Hirdetés
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen videókártyát?
- Milyen egeret válasszak?
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- Azonnali fotós kérdések órája
- iPad topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lifeforce
őstag
-
Lifeforce
őstag
A mostani hétvégém sikeresnek minősül...
Íme a mai termésem: Minix Neo X8 Custom XBMC Edition by Lifeforce
- Ki van kapálva az összes letölthető google alkalmazás, és felesleges programok.
- Processzor sebessége 1280-1920 közöttire állítva
- Launcherek kipakolva
- XBMC launcherre programozva
- XBMC felülete átszabva egy kicsit, és a Neo X8-hoz igazítva.
- Kikapcsoló gomb és a kedvencek kiszedve, RSS feed elvékonyítva
- Kikapcsolás funkció a menübe téve, azonnali kiválasztással, és almenükkel.
- Kikapcsolás funkciók átprogramozva: Kikapcsolás (ez a funkció eddig nem működött az X8-ban), Időzített kikapcsolás (eddig egyik androidos verzióban sem működött), Időzített kikapcsolás megállítása, és végül újra indítás.
- Game vezérlők (XBOX és PS) bele integrálva
- Egyéb finomhangolásokSzokásos SD kártyás formátum...:
Letölt, 1x kicsomago,l a könyvtárban lévő 3 fájlt átmásolod az SD kártya gyökerébe, majd vagy bekapcsolt állapotban a saját flashelő programjával megnyitod, vagy a belapcsoló gomb + 5 másodperc recovery gomb megnyomásával indítod a frissítést.
És fegy figyelmeztetés: Ez a rom Kizárólag a Minix Neo X8 készülékhez való, csak arra töltsd rá, különben tégla lesz a készülékedből!
(Végre megint van egy jól működő lejátszóm egy darabig)
-
GIJoe
addikt
Üdv, tudnátok ajánlani appot, ami hwesen kezeli a HEVCt? (MX Playerrel nem ment)
-
e90lci
senior tag
Sziasztok.
Valaki megnézné nekem akinek Google tv m8-as a van kapcsolódik e neki a tv-hez HDMI-cec en.Próbálom összehozni egy LG la660-assal de az istennek sem akar sikerülni Simplink bekapcsolva a tvn,m8 on is a cec de semmi. -
vlevi
nagyúr
Egy újabb érdekws készüléket talaltam.
Eweat EW802 Android TV Box (Amlogic S802) Supports External SATA Drives, Features Dual Wi-Fi Antennas
Az érdekessége természetesen a 12V-os táp, es a Sata csatlakozó.
-
e90lci
senior tag
-
Lifeforce
őstag
Megoldottam a kérdést, átállok NTFS-re
Csak egy adat az érdekesség kedvéért, másolás NTFS-el 45mb/s, ext4-el 85mb/s
Brrrr -
e90lci
senior tag
Miért nem NFS-megosztást használsz?Nekem csak a 3DBD iso-nál torpan meg egy picit ritkán,de a sima BD iso-t viszi mint kés a vajat akadás mentesen az xbmc.Linux - Linux Nfs megosztás,próbáld ki.Nekem egy DS213 szolgál ki egy Google tv m8-ast,Mede600-ast meg egy Rasberry Pi-t működik rendesen minden Gbites hálózaton Lan-kábellel összekötve.
-
törölt tag
Keversz valakivel. Én nem használok USB -s vinyót. A haverokkal van egy közös tárunk, azzal tudok tesztelni, de aktívan nem használok ilyet. Csak a NAS -t. Vagy a Mount Managerre gondolsz? Az nem USB -hez kell, hanem a NAS csatolásához a miniPC fájlrendszerébe (CIFS csatolás).
-
-
törölt tag
válasz
Lifeforce #468 üzenetére
Nos, egyrészt gőzöm sincs, hogy ezt hogyan gondoltad. A NAS -on nincs HDMI kimenet. Nekem sem a TV -men, sem a monitoromon nincs hálózati csatlakozó. Ilyen sztem csak a Smart TV -ken van. Minek vennék Smart TV -t, mikor a miniPC számomra sokkal többet ad és az ára bőven kijön a Smart/nem Smart különbözetből. Sőt! Manapság vmi külső egység (pl. Set Top Box) nélkül lassan már adást sem tudsz nézni. Tök fölösleges a tuner. A TV tulképp már csak egy monitor. Másrészt olvasom a NAS -om topikjában a különböző hálózati lejátszó szoftverek (Twonky, Plex, miniDLNA, stb.) előnyeit, hátrányait. Az egyiknek a formátummal van baja, a másiknak az ékezetes karakterekkel, stb. Én meg rányomok a Mount Managerre és ott a két Terra a miniPC -n.
-
válasz
#79335424 #465 üzenetére
Zyxel NSA325 may be a lesser known brand, but has a highly adaptable configuration. Using Polkast as one of its cloud sharing options, you can also install a WordPress server and many other network services including a DLNA media server. It is more like a small Linux server than it is just a networked hard drive. Starting at around $75 for a 1-bay drive enclosure and $175 for a 2-bay enclosure (you supply the hard drives), this setup is geared more towards someone whom is comfortable setting up and configuring electronic devices.
Én egyébként egy SeaFile-szerver telepítésén gondolkozom, de Androidra sajnos nincs, pedig szerintem nagyon jó lenne egy miniPC-n.
Üdv: MaCS
-
törölt tag
válasz
Lifeforce #463 üzenetére
Nem értem, hogy hol itt a plusz probléma. Hackelhető, ha akarod. De ez nem jelenti azt, hogy kell is. Én telepítettem pár gyári extrát, meg egy MC -t és ennyi. Stabilan, gond és hozzányúlás nélkül teszi a dolgát másfél éve. Mivel nem torrentezek, ezért nincs igénybevéve a vinyó. Hallom, ahogy felpörgeti, amikor csatlakozok rá. Lehet, hogy Te úgy gondolod, hogy pont ugyanezt tudja az X7. Csakhogy neked nincs NAS -od. Viszont akik itt nyilatkoztak, azoknak van miniPC -jük és NAS -uk. Vagyis valós összehasonlítási alapjuk. Nekem úgy tűnik, hogy mindannyian úgy látják (látjuk), hogy egy miniPC nem kiváltó megoldása egy NAS -nak. Viszont remekül kiegészítik egymást.
-
törölt tag
A két dolog kizárja egymást. A Zyxel létrehoz a rendszernek egy EXT3 -at első partícióként (ha jól emlékszem, 500MB körüli méretű), és a többi EXT4. Belakott elmezen ezt csak úgy lehetne, ha előbb a már meglévő EXT4 -et átméretezné. Ráadásul az elejéből kéne elvenni, vagyis minden adatot át kéne mozgatni. Másik Zyxel vinyót befogad, de idegent nem. Költöztetni lehet úgy, hogy először formázni a NAS -sal, létrehozatni a szükséges könyvtárszerkezetet, majd vinyó ki, gépbe be és a könyvtárakba két SATA között gyorsan át lehet másolni a cuccot. Én az egyik vinyót a gép rendszervinyója helyett raktam be, a másikat meg E-Sata -tárba és bebootoltam penről Puppyval, ram módban.
Lifeforce:
Nem ismerem a Synology lehetőségeit, de a Zyxel -t kb. már felfedeztem és állítom, hogy egy buhera -kánaán. Az enyém csak egylemezes (de E-SATA -n tud RAID -et), de vannak komolyabbak is (azokban a vas is erősebb). Amikről eddig tudok:
-telepíthető, gyári extra alkalmazások, hogy csak az foglaljon erőforrást, amire szükséged van). Ezek között FFP (Fonz Fun Plug), Dropbox, Gdrive kliens, Pyload, Transmission, MiniDLNA, Youtube feltöltő és még nagyon sok egyéb.
-ha ez is kevés lenne, akkor FFP alá rengeteg alkalmazás van (pl. Midnight Commander, screen, stb). Ez egy Python futtatási környezetet használó keretprogram. Telepíthető HDD -re, penre.
-debian Linux is telepíthető. A többi típust nem ismerem, de a 310 alaplapján megvan a soros port helye. -
Elektrocsib
csendes tag
Sziasztok!
Van egy eladó M8 készülékem. Ha valakit érdekelne írjon privátot.
Azért válok meg az M8-tól, mert a 32PFL4258H Tv-mmel nem működik együtt. Film lejátszás alatt kb. 10 percenkent tábortűz ropogás szerű hangot lehet hallani. Kizárólag az ilyen típusú Tv készülékeken lehet ezt tapasztalni az M8-al. Minden más Tv készülékre kötve az M8-at ez nem tapasztalható. Illetve más médialejátszót a 32PFL4258H típusú Tv-re kötve szintén nem tapasztalható a ropogó hang.
-
-
SharpSA
veterán
válasz
Lifeforce #457 üzenetére
Természetesen.
Példa:
http://www.synology.com/hu-hu/products/spec/DS414j
DS414j
Fájlrendszer:
Belső meghajtók: EXT4
Külső meghajtók: EXT4, EXT3, FAT, NTFS, HFS+ (Csak olvasásra; max. kötetméret: 2TB)Persze ezt mindegyik tudja, nem csak a DS414j. Nekem még a korábbi, DS413j van jelenleg 3 lemezzel, raidben. Így 1 lemez meghibásodása esetén, annak cseréje után minden adat megmarad.
-
-
Lifeforce
őstag
Nem is értem, te még nagyon szerencsés vagy.
Mit mondjak én?
Itt van a Minix Neo X8-am (ezért adtam el az X7-et).
Szép díszes, fel is gyorsítottam, hogy működjön benne rendes sebességgel minden, csak éppen nem tudok mit kezdeni vele
Olyan mérges vagyok, hogy google-ra bombát dobnék legszívesebben.
Nesze neked kitkat... 2014-ben egy linux alapú oprendszerrel, majd 2Ghz-en futó gép azt sem tudja mi fán terem az EXT4 partició
És még manuálisan sem lehet már mountolni scripttel ahogy eddig csináltam.
Felrobbanok a dühtől. -
SharpSA
veterán
válasz
Lifeforce #452 üzenetére
Nos a stock firmware-eket is ajánlották és hogy érdemes figyelni a gyártói oldalon amik kijönnek:
http://www.tronsmart.com/download?key=Tronsmart%20Vega%20S89Tegnap még felraktam a 107k4 Version,Update Jul.10th verziót, amelyben jelentősen jobb lett például a Media Launcher reakciója. Gyorsan lépked egyik elemről a másikra, nem laggol, mint az előzőek. Az avi filmeknél még van némi "lag", de az is érezhetően kisebb. Állítólag nemsokára jön a 108k4 is.
-
Lifeforce
őstag
Erre van már megoldás, csak szólok.
Erre tessék
-
-
SharpSA
veterán
válasz
Lifeforce #445 üzenetére
Ha megoldódna a kép megjelenítési probléma a lejátszott filmekben, akkor nagyon örülnék, mert egyébként jó a kütyü. A hangja például nagyon tetszik. Mert ugye most néha olyan kép mintha laggolna kicsit, mintha kevesebb lenne az fps. Tényleg, hogy állsz a csak XBMC-t tartalmazó rommal? Még azt is megnézném, hogy azzal mi a helyzet.
-
SharpSA
veterán
Nagyon nagy itt a csend...
-
e90lci
senior tag
Sziasztok
Hogyan lehet beállítani a HDMI-cech t m8 on?Be lehet e egyáltalán állítani hogy a tv távirányítójával is működjön?Köszi a válaszokat előre is. -
Lifeforce
őstag
Mert a felbontáshoz képest, a hardver elég erős volt ehhez. Most is az, de most a lejátszók és a driverek optimalizálatlansága okozza a problémát.
Azonban az az érdekessége, hogy nálam nincs ilyen probléma. Egy ilyen filmel találkoztam ami szaggatott egy kicsit, de ott ki is derült, hogy vacakul volt kódolva.
Hamarosan lesz végre egy kis időm, szerintem elbíbelődök a linuxxal rajta -
Lifeforce
őstag
válasz
#79335424 #434 üzenetére
Azért van remény... (5.0) végre kidobják az egyik legrosszabb dolgot belőle, már csak egy vacak marad benne, és az a java platform.
Nem is értettem, hogy a google miért ezt választotta.
Azt gondolom, hogy van akkora cég, hogy egy saját linux disztribuciót létrehozzon, felesleges volt olyan platformot alkalmazni ami lehet, hogy nagyon jó átjárhatóságot és kompatibilitást biztosít, de a legnagyobb "energia igényű" platform is egyben.
A sebezhetőségről inkább jobb nem is beszélni. -
törölt tag
válasz
Lifeforce #433 üzenetére
Így van. Ez egy mobil eszközökre kitalált operációs rendszer. Egy médialejátszó esetében több olyan összetevő van, ami egy mobil eszközben sosem fordul elő, így a rendszerben egyáltalán nincs rá opció. Nem is értem azt a korábbi hsz. -t, amiben az van, hogy régebben a telók tudtak ilyet. Lóf...t tudtak. Erre teszi fel a koronát az, hogy egy olyan szoftverrel próbálgatják a lejátszást, amit alapvetően X-Boxra, majd PC -re írtak. Lenne mit összegyúrni, de a kínaiaknak ez sosem volt az erősségük. Ez valóban a Google -től kéne induljon azzal, hogy az Androidot képessé teszi a helyzet kezelésére (pl. elsődleges megjelenítő felbontásváltozása, megfelelő governorok, a forgatás problémája, stb.).
-
Lifeforce
őstag
válasz
Moon_Walker #432 üzenetére
Nem a hardver gyenge, hanem a megfelelőszoftver optimalizálás.
Ha megnézed, a saját lejátszójával mindegyik tökéletesen működik.
Az egy dolog, hogy "használhatatlan" a beépített lejátszója.
Google is pontosan ugyan így járna. -
SharpSA
veterán
válasz
Moon_Walker #430 üzenetére
Eddig nem tudtam, hogy ez itt probléma. Mivel a több évvel ezelőtti telefonokon jól működik.
-
jobesz
tag
Üdv!
ezt nézte már valaki?
http://bestandroidtricks.com/how-to-enable-dts-audio-on-your-android-device/
codec mx playerhez hogy legyen dts
napokban érkezik a 220 ról rendelt m8 am, és rákészülök rom és egyéb tekíntetében, ha valakinek van, és bevált valami rom, esetleg írhatna privátba hogy mit érdemes feltenni, hogy ne kelljen végigpróbálnom mindet, mit az mk8080 és mk908 v5 esetében (szívás a V5
)
-
Ezért gondolom, hogy nem a hardverrel van a gond. Lehet soha nem lesz normális androidos médialejátszó, legfeljebb akkor, hogyha a google készít egyet. A többi gyártó nem fektet bele annyi energiát, hogy ezek rendesen működjenek.
Még Lifeforce XBMC launcher ROM-jában lehet egy kis remény.
-
SharpSA
veterán
Valami csak nem jó. Most állt meg a kép és ment tovább a hang. A szokásos sima avi 5.1 hanggal. Ja és mxplayerrel is ugyanúgy nem egészen folyamatos a kép. Lehet, hogy hardveres a probléma?
-
SharpSA
veterán
Na szóval. Eddig úgy néz ki, hogy az XBMC-ben a Beállítások - Rendszer - Képkimenet - Függőleges szinkronizálás letiltva beállítás után jól működik a lejátszás. Még a Maximalizált ablak használatát is kikapcsoltam.
-
SharpSA
veterán
Az XBMC-ben kikapcsoltam a függőleges szinkronizálást, jobban tűnik a megjelenítést és még nem állt meg a kép....
Az MXPlayer-t telepítettem az Kodek (ARMv7 NEON) kiegészítővel, így a DTS kivételével kimennek az 5.1 hangok is. Csak arra kell figyelni, hogy ne legyen bekapcsolva a HW+ dekódolás, mert ott csak szeretó hang lesz.
Tesztelek... -
SharpSA
veterán
válasz
balage25 #416 üzenetére
A helyzet változatlan. Az XBMC a ludas. 3 perc után megállt a kép, a hang ment tovább. Stop, majd play és megy tovább. A BSPlayer ingyenes verziójával megy folyamatosan a film, persze itt csak sztereó hang van... Jó lenne, ha másik lejátszó is ki tudná adni a hangot egy az egyben.
Adatok MPC-HC-ból:
General
Complete name : Sammy nagy kalandja A titkos átjáró 2010 HUN.avi
Format : AVI
Format/Info : Audio Video Interleave
File size : 1.28 GiB
Duration : 1h 22mn
Overall bit rate : 2 228 Kbps
Writing application : VirtualDubMod 1.5.10.3 | www.virtualdub-fr.org || (build 2550/release)
Writing library : VirtualDubMod build 2550/releaseVideo
ID : 0
Format : MPEG-4 Visual
Format profile : Advanced Simple@L5
Format settings, BVOP : Yes
Format settings, QPel : No
Format settings, GMC : No warppoints
Format settings, Matrix : Default (H.263)
Codec ID : XVID
Codec ID/Hint : XviD
Bit rate : 1 771 Kbps
Width : 720 pixels
Height : 400 pixels
Display aspect ratio : 16:9
Frame rate : 25.000 fps
Original frame rate : 23.976 fps
Color space : YUV
Chroma subsampling : 4:2:0
Bit depth : 8 bits
Scan type : Progressive
Compression mode : Lossy
Bits/(Pixel*Frame) : 0.246
Stream size : 1.02 GiB (79%)
Writing library : XviD 1.2.1 (UTC 2008-12-04)Audio
ID : 1
Format : AC-3
Format/Info : Audio Coding 3
Mode extension : CM (complete main)
Format settings, Endianness : Big
Codec ID : 2000
Bit rate mode : Constant
Bit rate : 448 Kbps
Channel(s) : 6 channels
Channel positions : Front: L C R, Side: L R, LFE
Sampling rate : 48.0 KHz
Bit depth : 16 bits
Compression mode : Lossy
Stream size : 263 MiB (20%)
Alignment : Split accross interleaves
Interleave, duration : 40 ms (1.00 video frame)
Interleave, preload duration : 500 ms -
válasz
balage25 #414 üzenetére
Beelink S82/H & M8 / Tronsmart S89/H - Finless 1.7 ROM
xbmc which can Play 4k/rmvb/h265 video on amlogic s802 platform
Úgy néz ki, hogy ezzel a párosítással megy rendesen az xbmc.
SharpSA kipróbálnád, hogy nálad is jó, vagy csak én szeretném, és ezért látom így?
-
törölt tag
válasz
Lifeforce #413 üzenetére
Sztem ez nem puffer elégtelenség lesz. Ki kéne próbálni különböző kódolású videókkal. Kétirányú deltaframe -ek nélkülivel, vagy, amiben egyáltalán nincs delta, csak key (pl. DV-AVI). Aztán megnézni hang nélkül és CBR hanggal. Többször beleszaladtam, hogy a VBR mp3 -akkal akad az AVI, mert nem bírja belőni a kép-hang szinkront. Aztán ott a vsync probléma, amit 3188 -on már többé-kevésbé orvosoltak, de nem tudom, hogy AML -nél ez megoldott -e.
-
Lifeforce
őstag
Kis türelmet kérek tőletek.
Nagyon úszom, de csinálok új romot hozzá. -
beers
addikt
Akit esetleg érdekel, újabb rom M8-hoz!
Új hozzászólás Aktív témák
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- LEGO klub
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- További aktív témák...
- AKCIÓ! GAMER PC: Intel Core Ultra 5 225F/245KF +RTX 3060Ti/3080/4060/4070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- Eladó Gamer Pc!!! RYZEN 7 5800X, RX6700XT, 32 DDR4 3600MHZ, 512Gb SSD 1TBHDD
- GAMER PC: Intel Core Ultra 5 225F/245K +RX 6600/6700XT/6800/9060XT/9070/XT +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X +RX 6600/6700XT/6800/9060XT/9070/XT +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- AKCIÓ!!! DDR5 GAMER PC: RYZEN 9 7900/9900X +RTX 5050/5060/5060Ti/5070/Ti +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- Bomba ár! HP EliteBook X360 830 G8 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3056, 94% Akkumulátor
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG 255XF FHD IPS 300Hz 0,5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest