- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- Fali konzol lapos tévékhez
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Gaming notebook topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Apple asztali gépek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- SSD kibeszélő
Új hozzászólás Aktív témák
-
MasterMark
titán
válasz Speeedfire #2357 üzenetére
Még nem próbáltam, de a Café Analógnál van dobszkenner is ha a minőség a kérdés.
Amúgy hol szkenneltetted, és miért nem vagy elégedett?
Switch Tax
-
lomposfarkas
tag
válasz Speeedfire #2352 üzenetére
Mi az a C1?
Végignyálazva a képeket (és a hölgyeket jól megfigyelve) én két hibatipust látok.
Ha látni a film szemcsézetét és élesek a porszemek, gyöszök, akkor a szkennelés éles volt. Az 1. 2. kép rögtön nem ilyen, mosott az egész, arra azt mondanám, a szkennelésnél volt valami gikszer. Ilyen pixelméretű kép 3200 dpi táján lett szkennelve, ilyenkor jól kinagyítva, a filmszemcsézetet látni kellene. Nem kísérleteztél valami durvább zajszűréssel?
A 0035-ösön viszont a szemcsézet látható, ott a szkennelés jó volt.
A fekete-fehér, ülő lánynál is jónak tartom a szkennelést, de ott jól látható, hogy a téma előtti részen éles a kavics és a lány cipője is jóval élesebb, mint a feje. A sárga ruhás lány előtti könyvön is észrevehető ez. (a többi képen ez nem jön ki)
A továbbiakban csak elmélkedem:
Ha a legtöbb kép ilyen, akkor lehet pl. tükörbeállítási hiba, a főtükör alján van egy kis tükör, ami az af szenzorba viszi a fényt.
Mivel a filmes gép kinyitható, a filmsikba rakott és erős nagyítással megfigyelt mattüvegen lehet ellenőrizni a kép élességét. Néhány évszázaddal ezelőtt bütyköltem ilyet Prakticához meg Eoshoz, hogy a mattüveget és a filmsíkot összekalibrálhassam, de ehhez kell némi barkácslelkesedés.
Egyszerűbb lehet felhívni pl. a Camera kft-t, hogy foglalkoznának-e vele. -
Rapid136
őstag
válasz Speeedfire #2209 üzenetére
Pedig két filmes van közte
Sony A9 + Rokkor sor (16mm-200mm) + Adaptall sor + Altixtól Exaktáig sokminden és ez a mondat mindent visz: "Nincs olyan APS-C gép a piacon amivel szép fotót készítesz ISO 6400-on."
-
Rapid136
őstag
válasz Speeedfire #2206 üzenetére
Sony A9 + Rokkor sor (16mm-200mm) + Adaptall sor + Altixtól Exaktáig sokminden és ez a mondat mindent visz: "Nincs olyan APS-C gép a piacon amivel szép fotót készítesz ISO 6400-on."
-
Muerte68
addikt
válasz Speeedfire #2198 üzenetére
Jó képek Jó a képvilága is ennek a filmnek kedvem támadt megint filmre is fotózni
Láttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/
-
rednifegnar
senior tag
hat nem tom van ebben meg tartalek. sztem probalj meg egy rendesebb filmet jo hivaoban, pl trix + xtol, tmax + tmax dev, esetleg kromogenikust ha ff a cel. meg rendes szkent, azzal sokkal utosebb lesz az anyag (a kompo erdekes nekem, mindig szinte kozepen van az arc ha ki csuszik a tobbi a kepbol ha nem es kozben a masik terulet meg ures, persze konnyu fotelbol okosnak lenni ). milyen obi volt?
A camera does not make art, the artist makes art.
-
halagabor
tag
Hű, meglehetősen sok kép sikerült jól Nagyon kicentizted. Bárcsak ilyen arányokkal tudnék én is dolgozni Akárhogy igyekszem a teki minimum harmada megy nálam a kukába portréknál is, streetnél meg már annak is örülök, ha van 4-5 jó felvétel. Szép képek, habár kicsit lapos nekem, de ezen utómunkában lehet segíteni, ha akarja az ember. Sokaknak így jön be.
https://www.flickr.com/photos/halagabor/ https://www.instagram.com/halagabor/
-
Rapid136
őstag
válasz Speeedfire #2189 üzenetére
én 75-ért láttam... abban volt váz, motor 1,8/50 meg egy nagylátó, meg talán tele? dobozokkal gyönyörű állapotban. Folyton változik az ára, ahogy adja el darabokban.
Egy AF rendszer és a keresője köszönő viszonyban sincs egy preciz, világos mérőékes mattüveghez... meg a manuális élességállítás élményéhez. Elektromos gázpedál. egy autóban, áh... milyen világban élünk
de oké, ha boldog vagy vele...[ Szerkesztve ]
-
Rapid136
őstag
válasz Speeedfire #2187 üzenetére
Néhány napja raktak fel egy gyüjteményi AE-1 szettet az egyik facebook csoportba, teljesen normális, elfogadható... de már mindegy.
-
Speeedfire
félisten
válasz Speeedfire #2186 üzenetére
Na. Már nem vagyok analóg szűz
Végül vittem a digit gépet is, és ami tetszett azzal lőttem egy fotót az analóggal is. Össz vissz 9 fotó készült ma.
Nagyon fura, hogy nem látom a fotót egyből. Gyerek koromban is ilyet használtam, de azóta egy pár év eltelt már.Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
rednifegnar
senior tag
válasz Speeedfire #2183 üzenetére
hat az hogy manualis gep/obi az kb semmit nem jelent az ar nem ettol fugg (egy leica m vaz amiben meg fenymero sincs az egy nullaval tobb magaban, az obikat nem is mondom).
jo lesz az a 30-as. de erre is igaz mint a tobbire, minel tobbet teszel bele minel tobbet losz vele annal jobban ki fogod tapasztalni. nem kell sporolni, nekem peldul digitalisom nincs mar evek ota csak filmet hasznalok es nyomom a gombot ahogy lehet. nyilvan amiket te csinalsz az a portres dolog egy masik stilus, meg ott azert a fenyekkel is sokat kell jatszani.
-
rednifegnar
senior tag
válasz Speeedfire #2174 üzenetére
jo ez a vaz, szep a lamella, nem kell mar massal foglalkozni, tenni kell bele az expokat.
sztem nem kapkodtad el, ha jo a cucc es jo vele fotozni akkor hasznalni kell nem filozni. fd vazat is lehet venni barmikor, az se olyan nagy csoda.minoltabol az x500 egy jo gep (en x700 helyett azt vennem/vettem), fb csoportban lattam arulni most ilyen 70e korul 50/1.7-el. trefas, ez kb a fele. vannak akik teljesen tulvilagi arakon gondoljak a cuccukat. tovabb kell lepni, vagy beajanlani azt legfeljebb nem fogadja el.
md-s 45/f2-es obi is josag, nagyon pici, asszem 3e-ert vettem az enyem (mint a gyari uj), haverom 6e-ert, persze van aki 40-50e-ert kinalgatja.
minoltaknak azert is volt sokaig alacsony az aruk mert nem nagyon lehetett adaptalni dslr-ekre a hatul kiallo fulek miatt, milcekkel ez mar megvaltozott.A camera does not make art, the artist makes art.
-
kovaax
őstag
válasz Speeedfire #2179 üzenetére
Az utóbbi években én is a 300X-et használom csak az analóg gépeim közül...
-=- There's no place like /home -=-
-
kovaax
őstag
válasz Speeedfire #2177 üzenetére
Zenithez használj külső fénymérőt, azt mondják nagyon jó appok vannak okostelóra, és egyes hírek szerint elég pontosak is. Nekem egy nem túl pontos fénymérőm van (Gossen Digisix), de szuper expókat csinálok vele (ahol csak tudok beesőt mérek).
-=- There's no place like /home -=-
-
Rapid136
őstag
válasz Speeedfire #2174 üzenetére
Facebook antik fotós adok-veszek csoportban is rendszeresen vannak gépek...
Egy manuál fókuszos géppel fotózni ég és föld az AF-hez képest, egész más érzés abba a keresőbe nézni AF vázzal nem igazán kapod meg a mindent te állítasz érzést.Sony A9 + Rokkor sor (16mm-200mm) + Adaptall sor + Altixtól Exaktáig sokminden és ez a mondat mindent visz: "Nincs olyan APS-C gép a piacon amivel szép fotót készítesz ISO 6400-on."
-
Rapid136
őstag
válasz Speeedfire #2172 üzenetére
Mért kellett kapkodni és nem kivárni egy jóféle FD vázra?
-
rednifegnar
senior tag
válasz Speeedfire #2169 üzenetére
na ilyen amikor ragacsos a zar.
elfelejtettem irni a 30/33-asoknak van meg egy betegsege, el szokott torni az ajto zarja. marmint ez nem a 30-as egyedi baja mert rengeteg nikonnak meg pentaxnak is torik a zarkampoja ahogy a 30/33-nak is, szoval finoman kell kezelni. annyi elonye viszont van hogy nagyon konnyen javithato, lehet venni a mai napig csere alkatreszt. konnyu beletenni, nekem is volt egy amiben eltort es kicsereltem (volt tobb 30/33/30e/33e gepem). asszem az 50-eseknel is elofordul ugyanez a baj.
nem nagyon van olyan gep (barmelyik gyartot is nezzuk) amelyiknek ne lenne mar ilyen koraban valami kehe, ami vagy javithato vagy nem, de szinte mindegyik tipusban van valami.
-
rednifegnar
senior tag
válasz Speeedfire #2169 üzenetére
marmint mi a lassu rajta? a zarat elobb nezd meg, hamarabb latni fogod mint egy tekit elcseszni ra. eleg tipikus tunete van, a bal oldali reszen a lamellakon enyhe ndvesedes szeru csikok vagy a lamellak elein.
az adapterre le van irva:
Mivel az objektív távolabb kerü az érzékelőtől, a lencse valamelyest nagyítani fog, valamelyest macro lencseként fogod tudni használni. Élességet állítani - objektívtől is függően - egy bizonyos távolságig tudsz majd.azaz nem lesz vegtelned. de ilyen vastag adapternel meg kozelid is alig, most igy saccra azt mondanam 1-2m-nel tavolabb nem tudsz majd fokuszalni vele. legjobb ha vasarlas elott kiprobalod.
vannak lencses adapterek. azokkal a szokasos problema van, csokkentik a fenyerot, nyujtjak a fokuszt es rontanak a kepminosegen.
letezik jo minosegu is, mert a canon kiadott sajatot, de az ritka es nagyon draga (rekeszeles hatranyai ugyanugy vannak).sztem ez az adapterezosdi olyan amit, meg lehet oldani de inkabb csak erdekesseg. van egy ket terulet ahol okes, pl makro vagy targyfoto. de a nativ az igazi. ef-bol meg van nativ boven. nem is dragan.
ha adapterezettnel elkezdesz rekeszelni akkor a fenymeres is bizonytalanna valik mert munkarekeszes a meres. vagy nyitogatod es szamolsz. a vakuzasa se csipalja mert nem tudja hogy all a rekesz es mia targytav.
pedig a canon meg egesz jo ilyen szempontbol mert sok tipus ramegy, m42-tol a nikonig, pk, om, de a limiteket nem tudja atlepni, rekesz es fenymeres sosem lesz olyan mint egy nativ. a fokusz is problemas mert a fenyes kereson nem latod mi hol eles.
multkor kiserleteztem digiten (5dm2) egy minolta md* 50/1.2-es obival. hat 3bol ha egyszer sikerult nyitott rekesznel, pedig live viewnel van fokusz peaking (keresoben eselytelen volt, szobaban normal vilagitas mellett).*minoltat nem lehet feltenni ef bajonettre adapterrel, csak ha at van alakitva. raadasul az atalakitas nem visszafordithato mert le kell vagni a rekeszgyuru vaz fele kiallo fuleit. nem jo otlet md-t ef-esiteni.
-
rednifegnar
senior tag
válasz Speeedfire #2166 üzenetére
az atalakito lencses lesz mert csak ugy lesz vegtelened (vagy lencse nelkuli de akkor makro kihuzat). na meg ugye munkarekesszel kell hasznalni ami maceras kisse.
a 30-as egy jo vaz, az kulon jo hogy a belso vaku teljesitmenye allithato igy lehet vele deriteni.
nezd meg hogy csokkentett teljesitmenyen is elvillan e, mert az szokott lenni hogy ilyenkor nem villog csak kicsiket, valoszinuleg a kondi megfekszik.
a zarat is meg kell nezni nincs e van szmotyi a bal oldalon a lamellak kulsejen, mert akkor azt tisztitani kell.
ha a markolat ragad az nem gond alkohos rongyal jol at kell dorgolni es elmulik.
az af-et el lehet valasztani az expo gombtol attenni a hatso csillag(asszem) gombra, nagyon jo feature foleg ftm/stm obikkal (bar filmesen az stm-et nem annyira jo hasznalni).A camera does not make art, the artist makes art.
-
MasterMark
titán
válasz Speeedfire #2151 üzenetére
A 35mm-es film digitálisnál Full-frame-nek számít. Ezért is Full-frame a Full-frame.
Switch Tax
-
MrChris
nagyúr
válasz Speeedfire #2151 üzenetére
Az Olympus OM-nek nincs köze a 4/3-hoz, normál 35mm-es filmkamerák, 35mm-es filmre leica kockát (36x24mm) exponálnak, mint a legtöbb 35mm-es filmkamera. Nem kell szorozni semmit semmivel.
2db OM2 vázam van 9db OM objektívvel és még egy halom kacat, apámnak meg Canon FD szettje, talán még több cuccal, valszeg már feltűnt volna, hogy valami nem stimmel. -
MrChris
nagyúr
válasz Speeedfire #2148 üzenetére
Most esik le, a negyvenhárom(43) alatt te a 4/3-t, m4/3-t érted? Semmi köze hozzá! Az OM széria 35mm-es filmre dolgozik, mint a Canon FD vagy Nikon F.
-
rednifegnar
senior tag
válasz Speeedfire #2144 üzenetére
hat azert az aelock eleg alap funkcio meg a kompaktoknal is. hasznat inkabb nem reszletezem, azert mert te nem hasznalod a sony-n az nem azt jelenti hogy filmen nem fogod. pl egy ellenfenyes/havas exponal olyan sotet lesz az alany, hogy orom nezni amint nem pont kozepre komponalod. lehet bizni a film tartalekaiban de en jobb szertem a jo expot
md = az a minolta manualis bajonett.
minoltanal eleg sok x-es gep van, pld xg1,xgm,xgm meg meg nemtom mi felek. ezek nekem nem jottek be, tul automatak, vagy eleg buta a fenymeres/kijelzes. az x300/500/700 egesz jo sorozat, sztem az 500-as a legjobb, ezek persze elemfuggoek. vannak korabbi gepek is, pl az xd7/xd11, ami mechanikus de elemmel is tud mindent. ezeknel dugattyu problemak szoktak lenni, eszreveheto ha nem azonnal reagal exponalasra.om-ben nem annyira ertem azt hogy nincs 50-es obi, mert sztem van jopar inkabb nezni kell a sorozatszamot melyikbol melyik a jo (ezustgyurus kerulendo).
40mm f/2.0 | 55mm f/1.2 | 50mm f/1.2 | 50mm f/1.4 | 50mm f/1.8 | Zuiko 50mm f/2.0 PFA camera does not make art, the artist makes art.
-
rednifegnar
senior tag
válasz Speeedfire #2137 üzenetére
en nem akarlak semmire se rabeszelni, canon eos az igy nulla filing (talan a 600-asok igen), ellenben olcsok es mukodnek (raadasul a gyari obik digitben is jok oda vissza).
persze az eos se fenekig tejfol, eleg soknal ennyi ido utan ragados lesz a zarjuk, viszonylag konnyu javitani de foglalkozni kell vele.ismimnek van nikon fa, marha jo kis gep, talan ket dolgot tudnek mondani, egyreszt elemes (van akit zavar, de van backup mechanikus zarido ha jol remlik) de ami jobban zavar hogy nincs aelock. ami eleg fura egy ilyen szintu gepnel. mas kerdes hogy nem nagyon rontja el az expot, valahogy nagyon okos.
f3, az mar telleg csupa fem, cserelheto kereso, telleg profi cucc.
f4 az brutalis keresokepu, nehez jobbat talalni, hatalmas vilagos keresoje van, cserebe boszme nagy es nehez. meg ott a filinegs kategoria, fe, fm2, fm2n stb. de mindig figyelni kell melyik vazon melyik obi mit tud (vannak ra kereszttablazatok).minolta md-bol rengeteg van. ott ami fura hogy van ahol nincs aelock, meg a fenymeres kijelzese tud nagyon bena lenni. van amelyikben manualis modban nincs fenymeres. van amelyikben van, de olyan bena hogy allandoan le kell venned a szemed a keresorol hogy lasd mit kell allitani, latszik, hogy inkabb auto mod az alap felhasznalasuk.
minolta af, viszonylag olcso, vannak eleg pro gepeik, a dynax 7 az abszolut csucs, mindent tud amit el lehet kepzelni meg amit nem. az ara se veszes. sajna a minoltakra az is jellemzo, hogy sok pusztul, nyilvan sok is van, de nem tul acelos az elektronikajuk.
yashica af is egy erdekes allat, nagyon egyedi cucc, fura de jopofa megoldasokkal. az ara a beka segge alatt, vaz is, obi is. nem nagyon lehet adapterezni semmire ezert nem nepszeru, nem vertek fel az arat.
ezekkel az elektronikus gepekkel inkabb az a baj hogy ha befosik akkor nem vagy nagyon nehezen lehet javitani. vannak praktikak, mint pl a minolta-nal a kondi csere, vagy canon-nal magnes tisztogatas de csodak nincsenek ezek egyre oregebb gepek, torik a muanyag, oxidalodik, kiszaradnak a kondik, egyre tobb van ami elhullik, egyre tobb amiket mokolt mar valaki aztan vagy sikerult vagy nem de passzoljak tovabb hibatlankent hirdetve.
-
Rapid136
őstag
válasz Speeedfire #2133 üzenetére
Egy A-1 pl., azt mindig is imádtam a piros pálcikás kijelzőjével
Indulásnak egy 50-essel kell kezdeni, digitális nélkül nekiindulni és nem variálni az objektivekkel.Sony A9 + Rokkor sor (16mm-200mm) + Adaptall sor + Altixtól Exaktáig sokminden és ez a mondat mindent visz: "Nincs olyan APS-C gép a piacon amivel szép fotót készítesz ISO 6400-on."
-
rednifegnar
senior tag
válasz Speeedfire #2125 üzenetére
nekem volt tamron 17mm adaptall 2 om verzio.
egyreszt hatul van a rekeszgyuru, masreszt nagyon gyenge a kepe, f8-on mar ugy ahogy, de ahhoz sok feny kell. pedig mehanikara, fogasra es pofara is jo darab, de a kepe ettol nem lesz jobb.volt om 50/1.4 obim is, ezustgyurus. hat az is nagyon halovany, nyitva vallalhatatlan, f4-tol jo, de akkor meg minek 1.4?
28 f3.5 is volt, az is eleg karcsu volt, nem egy elessegbajnok. fel is adtam az om vonalat, nem akartam tobbet kolteni ra.
az om4 vaz viszont nagyon jo volt, az telleg profi, csak jo obijaim nem voltak soha, igy eladtam.
eos ef jo, de csak canon obit (v voigtlandert) szabad venni ra. minden mas lutri (tamron,sigma,tokina stb), a canonok minden vazon mennek, a legujabb obik is a legelso eos 600-on is.
az elonyuk a hatranyuk, nincs rekeszgyuru es az is elektromos. ezert adapterezni nem erdemes, nem lehet rekeszelni, keves ilyen adapter van.viszont forditva eleg jo az eos, sok obi adapterezheto ra, nikon, pentax, olympus, mokolassal meg md is.
-
Rapid136
őstag
válasz Speeedfire #2131 üzenetére
A baj az, hogy az obivásárlással lemaradtál... a jó manuálfókuszos obikat levadászták már a MILC-esek és amit eladnak annak már durva az ára.
Amúgy azt hiszem hiába zoom, de én is csak a 17-es végét használtamSony A9 + Rokkor sor (16mm-200mm) + Adaptall sor + Altixtól Exaktáig sokminden és ez a mondat mindent visz: "Nincs olyan APS-C gép a piacon amivel szép fotót készítesz ISO 6400-on."
-
Rapid136
őstag
Vegyél egy Minolta AF vázat (5 vagy 7 széria) és keress egy Minolta 2,8-4/17-35mm-es zoomot, jó párosítás.
-
MrChris
nagyúr
válasz Speeedfire #2127 üzenetére
Halszemet nem számolva 18mm-től kezdődik, 21, 24, 28, 35, 40, de ne számíts olcsó árakra. 18-as az egyik legdrágább sokszázezer. Még a 28/3,5 van viszonylag jó áron (30-35e) és elég éles képpel, 24/2.8 közelít a duplájához. Vannak olcsó külsős gyártmányok, párat kipróbáltam, erős decenter, méretes CA, nagy becsillanás... Filmes obiknál ami jó és nem 50 vagy 135mm az itt is sok pénzbe kerül és ahogy telik az idő egyre többe.
-
MrChris
nagyúr
Olympus OM 50/1.7 obiról még nem hallottam, külsős gyártó lehet. 17mm-es ultranagylátóról se tudok. Az 50/1.4-ből (is) több verzió van, a szemből ezüst pereműek elég régiek, sárgás a lencsecsillogásuk, ezek 2.8 meg inkább felette adnak rendes blur nélküli éles képet. Az MC jelölésű, teljesen fekete pereműt érdemes keresni. Az 1.4-nek krémes a bokéja, 1.8-nak olyan ideges kicsit centrikus jellegű.
-
MrChris
nagyúr
válasz Speeedfire #2121 üzenetére
Nekem van OM2 is, kifogástalanul működik, bár összesen általam csak 4 tekercs film ment át rajta. OM10-en csak külön FC Manual Shutter Speed Adapter-el lehet közvetlen záridőt állítani, ami talán azért nem kritikus.
Filmmel mit csinálnál? Hívás még csak megoldható, de rendszerint digizni kellene. Most próbálgattam FF negatívot G9-el befotózni ami ment is, felbontással nincs gond, de a Canon 4400f egyszerű síkágyas scanner árnyalatokban jobb eredményt adott (6kép/25perc), gyanítom a denzitással lehet a probléma. Nagyon szűk a fedett és nem fedett közötti különbség a fényképezőgép számára, vagy ezek átmeneti görbéje nagyon más. Pozitív biztosan jobb, több árnyalatú lenne.
-
Ottó58
senior tag
válasz Speeedfire #2121 üzenetére
..terán is van nagyon sok eladó gép 10-20 közt igen jó állapotban, egyszerűbbek, zoom, af nélküliek, stb. általában 50mm f1.7-2.8 közti manuális obikkal.
Gondolkoztam Sony-Minoltán, de egyik vakum sem (az ezekhez tartozó régiek) lenne jó, mert ezeknek egyedi talpcsatijuk van.» facebook nélkül is volt, van, lesz élet «
-
MrChris
nagyúr
válasz Speeedfire #2119 üzenetére
Jófogin, ..terán van eladó OM10-es 50/1.8-al 16e-ért.
-
Ottó58
senior tag
válasz Speeedfire #2106 üzenetére
Egy kis segítség (kép)
eligazodni a gyártott gépek idővonalán.
De ha rákeresel és rányomsz a gép típusára olvashatod is a paramétereit.
Vannak elemmel és nélküle működők, vagy fixesek nagy fényerejű obival, zoom-ok, kisebb fényerővel af-el. Szétnézel a hirdetések közt számos működő gépet találsz. Ezeket nem pár évre gyártották.
pl. nekem manual fixes obival van az egyik, a másik zoom és af.
Ha külső vakusat szeretnél, a Sony-Minolta egyedi talpcsatis, itt csak a saját vaku kompatibilis.
pl. [link]-"előadás"[ Szerkesztve ]
» facebook nélkül is volt, van, lesz élet «
-
rednifegnar
senior tag
válasz Speeedfire #2106 üzenetére
pl minolta x300/x500/x700 50/1.7-el siman megvan ennyibol es jo gepek. de az om is, pk-bol is van sok, canon se rossz de mindet ellenorizni kell, fuggetlenul a markatol. ezek mar 30-40-50 eves gepek, barmi bajuk lehet. sokan szerelgettek mar a legtobbet, aztan vagy sikerult vagy nem, ment tovabbi tulajokhoz. es persze a legtobbnel kell egy szivaccsere is.
az, hogy pl egy kereso/tukor piszkos, szoszmoszos sargas, nem tul szep az semmi gondot nem okoz a kepen. a zar legyen rendben, szemmel lehet azt ellenorizni hogy rovid idoknel is nyitva van e (pl 1/500-1/2000 izzolampa fele forditva) hosszu idok fulre. tobbit filmel.
nikonba nem tudok nyilatkozni en azoktol megorulok, minden forditva van rajtuk, meg amikor a felhuzokar egyben a bekapcsolo is, aaaa...
aztan vannak meg konica, yashica, contax, szoval sok van. nehez okosat mondani, mind van amiben jobb, van amiben nem annyira. en szeretem ha konnyu a gep es kis helyen elfer, ezert nem zavar ha muanyag (pl bessa-r, vagy belepo canon eos-ok), de ezek nem olyan filingesek mint egy fem gep.
az om-ben peldul nagyon jo, hogy elol van a rekeszgyuru, ez eleg ritka, foleg tavmeros cserelheto obis gepeknel hasznaltak. de ugye ott meg a zar is gyurun van (ezt mondjuk annyira nem szerettem).
pentax ahogy irtam nekem kicsit csalodas volt, egyreszt hogy sok a huibas, masreszt baromi hangosak. mondjuk a konciak is, de legalabb a pentax (pl mx, meg persze az olympus om) azok kicsik, talan a legkisebb slr gepek.
ha van mar fd obid es abbol szeretnel tobbet akkor nyilvan arra kell menni, van meg jopar fd vaz, nekem inkabb az a bajom hogy eleg nehezek es nagyok.A camera does not make art, the artist makes art.
-
rednifegnar
senior tag
válasz Speeedfire #2095 üzenetére
jo gep az ae-1 de csak ha jo.
mindenkepp ellenorizd az elemtartot, az a legtobbnel torik mint a ropi.
na meg a fenymerest. ne csak azt hogy mukodik hanem hozzavetolegesen pontos e, sajnos eleg bonyi belul mechanikusan es sok a hibas rosszul szerelgetett darab.filmesben is igaz ami digitben, rendszer, nem sok az atjaras kozottuk. ha modern af akkor canon ef (sztem), ha regebbi akkor sok fele van, om, pk, md, nikon. a nikonnal es pentaxnal nagyon nagy a kavarcs a bajonettel, azt nagyon meg kell nezni melyik obi valtozat mit tud az adott vazon.
aztan ott vannak meg a tavmerosok, bar a ruszki vonalat erdemes kihagyni, csabito az aruk de olyanok is. van sok japan, fix obis, de canonbol van cserelheto obis normalis arakon.A camera does not make art, the artist makes art.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Fali konzol lapos tévékhez
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Telekom mobilszolgáltatások
- Suzuki topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Delta Force (2024)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Gaming notebook topik
- Opera böngésző
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest