- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Milyen videókártyát?
- Asztrofotózás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Dell notebook topic
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
-
PROHARDVER!
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bala6120
senior tag
Én is áttértem OSMC-re, nagyon bejön.
Eddig a Nougat kerneles Jarvist - LibreElec - használtam (2017. április), mert sok feliratos filmet, sorozatot nézek. Itt nincs idegesítő frame dropp, mint Krypton alatt.
OSMC - Krypton páros alatt viszont nem tapasztaltam ezt a bugot.
A rendszer amúgy rendkívűl gördülékeny, élvezet használni, Debian...
Advancedsettings beállítás sem kell a video cache miatt, alapból jól kezeli!Csicsóka:
-
footy
addikt
válasz
blakey #33171 üzenetére
MysqlWebet installaltam OMV alatt egy banana pi-re. (Ennek van admin felulete.)
SQL alatt letrehoztam a user-t es a jogosultsagokat.
A Kodi klienseken (8.2.3_tempdisabled) letrehoztam az advancedsettings.xml-t .Megprobaltam engedelyezni a wait for network optciot, de nem mukodik
LibreELEC:~ # sudo systemctl enable connman-wait-for-network.service
There is no working 'sudo'.
On debian/ubuntu/all general purpose linux distributions 'sudo'
allows a permitted user to execute a command as the superuser
or another user, as specified by the security policy
With LibreELEC you have root access by default, so you dont need 'sudo'
LibreELEC:~ # systemctl enable connman-wait-for-network.service
Failed to enable unit: File connman-wait-for-network.service: No such file or directoryIgy nez ki az advancedsettings.xml:
LibreELEC:~/.kodi/userdata # more advancedsettings.xml
advancedsettings>
<videodatabase>
<type>mysql</type>
<host>192.168.1.101</host>
<port>3306</port>
<user>kodi</user>
<pass>kodi</pass>
</videodatabase>
<musicdatabase>
<type>mysql</type>
<host>192.168.1.101</host>
<port>3306</port>
<user>kodi</user>
<pass>kodi</pass>
</musicdatabase>
<videolibrary>
<importwatchedstate>true</importwatchedstate>
<importresumepoint>true</importresumepoint>
</videolibrary>
</advancedsettings> -
blakey
titán
válasz
DoItYourself #32596 üzenetére
Szerintem a NAS oldalán van a hiba, az advancedsettings jól van megírva, nálam is ilyen, a NAS részét nálam így kell beállítani, bocs, hogy videót linkelek: Qnap MySQL setup.
-
Csicsóka
őstag
válasz
DoItYourself #32569 üzenetére
Nem is kell mást csinálni, ez így jó.
Az advancedsettings.xml-t aztán átviszed a 2. 3. - 10. boxba is, pont úgy ahogy az elsőn csináltad.
Azokon a boxokon nem is kell forrást, tartalmat megadni, csak ezt az xml-t bele másolni. Ekkor már az egész "banda" közös kottából fog zenélni.
Egy boxon beállíthatod a média tár frissítését induláskor, és akkor az összes többi box is mindig naprakész adatbázist kap. A sorozat epizódokat ahogy kipipálja, pont úgy lesz a többi boxon is, a film ott folytatódik a másik boxon, ahol az előbb abba hagytad, stb. -
DoItYourself
Topikgazda
válasz
blakey #32565 üzenetére
Netgear ReadyNAS Duo v2 (arm) , MySql addon. SSH-n beléptem a NAS-ra, parancssorból elindítottam a mysql-t, létrehoztam a felhasználót:
CREATE USER 'kodi' IDENTIFIED BY 'kodi';
GRANT ALL ON *.* TO 'kodi';
flush privileges;
\qAz advancedsettings.xml fájlt létrehoztam notepad++ szerkesztővel, a csillagok helyére a NAS ip címét beírtam, mást nem módosítottam:
<advancedsettings>
<videodatabase>
<type>mysql</type>
<host>***.***.***.***</host>
<port>3306</port>
<user>kodi</user>
<pass>kodi</pass>
</videodatabase>
<musicdatabase>
<type>mysql</type>
<host>***.***.***.***</host>
<port>3306</port>
<user>kodi</user>
<pass>kodi</pass>
</musicdatabase>
<videolibrary>
<importwatchedstate>true</importwatchedstate>
<importresumepoint>true</importresumepoint>
</videolibrary>
</advancedsettings>Az xml fájlt bemásoltam a \\LIBREELEC\Userdata\ könyvtárba, majd újraindítottam a boxot.
Este megnézem még a Kodi logot, ill. a wait for the network beállítást is a Kodiban.
Ja igen, és a WC-ben van a NAS, nem tudom, mondtam-e már. :----------------------------
ShadeWolf: szerintem nem nekem akartál válaszolni. -
blakey
titán
válasz
DoItYourself #32562 üzenetére
Milyen NAS-ra telepítetted és mit valamint mit és hogyan állítottál be? Ha a NAS-on mindent jól állítottál be akkor az advancedsettings bemásolása valamint a box indítása után már feldobja a tartalmakat de érdemes a Videók illetve a Zene alá felvenni a mappákat, nem foja újra szkennelni, de nem árt. Első boxon mindenképp meg kell legyen, hogy legyen miből elkészíteni az adatbázist, ha ez megvan akkor a többin úgy fog működni ahogy írtam, én mindegyik eszközön felveszem a tartalmakat, hogy ha bármi történik akkor legalább az egyikről tudjak szkenneltetni.
-
DoItYourself
Topikgazda
+1 Engem is érdekel a MySql beállítás, mindent megcsináltam (NAS-ra MySql telepítve, user létrehozva, advancedsettings.xml bemásolva), mégse működik, ill. mit is kellene ilyenkor látnom a LE/Kodi-ban? A korábban felvett fájl források megmaradtak, ha nyomok egy Library update-et, nem történik semmi.
Szerk.: most ugrott be, hogy a Kodi log-ba kellene belenézni.
Csicsóka: köszi az OMV kiegészítést; az adb-s linket majd cserélem.
-
ice9
tag
valaki segítene mysql beállításban? Rpi (OSMC) libraryját szinkronoznám SMB eléréssel egy X96 mini-vel LE rendszeren.
ez alapján csináltam. az aktuális helyzetet behozta, viszont a változásokat már nem frissítette (watched status, folytatás stb). fix IP van mind a kettőnek. az advancedsettings.xml-t bemásoltam a mini userdata könytárába átírva az IP-t. -
Véreshurka
senior tag
Helló!
Először is köszi mindenkinek a nagyszerű topikot! Igazán jól lehet tájékozódni benne, főleg az összefoglalóban.
Ma megjött a Mecool M8S Pro+ készülékem, remélhetőleg a már javított kiadás... Már év elején a topik hatására vettem egy Minix Neo U1-et, de kellett még egy s905x is amin lehet kísérletezgetni is
és mivel hirtelen nézve a mecool-t jó áron találtam meg + itt is ajánlva volt, nem haboztam hanem beleugrottam.
Az összefoglalóban lévő leírások nagyon jók, mint már említettem, a LE-et pikk-pakk felvarázsoltam egy sd kártyára.
Pár dolgot szeretnék csak ezzel kapcsolatban megosztani ami az összefoglalóból nem derült ki számomra:
Ugye a Mecool M8S Pro+-ban elvileg már nincsen reset gomb, ezzel nem is foglalkoztam, hanem rögtön az alternatívákat kerestem. Innen is lestem a telepítés menetét az itteni összefoglalón kívül.
A. Mivel volt előre telepítve Update app a boxon, így a "recovery method (2nd variant)"-ot kezdtem el, azonban itt valószínű, hogy más appra gondolhattak, mert így nem tudtam újraindítani.
B. Az összefoglalóban van említve ADB-s lehetőség, és mivel nem ismeretlen számomra android vonalról, így az alapján indultam neki újra. Itt jelezném, hogy nálam a leírt módon nem működött, az utolsó
reboot recovery
parancs nem indította újra a boxot LE-el, hanem simán bejött a recovery menü. Azonban ha innen használtam a "recovery method (3rd variant)"adb reboot update
parancsot már szépen beröffent a LE.C. Sajnos indulás után kiderült, hogy nem működik a távkapcsoló, viszont nem volt kedvem androidba visszaváltani. Addig is összepárosítottam egy Logitech K400-as bill-el, majd kis keresés után innen kiindulva és ide eljutva a letöltött remote.conf fájlt felmásolva az sd kártyára már szépen működött a dolog. Egy kis probléma, hogy a 0-át nem tudom beütni, de majd még tanulmányozom a remote.conf fájl szerkesztését, illetve lehet kimásolom majd android alól az eredeti fájlt is.
D. Sajnos a pontos idő + dátum nem ment, de NTP szervert (0.hu.pool.ntp.org) beállítva már megy szépen.
Illetve lenne néhány kérdésem is:
1. érdemes a minix-en már meglévő source.xml fájlt átvinnem a mecool-ra? Már átvittem, lát is minden előzőleg felcsatolt helyet, csak kíváncsi lennék rá, hogy így is jó, vagy jobb ha tiszta forrás hozzáadást csinálok?
2. Mindenhol ezt olvasom akkor ha mondjuk a remote.conf fájlt szeretném másolni: /storage/.kodi/userdata/ Én ezt az elérést nem találtam sehol, főleg a .kodi mappára gondolok. Az jó megoldás, ha SMB-n felcsatolva a //gép_neve/Userdata mappába másolok? Mármint így tettem, pl. az advancedsettings.xml-el + a source.xml-el, és működik is, de nem találtam egyértelmű leírást arra, hogy ez így jó, vagy hogy is van ez? A .kodi mappát hol kellene keresnem? Egyáltalán win-en nézzem, vagy LE alatt valahol? Gondolom ssh-n biztos meglenne, de ahhoz nem értek egyelőre...
Hirtelen ennyi. Ha még lenne kérdésem, úgy is jelentkezni fogok!
-
DoItYourself
Topikgazda
válasz
dugesz77 #31390 üzenetére
Ezeknél az anyagoknál kellene kipróbálni a video cache méret növelést, segít-e, ahogy blakey is írta. Itt van a hivatalos Kodi leírás hozzá, az advancedsettings.xml-t kell hozzá szerkeszteni, a lap alján vannak példák is. Az xml fájl módosításához van Kodi kiegészítő is.
-
jojoker08
tag
Sziasztok!
Némi segítségre lenne szükségem. Vettem egy [Mecool M8S Pro Plus] tv boxot, azonnal ment is rá a Libreelec, mint az előzőre, kártyáról futtatva. Egy Zyxel NAS-on vannak tárolva a fájlok, eleinte SMB, majd a problémám miatt átraktam NFS megosztásra, de a dilemma továbbra is fennáll, miszerint Full HD filmeknél (akár ISO, akár mkv) semmi probléma, de amint 4K HDR tartalmat szeretnék megnézni, rögtön az első pár percben megakad, szaggat, pufferel végeláthatatlanul. USB-s lejátszásnál nincs ilyen gond, de nyilvánvaló, hogy miért NAS-t használok, nem akarom állandóan hordozni a vinyót. Találtam részmegoldást angol fórumokon, miszerint létre kell hozni egy advancedsettings.xml-t, játszadoztam azzal is, kicsit javult a helyzet, de ugyanúgy előjön ez a probléma, maximum kicsit később. Mivel csak 2.0-s USB van a készüléken így nem játszik a gigabites adapter sem, gondoltam hátha ott lenne a megoldás. Van valami protippetek, hogy mit alkossak vele, hogy a nagy terjedelmű fájlok se kapják szét a dobozt? -
blakey
titán
válasz
mayday00 #29976 üzenetére
Egy szövegszerkesztőbe beírod a dolgokat majd elmented, a lényeg, hogy advancedsettings.xml legyen, semmilyen más kiterjesztése ne legyen. A fájl a Kodi fájlkezelőjével bemásolod a Profilmappába, újraindítod és kész.
Kryptonhoz itt a miként: Kodi 17 advanced settings
Mondjuk én manuálisan beírom és kész. -
mihione
őstag
Sziasztok!
X96-os boxom van 2 gb rammal és olyan problémám akadt hogy 4k hevc magas bitrátás filmet (76.8mb/s) nem tud folyamatosan lejátszani,egy darabig szépen fut aztán elkezd akadni a hang és a kép,pause után egy ideig megint megy aztán megáll,buffer jelző ilyenkor soha nem tölt be 100-ra.PC-ről megy a stream SMB fájlmegosztással kábelen keresztül,szolgáltatói routerrel.Legfrissebb libreelec és kodi megy a boxon sdről.Lehet valamit tweakelni rajta vagy ide már nem elég a 100mbs-es lan port?Advancedsettings.xml-ben nem lehetne belőni valahogy jól a pufferelést? -
a2d2
addikt
válasz
junkpod #28875 üzenetére
Sziasztok!
Időközben az SMB-t működésre tudtam bírni.
Libreelec alatt kikapcsoltam a jelszót és átállítottam a minimum SMB-t 2-ről 1-re.
Így már PC-ről sem értem el a boxot.
Ezután átállítottam a maximum SMB-t is 3-ról 1-re.
Így PC-n ismét láttam a könyvtárakat és az androidos boxon is életre kelt végre az elérés!
Annyira örültem hogy végre kész vagyok. Erre belepróbálok egy filmbe és nem tudok belepörgetni, megfagy a kép percekre.
Kipróbáltam több filmnél is:
480p és 576p-nél teljesen villámgyorsan működik a beletekerés, efelett meg mintha elvágták volna.
Szóval nem az van hogy csak kicsit tovább tart meg lassabban tölti be 100%-ra a puffert. Egyáltalán nem megy (kb 2 percig teszteltem).
Átírtam az asvancedsettings.xml-t advancedsettings.xm-re, kiléptem a kodiból és vissza de ugyanaz a probléma.
Most komolyan, más is ekkorákat szív a boxaival? Egyszerűen egyik hibából a másikba kerülök napok/hetek óta. -
Halkakas
tag
válasz
blakey #18776 üzenetére
Úgy tűnik, a tapasztalatok szerint a 8-as hibáit is sikerült belegyúrni az új, öszvér LE-be.
Én még várok a kipróbálással, ha jó az irány, szerintem kszaq úgyis beépíti a következő F build-be, ha pedig nem, akkor nem"Unfortunately this build generates micro stutters.
Overall picture quality is indeed better but also quite dark.
There are also problems with applying latency audio delay in advancedsettings.xml (the same problem as in all Krypton builds).
This means that files which have been imported from Krypton to Jarvis are causing this problem." -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
hackeeeee #15334 üzenetére
Bocsi.. Csak közben merülnek fe l bennem a kérdések..
Az előfordulhat, hogy az advancedsettings.xml-ben beállított érték a Samba megosztásból (NAS-ról lan-ban) lejátszott tartalmakra nem "érvényesül"?
Amiért felmerült bennem ez a kérdés, az az, hogy smb-ben van tallózva a tartalom Kodi-ban, így akad, bufferel a 4K-s tartalom, gyorsítótár megtelt, stb üzenet fogad. Azonban, ha Upnp-vel addolom a twonky-t, ami a nasról fut, akkor semmi akadás nincs.. Viszont ugye így nincs semmi extra szolgáltatás meg semmi.. Nem tudom folytatni a videókat, stb.
Ez mitől lehet? Vagy ez normális jelenség?
Tudom, hogy csak 100-as csati van a Venz-en, de akkor twonky-ból és akadna, de úgy nem teszi.
-
Kapanyél
őstag
KODI Andorid 4.4-en létrehoztam egy advancedsettings.xml fájlt és bemásoltam oda, ahová elvileg kell.
A célom az volt, hogy a NAS lassan felébredő HDD-je miatt a timeout-ot kicsit hosszabbra állítsam, de nem történt semmi.
Van valakinek ezzel kapcsolatos tapasztalata? Hová másoljam be a fájlt, hogy tutira lássa? Baromi idegesítő most, hogy egy mappába 4x-i gombnyomással lép csak be. -
m_kovacs
tag
A napokban volt szó az advancedsettings.xml file tartalmáról.
Nekem a PC-én a KODI,adroidon a Vidonme log file-okban az alábbi található
NOTICE: No settings file to load (special://xbmc/system/advancedsettings.xml)
09:35:51ERROR:
Error loading special://profile/advancedsettings.xml, Line 0
Error document empty.
Szerinte üres a advancedsettings.xml file.Ami persze nem igaz.
Hogy kéne kinéznie egy működő advancedsettings.xml file-nak?
köszönettel m_kovacs -
bala6120
senior tag
válasz
headhunter #14415 üzenetére
Nem jó az xml tartalma. 17-es Kodi, Krypton alatt a link 3. pontja (3 Kodi v17 changes) szerint kell megírni!
Nekem pl ilyen volt Krypton, most pedig Leia alatt is:<advancedsettings>
<cache>
<memorysize>157286400</memorysize>
<buffermode>0</buffermode>
<readfactor>50</readfactor>
</cache>
</advancedsettings> -
headhunter
addikt
Adott egy S905X 2/8G Box, Andorid 6.0, 17-es KODI.
Megnéztem több sorozat részt és egy idő után a KODI elkezdte lassítva (szaggatottan) lejátszani a filmeket, olyan mintha a cache (előtöltés) nem menne. (MX playernél nincs ilyen hiba)
Melyik állományban kell a cache méretét beállítani, video fájl lejátszásnál? (SD, Pendrive, HDD)
Ez csak a netes lejátszásra érvényes? [link]
jelenlegi értékek :
<advancedsettings>
<network>
<buffermode>1</buffermode>
<cachemembuffersize>314572800</cachemembuffersize>
<readbufferfactor>15</readbufferfactor>
</network>
</advancedsettings> -
Patice
nagyúr
válasz
junkpod #3820 üzenetére
"A több gépes használathoz megosztott mediatar kell, amire sajnos a dlna-nal jobbat meg nem hallottam."
Én olvastam jobbról:
Lehetséges közös adatbázist csinálni egy szerveren/NAS-on SQL-lel, amihez az kell, hogy minden eszközön ugyan az a Kodi verzió fusson (mert sajnos mindig változik az SQL-be mentett adatbázis szerkezete valamiért) + advancedsettings.xml fájlal "meg lehet" mindegyik kliensnek modani, hogy hol van az adatbázis. Bármelyik kliens frissítheti, ha új elem kerül bele és így működhet az is, hogy egyik helyen abbahagyod és a másik helyen ugyan onnan folytatod. (Bővebb leírás a Kodi WiKi-n.)
Akár a Plexnél.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gamer PC! i7-13700k/32gb DDR5/RTX 4080/1tb SSD/Garancia/Beszámítás/
- AKCIÓ! GAMER PC: Új i5-14400F (10mag/16szál) +RTX 3060Ti/3070/3080/3090 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA
- INGYEN POSTA - ÚJ GAMER PC - DDR5 - i7-14700KF - RTX 5070 - 32GB RAM - 1TB SSD -www.olcsogamerpc.hu
- INGYEN POSTA - ÚJ GAMER PC - DDR5 - i5-14400F - RTX 5060Ti - 16GB RAM - 1TB SSD -www.olcsogamerpc.hu
- Asztali PC , i5 10400F , RX 6600 XT , 16GB DDR4 , 512GB NVME
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G4 - i5-7GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Asus B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB THERMALTAKE Commander G41 700W
- Beszámítás! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- Nintendo Switch Pro Controller (18000 Ft / db)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest