- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- Milyen egeret válasszak?
- Monitor hiba topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Hisense LCD és LED TV-k
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Autóhifi
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gaben92
őstag
Rossz topik de amúgy hirdesd meg szimplán “Godox XPro, Nikon” néven. Aki ilyet keres, tudni fogja extra magyarázat nélkül. Lényegében annyi, hogy felrakod (N verzió esetén Nikon) vázra és vezeték nélküli vakukat (Godox AD400 például) tud vezérelni.
Mielőtt meghirdeted, nézz rá azért, hogy XPro vagy pedig az újabb XPro II verziód van.
If it ain't a Rotor, it ain't a motor.
-
Gaben92
őstag
Ha valakinek esetleg érdekes lehet, megyek Magyarországra (december 30 - január 8) szóval ha esetleg valaki kinézett valamit kamerastore.com-on csak fázik a postától fel tudom venni a rendelését Tamperében és Budapesten január 7/8 vagy Miskolctól egy köpésre Január 1-6 át tudom adni.
-
Gaben92
őstag
Ha valakinek érdekes lehet kijött a Valoi Easy35 nagy testvére az Easy120. Névből gondolom lejön de ezzel lehet 135-ös és 120-es filmet is befotózni.
Őt pedig ma lőttem 80€-ért.
-
Gaben92
őstag
Van a Valoi honlapján lista ajánlott obikról. A Nikkor 60 AF a modernek közül az egyik ami nem vészes árban, vintage cuccokból pedig a Nikkor 55 f2.8 asszem. Szvsz az AF felesleges hozzá, én is filóztam, hogy mi legyen mert filmes Nikonjaink vannak és van Nikon F -> Sony FE adapter otthon szóval adta volna magát éppen de végül épp nem találtam patika állapotút, így maradt a Sigma 70.
Épp Párizsban vagyok de ha van kedved bohóckodni, valahol drive-on van egy teszt képem amit át tudok küldeni később. Labor scan + Befotózott negatív. Aztán kísérletezhetsz, hogy tudod-e reprodukálni.
-
Gaben92
őstag
Van egy-két apró flaw de semmi extra. Enyhe reverse vignetting lehet de a flat field correction helyrehozza pár kattintással de ha mondjuk egy 61MP-es szenzorod van akkor APS-C mód + FF makro obi az ultimate megoldás.
Viszont egyszerű és irgalmatlan gyors megoldás, és még helytakarékos is. Nem kell hozzá állvány, meg semmi macera, gyakorlatilag ha elmész külföldre is csak bedobod a táskába, helyben előhívatod a filmet és este be tudod hotelben fényképezni pár perc alatt.
Nekem se volt makró obim, Valoihoz vettem direkt egy Sigma 70 DG HSM-et használtan pikk-pakk állapotban. Az egész cucc valami 4-500€ között állt meg.
Hátránya annyi, hogy ez csak 35mm-t tud de most csinálják a medium format verziót. Egy hete voltam bent náluk a boltban (Kamerastore Tampere) felkapni egy Nikon 135 f2.8 AI-t, de nem láttam még kiállítva sem, szóval nem tudom hogy áll.
Árban lehet faragni ha a Kamerastore hírlevére feliratkozol. Alapból van valami 5-10% kedvezmény csak a feliratkozás miatt de mint írtam múlt hétvégén minden valoi cuccra 20% volt.
-
Gaben92
őstag
válasz Stauffenberg #2528 üzenetére
Valoi Easy35 a tiéd. Nincs semmi pepecselés vele, feldobod makró lencsére 5mp alatt, MF a grain-re megint csak egy pár másodperc, onnantól pedig csak tolod a filmed bele. Egy tekercs be van fényképezve 1 perc alatt. és jobb lesz még annál is amit a V800 tud. A szoftveres résszel még kísérletezek én is (Negative Lab Pro és FilmLab jelenleg) mert nemrég vettem csak a Valoit de már most látom, hogy nincs értelme szkenneltetnem laborral innentől.
Az első használat tart kicsit több ideig míg kísérletezel kicsit, hogy hány extension kell, de utána gyerekjáték.
Nem olcsó cucc éppen de szokták akciózni néha (épp most hétvégén volt rá 20%) és igazából teljes áron is megéri szerintem ha nem évi pár terkercsről van szó.
Mondjuk azt hozzá kell tennem, hogy nálunk csak a C41 előhívás 10€, a szkennelés meg megint 10€.
[ Szerkesztve ]
-
Gaben92
őstag
Nem ismerem a teljes történetet de talán még futottál is bele Tomioka obikba, csak az volt rájuk írva, hogy Yashica, vagy Chinon. Nagyon röviden annyi, hogy jó kapcsolatot ápoltak a Zeissel, mocsok jó obikat gyártottak Zeiss license alapján, sokszor a Zeiss cuccaival.
Nagyon sok Yashica obi náluk készült, de terveztek/gyártottak más gyártóknak is. Szóval van Tomioka made Chinon, Cosinon, Mamiya, Rikenon, Takumar, meg ki tudja még mi.
Elég nagy ide-oda gyártás ment akkoriban Japánban. Erre a legjobb példa a Vivitar ahol 2 ugyanolyan obiból az egyik lehetett vacak, a másik meg fenomenális mert máshol gyártották őket. (Vivitar amennyire tudom, nem is gyártott maga hanem 8-10 gyártó gyártotta a cuccait.) Gyakorlatilag előfordulhatott, hogy vettél egy Vivitart ami amúgy egy Cosina volt amit a Tomioka gyártott/tervezett.
Rapid136: Meglesz.If it ain't a Rotor, it ain't a motor.
-
Gaben92
őstag
Ha kész vagy elkölteni a TTartisian áràt 2x-3x akkor Tomioka 50/55 f1.2/f1.4, ha nem akkor a radiokatív Takumar.
Rapid136: Ki lehet éppen kalapálni de a front lencsén lévő karcáradaton és a törésen nem fog segíteni. Nem éri meg vele foglalkozni egyszerűen.
Nem, élőben is baromi jól néz ki. Kevés por van benne (miben nincs 40 év után?) de majd egyszer ha lesz kedvem szétkapom megpucolni. Az X-700 megkapta tegnap az új mirror dumpert is szóval elvileg kész van mindenre. Vasárnap repülök Krakkóba üzleti útra, viszem is magammal. Páromnak úgy megtetszett, hogy hazafelé Espooban lehet felkapok egy ezüst X-500-at 2 MD obival ha le tudom beszélni a talit a komával.
-
Gaben92
őstag
válasz Rapid136 #2509 üzenetére
Ezért is nem mozgatta meg a fantáziámat. Megnéztem amúgy, nincs szép állapotban. Egy koma vitte be egy pár másik MC-vel együtt de mind olyan állapotban volt mint ez. Volt amelyikből csavarok hiányoztak… Sokat fel lehetne újítani amúgy rendesen de finn órabér mellett nem hiszem, hogy megéri 3-4 órát elverni egy obira ami nem egy többezer eurós ritka valami. Nikonra kerestem 50 f1.4-et akkor futottam bele, ebbe a szerencsétlenbe például… Megvizsgálták, ment a polcra ahogy van, nem éri meg hozzá nyúlni.
Az amit linkeltél viszont gyönyörű.
Ez meg amit én lőttem tegnap.
-
Gaben92
őstag
válasz Rapid136 #2506 üzenetére
Az már így került oda... 60.000 kamera és obi van a raktárban ami átnézésre vár, szóval válogatniuk kell, mit újítanak fel és mi az ami megy a polcra úgy ahogy van bevizsgálás után. Ez páldául csak Certified szóval be van vizsgálva de gondolom nem érte volna meg hozzányúlni. Ha azt nézzük, hogy a Nikonra nem vettem obit 60.000-nél olcsóbban annyira nem vész a 40.
Van egy moisture damaged MDII amúgy náluk meg ha elmegyek Helsinkibe akkor van egy New-MD is. Párom pont írt nemrég, hogy menjek már érte a reptérre este, szóval ez egy jel.
"A Foma 400 normál, nappali fényben jó, kevesebb fényben bukik el, ahol a jelentősége lenne a magasabb érzékenységnek..."
Ezért mondtam, hogy nem szabad elhinni ami rá van írva.Ezt itt hagyom érdekességképpen. YT Link
-
Gaben92
őstag
válasz Rapid136 #2504 üzenetére
10 órája problémamegoldok angolul, nézd el nekem.
Focusing Screen függő. A Split Screen már f4 körül használhatatlan. De a Nikonba van nekem Type K (split screen+microprism) és Type E ahol semmi sincs csak vízszintes vonalak és telibe matt. Kevésbé fényerős obikhoz sokkal jobb de párom például alapból is jobban szereti mint a Type K-t.
Nem is amiatt akarom cserélni mert félek h beengedi a fényt, csak ha tovább hagyom akkor csak rosszabb lesz takarítani. A hátfal peremén egy-két helyen már találtam ráragadt darabokat a váz vájataiból szóval kezdi megadni magát. De a tükörnél lévő például rendben van tapintásra/kinézetre. A Canonet 28-é az brutál. Hozzáértem és fekete rágó lett belőle.
Foma amúgy ár/értékben nem rossz. Annyi a trükk, hogy nem kell elhinni amit ráírnak. A 400-ashoz ISO320-ra állítom a gépet és teljesen rendben van. De leginkább Ilford FP2/HP5/Delta megy, színesből pedig Portra 400 vagy Santacolor 100.Linkkel akkor második próba: [link]
-
Gaben92
őstag
válasz Rapid136 #2502 üzenetére
Hallottam, hogy volt valami a Leicával de nekem csak egy fix obi rémlett amit a Leica megvett és átbajonettezte annyira jó lett.
Zoomban azért gondolkodtam mert olvastam még régebben, hogy a Minolta Zoom-ok egész jók, de a Nikonénál mindenképp jobbak. Most van ugye ez a Tamron 80-210 de split screen focusing screennel annyira nem nyerő szerintem.
Hétvégén el akartam vinni egy körre de helyette ma egész nap melóztam (remote support USA-ba) meg ahogy jobban ránéztem nem ártana a kicsikének egy adag új light seal. Nem vészesen szarok de azért már kezd ragadós lenni. A mirror dampertől már előre fázok mert ahhoz elég mocsok hozzáférni ezen a vázon, meg van egy jól eldugott a hátlapon a szegecselt lemez alatt (minek?), az is fincsi lesz.
Holnap szerintem elugrok light seal-ért és a héten lövök valami olcsó teszt rollt, lássam egyáltalán, hogy működik-e minden. Van még valahol valami 2€-s Fomapanom amit a cseheknél újítottam, az pont jó lesz. Aztán ha minden okés akkor nekiállok üvegeket keresni.
Itt a 100 f2 amúgy: [link]
-
Gaben92
őstag
válasz Rapid136 #2499 üzenetére
Rokkorfiles-t már nézegettem tegnap de még át kell nyálaznom magam rajta rendesebben. Program mód teljes mértékben hidegen hagy szóval az nem szempont. Eredetileg X-500-at próbáltam vadászni mert annál a viewfinder mutatja a kiválasztott záridőt is, az X-700 pedig nemm annak nincs is P módja.
Röhögni fogsz de lehetne 2/100-am már hétőn mikor kinyit a bolt. Feltéve ha a 100mm f2 MC Tele Rokkor-PF-ről beszélünk. Mondjuk 429€-t kérnek érte nem tökéletes állapotban... Ennél már csak a 250 f5.6 drágább. Soligor 135 f2-t viszont tudok 220€-ért csak azért autóznom kell egy kicsit.
Az feltűnt, hogy a piac nem akkora mint a Nikonra és az izmosabb üvegek ritkák. 135 f3.5-ből válogatni is tudok, de Minolta f2.8 135-ből például egy MD van amibe víz jutott és egy MC aminek rommá van karcolva az eleje. Third partyból akad 4 gyártótól is de Minolta az nana.
Még azon is gondolkodtam, hogy kipróbálnék valami zoom-ot a jobban közül. Nikonra csak fixeim vannak aztán arra mehet egy 50mm, erre meg valami 70-200 környéke és megvagyok.
"van eladó Adaptall végem MInoltára"
Több lenne a postaköltség mint a vételár. De a 80-210-en az van már most is, na meg ha nagyon rászorulok, a helyi boltban van 3 Adapatall és 14 Adapatall 2 Minolta adapter. (Szállítanak Magyarországra is ha esetleg ráuranál a raktáron lévő szent grálra. )Dobok be közben egy gyors képet az új szerzeményekről.
-
Gaben92
őstag
válasz Rapid136 #2497 üzenetére
Hali
Nézem az aláírásod és látom, hogy nálad ott a Rokkor sor. Csak kíváncsiságból melyike(ke)t tudnád ajánlani?
Eddig Nikonon voltunk analógon, de most sikerült megcsípnem egy pakkot 80€-ért amiben volt egy X-700x MD 50 f1.7 és Tamron 80-210 f3.8 Adaptall 2 (plusz Canonet 28, Sigma 70-210 APO A-mount, egy rakat point and shoot, vakuk, stb. ). Szóval gyakorlatilag ingyen volt.
Egy ideje vadásztam már X-300/500/700 hármas valamelyikére mert a Minolta telékről sok jót hallottam aztán beszereznék egy pár üveget, leginkább 80mm felett. Nyilván olvasgattam a neten sokat szóval van pár jelölt de egy kis extra infó sose árt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Okos Otthon / Smart Home
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Eredeti játékok OFF topik
- Milyen egeret válasszak?
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Monitor hiba topik
- Megoldások IBS/IBD-re
- Android szakmai topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest