-
PROHARDVER!
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
válasz
korcsi #69662 üzenetére
Nem nevezném terhelésnek, lejátszásra használom NAS-ról Plex szerverről, minden felbontáson ami elérhető, SD-től 4K-ig mindent, AVC, HEVC, stb. illetve van 1-2 kiegészítő amiket még használok, RTLMost, MyTV. Azt észrevettem, hogy a stream használata önmagában is +3-4 fokkal jár, ugyanaz NAS-ról alacsonyabb hőfokon működik. Használok advancedsettings.xml-t amiben be van állítva, hogy milyen hatékonysággal puffereljen, ez nálam nem túl magas, sőt inkább alacsony, bőven jól működik. Netflix, HBO GO stb másik (nem CE) boxon működik, bár most épp nincs előfizum ezekre.
-
ztsoft
őstag
válasz
ztsoft #63924 üzenetére
Ismét teszt a Youtube-bal, de most fordított sorrendet követtem, azaz, előbb letöltöttem a 4K videót majd belső hálón teszteltem a lejátszást (csak CE 9.2.0-án néztem). Ez a videó jól vizsgázott mind belső hálón, mind a Youtube-on, [link] (igaz vannak benne a vágásból adódó ugrások, de a lejátszás alatt mind két módszernél csak 6 skip volt).
Beleástam magam a Youtube plugin kódjába és kiderült, hogy a beállításokban található "Gyorsítótár mérete" csak a két SQLite3 adatbázis fájlok (cache.sqlite, data_cache.sqlite) méretét szabályozza. Semmi köze a pufferhez.
Meg az is kiderült, hogy az MPEG-DASH kikapcsolásával tökéletesen működik az előtöltés Youtube-on, a beállított videó cache-nek (advancedsettings.xml) megfelelően.
Kizárólag az Inputstream adaptive a szűk keresztmetszet, a hiányzó pufferelési megoldása miatt. A GitHub-on meg is találtam (talán már korábban is volt linkelve itt), [link], pont 3 évvel ezelőtti bejegyzés és azóta sem sikerül megoldani. Meg ahogy nézem, már javában a Matrix-ra fejleszt, a Leia-ra 09.02.-án jött ki frissítés (lehet, ez lesz az utolsó).
Nem igazán értem a Google hozzáállását, a laptopomon böngészőben simán ki tudom választani a 4K 60fps-t, holott nem tud vele mit kezdeni (még a 720@60 is megfekteti
). Ezzel szemben a box-on csak 720 a max, pedig ott a 4K sem jelentene gondot.
Tudom, licenc. A böngészőben nem számít?
-
gyűrű
addikt
válasz
kenand #63917 üzenetére
Igen elindul és menni is fog egy darabig, de fullon pörgeti a processzorokat. Szerintem egy idő után kifekszik tőle, ettől akadhat, azért lehet vele próbálkozni ott is.
Mikor megláttam vissza is vettem 720p-re az enyémen, a 905x2-n.Ilyet a GT-King nem produkál mivel sokkal erősebb a processzora, és itt a szoftveres dekódolás van ugye... .A netflixnek nem kell nagy net sebesség, a 4K-s filmeknek sem, pláne a sima HD-s nek, tehát attól biztos nem akad.
Más..
#63924) ztsoft :
Picit utánamentem a témának én is. Először is nálam mint írtam általában nem akadt.
Az inputstream ami a 4K-s lejátszásért felel:
tehát a netstreamek ami az inpustreammel megy (mint a youtube 4K-n), független a Kodi cachetől amit az advancedsettingsben beállítottunk.
A YT saját cachet használ ami max 100MB és itt lehet állítani pl a yt plugin settings.xml-ben :
Akadáskor vagy ez a 100mb, vagy az inputstream 8 másodperce fogy el.
A YT addonnál lehet törölni a saját cachet is, nem tudom nálad ez segít-e..
KODI cache (ha bufferel vagy "előtölt" a kodi) kicsi összefoglalóAdvancedsettingsben beállított pl:500MB, helyi fájlok pl. nas , vagy netstreamek, youtube (mpeg dash nélkül), ex@dus, filmcápa, stb. használja .
(Az aktuális forward cache megnézhető a debuginfóban lejátszás közben )Inputstream adaptive: (Netflix secure, Youtube általános 720p felett): FIX 8 másodperc (egy 50GB-os 4K video ami 90 perces -> kb. 74MB cache)
Youtube saját: Max cache 100 MB (ha az inputstreammel megy akkor akár 8K-ig beállítható a felbontás)
HD alatt, inpustream nélkül a beállított advancedsettings cache érvényes a YT-re is -
gyűrű
addikt
Kivéve a linkelt "Pandora The World of Avatar Full Walkthrough Tour 2019 Animal Kingdom" videónál, de ez szerintem kicsit hibás lehet mert még a menüt sem bírom bekapcsolni, a távvezérlőre sem reagál a box.
Nincs baj evvel a videóval.
Nos többször megnéztem ezt különböző időszakokban. nálam nem skippel ha a processzinfót bekapcsolom, viszont az esti órákban igen. (kábeles 1000/300 Digi net) Ott látszik is hogy elfogy a forward cache, és akkor akad, ha nagyobbat állítottam be akkor nem volt gond.
Most reggel egész 500 megára levettem az advancedsettings-ben cachet, és most nem akadt 0 skip és drop nélkül lement.A videó tehát nem hibás és a kodi sem, csak valószínűleg a szerverről nem kapsz folyamatosan adatot terheltebb időszakban ezért akad néha.
-
gyűrű
addikt
válasz
junkpod #60372 üzenetére
@junkpod : Köszönöm. Majd akkor törlöm az advancedsettingset, hisz semmire sem jó, vagy mindegy is mit írunk bele... ne is próbálja senki
Pont amit írt, ott lehet hullámzó a sávszélesség... hiszen nem állandóan pufferel neki
Ha pedig így sem megy akkor esetleg valóban el kell indítani a filmet, és várni megállítva, pár percet hogy akkor végigmegy-e.
-
chemand
aktív tag
válasz
DroiDMester #60216 üzenetére
Sikerült nekem is feltenni a régebbi romot az X96max-ra, most végre nálam is működik a LAN
Utána olvasva sikerült beállítanom a kijelzőt is, így CE alatt mutatja az időt a kijelzője.Amit viszont egyelőre nem sikerült összehoznom, hogy lássa a NAS-on lévő KODI filmadatbázist.
A többi eszköz (PC, GT1ultimate, NUC, tablet) látja, ennél eddig nem jött össze. A kodi 18.4 mindegyik eszközön és ugyanaz az advancedsettings.xml, ennek ellenére nem jön össze a dolog.
-
gyűrű
addikt
válasz
ztsoft #60225 üzenetére
Nem hibás, csak hibásan másoltam ki, elég hosszú nálam az advancedsettings... Azok a sorok nálam kivannak kommentelve most a networknél.. A cp-nél benne maradt.. Köszi hogy szóltál.
A CE nekem alapból mutatja mennyit használ. Egy 4K-s filmnél ezekkel a beállításokkal 50-52% szokott lenni.. 1.5 GB-nél pedig 60%@blakey Amúgy ha valakinek gondja van vele nyugodtan, bátran állítgassa [Kodi wiki Example 5] kisebbre/nagyobbra az értéket, kísérletezhet vele.. Nekem a NAS nem valami izmos, ezért ha két boxon párhuzamosan megy egy-egy 50-70 gigás film akkor valamelyik bufferel, ha kisebb a méret. A faktor pedig azért magas hogy ha van szabad hálózati kapacitás a NAS felől, akkor minél gyorsabban töltse fel. (lehet hogy a 20 is elég lenne, lényeg hogy magas legyen)
-
ztsoft
őstag
Hibás az advancedsettings.xml konfigod, [link], az utolsó két beállítás a network alá kell.
(#60210) gyűrű
Nem kell sajnálni a memóriát . Mire akarod spórolni ha sose megy 20-30% fölé?
Hatalmas tévedés! Ez nem Windows! SSH-n belépve add ki a
free -m
parancsot és már látod is, hogy mennyi szabad, és mennyi foglalt. -
gyűrű
addikt
válasz
Melorin #60193 üzenetére
Igen oda kell. Ez van nálam a 3Gb-s boxon:
próbáld így:<advancedsettings>
<cache>
<buffermode>1</buffermode>
<memorysize>1073741824</memorysize>
<readfactor>1000</readfactor>
<curlclienttimeout>10</curlclienttimeout>
<curllowspeedtime>10</curllowspeedtime>
</cache>
</advancedsettings> -
divan
őstag
válasz
janisjoplin1 #60174 üzenetére
Tegnap este jelzett a hálószobában lévő box (S905x), hogy új frissítés van. Eddig 9.0.3 volt rajta. Fel is frissült 9.2.0-ra. Viszont újraindítás után a médiatár üres. Fontos információ, hogy a NAS-on futó MySQL adatbázisból szedi az adatokat. Ha rányomok az adatok megadására, hagy mindent, csak éppen nem történik semmi. Összevetettem az advancedsettings.xml-t az N5MAX-éval, ugyanúgy van, ott működik minden rendesen. A Mini MX-en is (S905), de azon még a korábbi verzió fut. Mi lehet a probléma?
-
cof
veterán
válasz
blakey #58399 üzenetére
Tréfás néha ez a technika.
Már írtam róla itt korábban, hogy nekem egy S905-ös box 100Mbit-es LAN port-on nincs meg a full letöltés, csak 30 körül, néha vannak kiugrások, de elenyésző, mindezt a TC7200-as HGW-vel valahogy nem kedvelik egymást, egy másik HGW-vel megvan a 100 Mbit le/fel.
Ennyit tud szegényke csak kipréselni magából lefele:
(#58413) tthom
Ja, hogy hálózatról menne? Próbálj meg az advancedsettings-el bíbelődni hátha az előtöltéssel vannak gondok és azért szakítja meg. Elég jó minőségű azért a nyers 1080 strem 7.5 Mbit.
-
ztsoft
őstag
válasz
blakey #57467 üzenetére
Jogos, köszönöm a kiigazítást.
(#57471) Mankó
Nálam ez van beállítva az S912-n, a memorysize 300 MB, Byte-ban megadva. A 1.5 GB az 1610612736.
<advancedsettings>
<cache>
<memorysize>314572800</memorysize>
<readfactor>6</readfactor>
</cache>
</advancedsettings> -
bala6120
senior tag
válasz
bala6120 #56506 üzenetére
Olvasgattam még egy kicsit. Az advancedsettings.xml tartalma semmilyen hatással nincs az InputStream Adaptive cachere. A Kodi alapértelmezett 8 másodpercét használja, nem lehet állítani. Ez viszont nálam CE + HBO GO páros alatt kevés, YouTube alatt viszont 4K is megy.
-
mayday00
őstag
válasz
bala6120 #56491 üzenetére
Szia. próbáld meg ezzel. [link] Én egy külső szerverről nézem a filmeket, és a legnagyobb remux is akadás mentesen megy. Streamelem.
Total commanderrel belépsz a boxba. CE- majd userdata. Majd ide bemásolod az általam feltöltött advancedsettings.xmlt.
Majd újraindít. (fontos a újraindítás) Nem fog akadni, mert nagyon gyors lesz az előtöltés..Azért akad mert lassú az előtöltés. (readfactor) alacsonyra van állítva, így lassú az előtöltés, csiga lassú. Max egy 1.5 gigás avira jó.
(minél nagyobb az adatsebesség, annál nagyobb érték kell) memorysize legyen nagyobb, hogy többet töltsön be előre. Akár 1 gigát is.
Memóriába töltsön be előre, és onnan menjen az olvasás. Nálam így a 30-40 gigás remux sem akad. Távoli szerverről játszok le mindent.
Ha valami nem megy üzenj.
-
bala6120
senior tag
Sziasztok!
CE alatti HBO GO problémám van, melyet nem sikerült eddig megoldanom:
Lejátszás közben nagyon sokszor tölt, így szinte élvezhetetlen a filmezés.
CE: aktuális nightly
HBO GO addon: HBO GO EU, HBO GO HU
Net: 100 Mbit
Box: Minix NEO U9-H, Vorke Z6+
TV-n HBO GO appal tökéletes, semmi gond nincs.advancedsettings.xml, mellyel hálózati lejátszáskor kb. 140 MB előtöltés folyamatosan van, 4K HDR folyamatos:
<advancedsettings>
<cache>
<memorysize>414572800</memorysize>
<readfactor>20</readfactor>
</cache>
</advancedsettings>Mit kellene még beállítanom?
-
dlor
tag
Bocsi 100x volt róla bizonyára szó
Már 1 éve LE 7 Jarvis et használok 905x boxon sok feliratos cuccal döccenés nélkül
Most s912 boxon Alexelec Kodi 18.3 alatt nézegettem ezt a felirat döccenés dolgot. Az a problémám, hogy én nem csak az első "normális" döccenést látom , hanem néha feltűnik a többi is.
Próbálkoztam azzal, hogy létrehozok egy advancedsettings.xml file-t az Userdata könyvtárban de ugyanaz az érzetEzt írtam:
<advancedsettings>
<gui>
<algorithmdirtyregions>0</algorithmdirtyregions>
</gui>
</advancedsettings>Kellene még valami másnak is beírva lennie ebben az advancedsettings.xml fileban vagy esetleg teljesen másként kellene ezt csinálni?
-
footy
addikt
Sziasztok!
mecool m8s-et (libreelec 8.2.3.1) cserélek mecool k1pro-ra (coreelec 9.0.2), azt szeretném ha megmaradna a mediaadatbázis.(látott filmek+sorozatok)
Elég ha az advancedsettings.xml-ben megadom a MYSQL adatbázis helyét, vagy a megosztások útvonalának is meg kell egyeznie? (az nehéz lesz, mert manuálisan mountoltam libreelec alatt)köszi
-
ERPY
őstag
Nálam is jelen van a hang csúszása a CE kezdetektől. LE esetén nem volt semmi baj.
Hogy ne kelljen mindig állítgatni, az advancedsettings-be beletettem a <delay>-130</delay>-t, és így minden sorozat, film, akár sztereó, akár 5.1, tökéletes a kép-hang együtt.A nálunk található mindhárom box-nál szükséges volt, mindegyiknél volt hangcsúszás. X96-ról van szó.
-
spgabor
aktív tag
válasz
Beni2360 #54966 üzenetére
Szia!
Fura módon most bekapcsoltam újra a boxot, amelyiket ki szoktam nyomni. Most már csak 106 filmet látok... Pár napja, amikor írtam a postot, 165-öt megtalált. Ezt sem értem, hogy közben hova tűntek. A NAS folyamatosan ment eddig, a boxon akkor néztem egy filmet és kikapcsoltam.
A filmek video mappában megtakintést, ahogy javasoltam, most megnéztem. Direkt olyan film esetében is, ami pár napja bent volt a listában. Ezeknél nincs információ. Ami bent van a médiatárban, ott megjelenik hiba nélkül. Hogy tudom felvenni manuálisan? Bár az jobban bosszant, hogy magától eltűnik. Próbaképp törlöm a watchdogot- hátha mégis az csinál valami hülyeséget.Minta.mkv-vel kapcsolatban, akkor lehet első körben mindig törlöm a samplet. Úgyse nézegetem soha. Átnevezni az általatok írt seed probléma miatt sem akarom. Aztán ha lesz kedvem, akkor megnézem az advancedsettings.xml-t.
-
DoItYourself
Topikgazda
válasz
spgabor #55014 üzenetére
Hogy tudom minimalizálni a kimaradt filmek mennyiségét? Letöltéskor nem szoktam variálni, egyből megy a film mappába a mappa és a tartalma is változás nélkül.
A film nevét tartalmazó mappát kell átnevezni az imdb szerinti
eredeti cím (évszám)
formátumra, akkor találja meg jó eséllyel a scraper. Ha viszont innen seed-elsz, akkor ez nem biztos, hogy jó ötlet.Minta.mkv: a legegyszerűbb átnevezni (TC-vel gyorsan megy több is egyszerre) vagy törölni, seed forrásnál szintén nem jó ötlet. Itt írnak az advancedsettings.xml szerkesztésről, de elég régi a topik.
-
Csicsóka
őstag
válasz
DroiDMester #54430 üzenetére
Attól hogy itt keménykedsz, ordítozol, nem fogom megváltoztatni az álláspontom. Az itt lévő tesztek, kivétel nélkül hibátlanul mennek az én Z6+-omon CE alatt. Nem akadozik, és nem pufferel, alap helyzet, advancedsettings.xml nincs is. Rock64-en NFS szerver a forrás.
Még 1x, részemről ajánlott a Z6+! -
blakey
titán
válasz
tobias40 #54371 üzenetére
Melyik LE/CE-t használod? Az advancedsettings illetve a memorysize nem jó. Az elnevezéseket elnézve ez a korábbi Kodihoz való.
Ezek az elnevezések jók Krypton óta, kezdésnek ezzel is megpróbálhatod, hátha segít.<advancedsettings>
<cache>
<memorysize>209715200</memorysize>
<readfactor>8</readfactor>
</cache>
</advancedsettings> -
tobias40
veterán
Arra van ötlete vkinek hogy miért "ismétel" 5-10 mp.ket az iptv alatt a box,bizonyos időközönként?PVR SIMPLE
Olyan mintha bufferelne de nem homokórázik hanem megakad egy pillanatra a kép és leismétel 5-10 mp-et a műsorból.
LE és CE alatt is megpróbáltam 2 különböző box-al,elvileg a net sebesség is elég mert 20/10 MBit/sec. és ilyenkor más nem megy a hálózaton.Az advancedsetting.xml-ben ez van most,talán itt ajánlotta vki korábban..
<!-- Created using Easy Advanced Settings addon -->
<advancedsettings>
<network>
<buffermode>1</buffermode> <cachemembuffersize>252420</cachemembuffersize>
<readbufferfactor>10</readbufferfactor>
<curlclienttimeout>1</curlclienttimeout>
</network>
</advancedsettings>Köszi előre is!
-
blakey
titán
válasz
syler123 #54210 üzenetére
advancedsettings.xml-ben kéne beállítani, pl.:
<advancedsettings>
<cache>
<memorysize>209715200</memorysize>
<readfactor>8</readfactor>
</cache>
</advancedsettings>
Nálam ez jó, de tetszés szerint módosíthatod. Itt a topikban rákereshetsz az advancedsettings-re, lesz néhány találat. -
Beni2360
félisten
válasz
blakey #53741 üzenetére
Az is elképzelhető, hogy olyan hiba van nálad ami eddig nem tűnt fel de most már jelentkezik és ez hálózati vagy beállítási (advancedsettings) hiba - és ezt hol orvosoljam és hogyan?
Beállításhoz nem nagyon nyúltam csak frísítettem a 8.9... fw-t 9-re. De már a legutolsó 8.9... fw-nél is jelentkezett. Sajnos már nincsenek meg mivel elhat a régi HDD-m.
Na de lecseréltem az általad küldött dtb-t. -
blakey
titán
válasz
Beni2360 #53739 üzenetére
Melegedés miatt is lehet, de inkább a dtb hibája miatt lehet, ahogy írtam, nálam is 3-ból 2 boxon volt pufferelés bár az is igaz, hogy 4K HDR 60 fps esetén, alatta semmi gond nem volt. Az is elképzelhető, hogy olyan hiba van nálad ami eddig nem tűnt fel de most már jelentkezik és ez hálózati vagy beállítási (advancedsettings) hiba. Értem, hogy a Zidoon okés de simán elképzelhető, hogy ott jók a gyári hálózati beállítások.
-
blakey
titán
Gondoltam, hogy teszek azzal is egy próbát, hogy a micro SD-re (ez egy 8 GB-os SanDisk Ultra UHS-I kártya) a legfrissebb CoreELEC kerül és az lesz a fő rendszer. A CoreELEC viszont csontra fagyott a média adatbázis építése közben - Az S905W igényel némi + beállítást, hogy ne legyen vele gond, deinterlacing, NR legyen kikapcsolva, advancedsettings-ben legyen beállítva pufferméret (kb. 200-250MB), a dtb megfelelő kiválasztása is szükséges illetve az engedélyezési lista (Whitelist) is legyen kitöltve az S905W korlátozásai miatt, mivel enne hiányában pl. a 4K 25-30 fps anyagokat 4K 50- illetve 60fps-en játszaná le amitől akad, pufferel az egész lejátszás és ugye max 4K30fps-t tud a SoC.
Áramtalanítás, újraindítás után egyrészt a CoreELEC-nek valamilyen, amúgy távirányítóval kezelhetetlennek bizonyult safe mode-ja jelentkezett (ugye, a normál CoreELEC alapból HDMI-CEC-en keresztül a tévé távirányítójával irányítható). Fogpiszkálós újraindításnál meg ezt a hibaüzenetet kapom (úgy is, hogy a micro SD-re újra felírtam a CoreELEC image-t):
Filesystem corruption has been detected!
to prevent an automatic repair attempt continuing,
press any key or power off your system within the next 120 seconds - ez az áramtalanítás eredménye is lehet, újra kell írni a kártyát és mindenféle szinkronizálás előtt be kell állítani a boxot, utolsó mozzanat legyen, hogy felcsatolod és beállítod az adatbázist. Van TX3 Mini Sandisk-el és 0 hibával teszi a dolgát, természetesen a korlátain belül, hiszen bőven van amit nem tud normálisan lejátszani de ettől eltekíntve nincs vele gond, fagyás, stb. -
Mezga Aladár
veterán
Hali.
Adott egy x96 2GB verzió. LE belső tárolón és CE sd kártyán.
Hogyan tudnám megszüntetni azt, hogy random módon akad ha a felirat megjelenik a képen. Külső feliratról van szó.
Az advancedsettings.xml tartalma:<advancedsettings>
<gui>
</gui>
</advancedsettings> -
snpetit
aktív tag
válasz
tozso76 #52709 üzenetére
Ezt csináltad ugye? advancedsettings.xml, létrehozni az alábbi tartalommal a /storage/.kodi/userdata könyvtárba:
<advancedsettings>
<gui>
</gui>
</advancedsettings>X96-os S905X chippel, riccen feliratkor ahogy írtam nálam ezzel is CE 9.0.0
-
ztsoft
őstag
Elkészültem a sebesség tesztel a CE ext4-es és a sima CE között. Még annyit módosítottam, hogy nem csak a belső tárhelyen mértem, hanem egy pendrive-on is (ami nem igen acélos sebességben).
A pendrive egy Kingston 4 GB-os (pedig PC-n 9,5 MB/s átlag írási sebességet mutatott img kiírása közben).
ceext:~ # ./flash-bench
Creating test file flash-bench.tmp of size 512MB.
Benchmark: Sequential read Limits: Total size: 512MB Duration: 60s
512.0MB processed in 25.23s (20.29MB/s), CPU: user 0.01%, sys 0.71%
Benchmark: Sequential write Limits: Total size: 512MB Duration: 60s
512.0MB processed in 158.23s (3.24MB/s), CPU: user 0.00%, sys 0.11%
Benchmark: Random read Limits: Total size: 512MB Duration: 60s
449.0MB processed in 60.03s (7.48MB/s), CPU: user 0.04%, sys 1.17%
Benchmark: Random write Limits: Total size: 512MB Duration: 60s
512.0MB processed in 187.10s (2.74MB/s), CPU: user 0.00%, sys 0.11%A mérést így végeztem mind két rendszernél (CE ext4-es alatt az IR nem ment). Az általam kipróbált és bevált cache beállítást és az algorithmdirtyregions 0 alkalmaztam az advancedsettings,xml-ben.
1, Alap beállítások, cache, IR, pendrive-on.
2, Alap beállítások, cache, IR, belsőtárhelyen.
3, Teljesen belakva (filmek, sorozatok, videóklipek) a belsőtárhelyen.CE ext4:
1,
ceext:~ # systemd-analyze
Startup finished in 7.397s (kernel) + 12.811s (userspace) = 20.208s
kodi.target reached after 12.811s in userspace2,
Startup finished in 6.091s (kernel) + 12.068s (userspace) = 18.160s
kodi.target reached after 12.059s in userspace3,
Startup finished in 5.993s (kernel) + 12.166s (userspace) = 18.160s
kodi.target reached after 12.157s in userspaceCE:
1,
ceemmc:~ # systemd-analyze
Startup finished in 16.321s (kernel) + 11.928s (userspace) = 28.250s
kodi.target reached after 11.927s in userspace2,
Startup finished in 7.235s (kernel) + 11.978s (userspace) = 19.214s
kodi.target reached after 11.978s in userspace3,
Startup finished in 6.883s (kernel) + 12.287s (userspace) = 19.170s
kodi.target reached after 12.284s in userspaceJól látható, hogy a lassabb adathordozón az ext4-es verzió 8 mp-el gyorsabban indult, de ez a gyorsabb adathordozón már csak 1 mp.
-
Kroni1
veterán
Érdekességként írom, hogy az S912-es Z6+-on nekem a Netflix app nem megy rendesen, darabos a kép, pedig inputstream adaptive-ot is beállitottam, a cache-t is próbáltam beállítani, de sem 720p sem pedig 640p felbontáson nem folyamatos a kép. Ha az inputstream-nál auto-ról manualra állítottam a stream selection-t, akkor folyamatos lesz, de így kb. 480p-s felbontásban nézhetetlenül életlen a kép. Másnak ugyanezen beállításokkal 720p-ig nem akad állítólag, ha jól tudom 905-ös boxokon..
Másik amit észrevettem az advancedsettings beállítgatása közben, hogy ha belerakom a dirtyregions-t, (ami elvileg javítana a netflix-en, de nálam mégsem teszi) akkor az idle hőmérséklet vagy 9-10C-al magasabb lesz, 52 helyett inkább 61C az alap.
Úgyhogy dirtyregionst és a netflix-et is hagytam a fenébe egyenlőre.
-
headhunter
addikt
válasz
headhunter #49244 üzenetére
Netflix addon működik!
Most olyan gondom lenne, hogy KODI (0.13.21 netflix plugin) alatt szaggat (akadozik) a lejátszás, milyen beállítást kellene alkalmazni az advancedsettings.xml-ben vagy UPC net lehet a "ludas"?
<advancedsettings>
<cache>
<readfactor>15</readfactor>
</cache>
</advancedsettings> -
djherby
tag
Mecool m8s pro+ L mókolás: Táv megy, viszont a buffer problémán nem tudok felülkerekedni.
Két "stop the buffering" módszert is kipróbáltam. Tehát advancedsettings beállítás kipipálva. Nagy nehezen lemértem iperf-el is 600Mb/s körülit mutatott. NAS-ról nézném az anyagokat, file transfer: NFS mód. Ami beállítást lehetett kipróbáltam a Coreelec-ben. Szívesen vennék ötleteket Mecool tulajoktól, akinek megy NAS-ról a 4K HDR. Köszönöm, és Boldog Karácsonyt! -
blakey
titán
Akkor látod ha lejátszás közben előcsalogatod az infópanelt vagy bármit amit megnéznél, mögötte röcögni fog a kép, illetve ha tudod, hogy milyen a GUI S905-ön akkor ott is láthatod, hogy nem annyira folyamatos. Ha nem teszed bele akkor úgyis a felhasználók megcsinálják, nekem van előre mentett advancedsettings-em mert az SQL adatbázis is be van állítva.
-
T95Z
csendes tag
válasz
zsolee73 #47903 üzenetére
2.Két megoldás van.Vagy csinálsz a szerveren egy sql adatbázist és beállítod a advancedsettings-ben,
Vagy regisztrálsz a trakt tv-re,és utánna fel is telepíted mindkét boxra,és a beállításokban megtalálod a neked szükséges beállítást.Ez lassabb, mert meg kell várni a trakt szinkronizációt mikor elindul a box. -
-
Dolphine
addikt
Sziasztok!
Ha jól értelmezem az összefoglalót, akkor van lehetőség a CE belső fájlrendszerét is elérni PC-ről.
Az advancedsettings fájl így érdemes létrehozni, vagy hogyha a kártya a Win-hez van csatlakoztatva. Egyáltalán látható ez a fájlrendszer a Winen? -
blakey
titán
válasz
e90lci #46094 üzenetére
Itt van, hogy mit kell csinálni ahhoz, hogy legyen adatbázisod. Ha ez megvan akkor jön az advanedsettings.xml, még annyit betehetsz a watchedstate alá, hogy
<importresumepoint>true</importresumepoint>
Ha ezek megvannak akkor a Kodiban "fel kell csatolnod" a tartalmakat, beállítod a "scrapert", stb, ahogy szoktad és ezek után elindul a szkennelés, a médiatárat meg szépen létrehozza a NAS-son, ha egy másik eszközt ua. a Kodi verzióval szeretnél használni akkor az advancedsettings.xml beállítása után automatikusan behozza a tartalmakat, tetszölegesen itt is felcsatolhatod a mappákat.viszont annak ellenére, hogy HDR ikont a TV-m nem mutatja akkor annak ellenére van azért ugye? - csak akkor van HDR ha a TV ki is írja, ha nem akkor HDR-SDR konverzió van.
-
e90lci
senior tag
válasz
blakey #46084 üzenetére
Szia
Synologyn:
1:feltelepítve : phpMyadmin,webstation,mariadb
2:portok engedélyezve a tűzfalon a nasban(kivülre nincs egy port sem engedélyezve kívülről nem használom ezeket)
3.Létrehoztam egy felhasználót a phpMyadminban felhasználó:kodi jelszó kodi
4.Lérehoztam notepad++ al:advancedsettings.xml-t
Ez van benne:
<advancedsettings>
<videodatabase>
<type>mysql</type>
<host>192.168.1.10</host>
<port>3306</port>
<user>kodi</user>
<pass>kodi</pass>
</videodatabase><musicdatabase>
<type>mysql</type>
<host>192.168.1.10</host>
<port>3306</port>
<user>kodi</user>
<pass>kodi</pass>
</musicdatabase><videolibrary>
<importwatchedstate>true</importwatchedstate>
</videolibrary>
</advancedsettings>
A nas 192.168.1.10
5.bemásoltam a CE Userdata mappájába a advancedsettings.xml-t
6.kihúztam a boxot visszadugtam és felvettem a filmek mappát és keresés TMDB alpján.
Na most itt nem csinál semmit.
Nem értek hozzá ez az első próbálkozásom vele nem használtam még Mysql-t.Lehet ki maradt valami lépés nem tudom.Köszi előre ha tudsz benne segíteni. -
e90lci
senior tag
Sziasztok
Használ valaki synologynas-coreelec mysql párost.Próbálom ez alapján beállítani,de nem akar működni.A CE nél pontosan mi kell hogy benne legyen az advancedsettings.xml ben.Szerintem ott van valami gubanc vagy a jogosultságnál.CE:8.95.4.2 van mindkét boxon az egyik s912 a másik s905,van egy 3.is de szerintem azon nem fog menni együtt mert azon Libreelec van s802.
Köszi ha valaki tud segíteni. -
ztsoft
őstag
válasz
blakey #44094 üzenetére
Nagyon is jól hangzik. De! Félek az Amlogic hozzá állásától, vajon kiadja-e a kódot hozzá.
(#44102) blakey
Nincs kizárva, hogy ismét user error esete forog fenn.
Akkor most leírom, hogy a CE 8.95.2-n milyen beállítások vannak az alapon felül.
'444,10bit' az autostart.sh-ban. Az advancedsettings.xml-ben a cache módosítása:
<advancedsettings>
<cache>
</cache>
</advancedsettings>A Beállítások->Rendszer->CoreELEC a Disable deinterlacing be, a többi ki.
A Beállítások->Lejátszó->Videók->Feldolgozás a Jobb minőségű HQ skálázók ... 20 % (ezt nem tudom, hogy mire való), a többi be, az összes gyorsítás: Mindig.Ugyan ez van az LE 8.2.2.3 alatt is (próbáltam hasonló körülményeket teremteni a tesztek miatt is).
Ezek után, kérdés, kimaradt még valami, ami javíthat a lejátszás minőségén?
-
blakey
titán
válasz
vargalex #43595 üzenetére
De nem kell parancssorozni, nem értem miért kéne bármit is. Pl. OSMC-ben benne van a MySQL, tehát beírom a felhasználót, jelszót, portot és kész, ennyi, semmi nem kell sehonnan másolni, automatikusan lesz advancedsettings.xml, stb. Apple TV-n a MrMC-ben szintén ott a menüben való állíthatóság, szóval értem, hogy te szereted a parancsokat én pl. nem.
-
-
peterk
senior tag
válasz
FAQtyA #43317 üzenetére
Az advancedsessingsben a buffermode-ot állítsd 0-ra, ha USB-ről akarsz 4K videózni.
Ezeknél az amlogic boxoknál CE/LE alatt veheted nyugodtan ökölszabálynak is, hogy ha feltelepíted teljesen szűzen, akkor mindenféle konfigurálás nélkül menniük kell USB HDD-ről a 4K filmeknek. Sima, 2.0 USB-vel is.
Ha nem megy a 4K alapból - értsd kép sincs, vagy nagyon akad, vagy le sem játssza -, akkor ott valami nem beállításbeli gond van. Nem jó a CE/LE verzió, nem jó a dtb.img, nem jó az USB kapcsolat (nem hajtja meg eléggé a vinyót, rossz a kábel), stb.
Úgyhogy szerintem állíts vissza mindent alapbeállításra, töröld (vagy másold el) az advancedsettings fájlt, és próbáld meg úgy. Mennie kell.
-
FAQtyA
tag
válasz
Beni2360 #43315 üzenetére
Mivel nem volt még dolgom ilyen rendszerrel, ezért nem tudom minden jól van-e beállítva. Bogarászok az itt leírtakban, de lehet valami elkerülte a figyelmemet. Letöltöttem az ajánlott helyekről demókat. Cseréltem HDMI kábelt (igaz csak olyanra ami itthon volt, de lehet az sem jó), átdugtam a Sony TV-n másik HDMI portba, áttettem az SSD-t USB3.0 külső házba, átdugtam a box másik USB portjába, próbáltam 100-as LAN-on NAS-ról. Érdekes, hogy a Sony által készített demók közül van ami elindul, van ami szaggat, és van ami nem indul el. Van amin gondolkodik a box, de semmi több, van aminek egy idő után elindul a hangja, de nincs kép. Samsung és LG demók nem indulnak el. A whitelist-ben megjelenő összes 4K és 1080p felbontást kiválasztottam.Sajnos nem teljesen értem hogyan kell ezt a részt kezelni. Próbálgattam ezeket is változtatni. Egyébként a TV vált felbontást amikor az egyes videók elindulnak. A képfrissítés gyakoriságot beállítottam indításkor/leállításkor-ra. A cache-t is állítottam, jeleneg ez van benne, de nem vagyok benne biztos, hogy ez csinál is valamit:
<advancedsettings>
<cache>
</cache>
</advancedsettings>
Van olyan videó aminél egyszer kiírja valami (TV, vagy a box, nem egyértelmű nekem), hogy túl lassú forrás, van amikor nem írja, ha ugyanezt indítom. Persze meg-meg áll tölteni és szakadozva fut. -
FAQtyA
tag
Sziasztok!
A segítségeteket kérném tisztelettel! Mecool BB2-vel, USB-s dokkolóban csatlakoztatott SSD-ről, Sony 4K TV-n próbálom teszt jelleggel lejátszani a Youtube-ról letöltött 4K videókat. A BB2-n SD kártyáról induló CoreELEC 8.95.0 fut. Addig jutok a KODI-val, hogy csak forog a "gyűrűs homokóra", de nem akar elindulni egyik videó sem.
- COSTA RICA IN 4K 60fps HDR (ULTRA HD)
- Sony 4K Demo Another World
- Breathtaking Colors of Nature in 4K III Beautiful Nature - Sleep Relax Music 4K UHD TV Screensaver
- FLYING OVER NORWAY (4K UHD) 1HR Ambient Drone Film + Music by Nature Relaxation™ for Stress Relief
- 4K VIDEO ultrahd hdr sony 4K VIDEOS demo test nature relaxation movie for 4k oled tv
- Zion National Park. Autumn - 4K Nature Documentary Film
Próbáltam állítgani cache-t az advancedsettings.xml-ben, próbáltam nélküle is, de nem boldogulok. Tudtok egy csöppet segíteni, mit csinálhatok rosszul?
Nagyon köszi! -
gg72
veterán
Én is kísérletezgetnék egy kicsit a cache-vel, hol találom CE-n hálózaton keresztül az advancedsettings.xml fájlt, ill. ha az nincs hová illesszem be?
-
junkpod
veterán
válasz
peterk #43203 üzenetére
Hát elsőre nem találtam semmit. Megnéztem a lejátszási listákat és menü shortcut fájlokat amit generált, egyeznek a régi verziokkal...
Valami generál setting lehet, de nem jövök rá.
Atleptem rajta: ha én csináltam lejátszási listát, azt csatoltam a menuhoz akkor hibátlan.Blakey: erősítő és tv nélkül valóban 480p indul... Ezt kellene egy advancedsettings-ben felülírni, lehet?
-
peterk
senior tag
Erre lenne való helyi hálózat esetén a bufferelés. Ami alapból ugye nincs. Nem üdítő dolog helyi hálózatról 20mp-es buffereléssel kezdeni, de valamit valamiért. Írtam egy példát lejjebb advancedsettings.xml-re. Nem állítom, hogy nálad azzal azonnal menni fog, de az egy használható kiindulási alap, amit lehet finomítani. Egy próbát megér.
Mindemellett én inkább kiszállok a bitrate vitából.
Ez úgyis szürke terület már. 100mbit-nél az 50mbut/s fölötti sebesség már simán az a tartomány, ameddig belelassulhat a net úgy is, hogy képtelenség távolról megmondani, hogy lassú. Egy sz*rabb minőségű a router (vagy már öregszik, esetleg túl meleg van), vagy az egyik hálózati interface gyengébb és sok ethernet packet veszik, satöbbi satöbbi. Ahol minden rendben van, ott lehet 90mbit/s stabilan, máshol meg 50 is alig. Aztán láttam én már olyant is, hogy valakinek azért nem ment még az 1080p lejátszás sem hálózatról, mert a torrent kliensét nem állította be rendesen, és letöltés után minden filmje kb. 20 ezer darabra volt szerteszórva a filerendszerben.
Aztán amikor le akarta játszani, csodálkozott, hogy még azon a gépen sem ment, ahova letöltötte.
Szóval én úgy vagyok vele, hogy szívesen válaszolok, ha kérdeznek. Miért tartsam titokban, hogy nekem mi működik és mi nem? És lebeszélni sem fogok senkit a próbálkozásról csak azért, mert lehet, hogy kudarc lesz a vége. Az teljesen biztos, hogy ha meg sem próbálod megoldani, akkor biztos, hogy nem fog menni.
Aztán lehet, hogy akkor sem, ha megpróbáltad, de akkor legalább megpróbáltad.
-
peterk
senior tag
válasz
darvinya #42871 üzenetére
Ha nem csináltál advancedsettings-et, akkor nincs "kva cache", mert local (USB) lejátszáskor a kodi nem cache-el. A laptopodon sem. (Van egy "minimális frame buffer, de az elenyésző a 2GB-hoz képest.)
Egyébként azért nem cache-el (bufferel), mert nincs rá szükség. Az USB sebessége bőven elég arra, hogy ne kelljen komolyan bufferelni, 4K videót sem. Már akkor, ha az az USB megfelelő sebességgel működik a boxodon.
u.i.:
Nem kapcsoltad ki esetleg véletlenül a hardveres dekódolást? -
ztsoft
őstag
válasz
vargalex #42854 üzenetére
Jogos, de egy kezdő Linux-os nem fog ennyire mélyen belemászni a rendszerbe (már csak a Kodi PID megkeresése is bonyolult lehet a számára). Meg lehet nem is érdekli ilyen szinten.
Maradva az előbbi filmnél, lejátszás nélkül.
root@CoreELEC:/# grep -E '(VmSize|VmPeak)' /proc/2988/status
VmPeak: 1047760 kB
VmSize: 709880 kBLejátszás alatt.
root@CoreELEC:/# grep -E '(VmSize|VmPeak)' /proc/2988/status
VmPeak: 1047760 kB
VmSize: 1032828 kBAz advancedsettings.xml tartalma.
<advancedsettings>
<cache>
</cache>
</advancedsettings> -
peterk
senior tag
válasz
darvinya #42823 üzenetére
Olvasd el amit a cachelésről pár hozzászólással lejjebb írtam. A cache méret csak egy (nem is a legfontosabb) beállítás, ha hangolni akarod a lejátszódat.
Ha gigabites neted van, és 4K videók helyi vagy helyi hálózatról való nézése a célod, akkor meg felejtsd el az egész cachelés hacukát. Töröld le az advancedsettings-et, alapból menni fog. (Ha nem megy, gigabit ellenére sem, akkor ne a cache beállításd bizdergáld, hanem a hálózatodat nézd át, mert valahol, valami nem stimmel.)
-
peterk
senior tag
válasz
ztibor #42791 üzenetére
Igen, elrontottál.
A buffermode=1 azt jelenti, mint MINDENT bufferel a kodi. Helyi videót, külső HDD-ről játszott videót, hálózatról játszott videót, streamelt videót, mindent. Ezt CSAK AKKOR érdemes használni, ha wifid vagy 100-as neted van, és nagy bitrátájú 4K videókat akarsz streamelni. Azok normál esetben (bufferelés nélkül) szaggatnának, de ha bufferelteted, akkor - annak az árán, hogy az elején pár másodpercig előtölt - le tudsz játszani folyamatosan olyan filmeket is, amiket enélkül nem tudnál.
Ha nincs ilyen filmed (vagy csak nagyon kevés ilyen van), akkor a buffermode-ot állítsd 0-ra vagy 2-re. A 0 az alapértelmezett, ami nem bufferel helyi ill. helyi hálózatról (pl. NAS) lejátszott fájlokad, de bufferel minden mást, webes streaminget, ftp, webdav, stb. protokollokat is. Ha utóbbit nem használod, vagy nem akarod buffereltetni, akkor pedig állítsd a buffermode-ot 2-re. Ha nem értetted amit írtam, akkor csak állítsd simán 0-ra.
Emellett pedig - ha már hozzányúlsz a buffereléshez, advancedsettingshez - akkor van egy nagyon fontos beállítás, amit kihagytál. Ez a "readfactor", ami - egyszerűen mondva - az "előtöltés sebességét" szabályozzal. Azt tudod vele állítani, hogy a film bitrate-jéhez képest hányszoros sebességgel bufferelje (töltse) a videót. Ha pl. a readfactor=1, akkor nem bufferel semmit, mert a netről pontosan olyan sebességgel fogja olvasni az adatfolyamot, mint a stream bitrate-je. Ergó nem tud bufferelni, mert nem tud "előtölteni". Ha pedig mondjuk readfactor=10-et állítasz be, akkor ha a streamed/filmed mondjuk 5mb/s-os, akkor a kodi háttérben 50mb/s-al (tízszer akkora sebességel, mint ami a lejátszáshoz kell) próbálja letölteni a videót. Ergó gyorsan feltöltődik a beállított buffer. Nálad az volt a baj, hogy nem állítottad be, ezért az alapértelmezett értékkel dolgozott, ami ha jól emlékszem 4. Ez azt jelenti, hogy egy saját vinyóról játszott sima 3-5mbit-es 720-s filmet csak 15-20mbit-el töltött elő, és mivel megadtál neki egy jókora cache méretet, jó sokáig elbíbelődött vele, mire feltöltötte a buffert, és elkezdte a lejátszást.
Összefoglalva: a bufferelés jó beállítása marha sokat segíthet, de csak akkor, ha tudod, hogy mit akarsz nézni (netes streamek, helyi 720p sorozatok, helyi 1080 ripek, 4K streamek, 4K csúcs minőségű videók), és milyen sebességgel tudod elérni az adatot. Thumb rule-nak ki lehet indulni abból, hogy helyi videót csak akkor bufferelünk, ha csak 100-as net vagy wifi van és high quality (a demókhoz hasonló bitrate-ű) 4K videókat akarunk nézni. Minden más esetben a buffermode legyen 0 (vagy 2, ha webdav és társai nem kellenek). A buffersize/memorysize legyen 1 gigás gépeken 100, max 150MB, 2GB gépen 300-400MB-id is el lehet menni, 3GB gépen pedig akár 800MB-ig is, de annak már nincs sok értelme. A readfactor pedig legyen magas, legalább 10, vagy több.
Itt egy beállítás, amit kipróbálhatsz. Ez általános használatra, saját vinyóról, helyi hálóról filmnézésre, és streamek nézésére jó:
<cache>
<buffermode>0</buffermode>
</cache>Ezt pedig akkor, ha 100-as hálón akarsz olyan filmet nézni, ami akadozik.
<cache>
<readfactor>10</readfactor>
</cache>Ez utóbbit - ha így is akadozik - akkor finomhangolni kell, trial and error alapon, ha máshogy nem megy. És ez utóbbi - ahogy fent írtam - mindent bufferelni fog, a sima SD/720p videókat is, ami ugye nem túl kívánatos. Úgyhogy - ha szükséged van a második esetre is, akkor - utóbbit érdemes egy külön profilba tenni, és ha ilyen filmet nézel, átváltani arra a profilra, aztán utána vissza a "normálba".
-
ztibor
senior tag
Próbaképpen megcsináltam a cache növelést, és azt tapasztaltam hogy előtte soha nem bufferelt az HBO GO, miután betettem az advancedsettings.xml-t többször hosszan bufferelt a megnézett két film alatt.
Miután töröltem a file-t, megint semmi probléma a nézett filmeknél.<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<advancedsettings>
<cache>
<memorysize>157286400</memorysize>
</cache>
</advancedsettings>Elrontottam valamit?
-
peterk
senior tag
válasz
blakey #42544 üzenetére
Én nem terjesztek semmit, én is gigás boxot vettem .... nem véletlenül. De ettől még tény, hogy az x86-os (inteles) saját építésű médialejátszómon megy a 4K - youtube és saját filmek is - ubuntu/kodi alatt. Ami nem megy, azok a letölthető demó 4K HDR demó videók. Van ami azokból is megy, de többségük be-be szaggat, van ami nézhetetlenül.
Egyébként a 4K youtube videók ill. a saját 4K-s filmek nekem még a Sony XE85-ös TV-men is mennek a 4K youtube videók (androidos a TV, sideloadolt youtube apk-val, ami tudja a HDR-t), és a filmjeim is. Sajna azok TV-ről nem HDR-esek, mert a beépített video lejátszón kívül (ami csak helyi vinyóról tud lejátszani) semelyik másik app nem tudja a HDR-t. De a filmek akadás nélkül mennek. Az viszont érdekes, hogy a TV-re telepített Kodi akadozgat, miközben a médialejátszóm Kodi-ja röccenés nélkül viszi ugynazokat. A TV-s kodi-t nem állítgatttam, nincs advancedsettings, stb., a médialejátszót viszont rendesen beállítottam (saját magam telepítettem a headless ubuntu servert és rá a kodit). Mivel mindkettő kodi 17.6, és mindkét hardvernek bírnia kellene, gondolom a különbséget az androidos környezet ill. az androidos kodi optimalizálatlansága okozhatja.
Hozzáteszem, hogy csak a TV ill. a média lejátszó 100-as (ill. a medialejátszó 1XX-s, mert wifi, pontos sebességet nem mértem), minden más itthon - router, switchek, NAS-ok - gigásak, lehet, hogy ez is segít valamit. (Az említett médialejátszóm egyébként az emeleti hálóban van, és azért nem gigán lóg - van benne gigás kártya - mert nincs vezetékes hálózatom ott, így maradt a wifi. De elhiheted nekem, hogy ha nem tudnám rajta nézni a letöltött 4K filmeket, akkor már rég fel lenne vezetve a vezetékes net oda is
)
Ja, és természetesen eszemben sincs "ajánlani" a 100-as netes lejátszókat. Csak a tényt mondtam, hogy azért a kodi is meg tud hálálni egy kis plusz ramot, ha van neki, és rendesen be van állítva, szóval nem pénzkidobás pl. 2 gigás boxot venni 1 gigás helyett, még coreelec-re sem. (Én pl rengeteg NFL gamepass-t is nézek. Annak pl. nagyon kell a nagyobb video buffer, mert meccsnapokon a streamelés sebessége nem megbízható, időnként erősen tud akadozni. A nagyobb cache-el viszont meg tudom úgy oldani, hogy nem élőben nézem - akkor sajna a cache nem segít, hiszen nincs mit előre tölteni -, hanem 1 vagy 2 perc késleltetéssel. És így nagyon szépen kisimítja a lejátszást, megszűnik a bosszantó akadozás, bufferelés. Az alap cache beállításokkal viszont ez nem működik, úgy is szaggat.)
-
peterk
senior tag
válasz
Beni2360 #42534 üzenetére
A különböző "wizard"-okban is lehet a cache-t állítani (Ares Wizard, stb.) Én nem használok ilyent, mert egyszerűbb direkt beírni advancedsettingsbe, de láttam video-n, hogy a legtöbb tudja.
Az advancedsettings-et így kell kitölteni. HOW-TO:Modify the video cache (Kodi wiki)
-
blakey
titán
válasz
BullZeye #41666 üzenetére
A Minix programja "XBMC for Minix" néven fut
Azt kell használni ami ezekhez a boxokhoz optimalizált.(#41651) szabi__memo
Ha minden 5-ik anyaggal gondok voltak, akadozott a GUI akkor igen, hibátlan volt (számodra), most viszont semmivel sincs gond és ez csak a CE 8.90.5 óta van így. Tényleg úgy működik, sőt, jobban, mint S905 esetében az LE.#41663) csibuka85
Nem értem a "szenvedés" okát, leírtam, linkeltem, hogy mit kéne tenni, a következő lépés, hogy mewgcsinálom neked.A mai médialejátszók ilyenek, mindent be kell szerezni hozzá, frissíteni kell stb. Az a box egy hibátlan médialejátszó lenne CE-vel, telepítése egy program segítségével 2 perc, behelyezed a kártyát a boxba és a bekapcsológomb hosszannyomásával kártyáról bootoltatod, onnantól kezdve az indul. Beállítod a Kodit ahogy kell és onnantól lesz egy jó lejátszód, 0 akadással. Ehhez kell majd egy fájl (advancedsettings.xml) amit elküldünk ha kész vagy, bemásolod és semmi gondod nem lesz.
-
ztsoft
őstag
válasz
blakey #41311 üzenetére
A 60 mp-nek elégnek kellene lennie, itt valami más lesz. Átnéztem az összes logot, de egyértelmű hibát nem találtam. Ugye a belső hálózati csatlakozást használod (nem külső USB-s hálózati modult)?
Tenni kéne még egy próbát, ugyan úgy, mint az előbb, de az Adatbázis mellé a libcURL-t is betenni a listába, hátha fény derül valamilyen hálózati hibára.
Más nem használ MySQL-t?
Csak a videó, és a zene részére (amit megadtál az advancedsettings-ben), a többire a belső SQL3-at használja. Esetleg a NAS logjában lenne érdemes megnézni, hogy szerepel-e benne hibás csatlakozásra utalás.
-
ztsoft
őstag
-
blakey
titán
válasz
hunaqua #41287 üzenetére
Igen, ezt fel kell vésni valahova, 2018.07.17-től az S912 nagyon jól működik CE8.90.5-tel, nem találtam olyan anyagot amit ne vitt volna, de majd ma.
A Leia és MySQL nincs barátságban, ezt még meg kell oldani, a következő a szitu, advancedsettings.xml-ben szépen be van állítva, utolsó Leia amivel ezelőtt jól működött az talán a CE 8.90.2 volt, most azt csinálja, hogy úgy indul, mintha valóban működne, de üres lesz minden könyvtár viszont ha nyomok egy OK-t a Zenékre akkor elkezd dolgozni és 3 másodperc múlva mindenhol betöltődik és jól működik. A korábban említett és tegnap újra ellenörzött plusz táblák benne vannak az adatbázisban, tehát az nem gond, itt valami más lesz a hiba. Esetleg számít, hogy advancedsettings-ben videodatabase van elől vagy sem?
-
blakey
titán
Nem tudom és egyelőre nem is érdekel, amig nem találok hivatalos utalást, hogy MySQL adatbázisban módosítani kéne, addig nem fogom megtenni. Te láttál hivalatos leírást, hogy módosítani kéne az advancedsettings.xml mysql-re vonatkozó beállításait?
Semmi nem romlott el, kiírtam a 8.90.4-es CE-t és nem működött az elérés, azaz nem olvasta be. Semmi baj nincs a MySQL adatbázissal. -
blakey
titán
Ahhoz, hogy a MySQL adatbázis működjön nincs szükség HDR-es dolgokra, csupán az elérést kell megadni és, hogy jelölje a megnézetteket, stb. Ennyi kell hozzá:
<advancedsettings>
<videodatabase>
<type>mysql</type>
<host>XXX.XXX.XXX.XXX</host>
<port>3306</port>
<user>KodiUser</user>
<pass>KodiPassword</pass>
</videodatabase>
<musicdatabase>
<type>mysql</type>
<host>XXX.XXX.XXX.XXX</host>
<port>3306</port>
<user>KodiUser</user>
<pass>KodiPassword</pass>
</musicdatabase>
<videolibrary>
<importwatchedstate>true</importwatchedstate>
<importresumepoint>true</importresumepoint>
</videolibrary>
</advancedsettings>
Nem hinném hogy a HDR-es rész megoldaná valamint a MyVideos már 110-es. -
blakey
titán
Nekem megvan az adatbázisom Kodi 16, Kodi 17 és Kodi 18-hoz, a múlt héten próbálkoztam és a frissen kiírt CE 8.90.4 nem tudta olvasni, olyan mintha az advancedsettings.xml nem lenne viszont néha meg megjelent.
Korábbi verziókkal nem volt gond. Milyen "field" van a video adatbázisban? Mert a CE képminősége jobban tetszik, meg a DRM miatt lassan át kéne állnom Leiára.
-
ztsoft
őstag
válasz
Beni2360 #40912 üzenetére
Az esetek 90 %-ában döccen a kép, persze, függ a felbontástól (720p-nél ritkán csinálja), a videó sebességétől (minél komolyabb, annál jobban csinálja), talán még a csillagok állása is befolyásolja.
Az egyetlen, eddig ismert ellenszere a Kodi Dirty Regions kikapcsolása (azt most hirtelen nem tudom, hogy a LE 8.2-nél használható-e). Sajnos, számomra több hibát eredményezett, mint amennyit javított (magas CPU használat, drasztikusan megemelkedett SoC hőmérséklet, időnkén nagyon belassuló Kodi, csak erre emlékszem, de lehet van több is).
A Kodi Dirty Regions kikapcsolásához az advancedsettings.xml fájlba kell a következő kód.
<advancedsettings>
<gui>
</gui>
</advancedsettings>ui.: Még annyit, hogy eleinte nekem sem tűnt fel, nem is nagyon nézek filmet feliratosan. Ahogy egyre többen leírták, hogy náluk is csinálja, meg blakey konkrétan leírta, hogy miben nyilvánul meg. Nekem is azonnal feltűnt.
-
ztsoft
őstag
válasz
ztsoft #40355 üzenetére
Teszteltem az új 8.90.4-es verziót S912-n. Maradt a beállítás az előző verzióból, azaz a cache beállítás. Nem sok különbséget vettem észre az előző verzióhoz képest, amit igen, azt le is írom.
Amit az előző verziónál a magas CPU használat miatt alkalmaztam, az most nem működik, pontosabban, valószínűleg ez lett az alap beállítás, mivel nem számít, hogy ott van, vagy nincs.
<advancedsettings>
<gui>
<algorithmdirtyregions>3</algorithmdirtyregions>
</gui>
</advancedsettings>Természetesen, a már leírt hátránya érezhető (akit ez zavar, az a 3-ast írja át 0-ra. Így marad a magas CPU használat). Az RSS használatát továbbra is kerülni kell, 60 % fölötti CPU használata miatt.
Egy számomra nagyon nagy hiba viszont előjött ezzel a verzióval. A Wi-Fi szinte használhatatlan lett, 5 GHz-en max 30 Mb/s-et tud mindkét irányban (itt van az előző verzió tesztje, [link], ugyan ezt hozza most az LE 8.2.2.3-as verzió is, egyéb hiba kizárva).
Ami még számomra furcsa, hogy engedélyezett Wi-Fi esetén simán kér magának IP címet aktív kábeles kapcsolat esetén is (azaz, a box-nak 2 db IP címe van), újra indítás után is. Ráadásul elsődlegesnek használja a Wi-Fi-t.Konkrétan tiltani kell a Wi-Fi-t.
Összességében, számomra rosszabb lett ez a verzió.
Sajnos, egyre jobban kezd kirajzolódni, hogy az S912-höz a nem létező hardveres támogatás miatt, nem lesz kompromisszumok nélküli, tökéletesen használható új verzió.
-
kikinda2
tag
válasz
darvinya #40558 üzenetére
Nagyon köszönöm a haszos tanácsokat darvinyának blakey-nek, zsoft-nak és mindenkinek. Mindent kipróbáltam amit ajánlottatok és azok kombinációit is. Sajnos a jelenség fennáll. Ha feltelik a buffer egyszer, akkor már nem töltődik több bele, továbbtöltése leáll és amikor kifogy, leáll a lejátszás. Ezért töröltem az advancedsettings.xml-t.
Egy valami azért szemet szúrt a log-ban. Amikor elindul a lejátszás a rendszer nem találja a libamplayer.so fájlt és helyette a libamcodec.so-t tölti. Ez lehet, hogy normális, de lehet, hogy a Csicsóka Mix v2 sajátossága.
Mindegy, lépjünk tovább.. -
-
kikinda2
tag
Kedves fórumtársak.
Azt szeretném megkérdezni, hogy hogyan kell helyesen beállítani a video cache paramétereket a v16 Jarvis KODI-ban. Csicsóka MIX-et használok v16 KODI-val és 8-as kernellel.<advancedsettings>
<network>
<cachemembuffersize>471859200</cachemembuffersize>
<readbufferfactor>10</readbufferfactor>
</network>
</advancedsettings>Én a fenti beállításokat használom és a jelenség a következő:
Elkezdek játszani egy filmet NAS-ról. A buffer szépen feltöltődik, majd amikor feltelik leáll az előtöltés és a lejátszás a bufferből folyik tovább addig, míg ki nem fogy és a lejátszás - minden egyéb jelzés nélkül - leáll.
Valami ötlet?? -
ztsoft
őstag
válasz
ztsoft #40271 üzenetére
Volt egy kis időm, gondoltam tesztelem tovább az új CE-t. Próbálkoztam a beállítások módosításával, elsőnek a cache méretét módosítottam (nem tudom, hogy mennyi az alap, de az kevés, Wiki szerint 20 MB az LE-nél), így már a korábban említett telefonos 4K-s felvételt is szépen viszi. Jelenleg ennyi módosítás van az advancedsettings.xml fájlban.
<advancedsettings>
<cache>
</cache>
</advancedsettings>Egy dolog azonban nem változott, az a magas CPU használat (beállítások módosításával sem sikerült csökkenteni). Ami még feltűnt, hogy nem mindegy, hogy éppen mi van kijelölve, azaz, ha egy film, sorozat, kiegészítő van kijelölve, akkor 40 % alatt marad, ezzel ellentétben nem megy 50 % alá (inkább közelebb a 60-hoz). Természetesen ez rossz hatással van a box hőmérsékletére is, sokkal jobban melegszik.
Képek a top-ról.
Film kijelölve.Sajnos a képernyőképet nem tudom ide feltölteni a mérete miatt, így külső megosztó oldalt használok, film, üres.
Még egy érdekes tapasztalatot szereztem, egy h265-ös, FHD-s filmet indítva a fájlkezelőből (mivel a két példányban létező "Jurassic World", egy sima, és egy 3D-sből csak az utóbbi került be az adatbázisba), a CPU használat egyből 30 % alá esett. Megállítva a filmet, vissza lépve a fájlkezelőbe, azonnal 60 % fölé emelkedett.
Valami nagyon nem jól működik.
Találtam egy témát a CE fórumán a magas CPU használat miatt, [link], van is egy megoldás rá (3. hozzászólás), de egy másik hibát elő is idéz.
Kipróbáltam amit ajánlottak, RSS nélkül a kezdőképernyőn 22 % alatt marad a CPU használat, de már csak az RSS bekapcsolásával 55 % fölé emelkedik. Az említett többi helyen javulás tapasztalható.
Ismét az előbb említett film, lejátszás közben (25 % alatti CPU használat) a codec info-t előhozva (35 % alatti CPU), folyamatos "döccenés" tapasztalható. A feliratoknál is tapasztalható "döccenés".Összességében, még nagyon nem alkalmas napi használatra. Ahogy a képernyőképeken is látható, a CPU terhelés nagyban függ az aktuális FPS-től, ez pedig a nem létező hardveres támogatás következménye.
-
satel
tag
válasz
blakey #39594 üzenetére
Sajnos nem történik semmi.
Bemásoltam a kiegészített advancedsettings.xml file-t a megadott helyre, de semmi. Kipróbáltam úgy is, hogy ebbe a file-ban csak ez szerepelt:<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<advancedsettings>
<video>
<subsdelayrange>100</subsdelayrange>
</video>
</advancedsettings>aztán már csak ez:
<advancedsettings>
<video>
</video>
</advancedsettings>de nem akarja az igazságot. Természetesen minden módosítás után újraindítottam.
Csicsóka a te KODI-dban megy ez a megoldás?
Van ötletetek még?
-
satel
tag
válasz
blakey #39576 üzenetére
Csináltam egy advancedsettings.xml file-t, és ezt tettem bele:
<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<advancedsettings>
</advancedsettings>
ezt a következő helyre másoltam:
/storage/.kodi/userdata/
(van egy ilyen file a system-ben is, de azt nem engedi felülírni)
de nem csinál semmit, minden felirat ugyanúgy jelenik meg, mint a plusz sor nélkül.
Ettől elméletileg minden feliratot 100 mp-cel arrébb (merre?) kellene tolnia.Valami ötlet?
-
blakey
titán
advancedsettings.xml-be lehene de akkor minden feliratra ugyanaz vonatkozna. Ilyen mértékű felirat eltolásra szerintem egyetlen lejátszó sincs felkészítve max. PC-n egyes szoftverek.
-
djnice
veterán
válasz
Beni2360 #37889 üzenetére
S912-nél ha az advancedsettings.xml-t kibővíted ezzel, akkor a következők fognak javulni (Kodi Dirty Regions kikapcsolása, CPU tehermentesítése, GPU gyorsított GUI):
- Felirat megjelenítésekor nem fog megakadni a lejátszás
- 1080p 10bit H.264 (Hi10P) szoftveres lejátszása
- 1080p Netflix szoftveres dekódolása
- Gördülékenyebb Kodi felület<advancedsettings>
<gui>
</gui>
</advancedsettings> -
blakey
titán
válasz
Ejelhar #37187 üzenetére
keyboard.xml a fájl, többször ellenőrízve, advancedsettings.xml tökéletesen működik, tehát ez nem lehet gond. A .kodi/userdata/keymaps alatt nincs semmi, ssh-n keresztül ellenőríztem, bemásolom a fájlt, újraindítom a boxot, vagy beolvastatom ssh-n keresztül, de semmi, minden ua.
-
MCs88
aktív tag
Egy ideje az S912-es boxot használom, de visszatérnék az OSMC miatt a 905X-re de újra szopáshalom jön a gigabites USB-s ethernettel:
LE-8.2.2.3 és OSMC 1.0: 4K film be-be szaggat, pedig a 2 rendszerben teljesen más a default cache beállítás is, de igazából cache nélkül is mennie kellene.
LE-8.90.5: tökéletesen megy a 4K, itt alapból nincs is cache beállítáva.
Mind3 esetben az iperf ugyan úgy 180Mbit körül mér a boxon kliensként.
Elképzelhető, hogy más driver van a 8.2.2.3/OSMC-ben mint a 8.90.5-ben?Esetleg egy advancedsettings.xml-t megosztana valaki akinél minden rendben hasonló felállásban?
-
Media guru
csendes újonc
válasz
Ejelhar #36827 üzenetére
advancedsettings.xml
<videodatabase>
<name>MyVideos</name>
<type>mysql</type>
<host>elérésed </host>
<port>3306</port>
<user>felhasználó a MYSQL-t eléréshez</user>
<pass>jelszó</pass>
</videodatabase>Beírod az elérésed, felhasználót, jelszót, és nem kell szkennelni.
Mysql elérést otthon kell beállítanod, és a Libre lejátszókat , itt a fórumon leírtak szerint.
Innentől kezdve, csak az adadtbázist kell elérnie a külső eszközöknek, az meg gyors lesz.
Persze a portot ki kell engedni."HTPC-vel kezdtem 10 éve, nem a levegőbe beszélek."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gamer PC kompromisszumokkal, de garanciával RX 7800 XT + Ryzen 5 3600 32Gb-DDR4
- Ryzen 8500G+ Kingston 32Gb+1Tb 980pro NVME SSD
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 4060/5060/4070/5070 +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- AKCIÓ - INGYEN POSTA - ÚJ GAMER PC - i5-12400F - RTX 5060 - 16GB RAM -1TB SSD - www.olcsogamerpc.hu
- AKCIÓ - INGYEN POSTA - ÚJ GAMER PC - i5-12400F - RTX 4060Ti - 16GB RAM -1TB SSD -www.olcsogamerpc.hu
- Apple iPhone 12 Pro 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G9 OLED 240Hz Dual QHD 0,03ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest