- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- SSD kibeszélő
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- Gaming notebook topik
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Forrmell.enn
-
PROHARDVER!
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sanyesz.
őstag
-
adambox
tag
-
Dominó85
addikt
válasz
sasa311 #17722 üzenetére
"csak a telefon volt szar"
Igen az a dizájn nekem is bejön. Komolyan amikor Simon02 haverom G3-át dobozoltuk ki, leesett az állam milyen minőség jött le elsőre (no meg utána már a sajátomnál meg is tapasztaltam). Ezek a dög kis kínaiak aztán tudják mi kell a magyarnak.
-
Dominó85
addikt
válasz
sasa311 #17719 üzenetére
Azért gondoltam hogy megosztom, mert már a G2S formatervezéséből feltételeztem, a G4 azt a dizájnvonalat fogja követni. Így talán sok eltérés már nem lesz a videón és majdan a kezünkben látott készülék között. Bocsánat, ha rosszul érveltem. Nekem személy szerint nagyon bejön ez a verzió, bár a G3 formaterve tökösebb.
-
válasz
sasa311 #17517 üzenetére
Igazából én szereten az adb-t használni, mert sokszor egyszerűbb, de ez teljesen egyéni.
Pl egy recovery mentés adb-n keresztül (saját példa!!, nehogy a sajátodon ezeket az adatokat add meg):
./adb shell
$ su -
dd if=/dev/block/mmcblk0 of=/mnt/sdcard/recovery.img bs=1024 count=6144 skip=159043,5 másodperc alatt lementi az sd-re a recovery-t, amit vissza lehet flash-elni. Már kipróbáltam, működött.
Ehhez viszont kell az a bizonyos dumchar_info fájl tartalma, mert itt is kell számolgatni kicsit.A flashtool-t (a szonierixonosat) nem raktam fel, csak a driver.exe-jét.
-
válasz
sasa311 #17512 üzenetére
Hungobungo bejegyzéséből szedtem a 2.1-et.
A blogomban leírtam a "hogyan"-t a teljes rendszermentésre. Nekem már kétszer sikerült, igaz mindkettő zte volt és 6577-es platform.
Nem emlékszem, hogy számítana, hogy mikor csatlakoztatom a telefont.
Ha nem menne, kipróbálnám így is, meg úgy is.(az utolsó mondatot nem egészen értettem...)
-
válasz
sasa311 #17509 üzenetére
Sehogy se látja az tmkdroidtools? Melyik verzió? 2.1? 2.3?
(nekem a 2.1-gyel sikerült az, ami a 2.3-mal nem)
Próbáltad factory módban esetleg ? (nem recovery mód!, hanem hangerő le + power)Ha esetleg jóban vagy az adb shell-lel, vagy a terminál emulátorral, akkor azzal is lehet dolgozni (az adb shell kényelmesebb). Ehhez majd kell az az említett /proc/dumchar_info fájl tartalma.
-
válasz
sasa311 #17500 üzenetére
Én így értettem.
Egyébként átváltottam hex-ből dec-be, ott kiszámoltam, és vissza dec-ből hex-be a különbséget.A kezdő értéket kivontam a következő partíció kedző értékéből és megkaptam a hosszat.
A szerkesztés utánira:
HEX2DEC("103A0000")=272236544
HEX2DEC("13A0000")=20578304272236544-20578304=251658240
dec2hex(251658240)=F000000
Ha jól számoltam, ennek kell kijönnie:
0x000000000F000000 (ennek 0x + 16 karakter hosszúnak kell lennie) -
válasz
sasa311 #17497 üzenetére
Mit értesz "visszaolvasás" alatt?
Ha a cikket jól értettem, akkor az aktuális rom mentését végzi el vele, és te is ezt szeretnéd, ugye?A cikkben azt írja, hogy a pl 0x00480000 az menteni kívánt partíció eleje, a követketző meg 0x00A80000 helyen kezdődik, a kettő különbsége a partició mérete 0x00600000. Hexadecimális számrendszerben számolva.
a80000-480000=600000.decimálisban ez ilyen: 11010048 - 4718592 = 6291456
-
válasz
sasa311 #17495 üzenetére
Most nem tudok sokat írogatni, de itt van egy kis infó. anglergab kolléga segítségével kezdtem el értegetni ezt.
A dumchar_info a legjobb leírása a partícióknak.pl.
recovery 0x0000000000600000 0x0000000000f88000 2 /dev/block/mmcblk0
dd if=/dev/block/mmcblk0 of=/mnt/sdcard/recovery.img bs=1024 count=6144 skip=15904
a hex2dec(60000)/bs=6144
a hex2dec(f88000)/bs=15904
a bs=1024 (valami bit step lehet...)Ha erre gondoltál...
-
válasz
sasa311 #17492 üzenetére
lalszi megoldása átparticionálásra. Én is használtam már.
Az sd "cserére" is van mód, a vold.fstab átírásával.
-
LámaZ
addikt
válasz
sasa311 #17442 üzenetére
Őszintén, nem.
Ainol Fire-hez Feiyu fejlesztget romokat; írtam neki, és a köv. verzióba beletette a magyart.Persze, kérni is tudni kell, de nekem van affinitásom a kínai kultúrához. Én már akkor olvastam a Szép asszonyok egy gazdag házban-t, amikor a legtöbben innen azt sem tudták, hogy létezik Kína.
(Ja, és direkt nem a Tao Te King-et írtam, mert az túl magas labda lett volna.
)
-
janez
aktív tag
válasz
sasa311 #17445 üzenetére
Sajnos (vagy nem sajnos, még nem tudtam eldönteni) az Android csak a kernelében és könyvtárszerkezetében, esetleg fájlrendszerében linux, attól feljebb teljesen más. Ha linux volna, elég lenne nyelvi csomagokat letölteni, telepiteni, ha vannak, de elmondható, hogy már szinte minden alkalmazásnak van fordítása. Írtad, hogy mélyen vannak az appokba integrálva a nyelvi fájlok. Na ez a baj. Melyik droid verzióban lesz úgy az appok frissítése, hogy csak a frissítendő dolgokat cseréli ki bennük? Ezt olvastam valahol. Most egy alkalmazás "frissítése" abból áll, hogy kicserélődik az egész apk. Ez felesleges adatforgalmat is eredményez. Ha ez változik, attól kezdve esélyes, hogy nyelvi csomagok is lesznek. Szerintem.
-
Vvarpi
tag
válasz
sasa311 #17445 üzenetére
Gyanús volt, hogy nem véletlen szöszölnek egyesek olyan sokat vele.
Köszönet nekik.
Én is próbálkoztam vele, de nem sikerült összeszednem minden infót.Tudom sokan leírták, de nekem mindig maradtak homályos részletek.
Esetleg ha valaki összerakna egy anyagot a kezdők számára és az bekerülne az ELSŐ hozzászólásba lehet, sok jó magyarítás születne. -
ÁrPi2
senior tag
válasz
sasa311 #17098 üzenetére
Az egyszeri turisták a Locus Free -vel (és az ahhoz playstore-ból letölthető Tweak-jével)
megkeresik azt a néhány mezőt (hegyilegelőt) vagyis map tile -t amit bejárnának és aztán azt
kellő szint-mélységig (5-15 , 7-17 vagy 1-18 "level"-t - amennyit nem szégyel adatforgalamzni)
letöltik offline-ba (Ha sok a szint és széles a mező, az sok giga.) (bele tudja rakni / írni egy (saját vagy megosztható) SQLite adatbázisba.
(akár az online Google Térképet meg az OVImapot is tudja térképforrásként (és yahoo,bing,yandex,esri)
..de a turistautak.hu turistának jió!) -
mikrofon
veterán
-
LámaZ
addikt
válasz
sasa311 #17098 üzenetére
Azt én is megerősíthetem, hogy a Google saját Térképekre alapozó Navigációja pöpec. Rengeteg munkát, milliárdokat fektetett bele a gugli szerintem, bár nem elhanyagolhatók az önkéntesek, és a pénzért magukat reklámozó cégek sem, amelyeknek fontos, hogy a kuncsaftok megtalálják őket.
Kár, tényleg nagy kár, hogy Magyarhonban csak on-line működik.Az off-line működő navigációs alkalmazások alapja az OpenStreetMap ingyenes, nyílt Wikipédia-szerű térképei. Itt bárki regisztrálhat, és segíthet a térképek pontosításában. Én megtettem, és érdekesnek tartom.
Ezeket használja a NavFree, amely a Google Boltból ingyen letölthető, és használható. -
fPApi
őstag
válasz
sasa311 #16955 üzenetére
"Morelocale2 semmire sem jó"
A play-en 11 371-en értékelték (köztük igen sok magyar pozitív visszajelzéssel), átlagban 4.7-re. Szerintem ennyi ember közül azért valakinek csak feltűnt volna, ha "semmire sem jó"! Amire való, azt tökéletesen tudja! A play-en van egy hsz, ami jól leírja magyarul:
"ez az app nem magyarít, nem fordít le semmit, csak ha egy program lekérdezi az operációs rendszertől a telefon nyelvét hogy annak megfelelő nyelven írjon, akkor ennek segítségével már azt tudja mondani a telefon, hogy "magyar". ha a kérdéses program amúgy nem tud magyarul mert nem írták meg benne a magyar szövegeket, akkor ezzel se fog. amit tudnia kell, azt viszont tudja a morelocale2"
Ehhez még annyit tennék hozzá, hogy van, amikor ott a ROM-ban a magyar fordítás, de valami miatt nem látszik a beállításoknál a magyar nyelv. Ekkor is jól működik.
Van, amikor pont a fentiekre van szükség és akkor igen jó, hogy van (nekem is többször segített)!
-
easy...rider
őstag
válasz
sasa311 #16923 üzenetére
Várok vele picit, utána visszautaltatom ha kell. De nagyon úgy tűnik március közepe lesz belőle. Meg amúgy is inkább feketét vennék
Panda tényleg lassú, de van amikor meg gyors.
Az első tablettel nekem is borzasztó sokáig tartott az ingyenes China post. Soká is küldték meg soká érkezett (2 hónap), következőnek Singapore postával 2 hét volt, 3. alkalommal meg vártam hogy postázzanak, de nem adták fel másfél hétig, meg közben én is meggondoltam magam, szóval azt visszautaltattam.Figyelek, nehogy baj legyen, ne aggódjatok
A "Reviews" menüpont alatt vannak kérdések, és ott március közepét mondanak, szóval nagyon valószínű a visszautalás.
Viszont hogy ne bukjak az átváltáson, meg a tranzakciós adód triplán, ezért levetetem a hitelkártyám PayPal-ról hogy rajtamaradjon az összeg. -
-
qtatom
csendes tag
-
MAC72
tag
válasz
sasa311 #16712 üzenetére
Érdekes, hogy az első sms-t fogadja, de az utaláshoz szükségeset már nem.
Mi a különbség? Mind a kettő ugyan onnan, ugyan arra a számra érkezik (érkezne).Azt is tapasztaltam, hogy beszélgetés közben érkező sms-nél megszakadt a hívás.
Bár ez csak egyszer fordult elő de lehet, hogy ez is valami hibára utal. -
válasz
sasa311 #16668 üzenetére
köszi, végig néztem, de ugyanígy csinálom, majd este még bíbelődöm vele, kipróbáltam 3 gépen is, de mindenhol ugyanez a hibajelenség fogadott, felcsatlakozik elindul a csík, majd hallod hogy ledobja és ennyi volt. a flash tool nem tudja újra elkapni download módba, más alternatíva nincs a cwm telepítésére?
-
Dominó85
addikt
válasz
sasa311 #16364 üzenetére
GIJoe, sasa311
Nálam a G3 igen jól bírja a strapát és a 3 nap is ki tud jönni normál használat mellett. T0j0k rá ha csak 2500mAh, de mielőtt ennyire biztosak vagytok benne hogy "kamu" a rájuk írt adat, teszteljetek le úgy 10-10 darabot a telepekből, hogy legyen mintavétel is.cappa72
1. nap reggel 6-kor veszed le a töltőről és még aznap este már csak 18-21%-on van??? Hát ez max ZTE Blade szint. -
Polgati
csendes tag
válasz
sasa311 #16303 üzenetére
Az lenne még a kérdésem, hogy valahol olvastam, hogy van a G3-ra 4.1-es android, amiben benne van gyárilag a magyar nyelv.
Látott már ilyet valaki, mennyire biztos, vannak-e tapasztalatok?
Ha van használható ilyen, akkor mit kell tennem, hogy ez legyen a telefonomon?
Szerintem már levágtátok, de nagyon láma vagyok én ezekhez a root-olásos dolgokhoz, eddig mindig csak megvettem a telefont, és használtam, de ennél szükséges lenne a magyar nyelv miatt.Nagyon Köszönöm előre is a segítőkészségeteket!
-
Echoo
senior tag
válasz
sasa311 #16132 üzenetére
Erre a leírásra vártam. Bár nekem már nem kell, mert ma reggel ugyanezt végigcsináltam, egy orosz oldal alapján. Frissítettem az Alps One X romot, remélem ettől használhatóvá válik. Rezonáltam, erős téglaszag terjengett a levegőben. De jelentem, működik!
Külön köszönet a segítségért:
Tvamos
Cappa72 -
Marty
tag
-
mikrofon
veterán
válasz
sasa311 #15774 üzenetére
Legjobban ez tetszik: Ingyenes posta, meg hogy az összes dualSIMes teló új!
Szerk:
Jah és a garancia feltételei is tetszenek: nem gyári állapotú szoftverre már nem vonatkozik, akkor jobb ha a Play áruházat is letiltják és a vásárló elfelejti a hardver optimalizálást.....
Ha Kínából rendelsz legalább a szoftverrel nem szarakodnak, sőt még küldenek új linket a ROMhoz..... -
LámaZ
addikt
válasz
sasa311 #15523 üzenetére
Én voltam, értetlen, bocsi. :-)
Mást mondok:
Mobile uncle tools ide-oda, én nem vagyok elégedett a gps-sel ködös/felhős időben. A PNA sokkal jobban fogta a jelet, de mivel már karácsonyi ajándék lett belőle, gondolkodom, hogy veszek másikat. Amúgy a külső bluetooth gps-vevő sem az igazi, szerintem ide méret kell az antenna miatt, és kis eszközökbe nem fér bele nagy antenna. -
ityam
őstag
válasz
sasa311 #15523 üzenetére
Nem is tudtam hogy lehet ilyet csinálni hogy swappelni is tudjon az android. Ezt a progit nem akartam megvenni, de kerestem egy ingyenes progit a "Swapper 2 (for Root users)"-t. Ebbe 256MB ot tudtam beállítani maximum, de lehet hogy most csak bebeszélem magamnak de mintha kicsit fürgébb lenne a tabletem.
Más is már próbálkozott az 512MB rammal szerelt tabletjén/telóján a swappal? Csak én képzelem be magamnak hogy kicsit fürgébb a gépezet?
-
hevizms
addikt
válasz
sasa311 #15451 üzenetére
Ez mondjuk tetűség tőlük.
Nem igazán értem ezeket a dolgokat egyébként.
Az egyik esetben rendesek,a másikban meg szemetek.Nekem pandawill-el a következő volt:
Tavaly év elején nagy felhajtás volt az Ainol Aurora tabletek körül(mint itt a G3)és én is rendeltem a pandawilltől.Persze nem volt raktáron,hitegettek,teltek a hetek és közben mintegy kárpótlásul adtak minden megrendelőnek a késlekedésért egy 5$-os kupont.
Rögtön felhasználtam, a leendő tabletemhez vettem egy 10$-os tokot 5$-ért.Közben mivel a tablet nem akart elindulni paypalon keresztül visszakértem a pénzt,amit vissza is adtak.
Viszont a tokot is megkaptam. -
-
viralmind
aktív tag
válasz
sasa311 #15387 üzenetére
Hat nem tudom ,de en rendeltem egy h3000+-t picit gyorsba ,aztan miutan jobban utananeztem lattam hogy dettora olyan mint a 2000+/specko es kinezet alapjan persze/ ,raadasul ahol en rendeltem ott a 2000+ dragabb volt kemeny 1 $-al:-) mint a 3000+. Na mondom megkerdem akkor hogy mi a szitu ,mi a kulonbseg ,nyomultam is a online chaten ahova bejelentkezett yuan chi akarki,termeszetesen halvany lila goze nem volt a kulonbsegekrol,viszont ra egy oraval learaztak a 2000+-t 15 $ -al :-)
De valoszinuleg az lehet amit te mondassz,hogy eltero chip, bt ,gps egyseg lehet bennuk vegulis pld a bedove i5 is hasonlo meg van meg par ilyen.
Probaltam ezekhez letolteni user manualt is ,termeszetesen fail az egesz internet nem tartalmaz ilyet :-) -
fPApi
őstag
válasz
sasa311 #15387 üzenetére
Én így jártam a H2000+-al:
- rendeltem egyet a fastcardtech-től, megjött rendben, viszont semmilyen fellelhető módszerrel nem tudtam root-olni. Karácsonyi ajándék lett annak, akinek nincs szüksége root-ra.
- ezek után rendeltem egyet az etotalktól, az etotalk mod rom-al, ami rendben root-olva volt, így már gond nélkül lehet használni "magasabb szinten" is.Mivel sokaknak meg sikerült root-olni gond nélkül, így valami lehet abban, hogy nem egyformák.
-
pallacko
tag
válasz
sasa311 #15224 üzenetére
Ez a "Mindenhez "van" magyar nyelv amit lehet rootolni!" kijelentésed napokon belül aktuális lesz nekem egy H9500 -s készülékhez (OEM Zopo Zp900).
Megvan valahol ez a leírás összeszedetten?
Köszi
(esetleg, ha olyan szinten van az összeállítás belerakjátok az első hozzászólásba?) -
Dominó85
addikt
válasz
sasa311 #14986 üzenetére
Nos ez nem egészen korrekt így. Igenis érezni a Class 4 és 6 közti javulást. Nem mellesleg ha 720p videót rögzítesz 12,5MBps bitrátával a G3-mal, akkor szerencsétlen Class4 kari izzadt mint a dög, hogy tudja tartani az írást. Class6-nál ilyen gond már abszolúte nincsen. Na meg egy 16GB-s karit írj tele class4-es sebességgel. Eltart egy darabig. Nekem mindkét karim volt, így tapasztalatból írok.
-
zebulon007
tag
válasz
sasa311 #14977 üzenetére
Köszönöm! Egyelőre az tűnik fel, hogy egész gyorsan merül. Még nem volt töltve, csak nyomkodtam egy picit és máris 3-4 %-ot esett. Ez így ok az elején? Van rajta egy szállítási fólia, a telefon bal oldalán egy picit kiáll és a kezemmel állandóan hozzáérek és felszakítom. Nem lesz sokáig rajta az biztos.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - i9-9980H I 32GB I 1TSSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B550M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti 8GB Rampage SHIVA FSP 700W
- 125 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 (ELKELT)
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470M - i5-3GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest