Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petykemano
veterán
válasz
Petykemano
üzenetére
De másutt is ezt írják. Abban az értelemben, hogy kurrens kihasználtság. Sőt, azt is, hogy N7/N6 esetén 40% alá eshet. [link]
Eredetileg innen: [link]
Ez megmagyarázza, miért marad sokmindem N6-on az AMD-nél.
Amit még hozzá akartam tenni az az, hogy azt gondolnám, hogy a félvezetők iránti kereslet ilyen mértékű csökkenésével szerintem minden más komponens árának is idővel csökkennie kéne.
PCB, szubsztrát, VRM - Ezekre is mind visszaeshetett a kereslet. A legdrágább komponens talán egy gpuban a GDDR. De annak is csökkennie kéne. Egyrészt mivel a gpun és a konzolon kívül nem használja semmi. Előbbire biztosan súlyosan visszaesett a kereslet, utóbbira talán nem, vagy nem annyira, de a gpu kereslet negyedévente 13 millióról 6-ra esett vissza, PS5-ből meg most tartanak 30 milliónál 5 év alatt.
Egyedül a hűtő alapanyagai (réz és alumínium) Azok amelyek más iparágakban is használatos, de utoljára mikor méztem, Azok is visszakorrigáltak a csúcs árból.Az energia ára persze magas még és a megmunkálás biztosan sok energiát használ. De a gáz ára is lefelé tendál manapság.
A szállítási költség visszaállt.Egyedül az infláció miatt esetleg nagyobb mértékben növelt bérköltség marad meg. De egyrészt nem mindenhol akkora mértékű, mint nálunk. Euban 9.2% vllt tavaly. Tehát összessségében egy infláció körüli áremelkedés magyarázható lenne a bérköltségek emelkedésél.
Szerintem csökkennie kéne az áraknak.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- Gaming notebook topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Eredeti játékok OFF topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Diablo II: Classic és Resurrected
- Vicces képek
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- XFX Mercury AMD Radeon RX 9070 XT Gaming Edition - 3 év gari
- Gigabyte 5080 gaming oc , 28 h gari
- SAPPHIRE NITRO+ AMD Radeon RX 9070 GAMING OC - 3 év gari
- ASRock Steel Legend 9070XT 16gb garanciális videókártya GARANCIÁLIS
- GAINWARD PYTHON III RTX 5070 12GB GDDR7! 3 VENTIS! GARANCIA/SZÁMLA (a Te nevedre kiállítva)!
- Új Dell G15 Gamer FHD IPS 165Hz i7-13650HX 14mag 16GB 1TB Nvidia RTX 4060 8GB 140W Win11 Garancia
- Dobozos ÚJ MSI Cyborg 15 A13VF i7-13620H, RTX 4060, 144Hz,
- iPhone 11 Pro 256Gb
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Surface Pro 7+ i5-1135G7 16GB 512GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest