- Bluetooth hangszórók
- Milyen egeret válasszak?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- HP notebook topic
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- BIOS-t frissítenél? Jól gondold át!
-
PROHARDVER!
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lecs@
addikt
válasz
cappa72 #102726 üzenetére
Igen Rootoltam már. Megnézem köszönöm ! Az újabb SOC miatt kérdem, nem-e más valami. dd mentést is megtalálom ott ?
Illetve ezek a Fileok amiket linkelsz minden készülékhez egyezőek ? ( bocsi az értetlenségért, de MTK nem annyira még az én világom ) " Rendszermentés menete:
SP flashtool v5.1436.00.000
A hozzá való scatter file
A mentési adatok pedig ebben a fájlban vannak " -
aytukabozs
addikt
válasz
cappa72 #102540 üzenetére
És ha nem mondod hogy kaláka, a topic felének gőze sem lenne miről beszélszMÁS, némileg OFF:
Valaki azzal fenyeget hogy hoz nekem egy Galaxy Ace telefont hogy nézzek rá mert kell neki rá az iGO(szülinapos, legál).
Hivatalos rom az ugye 2.3 erre a szemétre, de az app meg 4.0 feletti telefonra kúszik fel.
Átverhető a playstore pusztán annyival ha a build.prop-ban átírom a verziószámot mondjuk 4.1-re? -
bb71
őstag
válasz
cappa72 #101886 üzenetére
A megrendelt G2F élete rövidre sikerült:
Hi Zsolt,
I am really soory to tell you that after we contract the shipping company,they confirm that the phone was lost during the delivery.
Sorry for that.And there is only WCDMA black one in stock,The white color is not in production.
So we will return the money to you.
Thank you for your understanding.
Best regards
stella*********************
Akkor mit ajánlasz? Miután ajánlottad a G2F-et, ezért rendeltem meg, de azóta sok helyről csak a küzdelmet hallottam vissza vele kapcsolatban. Ráadásul nehezített pálya: csak fehér jön szóba... -
törölt tag
válasz
cappa72 #101556 üzenetére
Úgy értettem, hogy a két PC -s tool nem allergiás -e egymásra. Mondjuk telepítem a Kingrootot és amikor legközelebb indítom a Flashtool -t, akkor errort dob, mert vmit befoglalt a másik, szte belerondított a registry -be, vagy mert csak.
Csak azért kérdezem, mert kínszenvedés volt, mire a harmadik PC -n végre sikerült a Flashtool összes vackát működésre bírnom. Nem szeretnék emiatt még egy ötöst öregedni. Enélkül is már a "B" oldal forog és azon sem az első szám.
-
BullZeye
veterán
válasz
cappa72 #101552 üzenetére
Köszi, nem csodálom, hogy kutya sem készít backupot ...
szerk.:
Na jó, a fele se egyértelmű, úgyhogy azt hiszem inkább jó lesz az alap rom amíg nem csinál valaki valami kipróbált dolgot.
Gondoltam csak valami progival pár kattal lementem az egész memória képet bitről bitre, de nem így működik, úgyhogy ráér ez.. -
fcsabika1
tag
válasz
cappa72 #101002 üzenetére
Na kipróbáltam amit javasoltál.
Feltettem a full 4.4-et, aztán a 4.2 uboot-ját, így bebootolt a teló, de az előlapi kamera ugyanúgy nem működött.
Aztán a 4.2 boot.img-jét is feltettem rá, így már bootloop lett belőle.
Rátaláltam közben az SPMDT progira, amivel lehetne a ubootban változtatni a drivereket ha jól értem, próbálkoztam több verzióval is, de nem tudtam kiválasztani mert üres volt a lista mindegyiknél.
Esetleg más ötlet? -
WOT-H-A-C
veterán
válasz
cappa72 #101002 üzenetére
Elég jól tippeltél szerintem is. A kollégának egy régebbi T11 e van. T11-re sokáig nem volt "hivatalos" 4.4. Ez is úgy lett meg, hogy az egyik websop pár hónapja el kezdte szórni a T11 eket 4.4 es firmware-el. Ebből vett egy ph-s kolléga, amit lementett és 105kacsa fejlesztette tovább . Tehát a felvetésed abszolút megállja a helyét.
-
-
fcsabika1
tag
válasz
cappa72 #101000 üzenetére
Köszönöm a segítséget!
Délután amikor hazaérek megpróbálom amit javasoltál, aztán megírom hogy megoldotta-e.
Csak nem értem hogy hogyan lehet ilyen problémám ha mások is 4.2-ről frissítettek 4.4-re, ugyanazzal a telefonnal és nekik minden rendben van. Valamit rosszul csinálhattam? -
bb71
őstag
válasz
cappa72 #100991 üzenetére
Szia!
Köszönöm mindkettőtök javaslatát.
http://www.aliexpress.com/item/JIAYU-G2F-3G-WCDMA-Phone-Android-4-2-2200mAh-Battery-GSM-4-3-720P-PPI-1GB/32229622871.html
Ezt találtam, tán igaznak tűnik, 25000,- mai árfolyamon (+ @F@ igen nagy valószínűséggel). De még így is bő 10USD-vel olcsóbb - mármint a nettója, mint bárhol máshol. Viszont fehér kell, így az 4GB-os, tehát az a macerás verzió... Tudsz ígérni segítséget az élesztéshez?... mondjuk a fekete képe az F1-é...
-
Sándor -P20-
senior tag
válasz
cappa72 #100060 üzenetére
A leírás szerint a gyári boot progiból érem el a factory módot. cwm-be is ugyanúgy lépek be.
Az tiszta, hogy a CWM-nek más a célja, egy halom plussz lehetőséggel bír.(azért lett írva...)
Viszont gyári progiban a leírás szerint kellene lennie egy "item test" menűpontnak, ahonnan elérhető a " G-Sensor Calibration". [link] Szal ezt nem találom a CWM-ben. (Vagy lehet hogy nagyon rossz helyen keresem?)
Illetve egyetlen appal sem tudtam bekalibrálni a G sensort. Egy-egy progi, amit lehet kalibrálni tökéletesen működik, pl a vízmértékek. A gamek is tökéletesek amiket lehet kalibrálni. De mit csinálja azokkal a progikal, amiknél nincs kalibráció?Pl fotó alkalmazások, amik kiolvassák a G szenzor adatait, és az szerint tájolják a képet?
Illetve a képernyő tájolása. Sajnos az A660-ban nincs (vagy csak nem találtam) a képernyő beállításoknál G szenzor kalibrációt... -
Mercutio_
félisten
válasz
cappa72 #97806 üzenetére
cappa72: Májsztró, az miért van - miből ered - hogy a Lenovo A820-at szépen át lehet particionálni a ZTE V5-öt meg nem?
Titanium Backup szerint:
A820
Rendszer ROM: 670MB (150MB szabad)
Belső: 2.97GB (1.77GB szabad)
Média: 7.81GB (6.22GB szabad) <----------- SD ártyaV5
Rendszer ROM: 1.03GB (310MB szabad)
Belső: 1.95GB (812MB szabad)
Média: 4.46GB (2.53GB szabad)Mondjuk a ROM szabad területében sincs akkora difi, mint vártam, de ez gondolom a 4.1 vs. 4.4-ből is eredhet
(Ugyanazok az app-ok vannak fent mindkettőn, épp költözöm át)
-
Foose
addikt
válasz
cappa72 #97350 üzenetére
Tudom hogy ott lehet a gond hogy boot. De mivel nem volt egy működő windows-om..... Most az sdk-t nézem,de nem nagyon vágom. Android sdk letöltve,jdk kell hozzá (amihez szintén nem értek) letöltve,olvasgatom melyiket hogy kell felrakni. Csak sajnos indulnom kell melóba,reggel jövök haza
-
Foose
addikt
válasz
cappa72 #97336 üzenetére
Most már aztán jól össze vagyok....
Valószínüleg a kínai root kavart be,nyilván jobb lenne ha megmaradna minden adat,de akkor meg egy instabil telóm lenne. Szóval inkább nem kell semmi adat. " így a FR csak egy kósza próbálkozás lehet" Akkor ezért nem segített a factory reset? Mert ugye így sem indul. Van rajta factory mode,azt is be tudtam asszem hozni.... De azt nem piszkáltam mert nem ismerem. Na akkor ez kellene nekem!! Akkor sdk for linux. Máris keresem,aíztán hátha.... Nagy boldogság lenne ha megint működne a teló.
-
Foose
addikt
válasz
cappa72 #97333 üzenetére
(#97332) RVR400 Kéztől vettem. És sajnos a Prestigio nem épp egy olyan típus,aminek minden városban van képviselete....
(#97333) cappa72 Igen ez a gondom,hogy be sem bootol,nem épül fel a rendszer,ergo nem férek hozzá. Ez a mentés jó ötlet,írok is a teló topicjába mindjárt...
Gyári recovery volt rajta. Nekem sem indul linuxon a flashtool. dd?? Ez mi? Ha nem muszáj,jobb lenne most inkább ezt a linuxot hagyni,az elmúltk két napban háromszor telepítettem rendszert,és marha sokat dolgozok,alig vagyok itthon,nem igazán van időm ilyesmireDe mivel ugye csak boot jön,teljesen mindegy milyen linuxom van,mert nem látja a gép. Nem lényeg már az adatvesztés,csak induljon a teló. De hiába jön be a gyári recovery,minden wipe-ot megcsinálok,nem bootol a teló. Csak a prestigio logo jön be.
Akkor marad a mentés kérés?
"a system-et és a boot.img-t flashtool-lal fel tudod tenni." De hogy? Nem látja sehogy a gép. Flashtool ugye nem indul. Amíg csak a prestigio logóig jut,addig nem tudom gépre kötni. -
peestike
senior tag
válasz
cappa72 #97186 üzenetére
köszönöm szépen a magyarázatot!!!
ha jól értelmezem:
szét kellene szedni a cwm-et, az abban lévő boot.img-kernel-t és recovery.img-ramdisk-et kicserélni benne?
egyébként nem én csináltam, ehhez még nem értek, utána kellene olvasni a dolgoknak.abból a romból vannak kiszedegetve a fájlok, ami most működik a telefonon. úgy emlékszem akkor töltöttem le, amikor a romot is. fogalmam sem volt, hogy mik ezek eddig.
-
peestike
senior tag
válasz
cappa72 #97094 üzenetére
így már értem a sorrendet, viszont ez nekem már magas. ez már nem megy.
egyébként a frissítés az úgy ment anno, hogy az update fájl csak felmásolva sd-re, majd
on gomb plusz a 2 hangerő gomb, majd automatikusan feltette a frissítést a teló.
ilyen cuccok vannak meg a most fenn lévő rendszerből:ebből szedtem ki a recovery-t, azzal indult be, ez egy gyári 3e recovery.
-
peestike
senior tag
-
b0bcat
addikt
válasz
cappa72 #95982 üzenetére
Én nem romolok.
A kissé szokatlan felület és beállítások még elmennek, de az akadás érthetetlen.
Emlékszem, amikor először bekapcsoltam a Coolpad 7320-at, megdöbbentem a sebességén, hogy minden azonnal, nulla "gondolkodással" történt, ha rányomtam valamire, ez meg nagyon nem olyan...
Érzésre annyit tud, mint az MT6582 a Cubot S168-ban, ugyanilyen felbontással.
Kicsit csalódott vagyok.
-
dave118
senior tag
válasz
cappa72 #95842 üzenetére
(#95839) tokyo2 (#95840) CineDOG1
Köszönöm a válaszokat. Igazából az Asus és a Lenovo s960 tetszik legjobban külsőre. Nagyon elegáns telefonok, az anyaghasználatról sajna nem tudok semmit. A dual sim nem annyira fontos, persze jó lenne. Ami a legfontosabb, hogy normálisan működjön a GPS, legyen normális hálózat (vodás vagyok), valamint ne legyen halál lassú. Ha jól gondolom a Zenfone saját mahinált rendszere csak oprtimalizálva van a telefonhoz.Xiaomi, ZTE stb telefonok olyan semmilyenek külsőre, ez a legnagyobb bajom velük, bár utóbbi legalább megvilágítja az érintőgombokat ... nem is értem miért nem alap manapság.
140$ + itthoni áfa stb ,még belefér. Ált. hosszútávra veszek, nem sajnálom azt a + 2-3ezret, csak ne legyen 70.
-
hetech
csendes tag
válasz
cappa72 #95682 üzenetére
A telefonon csak annyi ugrott fel, hogy usb hibakeresés csatlakoztatva. (Igen 4.4-es.)
Szerintem régebben már dugtam erre a gépre, lehet hogy azért nem kérdezi...
Viszont...
Az ADB így jó?
Mintha az előbb a másik gépemen kiírta volna a telefon típusát is... vagy rosszul emlékszem?
És az adb ezen a gépen már fent volt, mert annak idején ezen tettem fel az MK808-amra a Cappa féle romot -
Dominó85
addikt
válasz
cappa72 #93583 üzenetére
Igen, ezzel tisztában vagyok, de a kicsi kínai csak ahhoz ért, hogy közöljön hamis adatokat egy telefonról. Az optimalizálás és egyéb fontosabb dolgok náluk nem tényezők. Persze tisztelet a nagyobb gyártók és a kivételek esetében. Viszont amire a 32 bites kernel nem képes, az a dual channel memória kezelés, meg jó pár olyan funkció, ami az androidot tovább lendíthetné. Persze ezek mind a jövő zenéi.
-
vidocq
csendes tag
válasz
cappa72 #93150 üzenetére
Nem kapcsoltam be, ez okozta a gondot sajnos - köszönöm a segítséget.
Viszont attól tartok nagy hibát követtem el: a telefonon letöröltem pár rendszeralkalazást (gyári launcher, weather widget), mivel azt hittem, hogy resetnél ezek úgyis újra feltelepülnek, viszont amikor elvégeztem a factory resetet, a telefon megáll a bootanimációnál, rezzen egyet, és utána nem történik semmi. Van valakinek tippje, hogyan tudnál életre kelteni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bluetooth hangszórók
- Egyszerű kávé topik
- Milyen egeret válasszak?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Macska topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Azonnali játékos kérdések órája
- További aktív témák...
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- Samsung Galaxy Watch Ultra
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF F15 FX506HM Gamer notebook - i5 11400H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB W10
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- AKCIÓ! ASUS Z97-A Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest