Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
#45997568 #35174 üzenetére
Nincs vegam. A Sappire véleményem szerint a legjobb. Régen az 5870Toxic egy olyan minőséget képviselt ami mellett a többi megoldás bóvli kacat kategória volt. Sajnos azóta sincs ilyen. Talán a Vega 64 Nitro+
Nv oldalról ezt a minőséget mint régen az 5870Toxic képviselt egyedül EVGA KPE kártyáknál éreztem.
(nem szeretném megbántani a Lightning tulajokat) nekem is volt. -
válasz
#45997568 #35085 üzenetére
Jó, hát az árat nem érdemes kommentálni.
Engem a technika érdekel.
Egy csomó játék bejelentettek, főleg DLSS-re. Arra kíváncsi leszek, hogy mennyi sebességvesztés jön ezzel. Ugye a mostani tesztekben a lapka fele pihen kb, szóval széjjel-boostolhatja magát. Viszont ha valami már Tensort vagy még RT-magot is használ, akkor valószínűleg jön brutál "throttling".
-
válasz
#45997568 #35076 üzenetére
Remélhetőleg. A Tonga-Polaris meg a Fury-Vega esetén 20-25% órajelnövekedést sikerült generálni. Míg a Maxwell-Pascal esetén 50-60% is összejött. Persze lehet utóbbi egyszerűen csak architektúrális optimalizáció, de nem hiszem. Esetleg lehet nem is a GloFo szar, hanem egyszerűen nem optimalizálták az új processzre se a Polarist se a Vegát. De ezt kétlem, volt rá idejük, főleg a Vegánál.
-
válasz
#45997568 #35064 üzenetére
Milyen AMD-s vagy te, hogy nem értesz hozzá?
Bár legalább érdeklődsz. Az NV-sek általában csak egy sört kérnek.
Amúgy röviden kb:
Ez fent ugye a futószalag, csak hát nem ábrázolja valami jól, de a primitive shader látszik, hogy mit vált ki.
Ez jobb, a lényeg rajta van, igaz, vegyesen angol-német-magyar, de talán érthető:
-
válasz
#45997568 #34959 üzenetére
Ez érdekes tényállás amit leírtál, hogy az RTX miatt AMD-t vesznek Pascalt nem.
Aki eddig az RTX teljesítményére várt az nem a RX 580-Vega 56 - GTX 1070 ársávjában és teljesítményében gondolkozott. Inkább most nagyon sokan vesznek Pascalt, főleg 1080 TI-t a használt piacon de népszerű lett az 1070 -100 K alatt is kavar például.
A te véleményed szerint Nv esetében az RTX árazás miatt nem veszik a Pascal kártyákat míg a z AMD-s kártyákat sznobizmus miatt nem.Ki kellene lépni az áldozat szerepből és megérteni, hogy a Pascal( is ) egy baromi jó generáció, minden szegmenst kiszolgál a GT1030 - az XP ig. Nincs rá válasza AMD nek, maximum középkategóriában ahol a GTX 1060-1070-1070TI-1080 jó darabig válasz nélkül volt,( kivéve a az 1060, ) majd egy fél generációval elkésve sikerült az 1070-1080 krátyára választ adni, úgy ahogy fogyasztást satöbbit figyelmen kívül hagyva.
Vega 56 és 64 még mindig nagyon drágák,kivéve egy egy típust ami beesik megfelelő árra, de az meg nem választék.
Ez a 30 % is a bányászat miatt ennyi, szerintem rosszabb lenne a Vörösök helyzete, ha nem lett volna bányászláz minden szempontból.
Pascal nem lesz kivezetve egyből. Egyébként nem igen tudok neked olyan kártya generációt mondani ami ne horror áron indult volna és pár hónap múlva talált magára árazás szempontjából.
Lásd AMD olaláról a Fury-t vagy éppen a Vega-t, ami még mindig nem talált magára.
Az is érdekes,hogy kettővel ezelőtti generációról beszéltek ti is az RX 580 személyében itt, nem pedig a Vegá.-ról.Ha elméletileg beáll az árazás akkor az RTX 2070 kb Vega 64- GTX 1080 árban lesz kapható. a 2080 meg az 1080TI árában.Tippre a 2060 valahol az 1070 és 80 között fog kavarni 300 dolláros áron.
Meg kell várni hogy egyáltalán megjelenjen beálljon az ára és utána érdemes erről végleges véleményt alkotni. -
proci985
MODERÁTOR
válasz
#45997568 #34959 üzenetére
lattam erre 580 8GBt 250 euroert, namost annyiert az igy eleg jo vetel (es kb barmi hasonlonal jobb vetel, tetejeben ez valami OC kartya volt). ja es mar lehet kapni, nem ugy mint az utobbi evben kb barmikor is.
a piac nagyresze meg tovabbra is 400eur alatt van. az rtx ebben a szegmensben nem csinal semmit.
lehet meresi hibarol is szo a jelen es a mult honapban is
-
Milka 78
nagyúr
-
Milka 78
nagyúr
válasz
#45997568 #34900 üzenetére
Azért többször is bizonyította itt és tett érte, hogy ilyen megítélése legyen, de ez esetben valóban nem bűnös...a Vega és itt a VS topicba (már ami maradt a törlések után) viszont szépen ékesen mesél munkásságáról amivel nincs is gond mivel mindenki azt csinál a saját "homokozójába" amit akar (igaz erre nem egy "szakmai" topicot kéne választani. ). Amikor "agyfingásom" van én sem szemetelek On topicba, mert van dühöngő és egy két elrejtett off topic is,de ugye erről nem kell neked beszélni hisz tudod te
-
VTom
veterán
válasz
#45997568 #34784 üzenetére
Én már skippelem az effajta hsz-eket, mert a legtöbb usernek a 4K 60fps azt jelenti, hogy a felbontás 3840x2160, és minden más koppra van húzva, beleértve a supersamplinget is.
Az, hogy 8K-ban renderel a GPU tök feleslegesen, senkit sem érdekel, csak az, hogy "nemmegynégykába"Engedd el.
-
-
imi123
őstag
válasz
#45997568 #34655 üzenetére
Erről szól a történet.
Ennyiért is megveszik.Ennyi teljesítmény plusz elég az elődhöz képest.
Erre hosszú távon fel lehet készülni.
Az NV patika mérlegen kiméri hogy mennyit kell gyorsulni hogy a Userek cseréljenek.
Aki meg azért hibáztatja az AMD-t hogy nem tud mindenütt versenyképes lenni az kicsit gondolkozhatna.
AMD-nek ott a konzol biznisz. Elég jól fut a CPU szekér is. Miért pazarolna rá erőforrást hogy egy olyan céggel versenyezzen mint az NV ami amúgy is verhetetlen lenne ha az AMD csak a GPU-ra koncentrálna.
Ja hogy ez nekünk nem jó? Azt hiszem ez sosem volt prioritás egyik cégnél sem. -
-
Petykemano
veterán
válasz
#45997568 #34615 üzenetére
A több hónapra előre hájpolást egynehányan nem raja, hanem chris hook nevéhez kötik. Nehéz megmondani, vajon melyikük stílusa lehet ez, mert mindketten ugyanoda mentek az amdtől.
Az első, amit megértettek szerintem az volt, hogy a márka milyen mértékben erodálódott. És ez nem csak annak köszönhető, hogy nem tudták a legfelsőbb szegmensben befogni az nvidiát, hanem azért is, mert a csillagokat is leígérték és ezt követően teljesítettek középszerűen. Túl nagy elvárások övezték a divíziót és ennek csak tízerekben tudtak megfelelni. Ez persze lehetett stratégia is: ha a termék maga nem is olyan kiváló, h magának csibáljon reklámot, legalább reklámokkal tartsuk a fejekben, növeljük a márka ismertségét. Csak ez bizonyára nem jött be, sőt a fentebb látható utálatot,megvetést váltotta ki.
Azt gondolom, azt be kellett, hogy lássák, hogy az underpromise&overdeliver elv mellett jobban építhetik a márka értékét, mint fordítva.Ha pl most szép csendben tényleg kiadnának valami polaris refresh refresht és vega refresht, akkor amikor senki nem számít semmilyen előrelépésre, semmilyen új, világmegváltó termékre, annak sokkal jobb lenne a dogadtatása, mint ha már év elején bejelentették volna óriási csinnadrattával, hogy namost. ..most aztán lenyomjuk a pascalt.
Aztán persze lehet, hogy még erre se jut. Hanem mindent, ami és aki rendelkezésre állt, a Rome-má és a vega20-ban tették. (Mindkettő 7nm, amire azt mondják, brutál drága rá tervezni)
-
Egon
nagyúr
válasz
#45997568 #34484 üzenetére
Végigolvastad a cikket?
Egyelőre nem tudni az eltérések és a különbségek pontos okát - természetesen elképzelhető, hogy driverszintű jelenségekről van szó, amelyek kisebb frissítésekkel javíthatóak. Az NVIDIA által is felkarolt Mass Effect Andromeda esetében mindenesetre nem jelentkeznek ilyen különbségek.
Fordított esetben már szólna a kórus, hogy kötsögenvélefitzetteafejlesztőket...
-
törölt tag
válasz
#45997568 #34441 üzenetére
Nálam a GTX 1070 Ti képminőségével semmi gond, a DP bemeneten kifogástalan a képminőség. A színek és a kép megjelenitése jó, pedig a drivert sem kellett ezért teljesen feltúrnom. Egy-két kötelező alapbeállitásomat elvégeztem a driverben, de a HDR-t nem próbáltam. Régen az AMD szintén ilyen jó volt, majd a Catalyst driver megszüntetésével találtam néhány kivetni valót az új driverekben, vagy az RX 470 kártyámban... Az erősebb fehéret nem engedte állitani és a képet agyon szűrőzte, amit viszont a driverben sem tudtam megfelelően korrigálni. Aztán valamelyik Crimson diver verzió valamennyire még megfelelő volt, de a játékokban meg akadozott, ezért váltottam végül át Nvidiára. Természetesen itt is volt már olyan driver ami a filmnézésre nem vált be, viszont most egy ideje nem találtam szükségesnek a driver frissitést.
-
Callisto
őstag
válasz
#45997568 #34441 üzenetére
Ezzel egyetértek, mint nagy nyomdák szabványnak megfelelő színkalibrálásával foglalkozó (nagyon jó szakmai ártalomból eredő színlátással rendelkező) emberke. És nem csak a színek, de a textúrák maguk is minőségbeli különbséget mutatnak. És mondom ezt úgy, hogy párhuzamosan is volt mindenféle kártyám és jelenleg NVidia kártyám van, mert magam is a teljesítményért beáldoztam a minőséget.
-
zovifapp111
senior tag
válasz
#45997568 #34382 üzenetére
Ok-ok...Abut maximálisan tisztelem, nagyon nagy agy, lexikális tudással!
, de ha az én szemszögemből ( az én szakmámból kiindulva nézném) , akkor ez valahogy így nézne ki. : Persze, a zöld autó erősebb, kevesebbett fogyaszt, de a pirosban van inteligens szivargyújtó, meg jobb a kormány fogása.......hmm, ez már ide kevés, bocs Abu!
ja, ezt csak a zsuga vonalra írtam, minden másra ott az A M D!!!!!
-
válasz
#45997568 #33808 üzenetére
Igaz, félreérthető voltam nagyon! Amikor a linuxos támogatást ígérték, akkor azt mondták, lesz Vulkan és linuxos támogatás is, de előbb a DX12; majd jöttek azzal, hogy only Vulkan, hagyjuk a DX12-t, a linuxos támogatásról viszont már nem sok szó esett, noha elvileg ez a DX12 -> Vulkan változtatás a lehető legjobb linuxos szempontból.
-
Milka 78
nagyúr
válasz
#45997568 #33566 üzenetére
Menjetek szobára!
Habugi Be ne dőlj már neki,ez csak egy szponzorált vélemény!
-
Habugi
addikt
válasz
#45997568 #33569 üzenetére
Figyu, már úgy állok neki ezeket a soraidat olvasni hogy egyesültem a világmindenséggel, nyitva a korona csakrám, folyamatosan áramlik az energia, táplál a Jupiter, tudom azt is hogy valójában nincs kanál, emellett ééén vagyok a labda, tehát kellően pozitív, befogadó és letisztult létsíkon levitálok a jóság és a megértés tengere fölött de..
..ennek ellenére is csak azt látom hogy olyan tempóval álltál vissza a mighty AMD configról Intel & NV-re hogy kondenzcsíkot húztál magad után. Rákérdeztem, leírtad miért, oké, de ettől még mindig ott van a szavak és a tettek közti ellentmondás, szerintem ettől öngerjed a szemhéjam is.
-
Habugi
addikt
válasz
#45997568 #33566 üzenetére
"Olyan sima játékmenet nem volt meg mint a Ryzen - vega paroson.."
Minden alkalommal amikor ezt betolod valahova akaratlan s kontrollálhatatlan szemhéjrángásom támad, no offense, percek alatt elmúlik szóval nem nagy ügy de igazán növelhetnéd egy kicsit a menetrendben a járatok közti időt.
-
Puma K
nagyúr
válasz
#45997568 #33328 üzenetére
Valóban az a lényeg amit írsz egy játéknál, de azért egyszer az ember tekintete mászkálás közben rátéved a fűre ami valóban úgy viselkedik ahogy Crytek is írja akkor azért megint szippantani kell a csillámporból hogy visszakerüljön a játékos a játék hatása alá miután kizökkent egy pillanatra.
-
Crytek
nagyúr
válasz
#45997568 #33328 üzenetére
Nekem nem kell bemutatni. Mint mondtam az egyik kedvenc szériám mindegyik részben min 4 végigjátszás van már és még lesz egy pár.. És most hogy itt hoztam fel egy dolog de sajnos amiket írtam a játékok 99%-ára igaz.
Lassan oda jutunk hogy 64GB ram 16 CPU mag már alapnak fog számítani de fizika sehol a büdös életbe nincs. Nevetséges...Akkor maradjunk Metro 2033 graf szinten örökre ,de legyen már értelmes fizika -
Milka 78
nagyúr
válasz
#45997568 #32771 üzenetére
Eddig azt mondtad,hogy az FS ugyan olyan jó mint a GS!Ezért a csúsztatásért küldünk neked Playersel egy bazi nagy
-ot!!!
Ui:"bar ezt csak azok tudjak akik hasznaltak is mindkettot.sztem"
Ez meg nem releváns,mivel ebbe a fenti halmazba te meg még egy válalkozó kedvű/unatkozó milliomos tartoztok ami kimeríti a statisztikailag nem detektálható mennyiséget -
Egon
nagyúr
válasz
#45997568 #32763 üzenetére
No, ezeket a képeket lehet tolni, a süllyedő hajós Vega és Polaris csillagképes képet meg kimoderáltattátok, vörös szemüvegesek...
Nem ezt hívják kettős mércének? Pedig abból a képből legalább a fele igaz volt, az már bebizonyosodott: olyan nagy siker a Vega PC gamer fronton, hogy még a poor Pascal sem jött össze... -
Dtomka
veterán
-
TTomax
félisten
válasz
#45997568 #32130 üzenetére
Miért is,csak nem arra akarsz célozni,hogy egy Vegat annyiba kerülk gyártani mint egy 1080at?Ha igen akkor sajnos elment a józan itélöképesaséged.Tudod nem kell ahhoz matek zseninek lenni,hogy észrevedd az nV zsirosra keresi/te magát.Pont az ilyen huzásokkal,mint hogy a 680al fogták a 7970et,meg a 980al a 290X-et stb...
Ha neked az rendben van,hogy a Vega64ed a 1080Ti árán árulják lelked rajta,de sokan nem igy gondolják.A monitor is egy szép eszme ,csakhogy monitort nem cserélsz mindig a vgaval,azt hosszabb idöre veszed,két-három vga generációt kiszolgál.Igy is ugy is ha "sync" kell el kell kötelezned magad az egyik oldalhoz,ha pedig igy van akkor talán szerencsésebb oda ahol vgat is kapni.Mert akárhogy is nézzük,nem biztos hogy a 3. gen vga váltást az AMD vga részlege megéri.Hoznak két gen olyan vgat mint a Fury,meg a Vega és a matrox sorsára jutnak.Söt igazából a polaris sem egy sikerstory....
-
imi123
őstag
válasz
#45997568 #32130 üzenetére
Vega tulajként sok mindenben egyet értek veled,de ezzel a Pascal kazánozással teljesen elhitelteleníted a hozzászólásod.
Volt 1070-n és 1080-am is.Sok mindent lehet rájuk írni de hogy kazánok lennének...ehh
Az hogy neked az AMD szimpatikusabb az nem gond de lsz próbálj meg objektív lenni.
Peace. -
-
TTomax
félisten
válasz
#45997568 #32122 üzenetére
Nem igazán ezt mutatják a teszteredmények amiket publikáltál eddig.5% ide 5%oda neck2neck,ami azért gáz mert közben 1080Ti fogyasztása van, meg lassan ára is.Zero hasznuk amig az nV butára keresi magát,amiböl megint tud fejleszteni,kapni normálisan nem lehet (persze a piaci igényt kialakitották a freesync monitrokkal kiszolgálni azt viszont nem tudják) közben meg lassan már itt a Volta... a poor Volta,amire válaszuk sem lesz.De ha szerinted minden rendben van akkor majd találkozunk a Volta topicban,ahol egy KP kariért 1200fontot adtál,persze annyibe csak a 104es fér bele a 102 más nem...
-
Habugi
addikt
válasz
#45997568 #31946 üzenetére
Ez valóban klasszikus..
(#31948) X Factor:
"Ezalatt mit értesz? Se a Fury-val, se a vega56-al és a vizes 64-el, nem volt ilyen problémám."
Fiji, Polaris előtti kártyákat érinti legfőképp, szóval annyira nem meglepő.
Ugye ezáltal a felhasználók/Radeon tulajok minimum 50%-át érinti de nem lepne meg ha jóval több lenne.."Nálam megy az msi AB.."
Szintén zenész..azaz lásd előbbi válasz, "nálunk" is megy csak bármit állítunk benne ami nem venti/profil jóeséllyel szarráfagy a rendszer vagy csak szimplán nem érvényesül.
Nyilván szubjektív a kezelőfelület mint sok minden más is, nálam 15éves mélypont.
-
-
válasz
#45997568 #31938 üzenetére
Ha jól megy minden jövö héten megmondom.
De szekptikus vagyok, mert pénteken már azt irta a 4db custom 56-ra amit rendeltem a nagyker, hogy aznap érkezik, aztan valahogy nem érkezett meg....
A custom asus 64 meg 14.-ere van irva, de ha az 56-ból holnap nem lesz atveheto statusz, gyanitom abból sem. -
-FreaK-
veterán
válasz
#45997568 #31931 üzenetére
A driver release notes-okban lévő, még mindig nem javított hibákra gondoltam, ha jól rémlik, még a legutóbbinál is volt pár ismert hiba.
Amúgy meg ha te (vagy én, ha lenne) egyedül nem találkozol hibákkal, akkor nyilván nincsenek is, ugye?(#31933) rupszi: na de tényleg, Wattman milyen most? még mindig produkál hülyeségeket, vagy már azért használható?
Más:
Én már lemondtam a Vegáról mostanában, ki is néztem hogy milyen 1080-at vegyek magamnak , de öcsém mondja, hogy miért nem várok pár hetet még, hátha lesz elérhető custom Vega56 olyan áron mint most az új 1080-ak. Végül is, a várakozáson kívül mi szólna ellene? _Ha_ megoldható a 64-es bios flash custom kártyáknál is, akkor az 56-ból kihozható elvileg még mindig a 64 teljesítménye. Persze itt sok a ha, meg a vajon mikor, de mit gondoltok, megérheti várni? -
Puma K
nagyúr
válasz
#45997568 #31772 üzenetére
Több hónapja olvasgatok róluk véleményeket és eddig nem futottam bele negatív tapasztalatokba a tiéden kívül az Amazonnal kapcsolatban.
Ha valami pontatlanság van akkor rendelés előtt rá kell kérdezni. Lehet elírás volt.
Ilyen itthoni üzlettel is megesett, hogy adott kártyára 2 évet adtak holott 3 év járt, a fórumtárs (igaz vásárlás után) jelezte a cég felé és küldték az új javított garanciaidővel rendelkező garanciapapírt.Kártya megjelenés után (2017. augusztus) max 1 hónappal mint ahogy az Nv kártyáknál sikerült a gyártóknak.
Az Asus Strix RX Vega 64 már korábban is megjelent, de ott valami nem volt kerek.
AMD-vel kapcsolatban a sokszor leírt-olvasott majd, ha, egyszer, talán és a jövőben szavacskák amit már jó pár éve olvasni lehet az = soha
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- CarPlay / Android Auto adapter meglévő Android alapú fejegységhez
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest