Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• thon73

tag

Kicsit szégyenlem, hogy mindig én kérdezek; valószínű egy picit nagyobb fába vágtam a szekercét, mint gondoltam... :F
    Van két adatbázis-táblám. Db1 egyik mezője (egy long id érték) hivatkozik Db2 egy elemére. Amikor Db1 űrlapját jelenítem meg, akkor természetesen nem a long érték, hanem a Db2-ben hivatkozott elem szöveges részei kerülnek kiírásra. Ez szerencsére eddig elég jól működik.

A kérdésem a következő: létre tudnék-e hozni olyan custom TextView-t vagy akár speciális osztályt, amelyik KÖVETI a hivatkozás megváltozását. Vagyis, ha a long id megváltozik, akkor frissíti a hozzá tartozó szöveges értékeket is (kikeresi az új értéket az adatbázisból). ÉS mindezt valahogy úgy, hogy a Fragment (amiben az űrlap elhelyezkedik) újraindításait is átvészelje.

Bocsánat, ha homályos egy kicsit a kérdésem. Bevallom, nekem is. Ezt a funkciót most a Fragment-en belül elhelyezkedő kódrészek valósítják meg, csak szeretném ezt a kódot egy kicsit elhatárolni a Fragmenttől. Pl. ha több hasonló hivatkozó értékem van, akkor is tudjam használni. Van valakinek valami ügyes ötlete? Előre is köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák