-
PROHARDVER!
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. augusztus
Új hozzászólás Aktív témák
-
tjb007
nagyúr
válasz
buta29030 #28898 üzenetére
Külön tablet kategória valóban nincsen a jelenlegi díjszabásban de nem hinném, hogy olyan kedvesek lennének, hogy elengednék ezt az amúgy elég tetemes összeget. Az Audio, illetve audiovizuális tartalom lejátszására alkalmas, hordozható multimédia eszközbe integrált tárolóegységek kategóriába simán belefér, na meg a díjszabás is csak dec.31 -ig érvényes, nyakamat rá, hogy a 2013 -asban már benne lesz külön kategóriaként.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
laszlohu #28895 üzenetére
Kizártnak tartom, hogy ilyen szintű beszerzési árak volnának. Még a nagyobb gyártók esetében könnyen elképzelhető, de nem hiszem, hogy mondjuk egy WayteQ dupla áron tudná eladni itthon azt.
(#28894) buta29030: Ez nem személyeskedés volt, szimplán rávilágítottam a számításban lévő hibára, azaz hogy hiányzik belőle nem kevés pénz a fenntarthatósághoz. Én nem te vagyok.
-
buta29030
tag
válasz
pepe10.10 #28879 üzenetére
Helló pepe!
Mi lenne ha kézzel próbálkoznál? Felmész ide, megkeresed, letöltöd és felrakod. (Nem próbáltam, mert nekem van rajta Google Play.)
(#28893) z0d1AK: "Nem tudom, hogy Te mit, mennyiért dolgozol, de nem hiszem, hogy ott hasonló árrés mellett fizet a főnököd."
Nem kellene személyeskedned. Én is megbántam annó, amikor veled megtettem.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
laszlohu #28892 üzenetére
A Happy Hours árat, ami talán 5 darabra érhető el, de eddig a legtöbben azt írták, hogy mikor elérhetővé vált, már akkor sem tudták megrendelni. Talán egy ember írta itt, hogy megtudta venni happy hours során, de ő is panaszkodott, hogy többet kellett fizetnie, mint amennyiről eredetileg szó volt, csak akkor nem vette észre.
Arról nem beszélve, hogy még ha meg is volna az említett 210 dolláros áron úgy 1000 darab, akkor Te a számításod szerint 1500-2000 ft árrést tudsz elképzelni mindenre.
Ez minden a következőket takarná:
- VÁM
- Honosítás (logózás, doboz)
- szoftver fejlesztés
- support (1 év hazai garancia)
- nagykereskedelmi árrés
- kiskereskedelmi árrés.
Utóbbi kettőből kellene kitermelni a WayteQ, a nagykereskedelem és a kiskereskedelem dolgozóinak a fizetését is, ami sok embert érint.
Nem tudom, hogy Te mit, mennyiért dolgozol, de nem hiszem, hogy ott hasonló árrés mellett fizet a főnököd. -
buta29030
tag
válasz
laszlohu #28885 üzenetére
Én anno elég sokat kísérleteztem a WiFi-antennával. Sehogyan sem értettem, hogy a PC-nél egy pendrájv méretű USB-s olcsó vacak hogyan képes erősebb jelet venni mint a drágább, 10 centis antennás megoldás. Már tudom. A stiftesben (és a telefonokban) rés-antenna (Vagy lyuk-antenna) van, ami sokkal nagyobb hatásfokú mint a kilógó 10 centis bot-antenna. Illetve van még egy köztes megoldás is, ami szintén nagyon jó. Ez két egymással párhuzamos kb 1 cm-es panelen lévő nyák-rudacska. A Klasszikus antennatervezéstől ezek már elég messze vannak. Szóval biztosan nem igaz az, hogyha kilógatsz egy félméteres kábelt a tabletedből, azzal majd jobban jön a jel. A nagyobb = jobb képlet ebben az esetben nem igaz.
Egyébként én a Concord Tab Novumom WiFi-jével sem vagyok annyira elragadtatva mint ahogy itt írni szokták egyesek. Az lehet, hogy más tabletekhez képest jobb, de hogy egy közönséges 15"-os notebookéhoz képest nem jobb, az biztos. Kb 10-15%-al kisebb jelet vesz, amint a 100e alatti ACER-em. (Azért nem tudok pontosabb értéket írni, mert nincsen ugyanolyan program mindkettőre, ami hiteles adatokat tudna adni.)
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
laszlohu #28889 üzenetére
A Ramos oldalán megnézve, most átszámolva középárfolyamon is nettó 51 ezer forintról beszélünk, ami minden nélkül 5 ezerrel több, mint a Te általad, már haszonnal kalkulált árt. Nem tudom, hogy miből szedted össze ezt a 60 ezres árat, de egyrészt vicc, másrészt józan paraszti ésszel is elképzelhetetlen...
-
tjb007
nagyúr
válasz
laszlohu #28885 üzenetére
Nem csak járhat hanem jár is. Azonnal kiszúrják az ilyesfajta módosításokat a szervizben és úgy elhajtják az embert vele mint a fene, utána meg lehet nézni ha valami mást kéne javítani rajta/cserélni benne.
+ (#28886)
Nem csak Áfát kell fizetni forgalomba hozatalkor, vannak egyéb kötelezően fizetendő sarcok is és akkor még a többiről (árrés stb.) nem is beszéltem.
-
laszlohu
addikt
válasz
CHIPman #28867 üzenetére
Ezzel kéne megnézni, hogy milyen a jelerősség :
majd a routerben, ha szükséges meg lehet próbálni a csatornát váltani.
Ezenkívül hardware - es úton a kütyüt szétkapni, majd kiforrasztani, kicserélni a wifi antennát és esetleg egy dróttal kivezetni a készülékből ( garanciavesztéssel járhat )
-
pepe10.10
tag
nem tudjátok, hogy a gépen miért nincs alapból google play? valami slidemarket van helyette. hogy tudom rátenni a google playt? ebbe kérlek még segítsetek
-
z0d1AK
nagyúr
-
pepe10.10
tag
sziasztok !!!
karácsonyra a kistesóm kapott egy NAVON PLATINUM II 7 -es tabot. Az lenne vele a gondom, hogy az olyan játékoknál, amihez még + Megákat kell letölteni (PL: Asphalt 6 , SIMS 3) ezeknél a program indítása után írja, hogy ugye töltsek le még 600 megát. Ha rámegyek hogy download akkor nem csinál semmit, a csík nem megy és nem is számol. van benne memkari, hely is elég. Valami el lehet állítva? vagy más a problem? előre is köszi ! -
stmiklosi
tag
-
Mandarinn
senior tag
Sziasztok!
Be tudnátok esetleg linkelni nekem a HD youtube-ot? Kerestem de nem találom -
qwertyqwerty
tag
sziasztok
nekem az lenne a kérdésem az hogy 25-körűl lehet-e olyan tabletet kapni amin futnak a jó játékok?
pl: fifa 12, gta. -
stmiklosi
tag
Szevasz!
Az biztosnak mondható, hogy a tab micro usb (ezt találtam a leírásában) csatlakozója OTG-s, de a csatlakozó kábel is az? Mert sok van, ami nem az! (Ez annyit jelent, hogy a csati 4 és 5-ös pontja össze van kötve. Ha ez nem így van, nem OTG a kábel!)
Ellenőrizd az OTG képességet bármilyen más eszközzel, de tény, hogy válogatós a mobil stickkekre.
Üdv: StMiklosBoldog Karácsonyt minden fórumozónak! Tab ajándékotok legyen kedvelt!
-
AkosAkos
aktív tag
Gyorsan kellene nekem egy driver,mert a Windows nem ismeri fel a 4.1.1-es DPS Dream 9-es táblagépet. Előre is kösz a segítséget!
-
st0ff
tag
válasz
f4lcon #28859 üzenetére
Sziasztok!
karacsonyi tablet kerdes
Media Droid MT 7004-es tablet (https://www.for-max.hu/en/875-tablet-/-mid-/media-tech-mt7004-cassius-android-4.0-tablet-+-gps-+-tv-%E2%80%93-7.html) azt irja, tamogatja az OTG-t!
Van egy vodas stick, K3765 amit ha bedugok, semmi nem tortenik, nem is latom a fajlrendszeret, nyilvan net sincs.
Hogyan tudom kideriteni hogy kompatiblisek-e, illetve ha nem, akkor tenyleg vennem kellene a vodas kapott helyett egyet amit javasolnak (http://www.media-tech.eu/products/networking/MT4211)?
vagy egyszerubb lenne a tabletet kicsrelni, egy olyanra amivel menne ez a stick?
Es ha igen, akkor melyiket (40-ert, GPS-sel, 7").Koszi elore is, es kellemes unnepeket mindenkinek!
-
Scoobyka
addikt
Szerintettek melyik a legjobb most kaphato tablet ips paneles hosszu akkuidovel idotallo es sok appal...max ar 140.
-
Rainner
csendes tag
Sziasztok!
Tablet vásárlásán gondolkozom és mivel nem vagyok otthon a témában szeretném a segítségeteket kérni.
Kb. 30 ezret szánnék a dologra, max 40et, ezért teljesítménnyel kapcsolatban nem is lennének nagy elvárásaim, ami fontos lenne, az a gsm modul. Eddig két fajtát szemeltem ki:használtan Huawei s7 slim
[link]
és
[link]Ti melyiket választanátok? Tudnátok ajánlani esetleg jobbat?
Előre is köszönöm a segítséget!
Üdv: Szabolcs -
keszo
őstag
válasz
Benderember #28847 üzenetére
Ha külföld szerintem csak ez jöhet szóba
ennél alább ne add!
Megelőztek!! -
kisda
aktív tag
Békés Kellemes Karácsonyi Ünnepeket kívánok minden kedves fórumozónak!
-
sz_gabor
tag
válasz
Benderember #28853 üzenetére
A Ramos W30 is jónak tűnik, főleg ha ilyen áron hozzá lehetne jutni.
-
stmiklosi
tag
válasz
zobika #28846 üzenetére
Szevasz!
Én csak az Ainolról, az Aurora2-ről szólhatok. Dual, 1,5 (most max. 1,2-re levettem), 1GB RAM, HDMI, IPS, 1024*600..
Tökéletes, több mint kellene a custom ROM, ez már a bőség zavara, ennek meglelése 3 hetembe került (szívesen csináltam), belső tár 16GB (épp ma tettem át a belsőbe DVD anyagot, az SD kártyáról percenként megtorpant, Class4-es). onnan szépen megy.
Kijelzője tökéletes, talán egy kukacoskodó sasszem volna vele némileg elégedetlen, de ilyen nincs a környéken.
Ha időd, affinitásod van az Androidhoz, ajánlanám... Ha nincs akkor ????
Szép Karácsonyt, üdv: StMiklos -
laszlohu
addikt
válasz
Benderember #28847 üzenetére
-
korcsillio
addikt
Kellemes Karácsonyi Ünnepeket!
-
Zsolaf
addikt
Sok Sok ajándékot és meghitt Karácsonyt Kívánok MINDENKINEK!
-
zobika
tag
Üdv!
E két típus közül melyik a jobb? Melyiket ajánlanátok inkább? Jöhetnek tapasztalatok, vélemények is..
Ainol Novo 7 Advanced 2 vs Concorde Tab One.
Hardverileg hasonlóak, bár a Concorde meg ugye jó mert magyar support.
Inkább erről az Ainolról érdekelne még vélemény, mert a Concorderól sok cikket találtam, meg videókat.Köszönöm!
-
Brave_86
aktív tag
válasz
Benderember #28844 üzenetére
Attól függ...Külföldről rendelnéd, vagy itthon vennéd?
-
Benderember
csendes tag
Sziasztok!
Régóta nyomon követem a fórumot és olvasgatom a véleményeket, de valahogy csak egyre jobban belezavarodok ebbe a sok típusba annyi van már belőlük...
Szóval a segítségeteket kérném. Tabletet szeretnék venni, elsősorban magamnak. Egyetemista vagyok, így sokat utazok, napi szinten.
Főleg mindennapi használatra lenne a tábla, de az olvasás, játék és filmnézés sem utolsó szempont. Az éles kép nagyon fontos lenne. 3G nem szükséges bele, úgy sem használnám.
Méret 9,7-10,1 inch-re gondoltam, a súly annyira nem számít, táskában elhurcolászom.
Árban olyan 50-60 ezerre gondoltam maximum.Ha tudtok ezeknek a feltételeknek (nagyjából) megfelelő tableteket, kérlek segítsetek. Elég csak egy gyártó+név és én utánanézek az alapján, ha nincs kedvetek regényt írni.
Előre is köszönöm a segítséget!
-
Fandango
veterán
Par napja en is beleptem a tablet klubba, egy ConCorde Tab PLAY-el, amit az itt olvasottak alapjan valasztottam (koszonom a tippet
). Teljesen meg vagyok elegedve vele, a kepernyo felbontasat kicsit kevesnek talaltam addig amig a kezembe nem fogtam, ezek utan mar egy szavam nem volt, nagyon jo. Az osszeszerelesre es az anyagminosegre panasz nem lehet, az is korrekt. Sokat meg nem tudtam nyuzni, de eddig a hardver is teljesen rendben van. Egyszoval nem bantam meg, hogy ezt a keszuleket valasztottam elso tabletnek, remelem sokaig jol megleszunk.
-
ityam
őstag
Az IPS kijelzős paneleknek erősebb is a fényereje? Napos időben jobban lehet látni mint a szokványost vagy csak a betekintési szögben jobb?
-
csdm
senior tag
Létezik olyan 7 collos tablet aminek nagyon jó, már ilyen "retinás" felbontású a kijelzője?
-
anonym1s
őstag
válasz
szabi__memo #28829 üzenetére
Firefoxot hasznalok, es nem google forditasra gondoltam, mivel az egy kalap szar, hanem arra, hogy a kinaiak meg szoktak csinalni az oldalaikat angolul is, hogy atkapcsolhato legyen a nyelv.
-
stmiklosi
tag
válasz
anonym1s #28820 üzenetére
Szevasz!
Nem Pandawill kérdése.
Bárhonnan rendelsz, mindegy ki szállítja elvileg átmegy a vámon. Aztán vagy kíváncsiak és megnézik vagy símán továbbengedik. Szerencse kérdése. Nálam 1:4 az arány, nem mondanám rossznak, de vásárláskor mindig bekalkulálom a "rátétet".. Ha még mindig jónak gondolom, ráütök a fizetésre.
Üdv: StMiklos -
VMatteo
őstag
CC 7015-höz hol találok főzött romot?
-
jansky1
senior tag
hi
ha pandawillről rendelek tényleg kell fizetni áfát meg vámot? ez a cikk azt írjanem lehet ezt elkerülni valahogy?
-
syberia
veterán
Sziasztok!
Tabletet szeretnék venni anyukámnak, nagyon kezdő ezért fontos lenne
az egyszerű kezelhetőség és a keret 40k lenne rá. Wifi, skype, főleg
otthoni felhasználásra milyent tudnátok ajánlani? -
szabessz
tag
válasz
tomi5244 #28809 üzenetére
Helló.
tomi5244
Concorde Play kínai megfelelője :Ployer Momo 8 -
dugesz77
őstag
Nem semmi, hogy mennyire lemásolták Ondáék az új Ipad generációt: [link]
Elég merész fehérben az V972 , a V812 meg alu unibody házban. Lassan tényleg elmondható,hogy aki androidos ipadot akar annak megéri megvárni az első teszteket róluk. -
tomi5244
őstag
Üdv!
A CC Tab Play-nek gondolom van kínai megfelelője
Meg tudná mondani valaki a tipusát? Mert néznék róla videót de a playről még nincs jóformán semmi ezen kívül.
Köszi!
T -
VMatteo
őstag
Sziasztok!
A júniusi Concorde 7015-et, amire még bőven van garancia, egy karc sincs rajta, mennyiért tudnám eladni? -
ADAM1337
nagyúr
válasz
z0d1AK #28805 üzenetére
Amit nagyon hanyagolnak ha fogyasztás/energiatakarékosságról van szó sajnos.
Én pl 7-es tableteket keresek magamnak a dps dream7 családban marad, de nézelődök valamit magamnak is és ahogy néztem pl a dream fogyasztotta az aksit elég jól.
Ez a rk3066-os chipel szerelt tabletekre mennyire van support ? Mert ha annyira mint az mtk-s telefonokra akkor lehet hogy valami tegrás tabletet nézek. -
z0d1AK
nagyúr
-
stmiklosi
tag
válasz
dscholtz1975 #28798 üzenetére
Szevasz!
Ezt próbáld, 1628 hsz.
http://mobilarena.hu/tema/ainol_tabletek_velemenyek_megoldasok_stb/friss.html
Sok sikert, de kezdhetsz mindent előlről, bár azt hiszem azt nem bánnád.
A vissza meg az enter funkciók máshol is lehetnek.
Üdv: StMiklos
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- Milyen okostelefont vegyek?
- World of Tanks - MMO
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Xbox Series X|S
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Subaru topik
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen routert?
- Battlefield 6
- További aktív témák...
- Apple iPad Pro 12.9 M1 (5th gen Wifi+Cellular) 128GB
- Lenovo Tab M10 HD 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy Tab S8 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPad Pro 12.9" 3.Gen 2018 512GB Space Gray Wifi cellular, Tökéletes , Garanciával, üzletből
- iPad Pro 12.9" 3.Gen 2018 512GB Space Gray Wifi cellular, Garanciával, üzletből
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell P2419H / P2419HC Full HD LED IPS 24" LCD monitorok
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- DELL WD19S dokkoló + 130W töltő
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest