Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• ctibor

senior tag

Nagyon rövid beszámoló az új szerzeményemről: Huawei Ascend P7 -- Dual-SIM változat (P7-L00):

Miért ezt a telefont vettem, noha igen drága? Mert két hónapja a nejemnek a szülinapjára vettem egy Huawei Ascend P6S (szintén dual-sim) telót, és annyira megtetszett! Mindmáig semmi hibáját nem fedeztük fel, a telefon szép, nagyon vékony (6,3 mm), az Emotion UI gördülékeny, gyors, soha nem akad, és egyszerűen minden működik rajta, ahogy kell... (GPS, WiFi, Bluetooth, 3G -- mindnek erős, stabil jele van).

Tehát elcsábultam. Egyszer már akartam magamnak is egy olyan telefont, amit kompromisszumok nélkül és mókolás, romolás nélkül tudok használni 'out of box'. De én az 5"-ös képernyőhöz szoktam (a P6S 4,7-es) és a P7 újabb típus is, már 4.4-es Androiddal jön, így ezt választottam.

Tegnap kaptam meg, tehát használati tapasztalat még alig van. Mindenesetre, amit a P6S-ről írtam, az fokozottan igaz! Minden tekintetben hozza a telefon,amit egy felső kategóriás készüléktől elvárnék. Azért egy kicsit megijedtem, amikor használatba vettem: a ROM-ja ennek is soknyelvű, közte magyar, de Google alkalmazások egyáltalán nem voltak benne! Kicsit lelombozódtam, hogy állhatok neki rootolni, flashelni, stb., de kellemesen csalódtam! A Huawei saját 'App Center' alkalmazás-boltjából telepíteni tudtam a Google Play Szolgáltatásokat, a Play Áruházat, és utána (már a Play-ből) az összes megszokott Google progit: Keresés, Térkép, Hangouts, Youtube, stb. Két program volt, amit nem a Play Áruházból tettem fel: a Google Címtár Szinkronizálása és a Naptár. Ezek ahhoz kellettek, hogy a Google Accountommal szinkronizálja a telefon a saját címtárát és naptárát. Ezt a két progit kiszedtem a KitKat-ra való Gapps.zip-ből és szintén egyszerűen telepítettem, semmit root vagy CWM nem kellett hozzá! Így végül mégsem kellett mókolni, ez az egész játék egy-két órát vett igénybe...

Tehát most már úgy működik a telefon mint bármelyik más európai ROM-mal és eddig nagyon bejön!
    (bocs., hogy kicsit hosszú lettem)

Új hozzászólás Aktív témák