Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Exian

    őstag

    Sziasztok!

    Lehet, hogy ez a kérdés nem ide való, ez esetben elnézést kérek!

    Adott egy tablet (Alcor Zest Q813IS, 4 mag, 2GB ram, ez ugyanaz a tablet, mint a Chuwi V88), ami majdnem teljesen jól üzemel...

    A probléma az vele, hogy nagyon sokszor lefagynak az alkalmazások és ilyenkor jön a kis ablakocska, hogy "a program nem válaszol" és hogy akarom e bezárni, szóval a szokásos ablakocska. Ez viszont úgy vettem észre, hogy szinte csak a böngészőknél jön elő, úgy egyébként a többi alkalmazás teljesen jól megy.

    Ami érdekes, hogy játékok alatt szinte soha sincs ilyen gond, szépen fut "minden" (amit elbír a tablet), még a Real Racing 3 is gyönyörűen fut. Lefutnak szépen, hiba nélkül a tesztprogramok is, sőt, terheléses rendszertesztek is hibátlanul lefutnak, tehát nem arról van szó, hogy nem bírja a terhelést és attól fagy ki.

    Viszont bármelyik böngészőt indítom (fent van a Chrome, Firefox és az Opera), van, hogy el sem indul, csak fehér kép jelenik meg teljes képfelületen majd 1-2 másodperc után jön az ablakocska, hogy nem válaszol, vagy ha nagy nehezen elindul, akkor weboldalak megnyitása már nagyon kínkeservesen megy, ha be is tölti, akkor is nehezen megy a scroll, sokszor megáll hosszú másodpercekre, aztán lefagy az egész, van, hogy az egész tablet újraindul, mint amikor PC reset gombbal újra van indítva.

    De játékoknál sohasem csinálja ezt, filmeknél sem, egyedül a böngészőknél meg még 1-2 nem túl fontos alkalmazásnál, amik szintén mintha a böngészőre, vagy legalábbis a Google fiókkal összefüggésben állnak (pl. a Play Áruház is, az is akadozik).

    Én arra gondolok, hogy van esetleg valami olyan dolog a tableten, amit minden böngésző használ és esetleg az akasztja ki? Rajta van pl. a Flash Player 11, az okozhat ilyen gondot?

    Amúgy 4.2.2-es, gyári rendszer van rajta. Úgy tudom, hogy ez a verzió gyári állapotában eléggé problémás amúgy is ezen a tableten (és a Chuwi V88-on is, mivel tök ugyanaz a szoftver is).

    Viszont a gondom az, hogy nem tudok próbálkozni másik, akár főzött rommal, mert hibás a gépben az USB port.

    Van valami módszer, amivel esetleg stabilabbá tudnám tenni ROM csere nélkül?

    Nem tudom, milyen volt korábban, gyári állapotában a tablet. Hozzám ripityára törött üveggel (érintőpanel) érkezett, én cseréltem ki, azóta ez a része tökéletes, viszont csak most kezdtem el használni, szóval arról nincs tapasztalatom, hogy korábban hogyan viselkedett. De azt hiszem senki sem használta, mert vásárlás után szinte azonnal kapta a sérülést... így került hozzám.

    Előre is köszönök minden tanácsot!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák