-
PROHARDVER!
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Xabi78
aktív tag
-
Xabi78
aktív tag
-
Xabi78
aktív tag
válasz
gipsztigris #89739 üzenetére
A Honor 6 sajnos csak 1 simes... pedig elgondolkodnék rajta...
-
Xabi78
aktív tag
válasz
gipsztigris #79234 üzenetére
És tényleg csodálkozott, hogy nem működik???
Szerintem küldje vissza gariba, hadd röhögjenek ott is egy jót
-
Xabi78
aktív tag
Egy picit nehezemre esik eldönteni, hogy ami itt folyik, az a savanyú a szőlő effektus, vagy csak szimpla képmutatás...
-
Xabi78
aktív tag
válasz
iMaverick #77963 üzenetére
Tudom, többször kitárgyaltuk ezt a telefon-kamera témakört, de én még most is azt mondom, hogy ezeknek a telóknak az optikája és az érzékelője nem (teljesen) alkalmas ilyen fotózásra.
Az emberek 80%-ának a fotózási képességeihez még egy kínai vacak is megfelelő, szerintem... És ezzel nem azt akarom mondani, hogy ezek milyen csudijó fotót tudnak csinálni, hanem hogy az emberek jelentős része meglehetősen igénytelen mind a fotó készítésekor, mind feltöltéskor a minőségre (lásd facebook)
-
Xabi78
aktív tag
válasz
hevizms #77457 üzenetére
Ha már így szóba került: Hongmi 1S mai track, a telefon töltőn, folyamatosan bekapcsolt képernyő, a szélvédőre tapasztott tartóban:
http://www.everytrail.com/view_trip.php?trip_id=2831334&code=8f0a5f15e5e771608f23111bc52df754
Lehet benne keresni a hibát
Akinek jó GPS kell, ne keressen tovább. Akinek jó üzemidő, annak... hmm... :sóhaj:
-
Xabi78
aktív tag
válasz
hevizms #77169 üzenetére
Telefonon valóban nem lehet megnyitni, asztali böngészőben igen.
Az a baj ezekkel, hogy egyrészt nincsen standardizálva a készítés (milyen program, milyen beállítás, milyen útvonal, hány kanyar, stb.)
Valós képet akkor kapnánk, hogyha egyidejűleg több telefont pakolnánk egymás mellé, mellette egy jó minőségű cél-gps-el, és mondjuk összesen 8-10 órát beletekernénk a készülékekbe, felhős időben, viharban, városban, sztrádán. Így sajnos ez csak ködszurkálás lesz.
Az, hogy mennyire használható, az csak hosszú távon derül ki. Nekem is volt, amikor a P770 teljesen jól működött, és szép tracket csinált, 5 nap múlva meg csak kóválygott összevissza. Egyelőre a Hongmi meggyőző, de lehet még, hogy egy hónap múlva a pokolba kívánom valami hülyesége miatt. Meglátjuk.Nekem az 1S eddig minden téren pozitív csalódás. Az akkuidő is kezd normalizálódni, bár az én használatommal napi töltésű lesz. (A P770, P780 2-3 napot bírt).
-
Xabi78
aktív tag
válasz
hevizms #77137 üzenetére
hevizms:
Csak mert olyan szépen kérted:
http://www.everytrail.com/view_trip.php?trip_id=2828682&code=7c442af1fa72c86cc68936045ecc8802
Igen, nem tökéletes, néhol szakad a jel. A telefon egyébként a pohártartóban volt, a képernyő kikapcsolva. Az látható, hogy ahol fogott jelet, ott mindenhol szépen az úton van a jel. Pár helyen van pár másodperces jeleldobálás.
Szívesen benne vagyok összehasonlító tesztben is, kelet pesti (vagy addig utazni tudó és érdeklődéstől fűtött) Hongmi tulajdonossal, akár. És mielőtt még jönne a GPeniS összemérős duma: nem, nem azt akarom bebizonyítani, hogy az 1S mindennél jobb, hanem úgy lenne egy tiszta összehasonlítási alap a két hongmi GPS képességéről. A dolog egyszerű: beülünk az autóba, csalinkázunk 20-30 percet a városban, a telefonokon azonos programmal trackelünk, telefonok meg kitéve mondjuk egymás mellé a szélvédő mögé. Referenciának mellédobunk egy Garmin Dakota 20-ast, pl. (vagy mást, de ez van itthon).
és persze
PEACE -
-
Xabi78
aktív tag
válasz
Dominó85 #77105 üzenetére
Szerintem annyira nem vész az (akku)helyzet. Célszerű lenne csinálni egy antutu battery tesztet, hogy lássuk, mennyire fogyaszt többet az 1S. Szerintem, mivel a komponensek nagy része azonos, kivéve a SoC-ot, ezért max. 20-30% különbségre tippelek, ami a napi használatban ugyanazt jelenti: minden este töltőre kell dugni az én jellemző használatom mellett.
Szerintem jelen állás szerint nem érdemes sima hongmit venni. A Qualcomm csak a fogyasztásban nem veri az MTK-t, egyébként minden másban igen. Jobb támogatás, jobb minőségű driverek, gyorsabb. Árban pedig ugyanott van. Aki hosszú üzemidőben gondolkodik, az vegyen nagy aksis telefont, vagy egy külső akkut, vagy pótakkut.
És nem akarok flamet generálni, de akinek fontos a GPS, az ne kössön kompromisszumos megoldást az MTKs Hongmival, ha ugyanannyiért vehet normálisat is.A gombok tényleg nem világíanak, de napfényben tényleg olyanok, mintha izzanának, jól eltalálták hozzá a festéket
-
Xabi78
aktív tag
válasz
Senator #77094 üzenetére
No, akkor egy gyors vélemény a Hongmi/Redmi 1S-ről:
- Nagyon szép a kijelzője. Nem foltos, nem pixeles, tényleg gyönyörű.
- Gyors, nagyon smooth. Pörgős. nem akadozik, nem laggol.
- Kitűnő GPS, nem olyan MTK-san kitűnő, ez tényleg az. Jelet pillanatok alatt talál, stabil, pontos. Ahol a Lenovo egy műholdat sem látott, az stabilan jelet fog, és tartja (pl. szobában). Érdekes, hogy műholdakból elsősorban az US műholdakat preferálja, a többit (kiínai, orosz) csak kiegészítésképpen, jelpontosításra.
- Nagyon jó support, az előző ROMban lévő hibák nagy részét az új frissítés kigyomlálta. Nem kell vele bíbelődni, egyszer föl kell dobni a multilang ROMot, a többi jön OTA-n. Nem kell a ROOTal sem foglalkozni, hivatalos multilang eleve rootolt.
- notify led
- Sokkal minőségibb érzés, mint az előző (nem gagyi, lenovo p770-es) telefonom, a minőségérzet az SGS1-el összevethető, anno attól el voltam ájulva.
- Az egyik legprofibb 2 SIM kezelés.
- A kínai átlagnál sokkal jobb kamera (igazából a nem kínai átlagnál is).
- Elméletileg van benne ANT+!!! (még nem teszteltem, majd írok róla, mert ha ez igaz, akkor a futóknak egy ANT+ HR övvel + a kitűnő GPS-el egy nagyon ponitív meglepetés.
- 45 k körüli ár?
- Nagyon jó hangja van a fülhallgatókimenetnek (nyilván ehhez ki kell kapcsolni a mindenféle szoftveres "hangzásjavítást", és kell egy tisztességes füles is hozzá.Negatívumok:
- Kijelzőidő max. 3 óra. Nap végén nálam egyelőre tölteni kell, a 2 nap az én használatommal a max.
- Nem világítanak a kapacitív gombok (ez engem nem zavar, de van, akit igen).
- Nincs NFC
- Nincs LTE
- nem egy kimaxolt design (bár korrekt).Alapvetően a leggyengébb pont az akku, aki ezzel meg tud békélni, az ne habozzon.
-
Xabi78
aktív tag
-
-
Xabi78
aktív tag
válasz
steve1977 #59770 üzenetére
Mivel a Lenovonak és a ZTE-nek is van magyarországi hivatalos forgalmazója, így nyilván ezen mobilok behozatala (ha a gyártóval akarnak közvetlenül üzletelni) nyilván bonyolultabb, az esetleges forgalmazói kizárólagosság okán.
Mindenesetre az üzleti modell szimpatikus, remélem, bejön Nekik (és most, hogy gyakorlatilag a telefonok nagy részét vámolják, így egy legális vállalkozás kisebb hátránnyal indul a piacon, mint pl. egy évvel ezelőtt).X.
-
Xabi78
aktív tag
A Samsung Galaxy S4 mini duosnak van alternatívája, ha az alábbi szempontok is fontosak?
- Nagyon jó GPS (lehetőleg Glonass is)
- BT 4.0
- 5" vagy alatta
- Dual sim (nyilván...)
- Elfogadható sebesség, szolgáltatások.X.
-
Xabi78
aktív tag
válasz
Mindreader #23402 üzenetére
Mindreader
Szerintem ez a legegyszerűbb, bár én nem így csinálom, én a rendszerből kimásolom a system/app, a framework és a build.propot, majd azt zippelem, végigtolom a Jbarton majd visszamásolom, plusz jogosultságokat beállítom. Ez a kevésbé egyszerűbb, de nálam ez a "rutin".
A 110 és 109 között nincs érdemi különbség, nagyjából az orosz fordítási dolgokat javították.X.
-
Xabi78
aktív tag
válasz
Mindreader #23379 üzenetére
-
-
Xabi78
aktív tag
válasz
pixelblondie #23356 üzenetére
Szia!
Itthoni felhozatalból nem tudok dual simes full active telefont ajánlani. Ami nem dual active, azokból még érdekesek lehetnek a prestigiok (magyar nyelvű támogatás, 2 év gari), például ez. De szerintem jobban jártok külföldi rendeléssel.
Más.: Az utóbbi 2 napot végigszenvedtem a Lewa P770 verzió okosításával, meg a magyarításával, de a magyarítás után minden esetben bootloop fogadott, amin nem tudtam keresztülevickélni. Próbáltam a komplett ROMot áttolni JBarton, meg volt, hogy csak az app, framework mappát és a build.prop -ot. Nem sikerült zöldágra vergődnöm vele.
-
Xabi78
aktív tag
válasz
pixelblondie #23291 üzenetére
Van, a ZTE u960 (300$), és a HTC T528w (350$).
Meg elméletileg a Samsung GALAXY Note II N7102 is (900$).
B verzió: sokkal olcsóbb: beállítod a 2. simnek, hogy átirányítson, ha foglalt. Vagy SMS értesítés.
Egyébként a gyakorlatban ez nem szokott komoly problémát okozni.
X.
-
Xabi78
aktív tag
Jelzem, hogy a kb fél éve cserélt Telenoros SIM kártyám rendszeresen dobált com.android.phone FC-t. Amit ma kaptam, azzal minden ok. Ezzel a szériával másoknak is voltak ilyen gondjaik.
Nem jó kártya:
Ez meg a jó kártya (jelenleg ilyet adnak a Telenornál):
Én kártyahibára hivatkozva kértem cserét, nem akadékoskodtak, cseréltek.
X.
-
Xabi78
aktív tag
válasz
hungobungo #23015 üzenetére
hungobungo: Nagy vagy!
-
Xabi78
aktív tag
válasz
Mindreader #22823 üzenetére
Az S110_pu modot próbáltam, de nem bírtam föltenni. Igazából minden eddigi kísérletem után visszatértem a magyarított LiFehoz. Az ázsiaiak sem tuxnak többdt, mint az orosz verziók, és sokkal többet kell szí ni velük, amíg normálisak lesznek. Nekem nem éri meg a vesződést.
-
Xabi78
aktív tag
Lámaz: a névrokonod a barátod: LLama
Én ezt használom, megelégedéssel. Amikor az otthonom közelében vagyok, bekapcsolja a WiFit, amikor elhagyom, kiakpcsolja. Ugyanez a munkahelyemen. Amikor csatlakozik a hálózathoz, lekapcsolja a BT-t. Tanítható, okosítható, jól paraméterezhető. Egyes helyekhez saját profil rendelhető. GSM cella alapú, de akár egyéb lehetőséágek is vannak (pl wifi x percenként bekapcsol és körbenéz).
X.
-
Xabi78
aktív tag
válasz
hungobungo #22674 üzenetére
Szép munka!
-
Xabi78
aktív tag
válasz
Mindreader #22587 üzenetére
Rom főzőcske témában: XDA
Repo mappáról most nem tudok szolgálni, mert az otthoni gépemen van, de használhatod a keresőt, be van linkelve párszor.
X.
-
Xabi78
aktív tag
válasz
Mindreader #22583 üzenetére
Biztos van, próbálgatni kell. Nálam eddig megfordult már jó pár rom (LeWa-ból 3 verzió, kínai alapú 120-121-124, orosz 106, 109, 110, 109 Life), eddig erősen a Life vezet, mert a fölösleges hülyeségek nincsenek benne, viszont van root alapból, plusz market, és egész jól magyarítható. Stabil, néha összeakad a bluetooth a kihangosítóval, és olyankor kell egy újraindítás (kb. heti 1x, a kihangosító naponta kb. 10x csatlakozik föl és le). Más komoly gondját eddig nem fedeztem föl, a magyarítás után jól megy a GPS is, érdemben nem rosszabb, mint a Galaxy S GPS-e (ami nem nagy szó, mert az közismerten elég hulladék).
A magyarítás kimentése megoldható, ámde fölösleges, mert a jbarthoz kering itt a fórumon egy elég tisztességes repo mappa.
-
Xabi78
aktív tag
gya82: Parancsolj
Minireader: LeWa ROMot nem nagyon ajánlgatunk a fórumon, a kétes megbízhatóság miatt. Másrészt, pont tegnap raktam föl, puszta érdeklődésből, de a kínai "kanji"-s recovery, a kínai appok, a google appok és a market hiánya nem győzött meg, plusz folyamatosan fc-zett a phone.apk. De egyébként hajrá
-
Xabi78
aktív tag
válasz
Mindreader #22553 üzenetére
Mivel van jó, gyors, stabil ROM, így igen, érdemes váltani
-
Xabi78
aktív tag
-
-
Xabi78
aktív tag
válasz
Dominó85 #22217 üzenetére
" Az meg becsülendő, hogy addig nem jönnek ki a készülékkel (jelen esetben G4), amíg mindent jól le nem ellenőriztek."
Nyilván ezért volt a G3 első szériájának kijelzőgondja... Meg a G2-nek is voltak típushibái, ha jól emlékszem.
Nem, a háttérben itt a kis gyártókapacitás és a 13MPx kamerék korlátozott száma áll, így a többiek belepakolták a telefonokba a hegyekben álló 8MPx kamerákat, és piacra dobták, a Jiayu meg egy helyben toporog, ahelyett, hogy kihozná a G4 "standard" verziót 8MPx kamerával.
És nem megvárja, amíg a többiek kijönnek, hanem elcseszi. Az az üzleti modell, hogy "majd én megvárom, amíg a többeik kijönnek a csúcstechnikával, majd amikor már mindenki lefölözte a piacot, én is kiadok egy hasonló modellt csak drágábban", halálra van ítélve.
Amit te leírsz, az még marketingdumának is rossz.
Azt meg ne gondold, hogy a Jiayu jól állna a kínai eladások terén, mert hiába jó a telefonjuk, ha nem tudnak mennyiséget gyártani, ráadásul a modellválaszték is elég halovány. -
Xabi78
aktív tag
Az APN beállításos móka is mehetne bele 1. hsz-ba...
-
Xabi78
aktív tag
-
Xabi78
aktív tag
válasz
pmikloska #19976 üzenetére
Továbbá a Jiayu G3 gyártását leállították (így aki G3-at akar, az csipkedje magát), minden erőforrást a G4-re fordítanak. Hivatalos G4 launch még nincs.
Elméletileg a THL W8 is már in stock, szintén 6589-el.X.
Szerk: érdekes, hogy bár az MTK állítása szerint a 6589 tudja a dual sim full active módot, mégsem láttam sehol, hogy ezt megemlítenék a telefon leírásában. Vagyis vagy kispórolják a plusz antennát, vagy mégsem működik így a 6589.
-
-
Xabi78
aktív tag
válasz
Buccer #19877 üzenetére
Tulajdonképpen ez olyan, mintha egy google naptárt használnál, némileg szebb widgettel és testreszabhatóbb beállításokkal. Ugyanúgy a google naptárt használja szinkronizáláshoz, vagyis a szinkronizáció rész működik, csak a naptár alkalmazás nem fut. De vannak olyan ROMok, amin meg igen.
Stabil, sokáig bírja, gyors, gördülékeny. Nekem nagyon bejött.Ps: biztos van szebb, jobb, csilivilibb stabilabb telefon, de üzemórában ez mindet visz. Megnyugtató dolog, hogy gátlástalanul használhatom, akár órákig is navigálok, filmet nézek, böngészek és akár játszhatok is, akkor is tuti kibírja estig. Nálam jelenleg (bár elég sokat nyüstölöm) jellemzően 2 naponta kell tölteni.
-
Xabi78
aktív tag
válasz
Buccer #19818 üzenetére
A p770 jelenleg közkézen forgó romjai (s106 -109-110) nem kezelik jól a határidőnaplót, a google calendar FCvel kilép (valószínű a lenovo saját lecalendar alkalmazása okozza a gondot). Helyette a business calendart használom. Ha ragaszkodsz a google naptárhoz, a p770-et egyelőre ne válaszd.
A GPS chip viszot a lenovoban MTK, ami valamivel jobb, mint sok chinafonba a behajigált legolcsóbb chip.Üdv!
X. -
Xabi78
aktív tag
Egyébiránt nyugodtan fölkarolhatná a topic az egyéb egy simes kínai csodákat is...
-
Xabi78
aktív tag
válasz
konigjanos #19724 üzenetére
Ezenívűl ne feledjük az Alcateleket sem, plusz a Prestigio is hozott pár telefont, 2 év magyar garival, magyar menüvel, támogatással, pl a 4500 Duo, ami 4,5" IPS, és MTK 6577 +1 Gb RAM, 65e körül (jelenleg szvsz az egyik legkorrektebb ajánlat a magyar piacon).
X.
-
Xabi78
aktív tag
válasz
Pumika1975 #19683 üzenetére
Szvsz a G4 megjelenésével a G3 értékcsökkenését nem akarják benyelni, mert így is elég nyomott áron adják. Másrészt valószínű kapacitáshiánnyal küzdenek, és ezért g4-eket kezdenek összerakni, hogy a forgalmazás kezdetén viszonylag nagy méretű készletük legyen (ami úgy sem lesz elég, kivéve ha nem követnek el valami blamát, ami miatt meging a márkába vetett bizalom).
X.
-
Xabi78
aktív tag
P770: a GPS remekül teszi a dolgát, fél-egyperc alatt talál jelet, onnan stabilan tartja. Hétvégén egy kb 2,5 órás út alatt volt használva, google maps társaságában. Hibátlan. Közben az akkuszint kb. 30%-ot esett. Vagyis vélhetően töltés nélkül olyan 7-8 órát elmegy rajta a navi.
-
Xabi78
aktív tag
válasz
Sanyesz. #19458 üzenetére
Sanyesz: ez tiszta sor, itt a legtöbben azért dolgoznak-szöszölnek hosszasan egy-egy rootolással, magyarítással, hogy a saját telefonjuk jó legyen, aztán az információt megosztják a többiekkel is. Az csak egy gondolatjáték volt, hogy "mi lenne, ha".
Én is azért szöszöntem a P770-el, és ha valakinek kérdése van, akkor szívesen segítek. Ingyér. Mert ennek van közösségépítő értéke. De valaki üzletileg csinálja, magyarul ebből (is) él. Neki igazán nem róható föl, hogy ezért pénzt kér. Mint ahogy a péknek sem, hogy pénzt kér a kenyérért. És ha viszel neki egy kiló lisztet, meg vizet, sót, akármit, hogy csinálon neked belőle ingyen kenyeret, elküld a fenébe.Janez: a ramból (és az egyéb tárhelyekből) az ideális mért nagyjából a végtelen
-
Xabi78
aktív tag
válasz
Dominó85 #19451 üzenetére
Továbbra sem értelek, tehát ha sanyesz kolléga holnap kitalálja, hogy a repo-ért (vagy a komplett ROMért) holnaptól mondjuk jelképes 1.000 ft-ot kér, mert nagyon sok munkája van benne (amit én szó nélkül egyébként ki is fizetnék), az ok, de a "büdös kínai" egy komplett romért nehogy már elkérjen 1250 körüli jó magyar királyi forintot?
Ez egy ilyen világ, ha valaki plusz szolgáltatást nyújt, akkor azért kérhet pénzt (vagy nem kér, ez az ő döntése). A Te/mi választási lehetősége/ünk, hogy ezt kifizeted/jük vagy nem. Nem a kommunizmusban élünk.
Az etotalk meg azon megfontolásból nem értékesíti a ROMjait, mert ha kiszivárog, akkor majd mindenki jól letorrenteli, és senki nem fizet érte. Ez azért megérthető, szerintem.
A többit töröltem...
-
Xabi78
aktív tag
válasz
Dominó85 #19437 üzenetére
Érdekes magatartás ez a "lelustadisznózás" valakitől, aki
1.: Magyarországon vette a telefonját, nem kínából rendelte (mert az rizikó)
2.: etotalkos rommal használta hónapokig
3.: bár a friss, konyhakész, ropogós, mások által hosszú napok alatt magyarított és összerakott rom készen áll, és tényleg 15 perc feltenni, itt sápítozott, hogy jajjőnemmeri, mert nem ért hozzá.Tessen már leszálni a magas lóról, mert szédülni tetszik, és olyankor hülyeségeket beszélni.
Jahh, szeretettel várok én is egy olyan módszert, amivel a p770 15 perc alatt 100%-san magyarítható, rootolható. Lehet, hogy én vagyok a láma, de én bizony napokig küszködtem, míg a használható rendszeremet összeraktam. Szívesen vennék egy leírást, amivel 15 percre redukálhatnám mindezt. -
Xabi78
aktív tag
válasz
sasa311 #18803 üzenetére
Nálam a túl régi adb okozott ilyen tüneteket.
A megoldás (win xp):
Legfrissebb adb-t letölteni.
A korábbi verziót eltávolítani (keresőbe adb, nálam a \windows mappába volt, de lehet a \windows\system és egyéb helyeken is. Ezeket törölni.
Az adb-t egy mappába a gyökérbe berakni.
Aztán: sajátgépen jobbklikk - tulajdonságok - speciális fül - környezeti változók - rendszerváltozóknál a path szerkesztése, és a sor végére, pontosvesszővel elválasztva az adb helyének megadása (nálam c:\adb)Ezután a rendszer újraindítása.
Ellenőrzés:telefon csatlakoztatása, gépen cmd indítása, "adb devices"
Ha itt kidobja a telefon sorozatszámát, akkor ok. MTK droid toolst így már tudod indítani.
Feltételeztem, hogy a telefonon USB debugging bekapcsolva, és van a telefonhoz való megfelelő driver telepítve. -
Xabi78
aktív tag
válasz
hunaqua #18797 üzenetére
A tmallbox, bár nem írta, egy műanyag hátlapvédővel és egy fóliával a dobozban küldte. Bár a nillkin sanszosan más minőség, ezt kicsit reszelővel még meg kellett igazgatni, sorjátlanítani. De teszi a dolgát. Mindenképpen ajánlom a tokot, mert a hátlap hajlamos a karcolódásra.
X.
-
Xabi78
aktív tag
válasz
gabor# #18536 üzenetére
Én ilyet használok:
Dension UniMountA P770 nem kis darab, de megtartja. A szellőzőrácsba kapaszkodik, nem feltűnő, így nyugodtan benne lehet hagyni a kocsiban. Elsősorban akkor használom, ha rövid távú navigációra kell (településen, kerületen belül), mert kényelmes, csak fölrakom és pont. 3.500 volt a MediaMarktba. Néha meg kell mosni, ha elkoszolódik.
X.
-
Xabi78
aktív tag
A célhardver az célhardver. Nekem túrázásra van egy outdoor garminom. 8-12 órát bír 2 db ceruzaelemmel, nagyon pontos, megbízható, iránytűvel és barométerrel, pontos tereptérképekkel, vízálló, ütésálló. Túrázáshoz, bringázáshoz, trackeléshez csak ezt használom.
Az okosteló olyan, mint a svájcibicska, szinte mindenre jó, de igazából szinte mindenben kompromisszumot is kell kötni. Ezen nincs mit csodálkozni.
-
Xabi78
aktív tag
válasz
cappa72 #18416 üzenetére
Hát, sajnos ez így nem feltétlenül igaz. Rootból is két fajta van, a soft root meg a hard root.
Soft root esetén részben megvan a root jogosultság, de kívülről (adb-n keresztül) ez nem működik, és pl. az MTK Droid root&tools sem működik. Hard root esetén működik adb-n keresztül is, ekkor tudod pl. használni az android commandert is system mappa írására és jogosultságok beállítására.Nagyon leegyszerűsítve: van szoftver szintű (soft) root, és van rendszerszintű (hard) root.
X.
-
Xabi78
aktív tag
válasz
fotosjani #18409 üzenetére
Én így csináltam:
A jbart álatl kiköpött mappákat módosítottam (app2, framework2, build.prop2), majd így bemásoltam a system mappába Total Commanderrel. Ezután a mappába lévő file-okat csoportosan kijelöltem, és beállítottam a jogosultságokat (++- +-- +--). Ezután kiléptem a CWM-be, és a beépített fájlkezelővel az eredeti app mappát átneveztem app3-ra, az app2-t pedig appra, majd ugyanez a többivel is.
Alternatív megoldásként rootolt telefonon jól használható az Android Commander, amivel az egészet meg lehet csinálni egyszerűbben, de csak akkor működik, ha van működő adb és a telefonon root-shell (könnyen ellenőrizhető: ha az MTK Droid tools elindításakor a telefont felismeri, és a jobb alsó részen lévő sáv zöld). Ilynekor a telefont factory módban kell indítani, és egyben lehet cseréni a mappákat, majd jogosultságot beállítani, közvetlenül a gépről.
X.
-
Xabi78
aktív tag
válasz
fpatrik17 #17795 üzenetére
Egészen pontosan 67,4356%+-2,5487%, egészen reálisan, a stsisztikai hibahatárok figyelembevérelével. Vagy - más módszertan szerint - 50-50%. Mert ugye vagy fönnakad, vagy nem
On: sima postával (china post, singpost, hongkong post) jók az esélyek, DHL-el meg igen rosszak.
-
Xabi78
aktív tag
-
Xabi78
aktív tag
No, véres verejtékkel részben magyarítottam a P770-et. Sajna az eredmény egyelőre eléggé felemás... De azér biztató, hogy sok helyen jól működik dolog (dátumok, beállítások egyes részei).
-
Xabi78
aktív tag
Nyiaz: Lenovo p770: A vas nagyon ott van, most, a 3. töltés után ma kb. 1 óra ebook, 1,5 óra zene, pár telefonhívás, WIFI folyamatosan, 1 óra böngészés után az akku 92%-on áll. Egyébként nagyon masszív használattal (romolás, molyolás, telepítgetés, próbálkozás, tesztelés mellett) 2 napig lazán elment. A vas egyben van, de szoftot nagyon nehéz hozzá vadászni, eddig legjobban egy orosz custom rom, a LiFe vált be.
Pontszámok: Quadrant: 2843, Linpack Single Thread: 40,519 MFLOPS 2,07 sec, Linpack Multi-Thread: 78,853 MFLOPS 2,14 sec, Smartbench 2012 prod.: 2536, Smartbench 2012 gam.: 1827, AnTuTu: 7606Igazából szoft oldalon 2 problémám van: a GPS csak hidegindításból áll föl, vagyis minden bekapcsoláskor kb 1 perc, mire működik, hálózat és wifi alapú lokalizáció egyelőre nem működik (javítják), emellett a Google Naptár FCvel állandóan kilép, helyette business calendrat használom, de jobban szeretném az eredetit. Cserébe ezen a romon van market, root, CWM.
Remélem, hogy 3-4 hét múlva már jobb lesz a helyzet.
Bár sokan tartanak tőle, de lassan jön ki a LaWa rom új verziója, aminek a fejlesztésében többek között a jiayu, a lenovo, a mediatek is aktívan részt vesz, és remélhetőleg nem lesz benne adathalász rész. Ez pár hét alatt el fog dőlni, ha jól működik, valószínű ez lesz a legéletképesebb ROM hozzá. Ha nem, akkor majd a fiúk oroszországban főznek hozzá valamit.Összességében nagyon elégedett vagyok a telefonnal.
Ps.: Logout bejegyzés készülőben...
-
Xabi78
aktív tag
Mert a Galaxy S-emhez képest nagy, vastag és nehéz. Egyébként megszokható. Valamit valamiért, ugye.
A képernyő viszont nagyon szép, éles. Öröm vele netezni és olvasni is. Kicsit féltem az AMOLED után, de élhető kompromisszum. A színei kevésbé szaturáltak, természetesek. A feketéje nem annyira fekete, és minimális bevilágítások vannak itt-ott.
Egyébiránt ajánlom, eddig úgy tűnik, remek telefon. -
Xabi78
aktív tag
válasz
Gege94 #16825 üzenetére
Miért nem inkább innen? 149$, +3$ a singpost regisztrált mail.
-
Xabi78
aktív tag
Megjött tegnap a P770
Hát, nem kis darab. Azóta már rápróbáltam kb 4 különféle ROMot, a gyáriak sajna szörnyűek, de az oroszok már főzőcskéznek. Eddig 2 hiba, az elején lelövia az android.phone.apkt, de utána újraindul és működik szépen. A google féle naptár pedig kilép, használhatatlan, helyette így egy másik alkalmazást kell használni.
Az akku félelmetesen jól bírja, amikor a Galaxy S-em kb 20-30%nál volt, ez még röhögve 70%on. Pedig van gyötörve rendesen még most. Magyar nyelv egyelőre nincsen, de elvagyok az angollal. Majd lehet, megpróbálom megrepozni.Jahh, akit a tesztek is érdekelnek, az antutu hozza a 7600-at. A telefon gyors, smooth, stabil. GPS 2-3 perc alatt talál jelet (ezen még dolgozom). Panelje szép, éles képet ad. JB jól hasít.
A tmallboxtól lett rendelve, 12 nap alatt ért ide, singposttal. Kaptam ajiba európai adaptert a töltőfejhez, egy origi screen protectort és egy műanyag takarót a hátára. A 106-os módosított ROMmal jött, azóta ez cserélve többször, most a LiFe féle custom ROM fut rajta, ez ki van takarítva minden szeméttől, rootolt + twrp recovery.
X.
-
Xabi78
aktív tag
Érdemes lehet kipróbálni a fasterGPS progit, és beállítani magyarországot, így valamennyit gyorsul a GPS.
X.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! HP ProBook 440 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gar
- Vidd haza a jövő RAM-ját már ma!
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 PRO 1TB SSD fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor Magic 7 Lite 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest