-
PROHARDVER!
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
citkar
addikt
válasz
Laza... #88995 üzenetére
Attól, hogy te 27 colon nézed a full HD felbontást, ebből még semmi sem következik (azon túl, hogy az van előtted), neked elég, másnak nem biztos.
Nekem mindig szembetűnik a 14 colos (full HD-s) laptopról való átállás, amikor rádugom a 24 colos, szintén full HD monitort, ami ezután kifejezetten pixelesnek tűnik.Azt hozzáteszem, hogy, ha együtt nézem az 5 colos HD és full HD felbontású telefonjaim, gyakorlatilag semmilyen különbséget nem látok.
-
Mottie
őstag
válasz
Laza... #88995 üzenetére
Csak én értem úgy, hogy az adót a szolgáltató fizeti? Szerintem ez mindösszesen a korlátlan internetcsomagok megszűnését és a limitáltak drágulását fogja okozni.
#internetetmindenháztartásba
Szerk: Egyszer kipróbáltuk a (nagy) családomban a korlátozott, 14 GB-s netet (valami jó kedvezményesen volt). A 6. naptól korlátozott volt 64 kbit-re úgyhogy hónap végén le is mondtuk és mentünk vissza korlátlanra
Pedig semmilyen letöltés nem volt, mert ugye megbeszéltük, hogy kipróbáljuk milyen, ne nagyon töltögessen le senki nagyobb dolgokat...
-
Zeki
nagyúr
válasz
Laza... #88905 üzenetére
Nyilván a hardver se legyen gyenge.
Persze mindenkinek más a fontos.
Meg más a rászánt keret.
Most még úgy gondolom fontos a 4G, mert azon nekem útközben is stabilan menne a voip telefonálás.
Sőt, lehet hogy az asszonynak sem kellene callback voipozni a melóhelyén.
De lehet hogy a Digi beleköp az állóvízbe, és akkor nem kell voip.
Fontos még a jó kamera meg jó GPS is. A Dual sim nem.
Még az is lehet, hogy a végén egy Nokia Lumia 735 ugrik be a fa alá. 2 év nyugodalmas garanciával. -
Sanyika1
tag
válasz
Laza... #88726 üzenetére
Szia!
Ide is beírom a problémám, itt hátha gyakrabban megfordulsz
Kis segítségre lenne szükségem. A héten érkezett megy egy ZTE V5 telefon, az 1/4-es változat. Gyári rom van rajta, semmi nincs elállítva, viszont a telefonálni nem lehet vele, mert nem látja egyik foglalatban sem a SIM-kártyát, nincs szolgáltatás üzenetet ad. Kipróbáltam t-mobile ill. vodafone (pár hónapos) kártyával is, cserélgetve a foglalatokban és semmi eredmény
Annyi a különbség, ha a SIM-kártyát a 2. foglalatba teszem a térerő ikonon egy piros kérdőjel jelenik meg.
Build szám: ZTE V9180_CNUnicomCommon_V0.44
Az egyik fórumtárs javasolta, hogy tegyem fel a v1.12 romot.
Olvasgatva a fórumot láttam készítettél egy segédprogramot, amivel az olyan kezdők mint én is elboldogulnak a Rom-cserével, de a blogodból nem tudom letölteni a bat fájlt, mert az fejlesztés alatt van.
Mit csináljak szerinted, hogyan tudnám letölteni a programot?
Üdv
-
törölt tag
válasz
Laza... #88384 üzenetére
Na, ez pl. alapvető tévedés. Az S2 sem tudja ezeket alapból és a Samu nem az a cég, amelyik olyan nagyon partner lenne az ilyesmiben. Ezek a funkciók a közösségi támogatásnak köszönhetőek (custom romok, kernelek).
mrfrakk:
Bocs, de ilyen alacson színvonalon nem kommunikálok! Én csak technikai szempontból nézem a problémát, nem érzelmileg kötődöm a telóhoz. Addig nem tudhatod, hogy ízlik -e egy étel, amíg meg nem kóstolod. De kóstolás neélkül kijelentení, hogy nem szereted, hááát... Amíg nem tudod, hogy mi az a CIFS, addig nyilván azt sem tudhatod, hogy szükséged lenne -e rá. -
RVR400
veterán
válasz
Laza... #88268 üzenetére
Dual aktív legyen, ultramegagigahádé felbontással és 150 dollárért. Mi az, hogy ÁFA jön rá? Mé' kell fizetni, mikor nem itt veszem, a kutyafáját. Meg van vám is, vagy csak ÁFA, jahogy teló, akkor csak vám van, vagy csak ÁFA? De mi az, hogy a posta még 1500-at elkér, mikor lassúak is? Akkor inkább nem DHL, mer' az meg drága. Meg mé' nem indult még el a csomag, mikor már legalább 1 órája megrendeltem?
Van még pár, de úgy nagy hirtelen ennyi...
-
Dominó85
addikt
válasz
Laza... #88110 üzenetére
Felesleges bármit is ideírnom. Már megszoktam...
RVR400
Őszintén? Teszek az érvelésedre. No meg az hogy egyszer leírja, hogy itthon, meg stb, még nem jelenti azt hogy nem egyezik-e bele egy alternatív megoldásba ami kicsit drága. De ti persze egyetlen HSZ-ből levágtátok a beton biztos 30k-t. -
törölt tag
válasz
Laza... #87964 üzenetére
Hehe, ezt két szempontból nem értem.
- Itt nem lett leírva a tényleges megoldás egyszer sem, másik topikban igen, ott is "csak" egyszer.
- Azt gondoltam, hogy ebben a topikban (is) jó helyen vannak felhasználói beszámolók az egyes duál SIM-es típusokról szerzett tapasztalatokról, hiszen esetleg járnak ide olyanok, akik vásárlási döntés előtt néznek be, és az ilyen tapasztalatok segítik őket a döntésben. Ezek szerint ezt rosszul gondoltam, és zavaró itt az ilyesmi? A topiknyitó első hozzászólás szerint éppen olyan szándékkal nyílt a topik, hogy a tapasztalatok összegyűljenek itt a típusokról, hogy a vizsgálódók láthassák, mit érdemes megvenni (kínai) duálból. Mivel a problémám megoldódott, jutott az időmből, hogy ide bemásoljam.Üdv, Emese
-
Zeki
nagyúr
válasz
Laza... #87715 üzenetére
A vatera mindig is behunyta a szemét, ha hamis termékeket árultak nála. Nem az ő dolga.
Ezt jól kihasználja a sok csaló, a vaterának meg bevétel.
Tulajdonképp a vatera pénzért szemet huny a bűncselekmények felett, melyhez maga is asszisztál.
Érdekes hogy ez semmilyen hatóságnak sem szúrt szemet. -
mexel
veterán
válasz
Laza... #87499 üzenetére
Köszi. Az első rootolásom egy Galaxy S volt valamikor 2010 november-decemberében. És milyen meglepő tudom hogy mit kell tenni, hogyan kell menteni, stb, annak idején amikor kérdeztek én nem baromságokat írogattam vissza amikor segítséget kértek, hanem segítettem. Még olyankor is amikor a vérpistikék ész nélkül függetlenítették a telefonjaikat és nem mentették el az efs-t és ugrott az imei-ük, meg az unlock kódjuk satöbbi.
Nem tudtam ha kérdezek valamit akkor előtte önéletrajzot is kell mellékelnem, részletesen leírva milyen telefonokat javítottam, cseréltem romot stb, hosszú is lenne leírni.
Az utóbbi jó pár hónapban ( 1 évben) viszont nem foglalkoztam nagyon ilyennel és nem ismerem az újabb típusokat, főleg a kínai telefonokat nem, és gyorsan változik minden, főleg itt. Ezért kérdeztem előbb ( látom kár volt, ezek a fórumok már nem erről szólnak) Örülök hogy ebből valaki ismeretlenül látja a tudásomat és hogy mihez értek. A power volume up az lehet hogy egyértelmű, de éppen azért nem nyomkodtam ész nélkül hogy ne valami kínai cwm-et kapjak, vagy az éppen itt ne menjen és elb@sszak valamit, én úgy emlékszem nem minden telefonon volt ez egyértelmű. Ha már az akkor valóban hülye vagyok hogy ezt nem tudom.
De mint írtam ilyen kínai telefonokkal eddig nem nagyon mókoltam ( és nem is nagyon tervezem)
( természetesen nem vagyok telefonos szakember, mindössze informatikus, a számítógéppel való tanulmányokat pedig még 198x-ben kezdtem, nem pc-n) Ennek ellenére szoktam kérdezni, még többet olvasni, mert MINDIG lehet újat tanulni, vagy jobbat. Kár hogy nem mindenki tud úgy mindent mint az itt jelenlévők.
Mindössze időhiány miatt feltettem egy kérdést a NORMÁLIS fórumozókhoz, vagy igazi szakemberekhez, hogy a THL T6s-en milyen módon jön elő a cwm hogy megspóroljak kb 10 perc guglizást magamnak.
A másik szintén a hozzáértőknek szól ( itt úgy látom inkább okoskodók vannak), hogy érdemes-e lecserélni a romot valami másra mint a gyári kínai. Aki már régebb óta foglalkozott tabletekkel is akkor tudhatja hogy sokszor érdemes volt a kínai szarokkal teleszemetelt romot ledobni és feltenni egy olyat ami jobb, esetleg van hozzá Cyanogen rom ( ami szint kizárt ennél a típusnál, de az ördög nem alszik), de más jó rom lehet a gyári helyett.
Gondoltam ha van aki foglalkozott ezzel a típussal tud segíteni, és akkor nem kell átböngésznem az xda-t és sok más jó oldalt a típus után.Valószínűleg ez érthetetlen a sok vérpistikének, és csak kaffoganak.
A sértő megjegyzést a telefon származásáról pedig jó lesz visszavonni mielőt anyázok valakinek.
Örülök hogy mindenki jól szórakozott, köszönöm az értékes segítséget
-
tobias40
veterán
válasz
Laza... #87456 üzenetére
Köszi!
Saját topic-ban nemigen tudtak segíteni,rom-t cseréltem már másik telón de ott is úgy hogy volt magyar leírás lépésről/lépésre.
Másképpen kell ezen a telón cserélni mint mondjuk a többi hasonló paraméterekkel rendelkező telón?Hátha jár itt olyan akinek ilyen telója van...
Üdv!
-
Zeki
nagyúr
válasz
Laza... #87424 üzenetére
Ahogy nézem, az LTE-sített telók nem tudják a 2 simet. A Honor 3C 4G sem.
Mondjuk jön majd a mégújabb LTE-t tudó chip, az sem semmi lesz. -
Tommi000001
aktív tag
válasz
Laza... #87188 üzenetére
Amiket felsoroltál ,azok közül melyikeket ajánlanád.A lényeg az lenne ,hogy a simkártya kivétele nélkül tudjam változtatni melyik sim legyne 3g aktív.Ne legyen lassó az aplikációk betöltése.Strapabíró legyen,lehessen kapni hozzá frankó tokot ,ha le esik ne törjön el egyből.Esetleg FM transzmitter.jó fényképező. stb....
-
-
-PLevi-
senior tag
válasz
Laza... #87208 üzenetére
Igen, mert csoportosból lett volna csak állítólag megállt az MTK-es verzió forgalmazása, már csak az Snapdragonos kapható...
(így lett volna postával együtt ~53-54k)
"Amennyiért megveszik."
Ez valóban így van."Amúgy böngészd a hardveraprót..."
Már körülnéztem de nem igazán találtam olyat aki használtan árulná. Elsősorban az itteni kollégák tapasztalata érdekelne, akik megveszik, használják pár hónapig majd eladják, végül kezdik a kört elölről.(#87209) cappa72
Köszönöm, de ezen már túl vagyok. Van választék bőven, ezért kellene valami bestbuy. -
aytukabozs
addikt
válasz
Laza... #87008 üzenetére
Tudom, tisztában vagyok pl. a to2c-s eseteddel is, érdekessségképp írtam! (amúgy 2 db, rohadtul kapcsolódó topicba tettem csak be)
A többi topicclakónak!!
Mindenki csak saját felelősségre bízzon bármilyen vámbiztosításban!
(Mondjuk azt hittem ez egyértelmű)
(#87012) Alex1970
Úristen te mit vettél meg honnan?
-
RVR400
veterán
válasz
Laza... #86971 üzenetére
Vadnyugat. Egy gengszter betér egy kocsmába, leül a pulthoz, előkapja a fegyverét, a plafonra lő, majd felkiált:
- Ha Joe iszik, mindenki iszik!Mindenki örül az ingyen piának, emberünk csak lehajtja, majd újra felkiált:
- Ha Joe iszik, mindenki iszik!Mindenki dicséri a nagylelkűségét, nagyon jó hangulat alakul ki a kocsmában, egyszer csak Joe feláll, az asztalra csapja a poharat és így kiált:
- Ha Joe fizet, mindenki fizet...!(#86973) SárkánySzív: Te is kinézted a more original Honort....
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra (Új, Független, 256 GB, 12 GB RAM, titánium fehér-ezüst)
- Xiaomi Redmi A1 32 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- iPhone 14 Pro Max 128GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 84%/p4337
- iPhone 14 Pro Max 128GB Függetelen/1-3 hónap gar./Akku 86%/p4336
- új Pitaka Fusion Weaving MagEZ 4 MagSafe 600D iPhone 15 Pro és Pro Max aramid hátlap tok - overture
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (bolti áruk 100.000Ft)
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest