-
PROHARDVER!
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Új hozzászólás Aktív témák
-
sony309
őstag
Sziasztok!
Elnézést, ha botorságot kérdezek, de fogalmam sincs a tabletekről (okostelefonom sincs!)!
Vásároltam egy Chromcast Audiot, amit egy táblagépről szeretnék etetni, csakis internetrádióval, szüleim részére (Nekik sincs okostelefonjuk).
Milyen tabletet nézzek ehhez?
Minél nagyobb kijelzőt szeretnék, de nincs szükség TV méretre! Akár használt is jöhet, főleg itthoni beszerzésű érdekelne, kb. 20 eFt-ig, ha belefér.
Köszönöm, aki segít!
-
b1sti
senior tag
Sziasztok!
Valaki tudna nekem segíteni root-olással kapcsolatban. Adott egy galaxy tab p5210. TWRP fenn. A hozzá tartozó zip telepítve, de vmiért nem kapom meg a root jogosultságot. Mit rontottam el?
-
cidalain
veterán
válasz
mérges Pohi #73246 üzenetére
olcsóbb 55-60k
Huawei Mediapad T3 10" (csak HD felbontás, jó ár-érték arány)közepes 75-85k
Smasung SM-T580drágább 100k
Huawei Mediapad M3 10 Litemég drágább 135-140k
Samsung Tab S2 9,7" SM-T813 (4:3 arányú)rohadt drága 200k+
Samsung Tab S3 SM-T820 (4:3 arányú)én valamelyik huaweit venném, attól függően, hogy mennyi zsetonom van.
-
mérges Pohi
csendes tag
Szervusztok!
Gyorsan szeretnék venni egy táblagépet de nem tudok dönteni mert nincs időm most utánaolvasgatni...
Amit szeretnék rajta:
- alapvetően tervek (autocad, pdf) nézegetni vele, ez legyen zökkenőmentes, méret ezért 9-10" körül, 1 napig azért bírja az aksija (ha több jobb...)
- filmnézés (ritkábban ha utazok)Kérlek ajánljatok 1-2 modellt!
Nagyon szépen köszönöm a segítséget.
(Pénz keretet nem írok - lehet drágább is --> ha KELL!)Üdv
Pohi -
-
CHIPman
nagyúr
Üdv.
Volt egy Nexus 7-em, kihasználatlanság miatt elcseréltem, és most mégis kéne valami hasonló kaliberű. A Nexus tetszene, mert még mindig naprakész a szoftvere és nem drága, viszont hardveresen már minden bizonnyal van újabb.
A gari szempont. Ha sikerül eladnom a windowsos tabletemet, akkor mit lenne érdemes venni Android fronton? Nem kell nagy hardver, de a Chrome és alap játékok fussanak röccenés nélkül, 7-8".Szerk:
Elolvastam most az összefoglalót, van azokon kívül/azok közül valami bestbuy most? Esetleg 4G-vel? -
keszo
őstag
válasz
kmarci25 #73240 üzenetére
kicsit beleszólók
A tab meztelen aksijának a saruit kellene megtalálni
az elemet ahhoz kel hozzá érinteni ( poz-poz, neg-neg a polaritás helyesség)
pár mp-ig akár többször is
amire figyelni kel a 9v-os elem nagyon feltud melegedni - simán meg is égethet - vagy rosszabb esetben eldurranhat
a tablet aksijának ettől semmi baja nem lesz -
-
cidalain
veterán
válasz
kmarci25 #73238 üzenetére
azt kéne megnézni, hogy a nyák össze van e kötve az akkuval két madzaggal.
általában piros, és fekete.
ez a nyák valószínűleg a töltőáramkör lesz, így a szalagkábel egyik oldala sem lesz jó bikázásra.
de a nyák valahol illeszkedik az akkuhoz. ezt a pontot kellene megtalálni. -
-
totron
addikt
válasz
cidalain #73236 üzenetére
Na igen, de annyira kontaktra utal a hiba jellege. Igaz, 4 saroknál nálam is megdőlt az elmélet. A volume csak volume, az volumézgat ott magában, de oldalakat, rendszert nem irányít. Most vertikálisan tárolom a kánikulában a tabot, hogy kiszáradhasson, ha az kell neki.
-
totron
addikt
Beteg a tabom. A hangerő mindig lefele megy, a Vissza gomb is mindig aktivizálja magát. Végigforgattam, hogy a Vissza mind a négy sarokban szerepeljen, s így talán, de nem. Innentől kezdve nem igazán értem a kín mibenlétét. Fizikai behatás biztosan nem érte, hímes tojás jelleggel használtam - napi szinten úgy 2 hétig - esetleg kicsit vizes kézzel való hozzáérés esetleg játszhat a kezelőgomboknál, másra igazán nem tudok gondolni. Meghajlítgatni nem igen akarnám, találkoztatok már ilyen hibajelenséggel? Volt-e megoldása? Lehetetlen böngészni rajta és úgy akármit így (Back random always). Waytech xtab 79qci, nem csak nonamek között igen jó a kijelzője, szóval sajnálnám eldobni.
-
-
kmarci25
veterán
válasz
kmarci25 #73229 üzenetére
Szerk.: ezen a képen látható az akku csatlakozója, jobb kéz felől P+, balon pedig a P- jelzés. Ez lenne az?
-
keszo
őstag
válasz
kmarci25 #73222 üzenetére
Az ilyen "mélymerült" akksi ha nem kezdi el felvenni a töltést akkor szokták bebikázni.
Annyit tesz, hogy szét kell bontani a tabot kikel venni az akksit, lekel forrasztani az elektronikát.
Az akksit nagyobb fesz-szel kell megindítani.
pl: én 9V-os elemmel javítottam így meg nemrég 2db akut. Polaritás helyesen hozzá érintettem 1-2mp-re 2-szer 3-szor. Utána már rendesen lehetett tölteni.Megelőztek
-
cidalain
veterán
válasz
bostone #73225 üzenetére
ha a T580-ra gondolsz, és hivatalos partnertől vetted akkor 2 év gari van rá. és mivel 2016-ban jelent meg a piacon, így még biztosan garis.
@többieknek:
akku bikázás:
1. hozzá kell férni az akkuhoz (hátlap levétel, miegymás)
2. az akkut le kell választani a töltőáramkörről (ha kivehetős, akkor ki kell venni, ha forrasztva van, akkor a 2 vezetéket le kell forrasztani)
3. direktbe rá kell kötni valamilyen töltőt, és fel kell tölteni valameddig. jellemzően 10-20 perc bőven elég. A cél nem az hogy maxra feltöltsük, hanem csak annyira, hogy a töltő áramkör tovább tudja tölteni (5-10-15%-os töltöttség már elég) - Figyelem!!! még véletlenül sem szabad sokáig rajta hagyni így, mert túl lehet tölteni, ami akku melegedést, robbanást, tüzet okozhat!
4. vissza kell tenni a helyére, és rendes módon (a beépített vezérlővel microUSB-n keresztül) folytatni a feltöltést maximumra -
bostone
addikt
Sziasztok!
A napokban lettem figyelmes, hogy az aláírásomban szereplő tab le/feltöltési sebessége erősen ingadozik. Több eszköz is kapcsolódik a hálózathoz, ezért gondoltam ez okozhatja a problémát, ennek ellenére bármely más géppel lépek fel, azoknak erős, stabil a jele.
Nem vagyok benne biztos, hogy a garancia még él.
Mennyibe kerülhet a szervíz? -
kmarci25
veterán
Árukapcsolással, karácsonyi akcióban kaptam egy Lenovo IdeaTab A7-10 tabletet. Ha már adták ingyen használtam, bár nem túl aktívan, így kb. 2 hete lemerült, nem is töltöttem fel, csak hevert a fiókban. Tegnap gondoltam, hogy feltöltöm, azonban töltőre téve rezdül egyet, pár pillanatra (van, hogy egy másodpercre, de általában ennél rövidebb ideig) felvillan a kijelző, ez után azonban rögtön elsötétül, majd újra rezdül, képernyő felvillan, és újra sötét, és ez megy folyamatosan. Töltőfej, kábel csere már volt, nem segített. Láthatólag az usb aljzat a tableten nem sérült, nem lötyög. Lehet ezzel valamit kezdeni?
-
csabbymtc
tag
Sziasztok!
Adott egy Prestigio PMT5002 típusú tablet, ami a következő hibát produkálja:
Tegnap este apám addig játszott vele, amíg az teljesen kikapcsolt. Felrakta töltőre, majd ma reggel azt vette észre, hogy az akku továbbra sincs feltöltve.
A képernyőn megjelenik a töltést jelző ikon, fölötte megjelenik az 1% felirat, és ebben a pillanatban újra is indul, újra töltés ikon, újra 1%...mint ha valami bootloop lenne, de mégsem az.
Ma egész délután töltőn volt, de így sem töltődött fel.Próbáltuk több töltővel is, az eredmény ugyanez, próbáltam egy PC USB portjáról is, ilyenkor még a töltés ikon sem jelenik meg.
A tabletet 2015. februárban vettük a Media Markt-ban, így már nincs rajta garancia.
Mi a véleményetek? Az akku halt meg egyik napról a másikra? Esetleg a tablet USB portja? Vagy kuka az egész?Előre is köszönöm a válaszokat!
-
cidalain
veterán
válasz
szelesjanos #73213 üzenetére
Huawei Mediapad M3 10 Lite elég jó választás lehet neked.
Esetleg ha 4:3 képarány is megfelelne, akkor Asus Zenpad Z500M. Bar a filmezéshez nem feltétlenül ideális.Ha 8" is elegendő akkor Huawei Mediapad M3 8", ekkor sporolsz is kicsit, mert ez 100 alatt elérhető.
-
szelesjanos
tag
Sziasztok!
Tabletet vennék...
-Navi nagyon fontos volna
-Filmezés, youtube, képnézegetés legyen kompromisszum mentes...
az árkategória... max 120K-igNem volt még tabletem, de ha lehet olyat vennék amit nem bánok meg...
Köszi
-
Örni
senior tag
Huawei T3 8 első feltöltés után, böngészéssel, filmnézéssel, levelezéssel 10 óra 45 perces képernyő időnél járok es 10%-on áll az akksi.
-
Nagytalp
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni egy Asus TF103C (K010) tablettel kapcsolatban!
Eredetileg úgy került hozzám, hogy nem ment az érintője. Némi netezés után kiderült, hogy eléggé általános probléma. Szétszedtem, megpiszkáltam a csatlakozókat, teljesen feltöltöttem, szoftveresen piszkáltam, végül megjavult.
Mivel nem volt egyértelmű, hogy mi volt a hiba, ezért rootoltam és szerettem volna rá custom recovery-t. A root összejött de a de a recovery image valamit elszúrt mert azóta a logo-ig jut a gép.
Droidboot működik. ADB sideload bármilyen stock image feltöltésénél elhasal különböző hibákkal. (signature, verification failed, end of footer..., stb). Minden létező stock image fájlal próbálkoztam már.
Tudtok megoldást vagy "romot" ami kínlódás nélkül felmegy rá adb-vel?
Rommá gúúgliztam már magam és rakás topikot elolvastam a xda-n.
-
junkpod
veterán
válasz
fireman123 #73202 üzenetére
Szerintem nem jó a forrás videó fajlod.
Ha minden videó amúgy működik, akkor ne törődj vele, dolby atmos amúgy sem két darab fél centis hangszóróra lett kitalálva, csak hm-erositovel és valódi 7.1 hangszóróval működik, minden más parasztvakitas. -
avea18
újonc
Sziasztok!
Tabletvásárlás előtt állok, a véleményetek szeretném kérni, nem vagyok túlságosan jártas a tabletek világában.
Elvárások: új, 9-10"-os gépet szeretnék venni itthonról. Főként utazás alatt használnánk internetezésre, játékra. Max. 60e Ft-ot szánnék rá.
Amik eddig felmerültek:
Huawei Mediapad T3
Lenovo IdeaTab 2 A10-30Esetleg ezekről mi a véleményetek?
Előre is köszönöm, ha segítetek!
Üdv, Betti
-
fireman123
őstag
válasz
junkpod #73201 üzenetére
[link] 3,27 percnél lehet látni, ...van egy beépített kezelőfelület, ahol lehet a csuszkákat állítgatni, ez működik is, ....a bal felső részén van egy demo lejátszás gomb, ahol egy demo film elindul és bemutatja a különböző hanghatásokat, ....no ez nálam is elindul, csak teljesen kuka, egy hang nem jön ki belőle
, ....amúgy ha állítgatok a csúszkákon akkor változik a lejátszott hang, ......csak ezt a demo nem működik
itt 4 percnél ......
Illetve [link] itt a demo (ez egy más típusú Lenovo, de a dolby demo rész ugyanaz -
junkpod
veterán
válasz
fireman123 #73200 üzenetére
mit jelent a dolby demo? Dolby Digital hangsávos filmet szeretnél lejátszani? Ahhoz olyan szoftver kell ami rendelkezik sw-dekoderrel ami a DD hangból PCM-et csinál, azt már hallani fogod.
Dobj fel rá mondjuk egy MXPlayert hozzá megfelelő dekodereket vagy KODI-t.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- iPad Air 5 64GB Cellular Karcmentes/1-3 hónap gar./Akku 99%/p4256
- Microsoft Surface Go 3, Intel Core i3-10100Y, 8Gb, 128Gb SSD, 10,5
- iPad Mini 7 128GB Wifi Hibátlan/2026.12.13.Gar./Akku 100%/p4260
- Microsoft Surface Go - 4415Y - 8Gb - 128Gb
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest