- Milyen egeret válasszak?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- TCL LCD és LED TV-k
- BIOS frissítés
- Azonnali fotós kérdések órája
- Logitech Z906
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Projektor topic
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- Micro Four Thirds
Új hozzászólás Aktív témák
-
kovaax
őstag
-
tvamos
nagyúr
válasz
rednifegnar #2247 üzenetére
Bocs, nem tudom, mi az az f8. Ez egy bolt? Budapesten?
-
rednifegnar
senior tag
nem nagyon sok mutatni valo van rajta, yt-on van boven.
de amugy az f8-ban csinalnak ilyen egyszemelyes bemutatot. arat nem tudom kerdezd meg.viszont olcsobb lesz meg az is ha veszel egy alap tankot es vegyszert aztan kiprobalod. hasznalt tank szokott lenni soosban, aprohirdetesben, fb analog csoportban (v marketplace), hivo nem draga pl r09, d76, fokuszfoto, fixir barmilyen az mindegy, meg kell egy egyszeru homero. ha ez megvan akkor minden megvan. tobbit telleg akkor ha ez igy bejovos. amugy az egesz mokaban a film a koltseges foleg ha jo fele.
-
DrojDtroll
veterán
gaffer tape esetleg? az legalább fekete
-
kovaax
őstag
-
tvamos
nagyúr
válasz
rednifegnar #2240 üzenetére
Hat... ooo... nezegetni, meg simogatni. En a gepet szeretem. (Komoly. Nem viccelek!)
(#2241) rednifegnar
Jobban orulnek, ha valaki megmutatna, es egyutt csinalnank az elsot. (Nekem, meg a gyermekemnek.) Lehet, hogy nem fogom szeretni, akkor meg minek vegyek otthonra cuccot? Aztan ha tetszik, akkor veszek cuccot. Termeszetesen nem ingyen gondolnam, hanem penzert. -
DrojDtroll
veterán
Szépen ment a hívás egyszerre a két filmmel, csak véletlenül nem a hideg kikészített deszt. vizet használtam hanem a szobahőmérsékletűt és ezt már a hívás elkezdése után vettem észre. Szerencsére még épp időben, így tudtam korrigálni a hívás hosszán.
#tvamos, nagyon jó móka otthon hívni, nekem sokat hozzáad az egészhez
Tegnap a Kékestetőn túráztam, kipróbáltam pár olyan filmet amit még nem használtam.
-
tvamos
nagyúr
Az lenne a problemam, hogy kezemhez kaptan a Canon EOS 300 gepemet, amit most vettem, es kepek alapjan szuper jol nezett ki, de a gumija "ragacsos". Lehet ezzel valamit kezdeni? Addig oke, hogy IPA-val le lehet mosogatni rola, de utana hogyan lehet tovabb menni? Van valami jo megoldas, hogy nagyjabol gyarias kinezete legyen. Olcson! 1-2 ezer Ft-bol.
-
tvamos
nagyúr
válasz
DrojDtroll #2235 üzenetére
Te otthon hivod a feher-feketet! De vagesz! Egyszer en is szeretnem kiprobalni!
-
rednifegnar
senior tag
válasz
DrojDtroll #2235 üzenetére
persze, nincs ilyenre korlat. csak legyen eleg a lotty.
-
DrojDtroll
veterán
Két különböző fekete-fehér filmet hívhatok egyszerre ha azonos a hívási idejük?
Xtol 1+1 APX 400, RPX 400 -
lomposfarkas
tag
válasz
rednifegnar #2229 üzenetére
Volt ilyen taknyosodó gumis Canon Eos 1000F gépem, a kép alapján 2005-ben szereltem meg, a wiki szerint a tipus 1991-93 között készült. Vagyis az ütköző gumi 12-14 év alatt elpusztult.
[kép] -
tvamos
nagyúr
válasz
rednifegnar #2231 üzenetére
Nagy vázat nem akarok, szeretném a fotós táska méretét kordában tartani.
Sok pénzt sem akarok költeni, mert azért nem leszek egy nagy analóg fotós. Kis romantika, meg egy kis játék a vegyszerekkel.
Pont ezért minden képpen olyan obi kell, ami jó digitális vázra is. Lehet, hogy becélozhatnék egy macro obit, 40mm körül, az hiányzik a szerkóból, néha a 60-as hosszú. Persze van, amikor még rövid. Lehet, hogy inkább valami 100mm körüli macro kéne!.. -
rednifegnar
senior tag
ezekbol en az elso generaciosakat szeretem, van rendes fokuszgyuru, tavolsagskala (meg talan egy minimalis dof skala is) es fembol van a bajonett. mindegyik pont azonos meretu (24,28,35,50).
az stm-ek se rosszak, de engem nagyon zavar a motoros manual fokusz, ez filmeseken nem annyira popec mert viszonylag rovid ideig kapjak a delejt ezert vagy allandoan nyomkodni kell felig az expo gombot vagy csak af-ben hasznalni. cserebe jobb a koveto fokusz nem csattogtatja ugy mint a mikro motorosakat.
felsobb kategoriaban meg ott vannak az usm-es es stabis obik. magasabb vazakon (pl 30/33/5/3/1) meg van hatso gombos af, arra nagyon ra lehet szokni foleg ftm obikkal. -
tvamos
nagyúr
válasz
rednifegnar #2229 üzenetére
Koszonom a gyors valaszt!
Mivel a leheto legkevesebb problemat akarok, nezek inkabb 300-at. Egyelore egy 35mm-es a vagyaim targya. -
rednifegnar
senior tag
mind a ket gep jo, es mindent tud. a 650 jo nehez, plane az 500n-hez kepest. cserebe masszivabb fogasu es nem annyira muanyag. a 650-ben nincs vaku, meg csak 1 fokuszpontos.
az 500n egy belepo gep, de valojaban mindent tud az is.
kozos problema szokott lenni, hogy a zar lamellak alatt levo szigetelo hab elkezd malni es beleragad a lamellakba. ez nagyon sok eos-nal gond. viszonylag konnyu kitisztitani, nemi turelem kell hozza (neten van rola video). erdemesebb olyat venni ami mar ki van tisztitva. ha a lamellak elen vekony fenylo ragacs latszodik akkor az gond. magatol nem javul, zaridok elmasznak, egyenetlen lesz a lefutas (osszeragadnak a lamellak, foleg allas utan).
lehet erdemesebb ujabb vazat venni 300, 300v, 300x azokkal mar nincs gond.minden gyari canon ef obi menni fog mindegyik vazon, meg a legujabb obik is. ami necces azok az utangyartottak (tamron,tokina,sigma,stb).
canon obikbol sok van es nem is dragak pl 24/2.8, 28/2.8, 35/2.8, 50/1.8 vagy a 40 f2 stm. a kit zoomok se rosszak pl 28-90, nagyon konnyu es gyors.az elem mindegyik vazba draga, siman van annyi mint maga a vaz (persze a film is draga, foleg a normalisabbja), 2CR5 van vagy 4-5e ft, de CR123/CR2 se olcso. cserebe baromi sokaig birjak.
-
tvamos
nagyúr
Sziasztok!
Szeretnek venni egy Analog kamerat. Mivel jelenleg Canon M60-em van arra gondoltam, hogy a legjobb egy EF bajonettes Canon lenne. (Az objektivek miatt.) Az EOS 500N tetszett meg. (Olcso) Szerintetek jo valasztas lehet ez? De van EOS 650 is, az feketebb. 35-70-et adnak hozza, az 500N-hez meg 28-80-at. Inkabb fix-szel hasznalnam oket...
Kesobb gondolkodom venni egy itthoni ff elohivo szetet is. Valami kompakt meretu kene! Tudtok ilyet ajanlani?
-
kovaax
őstag
válasz
rednifegnar #2224 üzenetére
Mi a baj a szemcsés és torz színvilággal?
-
Imilenni
addikt
válasz
rednifegnar #2225 üzenetére
28mm 1:2.8 -t használok jelenleg.
Egyenlőre nagyon másodlagos "hobbi" szóval nem szeretnék rá sokat költeni -
rednifegnar
senior tag
válasz
DrojDtroll #2221 üzenetére
ez attol fugg hol talaltad, en a melyhutomben szoktam ilyeneket talalni, azt nyilvan 100-on. de ha semmit nem tudsz rola akkor senki nem fogja megmondani. majd jonnek ilyen okossagok hogy 5/10 evenkent +1EV, de ezek ilyen urban legendek, senki nem tudja megmondani proba nelkul. amugy meg soxor loheted barmennyire akkor se lesz jo, szemcses es torz szinvilagu lesz (legfokepp lila/zold fatyolos gyenge kontrasztu). ezeket en inkabb felreteszem tesztelesre.
ha lenne belole tobb teki, vagy magadnak hivnad akkor erdemes olyat csinalni hogy elnyomsz par kocka exposort, pl atlagos temara es azt elohivva van tampont mennyi kell neki, de egy tekercsnel plane c41 nem sok ertelme van. ez amugy se volt egy top film. -
Imilenni
addikt
Sziasztok!
Valaki tud ajánlani valami jó wide obit Canon A-1 hez? -
kovaax
őstag
válasz
DrojDtroll #2221 üzenetére
Mi a baj a 100-zal?
-
DrojDtroll
veterán
Talált Fuji Superia 100-at ami 2003-ban járt le milyen érzékenységen lőnétek el?
-
HUN_Szuh
tag
válasz
rednifegnar #2219 üzenetére
Okés köszi, felírom
-
rednifegnar
senior tag
válasz
HUN_Szuh #2218 üzenetére
ok , mi az hogy "későbbi típussal kompatibilis elem"? irtam cr2-bol 2db. sok helyen kapni, van akkuban is. mi mast szeretnel?
ember nem lesz, foleg nem egy 2e ftos ragados vazra. ezekre nincs borozes sem, mert nem az a kategoria, alkatresz nincs. max veszel egy masikat, hibast, ami nem ragad es atteszed, kb ennyi. -
HUN_Szuh
tag
válasz
rednifegnar #2217 üzenetére
Öhm.. az h milyen aku kell neki azt tudom
Az alkoholos tisztításon már túl vagyok és sajna nem segített. Illetve ahogy írtam alkatrész se nagyon van hozzá.
A kérdés az volt:
"Van esetleg olyan cég vagy személy aki foglalkozik ilyen gépek újra bőrözésével? Vagy esetleg létezhet utángyártott vagy egy későbbi típussal kompatibilis elem?" -
rednifegnar
senior tag
válasz
HUN_Szuh #2216 üzenetére
sima cr2-es elem kell bele (2db es nagyon sokaig eleg), lehet kapni sok helyen, meg mullerben is, de olcsobb valami elektronikas helyen (pl conrad vagy fokuszfoto).
letezik toltheto akkumulatorban is, de azt csak akkor erdemes ha telleg hajtod es cserelgetni kell.
a markolatot erdemes tiszta alkohollal (pl gyogyszertarban kaphato) jol atdorzsolni, ugy hogy lucsogjon a rongy. addig dorgolni amig ragad, ez megszokott dolog ezeknel a gepeknel, nem tartanak orokke. uj alkatreszt ehhez nem fox kapni, tekintve hogy 15-20-30 evesek es ilyen belepo vazakat par ezer ft-ert lehet venni. nekem is volt par eve egy f65 talan ha 2e-ert vettem. -
HUN_Szuh
tag
Sziasztok!
Olyan problémám van, h apám Nikon F75 gépén a gumi felület nagyon ragadós-tapadós lett és nem lehet megtisztítani.
Pesti fotós boltokban nem nagyon van hozzá alkatrész se, nem h burkolati elem. Van esetleg olyan cég vagy személy aki foglalkozik ilyen gépek újra bőrözésével? Vagy esetleg létezhet utángyártott vagy egy későbbi típussal kompatibilis elem?
A segítséget előre is köszönöm! -
Speeedfire
félisten
válasz
MasterMark #2211 üzenetére
Meg a 3. De ilyen piciben.
-
Rapid136
őstag
válasz
Speeedfire #2209 üzenetére
Pedig két filmes van közte
-
Speeedfire
félisten
Nem fogok tippmix-et játszani. Köszi
Van egy csomó vsco presetem is, de nekem mű az összes. Lomography oldalán mások a hasonló jellegű fotók. -
Rapid136
őstag
válasz
Speeedfire #2206 üzenetére
-
Muerte68
addikt
válasz
Rapid136 #2204 üzenetére
Persze de azért az a feeling mikor nem tudod milyen lesz a kép meg filmhez kötött hogy szines ff az azért más egy kicsit
Én csak ritkán fotózok filmre abszolút saját magamnak de néha jó dolog
Régen rengeteget fotóztam filmre ma már csak nosztalgiázok meg a változatosság kedvéért
Szoktam polaroiddal is az pld teljesen komolytalan mai szemmel de jó buli és érdekes képek. -
Rapid136
őstag
válasz
Muerte68 #2203 üzenetére
Azért a képi világ legnagyobb része a FF váznak és az 1,8-as objektivnek köszönhető
Az analóg képalkotásnak akkor van értelme, ha a teljes folyamat analóg marad, monitoron nézve nem fogod tudni soha megkülönböztetni... a legtöbbször meg a nagyitva/nyomtatva sem. Nem kell ahhoz filmes gép, hogy megfontoltan fotózz és keveset exponálj -
Muerte68
addikt
válasz
Speeedfire #2198 üzenetére
Jó képek Jó a képvilága is ennek a filmnek kedvem támadt megint filmre is fotózni
-
Speeedfire
félisten
válasz
rednifegnar #2201 üzenetére
Nem én hívtam, és nem is én scan-eltem be.
Majd nézek másik filmet is, most c200@800 a kövi.
Canon 50 1.8 obi volt végig. -
rednifegnar
senior tag
válasz
Speeedfire #2198 üzenetére
hat nem tom van ebben meg tartalek. sztem probalj meg egy rendesebb filmet jo hivaoban, pl trix + xtol, tmax + tmax dev, esetleg kromogenikust ha ff a cel. meg rendes szkent, azzal sokkal utosebb lesz az anyag (a kompo erdekes nekem, mindig szinte kozepen van az arc ha ki csuszik a tobbi a kepbol ha nem es kozben a masik terulet meg ures, persze konnyu fotelbol okosnak lenni
). milyen obi volt?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox tulajok OFF topicja
- Milyen egeret válasszak?
- BestBuy topik
- Friss előzetest és fejlesztői videót kapott a Mafia: The Old Country
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Mobil flották
- TCL LCD és LED TV-k
- Építő/felújító topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A32 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Asus X570 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB FRACTAL DESIGN Meshify 2 650W
- AKCIÓ! MSI B450M R5 4500 32GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest