- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Milyen alaplapot vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vezetékes FEJhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- iPad topik
-
PROHARDVER!
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Új hozzászólás Aktív témák
-
cidalain
veterán
válasz
Tody56 #82504 üzenetére
Ebből inkább a Huawei, de mind a Soc, mind a tablet vadiúj, semmi tapasztalat nincs velük. 2 GB ram elég karcsú, a 16 GB háttértár meg nagyon kevés, főleg ha offline navit szeretnél, aminél kell a hely a térképeknek (de legalább bővíthető). Nagy az akku, kétsávos wif, BT, frissebb droid. Ez szól mellette. De tapasztalat nincs. Lenovoval sem sok, mert belépő cuccok, 2 GB rammal már csak muszájból ajánlunk tabletet. Egydimenziósak, egyszerre egy alkalmazásra még ok lehet.
-
cidalain
veterán
válasz
Xavius #82479 üzenetére
Ja bocs, közben visszatértél az S5e-re? Én meg az S6-tal folytattam :)
Persze ez gyengébb gép, mint az S6. De adott összegből szerintem a legjobb. Nem tudom mikkel játszik a gyerek, de ha eddig is elpöttyögött valamivel akkor ez csak jobb lehet. Hacsak nem valami csúcs-csúcs 400k-s telója van.
Sajnos nincs összehasonlítási alapom az Ipaddal, se ez, se az nem volt még a kezembem. -
cidalain
veterán
Ezek úgy működnek, hogy a tokban van egy mágnes, a tabletben meg egy érzékelő, semmi extra. Kérdés, hogy a kinézett tokban van-e ilyen mágnes. Ezt sajna nem tudjuk mi sem. Telefonon szerintem meg tudják mondani.
(#82476) Greencorso
Én a lenovot nem venném a snapi 450 miatt, szerintem a Huawei jobb. De mondok még jobbat a T5 4/64-nél. Ha a keret kicsivel mehet feljebb, vegyél Mediapad M5 Lite 4/64-et. Ugyanaz az alaphardver, viszont sokkal nagyobb akku, több szenzor, plusz érintőtoll opcióban (figyelni kell mert van toll nélkül is)(#82474) Xavius
Ha az nem visz el valami játékot, akkor semmilyen más androidos tablet sem fog. -
cidalain
veterán
-
cidalain
veterán
Sajna mostanában már nincs kupon Mi Pad 4-re, 250 dollár körül lehet beszerezni most. Amikor volt kupon, akkor 200 körülre ment le az ára.
(#82458) coolpet
Az árak, és a fizetések is emelkedtek. Számold hozzá a pénzromlást az elmúlt 6 évben! Akkoriban 60-nal volt olcsóbb az euró, a dollár meg közel 100-zal. Akkor most a 40000 akkori forinthoz ha ezt hozzávesszük, simán kijön az hogy ma már 60-ért kapod az első normális gépet itthon, amiben 3 GB ram van.
Az, hogy a 7" méret már inkább csak a semmire sem jó alap gépekben van, a 8" sem nagyon preferált, arról meg a gyártók és a piaci igények tehetnek. De hát ez van, ezzel nem tudunk mit csinálni.
Kínából van lehetőség 35000 környékén értelmes 8-ast venni, Chuwi Hi9 Pro például, de itt meg a macerás garancia, és egy-két egyéb kompromisszum szükséges (minimum 1 hónap, míg megjön. A kijelzők fényereje gyengébb, akku nem olyan bika, sw-t nem optimalizálták agyon, frissítés abszolút nem várható, stb) -
cidalain
veterán
válasz
galuska95 #82449 üzenetére
Az pont jó is lesz. Olcsóbban nincs értelmesebb, jobb specifikációjú, drágábbat meg eleve nem is szeretnél, szóval megérkeztél. Akciósan meg lehet csípni 60 alatt kicsivel.
(#82450) coolpet
Igen, az a minimum. Ez alatt csak 2 GB-os tabletek vannak, ami kb olyan lenne hogy nem lenne előrelépés. Papíron igen, de használati érzetben nem. Az az LG android extra jó smooth rendszer volt, a mai 2 GB-os gépeké meg nem igazán az. Szóval kell a 3 GB ram, ha 2-3 évet normálisan használható gépet szeretnétek (persze ez lehet több is, az LG sem úgy indult nálatok gondolom, hogy 5 évig használjátok) -
cidalain
veterán
válasz
coolpet #82446 üzenetére
Én ugyanezt egy Xiaom Mi Pad 4-re cseréltem. Mostanában csak Banggoodon láttam, viszont kupon nélkül 260 usd körül van, ami elég sok. Kuponnal ha 200 körül megvan, az jó. De az elején kicsit mókolós, romot kell cserélni rajta (na jó nem kell, de erősen javasolt)
Itthon nincs sok értelmes 8-as. Esetleg Lenovo M8 de csakis 3 vagy 4 GB rammal. (Banggoodon kapni ezt is, 4 GB-osat)
10" esetén a legolcsóbb értelmes gép a Huawei Mediapad T5, ami akciósan 60 környékén már megvehető két év hazai garival.
Ugyanakkor a játék kicsit bővebben kifejtendő, mert nem mindegy hogy passziánsz, vagy full 3D akciójáték. Nem mindegy, erős grafikás játékokhoz nem elég általános hardver, ott már 100 fölött kellene költeni.
-
cidalain
veterán
válasz
Petyuska111 #82444 üzenetére
Ezt a részét passzolom.
-
cidalain
veterán
válasz
Petyuska111 #82442 üzenetére
Elvileg nem. Gyakorlatilag meg biztosan igen, de nem olyan egyszerűen, hogy egy holmi szervizes csóka 2 perc alatt megcsinálja.
Eleve jelszavas a védelem, így az adott androiddal biztosan nem férnek hozzá. Viszont ha a tárhely memóriachipet leszeded az alaplapról, akkor elvileg olvasható a tartalma, de ez azért nem a szomszéd pistike szint már. Úgyhogy szerintem ezt a szerviz nem csinálja meg, meg amúgy senki nem fog ezzel foglalkozni ha te csak egy átlagos gipsz jakab vagy.
Viszont lehet titkosítani egy eszközt, akkor pont a tárhelyet titkosítjuk, és akkor egy kiszerelt memóriachippel sem fognak tudni mit kezdeni.Android titkosítás infók: [link]
-
cidalain
veterán
válasz
milkabrams #82434 üzenetére
Az első három bejegyzésre teljesen jó, értelmes választ kaptál.
Negyedikre bökted ki, hogy tulajdonképpen az első háromra te is tudtad a választ, de te mégis alternatív megoldást keresel, hogy úgy működjön, ami nem elvárható a specifikációk alapján.Ez inkább általános tabletes fórum, típusokról, specifikációkról, tapasztalatokról. Ami neked kellene az már inkább mélyvíz. Mivel a problémád nem valószínű, hogy megoldható simán szoftveresen, így az android alkalmazások topikot sem javasoltam, ha esetleg mégis, ahhoz root kellene, de az megint már mélyvíz. Ha szerencséd van, akkor egy módosított custom rom megoldja a problémádat, de az megintcsak nem egy ajánló topic témája. Hogy ilyen rom létezik e, az a kérdés. Ha van, akkor lesz is leírás mellette, hogy mitévő legyél.
Ugyanakkor nem valószínű gyors megoldás, másodvonalas kínai cuccokra nem gyártanak tömegével custom romot, szóval marad a gyári, és marad a max 128 GB. Ez van.
-
cidalain
veterán
válasz
milkabrams #82432 üzenetére
Jaj ne már...
Hivatalosan nem kezeli. Ha tudnánk róla hogyan lássa az egészet, már segítettünk volna.
Ha gyanítod hogy van rá megoldás valahol, xda-n pl, akkor ott kell körülnézned. Most mi guglizzunk helyetted, vagy tényleg nem értem. -
cidalain
veterán
válasz
Nightspirit #82422 üzenetére
Mi pad 4 gyárilag csak kínai belpiacos. Global verzió sem gyári, hanem jellemzően a webshopok által ráhenkölt módosított xiaomi.eu, ezért nincs OTA. Érdemes a globalt venni, mert annál nyitott a bootloader. Amikor megkapod célszerű lecserélni valami hivatalos alternatív romra az egész rendszert. Van leírás, itt a fórumon is mert van szaktopikja.
Egyébként jó tablet, én elégedett vagyok vele. -
cidalain
veterán
válasz
Krissz5435 #82408 üzenetére
Az M5 Lite a T5 combosított verziója. Alapja ugyanaz, de az M5 Lite tele van olyan szenzorokkal, ami nincs a T5-ben, illetve az akku is sokkal nagyobb, így értelemszerűen sokkal tovább is bírja. Persze ennek ára van, azért kerül többe.
(#82399) Nightspirit
10" alatt nehéz ügy mostanában jó tabletet találni.
Xiaomi Mi Pad 4 eltűnőben (és az elején kell a romcsere), de ha épp van rá kupon akkor 200 usd körül jó a 4/64-es verzió. 250 körül alapáron szerintem drága.
Mostanában szokott lenni Alzán 3/32-es Lenovo M8 második szériás, Mediatek Helio P22-vel (de Banggoodon is vehető, ott 4/64-es is van) A Mediatektől nem kell tartani már, főleg a Helio csipek elég jók, fogyasztás téren is. Főleg úgy hogy a Snapdragon is tud gyártani már low budget csipet (pl a 450-es, ami pont a Lenovokban szokott lenni, pl az első szériás M8-ban)
Chuwi Hi9 Pro is vehető, nem kell megijedni a másodvonalas kínai gyártóktól sem de azért érződik rajta az olcsóság. Ez pl 110 dolcsi alciósan. De akinek ez a fontos hogy olcsó legyen, az viszont sokkal jobban jár egy ilyennel, mint ha itthon venne 35-ért bármit, mert az mind használhatatlan. -
cidalain
veterán
Érintkezési hiba, vagy kijelző hiba.
Első eset jobb, mert ahhoz csak szét kell nyitni, igazgatni a szalagkábelt, és kész.
Mindenképp jelezd az eladó felé, és majd kiderül mit ajánlanak. Azért nézz utána mennyibe kerülne hozzá egy kijelző Kínából, hogy legyen mihez viszonyítani a Banggood ajánlatát. Nyilván a visszaküldés-kijavítás lenne alapesetten a legjobb, de az alsó hangon 3 hónap legalább, így inkább valami partial refunddal jobban járhatsz, de figyelni kell hogy legalább annyit kapj, hogy egy LCD+itthoni munkadíj kijöjjön belőle. Mondjuk ez se sokkal gyorsabb, ha az LCD-t kintről rendeled. Viszont érintkezési hiba esetén 1 nap alatt megjavulhat. De nem érdemes addig szétszedni amígy az eladóval nem ügyezed le a dolgot. -
cidalain
veterán
Hogyne lenne: Samsung Galaxy Tab S5e
SM-T720 a wifis, SM-T725 az LTE verzió kódjele
Mindennek megfelel, amit szeretnél, és mindegyik verzió belefér a keretedbe, ha olyan helyen veszed, ahol épp akciós.
Játék azért módjával, nem a leggépigényesebb játékokat kell rajta futtatni full grafikával.(#82395) Pityu.
Akkor passz. A konkrét kérdésedre nem tudom a választ, de pötyögd be Youtube-ra hogy Yoga tablet 2 touch panel replace, aztán biztos lesz találat, és ott majd látszik hogy egybe van-e vagy külön. -
cidalain
veterán
válasz
Petyuska111 #82390 üzenetére
7" kikopott. Nincs értelmes. A kisebb káva miatt egy mai 8-as épp hogy csak nagyobb, mint egy 3 évvel ezelőtti 7-es.
Pl a Mi pad 4 6 milivel szélesebb csak mint a Nexus 7 2013, magassága egyezik, és vékonyabb. Mondjuka te volt tabodnál 15-15 milivel magasabb-szélesebb. Az még tolerálható lenne szerintem.Nézd meg mekkora a kiszemelt tablet, kartonból vágd ki, és fogd kézbe :) (én is így nézegettem a telókat, amikor vennem kellett)
-
cidalain
veterán
Jaja nem rossz, ez a második generációs M8.
Itthon Lenovo M8 Plus, vagy Lenovo M8 FHD, vagy Lenovo Tab M8 Full HD néven találkoztam már vele. Van 3/32 és 4/64 verziója is. Életképesebb mint a Snapdragon 450-nel.Alzán kapható volt a 3/32-es 59-ért. Most épp nincs. Ezt se nagyon látni itthon sajnos, nem tudom miért, de figyelgetni kell. Vagy kintről rendelni.
-
cidalain
veterán
válasz
Petyuska111 #82379 üzenetére
Banggood-on 260 dolcsi most a 4/46 GB wifi only Mi Pad 4. Ott van EU priority Line áfamentes szállítási opció. Már másfél éves tablet kifut lassan szerintem, ára is magasabb, mint szokott.
Itthon a xiaomishop-ból lehetett rendelni korábban, már nem lehet.
CN verzióban csak angol és kínai nyelv van, Bootloader zárt, így nem lehet kapásból romot cserélni. Global sw szintén problémás, nem frissülő rendszer, de legalább a bootloader nyitva, így egyből mehet a romcsere, ami ajánlott.Én 7" tabletről váltottam Mi Pad 4-re, alig volt nagyobb 1-1 centi.
Honor Pad 5 8" szintén kapható Banggoodon elég jó, de itt amelyik CN romos az ugyan multi language, de nincs rajta google play store. Nem tudom rá lehet e rakni. Global meg nehezen beszerezhető.
Általad említett Huawei-ek már régiek külföldön talán azért nincs, itthon sosem lehetett azokat venni eleve.
Teclast M8 annyi, de Allwinner soc van benne. Hasonló áron Chuwi Hi9 Pro (8.4") még esélyes. Másodvonalas kínai gyártók korrekt cuccokkal, de kompromisszumosak.
Vagy még Lenovoban van 8"-os, de ezekbe általában gyengécske Snapi 450-es soc van 3 GB rammal. Ilyet mondjuk itthon is kapni.
-
cidalain
veterán
válasz
Zsiráfnyál #82365 üzenetére
Nem tudom van e rajta gyárilag.
Kínában ez is sokkal olcsóbb, mint itthon. Én nem foglalkozok márkákkal, megrendelem a legszimpibbet, aztán kész. Tabra nem szoktam edzett üveg fóliát venni nekem elég a fólia, igaz én a tabletet csakis itthon használom, nem hurcolom, és tokban is tartom. -
cidalain
veterán
Honor Pad 5 8"? Mondjuk a beszerzése ennek is problémás itthon, de kintről azért elérhető.
Esetlegmég a Xiaomi Mi Pad 4 ami elég jó 8-as, csak itt a szoftver probléma, mindenképpen alternatív romban kell gondolkodni, és a xiaomi.eu rom meg már nem is frissül.(#82360) Deck
Nem panaszkodtak ilyesmire itt még azok akik ilyen tabletet vettek. Vigyétek vissza gariba. -
cidalain
veterán
válasz
ben-ga #82355 üzenetére
A Digi B3 1800 MHz-es frekvencián sugározza a 4G-t. Viszont ez kisebb területet fed le egy torony esetén, azaz a teljes országos lefedettséghez több tornyot kell építenie. És a Digi nulláról kezdte ezek építését. Ebből következik, hogy szerintem a Digi esetén sosem lesz 100% a lefedettség, így adott esetben tökmindegy. De tény hogy a Digi nethez elég a B3 támogatás. Aztán vagy lesz térerő vagy nem :)
-
cidalain
veterán
válasz
Zsiráfnyál #82352 üzenetére
Jaja valahol mindig akciós. Vagy ha épp nem, akkor 1 héten belül az lesz. Normál áron 70 fölött szokott lenni, de annyit nem adnék érte.
-
cidalain
veterán
válasz
Zsiráfnyál #82350 üzenetére
Xiaomi tablet nem igazán van, másfél éves modell a Mi Pad 4 és a Mi Pad 4 Plus. Beszerezhető itthonról horror áron 80+, de kínából sem nagyon van 70 alatt már, főleg a 10"-os Plus verzió. És mivel gyárilag csak kínai belpiacos a termék, ezért a romcsere ajánlott rajta. Nem is nagyon várható új tablet tőlük, parkolópályára tették ezt a termékvonalat.
Szóval ajánlott 3 GB ramos tablet vásárlása, ha kicsit is hosszabb távra tervezel. A kijelöt cél árhoz leginkább a Huawei Mediapad T5 áll akciósan 60 környékén.
Tok mint kiegészítő lesz hozzá (kínából sokkal olcsóbban kapod ugyanazt, mint az itthoni shopokból), dokkoló nincs. Igazából ez manapság semmihez sincs (van egy fél-ipari Samu tab most nálam, amin van gyárilag dokkoló port, de dokkolót sehol nem kapok itthon, igaz 1 óránál többet nem gugliztam (és ennek már jó fél éve), ennél többet meg nem ér, csak kíváncsi lettem volna hogy az mit tud, és mennyiért)
-
cidalain
veterán
válasz
rothfb #82343 üzenetére
Azért ez így erős, hogy nem szabad venni, de tény, hogyha a lehetőségek engedik inkább olyat vegyünk, amiben 3 vagy 4 GB ram van.
Pl nagymamának skype hívásokra, hogy karantén alatt is lássa az unokákat, arra bőven jó a 2 GB. És ezt 3 év múlva is tudni fogja az a tablet. Nagyon számít hogy mire akarjuk használni. Amit már kettőnél több dologra, és napi 1 óránál többet használva, arra jó eséllyek kevés lesz a 2 GB valóban. -
cidalain
veterán
válasz
domperke #82341 üzenetére
Ha a telekomnál veszed, akkor sajnos nem opció a Samu 3 GB ramos változata (mert kapható az is itthon)
Ilyen felhasználásra én inkább a ramot tartom fontosabbnak, mint az erősebb soc-ot. A betöltött appok, weboldalak a böngészőben, mind a ramban vannak. Minél nagyobb, annál több app, weboldal lehet egyidőben nyitva, így a váltások között nem lesz holtidő.
Szóval szerintem emiatt inkább a Huawei M5 Lite. -
cidalain
veterán
válasz
milkabrams #82339 üzenetére
Jó az a konfig, 4850 mAh akku van benne, tényleg nem combos, de azért használattól függően 1-2 napot el fogod tudni nyomkodni egy feltöltéssel szerintem. Az én tabomban 6000 mAh van azaz 25%-kal nagyobb, de amikor csak délután-este nyomkodom akkor 3 nap. Most hogy home office van és egész nap nyomkodom, így egy-masfel nap.
Ára is oké 40-ért, bangoodon a legnagyobb akcióban 90 pár dolcsi volt kínából, + posta + biztosítás, azaz durván 100, ami mostani árfolyamon 33000 Ft lenne, plusz az okos flip tok is van vagy 2000. (Az átlagár 102 dolcsi, szóval inkább 36 körül volt kintről) Viszont nem vársz rá 3-4 hetet. Másrészt most kínai raktárból kifogyott, EU raktárban meg 150 dollár, ami sokkal rosszabb ár.
-
cidalain
veterán
válasz
milkabrams #82337 üzenetére
Netezgetésre, pdf-hez elég a 3GB is, de ez is olyan hogy ha több van, az sose baj.
M89 4:3 arányú, ha jól rémlik. Ideális méret: én sokat fogom kézben (hasonló felhasználás mint nálad), így nekem fontos volt hogy ne legyen nehéz. És a 8-as sokkal könnyebb, mint egy 10-es, így nekem egyértelmű volt, hogy kisebbett fogok venni. -
cidalain
veterán
válasz
< CyberBob > #82335 üzenetére
Őszintén szólva fogalmam sincs lehet e felbontást állítani, de ezt szerintem megoldja a hardver. Amikkel én szoktam játszani sosem kínlódtak a különböző felbontású eszközeim között, mindig mindenen ugyanúgy futott a játék, nem kellett semmit sem állítani.
-
cidalain
veterán
válasz
< CyberBob > #82333 üzenetére
Egyszerűbb logikai játékokhoz nem kell semmi, a 60ezres tabon is elmegy. Ez a Wild West sem tűnik egy nagyon hardvergyilkos játéknak (nem ismerem, Youtubeon néztem meg most egy videót), úgyhogy nyugodtan megveheted.
Azértbeszarás lenne, ha egy ilyenhez csak a Tab S6-ot tudnánk ajánlani. Szerencsére vannak olcsóbb alternatívák (pl az S5e is), amik megbírkóznak a játékokkal is, sőt akiknél a játék a szókeresőt jelenti, annak majdhogynem egy alap tablet is elég lenne erre.
-
cidalain
veterán
válasz
KisSarkany #82323 üzenetére
Bocsi, nem néztem, hogy neked kell a mobilnet is. Akkor nem kapod meg 60 körül, mert az csak wifi verzió.
De persze van mobilnetes LTE verziója is. Az olyan 65-70 körüli akciós áron szokott menni. -
cidalain
veterán
válasz
KisSarkany #82321 üzenetére
Nagyjából aktuálisak.
Huawei Mediapad T5 10" ajánlott 60 körüli akciós áron. Elég is lesz a tervezett feladatokra. Törhetetlen tablet csak ipari kivitelben van, erősen a kereten kívül (200k+), így inkább valami vastagabb szilikon tok, és üvegfólia javasolt. Kínából ezek 5-10 dolcsiért megvannak. -
cidalain
veterán
Alapvetően azonos alapokon van a két tablet. Soc ugyanaz, memória ugyanannyi, így teljesítményben ugyanazt tudják kb. Az M5 Liteban nagyobb az akku, több a szenzor, jobb a kamera. Így ha a körítés nem annyira lényeg, nyugodtan veheted a T5-öt.
(#82308) regener
Megpróbálom valamikor. A nyers sablon az irodai gépemen van, viszont már 2 hónapja lassan itthonról melózok... -
cidalain
veterán
válasz
BennyHUN #82303 üzenetére
A legjobban olyan tabival járnál, amiben 3 GB ram van, hosszabb távon jó lenne erre a feladatra. A 2GB-osak már nagyon ki vannak hegyezve, nem nagyon van bennük tartalék.
Huawei mediapad T5 a legolcsóbb új 3 GB ramos tablet itthon, viszont ez 60k akcióval. Mondjuk használtan biztos kapsz még garisat is 50 alatt akár.Esetleg ha külföldi vétel is szóba jöhetne, akkor tudunk példát mondani onnan is.
-
cidalain
veterán
válasz
ricogsm #82293 üzenetére
Nagyjából hasonló a két készülék, a Lenovonak vannak előnyei: nagyobb akku, jobb szenzorok, kamera, kicsit kisebb, kicsit könnyebb.
Viszont 20 ezressel drágább. Emaitt nem best buy. A P10-et inkább a Mediapad M5 Lite-tal kellene partiba állítani, de ott meg szerintem jobb a Huawei, igaz az meg még drágább, mint a P10. -
cidalain
veterán
válasz
koqxdio #82286 üzenetére
Ez nem olyan egyszerű kérdés mint windowsnál, hogy elbírja e az újabb oprendszert. Nincs olyan hogy veszek egy droid 7.1 installt aztán felteszem. Csak olyan androidot tehetsz rá ami kimondottan ehhez a készülékhez való. Ha a Huawei adott rá ki frissebbet, akkor azt le kellene tudnod frissíteni a menüből. De én úgy tudom hogy erre nincs frissebb gyári rendszer a 7.0-nál.
Ugyanakkor nincs minden veszve, mert alternatív, nem gyári rom van hozzá frissebb. Linage OS 17 van rá Android 10 alapon: [link]
Ennek frissítése sem sétagalopp, először rá kell varázsolni egy TWRP recovery-t, majd abból tudsz frissíteni. Szóval nem árt, ha van valami tapasztalat ilyen téren, vagy legalábbis alapos utánajárást igényel egy laikusnak. Fontos, hogy el lehet úgy baltázni az egészet, hogy utána a tablet csak dísznek lesz jó.
A kérdésed alapján inkább a laikus kategóriába sorolnálak etéren (nem bántásból), így inkább én szakembert javaslok felkeresni ezügyben, aki garanciát vállal a dologra hogy meg tudja csinálni (szóval a szomszéd Pistike, aki ért a gépekhez, mert rakott már memóriát PC-be, sem feltétlenül jó megoldás) -
cidalain
veterán
válasz
TaliGa #82282 üzenetére
Ha a hanghívás elég, és nem feltétel a B20 LTE, akkor Mi Pad 4 is jó lehet elérhetőbb áron. Az EU rom tudja a duplakoppos ébresztést, és hanghívás is megy úgy tudom (nekem csak wifi only van, így ezt nem tudom megerősíteni). De hogy EU rom legyen rajta azt neked kell rátenni, így kis "buherálás" is kell (gyári romot amúgy is ajánlott cserélni)
Viszont LTE csak városokban menne a 800 MHz frekvencia nem támogatott. -
cidalain
veterán
válasz
TaliGa #82277 üzenetére
Egyszerűsítve: problémás
Viszont ha a telefon/tab is részletre jött ki, akkor az amíg nincs kifizetve nem a tulajdonosé, hanem a szolgáltatóé, így a tulaj nem adhatja el. Tulajdonképpen aki ezzel tisztában van, és mégis megveszi, esetleg a volt tulaj nem fizeti tovább a részleteket, akkor itt már bűncselekmény esete van. A vásárlóra orgazdaság is ráhúzható.
Viszont ha a teló/tab nem részletre lett vásárolva hanem kp-re, és csak az előfizetésre vonatkozik a 2 év hűség, akkor elvileg nincs félnivaló, mert ha nem fizetik tovább az előfizut, akkor a készüléket sem fogják korlátozni.
Javaslom az eladóval együtt elballagni a szolgáltatóhoz, és megkérdezni, hogy a tablet ki van e fizetve, az eladó tulajdonában van e. Esetleg erről egy papírost kérni, hogy védve legyél.
Minden más eset szerintem lutri, nem mennék bele az adásvételbe. -
cidalain
veterán
M3 8.4" és M3 Lite 8" típusokról van szó pontosan?
Az M3 régebbi fél évvel, viszont erősebb Kirin soc van benne, akku is nagyobb, kijelző is 8.4", és a felbontása is kicsit nagyobb, szenzorokból is kicsit több van benne.
Mindegyik tudja, amire szeretnéd. Ha az egyik esetleg 4 GB ramos verzió akkor válaszd azt. Ha egyformák akkor talán inkább a sima M3
-
cidalain
veterán
Itthonról nehéz ajánlani, mert 2 GB ram kevéske lesz hosszabb távon, amiben meg több van, az 10', és 60 ezertől kezdődik.
Inkább külföldről vennék, pl Chuwi Hi9 Pro, Teclast M8 mindegyik 110 dollár körül van okosított postával. Nekem a Chuwi jobban tetszik papíron, de mesét nézni tökmindegy igazából. Mi degyiknek 3 GB ramja van, jó felbontású kijelző, bár onkább beltéren javallott mesét nézni, kint kevés lehet a fényerő, ami filmnél zavaró lehet. -
cidalain
veterán
-
cidalain
veterán
válasz
Sequadon #82241 üzenetére
Éppenhogycsak nulla tartalékkal. Így aki hosszabb távra tervez, vagy nem feltétlenül csak 1 alkalmazást használ egyidőben, esetleg zavarná ha a rendszer olykor meg-megálnna gondolkodni 1-2 másodpercre, annak már nem ajánlott a 2GB ramos készülék.
Nagymamának napi 1 óra videócsetre ami után kikapcsolva megy a fiókba, arra elég a 2 GB ram. -
cidalain
veterán
válasz
atos30 #82232 üzenetére
Igen nagyjából erre számítottam én is fejben. De azért hosszabb távon jobb a 3 GB ram, ez az egyetlen ami miatt alapból inkább ajánlom a T5-öt. Esetleg az egy évvel öregebb SM-T590-et. De az is drágább, mint a 2 GB-os 510-es. És ahhoz viszonyítva a 3 GB-os 510-es meg alig több. Az 510-esnek az LCD panelja meg nagyon jó, fényerőben pláne, mondjuk kültéren használva.
Mondjuk nem tudom miért jutott eszükbe 2GB-os verziót kiadni belőle, mikor a ram költsége lófütty lenne az egészhez nézve. -
cidalain
veterán
-
cidalain
veterán
válasz
fordjee #82211 üzenetére
Dehogy van a Chuwi Hi9 Pro 40k. 110 USD a Helio X23 verzió ezzel a kuponnal Banggoodon: BG363c0b
És ez is 8.4", nem tudom mekkora a gyerek, de nem lesz túl kicsi. Én eléggé felnőtt vagyok már, nem is vézna, még is le tud szakadni a kezem a 8" tablet alatt is. Márpedig játszogatni nem lehet asztalra lerakott géppel. Meg netezgetni se nagyon.
-
cidalain
veterán
válasz
#42308056 #82157 üzenetére
Annyiért ok, reális.
Lineage OS az egyik legjobb alternatív rom, stabil rendszer. Van rá google, igaz valóban nem a system része, de rátehető a Gapps pl, ami pont a google cuccait telepíti. De szerintem ez rajta lesz már, ugyanis egy átlagembernek szüksége van erre (play, gmail mindenképp) -
cidalain
veterán
válasz
w.miki #82137 üzenetére
FB-t utálom, minden termékemet legalább 3-4x adom el. Oké este hazajön a férjem aztán átugrik érte. Ennek két hete. Mondjuk nem mondta hol dolgozik, lehet hogy valami fúrótoronyban az Északi tengeren. Másik odírja kell, küld privátot, aztán 10 perc múlva törli a kell kommentet is. Igaz, ettől függetlenül a legtöbb cuccom ott megy el, oké nem feltétlenül hardvert hirdetek, sőt, mostanában inkább nem olyasmit.
Kerestem autóra felnit. 4x108-as lukosztásra szűrök. Ez a hirdetése címe, de a képen látszik, hogy 5 csavarluk van a felnijén :D
Marketplacen hírdetés feladásnál kér hirdetés címet. Oda rendszerint a lakcímet írják. Keresel aztán bicaj kép alatt Fő Utca 42. Vagy fúrógép alatt Putnok. -
cidalain
veterán
válasz
aujjobba #82127 üzenetére
Kétféle csomag van belőle: az egyik verzió tartalmazza, a másik nem. A sima 90 körül szokott lenni, a tollas 100 körül akciósan. Mondjuk olyan 2 hónapja nézegettem ezt a témát, szóval ezek akkori árak
(#82130) tomlac14
Akkor a rajzolás miatt aktív tollasat vegyél
Vagy Samsung S-pen, vagy Huawei M-pen támogatás kell neked.
Huawei Mediapad M5 Lite (ebből van toll nélküli is, figyelni kell), vagy Samsung Galaxy Tab S4, vagy Tab S6, de ezek drágábbak, így a Huawei lenne talán ami viszont bőven belefér -
cidalain
veterán
válasz
szonti #82115 üzenetére
Banggoodon van Priority Line szállítás EU-n kívülről. Ekkor az eladó saját költségen behozza EU-ba, és neked innen adja fel, utólag nem kell rá fizetned semmit. Nyilván ez a szállítás neked pár dolcsiba belekerül, viszont garanciát vállal rá, hogy nem lesz utólagos költséged. (Ha esetleg mégis, akkor a számlát küldheted neki, és kifizeti neked, de ilyen esettel még nem találkoztam bangoodos topicokban sem)
-
cidalain
veterán
válasz
thungoozka #82108 üzenetére
M10-nek melyik verziója? Mert van HD és fullHD kijelzős is, illetve 2 ill 3 GB ramos is.
Illetve mekkora a keret? 60-ért már van Mediapad T5 3GB rammal, és 8 magos procival, és fullHD kijelzővel. A gyengébbik (4 magos soc, 2 GB ram, HD kijelzős) M10-et látom 55-ért. T3 hasonlóan gyenge paraméterekkel rendelkezik, 40 körül ér max ez a hardver, de ha 60 belefér, akkor egyértelműen a T5 a nyerő -
cidalain
veterán
válasz
aujjobba #82106 üzenetére
A már korábban kiadott telókra, tabletekre ott a teljes google támogatás, és ott is marad. Támogatás alatt pontosan mi mást is értünk? Rendszeres SW frissítést? Mert az eddig sem volt garantált (igazából semelyik más gyártónál sem felső kategória alatt)
Az újabb Huawei telókon nincs google támogatás, de ez megintcsak nem jelenti azt, hogy nincs támogatás. Saját alkalmazásbolt van, telefon frissítés van.
Harmadrészt az M5 lite már 2 éve megjelent, eleve lassan vége a terméktámogatásnak. Ez egy ilyen biznisz, kiadjuk, 2-3 évig frissítgetjük, aztán vegyél újat.
Túl van misztifikálva a terméktámogatás. Használj play áruházat, ne telepíts külső forrásból, ne használj ismeretlen free wifit. Aztán jobban védve vagy mint az aki hamis képet kap amiatt, mert tegnapelőtti javítócsomagja van.Szóval tényleg kérdés, hogy mit jelent a droidguru ismerősnél a normális támogatás. :)
(Egyébként szerintem ha tényleg fullosan értelmezem akkor csak a Samu S sorozat van normálisan támogatva, meg az iPad) -
cidalain
veterán
válasz
#42308056 #82099 üzenetére
Igen, a tabletek előnye egy telefonnal szemben, az a nagyobb méretű kijelző. Ennyi, vége a listának. Emiatt nincs nagy piaci rés ahova érdemes évente 4-5 új modellt fejleszteni.
Aki csinál az a csúcsgépébe erős hardvert tesz, és bizony megkéri az árát, mert nincs konkurencia, mint telóknál. Az olcsóbb szegmensben, meg spórol a hardveren.
Ez van, ezzel együtt kell élni, nem lesz jobb ez már szerintem sosem. Nem fognak kikopni a tabok, de a trend hasonló lesz. -
cidalain
veterán
válasz
Merula Alba #82086 üzenetére
Ilyenkor a gyerekek csak a Youtube Kids appot használhatják.
Nem tudom hogy ezen ugyanazok a videók érhetőek e el, amiket megszoktak, vagy mások. Gondolom csak ellenőrzött videók vannak itt, és a gyerekdalok jo eséllyel menni fognak.
De lehet benne csatornákat engedélyezni, így azért szerintem meg fogod tudni vele oldani azt, amit szeretnél -
cidalain
veterán
válasz
szonti #82083 üzenetére
Ezügyben nem tapasztalok fennakadást márciusi alis rendeléseim szépen potyognak befelé, nem lassabb most mint szokott. Sima ingyen postásak. Mondjuk egy tablet Priority szállítással Kínából biztosan ideér egy hónap alatt.
Igaz pontosan nem tudom mik érkeztek, mert a munkahelyemen gyűlik az íróasztalomon, heti egyszer ugrom csak be összeszedni, mert most home officeban vagyok. -
cidalain
veterán
válasz
rothfb #82055 üzenetére
Az nem a legjobb választás szerintem. Legalábbis ár-érték arányban, mert én ezt most 90-ért látom a legolcsóbban. 70 körül lenne reális szerintem ez a tablet. Ezzel szemben a Huawei T5 LTE verzióját már 68-ért megkapod, és összességében szerintem jobb a Lenovo P10-nél, és ugye 22 ezressel olcsóbb.
Huaweiben a soc szerintem kicsit jobb mint a Snapi 450, a Huawei tudja a dual band wifit is, Lenovo meg csak a 2.4 GHz-et. Oké az akku a Lenovoban nagyobb, és abban 4 GB ram van. De e kettő dolog, és amiben meg gyengébb, mint a huawei abszolút nem ér plusz 22 ezer forintot, ha meg nem akciós akkor meg 100 fölött van, annyit pláne nem ér. Nagyon túl van árazva, na ez a lényeg. Ettől még meg lehet venni, csak az a pénz nem túl optimális elkötése lesz.
-
cidalain
veterán
-
cidalain
veterán
válasz
ben-ga #82051 üzenetére
Szerintem kevés, igen. Főleg úgy hogy a telód valószínűleg jobb ennél, így egy ilyen tablet visszalépés lenne felhasználói élményben.
Persze lehet 8" is, csak itthon nincs 8"-os tablet 3 GB rammal.
Kintről 8-ban pl Chuwi Hi9 Pro, Teclast M8, mindegyik 100-110 dolcsi, 8.4"-osak. Nekem a Chuwi jobban bejön a soc miatt. Hogy van e EU raktáron azt nem tudom, de Banggoodon van olyan szállítási mód kínából, hogy itthon garantáltan nem jön rá plusz költség. -
-
cidalain
veterán
válasz
Neil Watts #82040 üzenetére
+1 a Samu S5e típusra
-
cidalain
veterán
válasz
XanD3R #82037 üzenetére
Igen a Lenovo nem túl jól optimalizálta a SW-t, így a nem túl sok 2GB ram miatt lassúnak tűnhet a tab. Belépő szintű a vas egyébként (ami ez alatt van, az nagyjából hulladék), így a soc sem egy erőgép, de ahhoz elég hogy a rendszert elvigye általános használat mellett akadásmentesen.
Igen a custom rom jó ötlet lehet, mert valószínűleg a Lenovo gyári szoftvere a legnagyobb fék a rendszerben jelenleg. -
cidalain
veterán
Huawei mediapad T5, akciósan 60-ért szokott lenni.
Előnye hogy 3GB ram van benne, és fullHD a kijelzője, és nyolcmagos. Ami olcsóbb az sajnos kevesebb ramos, és a kijelző is gyengébb, és a proci is. Tehát hosszabb távot nézve ez érné meg legjobban ebből a keretből(#82035) ben-ga
Létezik dual SIM tablet, de amit hirtelen találtam az elég gyengus, és csak 3G képes. A jófajta tabok mind csak 1 kártyát kezelnek. -
cidalain
veterán
válasz
Viktor77 #82024 üzenetére
A normális fényerő kütéri napos időben való használatra kell? Ekkor nagyjából minden elvérzik egyébként többé-kevésbé kompromisszumosak. 1-2 modellt lehetne ajánlani max, 8" esetén még annyit se.
Hiába mondanám a Chuwi hi9 Pro-t is, az sem nagyon erős fényű. Mondjuk a Mi Pad 4-em fényereje nem rossz, viszont ez meg foglalkozós az elején a gyári rom cseréje miatt.
Szerintem nyugodtan rendelj kínait, hisz jó áron vannak, nem kínai 8"-os meg itthon sincs fullHD-ben, ellenben a fényerő hasonlóan gyatra. Ha beltérben használod, akkor szerintem vállalhatónak kellene lennie.
-
cidalain
veterán
válasz
nagyfejü #82021 üzenetére
Kár, nem ezekre a válaszokra számítottam. Akármi is lehet a gond. Itt egy Samu útmutató (angolul), próbáld végigjátszani: [link]
Mondjuk van olyan opció is hogy rossz a tab usb portja, vidd szervizbe, de azért nem valószínű, mert tölteni gondolom tudod, illetve csippan bedugáskor, tehát érzékel valamit -
cidalain
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- Yettel topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Xbox Series X|S
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- iPhone topik
- Megújult a PROHARDVER!
- Milyen alaplapot vegyek?
- Okos Otthon / Smart Home
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- További aktív témák...
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- Phanteks NV5 MK2 White (PH-NV523TG DMW02)
- Bomba ár! Dell Precision M4800 i7-4800MQ I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I K1100M I Cam I W10 I Gari!
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged