Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • rednifegnar

    senior tag

    válasz tvamos #2228 üzenetére

    mind a ket gep jo, es mindent tud. a 650 jo nehez, plane az 500n-hez kepest. cserebe masszivabb fogasu es nem annyira muanyag. a 650-ben nincs vaku, meg csak 1 fokuszpontos.
    az 500n egy belepo gep, de valojaban mindent tud az is.
    kozos problema szokott lenni, hogy a zar lamellak alatt levo szigetelo hab elkezd malni es beleragad a lamellakba. ez nagyon sok eos-nal gond. viszonylag konnyu kitisztitani, nemi turelem kell hozza (neten van rola video). erdemesebb olyat venni ami mar ki van tisztitva. ha a lamellak elen vekony fenylo ragacs latszodik akkor az gond. magatol nem javul, zaridok elmasznak, egyenetlen lesz a lefutas (osszeragadnak a lamellak, foleg allas utan).
    lehet erdemesebb ujabb vazat venni 300, 300v, 300x azokkal mar nincs gond.

    minden gyari canon ef obi menni fog mindegyik vazon, meg a legujabb obik is. ami necces azok az utangyartottak (tamron,tokina,sigma,stb).
    canon obikbol sok van es nem is dragak pl 24/2.8, 28/2.8, 35/2.8, 50/1.8 vagy a 40 f2 stm. a kit zoomok se rosszak pl 28-90, nagyon konnyu es gyors.

    az elem mindegyik vazba draga, siman van annyi mint maga a vaz (persze a film is draga, foleg a normalisabbja), 2CR5 van vagy 4-5e ft, de CR123/CR2 se olcso. cserebe baromi sokaig birjak.

    A camera does not make art, the artist makes art.

Új hozzászólás Aktív témák