátorral de újraindítás után már nem él, jó lenne valahogy ha tudnám fixálni hogy mindig aktív legyen. -
Ha van usb debug bekapcsolva, akkor számítógéppel összekötve, vagy akár wifi-n usb debug kapcsolatot létrehozva, root meglétével vissza lehet állítani az előző állapotot - elméletileg. De ha nem boot-ol be, akkor más baj is lehet (főleg, ha ver > 4.4 - mondjuk ezekhez már nem értek)
-
a2d2
addikt
Sziasztok!
A következő leírás alapján jártam el az android boxomon, mert egyszerűen egyik programmal sem sikerült megforgatnom a képét: [link]
Annyi volt a különbség hogy én 0-át írtam át 180-ra, mivel nem portét szerettem volna hanem fordított landscapet.
Na a módosítás és újraindítás óta a boxom nem bootol be.
A betöltésnél szétcsúszik a kép fura sárga háttérrel a fekete helyett és ennyi.
Valahogy vissza lehet ezt állítani?
Köszi! -
beg
veterán
válasz
aytukabozs #5310 üzenetére
Igazából nem értettem mire gondol a költő, csak próbáltam gondolkozni a fejével
-
aytukabozs
addikt
Ha jól értem, a kérdés pont arra vonatkozik hogy hibrid slot esetén a sufnituning mindenképp működik-e, vagy a fizikai korlátozás mellé, társul-e szoftveres is...?
(#5307) Chello
Szerintem ez nem annyira android mélyvíz, a sima topicot többen követik, lehet már kaptál volna pontos választ. -
géeles
aktív tag
Van video ahol elvágja a sim kártya vastagságát, úgy van rajta az sd kártyán...
-
Chello
tag
Sziasztok!
Az lenne a kérésem, hogy linkeljetek nekem egy kis információt, mert már sok helyen hallottam a valós/nem valós dual sim kezelésről és arról, hogy ez valamiképpen ütközésbe kerül az SD kártyával.
Mi ez ?
Mi köze van az SD kártya használatának a SIM kezeléshez ?
Hogyan működik, milyen vezérlők vannak ha vannak ?
-
gorje
senior tag
válasz
cappa72 #5304 üzenetére
Köszönöm szépen a választ és neked is Keeperv85!
Hát akkor ez nem jó hírAkkor nem igazán van mit tenni? Próbáltam feltenni a 4.2.2 és 4.4.2-őt is, de ugyanaz a helyzet. Gondolkoztam, hogy otg kábellel eljutni online rendszerfrissítésig hátha... Fölösleges ötlet? Azon is gondolkoztam, hogy a belseje a 4G/3G-s verziót kapott de ott más a soc ha jól láttam (érdekes mert pl a gsmarena szerint így alakulnak a verziók: Mediatek MT8735 - 4G model / Mediatek MT8161 - Wi-Fi model). Ha más lenne akkor fel se ment volna a rendszer ill elhasalt volna igaz?
Lenne egy másik kérdésem/problémám:
Adott YOGA Tablet 10 (B8000-F) ami folyamatosan újraindul. Bekapcs, "robot törlés" és újraindulás. Kínai reco vagy hardver test bejön. Az aksi gondolom emiatt már gatya... Találkoztatok már ilyennel esetleg? Hogyan tudhatnám meg, hogy menthető-e?
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
cappa72 #5304 üzenetére
Ha a legrosszabb félelmeim igazak, az a touch mehet is a kukába. Nincs hozzá már program, ami képes lenne a touch eepromot újraírni, ugyanakkor az össze rom kiolvassa a verziót és lefrissíti a régebbit. Ezúttal örökre.. Ugyanis arra képtelen vagy, hogy rábírd, hogy ugyan tegye már vissza a régit, mert neked az működött csak...
-
Ha jól láttam, akkor ez 8121-es Mediatek proc.
Ha nem készült mentés, akkor érdekes lesz a helyreállítás, mert vélhetően nem azonos a hardvere azzal, amit feltettél rá.
Ez előfordul, hogy menet közben változik a hardverösszeállítás. Ilyenbe belefutottunk már párszor.
A boot és uboot (lk.bin) a jellemzően "ludas" ebben.
Szóval firmware csere javasolt, akár egy régebbi, vagy egy újabb verzióra. Sajna nem lehet megmondani, hogy neked régebbi, vagy újabb kell.
Elsőre csak a boot-ot cserélném le.Azért egy mentés most sem árthat.
-
gorje
senior tag
Sziasztok!
Adott egy Lenovo IdeaTab A8-50 A5500-F.
A keszulek boot logonal megallt. Xda-n talalt megoldas alapjan flashtool-al ujra lett telepitve. A keszulek bekapcsol es el is indul de az erintokepernyo nem mukodik.
Van valakinek otlete mi lehet a gond? -
RVR400
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- sziku69: Szólánc.
- Formula-1
- PlayStation 5
- MasterDeeJay: Natív 3Dfx Glide Windows11 alatt Voodoo1 és Voodoo2-vel.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S24 Ultra / Kártyafüggetlen / 12/1024GB
- Nothing Phone 2 - 8/128 GB szürke dobozában + tokok
- iPhone X Silver 64Gb Kártyafüggetlen - FaceID OFF, vadonat új akksi, Lcd kijelző
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- 138 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Dymo LabelWriter 400 - Hőpapíros címkenyomtató
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- AKCIÓ! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest