- Gaming notebook topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Megkapta a legújbb GRE Radeont kapott Kína
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós kamerák
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gaben92
őstag
válasz
Rapid136 #2499 üzenetére
Rokkorfiles-t már nézegettem tegnap de még át kell nyálaznom magam rajta rendesebben.
Program mód teljes mértékben hidegen hagy szóval az nem szempont. Eredetileg X-500-at próbáltam vadászni mert annál a viewfinder mutatja a kiválasztott záridőt is, az X-700 pedig nemm annak nincs is P módja.
Röhögni fogsz de lehetne 2/100-am már hétőn mikor kinyit a bolt.
Feltéve ha a 100mm f2 MC Tele Rokkor-PF-ről beszélünk. Mondjuk 429€-t kérnek érte nem tökéletes állapotban...
Ennél már csak a 250 f5.6 drágább. Soligor 135 f2-t viszont tudok 220€-ért csak azért autóznom kell egy kicsit.
Az feltűnt, hogy a piac nem akkora mint a Nikonra és az izmosabb üvegek ritkák. 135 f3.5-ből válogatni is tudok, de Minolta f2.8 135-ből például egy MD van amibe víz jutott és egy MC aminek rommá van karcolva az eleje. Third partyból akad 4 gyártótól is de Minolta az nana.
Még azon is gondolkodtam, hogy kipróbálnék valami zoom-ot a jobban közül. Nikonra csak fixeim vannak aztán arra mehet egy 50mm, erre meg valami 70-200 környéke és megvagyok.
"van eladó Adaptall végem MInoltára"
Több lenne a postaköltség mint a vételár.De a 80-210-en az van már most is, na meg ha nagyon rászorulok, a helyi boltban van 3 Adapatall és 14 Adapatall 2 Minolta adapter. (Szállítanak Magyarországra is ha esetleg ráuranál a raktáron lévő szent grálra.
)
Dobok be közben egy gyors képet az új szerzeményekről.
-
Rapid136
őstag
válasz
Gaben92 #2498 üzenetére
Először is: rokkorfiles
3 sorozat van, az első MC, ezekkel nem fog menni az X-700 programautomatikája
utána az MD és MDII
80 fölött van az MC 1,7/85 és az MD 2/85, illetve a Varisoft 85-ös, ezekről van teszt az oldalon
van egy kompakt 2,5/100mm, meg a szentgrál a 2/100mm, na olyanod nem lesz, nekem sincs
van egy 4/100-as makró
aztán egy általános 2,8/135 és megint egy egy ritkaság, a 2/135mm, na ilyenem van
fölötte meg van 4/200 és 2,8/200 is
nagyjából szerintem a legtöbb filmes géphez hasonló sor van, igazából egyikkel sem lősz mellé, a filmes hangulat nem az objektiven fog múlni, jó filmet kell választani
meg örülni, ha van eladó Minolta objektiv
a régi MC nehéz, fém és üveg, de jobban szeretik a bokehjét, mint az ujabbaknak
a fényerős objektivek meg megintcsak súlyos darabok, háromszor meggondolom mit viszek magammal
MC objektivem nincs is, csak MD és pár Minolta váz, XD-7, XE-1 stb.
van eladó Adaptall végem MInoltára -
Gaben92
őstag
válasz
Rapid136 #2497 üzenetére
Hali
Nézem az aláírásod és látom, hogy nálad ott a Rokkor sor. Csak kíváncsiságból melyike(ke)t tudnád ajánlani?
Eddig Nikonon voltunk analógon, de most sikerült megcsípnem egy pakkot 80€-ért amiben volt egy X-700x MD 50 f1.7 és Tamron 80-210 f3.8 Adaptall 2 (plusz Canonet 28, Sigma 70-210 APO A-mount, egy rakat point and shoot, vakuk, stb.
). Szóval gyakorlatilag ingyen volt.
Egy ideje vadásztam már X-300/500/700 hármas valamelyikére mert a Minolta telékről sok jót hallottam aztán beszereznék egy pár üveget, leginkább 80mm felett. Nyilván olvasgattam a neten sokat szóval van pár jelölt de egy kis extra infó sose árt.
-
Rapid136
őstag
válasz
Stauffenberg #2495 üzenetére
Amelyik kuplungos, az jó rá.
Az újabb belső AF motoros objektiveket nem vezérli, sehol nem voltak akkor.
A Dynax vázaknál már elvileg ment a Minolta SSM, de abból csak 1-2 objektiv volt. -
p_adam
addikt
válasz
Stauffenberg #2495 üzenetére
Működik.
-
Stauffenberg
nagyúr
Azt tudom, hogy a Sony A vázakon működnek a Minolta A objektívek teljes AF támogatással, de fordítva is így van? Az 1984-es Minolta Maxxum 7000-esemre szereznék egy fényerősebb AF-es objektívet és tudom, hogy a Sony A 50mm f/1.4 csak egy újracsomagolt Minolta volt.
Elsősorban korhű objektívet tennék rá, főleg mert a Minolta Maxxum AF 50mm f1.7 vagy f/1.4 még stílusban is illik hozzá. De érdekel el lehet-e indulni a Sony irányába is.
-
juliensorel
őstag
válasz
Stauffenberg #2490 üzenetére
Több év kihagyás után tavaly én is újra kezdtem az analóg vonalat. Én töltött mozi anyagra fotózók csak azóta (250D és 500T), Bp-n több forrásból is egyszerűen elérhető, pl budachrome vagy lab4art.
Hívással együtt kb 6000Ft egy tekercs és magam szkennelem egy plustek 8200i-vel, amit potom 70k-ért találtam anno jófogáson.
Sztem ennél olcsóbban nem igazán lehet kihozni manapság és ezek legalább új, jó minőségű nyersek, ráadaásul én nagyon szeretem a vision 3 paletta színvilágát is. Havi 1-1,5 tekercset lövök el, hobby jelleggel teljesen kielégít. -
Stauffenberg
nagyúr
Csak nagyon régi középformátumú vasaim vannak, mint egy 1948-as Zeiss Ikon Nettar, azon nem igazán jön ki a középformátum előnye már csak az objektív minősége miatt sem, meg egy dolog, hogy átnézeti keresős és találomra állítasz fókuszt, de a távolság is feetben van megadva méter helyett (angol piacos példány). Majd ha beszerzek valami modernebbet, akkor persze jöhetnek 120-as rollfilmek is.
Inkább a 80-as évekre lövök most kisfilmes gépekkel, abból van többféle is, meg akkor már készültek ma filléresnek számító fényerős fixek, amik kis rekeszelésre rajzolni is tudnak. Valahonnan kaptam bő 10 éve egy Minolta Maxxum 7000-est, sosem használtam, de kíváncsi vagyok mit tud ha kap akkut. Csak érdekel milyen egy ennyire régi AF-es váz. -
válasz
Ha már filmesbe belevágsz, akkor legyen több, mint ami a digitálisban elérhető, legyen középformátum. Én is gondolkoztam rajta pár hónapja, de elvetettem. De sajnálom azért.
-
SkyLine3000
addikt
válasz
Sajnos rohadt drágák a filmek. Még használt hirdetésekben is. Az előhívás sokkal olcsóbb... Nekem még van kettő, ezer éve lejárt színes. Nemrég derült ki, hogy a Smena Viliámban is van egy el nem lőtt színes tekercs. Az már kész. Most készülök ezeket elpufogtatni. Egyiket a Smenával, a másikat a Yashicával.
Ami a Viliában volt, isten tudja, mikor került bele. Vakon lőttem el őket, mert fogalmam sem volt., milyen van benne és mégis elég jók lettek a képek.
Sztem ne válogass (na jó, egy kicsit), vegyél filmet, oszt hajrá! -
Stauffenberg
nagyúr
Jó rég nem írtam ide, de tegnap pont segítettem egy barátomnak elindulni az analóg fotózás útján (teljesen fotó analfabéta, de a digitális nem érdekli).
Engem meg megint elkapott a gépszíj, hogy csak-csak jó lenne nekem is legalább havi 1 tekercset elfüstölni.
Érdemes esetleg külföldi beszerzési források után nézni?
Anno rendelgettem néha Ebayről és egyszer talán Aliexpressről is, de most körülnézve nekem úgy tűnik, hogy drágábbak, mint a hazai kereskedőknél.
Még a lejárt filmek is egészen drágák, régen ezeket fillérekért dobták utánad, most meg szinte semmit nem spórolsz vele a film/hívás/szkenn/papírkép teljes költséghez képest.
Most csak keserítsetek el, hogy ennyi, pofa be és vegyek le valamit a polcról és irány fotózni, úgysem lesz ennél jobb.
-
BBoldi
csendes tag
Sziasztok!
Apámtól megkaptam a régi gépeit. Egy Nikon FE2-t és egy Nikkormat FT2-t.
Ahogy utánaolvasgattam eddig láttam, hogy az FE2 egy komolyabb gép. Csak kirándulásokon, utazásokon szeretnék fényképezgetni. A kettő modell közül melyik lenne erre alkalmasabb? Illetve melyik budapesti boltot ajánljátok, ahol be tudok szerezni minden szükséges dolgot (film, lr44 elem etc..) és feltehetek 1-2 kérdést az eladónak?
Köszönöm előre is. -
SkyLine3000
addikt
válasz
Muerte68 #2483 üzenetére
Akkor jól emlékeztem.
#2484 lugosi: Az a helyzet, hogy még filmet sem tettem bele... De készülök rá, mert van kettő is. Majd kipróbálom "élesben", hátha akkor mást mutat.
#2485 A Zéé: Persze, hogy jó elemet tettem bele. Típus azonos. de tudtam venni, mert még árulnak hozzá. Igen, nem épp szokványos a mérete... Akiktől rendeltem, mindenféle elemekkel, aksikkal foglalkoznak. Talán még gyártanak is.
-
A Zéé
addikt
válasz
SkyLine3000 #2482 üzenetére
Jó elemet tettél bele? Most meg nem mondom a típust ami jó, de valami egészen fura való bele. Egy helyen találtam én is csak jópár éve, amikor kerestem az enyémbe...
-
válasz
Azt ellenőrizzétek le, hogy hogyan kell működnie a fénymérőnek. Nekem pl van olyan manuális Nikon vázam, ahol a fénymérő csak akkor mér, ha a felhúzókar félig kihajtott állásban van.
-
Muerte68
addikt
válasz
Igen meg tudnak halni, vagy teljesen vagy pontatlanul mér
-
SkyLine3000
addikt
Üdv!
Nemrég apám odaadta a Yashica MG-1 gépét. Dobozos, tokkal, vakuval. Viszont hiába teszek elemet a vázba, a fénymérő nem működik. Régen működött. A fénymérő az állásba tönkre tud menni ezeknél a régi gépeknél? 79-ben vette. Utoljára talán az ezredforduló környékén lett használva.
Az elemek újak (elvileg). Kettőt vettem, de egyikkel sem égnek a kis ledek. -
válasz
MasterMark #2479 üzenetére
Keresőaknás teljesen jó lenne, és az az ársáv még beleférne. Ha van linked, megköszönöm. Gondolom ennyiért nem Rollei, de nyilván valamit valamiért.
-
válasz
juliensorel #2475 üzenetére
Köszi szépen!
-
válasz
MasterMark #2473 üzenetére
Köszi, tök jó tipp, a jófogás valamiért eszembe se jutott.
-
Sziasztok, filmes középformátumú gépet hol érdemes nézni itthon? A vaterát néztem, nem találtam, leginkább olyan hely érdekelne, ahol meg is tudom nézni, de webshop is jó.
Az ebay-t és a kamerastore-t néztem, de ott sajnos csak felső(bb) kategóriás cuccok vannak, egyelőre nem érzem annyira komolynak, hogy 5-800 ezres Hasselblad vagy Mamiya legyen véve. -
McDuglas
aktív tag
Valakinek van ötlete, 120-as filmhez való (felvevő/üres) orsót honnan tudnék (Budapesten) szerezni? Vettem egy lubitelt és nem volt hozzá orsó, anélkül viszont ugye nem tudok filmet befűzni és kipróbálni/használni.
-
SkyLine3000
addikt
Üdv!
Nekem Epson V600-am van. Itthon az elmúlt pár évben alsó hangon legalább 50-60 ezer képre való negatívot szkenneltem be. Helytörténetkutatás a hobbim. Múzeumnak egy kb 9 ezer darabos gyűjteményt. Egy öreg fotóstól elmentett rahedli tekercset, kb 23 ezer képre való kincset. Meg egyéb gyűjtemények+a padlásról, fiókokból összegyűjtött családi negatívok. De még sorolhatnám. De ezek nem csak 35 millisek voltak, hanem 6x6, 6x8asok is. Ezek jó része, amik fontosak nekem, vagy odaadták örökbe, le vannak fűzve speckó negatívtartókba... Jó pár 1000.
Amúgy 85-ben kezdtem fotózgatni apám levetett Smena 6-os gépével. Vett helyette egy Yashica MG-1et a 80-as évek elején. Aztán kaptam egy Smena Viliát. Megvannak. A Viliában még film is van.Színes. Vagy 20 éve benne van. De inkább régebben...
A Yashica is még megvan dobozával, mindenével együtt.
Dslr-t használok régóta, de kedvet kaptam a filmes fotózáshoz is. Így elsőre a Vilia meg is fog felelni.Aztán lelejmolom apám gépét. Úgy sem használja. De qrva jó képeket lehetett vele lőni!
-
lanszelot
addikt
válasz
juliensorel #2467 üzenetére
Köszönöm szépen a válaszokat mindenkinek
Elviszem scanneltetni -
juliensorel
őstag
válasz
lanszelot #2465 üzenetére
Pont az ilyenekre utaltam feljebb, hogy hulladék, pénzkidobás lenne sajnos.
Egyébként vannak telefonos appok is, ami kb úgy működik, hogy egy szórt fényű sík felületen befotózod a képkockákat a szalagról egyenként és a szoftver feldolgozza a negatívot majd mentheted, szerkeszheted is. Ezek amúgy szintén fizetős appok, és nagyon pepecselős, meg kell hozzá egy jobb kamerával rendelkező mobil.(makszutov.hu
Nekem is 8200i van, egyébként sztem az se egy nagy durranás, én szerencsére csak használtan vettem 85ért, nem adnék érte újkori árat főleg így, hogy ismerem. Igaz rendszeresen fotózok analógra, de mégiscsak hobby, munkára már kevés lenne. ) -
lanszelot
addikt
válasz
MasterMark #2464 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat.
Ezt néztem ki de nekem semmit se mondanak az adatok.
[link]
Ez gagyi? -
juliensorel
őstag
válasz
lanszelot #2462 üzenetére
Ha Bp jó neked, elég sok helyen szkennelnek; lab4art, struccfotó, fotológus, budachrome, cafe analog csak, hogy párat említsek hirtelen.
Egy mezei jpeg scan ami neked szerintem elég lenne emléknézegetésre, az is átlagban 2500Ft/tekercs, így számolj.
Tippre 35mm-es tekercsekről lehet szó tekintve, hogy az volt a legelterjedtebb az amatőr szegmensben. Részemről azt tudom még tanácsolni, hogy ilyen 15-30ezer Ft-os szkennert semmiképp ne vegyél mert az összes hulladék. Laikusként belevágva viszont a komolyabb masináknak sincs sok értelme és drágák is, használtan is 80ezer körül kezdődik egy értelmesebb típus pl valamilyen Plustek. -
lanszelot
addikt
válasz
MasterMark #2461 üzenetére
20 évnyi, tehát sok
hol csinálnak ilyet? -
lanszelot
addikt
Hello,
1970-90 között készített fotó negativokat szeretnék be scannelni.
Fekete fehér, majd színes képek. Semmit se értek a fényképezéshez. Azt se tudom milyen negatívok.
Édesapám készítette. Fekete fehéreket a fürdőben hivta élő, ha ez segít.
Nézegettem uk amazon-on scannereket, de £100 tol a csillagos égig.
Nem tudom milyet érdemes venni.
Az átlagos 70 es gépek minősége milyen.
Majd az átlagos 90 es évek minősége milyen.
Illetve milyen negativok azok, melyik scanner jó hozzá?
Nem akarok posztert belőle, csak gépen nézegetni.
Van e értelme drágábbat venni, vagy az olcsó is ugyanazt tudja? -
Rapid136
őstag
válasz
MasterMark #2456 üzenetére
-
McDuglas
aktív tag
válasz
MasterMark #2456 üzenetére
Hozták, rendelni/itthon én se láttam.
-
McDuglas
aktív tag
válasz
MasterMark #2454 üzenetére
Én Bécsből kaptam egy tekercset, (20€) de gondolom ez nem sokat segít.
-
MasterMark
titán
Harman Phoenix 200 filmet látott valaki itthon valahol?
-
Poultier
tag
Sziasztok!
Sikerült apóstól megmenteni egy szinte új Polaroid Supercolor 600-at, viszont én még sosem fogtam ilyet kézbe.
Jól gondolom, hogy a filmutántöltő egyben az akksi is a géphez? -
e.vit
csendes tag
Köszönöm a válaszokat.
Nem tölthető elemeket használok. És igen a rewind manuális, amúgy auto benne sokminden.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sigma 60-600mm f/4.5-6.3 DG OS HSM Sports objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- Sigma 150-600mm f/5-6.3 DG OS HSM Sports ( Canon )
- ÚJ Insta360 X3 kamera BOLTI ÁR ALATT, GARANCIA
- DZOfilm Pictor Zoom 20-55 & 50-125 T2.8 cine lencse
- Sony Alpha 7 (2300 expo) + 28-70mm f/3.5-5.6 + Takumar 55mm f1.8 M42 + M42-NEX adapter
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- MSI CreatorPro Z16P RTX A5500 TOUCH! - A világ legerősebb RTX A-s tervezőgépe (vapor chamberrel)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS B450 R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 Ti 11GB ASUS GT 301 FSP 700W
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest