Hirdetés
- Bemutatkozott a HHKB legújabb, Topre kapcsolókkal szerelt billentyűzete
- Intel Raptor Lake-U Refresh architektúrás mini PC érkezett az MSI színeiben
- A Chrome egyeduralmára tör a ChatGPT böngészője
- Kompakt AIO-val használható rackmount ház jött a Chieftec fémjelzésével
- Már nagyon közel van az AI szerverekbe szánt SOCAMM2 szabvány véglegesítése
- Azonnali informatikai kérdések órája
- iPad topik
- Apple asztali gépek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hobby elektronika
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- OLED monitor topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
-
PROHARDVER!
Android dual SIM szakmai mélyvíz
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"honnan vegyek telefont"
Új hozzászólás Aktív témák
-
Akkor elölről az egész sztory;
Doogee Leo DG280-as készülékemen nem volt mobilnet, nem jött elő. Olvastam egy cikkben (nem tudom, már hol), hogy a rajta lévő gyári 5.0-ás androidból kifelejtették. Gondoltam megér egy próbát, ha másik rendszert teszek rá. Ugyanolyan módon álltam neki, mint eddigi ROM cseréknél (DG700 és NOVA Y100X), felmentem a needrom.com oldalra és néztem hozzá rendszereket.
Leszedtem párat, majd megnyitottam a processzornak megfelelő MTK6582 SP Flashtool-t.
Mikor rámentem a scatter fájl importálására, hibát dobott ki, miszerint az UBOOT checksum hibás értéket mutat, 0x0, ezt írjam át és csináljam újra. Tudtommal a checksum egy ellenőrző fájl, nem lehet elhanyagolni, mégis tettem egy próbát, hogy kitörlöm. Az importálás sikeres volt, a letöltés nem. Hirtelen szaladt pirosan 100%-ig, majd kidobta, hogy hiba miatt a letöltés meghiúsult. Megpróbáltam több ROM-ot, ugyan ez.
Belenéztem a checksum.ini fájlba és nem is tartalmazott olyat, hogy UBOOT, mint amire panaszkodott. Átírtam erre a BOOTIMG-t, de a helyzet nem változott. Ekkor jött egy másik megoldás;
A checksum értékét 1-ről 0-ra írjam át. Így az SP Flashtool el is fogadta, de letöltés megint sehol. A videóban (mint kiderült rossz volt) ezután formázták a készüléket, majd formázás+letöltésre kattintva sikeres volt.
Ez a művelet nálam is sikeres volt, a program szerint. De azóta a készülék összes életjele gombnyomásra vagy töltőre való dugáskor; világítani kezd a távolságérzékelő (proximy szenzor). A bootloader-t sem érem el, pedig azt el kéne mindenféleképpen. A háttérvilágítást sem kapcsolja be.
A készülék valószínűleg ne is kommunikál a számítógéppel, mert ha SP Flashtool-ban rányomok teljesen mindegy, hogy minek a letöltésére, vagy readback-ra (bár ebben az esetben lehet, hogy nem tudom, hogyan kellene readback-elni), úgy csinál, mint az a gép, amin nincsenek driver-ek, hogy tudják, mit csináljon. De az a gép (ameddig elérhető volt a fastboot-mode), a fastboot deices parancsra cmd-ben csak annyit írt; waiting for device. Nem tudom, érzékeli-e, nem tudom, be-e van kapcsolva csak képet nem ad, a látható életjelei a távolságérzékelő.
Erre szeretnék megoldást kérni, hogy hogyan lehet megcsinálni, mert ilyennel még nem találkoztam!
Segítő válaszokat előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S25 / FE / 25 Ultra / S25 Edge / Flip 7 - 256GB / 512GB - Bontatlan - 2/3 év gari
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Phone 9 Pro 16GB/512GB telefon garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Xiaomi 15 Ultra 5G 16GB / 512GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- Honor Magic7 Pro 5G 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 11 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- ÚJ Microsoft Surface Laptop 7 13.8" 2K - 120Hz Érintő - Snapdragon X Elite - 16GB - 512GB-2 év gari
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- 2 db (130 / 131) - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő