Hirdetés
- Ilyen videokártyát választana a DOOM Slayer
- Üvegben nem szűköldködő GameMax mikrotorony, "lopakodó" alaplapokhoz is
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- A készülő legújabb node-ján is kerüli a legmodernebb EUV berendezéseket a TSMC
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen videókártyát?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Monitor hiba topik
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
-
PROHARDVER!
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr.NX
Topikgazda
válasz
MrCsiT #84639 üzenetére
A két P11-re egyelőre havonta jön frissítés, ami derék dolog. Kérdés persze, hogy meddig.
https://mirrors.lolinet.com/firmware/lenovo/Tab_P11_Pro/ -
tjb007
nagyúr
válasz
MrCsiT #57874 üzenetére
Háromfajta megoldás létezik (vagyis pontosabban ez a három a legelterjedtebb):
1. Sima egyszerű kapacitív stylus. Nincs benne elektronika, nem igényel speciális vezetőréteget, minden kapacitív kijelzős eszközzel használható. Létezik belőle egyszerűbb, és komolyabb is.
2. Aktív digitizer és aktív stylus/toll. A kijelzőn egy speciális, a nyomás szintjét is érzékelő vezetőréteg található, ami az elektronikával rendelkező speciális tollal kommunikál (nem igényen külön áramforrást, ez fontos). Ez a fajta megoldás teszi lehetővé a legpontosabb, legprecízebb bevitelt és egyben ez a legelterjedtebb is. Wacom, N-trig, Synaptics, leginkább ezen cégek technológiájával lehet találkozni az ilyen eszközökben. Az ezt a fajta megoldást alkalmazó készülékek mellé vagy gyárilag jár a toll, vagy opcionálisan megvásárolható (ez inkább a Windowsos modellekre jellemző).
A Samsung Note modelljeiben például ez a megoldás található meg, ők a Wacom technológiáját alkalmazzák.
3. Speciális vezetőréteget nem igénylő aktív stylus/toll. Általában Bluetooth kapcsolaton keresztül kommunikál a készülékkel, elem szükséges a használatához (léteznek beépített akkumulátorosak is), tehát elég behatárolt az üzemidejük. Ezek is érzékelik a nyomás szintjét, erősségét, viszont nem minden alkalmazással kompatibilisek, és a bevitel során előfordulhatnak késések.
Ilyenfajta tollakból léteznek olyanok, amik csak bizonyos készülékkel kompatibilisek (pl. Wacom Intuos Creative Stylus 2, ami csak az iPadekkel kompatibilis), és léteznek úgynevezett univerzálisak, amik készüléktől és operációs rendszertől függetlenül használhatóak (pl. DotPen).(#57876) i.attila
Ez is jó választás, de én inkább a WayteQ xTAB-7Q-t ajánlanám erre a célra. Igal, hogy kisebb az akkumulátor és 3G modem sincs benne, viszont olcsóbb, és erősebb SoC (aka processzor, vagyis pontosabban a GPU az, ami jóval erősebb) található benne, ami a játékoknál jól jöhet.
-
n_gy_k
aktív tag
válasz
MrCsiT #57825 üzenetére
- hány hüvelykes legyen a kijelző? 7-8
- új, vagy használt készüléket szeretnél vásárolni? lehet használt is
- itthon szeretnéd megvásárolni, vagy a külföldről való beszerzés is opció? itthon
- mire szeretnéd majd leginkább használni? (játék, internet, filmnézés stb.) internet, ebook, pdf, ppt
- mekkora pénzösszeget szánsz rá maximum? max 25eHasznált:
WayteQ xTAB 79QCIÚj:
WayteQ xTAB 7Q
Asus MeMo Pad 7
Lenovo IdeaPad A3500L
Op3n DottEzeket találtam, nem tudok dönteni. Kicsit félek a használttól, nehogy valami baja legyen. Megnéztem te*coba az újak nagy részét és a 7 coll talán egy picit kicsinek tűnik, viszont ott a garancia.
Győzzön meg valaki az egyikről, mert én minél tovább böngészek és nézelődök annál bizonytalanabb vagyok.
MrCsiT (#57825): szerintem amikről szó volt azok közül mindegyikbe 1Gb RAM van :S vagy tévedek?
-
-
sublett
tag
válasz
MrCsiT #47855 üzenetére
A hálózaton lévő hddt látja, másolni, lejatszani tud róla, csak (és remélem ez nem warez) torrent klienssel nem tudok egyenesen oda tölteni. Ha lenne olyan kliens ami ezt kezeli akkor meg lenne oldva a dolog, de mivel az összes amivel dolgom volt csak lokalba tud tölteni, ezért arra gondoltam hogy bemountolom a hddt mintha lokális mappa lenne és oda már talán letolt a kliens (aztán az is megoldás lehet, ha a kliensbe beallitom hogy letoltes után másolja a kész fájlt a hálózati hddre, de sztem ez nagyon lassú lenne egy több gbos fájllal (és ezek az androidos kliensek nagyon alapak...)
-
tjb007
nagyúr
válasz
MrCsiT #47372 üzenetére
Vakok között félszemű a király.
Abban meg nem tudom mi a fura, hogy egy jó IPS kijelzővel rendelkező modell játékra kevésbé ajánlott a nem túl erős processzora miatt. Egy tableten csak játszani lehet, vagy mi ?50e forintért meg nincsen jelentősen jobb alternatíva a 8 hüvelykes kategóriában. Ebbe a keretbe a Prestigio MultiPad 4 Quantum 7.85, az Alcor Zest Q813i, és a ConCorde Tab SLIM fér még bele, amiknél ugyanúgy van panasz a wifire.
Műanyagházas/műanyag burkolatú modellt kell venni, annál nem lesz Wi-Fi probléma. -
tjb007
nagyúr
válasz
MrCsiT #47361 üzenetére
Ez a 30e forint alatti kategória már csak ilyen, mindegyikkel van valami gond. Az egyikem a szoftver bugos és akadós, a másikban olyan gyenge SoC van, hogy egy perc mire elindul a böngésző, a harmadikban meg olyan fos kijelzőpanel van, hogy rossz ránézni.
Nem kötelező ennyiért tabletet venni, viszont ha ennél többet meg nem hajlandó áldozni rá, akkor vagy elfogadja ezeket, vagy inkább nem vesz semmit. A választás szabadsága adott.(#47362) _seth_
Szervizben járt már ?
Talán célszerűbb lenne oda fordulni ezzel a problémával.
Mindkét változata volt nálam (Wi-FI only, 3G) és egyikkel sem volt ilyen jellegű gond. Mondjuk nekem a 3G-s változat fürgébbnek tűnt, pedig abban van a gyengébb SoC. -
donjohnson
addikt
válasz
MrCsiT #47361 üzenetére
ennyi pénzért nem lehet minden szempontból tökéletes. játékra persze nem ajánlott. viszont újabb soc, mint a 2 magos társai (kevesebbet fogyaszt, kevésbé melegszik) és ezt legalább vissza tudod vinni kicserélni vagy javíttatni, ha elromlana. ellenben egy kínából rendelt terméket nehezebb gariztatni és a vámról még nem is beszéltünk.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- ÉRKEZETT Legújabb Bontatlan Új M4 Chipes IPAD PRO 2024 11 13 1év gar Azonnal Deák Térnél Átvehető.
- Samsung Galaxy A7 Lite 3/32GB, Normál, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Új bontatlan N-One NPad X1 11 collos tablet
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- újszerű iPad Pro 11" (3. generációs) (2021) M1 chip Wi-Fi + cellular 128GB asztroszürke Apple
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 Slim 1TB SSD lemezes konzol + fejhallgató garanciával hibátlan működés
- Samsung Galaxy A05 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest